Operite sodom recenzije

Vik »12. listopada 2015., 16:17

  • Odgovorite citatom

Re: Čišćenje kože sodom

Fantasia »13. listopada 2015. 08:07

  • Odgovorite citatom

Re: Čišćenje kože sodom

Lucy »16. listopada 2015. 02:08

  • Odgovorite citatom

Re: Čišćenje kože sodom

Leno »20. listopada 2015. 10:45

  • Odgovorite citatom

Re: Čišćenje kože sodom

ira19840 "28. listopada 2015. 10:55

  • Odgovorite citatom

Re: Čišćenje kože sodom

elena-esca "29. listopada 2015., 13:17

Već sam naišao na takvo čišćenje lica. Samo je za početak bilo potrebno temeljito napariti kožu. A nisam. Samo sam oprala lice i nanijela sodu bikarbonu. Nakon postupka kremu nisam ni koristila.

Odmah me rezultat obradovao. Sve su se kore oljuštile, koža je postala meka i glatka. Ali drugi dan bio sam šokiran. Gledajući se u ogledalo, vidio sam mnogo malih rana i suhu kožu. Dan kasnije, akne su se počele penjati. Očito sam nešto skrivio. Imao sam užasan bijes.

Stoga, drage djevojke, budite oprezni s ovom metodom čišćenja. Prvo isparite kožu, a tek onda nanesite sodu bikarbonu. Glavna stvar je ne pretjerivati. Nakon čišćenja obavezno navlažite lice kremom. Valjda će onda sve biti u redu.

  • Odgovorite citatom

Soda maska

sempreshatto »03. lipnja 2016, 11:58

  • Odgovorite citatom

Re: Soda maska

Kristmass »4. lipnja 2016. 03:18

  • Odgovorite citatom

Re: Soda maska

Lucy "04. lipnja 2016., 13:33

  • Odgovorite citatom

Re: Soda za čišćenje lica

DevaLux "13. lipnja 2016. 12:18

Mogu li oprati lice sodom?

Zdravlje lica i njegova ljepota uvelike ovise o tome koliko će kompetentno biti odabrani proizvodi za njegu. Marke iz cijelog svijeta nude razne profesionalne proizvode koji rješavaju određene probleme ili pružaju sveobuhvatnu njegu. Proizvodi se u pravilu izrađuju od biljnih ekstrakata i ulja, kao i od prirodnih sastojaka, od kojih se većina može naći na policama trgovina. Jedan od popularnih proizvoda za kućnu njegu je soda! Je li moguće oprati lice sodom, koji su postupci stvarno učinkoviti i u kojim su slučajevima takvi eksperimenti kontraindicirani - razmotrit ćemo dalje.

Čemu služi soda - korisna svojstva

Soda je izvrsna alternativa poznatim proizvodima za njegu poput sapuna, pjene za čišćenje i micelije. Ovaj prirodni proizvod kvalitativno uklanja ostatke kozmetike, prašine, sebuma, dajući nenadmašan osjećaj čistoće i lakoće..

Glavna prednost je mekani udar! Soda bikarbona pomaže u suočavanju sa nesavršenostima, poboljšava rad lojnih žlijezda i priprema epidermu za ostale kozmetičke postupke. Uz to, lijek ima još jedan učinak:

  • uklanjanje upalnih procesa - nakon pranja na licu smanjuje se crvenilo, oteklina i osip;
  • čišćenje - uklanjanje mitesera, sebuma, čišćenje začepljenih pora;
  • ribanje - male čestice izvanredno uklanjaju mrtve stanice i uklanjaju mitesere, obnavljaju epitel i ne ostavljaju iza sebe upale;
  • dezinfekcija - ubija klice koje uzrokuju akne i vrije, a također liječi manje lezije;
  • izbjeljivanje - uklanjanje pjega i staračkih pjega;
  • restauracija - normalizacija hidrolipidne i alkalne ravnoteže, pozitivan učinak na regeneraciju i pomlađivanje stanica, zaglađivanje mimičnih bora i podizanje ovalnog lica;
  • antifungalni učinak - uništavanje gljivičnih spora i plijesni, liječenje kožnih bolesti uzrokovanih gljivicama;
  • apsorpcija - uklanjaju toksine i radikale iz gornjeg sloja epitela;
  • sužavanje pora - zbog toga se koža puno bolje čisti od prljavštine, što također pridonosi punjenju kisikom i drugim potrebnim tvarima;
  • omekšavanje - čini vodu mekšom, što sprečava gubitak vlage, a također poboljšava rad kapilara.

Korištenje proizvoda učinkovito je samo za vlasnike masne i mješovite kože. Djevojkama sa suhom i osjetljivom epidermisom ne preporučuje se prečesto pribjegavanje ovom popularnom "pomagaču"!

U čemu soda može pomoći - indikacije i kontraindikacije

Kao i svaki prirodni sastojak, soda bikarbona može biti pomoćnik u rješavanju problema s kožom ili prouzrokovati pogoršanje zdravstvenog stanja. Štetno je ili ne prati lice sodom - sve ovisi o karakteristikama tijela. Da biste izbjegli neugodne incidente, trebali biste ga koristiti ako imate sljedeće probleme:

  • pigmentacija, pjege, madeži, neujednačen ton;
  • "Narančina kora" i proširene pore, miteseri;
  • osip, crvenilo, akne, upale;
  • tupost, beživotnost boje, masni sjaj.

Ne smije se koristiti u sljedećim situacijama:

  • individualna netrpeljivost prema sastavu;
  • povećana osjetljivost;
  • prisutnost ozljeda na tijelu (rane, ogrebotine itd.);
  • pretjerana suhoća, dehidracija;
  • pogoršanje kožnih bolesti.

Čak i najučinkovitiji domaći recept može izazvati probleme s kožom ako se ne uzme u obzir. Naravno, dobro rješenje bilo bi savjetovanje s kozmetologom ili dermatologom, posebno ako imate ozbiljne probleme s epidermom, imate određene bolesti ili često imate komplikacije zbog kozmetike.

Pranje - jednostavni recepti

Umivanje sodom bikarbonom važno je za vlasnike masne i problematične kože! Ovaj će postupak postati pouzdan pomoćnik u njezi kože, kako u proljeće, tako i u hladnoj sezoni..

Nudimo dva najpopularnija i najučinkovitija načina:

  • Soda i topla voda. Otopite jednu žličicu praha u čaši tople vode i operite dobivenom tekućinom. Ne brišite lice! U roku od 10-15 minuta koža će sama upiti potrebne tvari i vlagu. Nakon toga se opet umijte čistom vodom i osušite lice.
  • Trljanje epitela diskovima natopljenim otopinom sode. Ovu manipulaciju možete ponoviti nekoliko puta tijekom dana. Diskovi se također mogu držati ispod očiju (oko 10 minuta) kako biste se riješili vrećica i natečenosti..

Dodavanje sode bikarbone vašim omiljenim proizvodima za njegu jednostavan je način za stvaranje vrhunskog sredstva za čišćenje! Na primjer, može se dodati u sredstva za čišćenje, gelove, pilinge za lice i druge proizvode. Preporuča se dodati malo prstohvata u tekućinu koja će se koristiti prilikom pranja ili čišćenja. Miješati cijelu bocu odjednom ne vrijedi!

Koliko često se trebate prati?

Nije osobito preporučljivo svakodnevno prati lice ovim alatom, jer to može dovesti do ovisnosti, sušenja i drugih negativnih posljedica. Iz tog razloga treba ga koristiti najviše jednom tjedno za profilaksu, a maksimalno svaki drugi dan u liječenju akni, zaraznih bolesti i akni..

Kako bi se osigurala sigurnost, preporuča se postupno povećavati učestalost i trajanje postupka. Ne biste trebali umivati ​​lice, raditi pilinge i maske u jednom danu!

Maske od sode - korisni recepti

Soda je savršen dodatak mnogim domaćim receptima za njegu! Konkretno, može se koristiti za pripremu sljedećih vrsta maski:

Dubinsko čišćenje

Pogodno za masnu kožu s velikim porama. Izvrsno uklanja sve vrste nečistoća, pomaže u smanjivanju pora i pomaže u osvježavanju kože..

Za pripremu pomiješajte 1 žličicu sode bikarbone i 1 žličicu pivskog kvasca. Također, mnogi ljudi savjetuju dodavanje nekoliko kapi soka od naranče u smjesu. Potrebno je nanesenu tvar držati na licu 10 minuta, a zatim isprati toplom vodom.

Poravnavanje boja - od pigmentacije

Pogodno za vlasnike različitih tipova kože. Za pripremu pomiješajte jednake količine sode bikarbone i soka od naranče. Rezultirajuća tvar mora se primijeniti i držati 10 minuta.

Rezultat je jasno sužavanje pora, čišćenje epiderme, uklanjanje pigmentacije i neujednačene boje. Nakon prve uporabe primijetit ćete obnavljanje i ispunjavanje tijela snagom i prirodnim zdravljem..

Hranjiva maska

Postoji mnogo različitih recepata, među kojima se maske s dodatkom meda smatraju najugodnijima i najzdravijima. Predlažemo da isprobate sljedeće dvije vrste:

  • med se pomiješa sa sodom i nanese na tijelo petnaest minuta, a zatim ispere toplom vodom;
  • med, soda i vrhnje miješaju se dok ne postanu glatke i nanose se 10-15 minuta, na kraju vremena sve se ispere vodom.

Ako ste alergični na prirodne sastojke, prvo provjerite reakciju kože na zapešću.

Vlaženje kože

Dobra alternativa za one sa suhom kožom. Savršeno ispunjava epitel vlagom i pomaže u održavanju hidrolipidne ravnoteže.

Za pripremu pomiješajte jednu žlicu sode bikarbone i dvije žlice maslinovog ulja. Sve sastojke dobro promiješajte, nanesite i držite na licu 20 minuta. Nakon toga oprati ostatke.

Soda za lice od mitesera

Maska od sode bikarbone i peroksida pomoći će vam da se riješite mitesera, stegne pore i napunite kožu energijom i snagom. Za pripremu pomiješajte sodu bikarbonu, zobene pahuljice, vodikov peroksid 3%. Ako je proizvod pregust, možete dodati vodu.

Dobivenu smjesu trebate držati 20 minuta. Nakon toga operite nakon što ste vrhovima prstiju masirali kožu. Kad se maska ​​ukloni, možete umiriti lice kockom leda ili tonikom koji sužava pore..

Maska protiv bora

Za kuhanje koristite jednu bananu, žlicu ružine vode i žličicu sode bikarbone. Sve komponente moraju se miješati dok ne postanu glatke. Masku je potrebno nanositi pola sata, a zatim isprati vodom sobne temperature. Proizvod nenadmašno zaglađuje male bore, ispunjava epidermu zdravljem i ljepotom.

Preporuča se izrada takve maske ne više od jednom tjedno, pa čak i 10 dana..

Prednosti i nedostatci

Prednosti njege kozmetike s ovom komponentom uključuju:

  • proračunski trošak - gore opisani recepti ne zahtijevaju ozbiljna financijska ulaganja;
  • prirodnost - sve su komponente ekološki prihvatljive i sigurne za zdravlje;
  • učinkovitost - rezultat pranja primjetan je već nakon prvog puta.

Što se tiče nedostataka, mogu im se pripisati sljedeći nedostaci:

  • Soda narušava pH ravnotežu, što može dovesti do pogoršanja lica. Činjenica je da kiselinska barijera pomaže u zaštiti dermisa od štetnih mikroorganizama koji uzrokuju akne, a takve maske mogu izazvati suprotnu reakciju..
  • Male čestice pročišćavaju epitel poput fizičkog pilinga, čime uništavaju njegovu cjelovitost. Povremeno ti postupci mogu biti korisni, ali prečesto mogu dovesti do iritacije, perutanja i crvenila. Pogotovo se ovaj rezultat događa kod svakodnevnog pranja..

Može li se soda koristiti za njegu ljepote i zdravlja lica? Odgovor je dovoljno jednostavan! Da, ali sve bi trebalo biti umjereno. Ne treba ići u krajnosti i raditi maske, pilinge i trljanja nekoliko puta dnevno.

Naravno, kupnja gotovih kozmetičkih proizvoda mnogo je sigurnija, jer doziranje i učestalost postupka određuju profesionalni kozmetolozi. Međutim, ako poznajete svoju kožu i njezine potrebe, recepti s domaćim maskama šik su način uštede novca..

Zaključak

Soda je prekrasan pomagač u njezi kože. Recepti s ovim sastojkom prilično su jednostavni, a sam proizvod je jeftin i dostupan svima. Ako je proizvod siguran za vlasnike masne kože, djevojke sa suhom i tankom kožom najprije se trebaju obratiti dermatologu. Važno je oprezno koristiti sodu bikarbonu, jer često čišćenje može samo pogoršati stanje i dovesti do ozbiljnijih problema..

Soda bikarbona - recenzija

Moji eksperimenti sa SODA-om. Operemo kosu, operemo lice i vidimo što će se dogoditi)))

Dobra večer svima!

Moja recenzija o sode bikarbone danas.

Mislim da svi znaju o njenoj svestranosti: kuhanje, čišćenje i čišćenje i mnoge druge namjene. Netko mršavi na sode, netko joj pripisuje ljekovita svojstva.

Već dugo koristim sodu bikarbonu za pranje lonaca i kutlača, a ponekad vježbam i čišćenje vodovodnih instalacija i u principu sam zadovoljan.

A također se dodaje pečenim proizvodima ako to zahtijeva recept.

Prvo što sam probala prati sodom bikarbonom, recept: sredstvo za čišćenje + prstohvat sode bikarbone.

Ali umivanje soda + zobene pahuljice puno mi se više svidjelo. Primijetio sam učinak matiranja i zaglađivanja kože, kao i uklanjanje mitesera. Mogućnosti takvog pranja su različite, ponekad ulijem samo malo u dlan, dodam nekoliko kapi vode i umasiram na lice. Ponekad skuham zobene pahuljice u otopini sode, tj. Obojicu žlicu prelijem kipućom vodom, inzistiram i operem.

Sada aktivno dodajem sodu bikarbonu u šampon, otprilike jednom ili dva puta tjedno. Zahvaljujući tome, ovaj je pregled sazrio.

Ali takav koktel ima i prednosti..

Dakle redom.

Često čitam da je piling od sode bikarbone koristan za osjetljivo vlasište, ublažava iritaciju, uklanja svrbež i sprječava perut. Zbog toga sam ga počeo dodavati u šampon, ova opcija mi se najviše svidjela, a vi istovremeno perete i ribate.

Nakon prvog pranja primijetila sam da je kosa postala mekša i obimnija, ali nisam primijetila učinak pilinga, sve je bilo isto kao i nakon korištenja samo šampona.

Ali glavni plus sode bikarbone za mene je taj što savršeno ispire boju, dok sjaj kose ostaje na mjestu.

Kako ne bih osušila kosu, nakon pranja na kosu nanosim gel od krastavaca.

Preporučujem sodu bikarbonu, učinkovitu u svim industrijama

Moji drugi eksperimenti

Soda bikarbona - recenzija

Problematična koža, zubi, kosa, nokti, tijelo u cjelini - jednostavna soda bikarbona pokazala se izvrsnim pomagačem za sve. Pokazat ću vam i reći vam o mojim načinima primjene, provjerenim iskustvom i vremenom シ

Pozdrav svima!) Dakle, moram vam reći o svojim primjenama naizgled jednostavnog, ali u mnogim pogledima djelotvornog proizvoda - sode

  1. Koža na licu
  2. Dlaka
  3. Usna šupljina i zubi
  4. Nokti
  5. Medicinska primjena

Primjena za kožu lica

1. Blagi piling pogodan za sve tipove kože.

U sredstvo za čišćenje možete dodati prstohvat sode (gel, mlijeko, krema za pranje, pjena), a zatim dobivenom smjesom nježno masirajte lice. Uz pomoć takvih jednostavnih manipulacija, kvaliteta čišćenja znatno će se povećati.

2. Pranje soda

Nakon što ste nekoliko puta tjedno oprali lice, kožu možete očistiti soda vodom. To se radi jednostavno: trebate uzeti malo sode, dodati vodu, ravno na dlan, u stanje tekuće kaše, a zatim nanijeti na lice i umasirati.

3. Piling maska ​​od sode i soli

Ovo je ekspresni alat koji će vam brzo pomoći da se riješite mitesera, ali smjesa je vrlo snažna, zato budite oprezni. Trebamo 1 žličicu. sol, 1 žličica soda, 1 tsp. bilo koji gel za pranje.

Nakon ispiranja, ispada da je koža čista do škripanja, pore postaju jaaako čiste, gotovo se ne vide, mjesta nakon akni se zaglađuju.

Prije sam neprestano pribjegavao ovoj metodi jer miteseri nisu htjeli napustiti moje lice, ali danas sam otkrio korejski sustav za pranje 424, koji problematičnu kožu dovodi u punom redu

Primjena za kosu

Soda bikarbona je najpoznatiji lijek protiv masnoće, ovo svojstvo možete prirodno koristiti u svoju korist.

Ovi su recepti prikladni za vlasnike masne kose, kao i za one koji ponekad trebaju koristiti proizvode za duboko čišćenje zbog česte upotrebe proizvoda koji sadrže silikon..

1. Pranje kose soda vodom

Ovaj se postupak provodi nakon pranja redovitim šamponom, kao završna faza. Trebate uzeti 2 žličice. soda, otopi se u čaši tople vode. Zatim to izlijte na korijene kose tijekom masiranja. Tako možete zamijeniti upotrebu šampona za dubinsko čišćenje jednom mjesečno. Tada ne zaboravite nanijeti balzam / regenerator na duljinu kose, uostalom, ne želimo ozlijediti duljinu kose koja je sklona suhoći.

2. Soda-solni piling za vlasište.

O svom iskustvu, kontraindikacijama, učinku korištenja solnog pilinga detaljno sam napisao OVDJE. Ova metoda malo će se razlikovati od njega. Samo trebate smjesu od 5 žličica. s toboganom soli + 2 žličice. šampon + 8 kapi esencijalnog ulja dodajte 0,5 žličice. soda. Učinak se ne razlikuje puno od učinka samo solnog pilinga, jedino je što su zbog sode korijeni kose čisti da škripe, pa rijetko trebate dodavati sodu u solni piling, inače možete osušiti kosu.

Nahco3 - čarobni prah ili štetne kemikalije?

Pročitala sam 100.500 oduševljenih kritika za ovaj prekrasni proizvod: kako čini kožu čistom, kosu koja teče, a srebrninu - sjajnom! Inače, vjerujem u ovo drugo, budući da sam kao dijete s bakom čistio vilice-žlice u zdjeli s otopinom sode. Ali nikad mi nije palo na pamet očistiti OVO lice... dok se jednog dana nije dogodilo nešto užasno.Odjednom sam ostao bez kiselinskog pilinga i praha iz Dermalogike i ostao sam sam u ratu sa svojim miteserima i upalama! A oni su, točkice, očito osjećajući moju slabost, bili potpuno drski. Ukratko, pore su začepljene tako da je bilo moguće sakupljati masnu točku pincetom bez pritiskanja na kožu.
Google moj neprijatelj - za pomoć, a nakon pola sata pretraživanja prepoznao sam nekoliko jednostavnih ijeziv popularne metode, od kojih je jedna: čišćenje soda.

I probala sam! Pomiješala sam sodu bikarbonu s gelom za pranje i lagano trljala kožu 1 minutu. Dugo sam je prala, odgađajući trenutak susreta sa svojim odrazom u zrcalu... bilo je zastrašujuće da se i koža ispere zajedno s proizvodom. Ne ne! Koža je ostala. Bila je blago ružičasta, čista i pomalo zategnuta... Vrlo mekana na dodir. Točke na kojima je sve započeto su osvijetljene, a pore očišćene, učinak je sličan kiselinskom pilingu i glinenim maskama u isto vrijeme.

A sada pitanje za stručnjake nije li ovaj postupak štetan za kožu?! Koliko često, ako ih ima? Volio bih čuti one koji već dulje vrijeme prakticiraju ovu vrstu čišćenja.
Koje druge kozmetičke namjene znate: zubi, kosa, koža tijela?!
PS Kap masti: Na istom sam Internetu, usput, pronašao fotografiju strašne kože izgorjele takvim čišćenjem. Iskreno, da sam ih pronašao prije nego što sam i sam to probao, ne bih to učinio! To mislim, ako želite ponoviti moje iskustvo, činite to oprezno.!

Soda bikarbona - recenzija

Pažnja! Nezamjenjiv alat! Soda za kosu, nokte i lice, upotreba sode za bubrežne bolesti i cistitis! Riješiti se mitesera, napraviti prirodni piling vlasišta je stvarnost! Recepti i mjere opreza!

Dobar dan cure!

Takav nezamjenjivi pomoćnik kao soda odavno se nastanio u mojoj kozmetičkoj torbici. Ovo je uobičajen, ali nevjerojatno učinkovit lijek, koji iz nekog razloga često zaboravimo..

Moje blisko poznavanje sode pojavilo se prije više od 7 godina, od tada - nerazdvojni smo.

Osnovni moji favoriti a ne voljena načini upotrebe sode koji su opisani u pregledu:

  • Svestrano svakodnevno pranje
  • Piling od sode i soli za mitesere
  • Dubinsko čišćenje kose (piling vlasišta)
  • Soda kupke za jačanje noktiju
  • Kupka soda za mršavljenje
  • Uzimanje sode za jačanje imunološkog sustava i poboljšanje probavnog trakta
  • Liječenje soda za cistitis, pijelonefritis i drozd
  • Izbjeljivanje zuba soda
  • Liječenje grlobolje soda bikarbonom

___________________ Univerzalni lijek za svakodnevno pranje ___________________

Dobro ste čuli! Sodu bikarbonu mogu koristiti svaki dan umjesto pjena i gelova za pranje, bez nelagode, zategnute kože i perutanja. Ovu metodu mi je otkrio kozmetolog. Odavno sam zaboravio što je umivaonik.

Za koji je tip kože prikladan: Pogodan za gotovo svaku kožu, uključujući osjetljivu, jer soda ne treba trljati

tsu. Za one koji to oštro vole i koža prihvaća ovu opciju pranja, možete se razlikovati i dodati prstohvat sode u pjene i gelove. Ali, ova mi je opcija kontraindicirana. Dugo sam se petljao u takve stvari, od tada je puno vode poteklo ispod mosta i skužio sam svoj odlazak.

Primjena je jednostavna: Nanesite malu količinu sode bikarbone na vlažnu kožu, izbjegavajući područje oko očiju. Dok se soda bikarbona suši na vašem licu, na primjer, možete oprati zube. Zatim isperite vodom.

Što ne treba raditi: Nanesite na područje oko očiju, trljajte (posebno u prvim vremenima upotrebe), pretjerano izlažite. Čim osjetite lagano zatezanje kože, možete je sigurno oprati.

Vjerujte mi, soda je sama po sebi vrlo aktivna osoba, pa će naša pomoć biti samo štetna.

Osjećaji: Prvih nekoliko puta osjetite nelagodu, ali s vremenom se koža navikne i osjećaji otupe. Crvenilo je primjetno na koži odmah nakon nanošenja, ali prolazi dovoljno brzo. Taj se postupak ubrzava kako se naviknete..

Neki su izvrtali prste na sljepoočnicama kad sam sa sobom na putove ponio malu tubu sode i uživao je koristiti. Potpuno je Repinovu sliku "Oni su plovili", upotpunio moj trkač kroz vagone (nisam to radio u avionu, srećom), prozirnom folijom za lice.

Zvuči i izgleda smiješno za one koji nisu upoznati s ovim alatom, za mene je, kao i za većinu djevojaka ovdje, izvrstan pomagač kojeg nećemo mijenjati ni za što!

Da, dame, ljubiteljice šminke na putovanju u svim prilikama, ja se neću uvrijediti.

Kao i iz onog videa u KVN-u, o ostatku na moru "I željezo!"

-Da uvijete kosu!

-Da ispravite kosu!

Na putovanjima se uvijek šminkam, ali na minimum, uvijek imam puno staklenki i čunjeva s kozmetikom za sve prigode, ali sve su male zapremine i isključivo od plastike. Ostatke uvijek uzmem na cesti, a ako moram kupiti novu cijev, prelit ću. To se posebno odnosi na šampone i maske za kosu, ne koristim hotel.

Čemu sve ovo služi? Osim toga, mala tubica sode bikarbone štedi prostor i težinu uobičajenog gela za pranje..

Kada se prijaviti: Unatoč činjenici da šminku uvijek uklanjam micelarnom vodom Garnier, a zatim perem, ostatke šminke radije uklanjam prirodnim sapunom poput krimskog ili Flora secret s glinom. Stoga je soda posebno učinkovita u uklanjanju sebuma i prašine s lica..

Ne mogu koristiti 2 proizvoda odjednom - sapun protiv sode - koža će se zategnuti i rezultat će biti neugodan. zato se trudim izmjenjivati ​​ta dva sredstva.

Rezultat (opisujem samo svoje osjećaje):

  • Sužava pore. To je vrlo uočljivo kod ljudi koji imaju velike pore, proveo sam eksperiment i pokazalo se da najuočljiviji rezultat dolazi nakon nekoliko primjena. Samo nekoliko dana sode i tako prekrasan rezultat!
  • Matira. To je osobito istinito ljeti, međutim, moja koža uspije sjajiti zimi, zbog svojih individualnih karakteristika.
  • Regulira rad lojnih žlijezda. Ista podloga i nedostatak masnog sjaja. Redovitom upotrebom sode bikarbone za pranje zaboravim što je prah!
  • Čisti kožu. Jedan od glavnih kriterija za mene osobno. Ovdje uopće ne spominjem financijsku uštedu na perilicama. ovaj je odjeljak odavno uklonjen s popisa troškova.
  • Ujednačava tonus kože i daje zdrav izgled. Ono što neke maske nisu uspjele postići, ovaj alat čini s praskom!

_________________________ Piling od sode i soli za mitesere __________________________

Recept: pomiješajte sodu i sol u omjeru 1: 1, odnosno 1 žlicu soli i 1 žlicu sode, malo navlažite vodom i nanesite na problematična područja.

Nakon pilinga umirujem kožu termalnom vodom Vichy ili Lyaroche. Sviđa mi se prvi, brže smiruje upalu.

Zatim na lice nanesem ulje jojobe, bilo bademovo ulje, u čistom obliku, ili obogatim kremu.

Nakon ove vrste pilinga, bilo koje maske za lice, domaće ili kupljene, višestruko su učinkovitije..

Life hack: Vlasnicima osjetljive kože, kao i izraženoj vaskularnoj mreži, ova će se metoda činiti barbarskom i ne uzaludnom. Stoga se sastav mora nanositi lokalno, na područja s crnim točkama, bez utjecaja na ostatak lica..

Rezultat nakon pilinga sode bikarbone solju.

Nažalost, svjetlost u kupaonici nije tako sjajna, međutim, rezultat je primjetan, boja kože postala je glađa, pigmentacija se smanjila kao i miteseri. A najvažnija mi je nije suha koža!

U kućnim tretmanima lica preferiram gline, velika raznolikost glina, što veća, to bolja.

Do sada sam probao bijele, crne, plave i ružičaste gline tvrtke MedicoMed. Nije pošteđen dobro poznate Plave gline na plavo-plavinoj vodi od Granny Agafia.

Glina je dugotrajna, a ponekad je to i prljav posao, kapi često dođu na odjeću. Stoga takve maske zahtijevaju puno više vremena, a soda je izvrsna alternativna i ekspresna metoda..

Moji drugi proizvodi za njegu lica:

______________________ Dubinsko čišćenje kose (ljuštenje vlasišta) _______________________

Jedna od mojih omiljenih primjena sode bikarbone je piling vlasišta..

Recept: U lagani šampon dodaje se prstohvat sode bikarbone, ja koristim Agafia's Thick.

Nanesite 30 sekundi - 1 minutu, sve dok lagani trnci ne prođu. Isperite vodom, ponovno nanesite šampon, isperite i isperite kosu otopinom jabučnog octa i vode (za 1 litru, 1 žlica vode).

Nakon postupka nanesem balzam za kosu, a kako se suši krajeve mažem uljem Macadamia..

Rezultat: vlasište diše! To je usporedivo sa senzacijama nakon čišćenja lica, pore se otvaraju, koža se osjeća svježe. Kosa je čista cijelom dužinom, ali ne do točke škripanja!

Moja kosa je prirodno tanka i lomljiva, pa im je dubinsko čišćenje uvijek stresno. Zbog toga ne volim oštre šampone, koristim ih isključivo prije bojanja kose ili glaziranja kose kod kuće.

Što se tiče duljine, ljuske kose i dalje se lagano otvaraju, trebate koristiti balzam.

Za ljubitelje uljnih maski ovo je neizostavan alat.

Isprobao sam glinene kore, ali ovi pokušaji nisu bili uspješni. Glina se vrlo dugo ispire s kose, vlasište je u konačnici neoprano, s bijelim premazom. Možda sam nešto pogriješio, ali metoda sa sodom mi se svidjela puno više..

Posebno je učinkovito nakon takvog postupka nanošenje nikotinske kiseline za rast kose ili drugog sredstva koje se nanosi izravno na vlasište..

Šteta: Učestalo pranje sodom bikarbonom kontraindicirano je jer se na glavi stvara potreban zaštitni sloj sebuma. Aktivnim pranjem ta se masnoća ispire i nema vremena za nakupljanje, čime možete isušiti kožu.

Međutim, imam prijatelje koji rado koriste agresivna sredstva u osobnoj njezi bez posljedica, aktivno trljajući lice i tijelo krpom, perući kosu oštrim šamponima.

_________________________ Soda kupke za jačanje noktiju _________________________

Već više od godinu dana radim neobrubljenu manikuru sa odstranjivačem Sally Hansen od 15 sekundi. S tim u vezi, kožica se brzo suši, pa je prije postupka potrebna dobra kupka za ruke..

Za 0,5 litre vode dodajte 1 žlica. l. soda i 1 žlica. sol (fina morska sol ili hrana). Ako želite, kapnite nekoliko kapi esencijalnog ulja na sol i pomiješajte s vodom ili par kapi limunovog soka.

Možete dodati par kapi joda kako biste jednako dobro ojačali nokte..

Kad je vremena malo, miješam samo sol i sodu. Rezultat nije ništa lošiji. Koža se dobro pari pa mi je nanošenje sredstva za uklanjanje pravo zadovoljstvo.

Soda savršeno umiruje kožu, izbjeljuje pločicu nokta i smanjuje pigmentaciju na rukama.

Nakon kupke i uklanjanja, vrlo je važno nanijeti ulje na nokte. Trenutno mi je najdraže bademovo ulje i ulje jojobe.

Nokti dan nakon manikure. Pravim privremenu pauzu, odmaram nokte i rastem.

Posljednjih nekoliko mjeseci patim s kožicom i njezinim brzim rastom, poteškoće nastaju kod manikure. Ipak, sada sam napokon pronašla savršenu opciju za manikuru bez trima..

Nakon takve njege možete sigurno napraviti gel lak! Radim to kod kuće, lakovi iz Aliexpressa.

_______________________________ Soda kupka za mršavljenje ______________________________

Recept: 200-300 grama sode bikarbone po kupaonici, 200-300 grama morske soli, po želji 2-3 kapi esencijalnog ulja. Esencijalno ulje treba dodati soli. Sami po sebi, eteri se ne otapaju u vodi, pa im je potreban katalizator za početak reakcije. Djevojke koje često i aktivno koriste ulja su u znanju, ali za početnike to može predstavljati problem.

Preporuča se ležati u takvoj kupki 20 minuta, nakon toga - isjeći tijelo.

Kada od sode, oblozi i slični postupci koji uklanjaju vodu iz tijela, morate što češće piti tekućinu.

Nažalost, nitko ne govori u čemu je problem s takvim postupkom i kakve bi posljedice mogle biti..

Kupke su kontraindicirane kod vaskularnih problema. Zagrijavamo li umjetno svoje tijelo kako bismo se riješili viška kilograma? Naravno da ne! Od viška vode.

Jednoznačno, zajedno s vodom uklanja se puno toksina i drugih gadnih stvari, poboljšava se metabolizam, ali.

Dopunjavanje vodom vrlo je važna točka koja se često zanemaruje..

Sjećate se sauna, kupki, hamama? Spa uvijek nudi čaj ili vodu nakon napuštanja kupke. A ta se voda pije "s praskom", jer koliko je vode proteklo ispod mosta, u doslovnom smislu riječi, iz tijela. Još uvijek pijem vodu, pa pijem puno tekućine nakon takvih postupaka.

Soda kupke reklamiraju se kao proizvod za mršavljenje. Po mom mišljenju, ovo je zacjeljivanje tijela i uklanjanje toksina, što je u stvari usporedivo s oblogom.

Ipak, rezultat mi se NIJE svidio. Ponekad, rijetko, rijetko, možete leći u takvoj kupaonici, ali nekako nema neke posebne želje. Je li koža zategnuta nakon ovog postupka? Ne, osušeno je.

Slaba krema za kavu YAKA uopće se nije snašla sa zadatkom vlaženja nakon ovog postupka.

Krema Bio Olives iz Eveline spasila je situaciju, mislim da je to učinio i njegov brat od kave-avokada, ali u tom je trenutku tegla već bila gotova i nisam mogao pokušati.

U životu, za moju težinu od 51-52 kg, uobičajeno je izgubiti ili dobiti 1 kg u nekoliko dana. Danas pijem više vode, metabolizam se poboljšava i ubrzava, kilogrami odlaze. A sutra uopće ne osjećam žeđ i ti se kg vraćaju. Težina dolazi i odlazi.

____________ Uzimanje sode za jačanje imuniteta i poboljšanje probavnog trakta ____________

Zahvaljujući Merag, koja me podsjetila na još jedan jednako popularan način upotrebe sode bikarbone je povećanje imuniteta i poboljšanje funkcioniranja gastrointestinalnog trakta..

Uspjela sam isprobati ovu metodu upotrebe sode bikarbone..

Recept: Soda se pije samo natašte, 30 minuta - 1 sat prije jela. Bolje je započeti uzimanje sode s dozom na vrhu noža i postupno je dovodeći do 1 žličice po čaši. Soda se gasi vrućom vodom, a zatim dodajte malo hladne vode.

Tečaj je obično 1-2 tjedna. Netko pije 3 puta dnevno, ali ja sam pio samo 1 put, ujutro.

Nakon što sam pročitao priče o tome kako je soda prekrasna na tijelu, mogu reći da obična čaša vode natašte prije jela i pravilne prehrane ne djeluje ništa lošije!

Nisam primijetio razliku u radu želuca, možda se žgaravica počela rjeđe pojavljivati, ali se i ranije manifestirala u razdobljima kada sam jeo određenu hranu ili se prejeo.

Što se tiče imuniteta, nije bilo promjena, štoviše, bilo je trenutaka da sam se razbolio bez obzira na sodu.

Moje mišljenje je da bi sodu trebali uzimati ljudi koji pate od žgaravice, a koji žele smršavjeti, ili poboljšati imunitet, treba piti vodu i zeleni čaj, koji poboljšavaju metabolizam i uklanjaju toksine, kao i pratiti prehranu.

__________________ Liječenje soda za cistitis, pijelonefritis i drozd ________________

(isključivo moja prijava i iskustvo, ne smatraju se uputama)

Užasno kasno, otkrila sam tuširanje sodom za ženske bolesti!

O tome kako sam se borila sa ženskim problemima možete pročitati u ovom pregledu lijeka Furamag.

Recept: Otopite 1-2 žličice sode bikarbone u toploj vodi, dodajte izvarak kamilice ili bilo koje druge antiseptičke i protuupalne biljke po želji. U nedostatku štrcaljke možete koristiti veliku štrcaljku (naravno bez igle).

Možete dodati par kapi limunovog soka i joda, ali ja sam ravnodušan prema takvim eksperimentima.

Indikacije: upala povezana s genitourinarnom infekcijom, cistitisom, pijelonefritisom, drozdom, nelagodom.

Sodu bikarbonu koristim za takve probleme, jer čak i bubrežne bolesti utječu na ono što izlazi kroz naše mokraćne kanale. Stoga smatram besmislenim ignorirati i pretpostaviti da ako jedno boli, onda drugo neće zakačiti..

Oprez: Soda se suši - nije tajna. A naša mikroflora je vrlo osjetljiva. Stoga ga treba koristiti bez fanatizma i započeti s malim dozama..

Zašto baš tako?

Jednom kad dođem kod liječnika, napravim pretrage, osjećam laganu nelagodu, znate, onaj osjećaj kad se nešto "izoštri" iznutra, a liječnik mi kaže "U redu ste, sve je normalno." Dakle, u takvim je slučajevima tuširanje korisno. Kad vam liječnik ne može ništa reći, pretrage neće pokazati ništa posebno, a vi već osjećate nelagodu i da nešto nije u redu.

Odavno sam odustala od posebnih sredstava za intimnu higijenu. Najdraži mi je katranski sapun.

Čitao sam kritike o čudesnim sredstvima za intimnu higijenu sa SLS-om. Po čemu će se razlikovati od istog gela za tuširanje, ako uobičajeni SLS očito nema alkalnu ravnotežu koja je potrebna našem "unutarnjem svijetu".

Za njega i za nju.

Nije tajna da je drozd takva vrsta infekcije. Štoviše, javlja se prilično često zbog upale i zbog upotrebe antibiotika. Dogodila me se ista sudbina, još jednom nakon cistitisa.

I ne, ovdje opcija "popiti travu" ne funkcionira. Uvijek imam dvije misli o ljudima koji, s cistitisom, ponude da piju travu, kažu da im to pomaže:

1. To su sretni ljudi koji zapravo ne znaju što znači biti bolestan kao žena.

2. To su još uvijek mazohisti.

Oprostite, drage djevojke, ali nema treće mogućnosti. Svatko tko je iskusio ove paklene bolove zna na kojem je mjestu trava ovdje! Bilje je dobro nakon ili prije, za prevenciju, ali ne i tijekom!

Zašto sam sve ovo. A činjenici da bi se oba partnera trebala liječiti drozdom, soda dolazi u pomoć. Da, da, neće se svaki muškarac dobrovoljno maziti sodom, ali što ne možete učiniti za ljubav?

Štoviše, oni se također mogu razboljeti, pa čak i tolerirati ovu bolest, samo što je nemaju toliko primjetno.

Stoga, za bilo kakvu nelagodu, vrijedi dodati prstohvat sode bikarbone i štrcaljku, to neće biti suvišno.

____________________________ Izbjelite zube sodom bikarbonom ____________________________

Bez obzira koliko bijeli, pa čak i zubi bili, mi i dalje težimo savršenstvu. I mene je sustigla takva sudbina i želja da još jednom izbijelim zube.

Recept: Na vlažnu četkicu za zube nanesite prstohvat sode bikarbone. Soda vrlo brzo reagira na interakciju s vodom, stoga ne zahtijeva dodatne radnje.

Rezultat: za moju osjetljivu caklinu ovo je drugi put da "napravim zube". Ipak, nema ništa bolje od dobre paste za izbjeljivanje kao što je Rocs "Izbjeljivanje kisika" i slično. Čudno se osjeća nakon upotrebe sode bikarbone za izbjeljivanje zuba. Osim toga, moja caklina je vrlo osjetljiva i, nakon sličnih narodnih lijekova, a također sam probala i aktivni ugljen, osjećaji ispranog kalcija su jednostavno ogromni.

Čini se da postoji osjećaj čistoće, ali nije bilo bjeline i nije. Za mene je ovo dobro čišćenje, ali u ovom slučaju možete kupiti redoviti puder za zube i koristiti ga 1-2 puta tjedno. U našim ljekarnama košta 0,5-1 USD, dovoljno je za 1-2 godine, potrošnja je vrlo ekonomična.

Moji načini kako zube zadržati bjelje:

1. Dobro odabrana pasta. I ovo je individualno. Primjerice, pasta za zube Splat, toliko omiljena, meni ne odgovara. Dobra je alternativa Sensodyne, ali najdraži je Lacalute White, prije nego što je Lakaluteova imovina bila dobra, ali sada su se pogoršale. Ne mora biti skupa pasta, glavni kriteriji su svježina, čišćenje i izbjeljivanje.

Colgate i Blend-a-med nisu prikladni za moje zube otkad su se počeli pojavljivati ​​na policama svake trgovine. Njihova je kvaliteta definitivno lošija nego prije 15 godina..

Svaka pasta za zube koja ne povećava osjetljivost cakline odabire se pojedinačno u skladu ne samo sa karakteristikama zuba, već i sa zasićenošću fluorom u regiji u kojoj osoba živi.

2. Redoviti posjeti stomatologu

3. Minimum slatkiša, maksimum voća i suhog voća. Nakon čokolade i slatkiša, boja zuba potamni brzinom svjetlosti!

4. Čaj i kava kroz slamku. Ovo nije šala i djeluje! U svom arsenalu imam vrećicu slamki za jednokratnu upotrebu koju aktivno koristim kad kod kuće pijem čaj ili kavu. Nije bitno zeleno ili crno, caklina potamni ne gore od pušača.

__________________________ Liječenje upale grla soda bikarbonom ___________________________

Recept: 1 žličica. soda, 1 tsp. sol. u čašu vode možete dodati par kapi joda.

Star i provjeren lijek koji često ignoriram i koristim samo kad stvarno stisne. Puno brže poprskajte Joxom i trčite na posao! Ali uzalud su razlika i rezultat očiti.

U posljednjih nekoliko godina sve više pribjegavam narodnim metodama, jer lijekovi više ne daju rezultat kakav su imali prije, kvaliteta im se svake godine pogoršava, a tijelo se sve više navikava..

Za mene je glavna prednost ovog alata njegova dostupnost. Za neke narodne recepte za kuhanje morate otići u ljekarnu ili plesati uz tamburu, ovdje je sve drugačije!

Nadam se da je moje iskustvo bilo korisno i korisno u svakodnevnom životu, osobnoj njezi, kao i u teškoj borbi protiv bolesti.

Moji proizvodi za njegu kose:

Moj favorit a ne baš balzami i maske za kosu:

Operite sodom recenzije

Registrirajte se da biste ostavili recenziju.
Potrebno je manje od 1 minute.

Sodu i limunsku kiselinu koristim za izradu "pop-a" koji trenutno uklanja mitesere i daje učinak izbjeljivanja. Miješam komponente brzinom od 4 dijela sode i 1 - limuna, ili bolje - svježeg soka, dodam vode, smjesa počne puhtati i "pucati". Na mokro lice namazano gelom za umivanje mekom spužvicom nanesem pop i obrišem ga kružnim pokretima. Ispada prilično dobro - začepljene pore se otvaraju, sve gadne stvari su uklonjene iz njih. Ali imajte na umu, smjesa je agresivna, ne preporučuje se za nježnu i posebno osjetljivu kožu, može uzrokovati perutanje, svrbež i nezdravo crvenilo..

Sodu koristim kao kućni piling. Ako se često ne koristi, ne ozljeđuje i ne isušuje kožu. Sodu bikarbonu dovoljno je koristiti jednom tjedno zajedno s uobičajenim gelom ili mlijekom za pranje.
Ponekad radim soda-masku. Jednostavno pomiješam žlicu sode bikarbone s vodom i nanesem smjesu na kožu. Nakon sušenja operem lice i nanesem hranjivu kremu.
Koža je nakon takvog postupka meka i glatka.
Na pojedinačne osipe nanosim smjesu sode i vodikovog peroksida. Smjesa ovih komponenti vrlo brzo isušuje prišt i zacjeljuje.
Ako se nanese prije spavanja, prištić će gotovo nestati do jutra..

Soda je izvrstan lijek iz kućne kozmetologije, spreman sam joj zauvijek pjevati odu, što ne činim s njom, sada ću vam reći kako pobijediti gadne žuljeve, pustule, upale, kirije.
Ali prije svega, bez obzira na divnu sodu, vrijedi znati da je seboreja prvenstveno kršenje hormonske pozadine, zanemarivanje masne i slatke hrane, faktor stresa, kršenje higijene.
Bez razumijevanja ovih točaka možete zauvijek zaglaviti u krugu: liječenje upala-prištića. Reći ću vam kako to funkcionira: jedite u autobusu, držite se prljavih rukohvata, a zatim uklonite kosu, dodirujući lice i voila, unosite prljavštinu, bakterije, začepljene žlijezde, samo laganim pokretom ruke. Ovdje isključujemo svako dodirivanje lica i tako dalje..
Moj omiljeni piling od sode.
Kako doći do savršene, blistave kože uz proračun:
Jako volim miješati sodu s tekućim sapunom i nježno trljati područje čela i nosa u obliku slova T. Lagano tapšajte, ne duže od 2 minute. Zatim isperite i navlažite masnom kremom.
Koža je trenutno čista, svježa. blago crvenkasta i ne biste se trebali bojati.
Volim i MASKU od žumanjaka. Recept je jednostavan 1 čajna žličica sode bikarbone i žumanjak velikog pilećeg jajeta. Nanesite 20 minuta.
Ostanite lijepi u bilo kojoj situaciji!

Umoran od beskorisne borbe protiv akni skupim kremama, iz očaja sam odlučio isprobati redovnu sodu bikarbonu - vrlo jeftin i povoljan lijek. Odmah mogu reći o profesionalcima. Soda dobro čisti kožu, uklanja sitne prištiće, mitesere, sve vrste onečišćenja, začepljuje pore. Nanosila sam ga ne samo na lice, već i na druge dijelove tijela.
Sve bi bilo u redu, ali odmah se pojavi užasna suhoća i jak osjećaj zategnutosti. Nakon čišćenja sodom trebalo je dugo i temeljito navlažiti kožu raznim kremama.
Ali Internet - naš prijatelj, predložio mi je puno učinkovitih metoda korištenjem iste sode, ali izbjegavajući ovu strašnu nuspojavu u obliku suhoće i nepropusnosti. Možete jednostavno dodati sodu u pilinge ili kore, kao dodatak glavnom sastavu i nanijeti na uobičajeni način.
Prelaskom na ovu metodu pronašao sam optimalno rješenje za sebe u borbi protiv akni.
Ako se trebala riješiti akni po cijelom tijelu, kupala se u toplim kupkama soda i morskom soli. Dodao sam sodu (150 g) i morsku sol (300 g) ravno u punu kupku, ali u takvoj vodi trebate ostati ne duže od 15 minuta. Bolje je to raditi noću, jer spavanje pomaže učvrstiti rezultat..

Soda je vrlo pristupačan, jednostavan proizvod. Ali da se potpuno očistila od akni, tada ne bi imala cijenu. Ipak, soda je potrebna samo za opće čišćenje kože lica. Povremeno radim piling s njom: sadržaj masti u T-zoni se smanjuje, mali prištići se suše, crne točkice nestaju. Sve se to događa redovnom uporabom. No, prilično je stresno raditi razne maske sa sodom, isti piling. Već dugo imam akne. Da bi uklonio ogromnu količinu osipa s lica, kozmetolog koristi fizioterapiju, tekući dušik i tako dalje. A soda je zgodan alat.

Soda se široko koristi u svim područjima našega života, uključujući i njegu akni. Soda bikarbona ima niz korisnih svojstava - protuupalno, ublažava svrbež i crvenilo, može djelovati isušujuće na akne i smanjiti masnu kožu, ima dobra svojstva izbjeljivanja. Čini se da je soda samo božji dar, ali nažalost nije. Natrijev bikarbonat, kako se u znanstvenom jeziku naziva, alkalija je, a lužine mogu imati negativan, pa čak i razarajući učinak na kožu, najvjerojatnije neće doći do nekroze tkiva, soda je još uvijek slaba lužina, ali kontaktni dermatitis se može zaraditi. Stoga, ako odlučite eksperimentirati, bolje je ne nanositi koncentriranu otopinu, već dodajte soda maskama za lice. Ali čak i u sastavu maski suši i slabi kožu, kako bi se to izbjeglo, masci se moraju dodati sastojci koji omekšavaju učinak sode. Na primjer, kefir, maslac, med itd. Maske s natrijevim bikarbonatom ne smiju se raditi s lezijama kože ili otvorenim ranama, a s aknama su stalno, pa morate biti oprezni. Mislim da je soda kao lijek protiv akni prikladnija za mušku kožu, tanku tinejdžersku i žensku kožu, vjerojatnije je da će naštetiti.

Redovita soda bikarbona izvrsna je za odčepljivanje pora i sprječavanje izbijanja akni. Nemoguće je koristiti čistu sodu, jer može ozlijediti kožu stvarajući mikro ogrebotine. Stoga ga pokušavam miješati s ostalim sastojcima i koristim najviše 2 puta tjedno (srijeda i nedjelja).
Moj omiljeni recept: 1 žličica sode bikarbone + 1 žličica meda. Trebate uzeti tekući med. Pomiješam sastojke na dlanu i ravnomjerno nanosim na lice. Nakon toga, 20-25 minuta izvodim masažu lica tapkajućim pokretima. Zbog ljepljivosti meda, pore se duboko pročišćavaju. Zatim operem lice toplom vodom. Lice je očišćeno, nema suhoće, zatezanja, koža je vrlo ujednačena i glatka.
Također ponekad dodam malo sode bikarbone u gel za pranje. Takva uporaba omogućuje vam da se nježno riješite keratinizirane kože.
Kada koristim soda + voda, moja koža se malo isuši.
Također volim koristiti recept za soda bikarbonu + zdrobljenu zobene pahuljice. Čišćenje je mekano, koža postaje baršunasta i ujednačena.
Da biste vidjeli pozitivan rezultat, morate postupke provoditi sustavno..
Njega bi trebala biti trajna, jer samo na taj način možete postići trajne rezultate u liječenju problematične kože.

Do sada nitko nije postavljao pitanja. Vaše će pitanje biti prvo!

Soda protiv mitesera


Međutim, svojim agresivnim djelovanjem može ozlijediti kožu, pa se mora nanositi vrlo pažljivo..

Indikacije za soda-sol masku za lice

Maska za lice soda + sol ima naznake u kojim će slučajevima učinkovito pomoći u suočavanju s kožnim problemima lica:

  • s masnom kožom;
  • s aknama;
  • od crnih točaka;
  • s jakim začepljenjem i onečišćenjem pora.

A istodobno, sol i soda za lice dva su vrlo agresivna sastojka koja mogu nagrizati i opeći kožu. Da se to ne dogodi, morate znati pravila korištenja ove maske..

Da biste nježno i nježno očistili lice sodom bikarbonom i solju, slijedite ove smjernice.

  1. Strogo je zabranjeno koristiti ovu masku s osjetljivom, tankom kožom, s bliskim položajem kapilara na površini kože, s bolestima krvožilnog sustava, s otvorenim ozljedama i ranama na licu, s jakom upalom.
  2. Prije nanošenja maske na lice, testirajte je na koži zgloba. Ako osjetite snažno peckanje, a nakon pranja na koži se pojave crveni osip ili svrbež, ovu masku ne možete.
  3. Ako se bojite naštetiti koži, lice prvo možete obrisati maslinovim uljem, no osim što će ga zaštititi, spriječit će duboki prodor sode i soli u pore i ometati postupak čišćenja.
  4. Preporuča se nanošenje maske masažnim pokretima vrhovima prstiju, poput pilinga.
  5. Pripremljenu smjesu možete nanositi isključivo na mitesere ili druga problematična područja lica..
  6. Takvu masku potrebno je prvo oprati toplom, a zatim hladnom vodom..
  7. Nakon maske na kožu obavezno nanesite zaštitnu, antiseptičku ili bilo koju drugu hranjivu kremu..

Ako se slijede ove preporuke, soda i sol na koži imat će nježni, ne traumatični, ali terapeutski učinak.

Najbolji recepti za maske od sode i soli

Bilo koja maska ​​od soli i sode treba pripremiti strogo u skladu s receptom kako ne bi došlo do komplikacija..

  • 1. Klasična maska ​​soda + sol

Dodajte malu količinu vode (1 žličica) u gel za pranje (2 žlice), tucite sastav u pjenu. Dodajte prstohvat soli i sodu bikarbonu.

  • 2. Maska od soli masline od mitesera soda

Pomiješajte jednake količine soli i sode bikarbone, razrijedite dok ne postane gusta s nekoliko kapi maslinovog ulja.

  • 3. Maskirajte soda + sol dječjim sapunom

Dječji sapun naribajte, prelijte (2 žlice strugotina) kipućom vodom (1 šalica), dodajte sol i sodu bikarbonu (prstohvat), temeljito promiješajte.

  • 4. Agresivna piling maska ​​soda + sol

Na mokru kožu nanosite naizmjence pa soda, trljajući ih po licu vršcima prstiju.

  • 5. Nježna piling maska ​​soda + sol

Operite lice dječjim sapunom tako da pjena ostane na koži. Pomiješajte male i jednake količine soli i sode bikarbone i samo lagano pospite lice ostacima sapunice.

  • 6. Maska soda + sol vrhnjem

Dodajte malu količinu vode (žličicu) u gel za pranje (2 žlice), tucite sastav u pjenu. Dodajte prstohvat soli i sode bikarbone i žličicu bilo koje hidratantne kreme.

  • 7. Maska soda + sol pjenom za brijanje

Pomiješajte sol i sodu bikarbonu (po žličica) i razrijedite dobrom pjenom za brijanje dok se ne stvori kremasta konzistencija.

Ova domaća maska ​​za čišćenje od sode i soli jeftin je kozmetički proizvod koji uz redovitu upotrebu može čarobno transformirati vašu kožu i osloboditi vas takvih ozbiljnih problema s kožom kao što su komedoni, akne i masni sjaj. Ne zaboravite uzeti u obzir sve kontraindikacije i preporuke prilikom uporabe ove maske - i čistoća vaše kože je zajamčena.

Članci O Acne Gelovi