Pranje soda recenzije

Vik »12. listopada 2015., 16:17

  • Odgovorite citatom

Re: Čišćenje kože sodom

Fantasia »13. listopada 2015. 08:07

  • Odgovorite citatom

Re: Čišćenje kože sodom

Lucy »16. listopada 2015. 02:08

  • Odgovorite citatom

Re: Čišćenje kože sodom

Leno »20. listopada 2015. 10:45

  • Odgovorite citatom

Re: Čišćenje kože sodom

ira19840 "28. listopada 2015. 10:55

  • Odgovorite citatom

Re: Čišćenje kože sodom

elena-esca "29. listopada 2015., 13:17

Već sam naišao na takvo čišćenje lica. Samo je za početak bilo potrebno temeljito napariti kožu. A nisam. Samo sam oprala lice i nanijela sodu bikarbonu. Nakon postupka kremu nisam ni koristila.

Odmah me rezultat obradovao. Sve su se kore oljuštile, koža je postala meka i glatka. Ali drugi dan bio sam šokiran. Gledajući se u ogledalo, vidio sam mnogo malih rana i suhu kožu. Dan kasnije, akne su se počele penjati. Očito sam nešto skrivio. Imao sam užasan bijes.

Stoga, drage djevojke, budite oprezni s ovom metodom čišćenja. Prvo isparite kožu, a tek onda nanesite sodu bikarbonu. Glavna stvar je ne pretjerivati. Nakon čišćenja obavezno navlažite lice kremom. Valjda će onda sve biti u redu.

  • Odgovorite citatom

Soda maska

sempreshatto »03. lipnja 2016, 11:58

  • Odgovorite citatom

Re: Soda maska

Kristmass »4. lipnja 2016. 03:18

  • Odgovorite citatom

Re: Soda maska

Lucy "04. lipnja 2016., 13:33

  • Odgovorite citatom

Re: Soda za čišćenje lica

DevaLux "13. lipnja 2016. 12:18

Soda bikarbona - recenzija

Problematična koža, zubi, kosa, nokti, tijelo u cjelini - jednostavna soda bikarbona pokazala se izvrsnim pomagačem za sve. Pokazat ću vam i reći vam o mojim načinima primjene, provjerenim iskustvom i vremenom シ

Pozdrav svima!) Dakle, moram vam reći o svojim primjenama naizgled jednostavnog, ali u mnogim pogledima djelotvornog proizvoda - sode

  1. Koža na licu
  2. Dlaka
  3. Usna šupljina i zubi
  4. Nokti
  5. Medicinska primjena

Primjena za kožu lica

1. Blagi piling pogodan za sve tipove kože.

U sredstvo za čišćenje možete dodati prstohvat sode (gel, mlijeko, krema za pranje, pjena), a zatim dobivenom smjesom nježno masirajte lice. Uz pomoć takvih jednostavnih manipulacija, kvaliteta čišćenja znatno će se povećati.

2. Pranje soda

Nakon što ste nekoliko puta tjedno oprali lice, kožu možete očistiti soda vodom. To se radi jednostavno: trebate uzeti malo sode, dodati vodu, ravno na dlan, u stanje tekuće kaše, a zatim nanijeti na lice i umasirati.

3. Piling maska ​​od sode i soli

Ovo je ekspresni alat koji će vam brzo pomoći da se riješite mitesera, ali smjesa je vrlo snažna, zato budite oprezni. Trebamo 1 žličicu. sol, 1 žličica soda, 1 tsp. bilo koji gel za pranje.

Nakon ispiranja, ispada da je koža čista do škripanja, pore postaju jaaako čiste, gotovo se ne vide, mjesta nakon akni se zaglađuju.

Prije sam neprestano pribjegavao ovoj metodi jer miteseri nisu htjeli napustiti moje lice, ali danas sam otkrio korejski sustav za pranje 424, koji problematičnu kožu dovodi u punom redu

Primjena za kosu

Soda bikarbona je najpoznatiji lijek protiv masnoće, ovo svojstvo možete prirodno koristiti u svoju korist.

Ovi su recepti prikladni za vlasnike masne kose, kao i za one koji ponekad trebaju koristiti proizvode za duboko čišćenje zbog česte upotrebe proizvoda koji sadrže silikon..

1. Pranje kose soda vodom

Ovaj se postupak provodi nakon pranja redovitim šamponom, kao završna faza. Trebate uzeti 2 žličice. soda, otopi se u čaši tople vode. Zatim to izlijte na korijene kose tijekom masiranja. Tako možete zamijeniti upotrebu šampona za dubinsko čišćenje jednom mjesečno. Tada ne zaboravite nanijeti balzam / regenerator na duljinu kose, uostalom, ne želimo ozlijediti duljinu kose koja je sklona suhoći.

2. Soda-solni piling za vlasište.

O svom iskustvu, kontraindikacijama, učinku korištenja solnog pilinga detaljno sam napisao OVDJE. Ova metoda malo će se razlikovati od njega. Samo trebate smjesu od 5 žličica. s toboganom soli + 2 žličice. šampon + 8 kapi esencijalnog ulja dodajte 0,5 žličice. soda. Učinak se ne razlikuje puno od učinka samo solnog pilinga, jedino je što su zbog sode korijeni kose čisti da škripe, pa rijetko trebate dodavati sodu u solni piling, inače možete osušiti kosu.

Soda za lice

  • 27. svibnja 2015

Tko ga koristi? Maske, pilingi..
Mama je jučer rekla da su joj rekli..)) da je vrlo dobro prati se sodom bikarbonom, raditi pilinge. I pokušala je. Svidjelo joj se
Danas sam također odlučila lice oprati sodom. 1 žličica sode bikarbone + malo gela za umivanje, navlažite lice, stavite svu ovu kašu na lice, malo umasirajte i isperite.
Ispalo je tako strašno. Koža već škripi. Osjećaj da lice diše. Imao sam ga tek nakon kupanja.
Tada sam nanijela hidratantnu kremu i to je to. Sretna sam /girl_smile.gif "alt =" :) ">

p / s / nadam se da se neću odlijepiti))

  • Odgovori

Naš izbor

Proganjanje ovulacije: folikulometrija

Preporučeno

Prvi znakovi trudnoće. Ankete.

Sofya Sokolova objavila je članak u Simptomi trudnoće, 13. rujna 2019

Soda bikarbona - recenzija

Moji eksperimenti sa SODA-om. Operemo kosu, operemo lice i vidimo što će se dogoditi)))

Dobra večer svima!

Moja recenzija o sode bikarbone danas.

Mislim da svi znaju o njenoj svestranosti: kuhanje, čišćenje i čišćenje i mnoge druge namjene. Netko mršavi na sode, netko joj pripisuje ljekovita svojstva.

Već dugo koristim sodu bikarbonu za pranje lonaca i kutlača, a ponekad vježbam i čišćenje vodovodnih instalacija i u principu sam zadovoljan.

A također se dodaje pečenim proizvodima ako to zahtijeva recept.

Prvo što sam probala prati sodom bikarbonom, recept: sredstvo za čišćenje + prstohvat sode bikarbone.

Ali umivanje soda + zobene pahuljice puno mi se više svidjelo. Primijetio sam učinak matiranja i zaglađivanja kože, kao i uklanjanje mitesera. Mogućnosti takvog pranja su različite, ponekad ulijem samo malo u dlan, dodam nekoliko kapi vode i umasiram na lice. Ponekad skuham zobene pahuljice u otopini sode, tj. Obojicu žlicu prelijem kipućom vodom, inzistiram i operem.

Sada aktivno dodajem sodu bikarbonu u šampon, otprilike jednom ili dva puta tjedno. Zahvaljujući tome, ovaj je pregled sazrio.

Ali takav koktel ima i prednosti..

Dakle redom.

Često čitam da je piling od sode bikarbone koristan za osjetljivo vlasište, ublažava iritaciju, uklanja svrbež i sprječava perut. Zbog toga sam ga počeo dodavati u šampon, ova opcija mi se najviše svidjela, a vi istovremeno perete i ribate.

Nakon prvog pranja primijetila sam da je kosa postala mekša i obimnija, ali nisam primijetila učinak pilinga, sve je bilo isto kao i nakon korištenja samo šampona.

Ali glavni plus sode bikarbone za mene je taj što savršeno ispire boju, dok sjaj kose ostaje na mjestu.

Kako ne bih osušila kosu, nakon pranja na kosu nanosim gel od krastavaca.

Preporučujem sodu bikarbonu, učinkovitu u svim industrijama

Moji drugi eksperimenti

Soda bikarbona - recenzija

Pažnja! Nezamjenjiv alat! Soda za kosu, nokte i lice, upotreba sode za bubrežne bolesti i cistitis! Riješiti se mitesera, napraviti prirodni piling vlasišta je stvarnost! Recepti i mjere opreza!

Dobar dan cure!

Takav nezamjenjivi pomoćnik kao soda odavno se nastanio u mojoj kozmetičkoj torbici. Ovo je uobičajen, ali nevjerojatno učinkovit lijek, koji iz nekog razloga često zaboravimo..

Moje blisko poznavanje sode pojavilo se prije više od 7 godina, od tada - nerazdvojni smo.

Osnovni moji favoriti a ne voljena načini upotrebe sode koji su opisani u pregledu:

  • Svestrano svakodnevno pranje
  • Piling od sode i soli za mitesere
  • Dubinsko čišćenje kose (piling vlasišta)
  • Soda kupke za jačanje noktiju
  • Kupka soda za mršavljenje
  • Uzimanje sode za jačanje imunološkog sustava i poboljšanje probavnog trakta
  • Liječenje soda za cistitis, pijelonefritis i drozd
  • Izbjeljivanje zuba soda
  • Liječenje grlobolje soda bikarbonom

___________________ Univerzalni lijek za svakodnevno pranje ___________________

Dobro ste čuli! Sodu bikarbonu mogu koristiti svaki dan umjesto pjena i gelova za pranje, bez nelagode, zategnute kože i perutanja. Ovu metodu mi je otkrio kozmetolog. Odavno sam zaboravio što je umivaonik.

Za koji je tip kože prikladan: Pogodan za gotovo svaku kožu, uključujući osjetljivu, jer soda ne treba trljati

tsu. Za one koji to oštro vole i koža prihvaća ovu opciju pranja, možete se razlikovati i dodati prstohvat sode u pjene i gelove. Ali, ova mi je opcija kontraindicirana. Dugo sam se petljao u takve stvari, od tada je puno vode poteklo ispod mosta i skužio sam svoj odlazak.

Primjena je jednostavna: Nanesite malu količinu sode bikarbone na vlažnu kožu, izbjegavajući područje oko očiju. Dok se soda bikarbona suši na vašem licu, na primjer, možete oprati zube. Zatim isperite vodom.

Što ne treba raditi: Nanesite na područje oko očiju, trljajte (posebno u prvim vremenima upotrebe), pretjerano izlažite. Čim osjetite lagano zatezanje kože, možete je sigurno oprati.

Vjerujte mi, soda je sama po sebi vrlo aktivna osoba, pa će naša pomoć biti samo štetna.

Osjećaji: Prvih nekoliko puta osjetite nelagodu, ali s vremenom se koža navikne i osjećaji otupe. Crvenilo je primjetno na koži odmah nakon nanošenja, ali prolazi dovoljno brzo. Taj se postupak ubrzava kako se naviknete..

Neki su izvrtali prste na sljepoočnicama kad sam sa sobom na putove ponio malu tubu sode i uživao je koristiti. Potpuno je Repinovu sliku "Oni su plovili", upotpunio moj trkač kroz vagone (nisam to radio u avionu, srećom), prozirnom folijom za lice.

Zvuči i izgleda smiješno za one koji nisu upoznati s ovim alatom, za mene je, kao i za većinu djevojaka ovdje, izvrstan pomagač kojeg nećemo mijenjati ni za što!

Da, dame, ljubiteljice šminke na putovanju u svim prilikama, ja se neću uvrijediti.

Kao i iz onog videa u KVN-u, o ostatku na moru "I željezo!"

-Da uvijete kosu!

-Da ispravite kosu!

Na putovanjima se uvijek šminkam, ali na minimum, uvijek imam puno staklenki i čunjeva s kozmetikom za sve prigode, ali sve su male zapremine i isključivo od plastike. Ostatke uvijek uzmem na cesti, a ako moram kupiti novu cijev, prelit ću. To se posebno odnosi na šampone i maske za kosu, ne koristim hotel.

Čemu sve ovo služi? Osim toga, mala tubica sode bikarbone štedi prostor i težinu uobičajenog gela za pranje..

Kada se prijaviti: Unatoč činjenici da šminku uvijek uklanjam micelarnom vodom Garnier, a zatim perem, ostatke šminke radije uklanjam prirodnim sapunom poput krimskog ili Flora secret s glinom. Stoga je soda posebno učinkovita u uklanjanju sebuma i prašine s lica..

Ne mogu koristiti 2 proizvoda odjednom - sapun protiv sode - koža će se zategnuti i rezultat će biti neugodan. zato se trudim izmjenjivati ​​ta dva sredstva.

Rezultat (opisujem samo svoje osjećaje):

  • Sužava pore. To je vrlo uočljivo kod ljudi koji imaju velike pore, proveo sam eksperiment i pokazalo se da najuočljiviji rezultat dolazi nakon nekoliko primjena. Samo nekoliko dana sode i tako prekrasan rezultat!
  • Matira. To je osobito istinito ljeti, međutim, moja koža uspije sjajiti zimi, zbog svojih individualnih karakteristika.
  • Regulira rad lojnih žlijezda. Ista podloga i nedostatak masnog sjaja. Redovitom upotrebom sode bikarbone za pranje zaboravim što je prah!
  • Čisti kožu. Jedan od glavnih kriterija za mene osobno. Ovdje uopće ne spominjem financijsku uštedu na perilicama. ovaj je odjeljak odavno uklonjen s popisa troškova.
  • Ujednačava tonus kože i daje zdrav izgled. Ono što neke maske nisu uspjele postići, ovaj alat čini s praskom!

_________________________ Piling od sode i soli za mitesere __________________________

Recept: pomiješajte sodu i sol u omjeru 1: 1, odnosno 1 žlicu soli i 1 žlicu sode, malo navlažite vodom i nanesite na problematična područja.

Nakon pilinga umirujem kožu termalnom vodom Vichy ili Lyaroche. Sviđa mi se prvi, brže smiruje upalu.

Zatim na lice nanesem ulje jojobe, bilo bademovo ulje, u čistom obliku, ili obogatim kremu.

Nakon ove vrste pilinga, bilo koje maske za lice, domaće ili kupljene, višestruko su učinkovitije..

Life hack: Vlasnicima osjetljive kože, kao i izraženoj vaskularnoj mreži, ova će se metoda činiti barbarskom i ne uzaludnom. Stoga se sastav mora nanositi lokalno, na područja s crnim točkama, bez utjecaja na ostatak lica..

Rezultat nakon pilinga sode bikarbone solju.

Nažalost, svjetlost u kupaonici nije tako sjajna, međutim, rezultat je primjetan, boja kože postala je glađa, pigmentacija se smanjila kao i miteseri. A najvažnija mi je nije suha koža!

U kućnim tretmanima lica preferiram gline, velika raznolikost glina, što veća, to bolja.

Do sada sam probao bijele, crne, plave i ružičaste gline tvrtke MedicoMed. Nije pošteđen dobro poznate Plave gline na plavo-plavinoj vodi od Granny Agafia.

Glina je dugotrajna, a ponekad je to i prljav posao, kapi često dođu na odjeću. Stoga takve maske zahtijevaju puno više vremena, a soda je izvrsna alternativna i ekspresna metoda..

Moji drugi proizvodi za njegu lica:

______________________ Dubinsko čišćenje kose (ljuštenje vlasišta) _______________________

Jedna od mojih omiljenih primjena sode bikarbone je piling vlasišta..

Recept: U lagani šampon dodaje se prstohvat sode bikarbone, ja koristim Agafia's Thick.

Nanesite 30 sekundi - 1 minutu, sve dok lagani trnci ne prođu. Isperite vodom, ponovno nanesite šampon, isperite i isperite kosu otopinom jabučnog octa i vode (za 1 litru, 1 žlica vode).

Nakon postupka nanesem balzam za kosu, a kako se suši krajeve mažem uljem Macadamia..

Rezultat: vlasište diše! To je usporedivo sa senzacijama nakon čišćenja lica, pore se otvaraju, koža se osjeća svježe. Kosa je čista cijelom dužinom, ali ne do točke škripanja!

Moja kosa je prirodno tanka i lomljiva, pa im je dubinsko čišćenje uvijek stresno. Zbog toga ne volim oštre šampone, koristim ih isključivo prije bojanja kose ili glaziranja kose kod kuće.

Što se tiče duljine, ljuske kose i dalje se lagano otvaraju, trebate koristiti balzam.

Za ljubitelje uljnih maski ovo je neizostavan alat.

Isprobao sam glinene kore, ali ovi pokušaji nisu bili uspješni. Glina se vrlo dugo ispire s kose, vlasište je u konačnici neoprano, s bijelim premazom. Možda sam nešto pogriješio, ali metoda sa sodom mi se svidjela puno više..

Posebno je učinkovito nakon takvog postupka nanošenje nikotinske kiseline za rast kose ili drugog sredstva koje se nanosi izravno na vlasište..

Šteta: Učestalo pranje sodom bikarbonom kontraindicirano je jer se na glavi stvara potreban zaštitni sloj sebuma. Aktivnim pranjem ta se masnoća ispire i nema vremena za nakupljanje, čime možete isušiti kožu.

Međutim, imam prijatelje koji rado koriste agresivna sredstva u osobnoj njezi bez posljedica, aktivno trljajući lice i tijelo krpom, perući kosu oštrim šamponima.

_________________________ Soda kupke za jačanje noktiju _________________________

Već više od godinu dana radim neobrubljenu manikuru sa odstranjivačem Sally Hansen od 15 sekundi. S tim u vezi, kožica se brzo suši, pa je prije postupka potrebna dobra kupka za ruke..

Za 0,5 litre vode dodajte 1 žlica. l. soda i 1 žlica. sol (fina morska sol ili hrana). Ako želite, kapnite nekoliko kapi esencijalnog ulja na sol i pomiješajte s vodom ili par kapi limunovog soka.

Možete dodati par kapi joda kako biste jednako dobro ojačali nokte..

Kad je vremena malo, miješam samo sol i sodu. Rezultat nije ništa lošiji. Koža se dobro pari pa mi je nanošenje sredstva za uklanjanje pravo zadovoljstvo.

Soda savršeno umiruje kožu, izbjeljuje pločicu nokta i smanjuje pigmentaciju na rukama.

Nakon kupke i uklanjanja, vrlo je važno nanijeti ulje na nokte. Trenutno mi je najdraže bademovo ulje i ulje jojobe.

Nokti dan nakon manikure. Pravim privremenu pauzu, odmaram nokte i rastem.

Posljednjih nekoliko mjeseci patim s kožicom i njezinim brzim rastom, poteškoće nastaju kod manikure. Ipak, sada sam napokon pronašla savršenu opciju za manikuru bez trima..

Nakon takve njege možete sigurno napraviti gel lak! Radim to kod kuće, lakovi iz Aliexpressa.

_______________________________ Soda kupka za mršavljenje ______________________________

Recept: 200-300 grama sode bikarbone po kupaonici, 200-300 grama morske soli, po želji 2-3 kapi esencijalnog ulja. Esencijalno ulje treba dodati soli. Sami po sebi, eteri se ne otapaju u vodi, pa im je potreban katalizator za početak reakcije. Djevojke koje često i aktivno koriste ulja su u znanju, ali za početnike to može predstavljati problem.

Preporuča se ležati u takvoj kupki 20 minuta, nakon toga - isjeći tijelo.

Kada od sode, oblozi i slični postupci koji uklanjaju vodu iz tijela, morate što češće piti tekućinu.

Nažalost, nitko ne govori u čemu je problem s takvim postupkom i kakve bi posljedice mogle biti..

Kupke su kontraindicirane kod vaskularnih problema. Zagrijavamo li umjetno svoje tijelo kako bismo se riješili viška kilograma? Naravno da ne! Od viška vode.

Jednoznačno, zajedno s vodom uklanja se puno toksina i drugih gadnih stvari, poboljšava se metabolizam, ali.

Dopunjavanje vodom vrlo je važna točka koja se često zanemaruje..

Sjećate se sauna, kupki, hamama? Spa uvijek nudi čaj ili vodu nakon napuštanja kupke. A ta se voda pije "s praskom", jer koliko je vode proteklo ispod mosta, u doslovnom smislu riječi, iz tijela. Još uvijek pijem vodu, pa pijem puno tekućine nakon takvih postupaka.

Soda kupke reklamiraju se kao proizvod za mršavljenje. Po mom mišljenju, ovo je zacjeljivanje tijela i uklanjanje toksina, što je u stvari usporedivo s oblogom.

Ipak, rezultat mi se NIJE svidio. Ponekad, rijetko, rijetko, možete leći u takvoj kupaonici, ali nekako nema neke posebne želje. Je li koža zategnuta nakon ovog postupka? Ne, osušeno je.

Slaba krema za kavu YAKA uopće se nije snašla sa zadatkom vlaženja nakon ovog postupka.

Krema Bio Olives iz Eveline spasila je situaciju, mislim da je to učinio i njegov brat od kave-avokada, ali u tom je trenutku tegla već bila gotova i nisam mogao pokušati.

U životu, za moju težinu od 51-52 kg, uobičajeno je izgubiti ili dobiti 1 kg u nekoliko dana. Danas pijem više vode, metabolizam se poboljšava i ubrzava, kilogrami odlaze. A sutra uopće ne osjećam žeđ i ti se kg vraćaju. Težina dolazi i odlazi.

____________ Uzimanje sode za jačanje imuniteta i poboljšanje probavnog trakta ____________

Zahvaljujući Merag, koja me podsjetila na još jedan jednako popularan način upotrebe sode bikarbone je povećanje imuniteta i poboljšanje funkcioniranja gastrointestinalnog trakta..

Uspjela sam isprobati ovu metodu upotrebe sode bikarbone..

Recept: Soda se pije samo natašte, 30 minuta - 1 sat prije jela. Bolje je započeti uzimanje sode s dozom na vrhu noža i postupno je dovodeći do 1 žličice po čaši. Soda se gasi vrućom vodom, a zatim dodajte malo hladne vode.

Tečaj je obično 1-2 tjedna. Netko pije 3 puta dnevno, ali ja sam pio samo 1 put, ujutro.

Nakon što sam pročitao priče o tome kako je soda prekrasna na tijelu, mogu reći da obična čaša vode natašte prije jela i pravilne prehrane ne djeluje ništa lošije!

Nisam primijetio razliku u radu želuca, možda se žgaravica počela rjeđe pojavljivati, ali se i ranije manifestirala u razdobljima kada sam jeo određenu hranu ili se prejeo.

Što se tiče imuniteta, nije bilo promjena, štoviše, bilo je trenutaka da sam se razbolio bez obzira na sodu.

Moje mišljenje je da bi sodu trebali uzimati ljudi koji pate od žgaravice, a koji žele smršavjeti, ili poboljšati imunitet, treba piti vodu i zeleni čaj, koji poboljšavaju metabolizam i uklanjaju toksine, kao i pratiti prehranu.

__________________ Liječenje soda za cistitis, pijelonefritis i drozd ________________

(isključivo moja prijava i iskustvo, ne smatraju se uputama)

Užasno kasno, otkrila sam tuširanje sodom za ženske bolesti!

O tome kako sam se borila sa ženskim problemima možete pročitati u ovom pregledu lijeka Furamag.

Recept: Otopite 1-2 žličice sode bikarbone u toploj vodi, dodajte izvarak kamilice ili bilo koje druge antiseptičke i protuupalne biljke po želji. U nedostatku štrcaljke možete koristiti veliku štrcaljku (naravno bez igle).

Možete dodati par kapi limunovog soka i joda, ali ja sam ravnodušan prema takvim eksperimentima.

Indikacije: upala povezana s genitourinarnom infekcijom, cistitisom, pijelonefritisom, drozdom, nelagodom.

Sodu bikarbonu koristim za takve probleme, jer čak i bubrežne bolesti utječu na ono što izlazi kroz naše mokraćne kanale. Stoga smatram besmislenim ignorirati i pretpostaviti da ako jedno boli, onda drugo neće zakačiti..

Oprez: Soda se suši - nije tajna. A naša mikroflora je vrlo osjetljiva. Stoga ga treba koristiti bez fanatizma i započeti s malim dozama..

Zašto baš tako?

Jednom kad dođem kod liječnika, napravim pretrage, osjećam laganu nelagodu, znate, onaj osjećaj kad se nešto "izoštri" iznutra, a liječnik mi kaže "U redu ste, sve je normalno." Dakle, u takvim je slučajevima tuširanje korisno. Kad vam liječnik ne može ništa reći, pretrage neće pokazati ništa posebno, a vi već osjećate nelagodu i da nešto nije u redu.

Odavno sam odustala od posebnih sredstava za intimnu higijenu. Najdraži mi je katranski sapun.

Čitao sam kritike o čudesnim sredstvima za intimnu higijenu sa SLS-om. Po čemu će se razlikovati od istog gela za tuširanje, ako uobičajeni SLS očito nema alkalnu ravnotežu koja je potrebna našem "unutarnjem svijetu".

Za njega i za nju.

Nije tajna da je drozd takva vrsta infekcije. Štoviše, javlja se prilično često zbog upale i zbog upotrebe antibiotika. Dogodila me se ista sudbina, još jednom nakon cistitisa.

I ne, ovdje opcija "popiti travu" ne funkcionira. Uvijek imam dvije misli o ljudima koji, s cistitisom, ponude da piju travu, kažu da im to pomaže:

1. To su sretni ljudi koji zapravo ne znaju što znači biti bolestan kao žena.

2. To su još uvijek mazohisti.

Oprostite, drage djevojke, ali nema treće mogućnosti. Svatko tko je iskusio ove paklene bolove zna na kojem je mjestu trava ovdje! Bilje je dobro nakon ili prije, za prevenciju, ali ne i tijekom!

Zašto sam sve ovo. A činjenici da bi se oba partnera trebala liječiti drozdom, soda dolazi u pomoć. Da, da, neće se svaki muškarac dobrovoljno maziti sodom, ali što ne možete učiniti za ljubav?

Štoviše, oni se također mogu razboljeti, pa čak i tolerirati ovu bolest, samo što je nemaju toliko primjetno.

Stoga, za bilo kakvu nelagodu, vrijedi dodati prstohvat sode bikarbone i štrcaljku, to neće biti suvišno.

____________________________ Izbjelite zube sodom bikarbonom ____________________________

Bez obzira koliko bijeli, pa čak i zubi bili, mi i dalje težimo savršenstvu. I mene je sustigla takva sudbina i želja da još jednom izbijelim zube.

Recept: Na vlažnu četkicu za zube nanesite prstohvat sode bikarbone. Soda vrlo brzo reagira na interakciju s vodom, stoga ne zahtijeva dodatne radnje.

Rezultat: za moju osjetljivu caklinu ovo je drugi put da "napravim zube". Ipak, nema ništa bolje od dobre paste za izbjeljivanje kao što je Rocs "Izbjeljivanje kisika" i slično. Čudno se osjeća nakon upotrebe sode bikarbone za izbjeljivanje zuba. Osim toga, moja caklina je vrlo osjetljiva i, nakon sličnih narodnih lijekova, a također sam probala i aktivni ugljen, osjećaji ispranog kalcija su jednostavno ogromni.

Čini se da postoji osjećaj čistoće, ali nije bilo bjeline i nije. Za mene je ovo dobro čišćenje, ali u ovom slučaju možete kupiti redoviti puder za zube i koristiti ga 1-2 puta tjedno. U našim ljekarnama košta 0,5-1 USD, dovoljno je za 1-2 godine, potrošnja je vrlo ekonomična.

Moji načini kako zube zadržati bjelje:

1. Dobro odabrana pasta. I ovo je individualno. Primjerice, pasta za zube Splat, toliko omiljena, meni ne odgovara. Dobra je alternativa Sensodyne, ali najdraži je Lacalute White, prije nego što je Lakaluteova imovina bila dobra, ali sada su se pogoršale. Ne mora biti skupa pasta, glavni kriteriji su svježina, čišćenje i izbjeljivanje.

Colgate i Blend-a-med nisu prikladni za moje zube otkad su se počeli pojavljivati ​​na policama svake trgovine. Njihova je kvaliteta definitivno lošija nego prije 15 godina..

Svaka pasta za zube koja ne povećava osjetljivost cakline odabire se pojedinačno u skladu ne samo sa karakteristikama zuba, već i sa zasićenošću fluorom u regiji u kojoj osoba živi.

2. Redoviti posjeti stomatologu

3. Minimum slatkiša, maksimum voća i suhog voća. Nakon čokolade i slatkiša, boja zuba potamni brzinom svjetlosti!

4. Čaj i kava kroz slamku. Ovo nije šala i djeluje! U svom arsenalu imam vrećicu slamki za jednokratnu upotrebu koju aktivno koristim kad kod kuće pijem čaj ili kavu. Nije bitno zeleno ili crno, caklina potamni ne gore od pušača.

__________________________ Liječenje upale grla soda bikarbonom ___________________________

Recept: 1 žličica. soda, 1 tsp. sol. u čašu vode možete dodati par kapi joda.

Star i provjeren lijek koji često ignoriram i koristim samo kad stvarno stisne. Puno brže poprskajte Joxom i trčite na posao! Ali uzalud su razlika i rezultat očiti.

U posljednjih nekoliko godina sve više pribjegavam narodnim metodama, jer lijekovi više ne daju rezultat kakav su imali prije, kvaliteta im se svake godine pogoršava, a tijelo se sve više navikava..

Za mene je glavna prednost ovog alata njegova dostupnost. Za neke narodne recepte za kuhanje morate otići u ljekarnu ili plesati uz tamburu, ovdje je sve drugačije!

Nadam se da je moje iskustvo bilo korisno i korisno u svakodnevnom životu, osobnoj njezi, kao i u teškoj borbi protiv bolesti.

Moji proizvodi za njegu kose:

Moj favorit a ne baš balzami i maske za kosu:

Nahco3 - čarobni prah ili štetne kemikalije?

Pročitala sam 100.500 oduševljenih kritika za ovaj prekrasni proizvod: kako čini kožu čistom, kosu koja teče, a srebrninu - sjajnom! Inače, vjerujem u ovo drugo, budući da sam kao dijete s bakom čistio vilice-žlice u zdjeli s otopinom sode. Ali nikad mi nije palo na pamet očistiti OVO lice... dok se jednog dana nije dogodilo nešto užasno.Odjednom sam ostao bez kiselinskog pilinga i praha iz Dermalogike i ostao sam sam u ratu sa svojim miteserima i upalama! A oni su, točkice, očito osjećajući moju slabost, bili potpuno drski. Ukratko, pore su začepljene tako da je bilo moguće sakupljati masnu točku pincetom bez pritiskanja na kožu.
Google moj neprijatelj - za pomoć, a nakon pola sata pretraživanja prepoznao sam nekoliko jednostavnih ijeziv popularne metode, od kojih je jedna: čišćenje soda.

I probala sam! Pomiješala sam sodu bikarbonu s gelom za pranje i lagano trljala kožu 1 minutu. Dugo sam je prala, odgađajući trenutak susreta sa svojim odrazom u zrcalu... bilo je zastrašujuće da se i koža ispere zajedno s proizvodom. Ne ne! Koža je ostala. Bila je blago ružičasta, čista i pomalo zategnuta... Vrlo mekana na dodir. Točke na kojima je sve započeto su osvijetljene, a pore očišćene, učinak je sličan kiselinskom pilingu i glinenim maskama u isto vrijeme.

A sada pitanje za stručnjake nije li ovaj postupak štetan za kožu?! Koliko često, ako ih ima? Volio bih čuti one koji već dulje vrijeme prakticiraju ovu vrstu čišćenja.
Koje druge kozmetičke namjene znate: zubi, kosa, koža tijela?!
PS Kap masti: Na istom sam Internetu, usput, pronašao fotografiju strašne kože izgorjele takvim čišćenjem. Iskreno, da sam ih pronašao prije nego što sam i sam to probao, ne bih to učinio! To mislim, ako želite ponoviti moje iskustvo, činite to oprezno.!

Soda protiv mitesera


Međutim, svojim agresivnim djelovanjem može ozlijediti kožu, pa se mora nanositi vrlo pažljivo..

Indikacije za soda-sol masku za lice

Maska za lice soda + sol ima naznake u kojim će slučajevima učinkovito pomoći u suočavanju s kožnim problemima lica:

  • s masnom kožom;
  • s aknama;
  • od crnih točaka;
  • s jakim začepljenjem i onečišćenjem pora.

A istodobno, sol i soda za lice dva su vrlo agresivna sastojka koja mogu nagrizati i opeći kožu. Da se to ne dogodi, morate znati pravila korištenja ove maske..

Da biste nježno i nježno očistili lice sodom bikarbonom i solju, slijedite ove smjernice.

  1. Strogo je zabranjeno koristiti ovu masku s osjetljivom, tankom kožom, s bliskim položajem kapilara na površini kože, s bolestima krvožilnog sustava, s otvorenim ozljedama i ranama na licu, s jakom upalom.
  2. Prije nanošenja maske na lice, testirajte je na koži zgloba. Ako osjetite snažno peckanje, a nakon pranja na koži se pojave crveni osip ili svrbež, ovu masku ne možete.
  3. Ako se bojite naštetiti koži, lice prvo možete obrisati maslinovim uljem, no osim što će ga zaštititi, spriječit će duboki prodor sode i soli u pore i ometati postupak čišćenja.
  4. Preporuča se nanošenje maske masažnim pokretima vrhovima prstiju, poput pilinga.
  5. Pripremljenu smjesu možete nanositi isključivo na mitesere ili druga problematična područja lica..
  6. Takvu masku potrebno je prvo oprati toplom, a zatim hladnom vodom..
  7. Nakon maske na kožu obavezno nanesite zaštitnu, antiseptičku ili bilo koju drugu hranjivu kremu..

Ako se slijede ove preporuke, soda i sol na koži imat će nježni, ne traumatični, ali terapeutski učinak.

Najbolji recepti za maske od sode i soli

Bilo koja maska ​​od soli i sode treba pripremiti strogo u skladu s receptom kako ne bi došlo do komplikacija..

  • 1. Klasična maska ​​soda + sol

Dodajte malu količinu vode (1 žličica) u gel za pranje (2 žlice), tucite sastav u pjenu. Dodajte prstohvat soli i sodu bikarbonu.

  • 2. Maska od soli masline od mitesera soda

Pomiješajte jednake količine soli i sode bikarbone, razrijedite dok ne postane gusta s nekoliko kapi maslinovog ulja.

  • 3. Maskirajte soda + sol dječjim sapunom

Dječji sapun naribajte, prelijte (2 žlice strugotina) kipućom vodom (1 šalica), dodajte sol i sodu bikarbonu (prstohvat), temeljito promiješajte.

  • 4. Agresivna piling maska ​​soda + sol

Na mokru kožu nanosite naizmjence pa soda, trljajući ih po licu vršcima prstiju.

  • 5. Nježna piling maska ​​soda + sol

Operite lice dječjim sapunom tako da pjena ostane na koži. Pomiješajte male i jednake količine soli i sode bikarbone i samo lagano pospite lice ostacima sapunice.

  • 6. Maska soda + sol vrhnjem

Dodajte malu količinu vode (žličicu) u gel za pranje (2 žlice), tucite sastav u pjenu. Dodajte prstohvat soli i sode bikarbone i žličicu bilo koje hidratantne kreme.

  • 7. Maska soda + sol pjenom za brijanje

Pomiješajte sol i sodu bikarbonu (po žličica) i razrijedite dobrom pjenom za brijanje dok se ne stvori kremasta konzistencija.

Ova domaća maska ​​za čišćenje od sode i soli jeftin je kozmetički proizvod koji uz redovitu upotrebu može čarobno transformirati vašu kožu i osloboditi vas takvih ozbiljnih problema s kožom kao što su komedoni, akne i masni sjaj. Ne zaboravite uzeti u obzir sve kontraindikacije i preporuke prilikom uporabe ove maske - i čistoća vaše kože je zajamčena.

Djeluje li soda bikarbona za akne i kako je pravilno koristiti?

Pri liječenju akni preporučuje se pribjegavati ne samo ljekarničkim proizvodima. Narodni lijekovi, posebno u blagoj fazi, nisu ništa manje učinkoviti, ali sigurniji za zdravlje. Soda bikarbona za akne ima širok raspon blagodati za kožu, uklanja provale, bori se protiv mitesera i otčepljuje pore.

  1. Sastav
  2. Korisna svojstva za kožu
  3. Moguća šteta i kontraindikacije
  4. Soda protiv akni na licu: recepti
  5. Zdravo piće
  6. Piling
  7. Recept za šećer
  8. Soda maske za lice protiv akni
  9. Pilingi
  10. Kako oprati?
  11. Primjena od mitesera
  12. Pročišćavati
  13. Maska
  14. Tonik
  15. Kako se soda bikarbona riješiti akni po cijelom tijelu?
  16. Odgovara li svima?
  17. Recenzije

Sastav

Soda bikarbona je sitnozrnati prah. To je natrijeva sol bikarbonske kiseline. Sadrži natrij i selen korisnih minerala..

Kristali su okarakterizirani kao mekane lužine. Bez mirisa su, topljivi su, blago slanog okusa. Sadržaj kalorija je nula zbog nedostatka proteina, ugljikohidrata i masti.

Korisna svojstva za kožu

Natrijev bikarbonat se široko koristi ne samo u prehrambenoj industriji, već i u medicini i kozmetologiji. Pomoću nje možete se nositi s gastrointestinalnim patologijama, neutralizirati opekline, poboljšati funkcioniranje genitourinarnog sustava.

Glavna ljekovita svojstva za akne:

  • Normalizacija pH ravnoteže gornjeg sloja dermisa;
  • Regulacija lojnih žlijezda;
  • Sušenje;
  • Smirivanje;
  • Protuupalno djelovanje;
  • Obnova normalne boje;
  • Suzbijanje aktivnosti patogenih bakterija;
  • Sužavanje pora.

Moguća šteta i kontraindikacije

Tijekom liječenja akni, soda se koristi i iznutra i izvana. S obzirom na njegov sastav, postoje brojna ograničenja za liječenje natrijevim bikarbonatom:

  • Prisutnost otvorenih rana i formacija ispunjenih gnojem;
  • Više žarišta upale;
  • Rezovi, ogrebotine;
  • Vidljiva vaskularna mreža;
  • Preosjetljivost;
  • Sklonost alergijskim reakcijama;
  • Razdoblje rađanja i dojenja;
  • Ginekološke bolesti.

Kada se podvrgavate medicinskom liječenju hormonima i lijekovima s antibioticima, važno je konzultirati se sa svojim liječnikom prije upotrebe kućne kozmetike sa sodom.

Soda protiv akni na licu: recepti

Prije početka liječenja proizvodima koji sadrže sodu, važno je upoznati se s osnovnim informacijama predstavljenim u nastavku..

  • Prvo biste trebali provesti test na alergiju - dva puta kapnite zglob i pričekajte 10-15 minuta. Odsutnost svrbeža i peckanja ukazuje na to da je prah bezopasan;
  • Samo čisto lice ili tijelo mogu se podmazati lijekovima;
  • Strogo je zabranjeno utrljavanje bilo kakvih formulacija koje sadrže kristalni prah u epidermu;
  • Dermis oko usana i očiju vrlo je osjetljiv, proizvod nije namijenjen njezi ovih područja;
  • Sredstva se moraju pripremiti neposredno prije postupaka, ne preporučuje se njihovo čuvanje;
  • Trebate se oprati s jedva toplom vodom.

Zdravo piće

U situaciji kada je uzrok osipa poremećaj probavnog sustava, za čišćenje je potrebno normalizirati njegovu aktivnost. U ovom se slučaju soda protiv akni na licu koristi interno. Takav lijek čisti probavni trakt od proizvoda raspadanja i regulira ravnotežu lužina i kiselina..

Da biste pripremili piće, trebate:

  • Zagrijte malo ¼ litre negazirane mineralne vode;
  • Ulijte žličicu natrijevog bikarbonata;
  • Miješati;
  • Pijte u malim gutljajima ujutro prije jela.

Piling

Piling od mješavine soli i sode učinkovito čisti lice. Nije moguće pribjeći joj u svim slučajevima. Nužno je odbiti čišćenje dermisa na ovaj način za kožu s preosjetljivošću, kao i ako postoje:

  • Akutni upalni proces;
  • Gnojne pustule;
  • Opsežne lezije akni.

Kuhanje zahtijeva:

  • U omjeru 1: 1 pomiješajte sodu u prahu i sol;
  • Temeljito zapjenite ruke - tako da dobijete pjenu;
  • Nanesite ga na lice, a na vrhu - slobodno tekuću smjesu;
  • Lagano umasirajte i pričekajte 7 minuta;
  • Temeljito isperite, nanesite hranjivi proizvod za njegu.

Recept za šećer

Otopina šećera i sode vrlo je učinkovita. Recept za losion:

  • Pomiješajte 5 g natrijeve soli i šećera;
  • Pričekajte dok se ne otopi u čaši flaširane ili filtrirane vode;
  • Podmažite upaljena područja tekućim sastavom spužvom;
  • Nakon 5 minuta očistite lice i podmažite epidermu uljem;
  • Pričekajte pola sata, operite i osušite.

Soda maske za lice protiv akni

Osjetljiva vrsta dermisa u kombinaciji s lezijama od akni bolje se podvrgava maskama. Nježni su prema koži u usporedbi s pilingima i mješavinama za ribanje. Maska od sode bikarbone kojoj se dodaju zobene pahuljice učinkovita je na elemente akni. Za kuhanje trebate:

  • Prekrižite zobene pahuljice brašna i glavni sastojak preko žlice;
  • Dolijte toplom tekućinom u bocama tako da se stvori konzistencija kiselog vrhnja;
  • Nanesite na zahvaćena područja, operite lice nakon 15 minuta.

Korisne su i sljedeće vrste kućne kozmetike:

  • Ulijte pola čaše vode. Dodajte žličicu svježeg meda i 15 g natrijevog bikarbonata. Pomiješajte, nanesite na lice, operite nakon 10 minuta;
  • Pomiješajte žlicu tekućeg meda i 5 g sode bikarbone. Dodajte bijelu glinu da nastane gusta masa. Koristite na isti način kao i prethodni alat;
  • Naribajte srednje jabuku na finom ribežu dok ne stvorite pire. Uzmite žlicu i kombinirajte s 5 g sode bikarbone. Isprati 15 minuta nakon nanošenja;
  • Pomiješajte 5 g glavnog sastojka, 10 ml filtrirane vode i ½ čajne žličice dodane paste za zube. Nanesite na prištiće, očistite kožu nakon 5 minuta;
  • Dodajte 5 ml jabučnog octa u 100 ml vode sobne temperature. U tanjurić ulijte prstohvat sode, polako ulijte smjesu. Dodajte sok od pola limuna. Podmažite akne 5 minuta, temeljito operite.

Pilingi

Piling od sode može se koristiti jednom tjedno. Poznato je da pripada agresivnim tvarima, stoga čestom uporabom postoji mogućnost ozljede epiderme umjesto dubinskog čišćenja. Međutim, kada se koriste odgovorno, pilingi se mogu riješiti čestica koje začepljuju pore i mitesera. Recepti:

  • Napravite slabu otopinu sa katranskim sapunom. U 20 g tekućine dodajte 2 žlice sode bikarbone. Masirajte lice 5 minuta, a zatim ostavite piling još 10 minuta. Uklonite sastav pranjem;
  • Piling za čišćenje. U 100 g toplog mlijeka ulijte 1,5 žličice sode i 230 g škroba. Pomiješajte i masirajte 7 minuta. Pranje;
  • Razvaljanu zob sameljite u prah. U omjeru 1: 1 kombinirajte sodu bikarbonu i nastalo brašno. Na vrh noža dodajte cimet. Razrijediti negaziranom mineralnom vodom dok se ne dobije kaša. Masirajte lice ili problematična područja na tijelu 5 minuta. Oprati i isprati s malo vode i malo limunovog soka.

Kako oprati?

Svako jutro pranje se može obaviti otopinom sode bikarbone. Ovaj postupak dodatno čisti kožu i isušuje apscese. Recept:

  • Pomiješajte ga s vodom dok ne dobijete kašastu konzistenciju;
  • Nježno nanesite na lice;
  • Temeljito isprati nakon pola sata;
  • Izbjegavajte kontakt s područjima oko očiju i usta;
  • Nanesite dva puta tjedno.

Primjena od mitesera

Soda u prahu omekšava epitel i širi pore tijekom uporabe, stoga učinkovito uklanja mitesere s površinskog sloja.

Pročišćavati

Ovaj piling uklanja jednim otprilike 80% otvorenih komedona lokaliziranih na nosu. Da biste ga pripremili, trebali biste:

  • Rižine ili heljdine pahuljice sameljite u brašno;
  • Pomiješajte 15 g sode i rezultirajuće brašno;
  • Dodajte 7 cimeta u prahu;
  • Suhoj smjesi dodajte mineralnu vodu bez plina dok se ne dobije gusta konzistencija;
  • Masirajte kožu nekoliko minuta;
  • Oprati.

Maska

Kod starih komedona koje je teško ukloniti pomaže soda s mitesera. Korak po korak recept:

  • U prikladnoj zdjeli kombinirajte sodu bikarbonu i filtriranu vodu dok se ne dobije gusta, kremasta masa;
  • Temeljito operite i nanesite na komedogeno područje;
  • Isperite sapunom nakon 10 minuta;
  • Tretirajte tonikom.

Tonik

Značajan plus ovog tonika je što se može dugo držati na hladnom i nije potrebno svaki put pripremiti svježu porciju. Lijek ne samo da ublažava mitesere, već i osvjetljava lice. Za kuhanje trebate:

  • Pomiješajte svježe iscijeđeni limun i pročišćenu vodu u jednakim omjerima;
  • Dodajte sodu iz omjera 15 g u ½ šalice dobivene otopine;
  • Obrišite lice pamučnom podlogom navlaženom sastavom, 2 puta dnevno.

Kako se soda bikarbona riješiti akni po cijelom tijelu?

Akne su često lokalizirane ne samo na licu. Osip "klizi" na ramenima, prsima i leđima, uzrokujući nelagodu. U ovom slučaju učinkovita je i soda bikarbona. Liječenje akni na tijelu je kupke s natrijevim bikarbonatom. Da bi se postigla učinkovitost, zahtijeva se redovito obavljanje postupaka (2-3 puta tjedno).

Kako pripremiti ljekovitu kupku:

  • Napunite posudu toplom tekućinom;
  • U njoj otopite 150 g sode bikarbone i 300 g morske soli;
  • Iscijedite limun;
  • Miješajte dok se komponente potpuno ne otope;
  • Za kupanje nije potrebno više od četvrt sata;
  • Nakon završetka seanse, lezite 30 minuta pod toplu deku i isperite pod tušem.

Odgovara li svima?

Gore navedeni lijekovi dovoljno su svestrani za borbu protiv akni i akni; tijekom terapije važno je slijediti neka pravila kako ne biste sebi naštetili:

  • Ako je koža izuzetno suha, tada prilikom pripreme maski i losiona trebate prepoloviti količinu proizvoda;
  • Česta uporaba iscrpljuje dermis;
  • Nakon upotrebe bilo kojeg lijeka, obavezno podmažite lice hidratantnom kremom..

Recenzije

Borba protiv akni popularna je tema na bilo kojem ženskom i muškom forumu. Na takvim se portalima aktivno raspravlja o prirodnim lijekovima, uključujući soda za akne. Recenzije ukazuju na učinkovitost lijekova, iako postoje i negativni komentari uzrokovani nepravilnom uporabom sastojka.

“Dugo sam patila od akni na leđima. Pokrivali su sve, od ramena do donjeg dijela leđa. Isprobala sam različite metode, na kraju su efekt dale kupke sa sodom. Nakon samo 2 postupka, broj osipa se smanjio, a koža je postala mekša ".

Alexandra, 21 godina:

“Maske sa sodom počeo sam koristiti po savjetu prijatelja. Imam peruti kožu, pa sam odmah izuzela pilinge i pilinge. Već prvi postupak smanjio je količinu osipa i, što je najvažnije, uklonio crvenilo. Dalje, zapravo se ništa nije promijenilo. Je li to malo ".

Victoria, 18 godina:

“Počeli su me prskati prištićima prije otprilike godinu dana, majka mi je savjetovala različite recepte sa sodom. Što reći - stari elementi akni brže zarastaju, mitesera nakon tjedan dana više nema, ali novi osip se i dalje pojavljuje ".

Soda za lice

  • 27. svibnja 2015

Tko ga koristi? Maske, pilingi..
Mama je jučer rekla da su joj rekli..)) da je vrlo dobro prati se sodom bikarbonom, raditi pilinge. I pokušala je. Svidjelo joj se
Danas sam također odlučila lice oprati sodom. 1 žličica sode bikarbone + malo gela za umivanje, navlažite lice, stavite svu ovu kašu na lice, malo umasirajte i isperite.
Ispalo je tako strašno. Koža već škripi. Osjećaj da lice diše. Imao sam ga tek nakon kupanja.
Tada sam nanijela hidratantnu kremu i to je to. Sretna sam /girl_smile.gif "alt =" :) ">

p / s / nadam se da se neću odlijepiti))

  • Odgovori

Naš izbor

Proganjanje ovulacije: folikulometrija

Preporučeno

Prvi znakovi trudnoće. Ankete.

Sofya Sokolova objavila je članak u Simptomi trudnoće, 13. rujna 2019

Članci O Acne Gelovi