Tragovi trepavica

Molim vas, recite mi kako se brzo riješiti tragova nakon bičevanja i slaganja. s čime pomazati ili što učiniti? kako brzo smanjiti male modrice?

07.06.2010 u 15:31

Koliko je prošlo od bičevanja?
Iako.. nanijeti preko oznaka troksevazina. Što je više vremena prošlo od bičevanja, to je više vremena potrebno za "skrivanje tragova".. Recite sadistu da odmah nakon bičevanja namaže troksevazinom, ako (očito) ne želite tragove.

07.06.2010 u 15:38

Dikulov melem iz iste opere.

07.06.2010 u 15:58

heparinska mast vrlo dobro pomaže. takvi se "crnci" rastvaraju.

20.06.2010 u 19:25

Topikstarter je pitao prije 2 tjedna - tamo je već sve prošlo. :-)

Općenito - troksevazin, troksevazin i opet troksevazin.

Pa, za budućnost je neophodno da udarci padnu u zadnjicu. Na njima tragovi prolaze mnogo brže nego na drugim dijelovima tijela..

20.06.2010 u 19:35

Čudna ti, Bibi.. kako to misliš trebaš? Kome nešto treba? A ako mazohist ne juri bičem po zadnjici? Ako je radno područje straga. Također - POTREBNO je na zadnjici, samo radi tragova ili njihove odsutnosti?

20.06.2010 u 19:38

Govori, ako mazohist ne požuri šibati po zadnjici. Da, ovdje ste. Svakom svoje. Netko lupanje po leđima, netko bastinado, a netko blebetati nimalo .

20.06.2010 u 19:49

Bibigon, tko ti je rekao takve gluposti da tragovi brže nestaju sa stražnjice? Tragovi (modrice) posljedica su puknuća kapilara, različiti ljudi imaju različite reakcije na udarac, neki brže imaju plava leđa, drugi svećenika, a treći. Nestankom tragova sve je također individualno.

Na ono što je ranije rečeno, mogu dodati da ako nema prikladnih lijekova pri ruci (pa, dogodilo se da u blizini nema ljekarne), dugotrajni kontrastni tuš može pomoći.

20.06.2010 u 20:03

. Ovoj temi treba dodijeliti status udžbenika o gorućem pitanju: "Odakle dolazi srach?".

Evo pogleda na razvoj događaja: prije 2 tjedna postavljeno je pitanje, odmah je dato nekoliko odgovora i tema je izašla iz redova vrućih tema. Danas su se dvije osobe odjavile iz teme, a posebno želim naglasiti da moj post nije bio izvanredne naravi i bio je potpuno lišen zafrkancije, izrugivanja, prikvačivanja nekoga itd. Oni. bio je to 100-postotni odgovor na temu rasprave. Tada ga je vidio Cat_Slave, koji i dalje roni krokodilove suze zbog dijagnoze koju sam postavio prije par dana - nedostatak mozga. Naravno, nije propustila trenutak da me ne bi povrijedila. A rezultat je očit - razumna rasprava pretvorila se u srach.

A onda se postavljaju pitanja, kažu, zašto se međusobno prepirete itd. Ali zato što neki, ispada, doista nemaju mozga, jer oni zbog osobnih ambicija i nezadovoljstva mirnu i poslovnu raspravu odmah pretvore u sranje.

Dijete ima modricu od prstiju na obrazu.

Dobar dan!

Sin odlazi u vrt na posvajanje već trećeg dana, ostaje sa suzama, sin ima godinu dana i 10 mjeseci. Pokretno je, aktivno dijete, treba mu oko i oko...

Kad sam ga uzeo iz vrta, učitelj je rekao da je pao na obraz, a došlo je i do ogrebotine, ali sina znam, trči poput vrtenja... Tako da nisam obraćala pažnju na obraz, jer mi je sin bio vruć, a obrazi ružičasti... vrtu, na dnevnom svjetlu, pronašao sam poput otisaka prstiju, kao da su udarili u obraz. Nazvala sam muža i kažem, izgleda kao da su tragovi od udarca prstiju po petama obraza, umirivao je i rekao da to ne možete biti vi mislite...

Kad je moj suprug stigao, složio se sa mnom, što izgleda kao udarac u obraz.

Pomozite mi da shvatim je li se udario ili učitelj...

p.s. sutra ujutro jedemo na hitnoj pokazati svoje batine.

P.S izvinite, pišem brzo i nisam ostavio nikakve oznake za pjenušanje.

Došao sam u svoju kuću (posjedujem 1/2 dionice) u kojoj trenutno žive moj bivši suprug i njegova nova supruga.

Htio sam razgovarati sa suprugom o otkupu mog udjela. Nije me pustila u kuću, nije otvorila vrata. U to je vrijeme u kući bio moj maloljetni sin. Došlo je do svađe, žena me uštipnula za vrata, odgurnula iz kuće, izazvala ogrebotine i ogrebotine. Imam mišljenje liječnika i potvrdu. Nisam je udario. Tužio sam je. Nije htjela probati, iako sam joj je ponudio. Mjesec dana kasnije, na dan sudskog zasjedanja, donijela je protuizjavu, u kojoj je napisala da sam je ja napao i natukao. Moj je suprug bio svjedok incidenta. Potvrdio je da je nisam udario. Njegovo svjedočenje nije prihvaćeno, rekli su da je riječ o zainteresiranoj osobi. I prihvaćeno je svjedočenje mog bivšeg supruga, susjeda majke moga supruga. Sve su zainteresirane strane da me odrede. Svi lažu. Svjedočenje svih je različito, i sami su se zbunili u svom svjedočenju. Ta je žena primijenila zakon o oprostu na moju molbu, a ja sam odbio amnestiju i rekao da nisam kriv. Sad mi je sudac izrekao kaznu, a žalbom dokazujem da nisam kriv. Recite mi, molim vas, koliko ćete zapravo, ako udarite u lice, vidjeti šamar? Može li, u principu, za 1,5-2 sata na licu biti crveni trag? Hvala.

kako možeš ukloniti crvenilo od udarca?

Pomoć kod modrica je prilično jednostavna: hladan, čvrst zavoj, odmor.

Potrebna je hladnoća kako bi se krvne žile suzile na mjestu ozljede, a intersticijsko krvarenje iz oštećenih kapilara zaustavilo.

To također zahtijeva čvrsti zavoj..

Pomoć će biti učinkovitija što je prije pružite..

Postoje modrice ne samo površinskih tkiva, već i unutarnjih organa.

Najopasnije su ozljede trbušnih organa, koje se mogu primijetiti pri padu s visine ili pri udaru u trbuh.

U tom slučaju može doći do oštećenja unutarnjih organa, unutarnjeg krvarenja, što se očituje pogoršanjem stanja žrtve, bolovima u trbuhu, slabošću, suhoćom usta, mučninom (ponekad povraćanjem), pojačanim pulsom.

Prisutnost barem nekih od ovih znakova nakon nagnječenja trbuha ili pada s visine signal je za trenutnu evakuaciju žrtve u najbližu bolnicu.

Kupidov otisak: kako brzo ukloniti hickey na vratu kod kuće

Izgubio glavu od strasti? Posve je moguće sakriti posljedice olujnog spoja! Nekoliko učinkovitih životnih hakova za uklanjanje usisavanja za ljubitelje vrućeg ljubljenja.

"Pa poljubi me, poljubi,
Barem do krvi, barem do boli ", - napisao je Sergej Jesenjin, očito znajući puno o poljupcima.

Usis je najbliži brat modricama i hematomima. Možete ga ostaviti na bilo kojem dijelu tijela, ali usisavanje je najuočljivije na vratu, licu i prsima, a nakupljanje krvnih žila na tim mjestima prilično je veliko. Obično trag ljubavnih užitaka nestaje sam od sebe u roku od 5-14 dana, ali nije uvijek moguće sakriti se u sklonište, skrivajući se od znatiželjnih očiju.

Kako brzo ukloniti aspiraciju na vratu kod kuće: nekoliko lijekova koji će spasiti situaciju za sat vremena ili preko noći

Malo je vjerojatno da će biti moguće potpuno ukloniti usisavanje za sat vremena ili za jednu noć, ali to možemo dobro smanjiti. Nekoliko korisnih životnih hakova koji pomažu u smanjenju oteklina i crvenila kod kuće.

Upute za šamaranje.

Podijeli ovo:

šamar je vrlo odgovorna, često nepromišljena radnja, koja je posljedica razloga "X". Kao što pokazuje praksa, muškarac dugo vremena ne može razumjeti ovaj razlog, a žena se jako dugo duri na muškarca.

I što je zanimljivo!

Čovjek koji je pogođen, donekle uvrijeđen ovim šamarom, ne duri se, iako ne razumije razlog. A žena koja je udarila, odnosno nisu je udarili, ali ona je jako dugo durila.

Dakle, žene, ako se odlučite lupiti po licu, pokušajte to učiniti ovako:

1. Žena bi trebala stajati blizu muškarca. Udaljenost između njih trebala bi biti manja od ispružene ženske ruke. Žena ni u kojem slučaju ne bi smjela trčati za muškarcem kako bi ga pljusnula. Izvana izgleda vrlo smiješno. Vjeruj mi!

2. Inteligentna žena trebala bi udariti muškarca u obraz ne dlanom, već prstima.

3. Ne zaboravite na pamuk! Potrebno je! Bez njega nikako.

4. Vi žene morate imati jake ruke. Ženama slabih ruku (poput moje) bolje je da to ne čine, jer posljedice mogu biti strašne. U najboljem slučaju, nanošenje gipsa iz Pariza na one vrlo šamarajuće prste.

5. Žena se nikada ne bi trebala ispričavati zbog šamara. Ovo su stvarno loše manire! Bez zelenila, joda i isprike! Podignuta glava i glasno lupanje vratima. Bilo bi prekrasno da se njegova skupa vaza slomila od sudara vrata koja su se zatvorila. Pa, i onda, žene, - brzo liječniku da postavi gips.

Moji voljeni muškarci, ako su vam dali šamar, nasmiješite se, uzmite baš tu ruku i poljubite te iste prste. I prihvatite činjenicu da je postojao razlog. Žene ne mašu samo rukama.

Kako brzo ukloniti posljedice zasluženog šamaranja od djevojke?

Ponekad i to trebate znati. za iskustvo.

Niz pitanja "Praktična zbirka".

Brzo uklanjanje pljuska u lice koje djevojka daje ne sastoji se samo u hlađenju plamenog obraza, već u uklanjanju uzroka djevojčinog ogorčenja:

1. Dobivši još jedan šamar, nemojte se ustručavati pitati djevojku zbog čega je točno primljena. Uostalom, ako se to ne učini, nakon toga može uslijediti još desetak ili dva.

2. Ako su razlozi za šamar dobri, onda se ispričajte..

Sada prijeđimo na ogledalo. Tragovi šamaranja u pravilu nisu dugotrajni i svijetli. Osim ako to naravno učinite iz okreta i ne stavite olovnu rukavicu. Ali ako, ipak, šamar po licu može uzrokovati hematom, tada hladni metal treba nanijeti na obraz (ne zadugo kako zubi ne bi zaboljeli). Ako se modrica i dalje pojavila, nanesite temelj.

Kako ukloniti šamar po licu

Moderator: administrator za ljepotu

od 14 - ne možete biti fizički kažnjeni. To može biti izuzetno bolno za njihovo samopoštovanje. Općenito, ako kaznite dijete, ono mora razumjeti zašto, inače nula smisla, jedno poniženje i ogorčenje. (preuzeto iz osobnog iskustva mog i mog mlađeg brata)

Vlastiti

 • Postova: 481
 • Pridružio se: srijeda, 8. studenog 2006. 21:34
 • Mjesto: Moskva / Kalinjingrad
 • Profil
 • Gore
 • Žalite se na ovu poruku

VIP

 • Postova: 2223
 • Pridružio se: srijeda, 24. svibnja 2006. 07:53
 • Gdje: s Urala;)
 • Profil
 • Gore
 • Žalite se na ovu poruku

BOG

 • Postova: 12128
 • Pridružio se: ponedjeljak 26. prosinca 2005. 12:35
 • Profil
 • Gore
 • Žalite se na ovu poruku

Guru

 • Postova: 5300
 • Registrirano: subota 14. svibnja 2005. 11:01
 • Profil
 • Gore
 • Žalite se na ovu poruku

Oldtajmer

 • Postova: 606
 • Registrirano: srijeda 04. svibnja 2005. 18:02
 • Mjesto: TLN
 • Profil
 • Gore
 • Žalite se na ovu poruku

BOG

 • Postova: 14594
 • Pridružio se: srijeda, 6. kolovoza 2003. 12:14
 • Mjesto: Moskva
 • Profil
 • Gore
 • Žalite se na ovu poruku

BOG

 • Postova: 28505
 • Pridružio se: četvrtak, 19. veljače 2004. 22:44
 • Profil
 • Gore
 • Žalite se na ovu poruku

Na tu temu, maman je jednom u životu pokušao udariti papu, udariti u bedro, a zatim zatražiti oprost. Plakala sam, ali nisam razumjela razloge. Le s 20 godina, žestoko smo se posvađali s njom, uhvatio sam je za ruku u hodu, rekao, vratit ću, kajat ćete se, moja majka nije pokazivala više takve sklonosti.
Ali općenito, mislim da je gadno tući one koji su mlađi i slabiji od nas, to ponižava, i prije svega, lako je pobijediti nas, slabe, borite se s jakim, tako su nas odgajali bake i djedovi.

Guru

 • Postova: 5378
 • Pridružio se: utorak, 7. lipnja 2005. 13:14
 • Mjesto radnje: Peter
 • Profil
 • Gore
 • Žalite se na ovu poruku

Guru

 • Postova: 5378
 • Pridružio se: utorak, 7. lipnja 2005. 13:14
 • Mjesto radnje: Peter
 • Profil
 • Gore
 • Žalite se na ovu poruku

VIP

 • Postova: 1867
 • Pridružio se: utorak, 10. listopada 2006. 11:41
 • Mjesto: Moskva
 • Profil
 • Gore
 • Žalite se na ovu poruku

Super VIP

 • Postova: 4541
 • Pridružio se: srijeda, 19. studenog 2003. 15:41
 • Mjesto: Odessa
 • Profil
 • Gore
 • Žalite se na ovu poruku

Guru

 • Postova: 5785
 • Pridružio se: srijeda, 25. svibnja 2005. 10:07
 • Mjesto: Moskva
 • Profil
 • Gore
 • Žalite se na ovu poruku

Super VIP

 • Postova: 2979
 • Pridružio se: srijeda, 23. lipnja 2004. 14:41
 • Profil
 • Gore
 • Žalite se na ovu poruku

Vlastiti

 • Postova: 459
 • Pridružio se: petak, 26. siječnja 2007. 16:05
 • Mjesto: SPb
 • Profil
 • Gore
 • Žalite se na ovu poruku

osveta roditeljima, a beba pati.

Guru

 • Postova: 5785
 • Pridružio se: srijeda, 25. svibnja 2005. 10:07
 • Mjesto: Moskva
 • Profil

Kako se riješiti laganih tragova ugriza na vratu

 • Prijavite se da biste odgovorili na temu

# 1 MD_

 • Paprika
 • 1 177 registracija poruka: 13.03.06
  • Spol Muški
  • Grad: Harkov
  • 0
  • Gore

  Oglašavanje

  # 2 Ispuh

 • Punopravni
 • 6 664 poruka Registracija: 31.07.06
  • Spol Muški
  • Grad: Vasilievsky otok
  • 0
  • Gore

  # 3 nešto čudno

  sve tako pozitivno :)

 • Zabranjeno
 • 9 569 registracija poruka: 08.02.06
  • Spol: Žena
  • Grad Moskva

  ništa neće pomoći za 6 sati. zadajte si punu modricu

  Urea pomaže kod ozljeda.

  Post je uredio nešto čudno: 21. ožujka 2007. - 17:22

  • 0
  • Gore

  # 4 Shooshka

 • narod
 • 9 000 poruka Registracija: 03/01/07
  • Spol: Žena

  Poruka je uređena: Shooshka: 21. ožujka 2007. - 17:23

  • 0
  • Gore

  # 5 Top69Čovjek

  Alfa pobočnik Vojske zaljubljenih

 • Punopravni
 • 2 764 poruke Registracija: 08/01/06
  • Spol Muški
  • Grad: Moskva, Zelenograd
  • 0
  • Gore

  # 6 Anyutochka

 • Punopravni
 • 783 registracija poruka: 31.05.06
  • Spol: Žena
  • 0
  • Gore

 • narod
 • -8 362 397 registracija poruka: 06.06.05
  • Grad: spb
  • 0
  • Gore

  # 8 Ispuh

 • Punopravni
 • 6 664 poruka Registracija: 31.07.06
  • Spol Muški
  • Grad: Vasilievsky otok

  sjeban. kako predlažeš piškota na vratu?

  Možete pitati prijatelja i kombinirati ljubavne igre s liječenjem :)

  Još bolje, namažite je briljantno zelenom bojom, ispod nje nećete vidjeti modricu.

  Ruff, ne badyaga, već bodyag!

  Poruka je uređenaIspuh: 21. ožujka 2007. - 17:25

  • 0
  • Gore

  # 9 Bilo kada

 • Punopravni
 • 10 841 registracija poruka: 27.09.06
  • Spol Muški
  • Grad: Grad prljavštine i smrada!
  • 0
  • Gore

  # 10 Niger

 • Punopravni
 • 3 014 poruka Registracija: 05.04.02
  • Spol Muški
  • Grad: 125rus
  • 0
  • Gore

  # 11 Oligarkh

 • Zabranjeno
 • 343 Registracija poruka: 08/07/06
  • 0
  • Gore

  # 12 Tada će biti Parasha

 • narod
 • 10 223 registracija poruka: 27.10.06
  • Spol: Žena
  • Grad: ydi
  • 0
  • Gore

  # 13 MD_

 • Paprika
 • 1 177 registracija poruka: 13.03.06
  • Spol Muški
  • Grad: Harkov

  Duljina 1 cm - Slično jednostavnoj iritaciji kože. i to ne na vratu - jednostavno nema problema, ali na takvom je mjestu sumnjivo, a navečer se sretnem s predizborima. :( Upravo sam pomislila - bilo koja mast ili gel od uboda insekata i druge kane pomoći će, pa dobro, ili krema za kožu koja uklanja iritaciju, samo bih znao ime. Kako je s Fastum gelom?

  13 vrsta tragova na licu koje nam ostavljaju bolesti

  Zdravstveni se problemi odražavaju na našem licu. Najvažnije je da možete čitati takve signale. Tek tada ćete moći poduzeti potrebne mjere..

  Ponekad nam ne trebaju riječi kojima bismo opisali koliko se loše osjećamo. Činjenica je da se mnogi zdravstveni problemi odražavaju u obliku tragova na licu. Drugim riječima, samo pogledajte svoj odraz u zrcalu. Obratite pažnju na izraz lica i stanje kože. Potrebno je pažljivo promotriti signale koji na licu ostavljaju razne zdravstvene probleme. Kao rezultat, moći ćete brzo početi liječiti otkrivene bolesti.

  Sigurno ste ovaj izraz čuli više puta: lice je ogledalo duše. S druge strane, ona je u stanju odražavati stanje našeg zdravlja. Drugim riječima, lice je jedan od najboljih pokazatelja prisutnosti problema u našem tijelu..

  Lice će vam reći koje zdravstvene probleme imate

  1. Vrećice i podočnjaci ispod očiju

  Smatra se da je ovaj estetski problem posljedica genetike. Međutim, kod nekih se osoba vreće pojavljuju neočekivano. Kao rezultat, lice im počinje izgledati umorno i bolno..

  Dakle, vrećice i modrice ispod očiju mogu se pojaviti iz nekoliko razloga:

  • Prvo, deficit spavanja
  • Drugo, zlouporaba alkoholnih pića
  • Treće, pušenje
  • Četvrto, hormonska neravnoteža
  • Peto, loša prehrana.

  2. Mjesta i akne na čelu

  Pojava tragova na licu i osipa na čelu mogu ukazivati ​​na probleme s probavom. Stoga razlog treba tražiti u masnoj hrani..

  Ako je to vaš slučaj, tada se preporuča napraviti male promjene u prehrani..

  3. Crveni nos

  Jeste li primijetili da vam nos počinje izgledati crveno? Treba imati na umu da su različite krvne žile povezane u području nosa. Čim su funkcije jednog od njih poremećene, tonus kože nosa odmah se mijenja..

  Stoga je u takvoj situaciji najbolje kontaktirati svog liječnika. Prepisat će vam potrebne testove.

  Crvenkast nos može ukazivati ​​i na ozbiljnu bolest i na uobičajene alergije. Možda ste se upravo prehladili.

  4. Žućkasta koža i bjeloočnice

  U većini slučajeva ovaj simptom ukazuje na abnormalnosti u jetri. Uzrok im je, na primjer, nakupljanje toksina u ovom organu. Kao rezultat toga, mogli biste biti zabrinuti zbog iritacije i drugih zdravstvenih problema..

  Pokušajte što prije ugovoriti sastanak s liječnikom. Ispitat će gušteraču, jetru i žučni mjehur. Samo liječnik može isključiti takve ozbiljne bolesti kao što su hepatitis i mononukleoza..

  5. Iznenadna pojava madeža i rodnih znakova

  Nakon nekoliko sati na suncu, na našem se licu pojavljuju pigmentacijske mrlje. U tom biste slučaju trebali provoditi manje vremena na suncu i redovito koristiti kremu za sunčanje..

  Ako primijetite da su vam se madeži ili rodni znakovi promijenili, bilo bi bolje posjetiti liječnika..

  6. Pojava tragova na licu: osip na licu u obliku leptira

  Takvi osipi nalikuju svijetlocrvenoj mrlji. Njegov izgled može se povezati s raznim čimbenicima:

  • Prvo, zlostavljanje slatkiša
  • Drugo, alergijske reakcije
  • Treće, nagli pad temperature

  U većini slučajeva ta će mrlja brzo nestati sama od sebe..

  Međutim, imajte na umu i druge simptome. Na primjer, vrlo često se takva mrlja pojavljuje na visokim temperaturama i bolovima u zglobovima..

  7. Piling kože u blizini nosa i usta

  Ovi znakovi često ukazuju na nedostatak vitamina A, B, C i E. Njihov nedostatak uzrokuje ozbiljan gubitak kose, lomljive nokte i opću slabost..

  Ako je ovo vaš slučaj, tada je došlo vrijeme da obogatite svoju prehranu vitaminima. Pokušajte jesti više hrane koja sadrži ove vitamine kako biste izbjegli neugodne tragove na licu.

  8. Osip u području nasolabijalnog trokuta

  Ako se osip uvijek pojavljuje na istom mjestu, onda najvjerojatnije govorimo o herpesu.

  Ne brinite, ovakvi tragovi lica uskoro će sami nestati. Međutim, nikada neće biti suvišno na njih nanijeti ljekovitu mast..

  9. Ispucale usne

  Suhe usne i pukotine znače da trebate piti više vode. Uz to se preporučuje korištenje balzama za usne.

  Obično ovaj simptom ukazuje na nedostatak tekućine u tijelu. Također, usne mogu biti ispucane zbog dugotrajnog izlaganja suncu i alergija..

  10. Mnogo dlaka na licu

  U pravilu se najčešće ova osobina nasljeđuje. S druge strane, to može biti simptom hormonske neravnoteže. Stoga uzrok potonjeg treba tražiti u policističnom jajniku.

  U potonjem slučaju potrebno je konzultirati ginekologa kako bi se dobio prikladan tretman za bolest..

  11. Hiperpigmentacija kože

  U većini slučajeva ovaj simptom zabrinjava žene tijekom trudnoće. Dakle, mnoge žene tijekom tog razdoblja primjećuju mrlje na obrazima i nosnoj pregradi..

  U medicini se ova vrsta hiperpigmentacije naziva melazma..

  12. Tanke obrve i trepavice

  Možda ste primijetili da su vam se obrve ili trepavice bez vidljivog razloga postale tanke..

  Ovaj simptom ne treba zanemariti. Može govoriti o problemima sa štitnjačom. Stoga uzmite test krvi i obratite se liječniku.

  13. Akne i pustule na bradi ili promjena boje

  Brada ima puno veze s našim hormonima. Dakle, pojava osipa u ovom dijelu lica može biti povezana sa:

  • Hormonski poremećaji
  • Nedostatak sna
  • Stres

  Ako nađete ove znakove, trebali biste poboljšati prehranu. Pokušajte, na primjer, jesti više povrća i voća. Uz to, vrijedi pogledati i druge svoje navike. objavio econet.ru.

  Ako imate pitanja, postavite ih ovdje

  p.s. I zapamtite, samo promjenom vaše potrošnje - zajedno mijenjamo svijet! © econet

  Je li vam se svidio članak? Napišite svoje mišljenje u komentarima.
  Pretplatite se na naš FB:

  Članci O Acne Gelovi