Pravila za upotrebu mesoscooter-a kod kuće

Jedan od tih uređaja je i mezokuter..

Koncept mezokutera

Mesoscooter, ili kako ga mnogi nazivaju dermaroller, poseban je rotirajući bubanj na kojem se nalaze mikroigle, dizajniran za kućne postupke mezoterapije.

Njegova je glavna zadaća povećati asimilaciju kozmetičkih pripravaka i potaknuti kožu koja nastaje probijanjem kože mikroiglicama..

Kao rezultat, stvaraju se mali kanali kroz koje se apsorbiraju kozmetički serumi. Istodobno, ozljeda integriteta kože uzrokuje stimulaciju regeneracije i proizvodnju elastina i kolagena.

Stalnom uporabom dermarolera možete postići sljedeće rezultate:

 • poboljšati tonus kože;
 • poravnati reljef;
 • eliminirati manje bore;
 • dodajte elastičnost i čvrstoću koži;
 • smanjiti pojavu celulita;
 • za izoštravanje konture lica.

Međutim, nakon kupnje čudotvornog uređaja od žena, postoji puno pitanja vezanih uz njegovu upotrebu, od kojih je najčešće pitanje kako pravilno koristiti mezoskoter za lice kod kuće.

Kako biste u potpunosti mogli uživati ​​u učinku pravilne upotrebe mezokutera za lice, u nastavku ćemo dati detaljne upute za kućnu mezoterapiju.

Upute za korištenje

Za kućnu terapiju, u pravilu, odabiru se igle sljedećih veličina:

 • 0,5 mm - za lice,
 • 0,2 mm - ispod očiju,
 • 1 mm - za cijelo tijelo.

Korak 1: započinjanje tretmana i dezinfekcije uređaja

Kao što znate, svaki uređaj koji dođe u kontakt s kožom i krvlju treba temeljito dezinficirati. Stoga je u prvoj fazi potrebno pripremiti mezokuter za postupak.

Za dezinfekciju uređaja možete koristiti nekoliko opcija:

 1. tretirati dermaroller vodikovim peroksidom (6-8%);
 2. umočite u QuickDes ili otopinu Bacillola;
 3. uronite na 5 minuta u 80-90% alkohola;
 4. namočite mezo skuter u klorheksidinu.

Obavezno isperite dermaroller nakon svake uporabe pod mlazom vode..

Prema pravilima, nakon dezinfekcije, mesoscooter se suši i stavlja u posebnu kutiju.

Korak 2: tretman kože

Nakon dezinfekcije uređaja, potrebno je tretirati kožu. Za početak se s njega uklanja šminka, nanosi tonik i bilo koje sredstvo za dezinfekciju. Zatim trebate pričekati dok se koža potpuno ne osuši. Neželjeno je da čestice dezinficijensa uđu pod kožu.

Korak 3: odabir lijeka

U trećoj fazi postavlja se pitanje: s čime možete koristiti mezokuter za izvođenje postupaka lica kod kuće?.

Najčešća opcija je upotreba gotovih mezo koktela. Možda najbolje odgovara serum "Laura mesoeffect" tvrtke Evalar..

Također možete koristiti monopreparate, odnosno ampule koje sadrže jednu komponentu, na primjer hijaluronsku ili askorbinsku kiselinu, vitamine E, B, A, kolagen, ekstrakte različitih biljaka.

Pružit ćemo nekoliko mogućnosti za primjenu proizvoda:

 1. Prvi sloj pripravka nanosi se na kožu, nakon čega se izvodi sam postupak dermarollerom, zatim se nanosi drugi sloj pripravka;
 2. Jednostavno možete nanijeti proizvod i tretirati područje dermorollerom bez ponovnog nanošenja;
 3. Prvo možete primijeniti mezokuter, a zatim primijeniti proizvod.

Korak 4: radite s uređajem na područjima lica i tijela

U četvrtoj fazi razmotrit ćemo kako pravilno izvesti postupak s mezokuterom kod kuće.

 1. Prvo morate lice podijeliti u zone: obraze, čelo, nos, područje oko očiju i dekolte.
 2. Svakog od njih treba prošetati dermarollerom 10 puta (5 okomitih pokreta i 5 vodoravnih). I 10 puta dijagonalno.
 3. Nemojte previše pritiskati valjak: pokreti trebaju biti lagani i lagani.
 4. Obradite područje oko očiju zasebnim valjkom s brojem igala ne većim od 200.
 5. Pokret mezokutera započinje od vanjskog kuta oka do nosa (unutarnjeg kuta). Za ovo područje vrijedi samo ovaj smjer, ne može se mijenjati. To valjanje treba obaviti 10 puta..
 6. Preporuča se započeti postupak s čela. Zatim idite na lijevi obraz - a zatim masirajte desni. Idite na područje oko očiju, a zatim na nos. Dalje obradite nazolabijalne nabore i upotpunite područje brade.
 7. Vrijedno je zapamtiti da je zabranjeno koristiti valjak na pokretnom kapku.!

Pažnja: ako želite znati detaljnije - pročitajte u ovom članku!

Pogledajte video iz kojeg ćete naučiti o ispravnom radu valjka:

Prema ovoj shemi je bolje provesti postupak. Iz razloga što ova tehnologija pomaže ravnomjernoj raspodjeli protoka krvi po cijelom licu.

Korak 5: post-proceduralna skrb

Na kraju postupka na tretirano područje treba nanijeti hidratantnu kremu ili masku kako bi se koža smirila..

Nakon sesije koža će izgledati crveno i natečeno, što je u ovom slučaju normalno. Također, napomenuo bih da se ne biste trebali šminkati kako biste sakrili tragove mezo skutera.!

Korak 6: dorada i dezinfekcija uređaja

Nakon svih manipulacija s uređajem, mora se oprati i dezinficirati, kao što je opisano na početku uputa (vidi korak # 1).

Imajte na umu da je dermaroller isključivo osobni (individualni) uređaj i zabranjeno je zajedničko korištenje.!

Odabirom mezokutera za kućnu njegu kože, riješit ćete se mnogih problema: letargije, bora, mutne boje i drugih nedostataka kože. Ali dajući prednost takvim postupcima, ne zaboravite prvo se posavjetovati sa stručnjakom.

Kako pravilno koristiti mezokuter za lice

Mesoscooter je kozmetički uređaj u obliku igličastog valjka pričvršćenog na ručku koji se kotrlja preko kože i u njoj tvori mikro proboje. Kozmetički postupak koji se izvodi uz njegovu pomoć naziva se valjkastom mezoterapijom ili mikroiglicama. Mesoscooter za nazolabijalne nabore i ostala područja kože može se koristiti i bez dodatnih priprema. U ovom se slučaju njegovo djelovanje temelji na načelima akupunkture, stimulaciji živčanih završetaka i pokretanju prirodnih mehanizama regeneracije kože..

Zahvaljujući djelovanju valjka s iglom, pojačava se lokalna cirkulacija krvi i metabolizam, povećava se protok kisika i hranjivih tvari do stanica, a povećava se proizvodnja kolagena i elastina. Ali da bi se povećala učinkovitost mezoterapije valjcima, prije ili nakon valjanja valjka, na kožu se nanose posebni pripravci. Zbog prisutnosti mikro punkcija u dermisu, aktivne tvari iz primijenjenih sredstava slobodno prodiru u duboke slojeve, a učinkovitost lijekova povećava se s otprilike 3 do 86%.

Kako i sa čime koristiti dermaroller

Takve uređaje aktivno koriste i profesionalni kozmetičari i neovisno kod kuće. Duljina igala za mesoscooter 0,2 mm - 0,5 mm je što je sigurnija, praktički ne uzrokuje bol i prikladna je za kućnu upotrebu. Uređaje s dužim iglama koriste u kozmetološkim klinikama i kozmetičkim salonima stručnjaci s medicinskom naobrazbom, ako je potrebno, uz anesteziju.

U kombinaciji s mezokuterom - prije ili nakon valjanja valjka - koriste se posebna sredstva. Za rješavanje selektivnog problema obično se koriste koncentrati aktivnih tvari. Na primjer:

 • minoksidil učinkovito pomaže u borbi protiv alopecije i pomaže bržem rastu guste brade;
 • hijaluronska kiselina pruža hidrataciju kože i smanjuje dubinu bora;
 • kolagen i elastin čine kožu elastičnijom, a kontura lica - bistrom;
 • askorbinska kiselina uklanja pigmentaciju;
 • Aloe Vera vlaži kožu i ublažava upale;
 • ekstrakt kamilice pruža umirujući učinak i ublažava učinke alergijskih reakcija.

Ako je svrha upotrebe mesoscooter-a ispod očiju i na drugim područjima uklanjanje nekoliko nedostataka, preporučljivo je koristiti koktele s aktivnim sastojcima. U kozmetologiji se uspješno koriste mezo-kokteli s hijaluronskom kiselinom, peptidni kompleksi, biljni ekstrakti, L-karnitin i druge komponente. Odabiru se ovisno o postojećim problemima i zadacima..

Priprema za postupak

Prije svakog postupka mezoterapije valjkom, igli valjak mora se dezinficirati. Da bi to učinio, uronjen je na 5 minuta u posudu s alkoholom, klorheksidinom ili drugim dezinficijensom. Zatim uređaj treba promućkati i osušiti, izbjegavajući kontakt igala s bilo kojim površinama..

Obrađena koža mora se očistiti gelom za pranje ili nekim drugim sredstvom i osušiti prije terapije mikroiglicama. Dodatna dezinfekcija kože nije potrebna kada se koriste igle duljine do 0,5 mm. Ako s dermarollerom koristite posebnu kozmetiku, možete ih nanijeti prije ili nakon valjanja valjka, temeljito opranim rukama.

Takvi proizvodi moraju biti sterilni i imati siguran sastav - bez aroma, boja, konzervansa i drugih umjetnih komponenata. Prije upotrebe novog seruma, gela, losiona ili mezo koktela, preporuča se testiranje malog područja kože kako biste bili sigurni da nema alergijske reakcije na komponente lijeka.

Kako koristiti mezokuter za lice kod kuće

Ovisno o debljini i osjetljivosti kože na određenom području, za tretiranje kože koristi se valjak s najkraćim ili dužim iglama. Područja oko očiju, blizu usana, nosa, mosta nosa i čela tretiraju se s posebnom pažnjom. Kod kućne mezoterapije duljina iglica na tim područjima trebala bi biti 0,25-0,3 mm, a u području obraza i brade može se povećati na 0,5 mm.

Prema uputama za neovisnu uporabu dermarolera, za provođenje ovog postupka trebaju vam:

 1. Mentalno podijelite lice na mala područja - čelo, područje između obrva, područje oko očiju, nosa, obraza, područje iznad gornje usne, područje nazolabijalnih nabora, bradu, područje ispod brade.
 2. Uzmite dezinficirani i osušeni dermaroler s iglama veličine 0,3–0,5 mm i njime umasirajte deblju kožu - obraze i bradu. Nacrtajte valjak igle preko svakog dijela 5-10 puta u okomitom, vodoravnom i dijagonalnom smjeru. Viski obrađujte samo okomito. Nacrtajte valjak glatko i točno, bez jakog pritiska. Prije promjene smjera kotrljanja, prvo podignite uređaj iznad površine kože kako ga ne biste oštetili. Ako se pojave kapljice krvi, uklonite ih pamučnom blazinicom umočenom u vodikov peroksid ili klorheksidin.
 3. Uzmite mezokuter s iglama duljine 0,2–0,3 mm i na isti način umasirajte područja tanjim i osjetljivijim dermisom. Prije tretmana nazolabijalnog područja, poželjno je stisnuti usne. Okrećite kapke i kožu ispod očiju strogo duž masažnih linija. Prstima neiskorištene ruke odaberite izražene nazolabijalne nabore i zarolajte ih "pahuljicom". Ako je koža ispod valjka pokretna, držite tretirano područje slobodnom rukom.
 4. Ako je potrebno, nanesite odabrani serum, gel, losion ili mezo koktel na kožu. Što primijeniti nakon mezo skutera ovisi o stanju kože i ciljevima koji se teže. Široka paleta proizvoda za kućnu mezoterapiju omogućuje vam odabir i kupnju najprikladnijih lijekova za pomlađivanje, uklanjanje kožnih nedostataka, ubrzanje rasta brade i druge učinke.
 5. Isperite alate nakon upotrebe pod mlazom vode i dezinficirajte..
 6. Ako je potrebno, na lice nanesite jednoličnu umirujuću masku, držite 20 minuta i isperite.
 7. Ako morate izaći na sunce - na lice nanesite kremu sa SPF faktorima.
 8. 24 sata nakon sesije mikroiglica, suzdržavajte se od posjeta bazenu, kupaonici i sauni.

Kako kotrljati mezokuter po licu, shema

Uzorak kotrljanja mezokutera u različitim zonama je univerzalan - desno-lijevo, gore-dolje i u dijagonalnim smjerovima. No kako bi se povećala učinkovitost postupka valjkaste mezoterapije, poželjno je uzeti u obzir smjer masažnih linija lica. To će vam pomoći izbjeći istezanje kože i postići najbolje rezultate..

Prolaze linije za masažu lica:

 • gore i sa strane mosta nosa;
 • duž gornjih kapaka - od unutarnjih kutova očiju do vanjskih, duž donjih - u suprotnom smjeru;
 • iz nazolabijalne zone - u smjeru ušiju;
 • duž krila nosa - u smjeru obraza;
 • gore i sa strane brade;
 • na vratu - gore.

Preporučljivo je navečer provoditi valjke mezoterapije, kako bi se koža imala vremena smiriti do jutra. Osim toga, procesi regeneracije dermisa su bolji tijekom spavanja. Odgovor na pitanje koliko često koristiti mesoscooter ovisi o stupnju prilagodbe kože, njenom stanju, postojećim problemima i postavljenim zadacima.

Prva 3 tjedna dopuštena učestalost terapija mikroiglicama je 1 puta u 2-3 dana. Ako je postupak prilagodbe u budućnosti bio uspješan, dermaroller možete koristiti svakodnevno. Ali važno je osigurati da koža ima vremena da se u potpunosti oporavi između postupaka, riješi iritacije i crvenila. Kozmetolozi preporučuju provođenje tečajeva valjkaste mezoterapije i ponavljanje dva puta godišnje. Tipično, tečaj uključuje 10-20 sesija koje se provode s učestalošću 1-2 puta tjedno, ali ovisno o individualnim karakteristikama kože i korištenim sredstvima, učestalost postupaka s mikroniglama može se promijeniti.

Pravila za njegu mezokutera

Glavna pravila za njegu dermarolera su njegova zaštita od oštećenja i redovita dezinfekcija sredstvom navedenim u uputama, prije i nakon svakog postupka mikroiglice. Dezinfekcija se može provesti na 2 načina - stavljanjem valjka u otopinu ili prskanjem dezinficijensom.

Takvi uređaji moraju se čuvati izvan dohvata djece i čuvati u zaštitnim futrolama. Ne stavljajte valjak s iglom na tvrdu površinu. Nakon pada instrument će trebati zamijeniti, inače postoji velika opasnost od ozljeda kože oštećenim iglama. Kada koristite dermaroller, važno je poštivati ​​zahtjeve sterilnosti, kako biste izbjegli nagle pokrete i snažno pritiskanje valjka.

Nakon svake uporabe uređaj se mora očistiti tekućom vodom, dezinficirati i staviti u zaštitnu futrolu, bez zatvaranja na sat vremena, kako bi se uređaj mogao provjetriti i osušiti. Pokrijte kućište poklopcem samo kad je uređaj potpuno suh..

Kada se pravilno koristi, valjčana mezoterapija postaje dostojna alternativa dubokom laserskom obnavljanju ili dizanju kože plastičnom kirurgijom. A upotreba mezokutera za obrve, bradu ili zone rasta dlake na glavi pomaže u rješavanju problema gubitka i lomljivosti kose, poboljšava njihovu prehranu, strukturu, gustoću i izgled.

Kontraindikacije za uporabu dermarolera

Takvi uređaji nisu prikladni za upotrebu:

 • trudnice i dojilje;
 • bolesnici s dijabetesom melitusom i drugim endokrinim patologijama;
 • u slučaju febrilnih stanja, akutnih zaraznih bolesti, pogoršanja kroničnih bolesti;
 • s problemima zgrušavanja krvi;
 • bolesnici s autoimunim i srčanim bolestima;
 • s epilepsijom i drugim bolestima središnjeg živčanog sustava, onkologijom, alkoholizmom, ovisnošću o drogama;
 • na koži s upalom, zaraznim lezijama, apscesima, čirima, aknama;
 • na mjestima s povećanim madežima ili bradavicama;
 • u prisutnosti novotvorina na koži, bez obzira na genezu;
 • s tendencijom stvaranja keloidnih ožiljaka;
 • s pogoršanjem kožnih bolesti - dermatitis, ekcem, psorijaza itd..

Ne koristite dermaroller ako su mu igle tupe ili oštećene. Vrlo je važno redovito mijenjati takve uređaje, čuvati ih u posebnim zaštitnim futrolama i zaštititi od pada i dodirivanja površina trećih strana. Također je neprihvatljivo koristiti mezo skuter tuđe osobe. To su osobni uređaji, poput britve ili četkice za zube..

Kako koristiti mezokuter kod kuće i tajne pravog izbora

Za ljepotu i mladost svog tijela žene ulažu puno truda, a također pronalaze slobodno vrijeme za kontaktiranje profesionalnog kozmetologa.

Pojmovi atraktivnosti i salonske kozmetologije usko su isprepleteni i u principu se smatraju jedinstvenom cjelinom. Međutim, možete se riješiti bora, povećati dermis i dati svom licu svjež i zdrav izgled kod kuće..

Učinkovitim uređajem ─ mezokuterom uklonite mnoge probleme i nedostatke kože.

Većina je žena već čula za inovativni masažni valjak i animirano razgovaraju o izumu među svojim prijateljima..

Niste li upoznati s ovim divnim uređajem? Tada ćemo pokušati pružiti sve detalje o njegovim funkcijama i djelovanju..

Sadržaj članka:

Indikacije

Kozmetički valjak za kućnu upotrebu može vam pomoći kod sljedećih problema:

 • izraz i starost bore;
 • učinci akni i akni (jako proširene pore, kvrge);
 • ožiljci i ožiljci nakon kirurških intervencija i patoloških ožiljaka tkiva;
 • izgubljena elastičnost kože;
 • nedovoljno hidratizirani dermis;
 • poremećaji pigmentacije;
 • upalni procesi na koži;
 • posljedice alergijskih reakcija.

Kontraindikacije

Unatoč čudesnim mogućnostima mezo skutera, ne mogu ga svi koristiti. Kontraindikacije uključuju:

 • razdoblje trudnoće i dojenja;
 • loše zgrušavanje krvi, poremećaji krvožilnog sustava;
 • benigne lezije kože, rodni znakovi;
 • virusne bolesti s manifestacijama na koži;
 • akne u akutnoj fazi;
 • poremećaji u radu endokrinog sustava;
 • dijabetes;
 • infekcije različitih etiologija, uključujući respiratorne viruse, gripu.

Princip rada

Mesoscooter je uređaj za njegu kože lica i tijela. Kupnja kozmetičkog valjka spasit će njegovog vlasnika od potrebe da posjeti skupe salone koji su specijalizirani za profesionalne postupke usmjerene na očuvanje mladosti i atraktivnosti.

Dermaroller (drugi naziv uređaja) namijenjen je obnavljanju i modeliranju problematičnih područja na licu i tijelu. Uređaj se sastoji od držača i valjka s iglama.

Princip rada je sljedeći:

 • vanjski sloj kože tretira se posebnim sredstvom koje će poboljšati stanje dermisa i omekšati ga;
 • nakon kontakta mezokutera s kožom, tanke iglice lagano prodiru u njezinu strukturu, stvarajući minijaturne rupice kroz koje će pomlađujuće hranjive tvari prodirati u dublje slojeve;
 • komponente mezo koktela počet će obnavljati kožu iznutra, odnosno započet će procese regeneracije i proizvodnje stanica, a također će stimulirati prirodnu proizvodnju kolagenskih vlakana.

Svjetski dermatolozi došli su do zaključka da pomlađujuće tvari seruma, ako se normalno nanose, ulaze u strukturu kože u količini od 5 ─7%, a u kombinaciji s mezoskuterom i do 90%.

Upute za korištenje


Prije početka mezoterapije kod kuće, trebate se posavjetovati s kozmetičarom i pažljivo proučiti upute za uređaj.

Kako bi vlasnik uređaja mogao u potpunosti uživati ​​u njegovoj učinkovitosti, važno je poštivati ​​pravila upotrebe.

Okrenimo se za pomoć detaljnim uputama koje će biti date u nastavku..

Početak liječenja i dezinfekcije

Bilo koji uređaj koji uključuje izravan kontakt s krvlju i epidermom treba pažljivu dezinfekciju. Stoga je vrijedno započeti postupak mezoterapije s pripremom uređaja..

Postoji nekoliko načina dezinfekcije mezo skutera:

 • obrišite dijelove uređaja u dodiru s kožom otopinom vodikovog peroksida;
 • Umočite valjak s iglom u snažno sredstvo za dezinfekciju, poput Bacillola, na 10 minuta;
 • uronite uređaj u alkohol za trljanje i držite 3-4 minute;
 • uređaj tretirati klorheksidinom.

Ovdje pogledajte videozapis o tome kako se riješiti mlatanja na licu.

Obrada kože

Nakon što se uređaj potpuno dezinficira, možete početi tretirati kožu. Vrijedno je započeti uklanjanjem ostataka kozmetike i moguće kontaminacije..

Nakon čišćenja, trebali biste se zaštititi od infekcije i na površinu kože nanijeti poseban antiseptički tonik ili drugu antimikrobnu tvar.

Važno je da čak i mala količina navedenih sredstava ne uđe u strukturu dermisa. Stoga ćete morati pažljivo obraditi područja u blizini otvorenih rana..

Za vrlo osjetljivu kožu preporučuju se sredstva za ublažavanje boli, posebno kada se koriste velike igle.

Odabir lijeka

Ovisno o problemima koje treba ukloniti, koriste se serumi i kokteli za liječenje i oporavak koji se temelje na sljedećim proizvodima:

 • Aloe vera. Pruža dermisu pravilnu hidrataciju i smanjuje upalu.
 • Vitamin C. Smanjuje štetne učinke bojenja pigmentnih stanica, posvjetljuje boju, daje koži zdrav izgled, uklanjajući tupost i bljedilo.
 • Hijaluronska kiselina Poboljšava pravilnu hidrataciju i prehranu kože, blokira stvaranje lica i dobnih linija.
 • Elastin, kolagen. Osigurajte dermisu odgovarajućim povlačenjem, spriječite razvoj gravitacijske ptoze lica i spriječite stvaranje bora.
 • Ekstrakt kamilice. Ubija patogene, smanjuje rizik od upale.

Upotreba ampula ili mezo koktela može se izvršiti na nekoliko načina:

 • nanesite lijek na kožu, tretirajte problematično područje dermarollerom, ponovno premažite kožu terapijskim sredstvom;
 • podmažite kožu mezo koktelom, obavite uređaj uređajem bez ponovnog nanošenja proizvoda;
 • nanesite uređaj na dezinficiranu površinu, podmažite kožu lijekom.

Radite na područjima lica i tijela

Sljedeća faza uključuje strogo poštivanje pravila za upotrebu uređaja kod kuće..

 1. Podijelite problematično područje u zone. Ako je ovo lice, to će biti brada, jagodične kosti, obrazi, područje oko očiju, frontalni dio, izrez.
 2. Hodajte uređajem duž svakog dijela, izvodeći pokrete gore, dolje, dijagonalno (10 puta u svakom smjeru).
 3. Nije potrebno vršiti silu na uređaj. Pokreti trebaju biti lagani i nježni.
 4. Broj igala odabire se ovisno o zoni. Ako vlasnik uređaja planira pomladiti područje oko očiju, valjak ne smije imati više od 200 igala.
 5. Ovo područje treba obraditi u smjeru od sljepoočnice do nosa. Vožnja se izvodi 8 - 5 puta, bez mijenjanja početne i završne točke rute.
 6. Mezoterapija lica dermarollerom uvijek započinje iz frontalne zone, nakon čega možete prijeći na jagodične kosti i obraze. Sljedeće područje bit će oči i nos. Na kraju se tretiraju nazolabijalne nabore i brada.
 7. Uređaj se ne smije koristiti na gornjem kapku.

Poštivanje navedenih pravila primjene poboljšat će protok krvi i njegovu ravnomjernu raspodjelu na svim dijelovima lica i tijela.

U ovoj ćemo publikaciji zajedno otkriti uzroke pojave milja na licu..

Postproceduralna skrb

Da bi nakon postupka umirili kožu, trebaju ih prekriti omekšavajući krem ​​ili maska..

Čim sesija završi, koža će izgledati upaljeno - pojavit će se crvenilo i oteklina. Ne bojte se ovoga. U ovom se slučaju ove manifestacije smatraju normalnim..

Nije potrebno pokušavati kozmetičkim sredstvima prikriti privremene učinke mezoterapije, to može izazvati upalni proces.

Završna obrada i dezinfekcija uređaja

Kao što je ranije spomenuto, nakon upotrebe uređaja, mora se isprati pod tekućom vodom, pustiti da se osuši i dezinficira..

Koji kupiti

Koji je mezokuter bolji? Ovo pitanje zbunjuje svakog kupca.

Prije svega, trebate odlučiti o području primjene, materijalu igala i njihovoj duljini. Proizvođač također igra važnu ulogu..

Proizvođači

Svi proizvođači dermarolera neće se zaustaviti na postignutom razvoju. Svake godine izbace masu uređaja s poboljšanim dizajnom ili poboljšanom funkcionalnošću..

Neke tvrtke dopunjuju uređaj izmjenjivim mlaznicama koje imaju različitu širinu ili minimalnu debljinu igle.

Ali kako napraviti pravi izbor među svom ovom raznolikošću? Kako ne pogriješiti i dobiti stvarno kvalitetan uređaj?

Danas stručnjaci savjetuju davanje prednosti popularnim mezo skuterima.

MT valjak

Uređaj je opremljen minijaturnim iglama od medicinskog čelika i dizajniran je isključivo za individualnu upotrebu. Uređaj ima kućište izrađeno od prozirnog materijala i valjak koji se ne skida s ručkom.

MT Roller može tretirati sva područja lica i dekoltea. Nakon postupka, koža se vrlo brzo oporavlja. Odnosno, ako postupak izvodite prije spavanja, do jutra će svi tragovi nestati..

Roler lako uklanja:

 • ožiljci od akni;
 • skuplja pore i pruža gustoću tankoj koži;
 • zateže dermis i smanjuje broj bora;
 • rješava se tragova vodenih kozica i post-akni;
 • sprečava poremećaje pigmentacije;
 • bori se protiv celulita i strija;
 • pospješuje rast kose.

Uređaj možete kupiti za 600-800 rubalja.

Genosys

Ovaj visokokvalitetni mezokuter proizveden je u Južnoj Koreji.

Njegova jedinstvenost leži u prisutnosti ne plastičnog kućišta, već čvrstog čeličnog diska koji je laserski ugraviran.

Igle su smještene pod istim kutom, što omogućuje smanjenje traume na nulu. Svaka je igla oblikovana poput dijamanta, koji omogućuje slobodan i bezbolan ulazak u strukturu kože.

Pomoću uređaja možete:

 • riješite se svih dobnih promjena na koži;
 • vratiti neravnomjeran ton i ispraviti nedostatke oko očiju;
 • eliminirati sve vrste ožiljaka i strija.

Genosys mesoscooter u kompletu s kozmetičkim sredstvima (serum protiv starenja i hidratantni sprej) možete kupiti za 6000 rubalja.

Set je dizajniran za 60 postupaka. Sam uređaj košta 1.400-3.000 rubalja.

Duljina igle

Uređaji s čeličnim iglama razlikuju se po pristupačnoj cijeni, ali istodobno brzo otupe i propadnu. Mogu izvesti najviše 10 postupaka.

Titanske ili pozlaćene igle trajat će, međutim, dugo i njihov je trošak mnogo veći.

Koji god se materijal koristi za igle, njihova duljina ne smije biti veća od 1,5 mm (maksimalna duljina koristi se za tijelo, lice ne veće od 1 mm), a s nedovoljno mokrom kožom ili s povećanom osjetljivošću, bolje je ostati na duljini od 0,2 mm.

Samo pod takvim uvjetima postupak se može provesti samostalno, a da se ne našteti koži..

Za tretman lica, optimalni raspon igala je 35 - 540. S većom količinom, izravna svrha aparata je liječenje tijela.

Razmotrimo za koje se zone primjenjuju određeni parametri igle:

 • 0, 2─0,3 mm laserskim tretmanom ─ područje oko očiju, fina struktura kože;
 • 0,3-0,5 mm ─ sva područja lica;
 • 0,5─1 mm ─ tretman vlasišta;
 • 1─1,5 ─ problematična područja tijela (bit će potrebna dodatna anestezija).

Preporuke

Ljepota i zdravlje kože nakon upotrebe mezo skutera u potpunosti ovisi o poštivanju nekih važnih pravila:

 • Pokreti trebaju biti meki, bez sile na aparat..
 • Bez žurbe, pogotovo kada masirate osjetljivo područje.
 • Dekolte, nosna krila i područje oko očiju tretiraju se duž masažnih linija.
 • Zabranjeno je okretati bubanj iglama tijekom kontakta s kožom. Može izazvati crvenilo, oštećenje površinskog sloja kože, pojavu krvi.
 • Važno je da na svim područjima koja treba tretirati lagani pritisak na uređaj bude ujednačen..
 • Obavezno umirite kožu nakon postupka omekšavajućim kremama..
 • Zaštitite kožu od UV zraka ljeti i u proljeće pomoću posebnih proizvoda s povećanim SPF indeksom.
 • Izbjegavajte dodirivati ​​uređaj usnama, pokretnim kapcima i sluznicom.
 • Nemojte koristiti masažer duže od pola godine.
 • Ako je uređaj ispušten i oštećen, zabranjena je njegova daljnja uporaba. To može prouzročiti ozbiljne ozljede kože..

Učestalost primjene

Kada kupuju uređaj, ljudi nemaju pojma koliko se često može koristiti. U prvoj fazi navikavanja na masiranje kože mezokuterom, preporučuje se ne više od 1 puta u 12 dana.

Nakon što se dermis navikne na udar, interval se može skratiti na 6 dana. Tečaj mezoterapije kod kuće je 15 sesija.

Godišnje se ne može izvesti više od 60 postupaka, međutim, sve ovisi o individualnim karakteristikama i reakciji kože na liječenje masažerom.

Zapamtite, iglice na valjku s vremenom postaju bez sjaja, pa ako smatrate da im je teško prodrijeti u strukturu dermisa, uređaj se mora zamijeniti.

Učinkovitost

Nakon upotrebe mesoscooter-a možete uživati ​​u sljedećim rezultatima:

 • ubrzavaju se procesi regeneracije kože;
 • staračke pjege nestaju;
 • ten postaje ujednačen i dobiva zdravu ružičastu boju;
 • proširene pore su sužene;
 • “Vrane noge” nestaju;
 • koža postaje čvrsta i elastična;
 • smanjuje se veličina dvostruke brade;
 • korigira se kontura lica;
 • celulit se zaglađuje, strije se uklanjaju.

Poboljšanja se mogu vidjeti nakon prve sesije. Maksimalni učinak treba očekivati ​​24 sata nakon masažnih postupaka..

U videozapisu stručnjak će vam reći kako provesti punopravni postupak s mezokuterom kod kuće.

Recenzije

Sada ste dobro upoznati s mezokuterom i lako ga možete koristiti sami kod kuće.

Slijedeći sve preporuke, lako možete postići željene rezultate, vratiti svom licu i tijelu nekadašnju ljepotu i mladost..

Ako imate što reći o učinkovitosti ovog divnog uređaja, ostavite svoje preporuke u komentarima u nastavku..

Kako možete koristiti kućni mezokuter

Zdravo! Vrlo često pričam o tajnama ljepote: kremama, postupcima, dijetama. No, gotovo nikada nismo razgovarali o posebnim uređajima za lice i tijelo koji čuvaju našu mladost. Danas vam želim reći o čudotvornom lijeku veličine dlana koji će vas pomladiti u samo nekoliko seansi. Dakle, domaći mezokuter stupa na scenu! Što je to, kako to funkcionira i zašto je vrijeme da ga sami kupite, reći ću vam u nastavku!

Koje uređaje imate kod kuće za održavanje mladosti i ljepote? Ako na svom popisu nemate mezokutera, savjetujem vam da ga uskoro nabavite! Zašto? Mnogo je pluseva, malo kontraindikacija i pozitivan učinak na lice! Ali prvo najprije.

Što je?

Ako već imate namotavanje lica i tijela, možete preskočiti ovaj korak. Za one koji prvi put čuju za to, reći ću vam zašto je to nezamjenjiva stvar u vašoj kozmetičkoj torbici..

Uređaj je valjak s metalnim iglama ne više od jednog milimetra. Mogu se izrađivati ​​od medicinskih legura ili plemenitih metala. Oni koštaju drugačije, sve ovisi o sastavu.

Prefiks "meso" preveden je s grčkog kao "srednji položaj" ili "prosječna vrijednost" i dobro opisuje bit sredstva.

Općenito, valjci se razlikuju u dužini vrha, namjeni i primjeni. Postoje oni koji se mogu koristiti kod kuće (upravo govorimo o ovome) i oni koji su prikladni samo za salonske zahvate. Razlike u duljini igala. U potonjoj inačici dosežu do tri do pet milimetara. Opasno je koristiti takva sredstva samostalno. S njima bi trebao raditi profesionalac.

Postoje i valjci za lice. Oni se bore protiv finih bora, zatežu kožu. Gadgeti za tijelo stvaraju se odvojeno, oni su od celulita. Glavna razlika je u veličini igala. Obje vrste mogu biti i za kućnu upotrebu i za salon.

Vratimo se sada značenju prefiksa "meso". Prosječna veličina vrha samo omogućuje učinkovit rad s uređajem kod kuće. Dermis je probušen ne tako duboko i nije ozlijeđen, ali učinkovitost postupka ostaje prilično visoka.

Naprave s vrhom većim od jednog milimetra imaju drugačije ime. Rad s njima povezan je s rizikom oštećenja dubokih slojeva epiderme i donošenja neke vrste infekcije, jer je vrijednost već mnogo veća.

Kako video radi?

Sada ćemo shvatiti što je bit takvog i kako to djeluje. Masažni pokreti ostavljaju male, sigurne rupe.

Aplikacija je korisna iz mnogih razloga:

 1. Prvo, proboji stvaraju mikrotraumu na gornjem sloju dermisa i on se počinje aktivirati. Kao da joj je rečeno: "Hej, prošlo je puno vremena otkako ste radili u punom kapacitetu, ajmo vas razveseliti!" I ona se probudi i počinje aktivno raditi. Pa, točnije, ne baš ona, već stanice. Što dobivamo na izlazu? Brzo i bezbolno pomlađivanje u nekoliko sesija. Fina mrežica oko očiju ostavlja, lice se malo podiže.
 2. Drugo, takav doping uzrokuje stvaranje tvari koje održavaju glatkoću i elastičnost kože..
 3. Treće, proboji pomažu proizvodima da prodru dublje i rade bolje. Jeste li znali da su sve kreme, maske i serumi, čak i najskuplje, učinkovite samo tri do pet posto, budući da ne mogu prodrijeti u donje slojeve epiderme? Iste kreme na bazi hijaluronske kiseline praktički ne djeluju na licu. Igle ostavljaju iza sebe kanale kroz koje se kozmetika dublje apsorbira..
 4. Uz to, valjak ubrzava krv i puni je kisikom. Tako stanice dugo ostaju elastične. Proces pomaže i kod celulita. Maser je idealan za problematična područja: bedra, trbuh. Veliki plus je što je pogodan i za lice i za tijelo.

Upotreba samo jednog jeftinog lijeka pomaže u rješavanju složenih problema na koje se žene najčešće žale: celulita, bora, promjena u geometriji lica.

Kozmetičar ili videozapis na Internetu reći će vam kako ga pravilno koristiti. Upute su ipak prilično jednostavne. U nastavku ću vam reći jednostavan postupak..

Upozorenja i indikacije

Unatoč činjenici da je shema djelovanja prilično jednostavna, postoji nekoliko kontraindikacija kada mezokuter može biti opasan:

 • Otvorene rane i upale,
 • Akne,
 • Kožne bolesti, svrbež,
 • Alergija na legure (izuzetno rijetko),
 • Proširene vene (ako uređaj koristite na nogama),
 • Madeži (ne dirajte ih).

Kada kupiti mesoscooter:

 • Fine bore,
 • Početne staračke pjege,
 • Proširene pore,
 • Suhoća,
 • Ožiljci i ožiljci,
 • Samopomlađivanje (na primjer, imate novu šik kremu za podizanje i želite da sigurno djeluje),
 • Celulit.

Uvjeti korištenja

Ako ga pravilno koristite, mezokuter (ili ga nazivaju i dermaroller) bit će vam najbolji pomoćnik u rješavanju mnogih problema. Kako ga koristiti kod kuće, a ne naštetiti mu? Pogledajte upute u nastavku. Pažljivo pročitajte i slijedite svaku točku.

Veličina igle

Kao što sam rekao, ovo je vrlo važno. Za kućnu upotrebu odaberite one koje nisu veće od jednog milimetra.

Priprema tijela

 • Najbolje je postupak izvesti navečer, kada definitivno nećete napustiti kuću..
 • Lice i tijelo moraju biti pripremljeni za masažu, a sterilnost je ovdje jednako važna kao i u operacijskoj sali..
 • Prvo očistite šminku. Dovršite cijeli postupak: čišćenje, toniziranje, vlaženje. Neki stručnjaci savjetuju vam da dodatno prošetate s alkoholom. Nisam pristaša takvih mjera. To će vam jako dehidrirati i isušiti lice. Bolje koristiti alkoholne tonike koji odgovaraju vašem tipu kože.
 • Nakon čišćenja navlažite lice i nanesite bilo koji problem koji želite riješiti: kremu za podizanje, hidratantne formulacije, kozmetiku protiv akni itd..
 • I ruke bi trebale biti čiste.

Priprema valjka

Najvažnija stvar u lancu masaže je priprema uređaja. O tome ovisi sigurnost. Masažer se mora dezinficirati prije i nakon svake uporabe. 20 minuta prije početka postupka stavite ga u alkoholnu otopinu ili u Miramistin. Nakon toga pričekajte dok se uređaj potpuno ne osuši. Poželjno je da ni s čim ne dolazi u kontakt..

Manipulacija

Koža je spremna, i mezokuter. Započnite masažu na sljedećim područjima: čelo, ispod očiju, nazolabijalne nabore, obraze, vrat, dekolte. Za trbuh i bokove, također je vrijedno odrediti zone, tako da je prikladno izvesti valjak.

Izvršite sljedeći niz pokreta: gore-dolje, udesno i ulijevo, dijagonalno. Važno: Nakon svakog ciklusa pokreta uklonite uređaj s kože kako biste je izbjegli oštetiti. Na primjer, prevukli ste valjak gore-dolje, sada ga uklonite i stavite u drugi položaj da biste se dalje vozili.

Sljedeće je pitanje: koliko često postupak treba izvoditi iglama? Idealno se smatra pet puta u jednom smjeru. Štoviše, pritisak bi trebao biti lagan. Ne gurajte video u sebe.

Savjetujem vam da pogledate video kako kozmetičari pravilno izvode pokrete.

Nakon masaže

Ne brinite se da će vam lice pocrveniti. Boja će se vratiti za nekoliko sati. Nakon postupka, poželjno je ne izlaziti na sunce.

Obavezno nanesite umirujuću masku od kamilice, na primjer nakon valjka. Važno je da je maska ​​homogena i da NIJE u prahu kako bi se izbjeglo začepljenje svježih rupa. Nakon što se maska ​​upije, nanesite laganu hidratantnu kremu sa kremom za sunčanje (čak i ako ne idete vani). Obavezno koristite proizvod zaštićen UV zračenjem sljedeći dan..

Ne zaboravite na masažer. Ponovno ga potopite u otopinu koja sadrži alkohol 20 minuta, osušite i stavite u posudu.

Ako ispustite jedinicu, najbolje ju je zamijeniti novom. Uređaj je možda oštećen tijekom jeseni i više neće biti prikladan za upotrebu.

Koliko često koristiti mesoscooter

Kozmetolozi savjetuju da započnu s nekoliko postupaka tjedno, postupno povećavajući ih na dnevni. Ako ne želite provoditi sve gore navedene faze svaki dan, u redu je. I dalje ćete vidjeti učinak, ali ne tako brzo.

Još jedno važno pitanje je, u koje doba godine raditi akupunkturu? Ovdje također nema zabrana. Učinite to kad god želite, ali imajte na umu da UVIJEK na kraju koristite kremu za sunčanje.

Ako govorimo o učincima na trbuh i bedra, tada, naravno, mješavine za zaštitu od sunca nisu potrebne. Ali potrebno je vlažiti kožu. Također vam savjetujem da mažete anticelulitne i hidratantne pripravke prije i nakon masaže..

Gdje se može kupiti?

 • Tržnica Beru;
 • Yandex tržište.

Kako vam se sviđa ovaj uređaj za dom? Želite li to isprobati sami? Ili možda među vama postoje oni koji ga već koriste? Recite nam svoje dojmove i savjete iz vlastitog iskustva!

Pročitajte također:

Ostavite svoje komentare, jer su oni najbolja nagrada. Inače, i reposti su dobrodošli. Vidimo se uskoro!

Mesoscooter za lice: pregledi kozmetologa

Iz ovog članka naučit ćete:

 • kako koristiti mezokuter kod kuće,
 • kako odabrati gel ili serum,
 • što je bolje kupiti mezokuter za lice, kosu i tijelo.

Mesoscooter (dermaroller) kompaktni je uređaj za frakcijsku mezoterapiju kod kuće, koji se sastoji od ručke i valjka u pokretu, u čiju su površinu umetnute mikroiglice izrađene od kirurškog čelika ili titana. Kretanje valjka osigurava kontrolirana površinska oštećenja kože mikroiglicama, kao odgovor na koje tijelo reagira povećavanjem procesa regeneracije i sinteze kolagena u koži. Ovo je prilično jeftin, učinkovit i siguran uređaj koji možete uspješno koristiti kod kuće za postupke pomlađivanja kože..

Koncept korištenja oštećenja kože kontroliranih mikroiglama rođen je 1995. U početku je metoda korištena za poboljšanje izgleda posttraumatskih ožiljaka, ali zahvaljujući radu njemačkog izumitelja Liebla i plastičnog kirurga Fernandesa, također je korištena za poticanje proizvodnje kolagena u dermisu. Fernandes je 2006. godine neovisno razvio uređaj koji se sastojao od ručke i pokretnog bubnja u koji su umetnute tanke igle.

Indikacije za uporabu mezo skutera -

Prema statistikama, pregledi o mesoscooterima su približno 85% pozitivni, a prema njima ovaj je alat izuzetno jednostavan, prikladan i siguran način za postizanje podmlađivanja kože na licu i vratu, kao i za malo zatezanje opuštene kože, povećanje njene elastičnosti i tonusa. Naravno, nećete moći postići značajno smanjenje dubine bora, ali tijek tretmana omogućit će vam da poboljšate izgled kože, ujednačite njezin reljef, učinite je blistavijom i smanjite dubinu finih linija. Također, uređaj će omogućiti postizanje umjerenog podizanja kože kod pacijenata s gravitacijskom ptozom..

Korištenje ovog uređaja opravdano je u prisutnosti hiperpigmentacije kože (kako dobne, tako i posljedice izloženosti sunčevom zračenju). Štoviše, ova je metoda prilično sigurna za pacijente s tamnim tonovima kože, koji obično imaju vrlo visok rizik od razvoja postupalne pigmentacije kao odgovor na oštećenje epiderme. Primjećuje se visoka učinkovitost mesoscootera za poboljšanje izgleda posttraumatskih i opekotinskih ožiljaka, strija u trudnica, kao i za ispravljanje atrofičnih ožiljaka nakon akni.

Ali za stvarnu terapiju akni nije prikladniji mezoskoter, već tehnika aparata (frakcijska RF terapija). Relativna učinkovitost može se postići liječenjem alopecije. Za korekciju celulita i lokalnih masnih naslaga mesoscooteri apsolutno nisu prikladni. A ako s ovim patologijama vrijedi koristiti mezoskoter, tek u završnoj fazi liječenja, kada je već potrebno zategnuti opuštenost kože nakon lipolitičke terapije.

Mesoscooter: ključne karakteristike

Standardni medicinski mezokuter za lice sastoji se od ručke duljine 12 cm i cilindričnog bubnja širine 2 × 2 cm, u koji su učvršćene 192 fine mikroiglice (8 redova po 24 igle). Tu su i mezo skuteri za lice s povećanim brojem mikroiglica do 540, kao i mezo skuteri uže širine bubnja namijenjeni tretiranju kapaka i kože oko očiju (bubanj takvog mezo skutera obično ima 180 igala raspoređenih u 3 reda).

Mezo skutere za tijelo najbolje je uzimati s povećanom širinom bubnja, u kojoj će biti oko 1000-1200 mikroiglica. Vrlo važni parametri mezokutera su: 1) materijal za izradu igala, 2) duljina i promjer igala, 3) metoda oštrenja reza igala.

  Materijal igle -
  to može biti obični kirurški čelik ili legura titana (ponekad ima i pozlatu). Kirurške čelične igle su mekše i imaju tendenciju brzog otupljenja. Ovaj će parametar biti posebno važan kod ljudi s gustom kožom. Primjerice, tijekom injekcijskih postupaka mezoterapije kozmetolozi koriste kirurške čelične igle - najčešće s oznakom 32G (tj. Promjera 0,23 mm). Igle iste veličine koriste se u mezokuterima.

Dakle, tijekom postupka na licu, kozmetičar obično nekoliko puta mijenja iglu. postaje dosadniji i počinje ozljeđivati ​​kožu u trenutku uboda. Zauzvrat, titan je mnogo jači od čelika, pa će stoga igle tupjeti puno slabije. Stoga preporučujemo da pacijenti s gustom kožom kupuju mesoscooter samo s titanovim iglama, a za ostatak pacijenata je, naravno, bolji i od titana, ali prihvatljiv je i od kirurškog čelika..

Igle su često pozlaćene kako bi se poboljšala antiseptička svojstva. I imajte na umu da, ako odabirete model s kirurškim čeličnim iglama, tada ne biste trebali kupiti najjeftinije opcije, jer nečistoće u čeliku mogu lako izazvati kontaktni dermatitis. Osim toga, ako planirate koristiti isti mezokuter za nekoliko postupaka, imajte na umu da je kirurški čelik osjetljiviji na oksidaciju, na primjer, u dodiru s dezinficijensima..

 • Način oštrenja za rezanje igala -
  igle za mesoscootere mogu imati standardno oštrenje alata, ili u skupljim modelima igle mogu biti laserski izoštrene. Potonja je opcija puno bolja jer u ovom će slučaju igle manje ozlijediti kožu u vrijeme uboda. Ovaj je kriterij poželjan da svi uzmu u obzir, ali je posebno važan kod osoba s debelom kožom ili kod bolesnika s rozacejom. Ako je moguće, bolje je ne štedjeti nepotrebno, i uvijek uzmite mezo skutere s titanovim iglama koje imaju lasersko oštrenje.
 • Duljina igle (za lice i tijelo) -
  za liječenje kože lica i vrata u svrhu pomlađivanja obično se koriste igle duljine od 0,3 do 1,0 mm. Za tretiranje kože oko očiju - 0,25 mm, oko usta - 0,5 mm. Ako je vaša koža tanka, tada je na svim ostalim područjima osim očiju optimalno - ne više od 0,5 mm, a ako imate debelu gustu kožu - od 0,75 do 1,0 mm. Ali ako imate rozaceju ili pretanku kožu, iglice bi u svakom slučaju trebale biti uronjene u kožu dublju od 0,5 mm. Za korekciju atrofičnih ožiljaka nakon akni koriste se igle duljine 1,0-1,5 mm, a za korekciju ožiljaka i ožiljaka na tijelu - 2,0 mm. S alopecijom - od 0,5 do 1,0 mm.

  Za liječenje tijela, odabir duljine igala ovisit će o debljini kože, na primjer, na tankoj koži ruku i dekoltea bolje je koristiti igle od 0,5-1,0 mm, u područjima s debljom kožom - 1,0-2,0 mm. Imajte na umu da će s iglama duljine do 0,5 mm postupak biti gotovo bezbolan, ali bol će se povećavati s povećanjem dubine prodiranja igle. Stupanj boli zasigurno će ovisiti o parametrima poput debljine epiderme i dermisa kože..

  U stranim internetskim trgovinama možete kupiti i mezo skutere duljine mikroigle od samo 0,15 mm. Ova veličina iglica pogodna je za pacijente koji žele povećati prodor komponenata kozmetike protiv starenja kroz kožu, kao i za pacijente s aknama i masnom kožom, jer postupci će malo smanjiti proizvodnju sebuma (sebuma). S ovom duljinom igala možete koristiti mesoscooter 2-3 puta tjedno.

  Mislimo - razumijete da stopa ozljede zahvata ovisi o duljini igala i kao rezultat o intervalu između zahvata. Na primjer, kod duljine igle od 0,5 mm, poželjno je dermaroller nanositi najviše jedanput u 10-14 dana. Interval između zahvata s iglom od 1,0 mm duljine je optimalno 3 tjedna, a s iglama od 1,5 mm - optimalno je 4 tjedna. Činjenica je da se kolagen ne proizvodi odmah u tkivima, a kratkim razmakom između postupaka jednostavno ozlijedite novonastala vlakna kolagena i elastina..

 • Promjer igle -
  Najčešće se na ruskom tržištu prodaju mesoskooteri s promjerom igle od 0,23-0,25 mm, što odgovara oznaci 32G, odnosno 31G. Ipak, postoje modeli mezokutera čiji promjer igala počinje od 0,13 mm, a namijenjeni su osjetljivoj koži i posebno osjetljivim područjima. Možete ih kupiti u pravilu samo u stranim internetskim trgovinama..

Proizvođači mesoscootera -

Na mesoscooterima za lice, pregledi kozmetologa posebno su dobri u odnosu na proizvođače "ZGTS" i "DRS" (Dermaroller System), koji su također zastupljeni na ruskom tržištu. Također u ruskim internetskim trgovinama možete pronaći dobre proizvode drugih proizvođača, na primjer, Dr. Mezo "i" MT valjci ". Ali morate shvatiti da je, kako bi pregledi bili dobri, vrlo važno odabrati pravu duljinu igala, kao i provoditi ponovljene postupke u potrebnim intervalima..

Mezokuteri ZGTS (slike 4, 5) i DRS (slike 6) -

Kako djeluje mesoscooter -

Rotacija standardnog mezokutera sa 192 igle na površini kože 15 puta - dovodi do stvaranja oko 250 rupa po cm 2. Mikroiglice nanose mikrotraumu na kožu čija će dubina ovisiti o duljini igala za mezokuter. Mikrotrauma dovodi do minimalnog površinskog krvarenja s mjesta ubrizgavanja i započinje proces regeneracije kože, popraćen oslobađanjem velikog broja različitih čimbenika rasta. Na primjer, faktor rasta trombocita (PGF), TGF-α i TGF-β čimbenici te faktor rasta vezivnog tkiva i fibroblasta (FGF).

Tretman kože iglama dovodi do fokalnog uništavanja vlakana vezivnog tkiva i međustaničnog matriksa, što uzrokuje migraciju fibroblasta na oštećena područja, njihovu proliferaciju (podjelu), započinju procesi polaganja izvanstaničnog matriksa, proces stvaranja novih žila, kao i neokolalagenogeneza - proces stvaranja novog kolagena (1, 3 i 7 vrsta). Matrica fibronektina nastaje približno 5 dana nakon ozljede i osigurava pričvršćivanje novonastalih kolagenih vlakana na izvanstanični matriks. Histološki pregled kože tretirane mezokuterom 4 puta u razmaku od 1 mjeseca - pokazao je značajan porast taloženja kolagena čak 6 mjeseci nakon završetka posljednjeg postupka (izvor).

Pri liječenju ožiljaka i ožiljaka, iglice mezoskotera prvo uništavaju vlakna gustog vlaknastog vezivnog tkiva, pokrećući u njima procese revaskularizacije, tj. vaskularna formacija. U ovom slučaju snopovi kolagenih vlakana koji već tvore imaju normalan obrazac rešetke i ne predstavljaju paralelne snopove (kao što je tipično za vlakna ožiljnog tkiva). No postoje i drugi zanimljivi efekti (24stoma.ru). Na primjer, trauma dermalnog matriksa rezultira oslobađanjem enzima nazvanih matrične metaloproteinaze, koji smanjuju hiperpigmentaciju kože..

Kako koristiti mezokuter kod kuće -

Trajanje postupka bit će od 10 do 15 minuta, što će ovisiti o površini tretirane površine kože. Najbolje rezultate iz postupka dobit ćete ako nanesete proizvode s retinolom i / ili vitaminom C na kožu ovog područja mjesec dana prije upotrebe mesoscooter-a (pogledajte donje poveznice za primjer proizvoda). Retinol utječe na oko 500 različitih gena koji kontroliraju proliferaciju i diferencijaciju svih stanica kože, uključujući fibroblaste, a vitamin C potreban je za normalnu proizvodnju kolagena.

Napredak postupka -
ako koristite igle od 0,5 mm, postupak je obično bezbolan ili malo bolan. Što su igle duže, to će nevolja biti jača. Stoga će vam možda trebati lokalna anestezija kože koja se izvodi pomoću različitih krema ili gelova koji sadrže lidokain. Takva sredstva nanose se na kožu 20-25 minuta ispod filma, nakon čega se moraju oprati, a koža mora biti tretirana antiseptičkom otopinom. Najbolje je koristiti trostruki tretman područja: prvo pamučnom podlogom navlaženom 0,05% otopinom klorheksidina, zatim pamučnom podlogom malo navlaženom medicinskim alkoholom, a zatim opet otopinom klorheksidina. Ili upotrijebite profesionalne medicinske antiseptike za dezinfekciju kože.

Tada možete primijeniti mezopreparaciju u obliku gela ili seruma na kožu tretiranog područja. Serumi i gelovi za frakcijsku mezoterapiju sastoje se od komponenata male molekulske mase, na primjer, hijaluronske kiseline male molekulske mase (HA). Nesumnjivo, mikro punkcije povećavaju propusnost aktivnih komponenata niske molekularne težine, ali još uvijek ne dopuštaju povećanje propusnosti komponenata visoke molekulske težine. Na primjer, molekule HA male molekularne težine, nakon ulaska u tkiva, makrofagi uništavaju u samo 24 sata (tj. Učinak je vrlo kratak), a drugo, loše zadržavaju vlagu i praktički ne vlaže dermis. Stoga nema smisla trošiti novac na skupe serume i gelove. O mezopreparatima ćemo vam reći više u nastavku..

Ako je potrebno, koža tretiranog područja može se zategnuti jednom rukom. Drugom rukom, stiskajući mezokuter, razvaljate ga 7 puta, prvo vodoravno, zatim okomito, a zatim dijagonalno (bez velikog pritiska). Iz svake točke igle bit će malo točkasta krvarenja. Ako ste tijekom postupka koristili gel ili serum, trebate pričekati dok se ne osuše. Nakon toga, ako je potrebno, kožu možete obrisati pamučnim jastučićima navlaženim otopinom klorheksidina kako biste isprali ichor. Ako je potrebno, možete upotrijebiti vrećice leda umotane u ručnik kako biste rashladili područje i smanjili nelagodu. Prije spavanja ponovno tretirajte kožu otopinom klorheksidina..

Primjer profesionalne upotrebe mezo skutera u klinici:

Na donjem videu možete vidjeti kako se valjak mezokutera treba kotrljati po koži. Posebno smo objavili videozapis na kojem postupak upotrebe mezo skutera provodi profesionalni specijalist u klinici (a ne amaterski videozapisi koje su snimili blogeri) kako biste odmah mogli vidjeti kako se to pravilno radi.

Važno: nemojte čekati brzi rezultat, nemojte smanjivati ​​intervale između sesija. Prve rezultate vidjet ćete tek nakon 1,5-2 mjeseca, jer se povećanje volumena kolagena ne događa odmah. Proces povećanja volumena kolagena događa se čak i u razdoblju od 3-6 mjeseci nakon prekida liječenja, tj. posljednji postupak. Intervali između tretmana ovise o duljini mikroiglica - obično su to od 2 do 6 tjedana (za više informacija o intervalima pogledajte gornji članak), a za postizanje željenog učinka trebaju vam 4-6 tretmana.

Što učiniti nakon zahvata -

Pacijenti dobro podnose postupak i nakon njega obično nema komplikacija, osim blagog crvenila i oteklina, koje traju 2-4 dana. Ne vjerujte ako web stranica prodavača kaže da ujutro nećete vidjeti tragove (to je moguće samo za mezo skutere s iglama dugim 0,5 mm, ali u svakom slučaju će doći do crvenila kože). Uz to, koža može biti jako suha tijekom prvih dana. Nemoguće je na dan postupka primijeniti bilo kakve kozmetičke proizvode, mineralnu kozmetiku, ali Traumeel mast se može koristiti za prevenciju hematoma i ubrzavanje zacjeljivanja. Počevši od sljedećeg dana, svakako biste trebali koristiti proizvode za sunčanje s SPF 50 ili više, kao i druge proizvode za sunčanje (naočale, panamski šešir, kapa) na jakom suncu. Ni pod kojim uvjetima ne biste trebali preplanuti 2 tjedna.

O izboru seruma za mezo skutere -

Bilo koji mezopreparati dizajnirani posebno za frakcijsku mezoterapiju izrađeni su samo od komponenata s niskom molekularnom težinom, tako da mogu prodrijeti u kožu. Oni. zapravo se ti fondovi malo razlikuju u sastavu aktivnih sastojaka od konvencionalnih kozmetičkih proizvoda za pomlađivanje. Komponente s niskomolekularnom težinom znatno su inferiorne u odnosu na velike molekularne težine (na primjer, hijaluronska kiselina s visokom molekularnom masom, kompleksi DNA-RNA) - u smislu snage učinka pomlađivanja na kožu.

Aktivne tvari visoke molekulske mase mogu se ubrizgati samo u dermis. HA velike molekularne težine sposoban je zasititi dermis vlagom što je više moguće i poboljšati stanje kože. Uz to, dulje traje u tkivima (do 3-4 tjedna, ako je djelomično stabiliziran, tj. "Umrežen"), a niska molekularna težina uništava se za samo oko 24 sata. Istodobno, HA s niskomolekularnom masom nije osobito sposoban zadržati vlagu u dermisu - zbog prekratkih lanaca molekula, a u osnovi potiče samo angiogenezu i zacjeljivanje kožnih lezija.

Što se tiče najučinkovitijih komponenata protiv starenja, sve su one pretežno visoke molekulske mase (s izuzetkom nekih peptida). U postupcima pomlađivanja najčešće se koriste kompleksi HA i DNA-RNA visoke molekularne težine. Upravo se ta sredstva koriste u postupcima biorevitalizacije kože, t.j. u injekcijskoj mezoterapiji. Dobar, ali kratkotrajni učinak podizanja može pružiti takva komponenta kao što je DMAE (dimetiletanolamin). Učinkovite koncentracije ove komponente su 2,5-3,0%, ali opet, u takvim koncentracijama DMAE je prisutan samo u pripravcima za injekcije.

Uzimajući u obzir sve ovo, ne biste trebali računati na poseban učinak protiv starenja seruma za mesoscootere koji se temelje na komponentama niske molekularne težine, pa stoga ne biste trebali kupovati preskupe lijekove. Ali ako birate između lijekova, onda je bolje odabrati mezopreparate koje proizvode profesionalne tvrtke specijalizirane za to, a ne slučajne ruske privremene tvrtke na ovom tržištu, koje nešto poduzimaju tek kad osjete potražnju. Vjerojatno ćemo vas iznenaditi, ali postoje proizvodi koji su puno jači od seruma i mezo koktela za upotrebu s mezohladnjacima, ali da biste znali o njima, morate proučiti neovisne kliničke studije.

Koji lijekovi najbolje djeluju u kombinaciji s mesoscooterima -

Mnogo je kliničkih studija koje potvrđuju da se maksimalan učinak mezo skutera postiže kada se koriste: bilo proizvodi sa stabiliziranim L-oblikom askorbinske kiseline (vitamin C), bilo s retinoidima. Pod retinoidima se podrazumijevaju različiti oblici vitamina A kojih ima vrlo velik broj. Ali odmah vas upozoravamo da je besmisleno koristiti takve oblike vitamina A kao retinol acetat ili retinol palmitat. Potonji se praktički ne pretvaraju u aktivni oblik vitamina A u koži.

Aktivni oblici vitamina A (u opadajućem redoslijedu učinkovitosti) -

 • retinoična kiselina (Tretinoin),
 • 13 cis-retinoična kiselina (izotretinoin),
 • retinaldehid,
 • čisti retinol.

Najbolja opcija bila bi uporaba naznačenih oblika vitamina A ili C - najmanje 1 mjesec prije prvog postupka korištenja mezo skutera. Štoviše, ako radite postupke u proljeće ili ljeto, još je bolje koristiti proizvode koji sadrže 10-15% čiste stabilizirane L-askorbinske kiseline (to može biti krema ili serum), a ako je u jesen ili zimi - kreme s retinoidima. Ta sredstva treba primijeniti točno kao tečaj, a ne primjenjivati ​​ih prije postupka. U gornjem članku već smo dali veze na preglede sličnih fondova na ruskom tržištu..

U nastavku ću vam dati primjer visoko učinkovitih pripravaka s vitaminom C i vitaminom A (čisti retinol), koje ja, kao autor ovog članka, obično preporučujem svojim pacijentima. Ovo je američka robna marka "SkinCeuticals", koja se, nažalost, ne razlikuje po demokratskim cijenama. Na primjer, najproračunski serum "Serum 10", koji sadrži 10% L-askorbinske kiseline, koštat će oko 6500 rubalja (za 30 ml). Ali na starenju kože ti lijekovi doista djeluju..

Istodobno, ako koristite kozmetiku s retinolom i vitaminom C u fazi pripreme za frakcijsku mezoterapiju (koja traje najmanje mjesec dana), tada izravno tijekom postupka možete koristiti otopinu L-oblika vitamina C, koja se koristi za injekcijsku mezoterapiju. Na primjer, to može biti VitaLine ® lijek iz Mesopharma, koji sadrži 20% L-askorbinske kiseline (bočica od 5 ml košta samo 200 rubalja) ili slični lijekovi drugih tvrtki.

Samo imajte na umu da se serum ne može miješati ni sa čim drugim, plus svaka 1-2 postupka je bolje koristiti novu bočicu, jer ulazak zraka u nju dovodi do postupne inaktivacije vitamina C. Osim toga, ljekarničke verzije L-askorbinske kiseline neće vam odgovarati, ovdje su vam potrebni lijekovi koji su proizvedeni posebno za mezoterapiju.

Mesoscooter: recenzije, fotografije prije i poslije

Ispod možete vidjeti fotografiju prije i nakon upotrebe mesoscooter-a za pomlađivanje kože lica. Kao što vidite, nakon tijeka postupaka, tanke linije se doista zaglađuju, smanjuje se broj staračkih pjega, poboljšava se reljef i boja kože (slika 8-10). Imajte na umu da je vrlo važno ne ozlijediti kožu nepotrebno korištenjem mesoscootera s iglama dužim od 1,0 mm na licu, kao i pretjeranim pritiskom na njih tijekom postupaka. Mezokutere s iglama dugim 1,5 mm moguće je koristiti samo na licu (na primjer, na mjestima s atrofičnim ožiljcima nakon akni), pa čak i tada, ako vam koža nije pretanka.

Recenzije o mesoscooter-u za ožiljke, strije, akne -

Na donjoj fotografiji možete vidjeti fotografije pacijenata s atrofičnim ožiljcima nakon akni, snimljene prije nakon 4 sesije korištenja mezo skutera (slika 12). Fotografije su preuzete iz gornje kliničke studije i stoga su apsolutno pouzdane. Također možete postići dobre rezultate u korekciji opeklina i posttraumatskih ožiljaka, ožiljaka kod vodenih kozica. Na slici 13 možete vidjeti stanje opekotina nakon tri postupka s mezo skuterom i 1 postupka s frakcijskim laserom Fraxel.

Ožiljci nakon vodenih kozica nešto lošije reagiraju na liječenje mezokuterom (od atrofičnih ožiljaka nakon akni), ali unatoč tome, rezultat će također biti primjetan. Mezokuter s iglama od 2,0-2,5 mm s istezanjem također daje vidljiv rezultat (slika 14). Dakle, mesoscooteri su posebno učinkoviti kada postoji "minus tkivo", tj. atrofični ožiljci i strije (strije). Ali maksimalan učinak kod ovih patologija može se postići samo kombiniranjem mezokutera s injekcijskom mezoterapijom. U tom se slučaju u prvoj fazi vrše injekcije mezopreparata s nukleotidima, u drugoj - pripravci s peptidima-matrikinima, a tek u trećoj fazi provodi se 6-8 postupaka s mezo skuterom.

Mesoscooter za akne -
Mnoga web mjesta koja prodaju mesoscootere kažu da oni također pomažu u smanjenju stvaranja sebuma kod pacijenata s aknama. Učinak takve terapije sigurno će biti, ali bit će puno slabiji nego, na primjer, kada se koriste neke druge frakcijske tehnike. Najučinkovitije sredstvo za smanjenje stvaranja sebuma i smanjenje debljine mrtvog sloja kože pomaže hardverska tehnika u kojoj se frakcijsko izlaganje mikroiglicama kombinira s radiofrekventnom izloženošću - frakcijskom RF-terapijom (RF znači "radio frekvencija").

Ova se tehnika također može koristiti za podizanje kože. Studije su pokazale da se nakon takve terapije količina lojnih sekreta smanjuje kod različitih bolesnika s 40 na 80%. Još jedan zanimljiv učinak je da upotreba mezokutera na dlakavom dijelu tijela dovodi do povećanja transfolikularne apsorpcije melanina, tj. transport melanina do folikula dlake. Na primjer, može biti korisno za povećanje učinkovitosti laserskih postupaka uklanjanja dlaka kod pacijenata s plavom kosom..

Mesoscooter za kosu: recenzije

Recenzije pacijenata na mesoscooteru za kosu bit će posebno dobre ako paralelno koristite Minoksidil. To je zbog činjenice da je 90% slučajeva u muškaraca i 50% slučajeva u žena - gubitak kose povezan s muškim spolnim hormonima (androgenima) i naziva se terminom "androgena alopecija". Stoga će monoterapija s mesoscooterima bez istodobne primjene minoksidila biti mnogo manje učinkovita u većine bolesnika. Za mnoge druge uzroke alopecije kombinacija mezokutera i lijeka Perfectil bit će učinkovita.

Mono uporaba mesoscooter-a može samo poboljšati cirkulaciju krvi u vlasištu, povećati prodor mezopreparacija, ojačati folikule dlake, produljiti fazu anagena i spriječiti gubitak telogene kose. Ali sve to ne utječe na sam uzrok razvoja androgene alopecije. Stoga je gotovo 100% fotografija (što potvrđuje učinkovitost mesoscootera u alopeciji) napravljeno u bolesnika koji paralelno koriste minoksidil, što vjerojatno nije posve fer. S gornje poveznice možete pročitati članak o primjeni mezoterapije u bolesnika s alopecijom.

Ako ste primijetili, s androgenom alopecijom, kosa na područjima vlasišta, posebno osjetljiva na androgene, postupno postaje rjeđa i gubi boju. Ako dermaroller koristite bez minoksidila, tada još uvijek možete očekivati ​​sljedeće učinke: smanjenje gubitka kose, povećanje debljine kose, produljenje anagene faze, obnavljanje boje kose. Ovaj će postupak biti izraženiji kada se primijeni tijekom postupaka posebnih mezokoktela za kosu s peptidima, vitaminima, aminokiselinama.

Mesoscooter za tijelo od celulita: recenzije

Pacijenti jako vole jeftine kućne lijekove, no u nastavku ćemo vam objasniti zašto vam mesoskooter za tijelo protiv celulita neće pomoći. Liječenje celulita odvija se u 3 faze. U prvoj je fazi potrebno vratiti venski odljev, limfnu drenažu, smanjiti međustanični edem, a to se može učiniti samo injekcijom (uz pomoć lijekova za limfnu drenažu vaskularno čipiranje). Korištenje ovih lijekova s ​​mesoscooter-om, a ne injekcije, neće donijeti nikakav učinak..

U drugoj fazi trebate koristiti lijekove koji aktiviraju lipolizu i inhibiraju lipogenezu (lipolitiku). Ti se lijekovi ubrizgavaju samo u potkožnu masnoću, na primjer, deoksiholat, L-karnitin, fosfatidilkolin itd., I ne mogu se koristiti s mezokuterima..

Treća faza je obnavljanje tonusa kože, podizanje kože, jačanje dermalnog okvira. U ovoj se fazi obično koriste injekcije mezopreparata s DMAE, organskim silicijem. I samo u ovoj fazi, mezo skuter može imati dodatni učinak u obliku podizanja. Ali opet, u ovom je slučaju bolje koristiti ga u kombiniranoj terapiji, a ne kao mono-postupak..

Prednosti i nedostaci mezo skutera -

Iznad smo već napisali o prednostima, i kao što ste mogli shvatiti - mezo skuteri doista omogućuju povećanje količine kolagena u koži i povećanje njene elastičnosti. Mnogo su jeftiniji od profesionalnih postupaka protiv starenja koji koriste princip frakcijskog djelovanja na kožu, na primjer, frakcijski laseri (Fraxel) ili frakcijski RF-lifting.

Na ruskom su tržištu mesoskuteri pozicionirani kao jeftina alternativa profesionalnoj mezoterapiji ili drugim postupcima pomlađivanja u salonu, namijenjenim za kućnu upotrebu. U inozemstvu se takvi mezo skuteri koriste i u salonnim postupcima, a za svaki novi postupak koristi se samo novi mezokuter. Prvo, bez obzira koje mesoscootere kupili, igle su i dalje tupe i sa svakim sljedećim postupkom sve više i više ozljeđuju tkiva, posebno za mesoscootere s iglama od običnog kirurškog čelika.

Drugo, nećete moći provesti stopostotnu dezinfekciju korištenog mesoscooter-a, čak ni s onim proizvodima koje prodavači ovih proizvoda nude u kompletu, tako da rizik od bakterijske upale kože ostaje nakon ponovljene upotrebe. Osim toga, nakon tretmana dezinficijensima, čelik ima tendenciju da oksidira, što može dovesti do razvoja kontaktnog dermatitisa. Istodobno, skrećemo vam pozornost na činjenicu da je najbolje kupiti samo one mesoskutere koji se isporučuju sterilni (obično dolaze u sterilnim cijevima).

Treći nedostatak je taj što je teško kontrolirati dubinu uranjanja igala u kožu, jer puno ovisi o sili pritiska na mezokuter. Četvrti minus je taj što je nemoguće obraditi, na primjer, sva područja lica jednim mezokuterom. Na primjer, oko očiju, usta, nosa - trebaju se koristiti uski bubnjevi (s manje redova igala) nego za ostale površine. Uz to, u gore navedenim područjima potrebne su igle duljine 0,3-0,5 mm, dok je za ostatak područja lica i vrata obično 1,0 mm. Oni. trebate kupiti nekoliko mezokutera ili pronaći set s različitim dodacima.

Pa, i što je najvažnije, ovo se tiče traumatičnosti postupka na licu, a to će zasigurno, redovitim postupcima, dovesti do postupnog grubljenja kože lica! Činjenica je da se bubanj mezokutera okreće oko osi - dakle, igle ulaze i izlaze iz kože ne strogo okomito, već pod blagim kutom. Ispada da kada se bubanj pomiče, čini se da igle trgaju tkivo duboko u koži (u obliku trokuta). U ovom slučaju, vrh trokuta odgovara proboju kože na njegovoj površini, ali šira baza nalazi se u dubljim slojevima kože. Ovaj trenutak možete vidjeti u videu, gdje se rad mezo skutera uspoređuje s radom uređaja za frakcijsku mezoterapiju DermaPen.

Usporedba mezo skutera i Dermapenovog aparata -

Uređaj DermaPen evolucija je ručnih mezo skutera i po prilično niskoj cijeni rješava probleme koje imaju mesoskuteri. Trošak uređaja kreće se od 6500 rubalja, a može raditi ili s mreže ili iz baterija. Uređaj je opremljen sterilnim nastavcima za jednokratnu upotrebu (1 nastavak za 1 postupak) s mikroiglicama. Tijekom rada uređaja mlaznica vrši klipne pokrete, a dubinu potapanja mikroiglica možete sami odabrati pomoću regulatora - od 0,5 do 2,5 mm.

Dakle, koriste se samo sterilni vrhovi, iglice su nove i oštre svaki put, prodor mikroiglica u kožu događa se strogo okomito, t.j. s minimalnom ozljedom. Osim toga, isti nastavak može se koristiti na svim dijelovima lica - dubinu potapanja igala možete odabrati pomoću regulatora. Pa, cijena 1 nove mlaznice je oko 100 rubalja i ne morate trošiti novac na rješenja za dezinfekciju..

Kontraindikacije i nuspojave -

Komplikacije i nuspojave uključuju pogoršanje akni, pogoršanje herpesa, kao i bakterijske infekcije kože (u slučaju ponovljene upotrebe istog mezo skutera). Rijetki su slučajevi alergijskih reakcija na korišteni mezopreparat. Jedna od rijetkih, ali vrlo neugodnih komplikacija su alergijske granulomatozne reakcije, koje prate pojava formacija na koži koje nalikuju "upaljenim mjehurićima". Ponekad postoje slučajevi alergijskog kontaktnog dermatitisa, što je tipično za mezo skutere s iglama od kirurškog čelika (ako se takav mezokuter ponovno koristi nakon dezinfekcije).

Neki pacijenti razvijaju hiperpigmentaciju, ali to je rijetko. Općenito, mesoscooteri rijetko dovode do hiperpigmentacije kože (za razliku od mnogih kozmetičkih hardverskih postupaka, popraćenih oštećenjem epiderme). Suprotno tome, mezo skuteri se smatraju relativno sigurnim kod ljudi čak i s tamnim tonovima kože, iako treba prepoznati da će u takvih bolesnika rizik od razvoja dispigmentacije biti veći..

Kontraindikacije za mesoscootere -

 • aktivne akne (papule, pustule),
 • bradavice u području primjene,
 • manifestacije herpesa (s čestim herpesom, preporučljivo je koristiti mesoscooter samo u pozadini antivirusne terapije, na primjer, valaciklovira ili analoga),
 • bilo kakve infekcije kože,
 • ekcemi i psorijaza,
 • uzimanje antikoagulansa,
 • tendencija stvaranja keloida,
 • u bolesnika nakon kemoterapije / terapije zračenjem.

Izvori:

1. Dodaj. autorsko stručno obrazovanje iz mezoterapije,
2. Osobno iskustvo kliničke primjene,
3. Nacionalna medicinska knjižnica (SAD),
4. Američko društvo plastičnih kirurga (SAD),
5. Nacionalni centar za biotehnološke informacije (SAD),
6. "Mesoscooter i noviteti kozmetologije" (Aleksandar Makarov).

Članci O Acne Gelovi