11 najboljih kiselinskih proizvoda za borbu protiv akni i bora

Prvo, apsolutno se ne treba bojati seruma, krema i losiona koji sadrže kiseline za kućnu upotrebu. Ali! Treba ih odabrati nakon razgovora s kozmetičarom ili barem savjetnikom kako ne bi bilo iznenađenja. Drugo, ti su proizvodi učinkovitiji od svojih prijatelja bez kiselina. Treće, zamolili smo stručnjaka da nam kaže koje kiseline pomažu u uklanjanju akni, a koje borama. I, na temelju ovih komentara, prikupili smo 11 najboljih sredstava.

Vasilyeva Natalya Viktorovna, vodeći dermatolog-kozmetolog odjela za kozmetologiju, liječnik najviše kategorije klinike "Doctorplastic": "Od davnina su kiseline sastavni dio recepata ljepote koje žene koriste u borbi za mladost i ljepotu kože. Odmah priča o onome što je postalo klasik filma "Moskva ne vjeruje u suzama", kada se jedan od glavnih likova pojavi na ekranu s maskom od jagode na licu. Tipičan primjer pozitivnog učinka voćnih kiselina na kožu. U vrijeme nanošenja kiseline na kožu, u većoj ili manjoj mjeri dobivamo kemijsko opekline. oštećenje kože pospješuje aktiviranje regenerativnih procesa. Na tome se temelji učinak velike većine pilinga. Stupanj oštećenja ovisi o tri glavne karakteristike: svojstvima same kiseline, njezinoj koncentraciji u otopini i indeksu kiselosti (pH). Dakle, što je veća koncentracija i veći je pH pomaknut u kisela strana, to agresivnija ne na koži koju dobijemo. Izbor kiseline ili kompleksa kiselina ovisi o cilju i zadatku koji smo postavili. Ne postoje kiseline za mladu i stariju kožu, ali postoje problemi koji se tiču ​​uglavnom mladih djevojaka (akne), a drugi - starijih žena (bore).

Na primjer, AHA (alfa hidroksi kiseline) - glikolna, piruvična, fitinska, bademova i druge kiseline - našle su široku primjenu u kozmetologiji. Pomažu u osvjetljavanju, obnavljanju hidrolipidne ravnoteže kože, ubrzavaju njezinu regeneraciju, potiču proizvodnju kolagena i elastina (što dovodi do povećanja turgora), smanjuju broj i dubinu sitnih bora i nabora, poboljšavaju estetski izgled atrofičnih ožiljaka nakon akni, reguliraju proces lučenja sebuma i djeluju antioksidativno. Dovoljno svestrane ANA kiseline, koje ne mogu sve, ali puno!

Ako trebate hidrataciju, teško je pronaći nešto bolje od hijaluronske kiseline. No, za rješavanje problema s aknama koristi se salicilna kiselina koja učinkovito ljušti roženi sloj, djeluje antibakterijski, protugljivično i protuupalno. Retinol se koristi kao regulator procesa keratinizacije stanica i kao antioksidans. Uz to, potiče sintezu vlakana i pojačava djelovanje ostalih aktivnih sastojaka. Ta se svojstva mogu koristiti u rješavanju problema starenja..

Kozmetika s kiselinama: kreme, maske, losioni s ANA i BHA

Zima je prošla, a s njom i sezona ozbiljnih kemijskih pilinga. Ali želim i dalje koristiti kiseline. U pomoć će doći kozmetika s kiselinama - kreme, serumi, maske i losioni. No, da biste dobili vidljiv rezultat od domaćih kiselih lijekova, morate znati nekoliko važnih nijansi..

U ovom ćete postu naučiti koliki bi postotak kiselina trebao sadržavati kućni lijek, zašto obratiti pažnju na pH, kojim redoslijedom nanositi proizvode i kako kombinirati kiseline i sunce..

Kozmetika s ANA kiselinama

U prethodnom postu shvatili smo tko su ANA i VNA i kako funkcioniraju. U ovom ćemo postu shvatiti učinkovitu koncentraciju radne kiseline za kućne lijekove..

Tipično, kućni lijekovi - kreme, serumi, losioni i maske s AHA sadrže 5 do 15% voćnih kiselina. U tom bi slučaju pH trebao biti od 3 do 4, idealno do 3,5. Samo s ovim omjerom% i pH proizvod će učinkovito raditi.

Voćne kiseline u koncentraciji ispod 4% i s pH iznad 4 prestaju se pilingi i djeluju kao hidratantne kreme - vežu vodu.

Što je niži pH, to je kiselina učinkovitija - koncentriranija je, lakše i dublje prodire i djeluje bolje. Ali rizik od iritacije se povećava. Stoga se domaći lijekovi proizvode s pH od 3-4. I zato je toliko važno znati pH vašeg proizvoda, pogotovo ako ne osjećate učinak - možda je pH previsok.

Radi jasnoće, kada proizvod s 20% AHA kiselina dosegne pH 3, on gubi 25% svoje moći pilinga. Kada pH dosegne 4, proizvod gubi 75% svoje sposobnosti pilinga.

Domaći lijekovi ne smiju sadržavati više od 20% ANA. Proizvodi s koncentracijom ANA većom od 20% zahtijevaju stanku u upotrebi nekoliko dana. Ako tek počinjete koristiti kiseline, vaše ograničenje je 10%.

Učinkovit i siguran kućni lijek s AHA sadrži 4 do 20% kiselina pri pH 3-3,5.

Nažalost, proizvođač zakonski nije obvezan naznačiti koncentraciju aktivnih sastojaka na naljepnici. Da biste se snašli, pogledajte na kojem su mjestu kiseline u sastavu. Ako je ANA naznačena na početku sastava, to obično znači dovoljnu količinu. Za podatke se možete izravno obratiti proizvođaču..

Koga potražiti na etiketi. ANA i njihovi derivati: glikolna kiselina, mliječna kiselina, jabučna kiselina, limunska kiselina, mandelna kiselina, vinska kiselina, glikolna kiselina + amonijev glikolat, alfa-hidroksietanska kiselina + amonijeva alfa-hidroksietanoat, alfa-hidroksioktanska kiselina, alfa-hidroksikaprilna kiselina, hidroksikaprilna kiselina kiselina, miješana voćna kiselina, tri-alfa hidroksi voćne kiseline, trostruka voćna kiselina, ekstrakt šećerne trske, alfa hidroksi i botanički kompleks, L-alfa hidroksi kiselina, glikomer u umreženim masnim kiselinama alfa nutrijem (tri AHA).

Kozmetika s BHA kiselinama

U kozmetičkom svijetu BHA se pripisuje samo jedna kiselina - salicilna.

Učinkoviti kućni lijekovi trebali bi sadržavati najmanje 1% salicilne kiseline. Standardna koncentracija većine sredstava je 1-2%. Za jako kontaminiranu kožu, začepljene pore, potkožno tkivo potražite proizvode veće koncentracije - do 5%.

PH salicilnih proizvoda trebao bi biti između 3 i 4. Za jako kontaminiranu kožu prihvatljiv je malo niži pH. S pH iznad 4, salicilna kiselina, poput voćnih kiselina, gubi svoju učinkovitost.

Učinkovit i siguran kućni lijek s BHA sadrži 1 do 5% kiselina pri pH 3-4.

Za razliku od ANA, koji bi u idealnom slučaju trebao biti među prve tri komponente u formulaciji da bi bio učinkovit, BHA može stajati i u sredini i bliže kraju formulacije, jer je salicil djelotvoran u nižim koncentracijama. Stoga se nemojte obeshrabriti ako u samom repu smjese pronađete salicilnu kiselinu..

Koga potražiti na etiketi. BHA i derivati: salicilna kiselina, kapriloil salicilna kiselina, salicilat.

Agonija izbora

Pa koji lijek odabrati - kremu, serum, masku ili losion? Ili možda odjednom?

Ako tek započinjete svoje upoznavanje s kiselinama i bojite se odmah započeti s kremom ili serumom, sredstva za pranje i maske prikladna su za vas. Obično sadrže mali postotak kiselina. Štoviše, ne zadržavaju se dugo na koži. Međutim, perilicama treba pustiti da rade neko vrijeme - ostavite ih na koži 1-2 minute, na primjer, dok perete zube..

Ako više niste početnik i želite opipljiviji učinak, potražite losione, serume i kreme s dobrim% kiseline.

Važno: dubina prodiranja, a time i učinkovitost, ne ovisi samo o određenoj kiselini, već i o obliku proizvoda. Na primjer, ako upotrebljavate losion s kiselinama i alkoholom, alkohol će djelovati kao vod i "povući" kiseline dalje u kožu. A komponente kreme, na primjer - omekšivači (omekšivači) ili aminokiseline, naprotiv, izgladit će djelovanje kiselina i mogu usporiti prodor.

Važno je razumjeti da kreme, losioni, serumi i maske s kiselinama ne rješavaju ozbiljne probleme (hiperpigmentacija, ožiljci). To su proizvodi suportivne njege. Oni nježno ljušte i potiču metabolizam stanica, održavajući kožu u dobrom stanju između tečaja pilinga.

Kiseli proizvodi mogu se kombinirati prema potrebama kože i željenom rezultatu. Na primjer, pranje + serum, serum + krema, losion + krema, serum + maska. glavna stvar -
započnite s malim koncentracijama, povećavajte ih postupno i pažljivo pratite reakciju kože.

Postupak prijave

Glavno pravilo su prvo kiseline, a zatim sve ostalo. Na primjer:

 • losion s kiselinama, hidratantni serum i krema;
 • operite kiselinama, hidrolatom, serumom i vrhnjem s kiselinama;
 • pranje, hidrolat, kiseli serum, hidratantna krema.

Kiseline je najbolje nanositi na čistu kožu. U tom će slučaju raditi učinkovitije, jer ništa neće ometati prodor. Filmovi od seruma, krema i nekih losiona usporit će prodor kiselina u kožu i smanjiti učinkovitost. Stoga, ako trebate dodati hidratantnu kremu ili umirujuće sredstvo, učinite to nakon kiselina. I dopustite da se svaka hrana dobro upije (najmanje 5 minuta).

Kiseline se mogu nanositi na područje oko očiju ako proizvođač to dopušta. Ako o tome nema uputa na pakiranju, ne biste trebali riskirati. Osim toga, kiseline se ne mogu nanositi izravno na kapke..

Kiseline i sunce

Kiseline ljušte gornji sloj mrtvih stanica. Ovaj sloj je vrsta zaštite kože, uključujući i od UV zračenja, a bez njega se povećava osjetljivost kože na sunce. Uz to, nova je koža posebno tanka i nježna i zahtijeva dodatnu zaštitu..

Stoga je dobar SPF proizvod kada koristite kozmetiku s kiselinama neophodan. Bez obzira na godišnje doba. Odaberite SPF od 30, a ljeti i s tendencijom pigmentacije - od 50.

Ukratko o glavnom

Učinkovit i siguran kućni lijek s AHA sadrži 4 do 20% kiselina pri pH 3-3,5.

Učinkovit i siguran kućni lijek s BHA sadrži 1 do 5% kiselina pri pH 3-4.

Ako tek započinjete s kiselinama, sredstva za pranje i maske prikladna su za vas. Ako više niste početnik, potražite losione, serume i kreme s dobrim% kiseline.

Dubina prodiranja, a time i učinkovitost, ne ovisi samo o određenoj kiselini, već i o obliku proizvoda. Losioni lakše i dublje prodiru od krema.

Kiseli proizvodi ne rješavaju ozbiljne probleme, oni su pomoćna njega između tečajeva ozbiljnih pilinga. Mogu se kombinirati ovisno o potrebama kože i željenom rezultatu.

Kiseline ljušte gornji sloj mrtvih stanica. Bez nje se povećava osjetljivost kože na sunce. Stoga je dobar proizvod sa SPF od 30 prilikom upotrebe kozmetike s kiselinama neophodan, bez obzira na godišnje doba..

Koristite li kozmetiku s kiselinama? Podijelite u komentarima.

Poboljšajte svoju kozmetičku pismenost, ostanite s nama i budite lijepi.

8 kiselih tonera za lice: s voćnim kiselinama

Tonik za lice koji sadrži kiseline (salicilnu, jantarnu itd.) Igra važnu ulogu u svakodnevnom programu njege, naime, otapa roženi sloj epiderme, iritira veze između mrtvih keratiniziranih stanica i proteinskih struktura. Idealan je lijek za problematičnu kožu koji normalizira hidrolipidnu ravnotežu, ubija bakterije i vraća normalan rad lojnih žlijezda. Kako se gornji rožni sloj otapa, povećava se proizvodnja prirodnog kolagena, elastina - elemenata koji su odgovorni za izgled, glatkoću i elastičnost kože. Kiselina sadrži širok spektar minerala, vitamina korisnih za epidermu.

Vrste kiselina u tonerima za lice: topive u voću i masti

Dvije su velike skupine kiselina koje se mogu naći u kozmetici. Razmotrite njihove značajke.

Voćne alfa hidroksi kiseline. Otapajući se u vodi, djeluju površno, uklanjajući mrtve stanice kože. Koncentracija kiselina trebala bi biti 5-10%, ako je veća, sredstva se smatraju profesionalnim, može ih koristiti samo kozmetičar.

Povećani udio kiselih sastojaka neumjerenom uporabom izravni je put do opeklina kože.

Glavne vrste voćnih kiselina su badem, mliječna, jabučna, limunska, borna, glikogel. Voćne kiseline idealan su izbor za starenje, osjetljivu i suhu kožu. Zasićuju epidermu vlagom, glatke bore, povećavaju elastičnost.

U ljetnoj sezoni preporučuju se piling losioni s mliječnom, bademovom, limunskom, jantarnom, glikolnom kiselinom, koji normaliziraju procese odvajanja sebuma, čine kožu glatkom, nježnom i svježom. Prisutnost alkohola u sastavu je nepoželjna, PH proizvoda trebao bi biti oko 4. Stoga se sada većina kozmetike proizvodi bez alkohola. Posebno je važno odabrati tonik za lice bez alkohola.

BHA su beta hidroksi kiseline topljive u mastima koje prodiru u pore i "rade" u dubljim slojevima epiderme. Najpopularniji BHA uključuju salicilo, učinkovit lijek za razne vrste komedona. Salicilna kiselina u tonicima ima koncentraciju do 2%, više nije potrebna, prisutnost alkohola je nepoželjna kako bi se izbjeglo presušivanje.

Salicil ne povećava fotosenzibilnost epiderme, tako da s njim možete koristiti sredstva tijekom cijele godine. Zaštita SPF-om je obavezna.

VNA toneri izvrstan su izbor za masnu, mješovitu, problematičnu kožu. Matirajući tonici za masnu kožu sužavaju pore, reguliraju rad lojnih žlijezda.

Pravila za odabir kiselinskog tonika

Kiseli tonik za lice treba odabrati za određeni tip kože. Pogledajte prema ocjeni ispod. Problematična epiderma s upalom, aknama, miteserima spasit će VNA. Sastav proizvoda također uključuje aspirin, koji se učinkovito bori protiv crvenih mrlja, osipa.

Hidroksi kiseline, uništavajući veze između bjelančevina keratiniziranog staničnog sloja kože, otapajući je, ljušteći, daju svjež izgled i sjaj. Ova je komponenta pravi eliksir za uljepšavanje kože s komedonima, začepljenim porama, mjestima od akni. Dobri su i u regulaciji masti na problematičnim područjima..

Voćne kiseline najbolji su izbor za osjetljivu, suhu kožu bilo koje dobi. Djeluju na isti način kao salicilna kiselina, vlaže, prodiru u stanice do maksimalne dubine.

Optimalna koncentracija kiselina je 1-2% za salicilnu kiselinu, 5-10% za voćnu kiselinu. PH ne smije biti veći od 4 - to smanjuje učinkovitost proizvoda.

Kozmetički proizvod možete odabrati u kozmetičkom salonu, kozmetičkoj trgovini. Bilo bi bolje prethodno se posavjetovati s kozmetičarom..

Koji su osjećaji korištenja

Korišćenje tonskih kiselih tonika za lice jednostavno je, ali ipak treba uzeti u obzir određena ograničenja. Obratite pažnju na učestalost upotrebe proizvoda - nisu svi proizvodi namijenjeni svakodnevnoj njezi.

Tonici s koncentracijom kiseline većom od 3% za salicilnu i 10% za voće koriste se najviše jedanput tjedno.

Proizvodi za svakodnevnu njegu nanose se nakon pranja i prije nanošenja kreme. Pričekajte pola sata dok se potpuno ne upije - tek tada se može primijeniti hranjivo ili hidratantno sredstvo.

Prije prve uporabe, poželjno je provesti test na alergiju - dopušteno je lagano trnjenje, ali ne smije biti mjesta, svrbeža ili osipa. Ako losion izgori, prestanite ga koristiti. Ljeti se kiseline koriste pažljivo ili nikako - to je važno. Nemoguće je sunčati se s takvom terapijom čak i sa zaštitnim zaštitnim faktorom..

Najbolja ocjena

Razmislite o popularnim kiselinskim tonicima koji bi vas mogli zanimati.

ARAVIA AHA GLIKOLIČNI TONIK za problematičnu kožu

ARAVIA AHA GLIKOLNI TONIK za problematičnu kožu s voćnim kiselinama spada u kategoriju proizvoda za profesionalnu njegu. Poklopac je čvrsto stegnut, postoji dozator s raspršivačem, recenzije o upotrebi koje su dvosmislene, ali ovo je stvar praktičnosti. Miris je voćni, blago kiselkast.

Glavne aktivne tvari su kiseline:

 • laktana ili mlijeka;
 • glikolni;
 • limun i vino.

Pogodno za sve tipove kože, učinkovito uklanja ružni sjaj, upale, mitesere. Nanesite proizvod salvetom ili pamučnom podlogom strogo nakon pranja. Preporuča se koristiti ga zajedno sa serijskim gelom za pranje. Upala, ljuštenje dobro prolaze, odnosno sredstvo ima izražen brižni učinak. Milium prolazi uz stalnu upotrebu. Tonik također normalizira pH kože, aktivira procese regeneracije i poboljšava proizvodnju elastina s kolagenom. Postoji lagani učinak protiv starenja.

Pogledajte i popis najboljih tonika za problematičnu kožu u ovom materijalu..

Clarins nježni piling

Clarins nježni piling, koji osvjetljava pore na nosu, ljušti i omekšava. Spas za pigmentaciju, neujednačen reljef, ružna sjena. Dobro rješenje za suhu, normalnu kožu. Voćne kiseline trenutno daju sjaj i svježinu, nježno se čiste bez pretjeranog sušenja.

Cijena 125 ml proizvoda je oko 1000 rubalja, ali potrošnja je ekonomična. Uski vrat dozatora prikladan je za upotrebu, nećete prosipati dodatne količine. Konzistencija je gusta, poput korejskih tonera, može se nanositi pamučnom podlogom ili prstima. Prisutno je malo masnoće, pa je apsorpcija spora.

Aroma je ugodna, nenametljiva. Tonik ne spada u osnovne proizvode za njegu, dovoljno ga je koristiti svaki drugi dan. Formula je mekana, nježna i stvarno trenutno zablista.

CLINIQUE nježni bistri losion sa salicilnom kiselinom

Piling blagi bistri losion sa salicilnom kiselinom iz Cliniquea. Bočica je mat, poklopac ima blijedozelenu hladovinu. Sam tonik je mutno zelene boje, protresite ga prije upotrebe. Proizvod se može koristiti ne samo za lice, već i za tijelo - za smirivanje kože, ublažavanje iritacije nakon uklanjanja dlaka. Djelovanje je blago, proizvod se suši, omekšava, nakon pranja tvrdom vodom može se osušiti.

U sastavu nema alkohola, konzumacija je vrlo ekonomična.

JASNI PLAVI TONER / TETON ZA LOSION KOZMEKUTIČKI s hijaluronom

JASNI PLAVI TONER / LOTION TETE COSMECEUTICAL s hijaluronskom kiselinom prodaje se u bocama od 200 ml, cijena je 1400 rubalja. Učinkovito uklanja nečistoće, šminku, daje svježinu, vraća zdravu kiselinsko-baznu ravnotežu, smiruje iritacije, sužava pore i normalizira procese hidratacije. Glavni aktivni sastojak je Candida Saitoana, simbioza bijelih, crnih tartufa i kvasca. Uklanja toksine, potiče procese oporavka i liječi. Ostali sastojci - azulen, pantenol, kvasac, ulje pšeničnih klica.

Možete ga redovito koristiti, strogo nakon pranja.

Ovdje predstavljeni tonici za čišćenje učinkovito uklanjaju nečistoće.

Pixi sjajni tonik

Pixi Glow Tonic senzacionalan je proizvod s razlogom. U prodaji su različite količine - 50, 100, 250 ml, cijena je od 500 rubalja. Bočica je plastična, narančasta. Koncentracija glikolne kiseline je 5%, efekt pilinga je izražen. Koja se sastoji od:

 • lišće čajevca;
 • hamamelis;
 • glicerol;
 • glukoza;
 • urea.

Izraženi učinak upotrebe proizvoda postaje primjetan već nakon prvog tjedna. Nanesite toner na disk i obrišite kožu nakon pranja. Ako postoje mikro oštećenja, moguće je neugodno trnjenje..

Bielenda Skin Clinic Professional Mezo serum za lice s bademima i laktobionikom

Učinkovit serum Bielenda Skin Clinic Professional Mezo po povoljnoj cijeni. Mandelova kiselina djeluje blago, ima izražen keratolitički učinak, neutralizira antioksidanse i ima izražena antiseptička svojstva. Nema ograničenja za tipove kože, serum dobro smiruje upalu, uklanja osip. Proizvod je profesionalan, ali pogodan za kućnu upotrebu..

Staklena posuda, dozator pipete također. Dodatni aktivni sastojak je laktobijon, prirodni stimulans i blagi piling. Tekstura je tekuća, lagana, dobro se upija. Morate nanositi serum noću, podložno redovitoj upotrebi, ton se ujednačava, reljef je izglađen.

Obična glikolna kiselina, 7% -tna otopina za toniranje s glikolom

Teško je pronaći uobičajenu otopinu za toniranje glikolne kiseline sa 7% glikolne kiseline u redovitoj trgovini, ali na Internetu se isporukom prodaje za oko 6-7 američkih dolara (količina proizvoda je 240 ml). U kompletu se nalaze dva poklopca - uobičajena kapa s vijkom i s izljevom. Koncentracija kiseline 7%, tonik nema miris.

Proizvod se brzo obnavlja, osvježava kožu, zaglađuje bore, uklanja staračke pjege. Redovitom uporabom uspostavlja se zdrava kiselinsko-bazna ravnoteža. Proizvod nemojte koristiti više od jednom dnevno, nanesite samo prije spavanja, na kožu bez oštećenja.

Faberlic (Faberlik) "Kiseonički dah" iz serije Oxiology

Nježni i istodobno učinkoviti tonik s kiselinama kategorije masovnog tržišta - "Dah kisikom" serije Oxiology tvrtke Faberlic (Faberlik). Namijenjen je suhoj do normalnoj koži i može se koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim proizvodima. Volumen 150 ml, cijena oko 300 rubalja.

Tekućina je prozirna, masna, bez ljepljivosti. Nanesite tonik na pamučnu podlogu i obrišite ga po licu. Sastav - pantenol, tumeron, sorbitol, mliječna, glikolna kiselina. Proizvod ne isušuje kožu.

O ostalim tonerima za suhu i osjetljivu kožu pročitajte ovdje.

Video

U videu ćete vidjeti cjelovit pregled kiselina u kozmetici..

zaključci

 1. Kisela kozmetika korisna je za sve tipove kože.
 2. Učestalost upotrebe - svaki dan ili manje.
 3. Korištenje proizvoda sa SPF je obavezno.
 4. Cijene - od 300-500 rubalja. U ovom članku pročitajte i o proračunu korejskih tonika za lice..

Nudimo vam da na linku pogledate VRH osvježavajućih tonika za lice koji daju trenutnu svježinu i sjaj.

Pogledajte naše dnevne izbore najboljih kozmetičkih proizvoda

Popis želja Osvježavanje kože:
20 lijekova s ​​AHA-
i BHA kiseline

Losioni, maske i kreme za svaki ukus i novčanik

 • 8. lipnja 2016
 • 414510
 • 34

Tekst: Adel Miftakhova

Prošli smo tjedan razmotrili kako kiselinski proizvodi mogu pomoći u liječenju raznih kožnih problema, od akni do pigmentacije. Danas razumijemo širok izbor kozmetike s kiselinama: proizvode smo podijelili u kategorije ovisno o njihovoj teksturi i pronašli nekoliko mogućnosti za različite vrste i probleme s kožom.

Razjasnimo odvojeno: na tržištu postoji mnogo proizvoda s kiselinama za pranje. Međutim, kako objašnjavaju stručnjaci iz tima Paule Begun, bilo kojoj kiselini treba vremena da prodre u kožu i stupi na snagu, a sredstva za čišćenje na licu su samo nekoliko minuta. Stoga za pranje nećemo preporučiti pjene i gelove s kiselinama, već ćemo odmah krenuti s tonicima..

Tonici

Toneri s kiselinama koriste se odmah nakon pranja - na čistoj koži. Postoji mišljenje da prije sljedećeg nanošenja kreme trebate pričekati 20 minuta kako bi tonik s kiselinama imao vremena za djelovanje. Zapravo to nije tako: djelovanje kiselina započinje od trenutka primjene i nastavlja se sve dok su kiseline na koži. Kiselinu možete neutralizirati dodavanjem lužine, a većina krema ima pH razinu kisele ili blizu neutralne, pa njihova primjena jednostavno ne može značajno utjecati na učinkovitost proizvoda s kiselinama.

Clarins nježni piling

Clarins tonik sadrži glikolnu, salicilnu i vinsku kiselinu u niskoj, ali osjetnoj koncentraciji - proizvođač je odlučio ne prijavljivati ​​određene brojeve. Proizvod ostavlja vrlo malo ljepljivosti koja nestaje ako se tonik pravilno upije. Učinak je primjetan nakon dva ili tri nanošenja, a ako toner nanosite noću u kombinaciji s intenzivnom njegom - još brže. Osim izvrsnog pilinga, Clarins nježni piling pruža duboku hidrataciju suhe kože..

REN pročišćavajući losion za toniranje

Mekani i nježni tonik iz linije REN za problematičnu kožu. Sadrži glikolnu kiselinu, mliječnu kiselinu i ekstrakte voća. Zahvaljujući nježnom djelovanju, proizvod mogu koristiti osobe s bilo kojim tipom kože. Stalnom uporabom tonika, učinak se osjeti nakon nekoliko tjedana. Nakon nanošenja proizvoda može se pojaviti lagani osjećaj zatezanja kože, ali se lako uklanja naknadnom hidratantnom njegom - glavna stvar je ne zanemariti ovu točku.

Stridex Soft Touch jastučići

Piling bez alkohola u obliku diskova impregniranih salicilnom kiselinom. Dostupno u koncentracijama od 0,5, 1 i 2%. Diskovi su prikladni za upotrebu na tijelu, uključujući za borbu protiv urastanja dlačica nakon epilacije. Imajte na umu da je Stridex agresivan: koristite ga štedljivo, samo na problematičnim dijelovima kože, a nakon toga svakako navlažite. Inače, diskovi se u samo dvije aplikacije mogu nositi s crnim točkicama i malim prištićima..

Biologique Recherche losion P50

Jedan od najpopularnijih kiselina na zapadu, koji se u Rusiji prodaje samo u specijaliziranim salonima. Sadrži mješavinu AHA kiselina i salicilne kiseline. Zaglađuje sitne bore, otčepljuje pore, zaglađuje kožu i čini je blistavom - općenito, sve što se obično očekuje od proizvoda s kiselinama. Može uzrokovati malo crvenilo, ali brzo nestaje. Može biti pretjerano agresivan za osjetljivu kožu jer sadrži alkohol kao konzervans.

SkinCeuticals
Blemish + Age Solution

Akne i izbijanje obično su povezane s tinejdžerskom kožom, ali profesionalna marka SkinCeuticals dobro zna da su čak i zrele kože sklone aknama. Ovaj tonik u impresivnih 250 ml sadrži glikolnu kiselinu za vlaženje i salicilnu kiselinu u borbi protiv izbijanja. Djeluje vrlo nježno i ne isušuje kožu, tako da proizvod možete sigurno koristiti nekoliko puta dnevno..

Emulzije i losioni

Emulzije i losione karakteriziraju tekuća i blago viskozna tekstura, često ostavljaju ne baš ugodan ljepljiv osjećaj na licu dulje vrijeme. Zbog toga je najudobnije koristiti takve proizvode noću ili ujutro ako imate dovoljno vremena da se losion potpuno upije. Poput tonera, losioni i emulzije nanose se na čistu kožu, a nakon toga slijedi vaša uobičajena njega. Kiseline se mogu koristiti s gotovo bilo kojim kremama, uljima i serumima, osim s onima koji sadrže vitamin C. "Kiseline neutraliziraju vitamin C i on gubi svoja antioksidativna svojstva", objašnjava kozmetičarka Sali Kardava.

Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA tekući piling

Ključni proizvod vlastite marke Paula Runner, koji se preporučuje za sve tipove i stanja kože kao svakodnevni piling. Proizvodi za problematičnu kožu često je isušuju, ali ovaj losion, naprotiv, zadržava vodu u epidermi. Također začepljuje pore, smanjuje tragove akni i ujednačava tonus i olakšanje kože. Proizvod ne sadrži alkohol, koji se ne nalazi tako često u salicilnim losionima. Paula sama preporučuje da ga koristite svaki dan ili čak dva puta dnevno..

Clinique nježni losion za bistrenje

Losion sadrži samo salicilnu kiselinu u gotovo neprimjetnoj koncentraciji i vrlo je blag, ali učinkovit. Za razliku od svih ostalih tonika Clinique, ne sadrži alkohol i savršen je za one s problematičnom, ali osjetljivom kožom. Stalnom uporabom smanjuje broj mitesera, manje upale i čini kožu glatkijom. Nije ljepljiv kao drugi losioni i zato dobro djeluje ujutro..

Noreva Exfoliac AHA BHA losion

Linija kiselina Exfoliac francuske ljekarničke marke Noreva posebno je dizajnirana za kožu sklonu aknama. Ovaj losion sadrži salicilnu i glikolnu kiselinu u koncentraciji od 12%. Također ga mogu koristiti osobe s kožom bez problema kojima je povremeno potreban moćan piling - glavno je postupati pažljivo, osluškivati ​​reakciju tijela i odložiti proizvod na najmanji strah. Ovaj se losion preporučuje koristiti najviše jednom ili dva puta tjedno, jer ima doista snažan učinak i lako je pretjerati..

Alfa kompleks svete zemlje
Losion za lice

Izraelska marka Holy Land specijalizirala se za kozmetiku za problematičnu kožu, a to je daleko od jedinog kiselog proizvoda u svom asortimanu. Losion se preporučuje za suhu kožu neravnomjernog tona i teksture. Proizvod savršeno ljušti, osvježava i vlaži, a također omogućuje ostatku njege učinkovitiji rad.

Alpha-h tekuće zlato

Ovaj snažni piling s glikolnom kiselinom svojedobno je izazvao pomutnju na Zapadu i to s dobrim razlogom: losion je učinkovit u borbi protiv bora i pigmentacije. Posebno se preporučuje vlasnicima zrele kože - za poboljšanje čvrstoće i elastičnosti. Proizvođač strogo upozorava: losion možete koristiti samo noću i ne više od tri puta tjedno, inače postoji velika opasnost od povećane osjetljivosti kože, ljuštenja i upala..

Kreme

Većina dnevnih krema sadrži kiseline u niskim koncentracijama, koje se ne ljušte, ali pomažu zadržavanju vode u koži. Za piling kiselih krema prije svega treba se obratiti ljekarničkim markama, od kojih svaka ima kiselu liniju za problematičnu kožu. Ponovit ćemo opet - možete ih koristiti čak i ako imate apsolutno čistu kožu koja samo treba dobar piling. Većina ovih krema ima teško nanosivu teksturu, jaku boju ili miris, zbog čega će biti najprikladnije nanositi ih noću..

Reviva Labs
10% krema s glikolnom kiselinom

Jedna od najpopularnijih i najjeftinijih krema s glikolnom kiselinom dostupna je u koncentracijama od 5% i 10%. Preporuča se uporaba noću, sam proizvođač savjetuje da započnete s koncentracijom od 5% kako ne biste pretjerali s pilingom. U početku se koža može prilično stisnuti; stalnom uporabom krema uklanja post-akne.

Krema-gel Avène Cleanance K

Lagana gel-krema koja sadrži glikolnu, mliječnu i salicilnu kiselinu i savršeno se nosi s nepravilnostima na koži, miteserima, a ima i učinak regulacije sebuma. Proizvod ostavlja jak ljepljiv osjećaj, pa ga je najbolje ostaviti da djeluje prije spavanja. Krema može malo isušiti kožu pa vam savjetujemo da posebnu pozornost obratite na hidratantnu njegu.

Derma E preko noći

Ovu kremu za piling preporuča se nanositi na čistu kožu noću. Sadrži samo AHA kiseline, što znači da je savršen za one sa suhom i zrelom kožom. Možda će vas malo trnuti, ali za kisele proizvode to je apsolutno normalno. Koncentracija kiselina je prilično niska - 5%, pH - 3,5, što proizvođač odgovorno izvještava izravno na pakiranju. Čak i početnici mogu koristiti ovu kremu, ali bolje je započeti s jednim ili dva puta tjedno, postupno povećavajući učestalost na potrebnu.

Filorga Spavanje i guljenje

Noćna krema za piling za sve tipove kože koju proizvođač preporučuje nanijeti na čisto lice, a s njom ne koristiti nikakve proizvode za njegu kože. Proizvod ujednačava tonus i teksturu kože, uklanja sitne bore i staračke pjege - rezultat je primjetan nakon samo nekoliko nanošenja. Osim pilinga, krema pruža dobru hidrataciju, koja ponekad jako nedostaje u pilingima..

Vichy Normaderm Ukupno mat

Matirajuća krema koja vizualno smanjuje veličinu pora. Jedna je od rijetkih kiselih krema koja ima laganu teksturu i može biti izvrsna baza za šminkanje masne do mješovite kože. Kožu dugo zadržava matiranom i istodobno liječi pore. Sadrži salicilnu kiselinu u koncentraciji od 0,5%, što je sasvim pogodno za svakodnevnu upotrebu.

Maske

Maske za piling jednostavan su način za trenutni učinak, kao i upoznavanje kiselina i razumijevanje koja je prava za vas i koliko često je koristite. Mnoge maske s kiselinama djeluju blago, a dopušteno je koristiti ih svaki dan, ali ipak toplo preporučujemo da se u početku pridržavate preporuka proizvođača, a nakon kiselinskih maski koristite regenerirajuće maske kako biste kožu umirili i pružili joj duboku hidrataciju i prehranu..

Natura Siberica piling za lice

Još je uvijek teško pronaći proizvode s kiselinama na masovnom tržištu, ali marka Natura Siberica otišla je malo dalje od ostalih proizvođača i pustila nekoliko proizvoda s glikolnom i salicilnom kiselinom. Ova maska ​​sadrži i AHA i BHA kiseline, a svojom nježnošću i mekoćom vrlo je učinkovita - i daje učinak gotovo odmah. Koža postaje meka, glatka i hidratizirana. Zbog guste teksture masku je teško isprati, ali niska cijena i visoka učinkovitost opravdavaju ovu malu neugodnost..

Avène maska ​​za čišćenje

Mekana maska ​​od gline s glikolnom i salicilnom kiselinom posebno je naznačena za vlasnike masne i problematične kože. Trenutno ujednačava tonus i osvjetljava mitesere, a kontinuiranom upotrebom pomaže održati kožu glatkom i blistavom. Sastav također sadrži abrazivne čestice koje bi trebale pružiti dodatni piling, ali zapravo su praktično beskorisne, jer sama maska ​​pruža vrlo dobar efekt ljuštenja.

Krem maska ​​"Bark"
s voćnim kiselinama

Jedna od najpopularnijih kiselinskih maski na ruskom tržištu domaćeg proizvođača farmaceutske kozmetike, koja se pokazala toliko uspješnom po svojoj niskoj cijeni da ju je još uvijek teško (ali i dalje moguće) pronaći na prodaji. Zbog visoke koncentracije kiselina u proizvodu, lice može jako trnuti, a crvenilo ne treba čuditi. Masku preporučujemo ne više od jednom ili dva puta tjedno, a za vlasnike osjetljive kože potpuno je izbjegavajte..

Caudalie glikolna piling maska

Vrlo mekana maska ​​ima nježnu šlag, uopće ne pecka, ne zateže kožu i dobro vlaži. Učinak obnove neće biti tako očit kao kod ostalih maski, ali za osjetljivu i tanku kožu to je još vjerojatnije plus..

REN Glikol mliječni
Maska za obnavljanje sjaja

Organsku marku REN treba voljeti barem zbog ambalaže: zatvorene i funkcionalne. Sam piling je svijetlo narančaste boje s mirisom naranče i ugodne je teksture. Ova pomlađujuća maska ​​sadrži glikolnu i mliječnu kiselinu, uz kontinuiranu upotrebu, zaglađuje bore i ostavlja lice blistavim.

Fotografije: Clarins, Mecca, eBay, Livadska estetika, SkinCeuticals, Paula's Choice, Parapharmacie Prado Mermoz, Sveta zemlja, Parfümerie Douglas, Beautyloops, Derma E, Urodama, Kutiz Cosméticos, Natura Siberica, KOPA, Sephora

Kiseli toneri i losioni za lice: kako odabrati i koristiti

Toner je važan dio dobre njege kože. Obnavlja svoju kiselinsko-baznu ravnotežu, dovršava čišćenje i priprema ga za daljnju hidrataciju i / ili prehranu. Postoji puno lijekova namijenjenih rješavanju različitih problema s kožom. S povećanim udjelom masti možete koristiti kiselinske tonike.

Losioni i tonici s kiselinama: zašto su potrebni i tko su prikladni

Kiseli losioni i toneri kombiniraju duboku hidrataciju s rješenjem problema masne kože i normalizacijom njezine kiselinsko-bazne ravnoteže. Takvi su proizvodi korisni u borbi protiv tipičnih mitesera, akni, crvenila, upala, pružajući površinsku dezinfekciju..

Istodobno djeluju kao kemijski piling, "otapajući" sadržaj začepljenih pora i keratiniziranih čestica epiderme. Kao rezultat toga, obnavlja se zdrav, ujednačen ten, zaglađuju se sitne bore i potiče proizvodnja kolagena i elastina. Prirodne kiseline zasićuju kožu korisnim vitaminima i mikroelementima.

Video: kozmetika s kiselinama

Kiseline se mogu podijeliti u dvije skupine:

 • ANA (alfa hidroksi ili voćne kiseline). Topivi su u vodi, djeluju samo na površini kože, čisteći je od mrtvih stanica. Sigurna koncentracija kiseline - 5-10%, ako je veća - proizvod je namijenjen za upotrebu u salonima od strane profesionalnih kozmetičara. Toneri sa samo voćnim kiselinama i njihov nizak sadržaj prikladni su čak i za vlasnike suhe osjetljive kože jer pružaju duboku hidrataciju, ujednačavaju reljef i glatke bore. Najčešće ANA kiseline su:
  • mlijeko (obnavlja hidrobalans, sprječava brzo isparavanje vlage);
  • jabuka (potiče metabolizam i mikrocirkulaciju krvi);
  • glikolni (bori se protiv hiperpigmentacije i post-akni);
  • jantar (uklanja toksine, vraća svježinu koži);
  • badem (dobar antiseptik, potiče sintezu kolagena);
  • vino (izbjeljuje i dubinski vlaži);
  • limun (izbjeljuje, aktivira metabolizam i obnavljanje kože na staničnoj razini, moćan antioksidans).

  Pri odabiru proizvoda odlučite trebate li losion ili toner. Prva se razlikuje po relativno visokom udjelu alkohola, koristi se za higijenu kože lica bez ikakvih dodatnih sredstava i lagano je suši. U tonicima uopće nema alkohola (ili onog najmanjeg), on se koristi za dovršavanje postupka čišćenja i, kao, "oživljavanje" kože, osvježavanje. Prvo morate oprati pjenom, gelom i tako dalje da biste uklonili prljavštinu. U skladu s tim, losion je pogodniji za mješovitu ili masnu kožu, a tonik - za suhu, zrelu i osjetljivu kožu.

  Video: ANA i BHA kiseline u kozmetici

  Kako pravilno koristiti proizvod

  Kiseli losioni i toneri mogu se koristiti svakodnevno ili koristiti svakih 4-10 dana. Ovisi o koncentraciji kiseline i mora biti naznačena na pakiranju..

  Prije prve primjene obavezno testirajte proizvod na alergije. Nanesite malo na unutarnji nabor lakta ili zgloba, pričekajte oko sat vremena. U slučaju crvenila, osipa, peckanja, svrbeža ne možete koristiti tonik.

  • Sredstva se mogu koristiti i ujutro i navečer, osim ako proizvođač ne preporuči drugačije..
  • Utrljajte lice losionom ili tonikom otprilike 3-5 minuta prije nanošenja kreme kako bi se proizvod potpuno upio u kožu. Pričekajte pola sata, kako se ponekad preporučuje, nema potrebe - pH kreme je blizu neutralnog, a da biste neutralizirali kiselinu, potrebna vam je lužina.
  • Kisela kozmetika pojačava fotosenzibilnost. Ne preporučuje se korištenje takvih tonika ljeti ako planirate odmah izaći van ili se sunčati..
  • Uz kiselinske tonike koristite i hidratantne kreme s visokim SPF faktorom (od 20).

  Postoje i kontraindikacije (uz individualnu netoleranciju). Zapravo su isti kao i za površinske kemijske pilinge:

  • bilo koja nezacijeljena mehanička oštećenja (rane, ogrebotine, ogrebotine, alergije);
  • dermatološke bolesti koje se očituju na licu (osobito tijekom pogoršanja);
  • preosjetljivost kože, sklonost stvaranju keloidnih ožiljaka;
  • trudnoća i dojenje;
  • nedavno stekao snažnu preplanulost.

  Video: o kozmetici s kiselinama za početnike

  Popularne marke

  Kisele losione i tonike proizvode proizvođači specijalizirani za farmaciju i kozmetiku za salone te proizvode za masovno tržište. Asortiman je dovoljno širok, odabir pravog proizvoda nije težak.

  AHA glikolni tonik tvrtke Aravia Professional

  Profesionalni tonik koji se, nakon savjetovanja s kozmetičarom, može koristiti samostalno. Pogodno za njegu kože sklone aknama i masnoj, kao i pretjerano suhe kože, za koju je tipična hiperkeratoza. Tonik normalizira svoj pH, daje antibakterijski učinak, aktivira proces regeneracije tkiva, sintezu kolagena i elastina, blago izbjeljuje. Cijena na web mjestu proizvođača - 690 rubalja.

  Sadrži mliječnu, glikolnu, vinsku i limunsku kiseline, kao i:

  • glicerin (omekšava kožu);
  • ekstrakt arnike (smiruje i aktivira regeneraciju);
  • ekstrakt lišća grožđa (antioksidans);
  • ekstrakt jagode (izbjeljuje);
  • hidrolizirano ricinusovo ulje (njeguje).

  Nježni tonik za osvjetljavanje pilinga tvrtke Clarins

  Tonik s udjelom alkohola (6,1%), ali istodobno djeluje prilično nježno i nježno, koža se ne isušuje. Već nakon nekoliko nanošenja problematična koža postaje osjetno čišća, ten je zdraviji i glađi, pore postaju uže. Preporuča se koristiti ga 1-2 puta tjedno navečer, uvijek u kombinaciji sa kremom za sunčanje. Službeni trošak - 2250 rubalja.

  Korisni sastojci: glikolna, vinska, salicilna kiselina, glicerin i ekstrakti:

  • tamarind (potiče obnavljanje tkiva na staničnoj razini);
  • Indijski urma (antiseptik);
  • bijela kopriva (sužava pore, ujednačava reljef);
  • cvjetovi bodljikavih krušaka (antioksidans, normalizira boju);
  • kora mimoze (lifting efekt).

  Blemish + Age Solution sredstvo za uklanjanje kongestije za starenje kože i nedostatke SkinSeuticals

  Akne nisu problem samo mlade kože. Tonik je posebno stvoren za one koji pate od njega u odrasloj dobi. Proizvod je pogodan i za muškarce. Površina kože učinkovito se čisti od mrtvih čestica epidermisa, pore - od lojnih "čepova", dezinficira se. Sastav ne sadrži ništa suvišno (voda, alkohol, glikolna, salicilna i kapril-salicilna kiselina). Cijena - oko 2200 rubalja.

  Exfoliac AHA + BHA losion tvrtke Noreva Laboratoires

  Prodaje se u ljekarnama. Preporučuje se za mladu problematičnu kožu, s umjerenim do teškim aknama. Losion se učinkovito bori protiv akni i crvenila, matira i ujednačava njihov tonus. Pomoću nje možete tretirati ne samo lice, već i dekolte, leđa i ramena. Tekstura je prilično gusta, ljepljiva, proizvod se nanosi samo noću. Lagano peckanje nekoliko minuta nakon zahvata je normalno.

  Losion bez parabena, sadrži alkohol, kiseline (glikolnu i salicilnu) u visokoj koncentraciji (13,25%), glicerin, bisabolol (smiruje i bori se protiv crvenila i iritacije), cink (antiseptik, adsorbira višak sebuma). Relativni nedostatak je oštar miris "ljekarne". Cijena - od 1500 rubalja.

  Alpha Complex losion za lice by Holy Land

  Piling losion koji osigurava regeneraciju kože i zaglađivanje njezinog reljefa, sužava pore i daje lifting efekt. Možete ga koristiti ujutro i navečer. Cijena na web mjestu proizvođača - 1200 rubalja.

  Aktivni sastojak je mliječna kiselina. Alkohol je prisutan u sastavu, ali u minimalnoj koncentraciji. Ali postoji mnogo prirodnih ekstrakata:

  • borovnice (potiče metabolizam, antioksidans);
  • Šećerna trska (prirodni izvor glikolne kiseline)
  • javor (aktivira obnavljanje tkiva na staničnoj razini);
  • narančasta (izbjeljuje, sužava pore, ujednačava boju, poboljšava tonus);
  • limun (zaglađuje bore, bori se protiv masnog sjaja i krvožilne mreže);
  • datum (učinak protiv starenja);
  • hamamelis (vlaži i umiruje, normalizira aktivnost lojnih žlijezda).

  Pročišćavajući losion za bistrenje losiona tvrtke Clinique

  Dvofazni losion. Pogodno za sve tipove kože. Učinkovito za akne i mitesere, proširene pore. Može se koristiti ujutro i navečer. Sadrži alkohol, zbog čega ima prilično oštar miris. Može izazvati osjećaj suhoće, nepropusnosti. Cijena na web mjestu proizvođača - 1700 rubalja.

  Salicilna kiselina i acetilglukozamin "odgovorni" su za borbu protiv nesavršenosti. Uključeno i:

  • ekstrakt alge (matira i zaglađuje bore);
  • ekstrakt hamamelisa;
  • kofein (tonizira i vraća zdravu boju);
  • glicerol;
  • kvarcne mikročestice (adsorbiraju sebum).

  Glow Tonic tvrtke Pixi SkinTreats

  Nježno tonik bez alkohola i parabena, sadrži glikolnu kiselinu (5%). Pruža nježni piling mrtvih stanica, vraća zdrav izgled i boju kože te se bori protiv nesavršenosti. Tekstura je malo ljepljiva, ali tonik se dobro raspoređuje i upija. Preporuča se koristiti tečajevima od 2-3 tjedna ujutro i navečer. Cijena - oko 900 rubalja.

  Sastav je vrlo bogat:

  • sok od aloe;
  • ekstrakt hamamelisa;
  • ekstrakt korijena ginsenga (aktivira cirkulaciju krvi i sintezu kolagena);
  • ekstrakt konjskog kestena (ublažava upale, jača krvne žile);
  • hidrolizirano ricinusovo ulje;
  • glicerol;
  • glutaminska kiselina (snažni antioksidans);
  • asparaginska kiselina (suzbija hiperpigmentaciju).

  AHA & BHA dnevni čisti toner tvrtke Mizon

  Tonik piling pruža dubinsko čišćenje kože, vlaži je, održava elastičnost, vraća ujednačen i zdrav tonus. Proizvod je osjetljiv, unatoč udjelu alkohola, ali učinkovit. Pogodno za svakodnevnu upotrebu, posebno se preporučuje kod hiperkeratoze. Cijena - oko 1000 rubalja

  • natrijev laktat (natrijeva sol mliječne kiseline);
  • glikolna, mliječna i salicilna kiselina;
  • glicerol;
  • hidrolizirano ricinusovo ulje;
  • ekstrakti arnike, pelina, papaje, stolisnika, žute encijane, purslana.

  AHA / BHA pojašnjavajući tonik za liječenje tvrtke COSRX

  Toner s mineralnom vodom pogodan za bilo koji tip kože (čak i osjetljiv) i pruža sveobuhvatno poboljšanje njenog stanja. Alat se učinkovito bori protiv nesavršenosti i sprečava njihov izgled. Cijena - oko 1300 rubalja.

  • hidrolat kore bijele vrbe (smanjuje aktivnost žlijezda lojnica, sužava pore, pruža zaštitu od negativnih vanjskih utjecaja);
  • jabučni hidrolat (izvor vitamina C, dubinski vlaži, vraća zdravu boju);
  • natrijev laktat;
  • glikolna kiselina;
  • alantoin i pantenol (omekšavaju i umiruju).

  Floria Pore Energy Toner tvrtke TonyMoly

  Proizvod posebno formuliran za kožu s proširenim porama. Osim što ih zateže, pruža duboku hidrataciju, zaglađuje fine bore, vraća elastičnost, matira, bori se protiv nesavršenosti i mutnog tena. Cijena - oko 1300 rubalja.

  Pored kompleksa ANA kiselina, sastav sadrži arganovo ulje i mnoge prirodne ekstrakte:

  • čaj od mate (antioksidans, vrijedan izvor vitamina i minerala, uklanja toksine, poboljšava ukupni tonus kože);
  • orlovi nokti (bori se protiv upala i slobodnih radikala);
  • mimoza (normalizira mikrocirkulaciju krvi, aktivira metabolizam);
  • kamelija (daje lifting efekt, izbjeljuje);
  • krizantema (izvor vitamina E i C, aminokiselina i esencijalnih ulja);
  • šipka (vlaži, hrani, potiče regeneraciju);
  • elekampan (bori se protiv upala i edema);
  • ljiljan (izbjeljuje, umiruje, omekšava i tonira).

  Recenzije kiselih tonika i losiona za lice

  Za masnu problematičnu kožu s pigmentacijom za ljeto, isprobajte Clarins tamarind losion i njihovu kremu u plavoj teglici, prema tipu kože. Ukupno ih ima SPF 15, ali ako gore koristite puder ili podlogu, također sa SPF-om, tada će biti u redu. Na sebi stvarno vidim da to djeluje. Umijem se, a zatim protrljam lice. I navečer, prije kreme. Svjetliji ton kože, svjetlija pigmentacija i post-akne.

  Evgenija

  https://www.babyblog.ru/community/post/krasota/3091867

  Već dva mjeseca koristim AHA Glycolic Tonic ARAVIA Professional na masnoj koži. Tonik trenutno ublažava zatezanje, vlaži i tonizira kožu. Trenutno se upija i ne ostavlja ljepljivost ili film na licu. Kao rezultat, ukupni tonus, tekstura i reljef kože izravnali su se, bilo je mnogo manje osipa na licu, manje crnih mrlja, nije se ljuštilo oko usta i nosa, kao što je bilo ranije u jesensko-zimskom razdoblju.

  MariaIvanova1203

  https://ireкоменnd.ru/content/tonik-dlya-litsa-s-kislotami-moi-opyt-ispolzovaniya-razbor-sostava-takzhe-foto-do-i-posle-dv

  Noreva laboratoriji Exfoliac AHA / BHA losion. Moja koža: 32 godine, kombinirani (bliži normalnom) tipu; sklon aknama; pore srednje veličine; plitke bore, samo oponašaju; dosadan; postoji problem rozaceje. Primjena: tretman kiselinom losionom Noreva započet je 15. listopada, a završen 10. prosinca. Učestalost upotrebe - dva puta dnevno: ujutro i navečer. Koža odmah nakon trljanja malo sjaji, postoji osjećaj filma i ljepljivosti: Od prvog trljanja koža je bila nevjerojatno vruća, posebno prvog tjedna. Ali nisam se predala, već sam nemilosrdno trljala kožu, obraćajući posebnu pažnju na mjesta koja imaju akne. Prve rezultate vidio sam otprilike dva tjedna nakon početka upotrebe. Na kraju bočice već sam sa sigurnošću vidio da se učinak odvija. Koža je promijenila tonus. Prvo, losion mi je obrisao preplanulost s lica (iako je bio slab), a drugo, vlastiti ten bio je tamniji od onoga što trenutno imam. Losion stvarno izbjeljuje kožu. Također napominjem da losion jednom ili dva puta suši akne. On je samo serijski ubica svih upala. Treba samo skočiti apsces, jer ga losion doslovno oprži napalmom. Ako obično apsces nestane za 3-4 dana, tada (o, čudo!) Losion ga izgori za jedan dan. Ako se učinkovitost Noreva losiona pretvori u postotke, tada je alat radio 80 posto. Ipak, očekivao sam izražajniji rezultat, ali ono što sada imam odgovara mi. Veličina pora se nije promijenila. Neke crne točke nisu poražene. Nikada nije izazivao opekline. Nije se sušio niti gulio. To je zapravo sve.

  Avdeeva

  https://ire preporučujend.ru/content/moyu-kozhu-zhglo-ognem-mne-vonyalo-atsetonom-no-ya-ne-sdavalas-i-poluchila-krutoi-rezultat-l

  Tijekom pretraživanja prostranosti iHerba (tko nije bio tamo?) U potrazi za jeftinim korejskim proizvodima slučajno sam naletio na proizvode marke Pixi. Zanimali su me maska ​​i tonik. Kao što je proizvođač obećao, toner s 5% glikolne kiseline ljuštit će sve tamne mrlje. Moram reći, obećanja su najviše pogodila. Tijekom druge trudnoće išla sam u rodilište kao žirafa. Bočica od 100 ml trajala je gotovo dva mjeseca. Ekonomična stvar. I gotovo do samog kraja nisam mogao stvoriti nikakvo mišljenje o toniku. Činilo mi se da sam prevaren i u boci ima vode. Ali tada sam pojeo previše mandarina i prvi put nakon godina i godina i godina pojavile su mi se dijatezne mrlje na licu. I tada sam shvatila da je boca daleko od vode. Mrlje nakon tonika postale su crvene poput zastava na kulama. I mama ih je stegla, ne brinite. Morao sam odgoditi Pixi za dva tjedna i izliječiti kožu. Sad je sve prošlo i ja opet koristim ovaj alat. I upravo sam sada shvatio da je njegov učinak kumulativan. Nemam niti jedno (!) Dobno mjesto. Ten je ujednačen i ne treba maskiranje. Rezervirat ću: imam masnu kožu. I zato ga bezuvjetno ne mogu preporučiti mladim damama sa suhom kožom, jer će se vjerojatno isušiti i stisnuti.

  Imeninnitza

  https://otzovik.com/review_6039727.html

  Sviđa mi se COSRX AHA / BHA toner. I posebno ga preporučujem vlasnicima porozne kože sklone izbijanju kao pomoćno sredstvo / sredstvo za održavanje čistoće kože. Savršeno sužava pore i ublažava upalu. Koristim ga drugi mjesec, ujutro i navečer, koža je navečer postala manje masna u T-zoni. I ovo me jako raduje. Toner ne ostavlja apsolutno nikakav film ili suhoću. Naknadni proizvodi za njegu idu još bolje nakon njega. Ne osjećam puno hidratacije, ali omekšavanje nakon vode iz slavine - da. Savršeno ublažava upalu i ubrzava zacjeljivanje. Ne mogu konkretno reći o post-aknama i posvjetljivanju, jer koristim i druga aktivna kisela sredstva (i općenito, ton je ujednačen). Ali nakon posipanja tonerom COSRX, moja se koža dobro smiruje i ton postaje glađi..

  Dem'Yana

  https://ireкоменnd.ru/content/toner-cosrx-anavna-moi-koreiskii-pomoshchnik-v-borbe-za-krasivuyu-kozhu-vsem-obladatelnitsam

  Losioni i toneri s kiselinama ne samo da kvalitativno čiste kožu. Vrlo su korisni u borbi protiv nesavršenosti poput začepljenih pora, prištića i akni, crvenila, upala, hiperpigmentacija, mutne nezdrave boje, finih bora. Kiselina djeluje kao lagani površinski piling, "otapajući" mrtve čestice epiderme na površini kože. Takvih tonika ima prilično puno, neće biti teško odabrati "svoj" proizvod, pogotovo ako se prvo posavjetujete s kozmetičarom.

Članci O Acne Gelovi