Homeopatija i homeopatski lijekovi u liječenju akni

Važna napomena autora stranice. Sada je dokazano da homeopatija nije učinkovitija od placeba (lažnog lijeka). Homeopatski lijekovi nisu sposobni izliječiti nijednu bolest. Imenovanje homeopatskih lijekova ukazuje na nedostatak kvalifikacija stručnjaka. Kupnja ovih lijekova 100% je gubitak novca.

Homeopatija je poseban oblik liječenja lijekovima koji normalizira sve procese u tijelu pomoću ultra niskih doza. Homeopatija je bezopasna, učinkovita u liječenju kroničnih bolesti i kompatibilna je sa svim klasičnim lijekovima..

Homeopatski lijekovi mogu se prepisivati ​​pacijentima s aknama u bilo kojoj dobi i bilo koje ozbiljnosti bolesti. Izbor lijeka, dozu i učestalost primjene određuje liječnik, uzimajući u obzir mnoge čimbenike (ozbiljnost akni, opće stanje tijela, funkcije izlučivanja).

Homeopatski lijekovi protiv akni podijeljeni su na "ustavne" i izravno utječu na kožu.


"Ustavni" homeopatski lijek

Kad se propiše "ustavni" lijek, cijelo tijelo se vraća u rad uzimajući u obzir psihoemocionalne i fiziološke simptome.

Propisuje se jednom tjedno ili rjeđe u visokim potencijama (od 1000 C i više).


Homeopatski lijekovi koji izravno utječu na kožu

Propisuje se 1-6 puta dnevno u niskim potencijama (od 3 do 30 centtesimalnih razrjeđenja).

Ovisno o kliničkim manifestacijama akni, koriste se različiti homeopatski lijekovi:

 • Belladonna (belladonna) - s tendencijom kože lica na postojano crvenilo, s umjerenom seborejom (povećana funkcija lojnih žlijezda).
 • Hepar sulfuris (hepar sulfuris) - s višestruko upaljenim aknama na licu, prsima, leđima, posebno u adolescenata.
 • Pulsatilla (pulsatilla) - kod svijetlokosih djevojaka s aknama, što je gore kad jedu slatkiše.
 • Silicea (silicea) - za ozbiljne infiltrativne oblike akni s tendencijom nastanka ožiljaka.
 • Sumpor - za više malih, svijetlocrvenih papula (čvorova) i pustula (apscesa) sa svrbežom i neučinkovitošću tradicionalnog antimikrobnog liječenja. Pogoršanje se događa kada se koža pregrije, nakon pranja, čišćenja i pilinga.

Za uklanjanje mikrobnih toksina (otrova) iz tijela i poticanje imuniteta razvijena su homeopatska mikrobna cjepiva: Sanukehl Acne, Notakehl, Fortakehl. Djeluju protuupalno, protualergijski i pročišćujuće na tijelo..

Homotoksikologija se proširila u Rusiji, što je posredna veza između klasične homeopatije i moderne medicine. U homotoksikologiji i homeopatiji postoje lijekovi koji selektivno djeluju na pojedine organe i cijele organske sustave.

Slijed liječenja akni homeopatskim lijekovima

U početnoj (PRVOJ) fazi liječenja akni koristi se Traumeel S.

Traumeel S sastoji se od 14 homeopatskih komponenata. Djeluje antitoksično, analgetski, ljekovito, protiv edema i poboljšava mikrocirkulaciju krvi.

Traumeel S dostupan je u nekoliko oblika:

 • tablete od 50 komada po pakiranju (cijena u Moskvi od 1. prosinca 2013. - 210 rubalja),
 • kapi od 30 ml,
 • injekcija,
 • mast 50 g.

Propisuje se 1 tableta ispod jezika 3 puta dnevno tijekom 3-5 tjedana.


DRUGI stupanj liječenja akni više je individualan i odabire se prema popratnim bolestima pacijenta. Lijekovi se koriste:

 • Echinacea compositum,
 • Tonsilla compositum,
 • Nervohel,
 • Valerianachel.

Echinacea compositum koristi se za poticanje imunološkog sustava i za liječenje različitih upalnih procesa. Uz homeopatske komponente sadrži takozvane nosode (streptococcinum D18, staphilococcinum D18).

Proizvodi se u 2 slična oblika kao otopina za injekciju od 2,2 ml u ampuli:

 • Echinacea compositum C (cijena u Moskvi 1. prosinca 2013. - 330 rubalja),
 • Echinacea compositum CH (cijena u Moskvi od 1. prosinca 2013. - 335 rubalja).

Propisuje se 1 ampula (2,2 ml) supkutano ili intramuskularno 1-3 puta tjedno. U toku 5-10 injekcija.

Tonsilla compositum je antihomotoksični lijek. Koristi se za poticanje imunološkog sustava i limfnog sustava, liječenje ORL organa (kronični tonzilitis).

Proizvodi se u obliku otopine za intramuskularnu injekciju od 2,2 ml. Cijena u Moskvi 1. prosinca 2013. - 450 rubalja.

Režim liječenja je isti kao i kod Echinacea compositum.

Nervohel regulira živčani sustav. Dostupno u tabletama od 50 komada u pakiranju. Cijena u Moskvi od 1. prosinca 2013. godine iznosi 215 rubalja. Dodijelite 1 tabletu 3 puta dnevno.

Valerianachel također smiruje živčani sustav. Dostupno u kapima od 30 i 100 ml. Cijena kapi od 30 ml u Moskvi od 1. prosinca 2013. iznosi 285 rubalja. Propisuje se 10 kapi u 0,25 čaše vode 3 puta dnevno.


Posljednja (TREĆA) faza homeopatskog liječenja akni je rehabilitacijski tečaj. Koristi se pripravak Cutis compositum.

Cutis compositum dostupan je u ampulama od 2,2 ml za intramuskularnu primjenu. Cijena u Moskvi od 1. prosinca 2013. - 450 rubalja (za 5 ampula u paketu). Primjenjuje se intramuskularno 1-3 puta tjedno. Tečaj od 5-10 injekcija.

Komplementarni homeopatski lijekovi protiv akni

Sljedeći lijekovi pokazali su pozitivne rezultate u liječenju akni:

Psorinohel N (otopina za injekciju, 1,1 ml) i (rjeđe) Psorinohel (kapi). Ima biostimulacijski, protuupalni, ljekoviti učinak. Uzimajte 10 kapi 2 puta dnevno u žličici vode izvan obroka. Preporučuje se prvo držati u ustima 2 minute, a zatim progutati.

Gormel SN i Gormel C koriste se za popratne endokrine poremećaje (povećavaju lučenje estrogena). 10 kapi 2 puta dnevno u žličici vode, držati u ustima 2 minute. Cijena u Moskvi 1. prosinca 2013. za kapi od 30 ml - 290 rubalja.

Galium-hel stimulira imunološki sustav i uklanja toksine. Cijena u Moskvi od 1. prosinca 2013. za kapi od 30 ml iznosi 315 rubalja. Propisuje se 10 kapi 2 puta dnevno u žličici vode.

Ovarium compositum regulira aktivnost ženskih spolnih organa. Dostupno u obliku otopine za injekciju, 2,2 ml u ampuli. Propisuje se 1 ampula intramuskularno 2 puta tjedno tijekom 4-5 tjedana. Cijena u Moskvi 1. prosinca 2013. - 395 rubalja (za 5 ampula).

Je li materijal bio koristan? Podijelite vezu:

Jedan komentar na članak "Homeopatija i homeopatski lijekovi u liječenju akni"

11. studenog 2014. u 10: 54

Liječnik može postići veći učinak primjenom homeopatske metode pojedinačno na svakog pacijenta. Oni. NE slijedeći shemu, već na temelju ukupnosti simptoma u određenog pacijenta.

Napišite svoj komentar:

© Blog liječnika hitne pomoći, 2007. - 2020. Pravila o privatnosti.
Pokreće WordPress. Dizajn: Cordobo (preinačeno).

Homeopatija za kožne bolesti

Ljudska koža nije samo vrsta pokrivača za sav unutarnji sadržaj našeg tijela. S pravom se smatra punopravnim organom i obavlja niz važnih funkcija: respiratornu, zaštitnu, termoregulacijsku, izlučujuću, endokrinu i metaboličku, imunološku, receptorsku.

Kao i svaki organ, i koža je osjetljiva na bolesti zarazne i neinfektivne prirode. Česti su slučajevi alergijskih i autoimunih bolesti. Homeopatija pomaže kod brojnih ovih stanja. Glavna stvar je jasno definirati vodeće simptome bolesti i odabrati pravi lijek, vodeći se načelima homeopatskog učenja.

Građa ljudske kože

Homeopatija za svrbež kože

Čest je simptom mnogih dermatoloških stanja. Homeopati ne preporučuju upotrebu lokalnih masti, ulja i losiona. Vjeruje se da suzbijaju samo svrbež, a to negativno utječe na unutarnje organe i uzrokuje ozbiljnije bolesti. Zauzvrat, homeopatski lijekovi dovode do ozdravljenja bez štete po druge organe..

Sumpor. Kada se nakon svrbeža osjeća peckanje. Stanje se pogoršava pranjem, noću ili vrućinom. Recidivi ovog svrbeža češći su u proljeće i po vlažnom vremenu. Koža pacijenta sklona je upalama, pri čemu se svaka mala rana lako naslanja.

Fagopirum. Kad postoji jak svrbež. Poboljšanje se događa kod pranja hladnom vodom. Pacijentu je gore kad grebe i palpira (opipava) kožu.

Mezereum. Kad postoji nekontrolirani svrab. Pacijent se ogrebe po koži do te mjere da može izaći krv.

Merkur. Dulcis. Kad postoji jak svrbež. Pacijent se želi ogrebati četkom ili trljati leđa o deblo stabla ili zid.

Psorinum. U kroničnim slučajevima.

Beladona. Kad je koža crvena, ali blagi svrbež.

Rhus Toh. Kada se na koži pojave mjehurići, primijeti se jak svrbež. Područja kože su crvena i natečena. Još gore na hladnom, lakše na toplom.

Radium Brom 30. Proizvod se koristi samo jednom tjedno. Daje se kada koža nakon svrbeža postane bez boje. Koristi se kada postoji svrbež u anusu ili krvarenje nakon svrbeža.

Ars. Kada gori, tjeskoba i jaka bol.

Apis. Kada postoji oticanje kože, oštra bolna bol. Svrbež gori od vrućine.

Ambra Grisea. Kada postoji jak svrbež na genitalijama muškaraca i žena, posebno testisa.

Oleander. Kada postoji svrbež na glavi kod djece, gori od prehlade.

Sepija. Kada se na svrbežnim područjima pojave okrugle crvene mrlje i plakovi. Ima ih posebno mnogo na laktovima i koljenima. Pogoršava se hladnim zrakom, pranjem i nakon znojenja..

Tuberkulinum. Kad drugi lijekovi ne pomažu ili prestanu djelovati, tada se ovom lijeku daje 1 doza od 7 do 15 dana bolesti.

Spongia Q. Korisno za gotovo sva stanja kože. Koristite 2 kapi 2 puta dnevno dnevno do oporavka..

Kisela karbolična. Kad posvuda ima vodenastih i svrbežnih osipa.

Sarsaparilla. Kada je svrbež gori ujutro i navečer. Pogodno za slučajeve kada se čvorovi (papule) pojave na koži nakon svrbeža.

Homeopatija kod navrata i apscesa na koži

Bakterijske bolesti kože često su popraćene gnojnom upalom, koja izaziva pojavu apscesa, vrenja i karbunula na koži. Obično bolest započinje zadebljanjem kože, ona postupno postaje crvena i nabubri, stvara se gnojna jezgra čiji sadržaj može izbiti. Liječenje takvih stanja izuzetno je važno, jer ako gnojni sadržaj uđe u krv, stanje pacijenta znatno će se pogoršati. Homeopatija uključuje upotrebu sljedećih lijekova.

Jedić. Kada oteklina na koži prati vrućica.

Beladona. Kada se na koži pojavi crvena i bolna oteklina.

Merc. Sol. Koristi se u slučajevima kada pacijent ima tendenciju stvaranja gnoja.

Apis. Kada postoji svrbež, bol i oteklina na koži.

Hep. S. Zx. Ovaj lijek ubrzava suppuration i smanjuje bol. Kao rezultat, dovodi do proboja vrenja. Lijek se daje u dozi od 200 prije otvaranja vrenja i izlaska gnoja.

Silicea 6x. Koristi se za ubrzavanje sazrijevanja apscesa i njegovo probijanje. Dajte u dozi od 200 ili 1000 kako biste isušili gnoj i izliječili kronične slučajeve.

Arnika. Kada pacijent ima mnogo malih navala na koži.

Kliknite na sliku da biste je povećali

Calcarea Sulph 6x. Nakon otvaranja apscesa, ovaj lijek ubrzava oporavak..

Fluorna kiselina. Kad čireve postanu fistulozne - u rektumu, očima ili nosu.

Merc. Vivus. Kad postoji apsces na desni ili na korijenu zuba.

Pirogen. Primijeniti ako pacijent ima tendenciju ka sustavnom pojavljivanju vrenja. Izbačeni gnoj ima neugodan miris.

Ars. Koristi se za gangrenozne lezije kože.

Echinacea Q. Liječi kroničnu gangrenu. Nanesite 5 kapi 2 puta dnevno. Također koristite obloge u omjeru 1 (lijek) do 10 (bilo koje otapalo).

Kalendula Q. Uzima se oralno 3 puta dnevno. Mast je vrlo korisna za zacjeljivanje čira..

Homeopatija za svrbež brade

Ponekad se u području brade stvaraju mali vri ili pustule. Svrbe, ne izgledaju estetski i uzrokuju puno nelagode pacijentu. Homeopatski lijekovi za svrbež brade su sljedeći.

Rhus Tox. Glavni lijek.

Sumpor. Nanesite ako se svrbež proširi na nos i oči.

Grafiti. U slučaju da se pojave osipi poput ekcema s ljepljivim iscjetkom. Pacijent se osjeća kao da mu je na licu paučina.

Likopodij. Upotrijebite za čireve koji krvare, ljuskave ili kraste osipe.

Homeopatija za akne na licu

Gotovo svi, možda, prolaze kroz razdoblje u svom životu kada se na koži lica ili na cijelom tijelu pojave crveni gnojni čvorići - akne ili akne. Ovo stanje obično uzrokuju hormonalne promjene koje se javljaju u adolescenata. Homeopatski lijekovi pomažu brzo riješiti akne i vratiti čistu kožu.

Kali Brom. Glavni lijek. Koristite u dozi od 6-30 kada se na licu pojave crvene mrlje.

Asterias Rubens. Koristi se kada se na krilima nosa, brade i oko usta nalaze crveni čvorići. Pogodno za pacijente u adolescenciji.

Radijev bromid. Nanesite u dozi od 30 ako 2 gore opisana lijeka ne djeluju.

Berberis Aqua Folium Q. Nanesite 2 kapi 2 puta dnevno dnevno. Ovaj je lijek posebno učinkovit za djevojčice..

Dulcamara. Prikladno ako se čvorovi pojave prije menstruacije.

Ars 1000 i sumpor jodid 3x Trit. Kad je broj kvržica dovoljno velik, oni su tvrdi i sami izbijaju. Proizvod se daje 2-3 zrna suha pod jezikom.

BORAX 3x, ACID NIT mogu se koristiti kao dodatna sredstva. i GRAFITI.

Homeopatija za neželjenu dlaku na koži

Često kosa počinje rasti na koži na nekarakterističnim mjestima ili na jednom, ali pojavljuje se vrlo velika kosa. Postoje slučajevi kada hormonalni poremećaji kod žena aktiviraju rast kose po "muškom uzorku", uključujući umjereno izražen rast brkova i brade. Homeopati preporučuju upotrebu Thuja, Lyco, Nat. Mur, Phos i Threoreoidin. Međutim, odabir lijeka treba provesti iskusni liječnik..

Homeopatija za ekcem

To je akutna ili kronična neinfektivna upalna bolest kože, koja je praćena pojavom različitih oblika osipa, jakog peckanja, svrbeža. Bolest je sklona recidivu. Među uzrocima bolesti su vanjski utjecaji (mehanički, kemijski i termički), unutarnje bolesti, autoimuni i genetski kvarovi. Homeopatija ima čitav arsenal alata za borbu protiv ove bolesti..

Grafiti. Glavni lijek koristan je i za suhi i za uplakani ekcem. Koristi se kada koža postane gusta i zategnuta. Većina kroničnih slučajeva izliječena je s nekoliko 200 ili 1000 doza danih u dužim intervalima..

Psorinum. Pogodno za stare kronične slučajeve. Kad postoje čirevi, gnojni miris, jak svrbež. Lijek se koristi u dozi od 200 ili 1000, rijetko se daje pacijentu.

Rhus Ven. i Rhus Toh. Kada postoji jak svrbež, vezikularne erupcije i skaliranje. Pacijent treba uzimati lijek u dozi od 200 ili 1000 u dužim intervalima.

Cicuta V. Kod ekcema dlakave kože, posebno brade. Pogodno za ekcem koji ne svrbi i koji se suši i stvara tvrde kraste.

Croton. S ekcemom lica, genitalija, skrotuma, kada postoji jak svrbež.

Oleander. Kad se na vlasištu pojave uplakani ekcemi. Gnoj se pretvara u tvrde kraste. Gnoj ili tekućina izlaze prilikom grebanja.

Kali Mur. Za sve vrste ekcema u kojima nastaju bjelkaste ljuskave kraste. Kada je ekcem posljedica cijepljenja, kod žena - zbog oskudnih menstruacija ili amenoreje, kao i kod manifestacije osipa na licu i glavi kod djece.

Hepar S. Kad postoji ekcem na skrotumu. Postoji ispuštanje gnoja. Pacijenti izvještavaju o pogoršanju zbog prehlade.

Bovista. Kad je ekcem na stražnjoj strani ruku. Pogodno za plakanje ekcema na pregibima koljena. Pacijenti prijavljuju pogoršanje stanja s punim mjesecom.

Tuberkulinum. Lijek u dozi od 200 ili 1000 daje se jednom mjesečno za kronične neizlječive slučajeve. Pacijent ima debelu crnu kožu. Ovaj se lijek koristi kada prethodno odabrani lijekovi ne pomažu..

Sumpor. Uz intenzivno peckanje i svrbež, kada pacijent ima neugodan miris iz tijela.

Alumina. Kad se osuši, ljuskavi ekcemi na tjemenu i licu. Pacijent ima kraste i tanak, uvredljiv, nagrizajući iscjedak..

Nafta. Za suhi, ljuskavi ekcem koji se zimi pojavi na rukama i iza ušiju.

Kao dodatna ili alternativna sredstva možete uzeti u obzir MEZEREUM, ARS, THUJA, CLEMATIS, AGAR1CUS, ANTIM CRUD.

Homeopatija za žuljeve

Kalus je područje kože koje se stvrdnulo od trenja ili pritiska na koži (suhi kalus). U slučaju nakupljanja eksudata u području trenja, pojavljuje se vlažni kalus. Kad krv procuri u eksudat, stvara se kalus. Najčešće se žuljevi stvaraju na stopalima ili rukama. U homeopatiji postoji nekoliko lijekova za liječenje kurjih očiju.

Ferrum Picricum Zx. Glavni lijek za kurje oči.

Dušična kiselina. Kad ima gnoja i gori.

Hydrastis Q. pomiješan s glicerinom ili uljem, preporuča se za vanjsku upotrebu.

Kao dodatni lijek preporučuju se grafiti, Ranunculus B. i Thuja..

Homeopatija za bradavice i papilome

Ove lezije na koži su dobroćudne izrasline. Suvremeni se znanstvenici drže stava da se bradavice i papilomi javljaju kada je područje kože zaraženo virusima. Izgledaju poput papile, kvržice ili čunjeva. Kirurški ili kemijski tretmani često ne rade dobro. Međutim, homeopatija već dugo ima nekoliko učinkovitih lijekova protiv bradavica i papiloma..

Tuja. Vrlo uspješan lijek. Za sve vrste bradavica koristi se u dozi od 200 ili 1000. Lijek se rijetko daje pacijentu..

Causticum. Kad su lezije male i lokalizirane u cijelom tijelu, uglavnom na licu i rukama.

Sabina. Za genitalne bradavice (genitalne bradavice) s nesnosnim svrbežom i peckanjem.

Dušična kiselina. Za bolne bradavice, genitalne bradavice, sifilitične papilome.

Nat. Sulph. Za široku upotrebu u liječenju bradavica.

Bufo. Kad su vam bradavice na rukama.

Cinnab. Kada postoji krvarenje s papilomima.

Također su prikazani FERRUM PIC, ANT. SIROVI, KALK. S. i DULCAMARA.

Homeopatija za urtikariju

To je kožna bolest alergijske prirode, koju karakterizira pojava na koži jako svrbežnih, ravnih i uzdignutih, blijedo ružičastih mjehura. Bolest u svojoj kliničkoj slici nalikuje posljedicama opeklina koprive. Za liječenje ove bolesti homeopati koriste sljedeće lijekove.

Košnice na ruci

Calcarea Carb. Kad osip nestane laganim pritiskom ili svježim i hladnim zrakom.

Rhus Toh. Kad se pogoršanje dogodi po kišnom ili hladnom vremenu, ili od hladnog zraka.

Antim Crud. Još gore, pranje i od vrućine ili sunca..

Apis. Kada na koži ima natečenosti i oteklina, a pogoršanje dolazi zbog vrućine. Jaka bol javlja se kada se pojave mjehurići.

Urtica Urens. Kada dođe do povraćanja i proljeva nakon što osip popusti.

Kloral hidrat Zx. Ovaj lijek treba dati pacijentu ako gore navedeni lijekovi ne djeluju..

Astacus FI. Kada je urtikarija posljedica disfunkcije jetre.

Skookum - Chuck 3, 6. Kada pacijent ima druge kožne bolesti.

Ars i Sumpor. Ta se sredstva koriste u kroničnim slučajevima.

Opis navedenih lijekova pronaći ćete i u Velikoj homeopatskoj referenci.

Liječenje akni homeopatijom

Liječenje akni homeopatijom
Aleksandar, 21, Moskva

Pitanje: Zdravo, dragi Sergey Vadimovich! U lipnju 2018. godine obratio sam vam se sa zahtjevom da mi pomognete riješiti se akni na licu i hidradenitisa u pazuhu (započeti liječenje u pismu 28563).

Preporučili ste mi da ujutro uzimam homeopatske lijekove Gepar Sulphur 6C i Antimonium Krudum 6C (prije spavanja). Akne liječim homeopatijom stabilno i još uvijek uzimam ove monopreparate ne propuštajući ni jedan udarac.

Želim vam pisati o svom zdravstvenom stanju danas i zamoliti vas da mi date daljnje preporuke u liječenju homeopatije.

Tijekom posljednjih deset mjeseci liječenja mogu reći da su se osipi na aknama na mom licu počeli pojavljivati ​​rjeđe, u vremenskim intervalima. Akne se ne pojavljuju u tako velikoj skupini. Sada se povremeno pojavljuju velike pojedinačne akne ili one male, do 3-5 komada.

Veliki elementi akni mogu sazrijevati nekoliko dana prije pojave bijele glave. U malih jegulja bijela glava na vrhu izgleda brže. Ponekad ih istisnem, nakon čega liječim borni ili salicilni alkohol.

Glavno područje osipa na apscesima je na donjoj čeljusti, rjeđe se akne pojavljuju na obrazima i čelu. Kad ih dodirnem, osjetim probadajuću bol, a zatim se pojavi bolna bol. Nakon 3-4 dana upala popušta, ali ostaju tamnocrvene ili tamno smeđe mrlje.

Teško je točno reći što uzrokuje akne. Nastavljam liječiti akne homeopatijom.

Što se tiče hidradenitisa, on se tijekom navedenog razdoblja ugasio 5 ili 6 puta, štoviše, i pod desnom i pod lijevom pazuhom. No, koristeći poboljšani režim liječenja homeopatijom, upala je nestala za 2-3 dana, a da se nije razvila! Pojavu aksilarnog hidradenitisa povezujem s hipotermijom, na primjer, izlazak u sobu nakon tuširanja, nakon smrzavanja na ulici, od propuha u sobi.

Osamljene afte u usnoj šupljini pojavljuju se redovito, jednom mjesečno. Ne mogu utvrditi razlog njihovog pojavljivanja. Često zubima mehanički odgrizem rane na prstima, ali ruke nisu uvijek prljave.

Čirevi iskaču uglavnom na unutarnjoj strani usne i desni. Na početku su crvene, a zatim se pojavi bijelo-žuta glava. Bol je bolna, šivanje. Kad se jezik dodirne, bol se pojačava. Koristim antiseptički pripravak Stomatidin u obliku ispiranja ili na apsces nanesem tampon s Lugolom.

Već 10 mjeseci dva puta imam virusne infekcije, ali u blagom obliku i bez komplikacija poput sinusitisa i bronhitisa. Zajedno s ljekarničkim lijekovima koristio je homeopatske lijekove poput Arsenicum iodatum 9C, Allium cepa 9C i Baptizia 9C. Želim reći da su pomogli tijelu da dobro prevlada virusnu infekciju..

Jako sam zabrinut zašto prištići i apscesi na ustima ne nestanu u potpunosti i povremeno se pojave. Možda se priroda njihovog izgleda može povezati sa slabošću mog imuniteta?

U posljednjem pismu koje sam vam napisao o svojim abnormalnostima u stanju štitnjače - u pitanju su ciste i autoimuni tiroiditis. Ali, s njezine strane ne osjećam nikakvu bol.

Možda zbog štitnjače imam povećanu nervozu, znojenje, lupanje srca, tjeskobu i tjeskobu zbog stalnog nedostatka vremena, gubitka apetita, pa čak i težine tijekom ispitne sesije. Ponekad se dugo ne mogu smiriti nakon što sam nervozan, a da bih se smirio, uzimam 25-30 kapi sedativa Corvalol.

Također sam raspoložena, razdražljiva i kontradiktorna u komunikaciji. Vjerojatno zbog činjenice da svemu pristupam vrlo odgovorno, uvijek se brinem za studij i obaveze, sindrom izvrsnog studenta.

Svoje bih stanje također opisao na ovaj način: cijelo vrijeme sam pod stalnim stresom, tijelo mi ne odmara. Nažalost, ne bavim se sportom zbog dijagnoze prolapsa mitralne valvule. Apetit naglo nestaje od stresa, povlačim se u sebe.

Dragi Sergey Vadimovich! Molim vas da date preporuke za liječenje. Što trebam učiniti da dovedem svoj živčani sustav u red i što dalje liječenje akni homeopatijom.

Čekat ću vaš savjet! Unaprijed puno hvala!

Srdačan pozdrav, Aleksandre.

10. travnja 2019., 13:13

Odgovor: Zdravo, Aleksandre! Svo liječenje homeopatijom treba provoditi ispravno, imunitet je samo slab i, očito, povećani stres tijela zbog proučavanja utječe.

Za daljnje liječenje možete svake večeri uzimati homeopatski lijek (monopreparacija) Gepar sumpor 12C, sedam granula ispod jezika izvan obroka..

Kao dodatni lijek, također je poželjno uzimati homeopatski lijek Arnica 6C (Arnica montana), tri granule ispod jezika svakodnevno ujutro i sedam granula noću. Liječenje akni homeopatijom nastavit će se..

U slučaju aftoznog stomatitisa, uzmite kod kuće homeopatski pripravak Borax 6C, možete uzimati pet granula dva puta dnevno ako se pojavi upala ili kršenje normalne strukture sluznice uslijed upale na usnoj sluznici.

Pitanje: Dragi Sergej Vadimovič! Dobar dan! Pročitao sam odgovor na svoje pismo. Svakako ću se poslužiti vašim savjetom i nastaviti uređivati ​​svoje zdravlje. Iskreno, mislio sam da vas moje pismo nije stiglo, toliko dugo nije bilo odgovora.

Moji su roditelji jako zabrinuti za mene i stoga su vam s mojim pristankom napisali još jedno pismo u kojem su danas detaljnije opisali moje psihoemocionalno stanje. Prema vašem odgovoru na web mjestu, shvatio sam da ste zakazali sastanke uzimajući u obzir tatino pismo.

Hvala vam puno, Sergey Vadimovich, od mene i mojih roditelja! Nastavit ću s liječenjem homeopatijom!

Akne

Akne nisu samo simptom bilo koje bolesti, već su i neovisna bolest kože. Primjećuje se da muškarci najčešće pate od nje, međutim, u adolescenciji djevojke također pate od akni zbog hormonalnih poremećaja. Također, erupcije akni česte su kod žena tijekom predmenstrualnog razdoblja, budući da se progesteron oslobađa nakon ovulacije. Konačno, oralne kontracepcije, koje sadrže puno progesterona, također uzrokuju akne..

Mehanizam nastanka akni

Mehanizam iza osipa je jednostavan. Sve započinje činjenicom da se lučenje žlijezda lojnica kombinira s pigmentima kože, uslijed čega se začepljuju pore. Ako su, kao rezultat, pukotine unutar kože popunjene, onda je to uzrok zatvorene vrste osipa. Kad se takve akne slome, razvija se upalni proces, osip postaje jasno vidljiv.

Uzroci akni

Točni uzroci osipa još uvijek nisu poznati, ali može se razlikovati niz predisponirajućih čimbenika. Ovo je nasljedna predispozicija, i previše masna koža, i alergijske reakcije, i stresne situacije, i neke kemikalije, i konzumacija štetnih proizvoda, i život u gradovima zagađenim industrijskim otpadom, i česta uporaba kozmetike, i problemi s menstrualnim ciklusom, i prečesto pranje itd. Osim toga, može pridonijeti razmnožavanju bakterija koje uzrokuju akne, kiselinsko-baznu ravnotežu u tijelu.

Vrste akni

Postoji nekoliko vrsta akni. Primjerice, endogene akne smetaju adolescentima. Izgledaju poput pojedinačnih papulo-pustula i pojavljuju se u pozadini početne faze seboreje..

Fiziološke akne vulgaris pojavljuju se u adolescenciji.

U pozadini razvoja seboreje, vulne akne javljaju se kod ljudi od 14 do 25 godina. Uglavnom prekrivaju kožu lica, prsa i leđa..

Žene pate od predmenstrualnih akni prije menstruacije. Lokalizirani su na bradi i na područjima obraza uz nju.

Ako je ugljen velik i brzo postane čir, onda je ovo sferična vrsta osipa..

Takozvane konglobate ili nakupljene akne nalikuju na kroničnu piodermiju..

Napokon, kao posljedica uzimanja različitih kemijskih lijekova, javljaju se ljekovite akne ili steroidne akne..

Liječenje akni metodama klasične medicine

Prvi i vrlo važan korak do oporavka je slijeđenje zdrave prehrane. To igra posebno važnu ulogu u vulgarnoj vrsti akni..

Iz prehrane se preporučuje isključiti životinjske masti, mast, masne kobasice, slatkiše i sve što sadrži kakao. Treba napustiti alkohol, a slana uporaba je izuzetno ograničena..

Najbolja hrana za akne je nemasna i nemasna hrana, uključujući kuhano meso i ribu. Mlijeko će biti korisno. Možete jesti povrće, voće i smeđi kruh.

Što se tiče stvarnog liječenja akni u tradicionalnoj medicini, tada se sve svodi, kao što pretpostavljate, na uzimanje kemijskih lijekova, a u težim slučajevima i na operaciju. Ovisno o vrsti akni, propisuje se određeni lijek. Ako je upalni proces otišao predaleko, tada se osip istiskuje uz pomoć posebne opreme, a zatim se rane tretiraju posebnim spojem.

Nažalost, klasično liječenje akni ni na koji način ne utječe na uzroke bolesti, već se samo bori s posljedicama. Stoga se ni na koji način ne može smatrati učinkovitim. Ako se sanjate riješiti akni jednom zauvijek, onda se obratite homeopatiji. Za razliku od tradicionalnih kemijskih pripravaka, homeopatski lijekovi nemaju kontraindikacije i nuspojave. Nose se i sa samim aknama i s popratnim tegobama.

Homeopatsko liječenje akni

U homeopatiji postoje mnogi lijekovi koji se mogu koristiti za liječenje akni. Najčešće korišteni: Antimonium Crudum u 6, 12 i 30 razrjeđenja, Arnica u 3, 6 i 12 razrjeđenja, Gepar sumpor u 3, 6 i 12 razrjeđenja, Mercurius Solubilis u 6, 12 i 30 razrjeđenja, Nux Vomica u 3 razrjeđenja, Kalium Bromatum, Pulsatilla u 3, 3, 6 i 12 razrjeđenja, Lycopodium u 6, 12 i 30 razrjeđenja, Sumpor u 6, 12 i 30 razrjeđenja i Thuja u 3, 6, 12 i 30 razrjeđenja.

Ovaj ili onaj homeopatski lijek propisuje se ovisno o ustavnoj vrsti pacijenta, kao i o vanjskoj manifestaciji bolesti.

Kao što pokazuje praksa, uz pomoć homeopatskih lijekova moguće je nositi se s uzrocima akni u roku od mjesec dana, a s posljedicama akni još dva do tri mjeseca. Potonje uključuju rumene promjene na koži. Što je najvažnije, akne se ne vraćaju nakon homeopatskog liječenja..

Homeopatija za akne na licu

Akne, koje se ponekad nazivaju i akne, dermatološko su stanje. I zahtijeva potpuno isti tretman kao, na primjer, bronhitis..

Nažalost, ne misle svi tako. I mnogi ljudi radije koriste homeopatiju kao tretman za akne na licu. Netko misli da vas ove tablete zapravo mogu spasiti od osipa. Za neke je pijenje „kemije“ i mazanje krema adapalenom ili kiselinama po licu pravi tabu. I u ovom slučaju, izbor se daje homeopatskim lijekovima..

Pogledajmo najpopularnije proizvode iz ove skupine..

Traumeel S

Možda najpopularniji homeopatski lijek protiv akni na licu dobro je poznati Traumeel S. Proizvodi se u različitim oblicima:

 • tablete, 50 komada u pakiranju;
 • kapi od 30 ml;
 • injekcija;
 • mast 50 g.

Sadrži 14 različitih komponenata. Istina, nema smisla opisivati ​​sve njih, jer mnogi od njih mogu izazvati malo zbunjenja pri zdravoj osobi.

Traumeel C preporučuje se uzimati kao prvi korak u liječenju akni, akni, akni i ostalih osipa po cijelom tijelu. Trajanje tečaja s tabletama bit će od 3 do 5 tjedana.

Štoviše, istovremeno s upotrebom ove homeopatije mogu se koristiti konvencionalni lijekovi s dokazanom učinkovitošću - klenzit, adapalen, cink pasta.

Echinacea compositum

Nakon završetka prve faze liječenja akni Traumeelom C, preporučuje se prijeći na drugu fazu. Tako će, na primjer, jedan od popularnih lijekova u homeopatiji protiv akni na leđima biti lijek nazvan echinacea compositum.

Homeopatski kombinirani lijek Echinacea compositum stvorila je i proizvela svjetski poznata tvrtka iz Njemačke Hel (Heel) koju je 1936. godine osnovao njemački liječnik dr. Hans-Heinrich Reckeweg.

Sadrži 26 biljnih sastojaka. štoviše, mnoge od ovih biljaka ne rastu u Rusiji.

Lijek se komercijalno može naći u obliku injekcijske otopine. Lijek se primjenjuje u strogo pojedinačnim dozama intramuskularno. U ovom slučaju, sve ovisi o težini osipa. Ono što najviše iznenađuje - Echinacea compositum može se koristiti u liječenju djece u dobi od 1 godine.

Cijeli tijek liječenja je od 2 do 8 tjedana.

Tonsilla compositum

Još jedan homeopatski lijek protiv akni na čelu, leđima, rukama i drugim dijelovima tijela. Koristi se u liječenju različitih kroničnih stanja, uključujući akne.

Ako nema drugih indikacija, tada se propisuje jedna ampula tjedno. Obično je tijek liječenja do 5 tjedana..

Dok koriste ovaj homeopatski lijek, liječnici će preporučiti druge dokazane lijekove protiv akni. Dokazano je da su homeopatski lijekovi većinom jednostavno nemoćni..

Prije početka terapije, pažljivo pročitajte upute za uporabu..

Neurochel

Nekima se osip na tijelu pojavi iz stresnih situacija. Ako govorimo narodnim riječima, onda iz živaca. Stoga druga faza liječenja homeopatije protiv akni na tijelu uključuje uzimanje ovog lijeka..

Lijek se proizvodi u obliku tableta za sisanje ispod jezika. Ukupno 6 aktivnih sastojaka i nekoliko dodatnih sredstava.

 • Povećana živčana razdražljivost;
 • Reakcije slične neurozi u klimakterijskom razdoblju;
 • Poremećaji spavanja, poremećaji spavanja.

Vjeruje se da sva ta neugodna stanja mogu uzrokovati akne ne samo na licu, već i na drugim dijelovima tijela. Stoga su smirenost i zdrav živčani sustav glavne vrste prevencije akni i akni u bilo kojoj dobi..

Valerianachel

Još jedan lijek za smirenje vašeg živčanog sustava. Sadrži velik broj raznih komponenata.

Dostupno u obliku kapi za oralnu primjenu.

Glavne indikacije za upotrebu:

 • Neuroze.
 • Neurastenija.
 • Poremećaji spavanja.
 • Uvjeti povećane živčane podražljivosti.

Sve ove neugodne pojave aktivno utječu na kožu. Stoga se njezino stanje znatno pogoršava. Pojavljuju se akne, akne i drugi neugodni simptomi lošeg zdravlja.

Homeopatija protiv akni tijekom dojenja ili tijekom trudnoće gotovo je uvijek kontraindicirana. Ne postoje točni podaci o tome kako ti lijekovi utječu na novorođenče ili fetus..

Cutis compositum

Treća i posljednja faza je uporaba lijeka koji se naziva cutis compositum. Glavna svrha upotrebe su umjerene i teške akne.

Lijek se proizvodi u ampulama, namijenjenim intramuskularnoj primjeni. Sastav sadrži velik broj različitih komponenata.

Učestalost i trajanje primjene lijeka postavlja liječnik pojedinačno ili 1 ampula 1 do 3 puta tjedno intramuskularno. Tijek liječenja je 4 tjedna.

Lijek ima kontraindikacije. Tako se, na primjer, ne može koristiti u liječenju adolescenata mlađih od 18 godina. Ne preporučuje se za vrijeme trudnoće i dojenja.

Prije upotrebe preporuča se konzultirati dermatologa.

Sumpor Gepar, sumpor Hepar, BOIRON (Francuska)

Homeopatija protiv akni na licu kod adolescenata najčešće uključuje upotrebu lijeka kao što je Hepar sumpor. Ove se homeopatske granule preporučuju kod mnogih bolesti kože i unutarnjih organa. Ali za dermatološke probleme koriste se u sljedećim slučajevima:

 • Gnojne erupcije.
 • Vrije.
 • Carbuncles.
 • Apscesi.
 • Pustularne akne.
 • Herpes.
 • Kronična kožna stafilokokna infekcija.
 • Čirevi.

Doziranje određuje samo liječnik. Jakim razrjeđivanjem granula učinak možda neće biti nikakav.

Siliceya-plus, DOCTOR N LLC (Rusija),

Homeopatski lijek protiv akni na licu za adolescente i odrasle. Dostupno u obliku granula. Višekomponentni homeopatski lijek za čije je djelovanje zaslužne komponente koje čine njegov sastav.

Glavne indikacije su kronične bolesti, koje prate stalni osipi na licu i tijelu. Stoga homeopatija protiv akni na licu često uključuje upotrebu ovog određenog lijeka..

Kontraindikacije uključuju djecu mlađu od 5 godina, trudnoću i razdoblje dojenja, preosjetljivost na komponente lijeka.

Pulsatilla, BOIRON (Francuska)

Homeopatija protiv akni na licu, koja je namijenjena ženama. Rješava mnoge ginekološke probleme:

 • oskudan menstrualni tok tamne boje, isprekidan, često s produljenim ciklusom (oligomenoreja);
 • predmenstrualni sindrom, kombinirajući mastodiniju, težinu u zdjelici i poremećaje raspoloženja;
 • obilna kronična leukoreja (gusta, homogena i malo ili nimalo iritantna ili mliječna, koja nije povezana ni s jednim slučajem vaginalne infekcije);
 • leukoreja u razdoblju koje prethodi pubertetu;
 • mastitis dojenja.

Sve to često postaje pojava akni na licu, na bradi, kao i na leđima i ramenima..

Lijek se proizvodi u granulama, koje se moraju apsorbirati u ustima. Doziranje je uvijek strogo individualno i ovisi o općem stanju tijela..

Nux Vomica

Homeopatski monokomponentni pripravak biljnog podrijetla. Uglavnom se preporučuje kod akni na licu kod muškaraca.

Granule pomažu u dobroj obradi različitih bolesti želuca i crijeva - zatvor, hemoroidi, proljev, mučnina i povraćanje.

Međutim, prije nego što započnete liječenje samo ovim lijekom, preporučuje se da se posavjetujete sa svojim liječnikom..

Najčešće se homeopatija ove vrste propisuje istodobno s uzimanjem najčešćih lijekova s ​​dokazanom učinkovitošću..

Homeopatija za akne sumnjiv je tretman. Stoga ne možete samostalno koristiti gore opisane lijekove. I samo ako ih je propisao dermatolog ili kozmetolog, svi opisani proizvodi mogu se koristiti kao dodatni proizvodi..

Homeopatija za akne: Liječenje koje ne pomaže

Akne se klasificiraju kao kožne bolesti i stoga ih je potrebno liječiti posebnim lijekovima koje propisuju dermatolozi ili kozmetolozi. Čini se da je to poznata činjenica, ali unatoč tome, mnogi ljudi i dalje koriste sumnjive metode. Na primjer, tradicionalna medicina ili homeopatija. I ako narodna vijeća još uvijek mogu tvrditi da su učinkovita, budući da se često temelje na stvarnim svojstvima korištenih tvari, tada su homeopatiju znanstvenici odavno prepoznali kao neučinkovitu, pa čak i štetnu..

U ovom ćemo članku pobliže razmotriti ovo pitanje i objasniti zašto je homeopatija zadnje čemu se moramo obratiti u liječenju akni. Prirodno, naši će se zaključci temeljiti na rezultatima stvarnih znanstvenih istraživanja..

Što je homeopatija?

Ovo je druga vrsta alternativne medicine koja uključuje vrlo jako razrjeđivanje pravih lijekova običnom vodom. Temelji se na principu "s sličnim treba postupati samo slično", koji je prepoznat kao pseudoznanstveni i u suprotnosti je s načelima racionalne farmakologije, kojih se pridržavaju suvremeni znanstvenici i liječnici. Sljedbenici ove teorije tvrde da je homeopatiju izvorno izumio sam Hipokrat. Doista je imao takvu praksu - vjerovao je da prekomjerna doza korijena mandragore šteti ljudima koji pate od takozvane "manije", ali razrijeđeni lijek iz istog korijena liječi bolest. Ali sada se vjeruje da je njegov tvorac Christian Friedrich Samuel Hahnemann, njemački liječnik koji je bio autor mnogih čudnih teorija za naše vrijeme. Na primjer, tvrdio je da je većina bolesti uzrokovana pijenjem kave. Ovaj su mit razotkrili moderni znanstvenici. Usput, preporučujemo vam da pročitate naš članak o tome može li kofein uzrokovati akne, ako ste čuli da on ima neizbrisiv učinak na kožu..

Christian Friedrich Samuel Hahnemann, tvorac homeopatije

Sve je počelo s činjenicom da je taj isti Hahnemann uveo koncept "mijazma". To znači "zarazni principi", koji navodno žive u okolišu i glavni su uzrok svih bolesti. Sada se ovaj pojam već dugo smatra zastarjelim i neutemeljenim (i stoga pseudoznanstvenim), dok su u to vrijeme mnogi liječnici doista vjerovali da u prirodi doista postoje određena tijela koja uzrokuju sve bolesti kojima se osoba može zaraziti. Dakle, Hahnemann je vjerovao da ako pokušate suzbiti ove mijazme lijekovima, njihov je učinak pojačan i oni samo gušće sjede u tijelu. Stoga je odlučio da će, ako je nemoguće razrijediti lijekove vodom, bolest biti izliječena, a "mijazmi" neće ojačati..

Homeopatija se u Rusiji uvijek cijeni od svog nastanka. Bila je štovana u doba carstva i prema njoj se normalno postupalo pod Sovjetskim Savezom, iako je u to vrijeme usvojen znanstveniji pristup medicini. Štoviše, 90-ih je donesen zakon koji je izričito dopuštao upotrebu ovih metoda u liječenju bolesti. Naravno, sada se to smatra potpunom glupošću. Prvo, u prirodi ne postoje mijazmi. Hahnemann je određene vrste infekcija općenito smatrao mijazmima. Bila su ih samo tri: sifilis, gonoreja i psora (ovo je zastarjeli naziv za šugu). Odnosno, vjerovao je da sve čireve potječu od ove tri bolesti. Kao drugo, homeopati toliko razrjeđuju lijekove da nemaju učinka u budućnosti. Ispitivanja su pokazala da ne postoji razlika između homeopatskog lijeka i placeba. Poslije toga, učinak je isti. A to znači da ako se osoba oporavi, to je zbog slijepe vjere u djelotvornost lijeka i prirodnih procesa koji se događaju u tijelu, što dovodi do prirodne pobjede nad bolešću koja ne treba medicinsku intervenciju..

Sada je u Rusiji homeopatija prepoznata kao pseudoznanost. RAS je izdao memorandum preporučujući izuzeće njegovih metoda iz zdravstvenog sustava. No, unatoč tome, homeopatski se lijekovi i dalje kupuju. Primjerice, samo u 2015. njihov je svjetski promet prodaje premašio tri milijarde dolara..

Homeopatija protiv akni: djelotvornost

Pa, ali što je s aknama? Možda ova metoda nije sposobna izliječiti ozbiljne bolesti. Ali što ako može pomoći u porazu akni? Ovdje nije sve tako jednostavno. Zapravo, mnogi korisnici izvještavaju da se nakon opskrbe homeopatskim lijekovima broj osipa smanjio. Ali postoji isti broj ljudi koji uopće nisu primijetili nikakav učinak. Shvatimo to.

Akne se pojavljuju iz dva razloga: vanjski čimbenici koji utječu na kožu i izazivaju pojavu akni, te unutarnji zbog kojih se javljaju iznutra. Primjerice, poznato je da se akne mogu pojaviti zbog ozbiljnih problema s crijevima, bubrezima, jetrom ili štitnjačom. Homeopati sugeriraju da ćemo liječiti akne iznutra (tablete, cjepiva i kapi) i izvana (masti). U osnovi, takvi pripravci koriste komponente koje navodno poboljšavaju funkcioniranje imunološkog i živčanog sustava. Naravno, oni su i jako razrijeđeni vodom..

Jasno je da je u takvim omjerima kritično malo zapravo djelotvornog lijeka u otopini. Jednostavno nije dovoljno stvarno raditi. Zapravo, ti bi lijekovi trebali poboljšati imunitet, a time navodno prisiliti tijelo na aktivniju borbu protiv akni. A ako su akne doista uzrokovane infekcijom ili bakterijama koje se množe unutar tijela, a tijelo nam to jednostavno govori putem akni, tada stvarno - poboljšanje stanja imunološkog sustava može nam pomoći da značajno smanjimo broj osipa. Ali problem je u tome što, opet, u homeopatskim pripravcima ili lijeka ima premalo da bi imao učinka, ili tamo jednostavno nema aktivnih sastojaka..

Stupanj razrjeđenja homeopatskih pripravaka takav je da u bočici s otapalom ne ostaje niti jedna molekula aktivne tvari.

Stoga, čak i ako se u sastavu ovih lijekova nađu komponente koje bi stvarno mogle djelovati, one i dalje ne djeluju, jer ih je premalo da bi učinkovitost zaista bila opipljiva. Ako akne zaista nestanu, tada možemo govoriti samo o samohipnozi i da su nestale iz apsolutno prirodnih razloga. Na primjer, ako ste paralelno koristili stvarno djelotvoran proizvod, promijenili način prehrane ili ako je samo izvor bakterija koje su uzrokovale osip nestao sam od sebe.

Što koristiti umjesto homeopatskih lijekova protiv akni?

Kao što smo već saznali, ti lijekovi jednostavno ne pomažu. Ali što onda učiniti s ljudima koji su isprobali sve što su mogli, a homeopatija je bila zadnja nada? Zapravo postoji mnogo mogućnosti. Ne postoji toliko neizlječivih bolesti, a akne nisu jedna od njih. To znači da se možete riješiti akni. Ali što možete pokušati za ovo??

Prvo posjetite svog liječnika. Mnogi su izgubljeni i ne znaju kome uopće ići, kozmetičaru ili dermatologu. O ovom smo pitanju detaljno razgovarali u ovom članku. Ali recimo ukratko: potreban nam je dobro koordiniran rad oba stručnjaka. Dermatolog vam može pomoći da shvatite što je izvorno uzrokovalo vaše akne i zašto ne nestaju. Možda će ona propisati lijekove koji će vam pomoći riješiti se ovog problema ili vas uputiti drugom liječniku ako se utvrdi da je ovo stanje kože uzrokovano neispravnostima u drugim tjelesnim sustavima. Kozmetičarka vam pomaže odabrati pravu njegu za vaš tip kože. Dakle, ne samo da ćete se riješiti akni, već ćete i spriječiti remisiju iz različitih razloga..

I tek nakon savjetovanja sa stručnjacima, možete uzimati lijekove. Ali samo one koje liječnik propisuje. I malo je vjerojatno da će homeopatski lijek ući u jednu od njegovih preporuka, budući da je sada rad domaćeg zdravstvenog sustava usmjeren na isključivanje pseudoznanosti i pseudoznanosti iz medicine.

Homeopatija za akne i akne: recenzije

Kao što smo rekli, mišljenja ljudi koji su koristili ovu vrstu alata ne slažu se. Neki korisnici primjećuju da učinak zaista postoji, a nakon upotrebe homeopatskih lijekova, broj prištića se znatno smanjio, dok drugi nisu osjetili nikakav učinak. Manje ljudi ima pojačan intenzitet akni nakon uzimanja ovih lijekova.

..metoda, kao i većina na ovom području liječenja, nije službeno priznata, a u SAD-u je općenito zabranjena. Međutim, kada službena medicina vaše probleme ne shvati ozbiljno, obratite se liječniku koji vam zabode elektrode u prste i nadate se da će barem to pomoći. Homeopat je samouvjereno otkazao hormone koje sam uzimala, dao mi kutiju slatkih kuglica i preporučio da dođem za šest mjeseci. Bila sam oduševljena: do tog dana niti jedan liječnik nije se brinuo zbog toliko detalja moje bolesti. Homeopatija mi nije pomogla. Uzeo sam kuglice slatkog okusa, ali bezuspješno. U dobi od 25 godina - u dobi kada su, kako mi se činilo, normalni ljudi zaboravili na akne - koža na licu ponovno se prekrila bolnim upalama koje su iza sebe ostavile primjetne ožiljke.

Rodbina me savjetovala o homeopatiji. Kao, zašto hodate s aknama 10 godina, vrijeme je da završite! I ponudili su da odu kod poznatog homeopata. Iskreno, svidio mi se pristup. Sve je pitao, zanimalo ga jedno ili drugo. Kao rezultat toga, propisao je neki lijek i čak rekao koju ljekarnu je bolje kupiti. U ljekarni su me, naravno, iskosa pogledali, ali ipak kupili. Bila je to mast, vrlo masna i gotovo ljepljiva, ali bez mirisa i ostalih stvari koje su uobičajene za obične ljekovite masti. I što misliš? Nakon dva tjedna korištenja akne su se samo povećale! A sada su još uvijek velike, bolne. Mislim da je to zbog strukture masti - previše je masna. Dno crta: nije pomoglo i pogoršalo se. Ne savjetujem.

Olesya, 2 tjedna korištenja

Članci O Acne Gelovi