Gliceril stearat u kozmetici. Uz to znači i ono što je u sastavu, funkcijama, koristima i štetama

Kozmetika često sadrži tamo dodane kemijske komponente za poboljšanje kvalitete i svojstava proizvoda. Kada redovito koristite kozmetiku, važno je znati kakav učinak takvi kemijski aditivi mogu imati na tijelo..

Gliceril stearat smatra se jednim od najčešćih sastojaka moderne kozmetike za odrasle i djecu. Zašto je potreban, u kojim sredstvima se nalazi, je li koristan ili opasan - važno je da svaka žena to zna, pogotovo ako obitelj ima djecu.

Što je

Gliceril stearat je derivat stearinske kiseline i glicerina. Nema miris, nema boju (ponekad postoji mliječna sjena). Analog hijaluronske kiseline koristi se kao emulgator koji povezuje komponente. Koristi se za poboljšanje konzistencije suspenzija i emulzija, pa se ponekad naziva i disperzantom.

Zahvaljujući njemu komponente se ne ljušte tijekom skladištenja, a rok trajanja gotove kozmetike značajno se povećava. Proizvode koji sadrže gliceril stearat treba čuvati na sobnoj temperaturi, a spremnik treba svaki put nakon upotrebe dobro začepiti. Tvar ima derivate.

Jedan od njih označen je velikim slovima SE, koja označavaju da je ovaj spoj namijenjen kozmetičkim proizvodima izrađenim od vode i ulja..

Te granule imaju hidratantni i omekšavajući učinak. Drugi derivat ima citratni prefiks. Ova je riječ često razlog za zabrinutost, ali nema razloga za strah. Spoj se sastoji od ulja i običnog limuna, potpuno netoksičan, ne predstavlja opasnost. Razlika od glavne komponente je neupadljivi miris limuna.

Korisne značajke

Tvar gliceril stearat često se nalazi u kozmetologiji. Zahvaljujući njemu, nakon kontakta s kožom pojavljuje se zaštitni film ili barijera koji ne dopušta vlagu da izlazi i ograničava pristup štetnim komponentama i radikalima koji svugdje okružuju osobu. Možemo reći da je ovo zaštitna komponenta koju treba nanositi ispod šminke..

Nedvojbena prednost je korekcija površine kože popunjavanjem mikrofinih linija.

Gliceril stearat nije opasan i može se koristiti za:

  • bilo koja koža;
  • stoljeće;
  • bebe;
  • neven;
  • kovrče;
  • usne.

Opasnost od upotrebe

Nema podataka o negativnim učincima glicerina i stearata na ljudsko tijelo. Postoji mogućnost da lijek izaziva alergijsku reakciju na ljude s individualnom tolerancijom, ali u načelu se smatra apsolutno sigurnim, pa čak i korisnim za ljude.

Osim toga, upravo se zbog njegove odsutnosti mogu pojaviti negativne reakcije..

Neki stručnjaci vjeruju da se ne isplati koristiti ga u proizvodnji kozmetike. Tvrde da zapravo ne brine za kožu i vlaži je, već iz nje izvlači svu vlagu i hranjive sastojke, da će čestom upotrebom proizvoda koji je sadrže, koža prebrzo stariti i pojavit će se bore. Ali to su samo riječi, nema dokaza.

Koja je kozmetika obično prisutna

Gliceril stearat u kozmetici uključen je u kreme, gelove za tuširanje, šampone i regeneratore.

Ova tvar također sadrži:

  • u sjenama, zahvaljujući kojima se nježno nanose, ne otkotrljajte kapke;
  • eyeliner, koji se kao rezultat nanosi glatko i ne teče;
  • maskara koja jasno razdvaja trepavice i sprječava njihovo lijepljenje.

Emulgator se nalazi u regeneratorima za kosu, stabilizatorima, emulzijama, fiksatorima, tvornicima filma i ostalim proizvodima za njegu tijela, lica i kose. Gliceril stearat ne dodaje posebna štetna svojstva kozmetičkim proizvodima za dekoraciju i njegu. Ovisno o pravilnom skladištenju i upotrebi, takvu kozmetiku mogu koristiti čak i djeca i trudnice..

Video o gliceril stearatu u kozmetici

Prirodna kozmetika na bazi gliceril stearata:

Gliceril stearat (gliceril stearat) u vašoj kozmetici. Njegove koristi i štete

Kemijska formula ove tvari izgledat će ovako - S₁₇N₃₅COOH.

Naziv ove tvari može se prevesti kao gliceril stearat. Spada u skupinu emulgatora i pomaže u miješanju sastojaka koji se ne miješaju u cjelinu.Pravim doziranjem gliceril stearat sprječava razdvajanje komponenata i povećava vijek trajanja krema, šampona, gelova i drugih kozmetičkih proizvoda.

Kozmetika koja ga sadrži mora se čuvati na sobnoj temperaturi. Nakon svake upotrebe staklenku ili cijev dobro zatvorite..

Derivati

U kozmetici se koriste dva različita derivata gliceril stearata. To su gliceril stearat SE i druga tvar, gliceril stearat citrat. Pogledajmo svaku od njih detaljnije..

JI

Najčešće se naziv Gliceril stearat SE može naći u sastavu na ambalaži kozmetike. Jedan je od najčešćih emulgatora. Slova SE označavaju da je tvar sposobna emulgirati se bez stranih aditiva i inkluzija i bez dodatnih kemijskih elemenata..

Najčešće se nalazi u kozmetici, gdje se voda i ulje moraju miješati u jednu cjelinu. Izgledom tvar podsjeća na granule. Pruža izvrstan hidratantni i omekšavajući učinak. Ne odnosi se na proizvodnju hrane.

Citrat

Ovo je drugi derivat. Također se koristi u kozmetici. Ovaj spoj sadrži ulja i limunsku kiselinu. Otuda je potekao dodatak citrata. Studije su pokazale da nije toksičan i da ne šteti tijelu..

Jedina razlika između gliceril stearata SE i istog gliceril stearata citrata je ta što potonji ima izraženu aromu limuna.

Upotreba u kozmetici

Komponenta poput gliceril stearata široko se koristi u kozmetici. Međutim, baš kao i drugi popularni emulgator - cetearil alkohol (cetearil alkohol).

Koži pruža zaštitnu barijeru koja nije u stanju ispustiti tako vrijednu vlagu na površinu epiderme. Također, tvar ne dopušta slobodne radikale u stanice, kojih ima gotovo svugdje, od cigaretnog dima do ispušnih plinova automobila..

Ova zaštitna komponenta se nalazi ne samo u kremama, pjenama i gelovima za pranje. Može se naći u sastavu posebne kozmetike, koja se obično naziva osnovnom. I već se preporučuje nanošenje šminke na njih..

Što se može postići korištenjem kozmetike s gliceril stearatom

Istodobno, koža postaje meka i nježna, fine bore se osjetno zaglađuju, pojavljuje se osjećaj hidratacije, što je dovoljno za cijeli dan. Također, alat se dobro nosi s liječenjem i prevencijom pukotina i drugih nedostataka..

Redovitom uporabom kozmetike koja sadrži ovu tvar možete postići zdravu i blistavu epidermu..

Osim u kozmetičkim pripravcima, gliceril stearat nalazi se i u dekorativnoj kozmetici. I tu njegova uloga nije ništa manje važna..

  1. Maskara, ne lijepi se.
  2. Ne dopušta da sjene izmiču.
  3. Eyeliner se ne širi.

Uz to, ova tvar neće dopustiti da se na površini kreme, losiona ili gela pojavi kora. Takva kozmetika nikada se ne smrzava i ne osjeća se previše masno kada se nanese..

Tvar je netoksična i biorazgradiva. Može se koristiti za sve tipove kože.

Posebno učinkovit za:

  1. Masna koža.
  2. Osjetljiva i normalna koža.
  3. Suho ili kombinirano.
  4. Koža koja blijedi.
  5. Stoljeća.
  6. Tijelo.
  7. Dječja koža.
  8. Koža oko očiju.
  9. Nokti.
  10. Sve vrste kose.
  11. Usna.

Važno je zapamtiti da će se kozmetika smatrati visokokvalitetnom i učinkovitom samo ako aktivni aditivi koji sadrže kiseline sadrže minimalnu količinu. Ako se ta ravnoteža ne poštuje, tada će aktivno djelovanje gliceril stearata biti smanjeno..

Kakvu štetu ima u kozmetici

Do danas nema potvrđenih službenih podataka da gliceril stearat ima bilo kakav negativan učinak na ljudsko zdravlje..

Osobe s predispozicijom mogu razviti alergijsku reakciju. Međutim, to je vrlo rijetko..

U svim ostalim slučajevima to ne samo da nije štetno, već i dobro za kožu..

Istodobno, druga istraživanja sugeriraju da kozmetika koja sadrži ovu tvar doslovno izvlači svu vlagu iz stanica, što dovodi do brzog starenja epiderme i pojave bora..

Najčešće se gliceril stearat nalazi u skupim kozmetičkim markama, koje se pozicioniraju kao prirodne i prirodne. A ako ovu komponentu pronađete na pakiranju kreme, šampona, gela za tuširanje ili pranja lica, znajte da nije opasna. I vrlo korisno.

Gliceril stearat

Popust od 20% na cjelokupni asortiman Annemarie Borlind.

Uvjeti djelovanja

Unesite promotivni kôd u posebno polje u košarici EcoVille.Ru i ostvarite 20% popusta na cjelokupni asortiman Annemarie Borlind.

10% popusta na sav asortiman Zsiska.

Uvjeti djelovanja

Unesite promotivni kôd u posebno polje u košarici EcoVille.Ru i ostvarite 10% popusta na cjelokupni asortiman eko nakita Zsiska.

10% popusta na sav asortiman Royal Forest.

Uvjeti djelovanja

Unesite promotivni kôd u posebno polje u košarici EcoVille.Ru i ostvarite 10% popusta na cjelokupnu paletu ekoloških proizvoda Royal Forest.

Naziv INCI
Gliceril stearat

Emulgator, sredstvo za stvaranje filma, učvršćivač za kosu, stabilizator emulzije, regenerator za kosu, omekšava i vlaži kožu.

Gliceril stearat (Gliceril stearat) u kozmetici - koristi i šteta

Kreme i gelovi za tijelo, šamponi i regeneratori imaju jedan uobičajeni sastojak koji se naziva gliceril stearat. To je kemijska tvar koja potječe od glicerina i stearinske kiseline. Bez mirisa je, kremast ili bezbojan, slatkog je okusa.

Zbog svojih svojstava gliceril stearat se široko koristi u kozmetologiji kao emulgator koji može kombinirati razne sastojke. Poboljšava stvaranje suspenzija i emulzija, što omogućuje da se naziva disperzantom. Također, među njegove prednosti ubraja se sposobnost sprečavanja raslojavanja komponenata tijekom skladištenja i povećanje roka trajanja..

Kozmetiku koja sadrži gliceril stearat treba čuvati na sobnoj temperaturi. Spremnik se svaki put nakon upotrebe dobro zatvori..

Derivati ​​gliceril stearata

Derivat gliceril stearata - gliceril stearat SE. Upravo se ta komponenta često koristi za proizvodnju kozmetike. Prikladno kao emulgator. Slova SE označavaju da ovaj spoj može samostalno emulgirati. Koristi se za kozmetiku koja sadrži ulje i vodu. Izgled gliceril stearata SE - granule. Ima ista svojstva kao i gliceril stearat, odnosno ima hidratantni i omekšavajući učinak. Ova se tvar ne koristi u hrani.

Drugi derivat gliceril stearata je gliceril stearat citrat. Tvar se također koristi u kozmetici. Možda je riječ csytrat ta koja uzrokuje nepovjerenje. Ali zapravo nema razloga za strah. Gliceril stearat citrat je spoj koji sadrži ulja i limunsku kiselinu. U njemu nije pronađena toksičnost, komponenta ne nanosi štetu. Jedino što razlikuje gliceril stearat citrat od gliceril stearata je to što prva komponenta ima lagan, nenametljiv miris limuna..

Koje su blagodati gliceril stearata (gliceril stearata) u kozmetici

Komponenta gliceril stearata široko se koristi u kozmetologiji. Tako u dekorativnoj kozmetici i proizvodima za njegu kože gliceril stearat pruža koži zaštitnu barijeru koja ne oslobađa vlagu i ne dopušta slobodne radikale koji svugdje okružuju osobu. To uključuje dim cigareta, zračenje, zračenje i svako drugo onečišćenje okoliša koje se cijelo vrijeme nakuplja..

S godinama se ti radikali akumuliraju i postaju opasni po život. Zaštitna komponenta nalazi se u posebnim proizvodima za šminkanje koji kožu čine mekom. Još jedan pozitivan učinak je sposobnost zaglađivanja kože popunjavanjem sitnih i finih bora. Za kreme i losione ova komponenta daje iste funkcije kao u dekorativnoj kozmetici, a također jača i vlaži kožu sprječavajući njezino pucanje..

Maskara, sjene za oči, olovka za oči i ostala dekorativna kozmetika također sadrže gliceril stearat. Ne dopušta da se maskara lijepi na trepavicama, sjene se otkotrljaju s kapaka, a eyeliner se nanosi nježno i kasnije se ne širi. Uz to, gliceril stereat sprečava pojavu suhih kora u losionima, kremama, gelovima i drugim kozmetičkim proizvodima. Kozmetika se ne smrzava i ima manje masni učinak kada se nanese na kožu.

Gliceril stearat je apsolutno netoksičan i biorazgradiv. Preporučena uporaba za sve tipove kože.

Gliceril stearat je učinkovit za:

  • masna i osjetljiva koža;
  • suha i mješovita koža;
  • blijeda koža;
  • za normalnu kožu;
  • za kožu kapaka;
  • za kožu tijela;
  • za dječju kožu;
  • za kožu oko očiju.

  • za nokte;
  • za sve tipove kose (masna, suha, lomljiva, mješovita);
  • za usne.
  • Gliceril stearat pripada sljedećim kategorijama:

    • filmski stvaratelji;
    • emulgatori;
    • stabilizatori emulzije;
    • fiksatori za kosu;
    • regeneratori za kosu.

    Važno! Razmotrit će se visokokvalitetna kozmetika ako su aktivni aditivi koji sadrže kiseline u malim količinama. Inače, gliceril stearat će biti destabiliziran.

    Kakvu štetu gliceril stearat (gliceril stearat) ima u kozmetici

    Trenutno nisu utvrđeni službeni podaci i negativni rezultati o učincima gliceril stearata na ljudsko zdravlje. Možda postoji alergijska reakcija kod osoba s individualnom netolerancijom. Međutim, u drugim je slučajevima sastojak potpuno siguran, pa čak i koristan za ljude. Štoviše, ako ove komponente nema u kozmetičkom proizvodu, mogu se pojaviti alergijske reakcije..


    Ipak, neki stručnjaci vjeruju da gliceril stearat ima vrlo sumnjive sastojke, pa ga još uvijek ne vrijedi koristiti u kozmetici. Obećava da će dobro paziti na kožu i vlažiti je. Zapravo, prodirući duboko, sposoban je izvući svu vlagu. Čestom uporabom proizvoda koji uključuju gliceril stearat, koža prebrzo stari i pojavljuju se bore. Ovo mišljenje danas nije dokazano, pa nema razloga smatrati ga ispravnim i vrijednim..

    Gliceril stearat koristi se u prehrambenoj industriji, u prirodnoj kozmetici. Stoga je alat prepoznat ne samo kao bezopasan, već i vrlo koristan..

    Gliceril stearat može biti opasan ako se koristi u druge svrhe ili ako se u proizvodnji bilo kojeg lijeka nisu poštivali točni omjeri.

    Zašto je gliceril stearat toliko važan

    Kao što je gore spomenuto, gliceril stearat sposoban je zadržati vlagu. Utvrđivanje dehidracije kože lica prilično je jednostavno, izrazit će se sljedeći simptomi:

    • koža gubi elastičnost;
    • bore postaju izraženije;
    • pojavljuje se iritacija, ponekad svrbež.
    • nakon kontakta s vodom ili kozmetikom javlja se osjećaj nepropusnosti;
    • crvenilo i ljuskave mrlje na licu.

    Ako postoje takvi znakovi na licu, onda očito koži nedostaje vlage. U ovom su slučaju proizvodi koji sadrže gliceril stearat neophodni za kožu. Kupnja hidratantne kreme nije dovoljna, također trebate zadržati vlagu u sebi.

    Međutim, ne možete se u potpunosti osloniti na kozmetiku. Preporučuje se da preispitate prehranu i način života.

    Kada koristite šampone s gliceril stearatom, kosa dobiva snagu, prestaje biti lomljiva i suha, a pojavljuje se prirodni sjaj..

    Izrada kozmetike kod kuće

    Danas sve više ženskih predstavnika radije samostalno izrađuje kozmetiku kod kuće. Zapravo uopće nije teško. Glavna stvar je imati sve potrebne komponente pri ruci.

    Recept broj 1

    Krema za lice protiv bora za zrelu kožu

    Trebat će vam sljedeći sastojci:

    • plava voda od kukurijeka (hidrolat od kukuruznice) - 10 grama;
    • sezamovo ulje (sezamovo ulje) - 10 grama;
    • vosak za emulgiranje pšenice - 5 grama;
    • gliceril stearat - 5 grama;
    • pročišćena voda - 67 grama;
    • bezvodni glicerin - 3 grama.

    Izlaz je 100 grama vrhnja.

    Recept broj 2

    Krema za lice protiv bora za starenje kože na maslini

    • maslinovo ulje - 8 grama;
    • esencijalno ulje lavande - 0,20 grama;
    • esencijalno ulje limun - 0,20 grama;
    • esencijalno ulje nerolija - 0,10 grama;
    • vosak za emulziju polavax - 5 grama;
    • pčelinji vosak - 3 grama;
    • lecitin - 3 grama;
    • lanolin - 3 grama;
    • kalijev sorbat - 0,50 grama;
    • limun hidrolat - 20 grama;
    • hidrolat zelenog čaja - 20 grama;
    • hidrolat komorača - 35 grama;
    • gliceril stearat - 2 grama.

    Izlaz je 100 grama vrhnja.

    Recept broj 3

    Maska za dubinsko čišćenje

    Trebat će vam sljedeći sastojci:

    • ulje rižinih mekinja - 4 grama;
    • cink oksid - 2 grama;
    • ulje neema - 5 grama;
    • biljni glicerin - 5 grama;
    • ulje crnog kima - 5 grama;
    • kalijev sorbat - 0,2 grama;
    • esencijalno ulje benzoina - 0,25 grama;
    • Eterično ulje Cajaput - 0,25 grama;
    • trigliceridi kaprici - 5 grama;
    • pročišćena voda - 45,5 grama;
    • cetil alkohol - 2 grama;
    • mannan konjak - 1 gram;
    • fenoksietanol - 0,80 grama;
    • gliceril stearat - 2 grama;
    • ekstrakt eukaliptusa - 1 gram;
    • kaolin - 15 grama;
    • titan dioksid - 2 grama;
    • ceteareth-20 - 3 grama.

    Izlaz je gotovo 100 grama maske.

    Sasvim je moguće pripremiti takvu kozmetiku kod kuće. Pronalaženje potrebnih komponenata može biti dugotrajno. Najčešće ih možete pronaći upravo na odgovarajućim web mjestima. Kreme i maske čuvajte u hladnjaku. Njihov vijek trajanja nije jako dug. Kupovinu je jednostavnije obaviti u trgovini, a ako vidite da je gliceril stearat uključen u sastav, ne treba se bojati.

    Gliceril stearat koriste svjetski poznate marke kao što su L’OREAL, YVES ROCHER, ORIFLAME, PURETOPIA, ORGANIC SHOP.

    Pretplatite se na ažuriranja na našoj Facebook stranici i Pinterestu kako ne biste propustili ono najzanimljivije i svakako podijelite sa svojim prijateljima!

    Gliceril stearat - Gliceril stearat

    Gliceril stearat - ovo je kemijska tvar koja se dobiva iz glicerina i stearinske kiseline.

    Bez mirisa je, kremast ili bezbojan, slatkastog je okusa. Zbog svojih svojstava gliceril stearat se široko koristi u kozmetologiji kao emulgator koji može kombinirati razne sastojke. Poboljšava stvaranje suspenzija i emulzija, što omogućuje da se naziva disperzantom. Također, među njegove prednosti potrebno je uvrstiti mogućnost sprečavanja odvajanja komponenata tijekom skladištenja i povećavanja roka trajanja, pruža koži zaštitnu barijeru koja ne oslobađa vlagu i ne dopušta slobodne radikale koji svugdje okružuju osobu. Maskara, sjene za oči, olovka za oči i ostala dekorativna kozmetika također sadrže gliceril stearat. Ne dopušta da se maskara lijepi na trepavicama, sjene se otkotrljaju s kapaka, a eyeliner se nanosi nježno i kasnije se ne širi. Također, gliceril stereat sprečava pojavu osušene kore u losionima, kremama, gelovima i drugoj kozmetici. Kozmetika se ne smrzava i ima manje masni učinak kada se nanese na kožu. Trenutno nisu utvrđeni službeni podaci i negativni rezultati o učincima gliceril stearata na ljudsko zdravlje. Možda postoji alergijska reakcija kod osoba s individualnom netolerancijom. Međutim, u drugim je slučajevima sastojak potpuno siguran, pa čak i koristan za ljude..

    GLICERIL STEARAT CITRAT (Gliceril stearat citrat) u kozmetici

    Ocjena opasnosti od EWG-a:

    Važna svojstva:

    Uloga u proizvodu:

    Gliceril stearat citrat (Gliceril stearat citrat) koristi se u kozmetici kao emulgator i stabilizator emulzije. On je taj koji proizvod čini toliko homogenim u sastavu i prikladnim za upotrebu. Bez ovog površinski aktivnog sredstva sve komponente vaše kreme nikada ne bi bile pomiješane u homogenu masu..

    Za proizvodnju ove komponente koristi se glicerin i zato je preuzeo neka korisna svojstva od svog poznatog "brata". U stanju je jako dobro navlažiti kožu i kosu.

    Nemojte brkati gliceril stearat citrat s gliceril stearatom CE, koji je sličan po imenu i svojstvima. Citrat, za razliku od njega, u svom sastavu sadrži limunsku kiselinu i zato ima izražen miris limuna.

    Pažnja, prisutnost limunske kiseline u sastavu može biti odlučujući čimbenik pri odabiru proizvoda. Ako imate alergijsku reakciju na limunsku kiselinu, onda je poželjno odabrati proizvode s gliceril stearatom CE. Njegova su svojstva ista kao citrat i mogu ga zamijeniti za 100%.

    Primanje

    Unatoč činjenici da sastav sadrži limunsku kiselinu, tvar je potpuno sintetička. Proizvodi se u kemijskim laboratorijima pomoću kemijskih reagensa.

    Opasnost

    Komponenta se smatra bezopasnom. U većini slučajeva to ne bi trebalo dovesti do alergijskih reakcija i iritacije. Koža. Radna skupina za zaštitu okoliša dodijelila je ovoj tvari ocjenu opasnosti 1, što znači "Sigurno".

    Servata forma

    Recenzije o kozmetici

    • Dom
    • Recenzije
    • Esencijalna ulja
    • Bazna ulja
    • Prirodna kozmetika
      • Maske za lice
      • Kreme za stopala
    • Imenik
      • Boje
    • Kontakt
    • Humor
    • Offtopic

    popularan

    • Salicilna cinkasta pasta (Lassar pasta)
    • Micelarna voda (micelarna otopina)
    • Tetrasodium EDTA
    • Fenoksietanol
    • Dimetikon

    Gliceril stearat

    Gliceril stearat. Strukturna formula

    Gliceril stearat (gliceril stearat, Cutina Gms, Cutina Md, Glicerinmonostearat, GMS, Glicerolmonostearin-Säureester, Glycerolum Stearinicum, Glicerilmonostearat, Imwitor 960k. prah bez mirisa, bez boje, blago slatkast.

    Široko se koristi u industriji emulgatora (osigurava miješanje različitih sastojaka), dispergatora (poboljšava stvaranje dispergiranih suspenzija stabilizatora (sprječava delaminaciju tijekom skladištenja)

    Gliceril stearat SE je "samoemulgirajući" oblik gliceril stearata koji sadrži malu količinu natrijevog stearata

    Ima omekšavajući učinak Stvara prepreku sprječava dehidraciju.

    Naveo sam nuspojave gliceril stearata iz pouzdanog izvora. korišten, ali i u industriji, gliceril stearat prošao je najstrože moguće zdravstvene testove.

    Zaključak: nema razloga za strah od gliceril stearata. prihvatljiv čak i u "prirodnoj" kozmetici.

    Gliceril stearat

    Gliceril stearat je emulgator koji pospješuje stvaranje neutralnih, stabilnih emulzija. Također se koristi kao otapalo, hidratantna krema i regulator konzistencije u formulacijama vode-ulja i ulja-vode. Može se koristiti i kao klizanje za pružanje ugodnog osjećaja kože. Gliceril stearat smjesa je mono-, di- i triglicerida palmitinske i stearinske kiseline. Napravljen je od glicerina i masnih stearinskih kiselina. Izvedeno za kozmetičku upotrebu iz srca palme ili od sojinog ulja, nalazi se i u ljudskom tijelu. Vrlo je mekan i ima nisku stopu iritacije kože. Ako kozmetički proizvod sadrži nedovoljnu količinu gliceril stearata, postoji mali rizik od iritacije kože..

    Gliceril stearat

    Opis

    Terapijski učinci

    Kozmetika

    Primjena

    Gliceril stearat

    Druga oznaka: gliceril stearati

    Pomozite

    Gliceril stearat je "zeleni" neionski emulgator; tvar nalik bijelom vosku - ester stearinske kiseline i glicerina, dobiven biotehnički ili kao rezultat prerade sirovina biljnog podrijetla. Bez mirisa. Može biti kremast ili bezbojan. Ima slatkast okus.

    Glavna svrha gliceril stearata je njegova primjena u kozmetici kao emulgatora i dispergatora (što poboljšava stvaranje suspenzija i emulzija komponente). To također može biti sredstvo za zgušnjavanje, omekšavanje i stvaranje filma. Osim toga, gliceril stearat produžuje vijek trajanja kozmetike i sprječava delaminaciju komponenata smjese.

    Koristi se za proizvodnju krema, losiona, tekućeg pudera, maskare, proizvoda za masažu, kao i šampona i regeneratora za kosu..

    Gliceril stearat

    Gliceril stearat

    Gliceril stearat česta je sastavnica velikog broja kozmetičkih proizvoda, industrijskih i prirodnih. Kao dio kozmetike, gliceril stearat odgovoran je za stvaranje tankog filma - zaštitne barijere koja sprečava gubitak vlage s površine kože i sprečava djelovanje slobodnih radikala, što štetno djeluje na stanje kože.

    Uz to, gliceril stearat se koristi kao aktivna hidratantna i omekšavajuća komponenta u proizvodnji baza za šminkanje. Njegovo se djelovanje sastoji ne samo u omekšavanju, već i u zaglađivanju kože popunjavanjem sitnih mimičnih bora na njezinoj površini. Gliceril stearat također umiruje i jača kožu, štiteći je od pucanja.

    Gliceril stearat česta je sastavnica sastava ne samo njege, već i dekorativne kozmetike: maskara, sjenila, olovka za oči itd. Pomaže u sprječavanju stvaranja "grudica" i skupljanja trepavica maskare, zakretanja sjena i širenja olovke za oči. Uz to, ova komponenta pruža mekšu i ravnomjerniju primjenu kozmetike. Djelovanje gliceril stearata je, osim toga, očuvanje strukture tvari na nižim temperaturama (sprječava smrzavanje sredstava).

    Gliceril stearat je siguran i, suprotno nekim glasinama, nema negativnih učinaka na zdravlje. Jedino upozorenje je individualna netolerancija na komponentu (može izazvati alergijsku iritaciju).

    Gliceril stearat

    Gliceril stearat je siguran dodatak prehrani. Netoksičan. Ne iritira kožu.

    Razlaže se u prirodi.

    Dizajniran za upotrebu u proizvodima za njegu kože i kose; povećavajući stabilnost emulzije na niskim temperaturama i produljujući vijek trajanja kozmetike.

    Kao dio kozmetike može biti emulgator, stabilizator, omekšavajući sastojak, zgušnjivač, disperzant.

    Pomaže u smanjenju "masnoće" u nekim namirnicama.

    Tema: Gliceril stearat

    Opcije teme
    • verzija za tisak
    • E-pošta...
    • Pretplatite se na ovu temu...
  • Traži po temama
    Prikaz
    • Linearni prikaz
    • Kombinirani pogled
    • Pogled na drvo
  • Gliceril stearat

    GLYCERYL STEARATE - "zeleni", ECOSERT certificirani neionski koemulgator i zgušnjivač emulzije.

    INCI: Gliceril stearat

    Sinonimi: Emulsifiant VE (Aroma-zona)

    Oblik otpuštanja: granule

    Značajke:

    "Zeleno" - svi biljni sastojci;
    udio monoglicerida - približno 45%
    HLB - 4
    koristi se u kombinaciji s "izravnim" poliglicerinskim emulgatorima (PlantaCare, glicerinski emulgator) za stvaranje tekuće kristalne strukture emulzije (vidi PLANTA CARE);
    netoksičan, biorazgradiv


    Preporučeni% ulaza: 1-5% (do 10%)

    Ulazna tehnologija:

    otopite GLICERIL STEARAT u masnoj fazi (točka topljenja oko 55 ° C)


    Može se koristiti za sve tipove kože, kao univerzalni aditiv za omekšavanje, zgušnjavanje i oblikovanje konzistencije u bilo kojem kozmetičkom proizvodu.

    Uvjeti i uvjeti skladištenja: najmanje 24 mjeseca.

    Ovaj se sastojak može kupiti u trgovini slijedeći poveznicu -

    Posljednji uredio fima; 12.05.2016 u 14:59.

    Članci O Acne Gelovi