Vitamini "Aevit" - ljepota i zdravlje u jednoj kapsuli

Vitamini "Aevit" - ovo je jedan od najučinkovitijih lijekova, koji je pravi koktel hranjivih sastojaka u samo jednoj kapsuli. Ono što je korisno "Aevit" je činjenica da sadrži ljekovite hranjive sastojke: vitamin A i vitamin E. "Aevit" čija je uporaba propisana za održavanje ljepote i zdravlja, poznat je po svojoj sposobnosti da poboljša metabolizam, zasiti stanice tijela kisikom, očisti tkiva od toksini, jačaju nokte i kosu i daju koži sjaj i čvrstoću.

Vitamin A, koji sadrže kapsule "Aevit", odgovoran je za stvaranje koštanog tkiva i pigmenata vidnog sustava, normalizira rad reproduktivnih organa.

Vitamin E naznačen je kao još jedna od glavnih komponenti Aevita u uputama za uporabu.Prirodni je antioksidans koji pomaže u čišćenju tijela od toksina i uklanja slobodne radikale iz tkiva. Ova hranjiva tvar pomaže u održavanju ljepote i zdravlja dugo vremena - tkiva ostaju elastična, održavaju normalnu razinu elastina, stabiliziraju rad kardiovaskularnog sustava, organa probavnog trakta i nadopunjuju nedostatak kisika u stanicama.

Sadržaj

Indikacije za upotrebu vitamina "Aevit"

Čemu služi Aevit? Glavni razlog uzimanja "Aevita" je nedostatak vitamina. Nedostatak hranjivih sastojaka u tijelu može biti povezan s neuravnoteženom prehranom, osobitostima rada unutarnjih organa i sustava te nekim patologijama.

Aevit se može i treba uzimati u slučaju manifestacija distrofije mišićnog tkiva, razvoja ateroskleroze i poremećaja reproduktivnog sustava. "Aevit" za žene indiciran je za menstrualne nepravilnosti, a za adolescente će ovi vitamini pomoći u borbi protiv akni tijekom adolescencije.

Među indikacijama za uporabu "Aevita" je i razdoblje trudnoće. Djelovanje aktivnih komponenata lijeka povoljno utječe na stvaranje fetusa i njegov razvoj - rast epitelnih tkiva normalizira se, potiču se procesi regeneracije.

Da biste razumjeli kako piti Aevit, morate znati da su oba vitamina topiva u mastima. Ako će intramuskularne injekcije izazvati puno neugodnih senzacija, ali će povećati apsorpciju hranjivih tvari, tada upotreba vitamina "Aevit" u kapsulama neće predstavljati problem.

Odgovarajući na pitanje zašto su vitamini "Aevit" korisni, mora se reći da sastav lijeka pruža općenito blagotvoran učinak na tijelo:

 • "Aevit" za kosu njeguje kosu i ubrzava njezin rast;
 • "Aevit" za kožu pomaže u borbi protiv znakova preranog starenja;
 • posebno popularan je "Aevit" za kožu oko očiju - krema za lice s vitaminima uklanja prve bore i zaglađuje mikroreljef.

Budući da lijek nadoknađuje nedostatak hranjivih sastojaka u tijelu, indiciran je za uporabu tijekom razdoblja rehabilitacije u borbi protiv različitih ovisnosti: alkohola, droga, zlouporabe supstanci. Tijelu je očajnički potrebna podrška sredstava za održavanje života, čemu pomaže uzimanje retinola i tokoferola, zatvorenih u jednu kapsulu.

U kojim slučajevima ne možete uzeti "Aevit"

Među kontraindikacijama za uzimanje ovih vitamina potrebno je napomenuti prisutnost alergijske reakcije na komponente, kao i višak glavnih aktivnih tvari u tijelu. To se posebno odnosi na vitamin A - njegovu se koncentraciju mora pažljivo nadzirati, jer ne samo nedostatak, već i prekomjerna količina retinola može pretvoriti u štetne zdravstvene učinke.

Samo liječnik može odrediti kako uzimati "Aevit" u kapsulama tijekom trudnoće - stručnjaci ostavljaju ovo pitanje kontroverznim, a neki općenito isključuju imenovanje ovog lijeka u razdoblju rađanja djeteta.

U slučaju predoziranja lijekom, uočavaju se brojne nuspojave, uključujući:

 • povraćanje, mučnina, proljev, bol u gastrointestinalnom traktu;
 • pojava bilo kakvih alergijskih reakcija;
 • glavobolje, opća letargija, pretjerana suhoća kože i sluznica s lupljenjem, bol u kostima.

Jedna od posljedica prekomjernog unosa vitamina je razvoj hiperkalcemije..

Aevit - službene upute za uporabu

Sastav

1 meka kapsula lijeka Aevit sadrži:

 • Retinol palmitat (vitamin A) - 100.000 IU;
 • Alfa-tokoferol acetat (vitamin E) - 0,1 g;

Pomoćne supstance: suncokretovo ulje.
Ljuska kapsule: želatina, glicerin.

farmakološki učinak

Aevit je složeni vitaminski pripravak s antioksidativnim i imunostimulirajućim učincima. Osim toga, komponente lijeka sudjeluju u različitim fiziološkim procesima u tijelu, uključujući poticanje razmnožavanja epitelnih stanica i rast kostiju, sudjeluju u procesima regeneracije tkiva, utječu na metabolizam bjelančevina i lipida, a također su neophodne za održavanje reproduktivne i vizualne funkcije. Lijek Aevit pomaže poboljšati kapilarnu cirkulaciju krvi, normalizira propusnost krvožilnog zida i trofizam tkiva. Pripravak sadrži aktivne komponente alfa-tokoferol acetata i retinol palmitat. Mehanizam djelovanja i terapijski učinci lijeka temelje se na farmakološkim svojstvima aktivnih sastojaka uključenih u njegov sastav..

Retinol palmitat (vitamin A) je vitamin topiv u mastima koji regulira metabolizam tkiva. Lijek sudjeluje u stvaranju vizualnog signala, zbog pretvorbe proteina opsina u rodopsin, tvar neophodnu za vizualnu prilagodbu u mraku. Retinol palmitat djeluje tonično, pojačava mijelopoezu, potiče funkciju makrofaga, povećava humoralni i stanični imunitet i smanjuje rizik od razvoja bolesti sluznice probavnog trakta i dišnog sustava. Zbog prisutnosti velikog broja nezasićenih veza u molekuli retinola, lijek sudjeluje u raznim redoks reakcijama u tijelu, a također igra važnu ulogu u sintezi glikozaminoglikana, lipida i proteina. Vitamin A sudjeluje u metabolizmu masti, posebno sudjeluje u stvaranju kolesterola. Retinol palmitat blagotvorno djeluje na funkcioniranje žlijezda unutarnjeg i vanjskog lučenja, uključujući utjecaje na funkciju suznih, lojnih i znojnih žlijezda, povećava izlučivanje tripsina i lipaze. Lijek sudjeluje u stvaranju koštanog tkiva i rastu kostiju, a također pozitivno utječe na reproduktivnu funkciju i neophodan je za normalan razvoj embrija. Vitamin A pozitivno utječe na stanje kože, posebno retinol palmitat potiče proliferaciju epitelnih stanica, pomlađuje staničnu populaciju i pomaže u smanjenju broja stanica koje slijede put terminalne diferencijacije, a također usporava procese keratinizacije.

Antioksidativni učinak lijeka posljedica je prisutnosti velikog broja nezasićenih veza u molekuli retinola, zahvaljujući čemu je u mogućnosti komunicirati s različitim vrstama slobodnih radikala. Uz to, retinol palmitat pojačava antioksidativni učinak tokoferola, koji zauzvrat sprječava oksidaciju retinola i sprječava razvoj njegovih prooksidativnih svojstava i sprečava stvaranje toksičnih peroksidnih proizvoda.

Alfa-tokoferol acetat je vitamin topljiv u mastima s izraženim antioksidativnim učinkom, kao i regulirajući metaboličke procese u tijelu. Antioksidativni učinak lijeka temelji se na njegovoj sposobnosti da usporava oksidaciju nezasićenih masnih kiselina, smanjuje stvaranje peroksida i sprečava hemolizu eritrocita. Uz to, zaštitu stanica od djelovanja spojeva peroksida i slobodnih radikala provodi vitamin E zbog sposobnosti molekule alfa-tokoferol acetata da se integrira u staničnu membranu, čime se sprječava kontakt kisika i slobodnih radikala s nezasićenim lipidima staničnih membrana..

Alfa-tokoferol acetat kofaktor je u različitim enzimskim sustavima. Pozitivno djeluje na krvožilni sustav, potiče mikrocirkulaciju i normalizira trofizam tkiva, poboljšavajući kapilarnu cirkulaciju krvi, kao i normalizirajući propusnost tkiva i kapilara. Vitamin E pomaže u povećanju otpornosti tkiva na hipoksiju zbog stabilizacije mitohondrijske membrane i smanjenja potrošnje kisika u stanicama. Zabilježeno je međusobno pojačavanje djelovanja vitamina E i ubikinona. Inhibiranjem aktivnosti fosfolipaze A2 alfa-tokoferol lizosoma, acetat štiti fosfolipidni sloj staničnih membrana od uništenja. Lijek sudjeluje u sintezi nukleinskih kiselina, hema, citokroma i drugih bjelančevina koje sadrže hem. Vitamin E ima imunostimulirajući učinak, posebno, alfa-tokoferol acetat stimulira stanični i humoralni imunitet, povećava aktivnost T-limfocita. Zajedno s retinol palmitatom, alfa-tokoferol acetat sudjeluje u održavanju reproduktivne funkcije, nužan je za normalan embrionalni razvoj i stvaranje reproduktivnog sustava.

Farmakokinetika lijeka temelji se na farmakokinetičkim svojstvima njegovih komponenata.

Apsorpcija i raspodjela: Retinol palmitat se apsorbira u gastrointestinalnom traktu nakon interakcije s žučnim kiselinama, alfa-tokoferol acetat se polako apsorbira u probavnom traktu. Bioraspoloživost alfa-tokoferol acetata je oko 50%, vršna koncentracija vitamina E u plazmi opaža se 4 sata nakon oralne primjene. Komponente lijeka ravnomjerno se raspoređuju u organima i tkivima, dok se višak retinola taloži u jetri. Alfa-tokoferol acetat se taloži u jetri, mišićnom i masnom tkivu, eritrocitima, testisima i nadbubrežnim žlijezdama.

Metabolizam: Retinol acetat se metabolizira u jetri da bi stvorio brojne farmakološki aktivne i neaktivne metabolite. Alfa-tokoferol acetat se metabolizira u tijelu da bi stvorio farmakološki neaktivne metabolite.

Izlučivanje: retinol se izlučuje u obliku metabolita u žuči i mokraći. Alfa-tokoferol se izlučuje uglavnom žučom i u malim količinama urinom, nepromijenjen i u obliku metabolita. Retinol se polako izlučuje iz tijela, nakon jednokratne upotrebe 34% uzete doze lijeka izlučuje se iz tijela u roku od 3 tjedna.

Indikacije za uporabu

Lijek se koristi za liječenje pacijenata kojima je potrebna dugotrajna primjena visokih doza vitamina A i vitamina E, uključujući lijek koji se koristi u liječenju takvih bolesti:

 • aterosklerotske vaskularne lezije, oslabljena mikrocirkulacija i trofizam tkiva, obliteracijski endarteritis;
 • lupus eritematozus, psorijaza;
 • lijek se također koristi u oftalmološkoj praksi za liječenje bolesnika s optičkom atrofijom, hemeralopijom (noćna sljepoća), kseroftalmijom, keratomalacijom i retinitisom pigmentoza.

Lijek je indiciran za pacijente koji imaju smanjeni unos vitamina A i E s hranom kao rezultat ograničenja u prehrani ili smanjenja apsorpcije vitamina A i E u probavnom traktu, uključujući u sljedećim uvjetima:

 • gastrektomija;
 • proljev;
 • steatoreja (poremećena apsorpcija masti u gastrointestinalnom traktu i njihovo pojačano izlučivanje fecesom);
 • celijakija, Crohnova bolest, sindrom malapsorpcije (uključujući sindrom malapsorpcije razvijen u pozadini tropskih smreka);
 • ciroza jetre, opstrukcija bilijarnog trakta, kronična kolestaza, opstruktivna žutica;
 • cistična fibroza gušterače;
 • akutne i kronične zarazne bolesti;
 • brzi gubitak težine, neuravnotežena i pothranjenost, uključujući za popunjavanje nedostatka vitamina A i E kod pacijenata na parenteralnoj prehrani;
 • ovisnost o drogama, alkoholizam, ovisnost o nikotinu;
 • dugotrajni stres, lijekovi, uključujući kolestiramin, kolestipol, neomicin, mineralna ulja i dodatke željeza. Osim toga, lijek se propisuje pacijentima na dijeti s visokim sadržajem polinezasićenih masnih kiselina u hrani;
 • hipertireoza.

Osim toga, lijek se može propisati pacijentima koji pate od nekrotizirajuće miopatije, periferne neuropatije i abetalipoproteinemije.

Način primjene

Lijek se uzima oralno, preporučuje se kapsulu progutati cijelu, bez žvakanja, pijući puno vode. Poželjno je uzimati lijek nakon jela..

Trajanje tijeka liječenja i dozu lijeka određuje liječnik koji ovisi, ovisno o prirodi bolesti i individualnim karakteristikama pacijenta.
Odraslima se obično propisuje 1 kapsula lijeka 1 put dnevno. Trajanje liječenja obično iznosi 30-40 dana. Ako je potrebno, moguće je ponoviti tijek terapije Aevitom 3-6 mjeseci nakon završetka prethodnog tečaja.

Nuspojave

Pacijenti lijek obično dobro podnose, no u izoliranim slučajevima mogu se razviti nuspojave poput mučnine, povraćanja, poremećaja stolice, gastralgije i alergijskih reakcija.

U bolesnika koji dulje vrijeme uzimaju lijek Aevit moguće je pogoršanje bolesti žučnog kamenca i kroničnog pankreatitisa.

Dugotrajnom primjenom lijeka, kao i dugotrajnom primjenom lijeka u dozama većim od preporučenih, pacijenti mogu razviti hipervitaminozu A čiji su simptomi lezije središnjeg i perifernog živčanog sustava (uključujući glavobolju, poremećaj sna i budnosti, povećanu razdražljivost, apatiju, parestezije), kao i suhoća i pukotine kože dlanova i stopala, alopecija, seboreja, bolovi u zglobovima, promjene u hodu i povećanje veličine jetre i slezene.

Kontraindikacije

Povećana individualna osjetljivost na komponente lijeka.
Lijek je kontraindiciran u bolesnika koji pate od tirotoksikoze, kroničnog glomerulonefritisa i kroničnog zatajenja cirkulacije.

Lijek treba koristiti s oprezom u bolesnika s infarktom miokarda, kao i u bolesnika s povećanim rizikom od tromboembolije..

Lijek se s oprezom propisuje pacijentima koji pate od teške ateroskleroze koronarnih arterija, kao i akutnih i kroničnih upalnih bolesti bubrega..

Trudnoća

Tijekom trudnoće lijek treba uzimati strogo prema uputama lječnika koji prije propisivanja lijeka mora odvagnuti očekivane koristi za majku i potencijalne rizike za fetus. Posebno je potrebno propisati lijek u prvom tromjesečju trudnoće, s obzirom na visok sadržaj vitamina A u lijeku..

Tijekom laktacije, lijek se uzima strogo prema liječničkom receptu..

Interakcije s lijekovima

Lijek se ne propisuje istovremeno s drugim lijekovima koji sadrže vitamin A, kao ni sa sintetskim analogima.

Istodobnom primjenom lijeka s estrogenima povećava se rizik od razvoja hipervitaminoze A, stoga je imenovanje lijeka Aevit pacijentima koji uzimaju estrogene nepoželjno.

Nitrati i kolestiramin, kada se koriste istodobno s Aevitom, ometaju apsorpciju retinol palmitata.

Retinol palmitat, u kombinaciji s glukokortikosteroidima, smanjuje njihov protuupalni učinak.

Predozirati

Kada koriste precijenjene doze lijeka, pacijenti razvijaju glavobolju, pospanost i oštećenje vida, osim toga, može se razviti nagli porast tlaka u likvoru, što nije popraćeno patološkim promjenama u samoj cerebrospinalnoj tekućini. Daljnjim povećanjem doze mogu se razviti napadaji i zatajenje srca. Dugotrajnom primjenom precijenjenih doza lijeka moguć je razvoj kronične opijenosti vitaminom A, što se očituje poremećajima središnjeg i perifernog živčanog sustava, kože, mišićno-koštanog sustava i endokrinih žlijezda.

Ne postoji specifični protuotrov. Ako se razviju simptomi akutne ili kronične intoksikacije lijekom, potrebno je prestati uzimati lijek i po potrebi provesti simptomatsku terapiju.

Obrazac za puštanje

Mekane kapsule, 10 komada u blisteru, 1 ili 5 blistera u kartonskoj kutiji.
Mekane kapsule, 50 komada u blisteru, 1 blister u kartonu.

Uvjeti skladištenja

Lijek se preporučuje čuvati na suhom mjestu, daleko od izravne sunčeve svjetlosti, na temperaturi od 15 do 25 Celzijevih stupnjeva.
Rok trajanja - 2 godine.

Vitamini "Aevit": zašto uzimati žene i muškarce, sastav, upute, pregledi

Vitamini "Aevit" izvrstan su kompleks koji smiju uzimati žene, muškarci, pa čak i djeca. Proizvodi pomažu u poboljšanju dobrobiti i jačanju imuniteta. Međutim, prije nego što se počnete prijavljivati, morate detaljnije znati čemu služi "Aevit", kako djeluje i tako dalje..

Sastav i korisna svojstva

Proizvod sadrži vitamin A topljiv u mastima (ili drugim riječima, retinol), kao i vitamin E (ili tokoferol). Zanima li vas kako je Aevit koristan? Indicirano je za ljekovito djelovanje kod:

 • bolesti jetre;
 • sniženi imunitet;
 • dugotrajni stres;
 • trofički poremećaji;
 • gastrointestinalne tegobe;
 • zarazne bolesti;
 • ovisnost o duhanu, drogama ili alkoholu;
 • aterosklerotske promjene na krvnim žilama.

Mnoge će još zanimati zašto uzimaju "Aevit". Lijek se preporučuje za liječenje dermatoloških bolesti, i to:

 • retinitis pigmentosa;
 • psorijaza;
 • lupus eritematozus;
 • obliteracijski endarteritis i tako dalje.

Za što se još koristi "Aevit"? Pomaže u borbi protiv akni, bora, ispravlja i poboljšava izgled noktiju, kose.

Blagodati za oči

Valja napomenuti da su vitamini izuzetno korisni i za vidni sustav. "Aevit" za oči pogodan je kao profilaksa bolesti, kao i za liječenje određenih bolesti povezanih sa smanjenom vizualnom funkcionalnošću. Uzimanje vitamina bit će potrebno na tečajevima od najmanje jednog mjeseca. Alat će posebno pomoći u suočavanju sa:

 • atrofija vidnog živca;
 • oštećenje rožnice;
 • suhoća konjunktive i rožnice očiju;
 • slab vid u mraku, ovo se naziva i hemerolopija;
 • nasljedne patologije u mrežnici.

Vitamini su vrlo dobri i učinkoviti. Međutim, ne zaboravite da ćete svakako trebati pročitati upute za uporabu kapsula Aevit, a također proučiti kontraindikacije i moguće komplikacije. Ovo je neophodno da biste bili sigurni..

Kako točno vitamini utječu na tijelo?

Već znamo za što služi "Aevit", ali još nismo u potpunosti shvatili kako lijek utječe na tijelo.

Povećanje imuniteta događa se zbog prisutnosti vitamina A, osim toga, ova komponenta dodatno sudjeluje u uspostavljanju ispravnog funkcioniranja endokrinih žlijezda, kao i u razvoju vizualnih funkcija..

Vitamin E izvrstan je antioksidans koji vam omogućuje brzo i jednostavno uklanjanje toksina iz tijela. Ovaj se vitamin također aktivno koristi u kozmetičkoj industriji: zaglađuje bore, vlaži kožu.

Zanimljiva činjenica: prezasićenje vitaminima opasno je za zdravlje, donijet će samo negativan učinak na organe i funkcionalne sposobnosti tijela.

Vitamini su prikladni za djecu?

"Aevit" mogu uzimati i djeca koja imaju već četrnaest godina. Ako multivitaminski kompleks primijenite izvana, tada nema ograničenja. Uljna otopina pripravka prikladna je za liječenje rana, opeklina i za brzo zacjeljivanje posjekotina. Ovaj se kompleks također preporučuje davati adolescentima, jer će lijek pomoći u prevladavanju akni, a mnogim dječacima i djevojčicama to je pravi problem.

Primjena lijeka "Aevita" namijenjena je ženama koje žele vratiti svojoj ljepoti, sjaju i zdravlju staru kožu. Kompleks će pomoći vratiti zdrav izgled noktima i kosi, a riješit će i neke probleme ginekološke etimologije..

Jesu li vitamini prikladni za muškarce?

A za što se još uzima Aevit? Preporučuje se i muškarcima, posebno ako bračni par ima problema s začećem djeteta. Lijek, povećavajući imunitet, također će pridonijeti aktivnosti sperme. Čak su postojala istraživanja koja su potvrdila poboljšanje kvalitete sperme kod muškaraca koji su uzimali ovaj multivitaminski kompleks..

Gdje možete kupiti ove proizvode?

Multivitaminski kompleks je komercijalno dostupan. Proizvod možete kupiti putem interneta ili u ljekarni, a ne treba vam liječnički recept. Ipak, preporuča se konzultirati se sa svojim liječnikom prije upotrebe proizvoda..

Politika cijena

Trošak ovog kompleksa vrlo je pristupačan - 120-140 rubalja, sve ovisi o proizvođaču i o broju kapsula u pakiranju. U svakom slučaju, ovo je malo novca za učinkovit proizvod..

Recenzije o "Libriderm Aevitu" uglavnom su pozitivne. Djevojke koje su prolazile kurs terapije ovim lijekom primijetile su da se njihovo blagostanje značajno popravilo, postignuta je stabilna remisija, a neke su imale i kronične bolesti ili su se počele manje oštro manifestirati.

Mnogi su ljudi primijetili da poboljšanja počinju četvrti do peti dan nakon početka terapije. Mnoge djevojke koristile su "Aevit" za lice, a ostavile su i pozitivne kritike, jer se alat pokazao izvrsnim u akciji.

Oblik oslobađanja sredstava

Naučili smo za što se koristi "Aevit", sada vrijedi saznati u kojim se oblicima proizvodi. Predstavljena su dva oblika pravnog lijeka:

 • u kapsulama, prekrivenim žutom ljuskom (ima pakiranja od deset, dvadeset, trideset i pedeset komada);
 • u ampulama za injekcije (jedna ampula sadrži oko mililitara pripravka, u pakiranju je uvijek deset ampula).

Što možete naučiti iz uputa za kapsule Aevit? Konzumiraju se oralno, ne treba ih žvakati, već jednostavno popijte čašu vode. Za preventivne mjere uzimajte kapsulu svaki dan prije ili nakon obroka. Preventivni tečaj je trideset dana. "Aevit" u kapsulama, kao što vidite, vrlo je lako uzeti. Ne tako davno pojavila se krema Aevit koja učinkovito djeluje na kožu..

Krema "Aevit"

Upotreba kapsula i ampula "Aevita" prilično je široka, ali o kremi još nije raspravljano. Mnogi se ljudi pitaju koje su prednosti multivitaminske kreme i kako pravilno primijeniti proizvod. Mast s vitaminima ne samo da će vlažiti kožu, već će stanice opskrbljivati ​​retinolom i alfa-tokoferolom koji su im potrebni, drugim riječima, tvarima potrebnim za mladolikost kože i njezin zdrav izgled. To je glavna karakteristika ove kreme.!

Međutim, liječnici ne preporučuju upotrebu Aevita oko očiju i na drugim područjima kože tijekom cijele godine. Tada se postavlja pitanje koliko dugo smije koristiti takvu kremu. Znamo zašto uzimaju "Aevit" u obliku kreme, ali to je dopušteno samo nekoliko mjeseci bez pauze. Tada ćete morati pauzirati dva do četiri mjeseca, a onda je dopušteno nastaviti tečaj. Utvrđenu kremu treba koristiti jednom dnevno, najbolje navečer. Istodobno, ne zaboravite nanijeti proizvod linijama za masažu i lagano voziti Aevit Libriderm oko očiju prstima, a ne samo.

Kako se daju injekcije?

Injekcije je potrebno davati intramuskularno. Injekcije se daju u mililitrima jednom dnevno tijekom dvadeset dana, a u nekim slučajevima terapija traje i do mjesec dana. Ponovljeni tečaj može se ponoviti nakon šest mjeseci..

Više detalja o tome zašto se uzima "Aevit"

Lijek se često propisuje za poboljšanje stanja imunološkog sustava, liječenje kožnih bolesti, bolesti noktiju i kose, s oslabljenim tijelom nakon bolesti ili zbog patologija:

 1. Ginekologija. Vitaminski kompleks "Aevit" za žene preporučuje se u razdoblju nakon porođaja, kao i za zacjeljivanje sluznice u šupljini maternice. Lijek se smije koristiti kod obilnih i bolnih menstruacija kako bi se smanjila bol i smanjio gubitak krvi, kao i kod problema povezanih s neplodnošću. Vitamini su također pogodni za jačanje ženskog zdravlja.
 2. Oči. Ako u tijelu nedostaje vitamina, to onda može negativno utjecati na funkcije odgovorne za kvalitetu ljudskog vida. "Aevit Libriderm" pogodan je za jačanje rožnice očiju, poboljšanje fokusiranja vidnog sustava, zaustavljanje negativnih promjena na mrežnici. Treba napomenuti da vitamini ne mogu zamijeniti cjelovitu terapiju..
 3. Trudnoća i dojenje. Lijek se smije koristiti tijekom trudnoće samo pod nadzorom liječnika i samo u slučaju krajnjeg nedostatka vitamina, jer uporaba kompleksa može negativno utjecati na razvoj fetusa. Zabranjeno je koristiti lijek u prvom tromjesečju trudnoće. Također, liječnici ne preporučuju upotrebu lijekova tijekom dojenja, tako da beba ne prima veliku dozu vitamina s mlijekom, što može negativno utjecati na njegovo zdravlje i razvoj..
 4. Mastopatija. "Aevit" pozitivno utječe na hormonalnu pozadinu ženskog tijela, poboljšava stanje mliječnih žlijezda. Čak su i mnogi mamolozi prepoznali da ovaj lijek pozitivno djeluje na žene s mastopatijom. Doziranje je standardno - jedna kapsula dnevno. Trajanje terapije je mjesec dana, pauzu će trebati napraviti sa šest mjeseci, a zatim se terapija može ponoviti.
 5. Psorijaza, ekcem. Recenzije o "Aevitu" za kožu također su pozitivne. To je zbog činjenice da kompleks ima blagotvoran učinak na ljudsko tijelo kod psorijaze i ekcema, a to potvrđuju i mnogi liječnici. Dermatolozi su ti koji svojim pacijentima prepisuju predstavljene vitamine za kožu i nokte. Proizvod je potrebno koristiti u kapsuli jednom dnevno tijekom dvadeset do četrdeset dana, nakon čega ćete morati napraviti pauzu od tri do šest mjeseci.
 6. Vrhunac. "Aevit" pomaže ženama da lakše podnose hormonalne promjene u tijelu, jer je ovo jedno od najtežih razdoblja u životu žena. Tijekom početka menopauze vitamin E naglo pada u krvotoku, što znači da se mora nadoknaditi. Lijek je izuzetno koristan u slučajevima kada postoje problemi sa štitnjačom, pušenjem i lošim vidom. Trajanje terapije je dva do tri tjedna, trebate uzimati lijek jednu kapsulu dnevno. Nakon nekoliko mjeseci liječenje se može ponoviti.

"Aevit" i kozmetologija

Već znamo zašto uzimaju "Aevit", ali još uvijek ne znamo sve. Lijek se učinkovito pokazao u kozmetičkoj industriji. To ne čudi, jer proizvod sadrži puno korisnih komponenata koje će pomoći koži da postane zdravija, a kosi i noktima vratit će prirodni sjaj i izvrstan izgled..

Vitamini za akne i bore

Ako želite poboljšati izgled kože ili se riješiti bora, tada će vam pomoći učinkovit postupak s ovim multivitaminskim kompleksom - oblogom. Alat savršeno zaglađuje bore, smanjuje poroznost kože, liječi akne, ali za veću učinkovitost bit će potrebne brojne preliminarne mjere. Prije nanošenja proizvoda, preporučuje se unaprijed očistiti dermis, a zatim kombinirati smjesu iz ampule i kozmetičkog ulja. Ovaj proizvod najbolje je nanositi nježnim masažnim pokretima na područja po vašem izboru. Zatim pričekajte malo dok se proizvod upije u kožu i pokrijte tretirano mjesto prozirnom folijom ili plastikom, a na vrh stavite ručnik. Proizvod ne trebate isprati. Da bi učinak bio primjetan, bolje je postupak provoditi trideset minuta i to nekoliko puta tjedno. Tijek njege lica ne smije biti duži od nekoliko mjeseci. Koža će postati hidratizirana, svježa i lijepa.

Kosa, trepavice i obrve

Aevit je pogodan i za kosu, obrve i trepavice. Alat će vam pomoći ojačati folikule dlake, dati kovrčama zdrav izgled i osloboditi vas podijeljenih vrhova. Vitamini se mogu koristiti u kombinaciji sa šamponom ili regeneratorom, samo dodajte tri ampule proizvoda u jedan šampon ili jednostavno utrljajte smjesu u kosu i vlasište preko noći.

Vitaminski kompleks također će vam pomoći da aktivirate rast obrva i trepavica. Da biste to učinili, trebate učiniti sljedeće: kapsulu prvo morate probušiti sterilnom iglom, a zatim nanijeti sastav na trepavice i obrve čistom četkom za šminku, koju lagano istisnete iz nje. Prikazani postupak mora se ponavljati noću mjesec ili jedan i pol. Također možete kombinirati i drugu kozmetiku i esencijalna ulja za puno veći učinak..

Idealna mješavina za trepavice je mješavina "Aevita" i maslinovog, ricinusovog, čička, bademovog ulja. Alternativno ga pomiješajte s ribljim uljem. Za trepavice možete upotrijebiti i staru tubu maskare, međutim, trebat će je vrlo temeljito oprati i napuniti mješavinom ulja i vitamina. Nanesite proizvod četkom nekoliko puta mjesečno, tako da možete ubrzati rast trepavica i poboljšati njihov izgled.

Ne zaboravite da je prevencija najbolje rješenje. Ne trpajte trepavicama, pripazite na kvalitetu svoje kozmetike - i sve će biti u redu.

Vitamini i nokti

Patite li od lomljivih noktiju, stalnog perutanja, sporog rasta i gubitka sjaja? Tada je kompleks vitamina idealan za vas u rješavanju problema. Kako koristiti lijek? Dovoljno je samo utrljati proizvod u pločicu nokta i kožicu. Postupak se preporučuje provoditi tri tjedna kako bi se dobio izvrstan kozmetički i terapeutski učinak. Primijetit ćete da su vam nokti ljepši, zdraviji i jači.

Mogući su vitamini i gubitak kilograma?

Tijelo je pod dijetom pod velikim stresom, a da bi se tijelo održalo u normalnom stanju dok se bori protiv suvišnih kilograma, mora biti zasićeno vitaminima, a Aevit će u tome pomoći. Kompleks će također pridonijeti aktivaciji metaboličkih procesa, imati umirujući učinak na živčani sustav i podržati imunitet.

Kako se očituje predoziranje i nuspojave?

Vitamine je najbolje koristiti pod strogim nadzorom liječnika koji će odrediti točnu dozu tako da kompleks ima ljekoviti učinak na cijelo tijelo. Međutim, u slučaju predoziranja, može doći do opijenosti tijela..

Višak vitamina može uzrokovati:

 • mučnina;
 • povraćanje;
 • poremećaji stolice;
 • suhoća dermisa;
 • seboreja;
 • bolni osjećaji u zglobovima;
 • alergijski osip;
 • negativne promjene u jetri, slezeni ili bubrezima;
 • razvoj poremećaja u živčanom sustavu, migrene, depresije, pospanosti ili nesanice.

Koje se nuspojave mogu pojaviti? Ako se lijek uzima ispravno, doziranje se uvijek poštuje, a nuspojave se javljaju samo u iznimnim slučajevima. Razlog tome može biti osobna netolerancija neke komponente, poremećaj rada gastrointestinalnog trakta ili banalna alergijska reakcija. Najčešće se nuspojave pojavljuju tek nakon uzimanja vitamina u kapsulama. Evo nekih negativnih učinaka koji se mogu pojaviti:

 • kožne reakcije: prekomjerni gubitak kose, perutanje vlasišta;
 • pretjerana razdražljivost;
 • smetnje u gastrointestinalnom traktu: mučnina, povraćanje, poremećaj stolice, razvoj bolesti žučnih kamenaca.

Neki su se pacijenti žalili i na jake glavobolje različite lokalizacije, a alergijska reakcija je također rijetka..

Koje su zabrane uzimanja vitamina?

Multivitaminski kompleks u kapsulama ili ampulama, iznutra i izvana, ne smiju uzimati osobe sklone alergijskim reakcijama na komponente lijeka. Također je zabranjeno koristiti lijek ako u tijelu imate višak vitamina A i E. Nije dopušteno davanje vitamina djeci koja još nemaju četrnaest godina. Potrebno je pažljivo uzimati lijek za bolesti jetre, bolesti bubrega i štitnjače.

Uputa također zabranjuje uzimanje ovog kompleksa trudnicama, međutim, ovo se pitanje već rješava pojedinačno i s liječnikom. To je zbog činjenice da tijekom trudnoće buduća majka treba puno hranjivih sastojaka i vitamina, a nedostatak dovodi do činjenice da liječnici propisuju vitaminske pripravke za trudnice, kao što je "Aevit". Vrijedno je odmah rezervirati, buduće majke smiju uzimati vitaminske komplekse tek nakon odobrenja liječnika i imenovanja doze za njih. Ne bavite se samo-lijekovima!

Nego što predoziranje prijeti?

Vitamini A i E sastojci su topivi u mastima koji u tijelu ostaju dulje od vitamina topivih u vodi, pa ih nema potrebe koristiti svakodnevno. U tom slučaju, ne treba zaboraviti da lijek treba piti samo u skladu s uputama, inače vas nuspojave neće čekati. Predoziranje će dovesti do jakih bolova u epigastričnoj zoni, povraćanja, proljeva, osipa, crvenila, osjetit ćete pospanost, letargiju, glavobolju, mogu biti i grčevi. Osim toga, predoziranje je opasno jer može uzrokovati i hiperkalcemiju. Treba napomenuti da se lijek ne smije uzimati istovremeno sa srebrom, željeznim proizvodima ili komponentama koje reagiraju na alkalije. Samo-liječenje vitaminima je neprihvatljivo i uvijek se trebate posavjetovati sa svojim liječnikom.

Koji su pozitivni aspekti lijeka?

Vitaminski kompleks, kao i drugi farmaceutski proizvodi, ima svoje prednosti i nedostatke. Predstavljeni alat ima sljedeće prednosti:

 • niska cijena (trošak ne prelazi dvjesto rubalja po paketu);
 • najčešće je potrebno uzimati lijek jednom dnevno;
 • lijek je dostupan u raznim oblicima radi opće pogodnosti;
 • proizvod podržava ne samo ljepotu, već i zdravlje;
 • sadrži dva bitna antioksidansa.

Koji su nedostaci ovog lijeka?

Nekoliko je negativnih strana ovog alata. Loša je strana što lijek ne mogu uzimati djeca, buduće majke zbog prijetnje hipervitaminozom. Također, lijek u svom sastavu ima samo dva vitamina i u tome gubi od mnogih drugih kompleksa. Možda, lijek nema više nedostataka.

Kako kompleks komunicira s drugim lijekovima?

Lijek se ne smije koristiti zajedno s drugim kompleksima koji sadrže vitamin A, zbog rizika od predoziranja i razvoja hipervitaminoze A.

Vrijedno je uzeti u obzir da ova komponenta smanjuje učinak dodataka kalcija, što znači da se povećava rizik od hiperkalcemije. Kolestiramin, kolestipol, mineralna ulja, neomicin smanjit će apsorpciju vitamina A i E.

Zabavna činjenica: Oralni lijekovi povećavaju vitamin A u plazmi.

Ako istodobno uzimate tetraciklin i ovaj kompleks u visokim dozama, tada će se rizik od razvoja intrakranijalne hipertenzije uvelike povećati. Zabranjeno je propisivanje lijeka istodobno s uzimanjem nitrata, jer ometaju apsorpciju vitamina A.

Kako pravilno skladištiti proizvode?

Kompleks će trebati spasiti na mjestu gdje nema vlage i svjetlosti. Očitanja temperature trebala bi biti između 15 i 25 Celzijevih stupnjeva. Proizvod je potrebno čuvati na mjestu koje je nedostupno djeci. Rok trajanja lijeka je dvije godine. Nakon isteka roka valjanosti, lijek se ne smije upotrijebiti.

Koji su analozi ovog kompleksa?

Brojne ljekarne mogu svojim kupcima umjesto odvojenih vitamina A i E "Aevit" ponuditi. Postoje i analozi ovog kompleksa, a to su:

 • Bjeloruski lijek "Aevit Mite";
 • Poljski proizvod "Vitaminel".

Ako želite, možete kupiti gore spomenute proizvode.

Koji je rezultat?

Vitaminski kompleks "Aevit" koristi se u razne svrhe, liječi tijelo, održava imunološki sustav u dobrom stanju, poboljšava izgled kose, noktiju i kože. Kompleks uspješno koriste i muškarci i žene u mnogim zemljama svijeta, a sve zbog dostupnosti lijeka koji može riješiti puno zdravstvenih problema.

"Aevit" je multivitamin za odrasle koji ne samo da može podržati imunološki sustav, već i spriječiti nedostatke u tijelu, spriječiti razvoj očnih bolesti. Ovaj kompleks vitamina možemo sigurno nazvati vitaminom ljepote i zdravlja.!

Ne zaboravite da je lijek najbolje uzimati tek nakon savjetovanja s liječnikom. To će vam omogućiti da izbjegnete mnoštvo budućih zdravstvenih problema. Možda mislite da će vam vitamini pomoći da postanete zdraviji, ali vaše stanje mogu pogoršati. Svemu treba mjera, odgovarajuća doza, inače ćete se samo pogoršati i bit će izuzetno teško ispraviti posljedice..

Aevit

Upute za korištenje:

Cijene u mrežnim ljekarnama:

Farmakološka djelovanja Aevite

Aevit je vitaminski kompleksni pripravak s imunostimulacijskim i antioksidativnim svojstvima. Kompleks Aevit, pregledi liječnika i pacijenata o kojem su jedinstveno pozitivni, sastoji se od dva vitamina - A (retinol palmiat) i E (alfa-tokoferol acetat). Vitamini Aevit potiču regeneraciju tkiva, sudjeluje u metabolizmu lipida i proteina, pozitivno utječe na vid, podržava reproduktivnu funkciju tijela, poboljšava cirkulaciju krvi, vraća propusnost krvnih žila, trofizam tkiva.

Svi gore opisani učinci primjene Aevita mogući su zbog farmakoloških svojstava vitamina A, E.

Vitamin A odgovoran je za metabolizam tkiva, sposoban je povećati stanični i humoralni imunitet, pojačava mijelopoezu i poboljšava funkciju makrofaga. Vitamin A može smanjiti rizik od infekcija dišnog i probavnog trakta. Zbog sudjelovanja ovog vitamina u kompleksu Aevit, kada se koristi, keratinizacija usporava, stanice se pomlađuju. Povoljan učinak lijeka Aevit na reproduktivnu funkciju također je posljedica sudjelovanja vitamina A u ovom kompleksu. Uz to, retinol palmiat sudjeluje u stvaranju vizualnog signala, koštanog tkiva, pospješuje rast kostiju, pozitivno utječe na rad znojnih, lojnih, suznih žlijezda.

Također, vitamin A, zahvaljujući nezasićenim vezama molekule retinola, djeluje s različitim vrstama radikala i potiče antioksidativnu funkciju vitamina E, koji je, pak, druga važna komponenta Aevita, sprječava oksidaciju retinola, čime sprečava stvaranje otrovnih proizvoda.

Uz to, vitamin alfa-tokoferol acetat (E) odgovoran je za regulaciju metaboličkih procesa u ljudskom tijelu, zaštitu stanica od djelovanja slobodnih radikala, prevenciju hemolize eritrocita, pozitivno utječe na mikrocirkulaciju i trofizam tkiva, krvožilnog sustava.

Alfa-tokoferol također potiče imunitet, opći i humoralni, te stanični. Zahvaljujući ovoj komponenti kompleksa Aevit, povećava se aktivnost T-limfocita. Uz to, u kombinaciji s vitaminom A osigurava se normalno formiranje reproduktivnog sustava i razvoj embrija..

Farmakokinetička svojstva Aevita posljedica su farmakokinetike njegovih sastojaka.

Apsorpcija Aevite: Vitamin E apsorbira se u probavnom traktu, a vitamin retinol u gastrointestinalnom traktu. Komponente Aevita, vitamini A, E ravnomjerno se raspoređuju u tkivima i organima, dok se višak vitamina A taloži u jetri, a vitamin E - u mišićima, masnom tkivu, nadbubrežnim žlijezdama, testisima, jetri, eritrocitima.

Metabolizam Aevite: vitamin A u procesu metabolizma u jetri stvara aktivne i neaktivne metabolite. Vitamin E tvori samo farmakološki neaktivne metabolite u procesu metabolizma.

Izlučivanje Aevita: retinol acetat se već izlučuje kao metaboliti u mokraću i žuč. To se događa polako: nakon jednokratne upotrebe, trećina uzetog vitamina izlučuje se iz ljudskog tijela još tri tjedna. Vitamin E izlučuje se samo žučom, a urinom samo u malim količinama.

Indikacije za uporabu Aevite

Zbog svog složenog sastava, primjena Aevita propisana je kod brojnih bolesti. Terapija Aevitom propisana je za pacijente kojima je, prema različitim pokazateljima, potreban dugotrajni unos velike količine vitamina E i A.

Prema Aevitinim uputama, to je neophodno i opravdava se u brojnim slučajevima:

- poremećena mikrocirkulacija i trofizam tkiva;

- psorijaza, lupus eritematozus;

- atrofija vidnog živca, "noćno sljepilo" (hemeralopija), keratomalacija, kseroftalmija, pigmentni retinitis;

Primjena Aevita također je indicirana za one pacijente koji imaju ograničenu prehranu, a unos vitamina A i E na prirodan način smanjen je s takvim bolestima i stanjima:

 • proljev;
 • gastrektomija;
 • steatoreja;
 • Crohnova bolest, malapsorpcija, celijakija;
 • kolestaza u kroničnom stadiju, opstruktivna žutica, neprohodni bilijarni trakt, ciroza jetre;
 • bolest gušterače - cistična fibroza;
 • zarazne bolesti u akutnim i kroničnim stanjima;
 • pothranjenost, brzo mršavljenje (Aevit vitamini su često propisani onima koji su na parenteralnoj prehrani - kako bi nadoknadili nedostatak retinola i alfa-tokoferol acetata)
 • ovisnost o alkoholu, nikotinu, drogama;
 • dugotrajni stres;
 • uporaba lijekova, mineralnih ulja koja sadrže željezo (na primjer, neomicin, kolestiramin, kolestipol)
 • prehrana koja uzrokuje povećani unos polinezasićenih masnih kiselina;
 • hipertireoza
 • periferna neuropatija;
 • abetalipoproteinemija;
 • nekrotizirajuća miopatija.

Metoda korištenja Aevite

Vitamini Aevit uzimaju se nakon jela, progutaju se cijeli (ne žvaču) i isperu vodom.

Prosječni tijek prijema, prema uputama Aevite: za odraslu osobu - 30 - 40 dana. jedna kapsula jednom u 24 sata. Ali više pojedinačnih doza Aevita i trajanje tečaja propisuje liječnik kod kojeg se pacijent promatra. Prema zapažanjima i pregledima, ako se nepravilno koristi Aevit, može dovesti do neželjenih posljedica..

Za točniji sastanak i mogućnost ponavljanja primjene Aevita (samo 3 mjeseca ili šest mjeseci nakon završetka posljednjeg tečaja - prema Aevitovim uputama) potrebno je točno znati prirodu bolesti i karakteristike tijela pacijenta.

Opis nuspojava lijeka Aevita

Prema opisu i pregledima, Aevit se dobro podnosi, ali postoje statistike nuspojava u pozadini primjene Aevita:

1) povraćanje, mučnina, alergijske manifestacije, gastralgija, poremećaj stolice - izolirani slučajevi povezani samo s individualnim karakteristikama pacijentovog tijela;

2) pogoršanje kroničnog pankreatitisa, žučne bolesti - kod onih koji dugo uzimaju Aevit;

3) hipervitaminoza A. Izražava se u porazu perifernog i središnjeg živčanog sustava - poremećaji spavanja, razdražljivost, glavobolja, parestezija, apatija. Mogu se pojaviti i oštećenja kože - pukotine i suhoća stopala i dlanova, seboreja, alopecija. Prema pregledima, Aevit je također doveo do bolova u zglobovima, povećanja slezene, jetre, promjene u hodu, ali sve je to primijećeno u pozadini dulje uporabe lijeka i u dozama koje su premašivale preporučene.

Kontraindikacije za uporabu Aevite

1. Individualna netolerancija vitamina Aevita;

2. Tirotoksikoza, kronični glomerulonefritis i kronično zatajenje cirkulacije;

3. Infarkt miokarda, rizik od tromboembolije, teška ateroskleroza koronarnih arterija, akutna i kronična upala bubrega (Aevit je propisan, ali s velikim oprezom);

Prema uputama, uzimanje Aevita tijekom trudnoće i dojenja dopušteno je samo uz dopuštenje liječnika..

Aevit: što uzimaju, kako uzimati, koristi za žene, analozi i pregledi

27. prosinca 2018

 • Oblici puštanja Aevite
 • Zašto uzimati Aevit
 • Kako uzimati Aevit
 • Prednosti Aevite za žene
  • Primjena Aevite za kosu
  • Aevit za kožu lica
  • Aevit za kožu oko očiju
  • Aevit za usne
  • Aevit za nokte
  • Aevit za akne
  • Aevit s mastopatijom
  • Aevit tijekom trudnoće
 • Aevit za djecu
 • Kontraindikacije za uporabu Aevite
 • Analozi Aevita
 • Recenzije vitamina Aevit
 • Zaključak

Vitamini Aevit kombinirani su lijek koji sadrži dvije glavne aktivne tvari - vitamine A i E. Vitamin A (Retinol, retinol palmitat) potreban je čovjeku za prirodno funkcioniranje mrežnice očiju, rast i razvoj koštanog tkiva, regulaciju reproduktivne funkcije, razvoj stanica kože i sluznice. Aktivno sudjeluje u biokemijskim procesima tijela. Vitamin A pomaže ubrzati regeneraciju i proizvodnju kolagena, a time pomaže koži da se brže obnavlja i izgleda zdravo. S tim u vezi, Aevit uživa veliku popularnost i priznanje u kozmetologiji..

Vitamin E (alfa-tokoferil acetat) - ubrzava obnavljanje kapilarne cirkulacije, pojačava otpornost tkiva na hipoksiju, normalizira propusnost kapilara i tkiva. Visoka učinkovitost lijeka postiže se kombinacijom 2 vitamina. Odvojeni unos ovih komponenata pokazuje nisku učinkovitost, jer Jedan bez drugog ovi se vitamini praktički ne apsorbiraju.

Zanimljiva činjenica: Vitamin A ljudsko tijelo ne apsorbira bez masnoće. Stoga se u pripravku Aevit suncokretovo ulje koristi kao pomoćna tvar, što pripravku daje lijepu zlatnu boju..

Oblici puštanja Aevite

 • Aevit tablete prodaju se u blisterima od 10, 20, 50 komada u pakiranju. Izgleda kao kapsule napunjene prekrasnom žutom uljnom tekućinom.
 • Otopina za intramuskularnu injekciju (prodaje se u staklenim ampulama).
 • Također se nalazi u nekim kozmetičkim proizvodima (na primjer, krema AEVIT iz Librederma).

Zašto uzimati Aevit

Dakle, vitamin Aevit, kapsule, krema i otopina za injekcije - zašto je to korisno??

 • Glavni razlog uzimanja Aevita je prisutnost nedostatka vitamina A i E. Liječnik bi trebao dijagnosticirati nedostatak vitamina na temelju pacijentove povijesti bolesti i krvne pretrage.
 • Aevit se propisuje kada se pacijentu dijagnosticiraju bolesti i stanja koja zahtijevaju dugotrajni unos visokih doza vitamina A i E. Tu spadaju kožne bolesti: psorijaza, ekcemi (neki oblici), ihtioza, seboroični dermatitis.
 • Prijem Aevite favorizira u borbi protiv posljedica stresa i kod nervnog prenapona.

Kao profilaksa nedostatka vitamina, pijenje Aevita je nepoželjno, jer višak vitamina A i E može dovesti do nuspojava, na primjer, jakih glavobolja, vrtoglavice, zatajenja srca, poremećaja vida, mučnine i povraćanja i konvulzija. Pri uzimanju visoke doze lijeka, sljedeći dan mogu se pojaviti osip i ljuštenje kože, uklj. a na licu proljev. Unatoč činjenici da se vitamini A i E smatraju vitaminima ljepote, za liječenje određenih bolesti ili stanja, Aevit se propisuje, uključujući i muškarce.

Kako uzimati Aevit

Kako piti Aevit detaljno je opisano u uputama priloženim uz svako pakiranje. Prema preporukama, kapsule Aevit koriste se oralno, jednom dnevno. Trajanje liječenja je od 20 do 40 dana s razmacima od 3-6 mjeseci. Nakon toga tečaj se može nastaviti. Intramuskularne injekcije daju se jednom dnevno, trajanje liječenja je kako je propisao liječnik.

Prednosti Aevite za žene

Možda nema žena koje ne bi sanjale o lijepoj i njegovanoj kosi, zdravoj, zategnutoj koži, snažnim noktima i živahnom sjaju u očima. No, s obzirom na način života, stres, umor, česti nedostatak vremena za pravilnu osobnu njegu, suh zrak u zatvorenom tijekom sezone grijanja i beskrajni nedostatak vitamina, većina je žena izuzetno nezadovoljna svojim izgledom. Srećom, postoje dostupni načini da se očistite i dovedete vanjske promjene na bolje. Jedan od ovih jednostavnih načina je uzimanje lijeka Aevit. Zahvaljujući svojim čudesnim svojstvima, svaka žena može ojačati nokte i kosu, poboljšati stanje kože, pa čak i smanjiti broj omraženih akni..

Primjena Aevite za kosu

Aevit vitamini za kosu uzimaju se oralno ili se koriste kao pomoćni sastojak u medicinskim maskama. Komponente maske miješaju se u jednakim omjerima i smjesa se nanosi na vlasište, nakon sat vremena ispire se redovitim šamponom. Tjedna maska ​​tijekom 1 mjeseca ojačat će folikule dlake, ubrzati rast kose. Vitamini Aevit za kosu omogućuju vam postizanje glatkoće, mekoće i sjaja kose. Za masnu kosu preporučuje se izrada maske od 1 žumanjka, 1 žličice alkohola i vode, sadržaja dvije ampule (za injekcije) glavnog vitamina. Maska se nanosi 15-20 minuta i ispire. Žumanjak u maski hranjivo će djelovati na kosu, alkohol će isušiti masnu kožu i smanjiti aktivnost lojnih žlijezda, Aevit će imati općenito jačajući učinak. Možemo sa sigurnošću reći da je Aevit za kosu dostojna alternativa skupim kozmetičkim proizvodima i proizvodima za njegu..

Zanimljiva činjenica: Ako dodate sadržaj kapsule Aevita redovnom šamponu, tada će kosa nakon pranja postati upravljivija i glatka.

Aevit za kožu lica

Za kozmetičke postupke Aevit se koristi i kao neovisno sredstvo i kao dio hranjivih maski u kombinaciji s drugim komponentama. Aevit: upute za uporabu za kožu nisu složene - sadržaj želatinskih kapsula nanosi se navečer na čistu kožu lica ne više od 3 puta tjedno. Dopušteno je dodavanje vitamina Aevit u redovnu kremu za lice. Takav dopunjeni sastav pojačat će učinak uobičajenog lijeka, a rezultati njegovog utjecaja bit će primjetni sljedećeg jutra..

Aevit se koristi za uklanjanje bora na staru koži. Rezultat upotrebe lijeka također je očit kao hranjiva, hidratantna maska ​​s lifting učinkom. Rezultat takvog postupka primjetan je već sljedećeg jutra nakon jednokratne upotrebe - koža je blistava, zasićena vlagom, elastična i glatka. Aevit, kao maska ​​za lice, može se koristiti u kombinaciji s breskvinim, arganovim, kokosovim uljem za suhu kožu. S gospinom travom, uljem sjemenki grožđa - za masnu kožu i kožu sklonu aknama. Vrijedno je obratiti pažnju na hranjivu kremu industrijske proizvodnje "Aevit" za kožu lica. Koristi se 1-2 puta tjedno i ne preporučuje se za kožu oko očiju. Uz to, krema je skuplja od samih vitamina Aevit, a učinak njezine uporabe nije toliko očit kao nakon nanošenja vitaminskog sastava iz želatinske kapsule na kožu, jer je koncentracija glavnih aktivnih sastojaka u kremi niža nego u vitaminskoj kapsuli.

Zanimljiva činjenica: Ne preporučuje se Aevit koristiti kao vanjski kozmetički proizvod danju - pod utjecajem ultraljubičastog zračenja na koži se mogu stvoriti staračke pjege.

Aevit za kožu oko očiju

Sadržaj kapsula može se (i čak bi trebao) nanositi na kožu oko očiju. Masni sastav vitamina doslovno čini čuda za nježnu kožu kapaka - bore se zaglađuju, koža se zateže doslovno preko noći, a otekline nestaju. Preporučuje se provođenje postupka takve vitaminske terapije u tečajevima: 1 tečaj - 1 mjesec stanke, a zatim se postupak može nastaviti.

Aevit za usne

Kako bi se hidratizirao i nahranio, proizvod se nanosi na usne umjesto ljepila. Ovaj je postupak posebno koristan u hladnoj sezoni. Lijek će vam pomoći i riješiti se malih pukotina, ljuštenja, herpesa.

Aevit za nokte

Ako svakodnevno utrljavate sadržaj kapsule Aevita u ploče noktiju i kožicu, najmanje jedan mjesec, površina noktiju postat će ujednačena i glatka, nokti će se prestati ljuštiti i postat će osjetno jači.

Aevit za akne

Tvari retinol i tokoferol ubrzavaju procese cirkulacije krvi, povećavaju vaskularnu propusnost, jačaju stanični imunitet, i što je najvažnije, djeluju antiseptički, što znači da upotreba Aevita kao zasebnog sredstva ili u sklopu složene terapije omogućuje brzo suočavanje s problemom akni, akni, upale i druge kože bolesti.

Aevit s mastopatijom

U liječenju dijagnosticirane mastopatije liječnik Aevit propisuje kao jedan od lijekova u okviru složene terapije - vitamin nježno utječe na protok krvi i sprječava stvaranje cističnih procesa u tkivima mliječnih žlijezda.

Aevit tijekom trudnoće

Aevit za žene koje tek planiraju trudnoću može poslužiti kao tonik, poticaj metaboličkih procesa. Ali s začećem i početkom trudnoće, Aevit je kontraindiciran. To je zbog doziranja aktivnih sastojaka - može nanijeti ogromnu štetu embriju i fetusu, sve do razvoja patologija. Medicinskim se jezikom to naziva teratogenim učincima..

Zanimljiva činjenica: Vitamin A nalazi se u zelenilu, povrću, fermentiranim mliječnim proizvodima. Vitamin E tijelo dobiva iz zelenog povrća, krumpira, biljnog ulja. Odnosno, dobro uravnotežena prehrana omogućit će vam da u potpunosti opskrbite tijelo vitaminima, uključujući vitamine A i E.

Aevit za djecu

Jedna od kontraindikacija za uzimanje Aevita je dob od 14 godina. To je zbog tipične doze vitamina u farmaceutskom pripravku - znatno je veća od dječje norme. Dakle, u skladu s dobnom normom, dvogodišnjem djetetu treba 1350 IU retinola dnevno, za petogodišnju djecu norma je 1600 IU, u dobi od 7 i 11 godina - 2300 IU, odnosno 3000 IU. Jedna kapsula Aevite sadrži 100 000 IU retinola, što je neprihvatljivo za dječje tijelo i prijeti predoziranjem. Vitamin E neophodan je za djecu od 3 do 11 godina u količini od 6 - 10 mg dnevno.

Jedna kapsula Aevite sadrži 100 mg vitamina E, što je također neprihvatljivo za djecu mlađu od 14 godina. Ako se djetetu dijagnosticira nedostatak vitamina A i E, tada će možda prikladno rješenje za njegovo nadopunjavanje biti odabir složenih multivitamina. Unatoč strogim ograničenjima primjene lijeka u djece oralno, primjena Aevita izvana nije zabranjena. Tako se, na primjer, za djecu Aevit može koristiti kao mast za liječenje sitnih posjekotina, ogrebotina ili manjih opeklina..

Kontraindikacije za uporabu Aevite

Potpuna kontraindikacija za uzimanje Aevita je:

 • dob do 14 godina;
 • trudnoća i dojenje.

Morat ćete odbiti uzimanje vitamina ako utvrdite netoleranciju na njegove komponente, kao i višak vitamina A i E. Uzimajte lijek oprezno i ​​pod nadzorom liječnika ako imate:

 • bolest bubrega (npr. kronični glomerulonefritis, akutni i kronični nefritis);
 • bilo koji problemi s kardiovaskularnim sustavom;
 • bilo koje bolesti gastrointestinalnog trakta i jetre;
 • kod srčanih udara, trombembolije, teških oblika ateroskleroze, terapija lijekovima u nekim je slučajevima moguća prema nahođenju liječnika.

Analozi Aevita

Danas u ljekarnama možete pronaći:

 • Bjeloruski lijek Aekaps;
 • Ukrajinski kompleks vitamina Vitamin A + E Zdravlje;
 • lijek nazvan Aevit Meligen

Svi su ti lijekovi apsolutno identični u sastavu i doziranju aktivnih sastojaka, točne kopije domaćeg Aevita. Zapravo su to jedan te isti lijek s različitim komercijalnim nazivom. Svi ti lijekovi, baš kao i Aevit, imaju iste indikacije, kontraindikacije, imaju identična svojstva i jednaku učinkovitost. Sam po sebi, Aevit je jeftin lijek. Obično trošak jednog pakiranja s 2 blistera kapsula ne prelazi 100 rubalja. Cijena analoga gotovo je identična originalu i može varirati samo od broja kapsula u pakiranju.

Recenzije vitamina Aevit

Zbog svoje dostupnosti i širokog spektra djelovanja, ovaj se lijek aktivno koristi ne samo kao dodatak vitaminu, već i kao kozmetički proizvod za njegu kože lica, kose, noktiju, kao i za borbu protiv akni. Recenzije o učinkovitosti lijeka Aevit, pronađene na mreži, kontroverzne su i snažno ovise o tome zašto ga žene uzimaju. Netko je, zahvaljujući Aevitu, ojačao imunološki sustav i prestao se razboljeti od ARVI-a, netko je značajno poboljšao svoj izgled, stanje kose, noktiju, kože oko očiju. Netko je za sebe pronašao savršen način njege problematične kože. Netko je potpuno napustio upotrebu kozmetike za njegu i samo, s vremena na vrijeme, organizira sebi male tečajeve terapije pomoću Aevita.

Zaključak

Unatoč čudesnim svojstvima i visokoj učinkovitosti, unatoč prodaji Aevita bez recepta, ovo je prije svega lijek koji ima svoje indikacije i kontraindikacije. Predoziranje lijekom Aevit opterećeno je ozbiljnim posljedicama za tijelo. Stoga je važno ne sami donijeti odluku o uzimanju vitamina, već se posavjetovati s liječnikom koji će opravdati potrebu za uzimanjem ovih malih prekrasnih kapsula ili odabrati odgovarajuće multivitamine.

Članci O Acne Gelovi