Vitamini "Aevit" - ljepota i zdravlje u jednoj kapsuli

Vitamini "Aevit" - ovo je jedan od najučinkovitijih lijekova, koji je pravi koktel hranjivih sastojaka u samo jednoj kapsuli. Ono što je korisno "Aevit" je činjenica da sadrži ljekovite hranjive sastojke: vitamin A i vitamin E. "Aevit" čija je uporaba propisana za održavanje ljepote i zdravlja, poznat je po svojoj sposobnosti da poboljša metabolizam, zasiti stanice tijela kisikom, očisti tkiva od toksini, jačaju nokte i kosu i daju koži sjaj i čvrstoću.

Vitamin A, koji sadrže kapsule "Aevit", odgovoran je za stvaranje koštanog tkiva i pigmenata vidnog sustava, normalizira rad reproduktivnih organa.

Vitamin E naznačen je kao još jedna od glavnih komponenti Aevita u uputama za uporabu.Prirodni je antioksidans koji pomaže u čišćenju tijela od toksina i uklanja slobodne radikale iz tkiva. Ova hranjiva tvar pomaže u održavanju ljepote i zdravlja dugo vremena - tkiva ostaju elastična, održavaju normalnu razinu elastina, stabiliziraju rad kardiovaskularnog sustava, organa probavnog trakta i nadopunjuju nedostatak kisika u stanicama.

Sadržaj

Indikacije za upotrebu vitamina "Aevit"

Čemu služi Aevit? Glavni razlog uzimanja "Aevita" je nedostatak vitamina. Nedostatak hranjivih sastojaka u tijelu može biti povezan s neuravnoteženom prehranom, osobitostima rada unutarnjih organa i sustava te nekim patologijama.

Aevit se može i treba uzimati u slučaju manifestacija distrofije mišićnog tkiva, razvoja ateroskleroze i poremećaja reproduktivnog sustava. "Aevit" za žene indiciran je za menstrualne nepravilnosti, a za adolescente će ovi vitamini pomoći u borbi protiv akni tijekom adolescencije.

Među indikacijama za uporabu "Aevita" je i razdoblje trudnoće. Djelovanje aktivnih komponenata lijeka povoljno utječe na stvaranje fetusa i njegov razvoj - rast epitelnih tkiva normalizira se, potiču se procesi regeneracije.

Da biste razumjeli kako piti Aevit, morate znati da su oba vitamina topiva u mastima. Ako će intramuskularne injekcije izazvati puno neugodnih senzacija, ali će povećati apsorpciju hranjivih tvari, tada upotreba vitamina "Aevit" u kapsulama neće predstavljati problem.

Odgovarajući na pitanje zašto su vitamini "Aevit" korisni, mora se reći da sastav lijeka pruža općenito blagotvoran učinak na tijelo:

 • "Aevit" za kosu njeguje kosu i ubrzava njezin rast;
 • "Aevit" za kožu pomaže u borbi protiv znakova preranog starenja;
 • posebno popularan je "Aevit" za kožu oko očiju - krema za lice s vitaminima uklanja prve bore i zaglađuje mikroreljef.

Budući da lijek nadoknađuje nedostatak hranjivih sastojaka u tijelu, indiciran je za uporabu tijekom razdoblja rehabilitacije u borbi protiv različitih ovisnosti: alkohola, droga, zlouporabe supstanci. Tijelu je očajnički potrebna podrška sredstava za održavanje života, čemu pomaže uzimanje retinola i tokoferola, zatvorenih u jednu kapsulu.

U kojim slučajevima ne možete uzeti "Aevit"

Među kontraindikacijama za uzimanje ovih vitamina potrebno je napomenuti prisutnost alergijske reakcije na komponente, kao i višak glavnih aktivnih tvari u tijelu. To se posebno odnosi na vitamin A - njegovu se koncentraciju mora pažljivo nadzirati, jer ne samo nedostatak, već i prekomjerna količina retinola može pretvoriti u štetne zdravstvene učinke.

Samo liječnik može odrediti kako uzimati "Aevit" u kapsulama tijekom trudnoće - stručnjaci ostavljaju ovo pitanje kontroverznim, a neki općenito isključuju imenovanje ovog lijeka u razdoblju rađanja djeteta.

U slučaju predoziranja lijekom, uočavaju se brojne nuspojave, uključujući:

 • povraćanje, mučnina, proljev, bol u gastrointestinalnom traktu;
 • pojava bilo kakvih alergijskih reakcija;
 • glavobolje, opća letargija, pretjerana suhoća kože i sluznica s lupljenjem, bol u kostima.

Jedna od posljedica prekomjernog unosa vitamina je razvoj hiperkalcemije..

Aevit - službene upute za uporabu

Sastav

1 meka kapsula lijeka Aevit sadrži:

 • Retinol palmitat (vitamin A) - 100.000 IU;
 • Alfa-tokoferol acetat (vitamin E) - 0,1 g;

Pomoćne supstance: suncokretovo ulje.
Ljuska kapsule: želatina, glicerin.

farmakološki učinak

Aevit je složeni vitaminski pripravak s antioksidativnim i imunostimulirajućim učincima. Osim toga, komponente lijeka sudjeluju u različitim fiziološkim procesima u tijelu, uključujući poticanje razmnožavanja epitelnih stanica i rast kostiju, sudjeluju u procesima regeneracije tkiva, utječu na metabolizam bjelančevina i lipida, a također su neophodne za održavanje reproduktivne i vizualne funkcije. Lijek Aevit pomaže poboljšati kapilarnu cirkulaciju krvi, normalizira propusnost krvožilnog zida i trofizam tkiva. Pripravak sadrži aktivne komponente alfa-tokoferol acetata i retinol palmitat. Mehanizam djelovanja i terapijski učinci lijeka temelje se na farmakološkim svojstvima aktivnih sastojaka uključenih u njegov sastav..

Retinol palmitat (vitamin A) je vitamin topiv u mastima koji regulira metabolizam tkiva. Lijek sudjeluje u stvaranju vizualnog signala, zbog pretvorbe proteina opsina u rodopsin, tvar neophodnu za vizualnu prilagodbu u mraku. Retinol palmitat djeluje tonično, pojačava mijelopoezu, potiče funkciju makrofaga, povećava humoralni i stanični imunitet i smanjuje rizik od razvoja bolesti sluznice probavnog trakta i dišnog sustava. Zbog prisutnosti velikog broja nezasićenih veza u molekuli retinola, lijek sudjeluje u raznim redoks reakcijama u tijelu, a također igra važnu ulogu u sintezi glikozaminoglikana, lipida i proteina. Vitamin A sudjeluje u metabolizmu masti, posebno sudjeluje u stvaranju kolesterola. Retinol palmitat blagotvorno djeluje na funkcioniranje žlijezda unutarnjeg i vanjskog lučenja, uključujući utjecaje na funkciju suznih, lojnih i znojnih žlijezda, povećava izlučivanje tripsina i lipaze. Lijek sudjeluje u stvaranju koštanog tkiva i rastu kostiju, a također pozitivno utječe na reproduktivnu funkciju i neophodan je za normalan razvoj embrija. Vitamin A pozitivno utječe na stanje kože, posebno retinol palmitat potiče proliferaciju epitelnih stanica, pomlađuje staničnu populaciju i pomaže u smanjenju broja stanica koje slijede put terminalne diferencijacije, a također usporava procese keratinizacije.

Antioksidativni učinak lijeka posljedica je prisutnosti velikog broja nezasićenih veza u molekuli retinola, zahvaljujući čemu je u mogućnosti komunicirati s različitim vrstama slobodnih radikala. Uz to, retinol palmitat pojačava antioksidativni učinak tokoferola, koji zauzvrat sprječava oksidaciju retinola i sprječava razvoj njegovih prooksidativnih svojstava i sprečava stvaranje toksičnih peroksidnih proizvoda.

Alfa-tokoferol acetat je vitamin topljiv u mastima s izraženim antioksidativnim učinkom, kao i regulirajući metaboličke procese u tijelu. Antioksidativni učinak lijeka temelji se na njegovoj sposobnosti da usporava oksidaciju nezasićenih masnih kiselina, smanjuje stvaranje peroksida i sprečava hemolizu eritrocita. Uz to, zaštitu stanica od djelovanja spojeva peroksida i slobodnih radikala provodi vitamin E zbog sposobnosti molekule alfa-tokoferol acetata da se integrira u staničnu membranu, čime se sprječava kontakt kisika i slobodnih radikala s nezasićenim lipidima staničnih membrana..

Alfa-tokoferol acetat kofaktor je u različitim enzimskim sustavima. Pozitivno djeluje na krvožilni sustav, potiče mikrocirkulaciju i normalizira trofizam tkiva, poboljšavajući kapilarnu cirkulaciju krvi, kao i normalizirajući propusnost tkiva i kapilara. Vitamin E pomaže u povećanju otpornosti tkiva na hipoksiju zbog stabilizacije mitohondrijske membrane i smanjenja potrošnje kisika u stanicama. Zabilježeno je međusobno pojačavanje djelovanja vitamina E i ubikinona. Inhibiranjem aktivnosti fosfolipaze A2 alfa-tokoferol lizosoma, acetat štiti fosfolipidni sloj staničnih membrana od uništenja. Lijek sudjeluje u sintezi nukleinskih kiselina, hema, citokroma i drugih bjelančevina koje sadrže hem. Vitamin E ima imunostimulirajući učinak, posebno, alfa-tokoferol acetat stimulira stanični i humoralni imunitet, povećava aktivnost T-limfocita. Zajedno s retinol palmitatom, alfa-tokoferol acetat sudjeluje u održavanju reproduktivne funkcije, nužan je za normalan embrionalni razvoj i stvaranje reproduktivnog sustava.

Farmakokinetika lijeka temelji se na farmakokinetičkim svojstvima njegovih komponenata.

Apsorpcija i raspodjela: Retinol palmitat se apsorbira u gastrointestinalnom traktu nakon interakcije s žučnim kiselinama, alfa-tokoferol acetat se polako apsorbira u probavnom traktu. Bioraspoloživost alfa-tokoferol acetata je oko 50%, vršna koncentracija vitamina E u plazmi opaža se 4 sata nakon oralne primjene. Komponente lijeka ravnomjerno se raspoređuju u organima i tkivima, dok se višak retinola taloži u jetri. Alfa-tokoferol acetat se taloži u jetri, mišićnom i masnom tkivu, eritrocitima, testisima i nadbubrežnim žlijezdama.

Metabolizam: Retinol acetat se metabolizira u jetri da bi stvorio brojne farmakološki aktivne i neaktivne metabolite. Alfa-tokoferol acetat se metabolizira u tijelu da bi stvorio farmakološki neaktivne metabolite.

Izlučivanje: retinol se izlučuje u obliku metabolita u žuči i mokraći. Alfa-tokoferol se izlučuje uglavnom žučom i u malim količinama urinom, nepromijenjen i u obliku metabolita. Retinol se polako izlučuje iz tijela, nakon jednokratne upotrebe 34% uzete doze lijeka izlučuje se iz tijela u roku od 3 tjedna.

Indikacije za uporabu

Lijek se koristi za liječenje pacijenata kojima je potrebna dugotrajna primjena visokih doza vitamina A i vitamina E, uključujući lijek koji se koristi u liječenju takvih bolesti:

 • aterosklerotske vaskularne lezije, oslabljena mikrocirkulacija i trofizam tkiva, obliteracijski endarteritis;
 • lupus eritematozus, psorijaza;
 • lijek se također koristi u oftalmološkoj praksi za liječenje bolesnika s optičkom atrofijom, hemeralopijom (noćna sljepoća), kseroftalmijom, keratomalacijom i retinitisom pigmentoza.

Lijek je indiciran za pacijente koji imaju smanjeni unos vitamina A i E s hranom kao rezultat ograničenja u prehrani ili smanjenja apsorpcije vitamina A i E u probavnom traktu, uključujući u sljedećim uvjetima:

 • gastrektomija;
 • proljev;
 • steatoreja (poremećena apsorpcija masti u gastrointestinalnom traktu i njihovo pojačano izlučivanje fecesom);
 • celijakija, Crohnova bolest, sindrom malapsorpcije (uključujući sindrom malapsorpcije razvijen u pozadini tropskih smreka);
 • ciroza jetre, opstrukcija bilijarnog trakta, kronična kolestaza, opstruktivna žutica;
 • cistična fibroza gušterače;
 • akutne i kronične zarazne bolesti;
 • brzi gubitak težine, neuravnotežena i pothranjenost, uključujući za popunjavanje nedostatka vitamina A i E kod pacijenata na parenteralnoj prehrani;
 • ovisnost o drogama, alkoholizam, ovisnost o nikotinu;
 • dugotrajni stres, lijekovi, uključujući kolestiramin, kolestipol, neomicin, mineralna ulja i dodatke željeza. Osim toga, lijek se propisuje pacijentima na dijeti s visokim sadržajem polinezasićenih masnih kiselina u hrani;
 • hipertireoza.

Osim toga, lijek se može propisati pacijentima koji pate od nekrotizirajuće miopatije, periferne neuropatije i abetalipoproteinemije.

Način primjene

Lijek se uzima oralno, preporučuje se kapsulu progutati cijelu, bez žvakanja, pijući puno vode. Poželjno je uzimati lijek nakon jela..

Trajanje tijeka liječenja i dozu lijeka određuje liječnik koji ovisi, ovisno o prirodi bolesti i individualnim karakteristikama pacijenta.
Odraslima se obično propisuje 1 kapsula lijeka 1 put dnevno. Trajanje liječenja obično iznosi 30-40 dana. Ako je potrebno, moguće je ponoviti tijek terapije Aevitom 3-6 mjeseci nakon završetka prethodnog tečaja.

Nuspojave

Pacijenti lijek obično dobro podnose, no u izoliranim slučajevima mogu se razviti nuspojave poput mučnine, povraćanja, poremećaja stolice, gastralgije i alergijskih reakcija.

U bolesnika koji dulje vrijeme uzimaju lijek Aevit moguće je pogoršanje bolesti žučnog kamenca i kroničnog pankreatitisa.

Dugotrajnom primjenom lijeka, kao i dugotrajnom primjenom lijeka u dozama većim od preporučenih, pacijenti mogu razviti hipervitaminozu A čiji su simptomi lezije središnjeg i perifernog živčanog sustava (uključujući glavobolju, poremećaj sna i budnosti, povećanu razdražljivost, apatiju, parestezije), kao i suhoća i pukotine kože dlanova i stopala, alopecija, seboreja, bolovi u zglobovima, promjene u hodu i povećanje veličine jetre i slezene.

Kontraindikacije

Povećana individualna osjetljivost na komponente lijeka.
Lijek je kontraindiciran u bolesnika koji pate od tirotoksikoze, kroničnog glomerulonefritisa i kroničnog zatajenja cirkulacije.

Lijek treba koristiti s oprezom u bolesnika s infarktom miokarda, kao i u bolesnika s povećanim rizikom od tromboembolije..

Lijek se s oprezom propisuje pacijentima koji pate od teške ateroskleroze koronarnih arterija, kao i akutnih i kroničnih upalnih bolesti bubrega..

Trudnoća

Tijekom trudnoće lijek treba uzimati strogo prema uputama lječnika koji prije propisivanja lijeka mora odvagnuti očekivane koristi za majku i potencijalne rizike za fetus. Posebno je potrebno propisati lijek u prvom tromjesečju trudnoće, s obzirom na visok sadržaj vitamina A u lijeku..

Tijekom laktacije, lijek se uzima strogo prema liječničkom receptu..

Interakcije s lijekovima

Lijek se ne propisuje istovremeno s drugim lijekovima koji sadrže vitamin A, kao ni sa sintetskim analogima.

Istodobnom primjenom lijeka s estrogenima povećava se rizik od razvoja hipervitaminoze A, stoga je imenovanje lijeka Aevit pacijentima koji uzimaju estrogene nepoželjno.

Nitrati i kolestiramin, kada se koriste istodobno s Aevitom, ometaju apsorpciju retinol palmitata.

Retinol palmitat, u kombinaciji s glukokortikosteroidima, smanjuje njihov protuupalni učinak.

Predozirati

Kada koriste precijenjene doze lijeka, pacijenti razvijaju glavobolju, pospanost i oštećenje vida, osim toga, može se razviti nagli porast tlaka u likvoru, što nije popraćeno patološkim promjenama u samoj cerebrospinalnoj tekućini. Daljnjim povećanjem doze mogu se razviti napadaji i zatajenje srca. Dugotrajnom primjenom precijenjenih doza lijeka moguć je razvoj kronične opijenosti vitaminom A, što se očituje poremećajima središnjeg i perifernog živčanog sustava, kože, mišićno-koštanog sustava i endokrinih žlijezda.

Ne postoji specifični protuotrov. Ako se razviju simptomi akutne ili kronične intoksikacije lijekom, potrebno je prestati uzimati lijek i po potrebi provesti simptomatsku terapiju.

Obrazac za puštanje

Mekane kapsule, 10 komada u blisteru, 1 ili 5 blistera u kartonskoj kutiji.
Mekane kapsule, 50 komada u blisteru, 1 blister u kartonu.

Uvjeti skladištenja

Lijek se preporučuje čuvati na suhom mjestu, daleko od izravne sunčeve svjetlosti, na temperaturi od 15 do 25 Celzijevih stupnjeva.
Rok trajanja - 2 godine.

Aevit

Upute za korištenje:

Cijene u mrežnim ljekarnama:

Farmakološka djelovanja Aevite

Aevit je vitaminski kompleksni pripravak s imunostimulacijskim i antioksidativnim svojstvima. Kompleks Aevit, pregledi liječnika i pacijenata o kojem su jedinstveno pozitivni, sastoji se od dva vitamina - A (retinol palmiat) i E (alfa-tokoferol acetat). Vitamini Aevit potiču regeneraciju tkiva, sudjeluje u metabolizmu lipida i proteina, pozitivno utječe na vid, podržava reproduktivnu funkciju tijela, poboljšava cirkulaciju krvi, vraća propusnost krvnih žila, trofizam tkiva.

Svi gore opisani učinci primjene Aevita mogući su zbog farmakoloških svojstava vitamina A, E.

Vitamin A odgovoran je za metabolizam tkiva, sposoban je povećati stanični i humoralni imunitet, pojačava mijelopoezu i poboljšava funkciju makrofaga. Vitamin A može smanjiti rizik od infekcija dišnog i probavnog trakta. Zbog sudjelovanja ovog vitamina u kompleksu Aevit, kada se koristi, keratinizacija usporava, stanice se pomlađuju. Povoljan učinak lijeka Aevit na reproduktivnu funkciju također je posljedica sudjelovanja vitamina A u ovom kompleksu. Uz to, retinol palmiat sudjeluje u stvaranju vizualnog signala, koštanog tkiva, pospješuje rast kostiju, pozitivno utječe na rad znojnih, lojnih, suznih žlijezda.

Također, vitamin A, zahvaljujući nezasićenim vezama molekule retinola, djeluje s različitim vrstama radikala i potiče antioksidativnu funkciju vitamina E, koji je, pak, druga važna komponenta Aevita, sprječava oksidaciju retinola, čime sprečava stvaranje otrovnih proizvoda.

Uz to, vitamin alfa-tokoferol acetat (E) odgovoran je za regulaciju metaboličkih procesa u ljudskom tijelu, zaštitu stanica od djelovanja slobodnih radikala, prevenciju hemolize eritrocita, pozitivno utječe na mikrocirkulaciju i trofizam tkiva, krvožilnog sustava.

Alfa-tokoferol također potiče imunitet, opći i humoralni, te stanični. Zahvaljujući ovoj komponenti kompleksa Aevit, povećava se aktivnost T-limfocita. Uz to, u kombinaciji s vitaminom A osigurava se normalno formiranje reproduktivnog sustava i razvoj embrija..

Farmakokinetička svojstva Aevita posljedica su farmakokinetike njegovih sastojaka.

Apsorpcija Aevite: Vitamin E apsorbira se u probavnom traktu, a vitamin retinol u gastrointestinalnom traktu. Komponente Aevita, vitamini A, E ravnomjerno se raspoređuju u tkivima i organima, dok se višak vitamina A taloži u jetri, a vitamin E - u mišićima, masnom tkivu, nadbubrežnim žlijezdama, testisima, jetri, eritrocitima.

Metabolizam Aevite: vitamin A u procesu metabolizma u jetri stvara aktivne i neaktivne metabolite. Vitamin E tvori samo farmakološki neaktivne metabolite u procesu metabolizma.

Izlučivanje Aevita: retinol acetat se već izlučuje kao metaboliti u mokraću i žuč. To se događa polako: nakon jednokratne upotrebe, trećina uzetog vitamina izlučuje se iz ljudskog tijela još tri tjedna. Vitamin E izlučuje se samo žučom, a urinom samo u malim količinama.

Indikacije za uporabu Aevite

Zbog svog složenog sastava, primjena Aevita propisana je kod brojnih bolesti. Terapija Aevitom propisana je za pacijente kojima je, prema različitim pokazateljima, potreban dugotrajni unos velike količine vitamina E i A.

Prema Aevitinim uputama, to je neophodno i opravdava se u brojnim slučajevima:

- poremećena mikrocirkulacija i trofizam tkiva;

- psorijaza, lupus eritematozus;

- atrofija vidnog živca, "noćno sljepilo" (hemeralopija), keratomalacija, kseroftalmija, pigmentni retinitis;

Primjena Aevita također je indicirana za one pacijente koji imaju ograničenu prehranu, a unos vitamina A i E na prirodan način smanjen je s takvim bolestima i stanjima:

 • proljev;
 • gastrektomija;
 • steatoreja;
 • Crohnova bolest, malapsorpcija, celijakija;
 • kolestaza u kroničnom stadiju, opstruktivna žutica, neprohodni bilijarni trakt, ciroza jetre;
 • bolest gušterače - cistična fibroza;
 • zarazne bolesti u akutnim i kroničnim stanjima;
 • pothranjenost, brzo mršavljenje (Aevit vitamini su često propisani onima koji su na parenteralnoj prehrani - kako bi nadoknadili nedostatak retinola i alfa-tokoferol acetata)
 • ovisnost o alkoholu, nikotinu, drogama;
 • dugotrajni stres;
 • uporaba lijekova, mineralnih ulja koja sadrže željezo (na primjer, neomicin, kolestiramin, kolestipol)
 • prehrana koja uzrokuje povećani unos polinezasićenih masnih kiselina;
 • hipertireoza
 • periferna neuropatija;
 • abetalipoproteinemija;
 • nekrotizirajuća miopatija.

Metoda korištenja Aevite

Vitamini Aevit uzimaju se nakon jela, progutaju se cijeli (ne žvaču) i isperu vodom.

Prosječni tijek prijema, prema uputama Aevite: za odraslu osobu - 30 - 40 dana. jedna kapsula jednom u 24 sata. Ali više pojedinačnih doza Aevita i trajanje tečaja propisuje liječnik kod kojeg se pacijent promatra. Prema zapažanjima i pregledima, ako se nepravilno koristi Aevit, može dovesti do neželjenih posljedica..

Za točniji sastanak i mogućnost ponavljanja primjene Aevita (samo 3 mjeseca ili šest mjeseci nakon završetka posljednjeg tečaja - prema Aevitovim uputama) potrebno je točno znati prirodu bolesti i karakteristike tijela pacijenta.

Opis nuspojava lijeka Aevita

Prema opisu i pregledima, Aevit se dobro podnosi, ali postoje statistike nuspojava u pozadini primjene Aevita:

1) povraćanje, mučnina, alergijske manifestacije, gastralgija, poremećaj stolice - izolirani slučajevi povezani samo s individualnim karakteristikama pacijentovog tijela;

2) pogoršanje kroničnog pankreatitisa, žučne bolesti - kod onih koji dugo uzimaju Aevit;

3) hipervitaminoza A. Izražava se u porazu perifernog i središnjeg živčanog sustava - poremećaji spavanja, razdražljivost, glavobolja, parestezija, apatija. Mogu se pojaviti i oštećenja kože - pukotine i suhoća stopala i dlanova, seboreja, alopecija. Prema pregledima, Aevit je također doveo do bolova u zglobovima, povećanja slezene, jetre, promjene u hodu, ali sve je to primijećeno u pozadini dulje uporabe lijeka i u dozama koje su premašivale preporučene.

Kontraindikacije za uporabu Aevite

1. Individualna netolerancija vitamina Aevita;

2. Tirotoksikoza, kronični glomerulonefritis i kronično zatajenje cirkulacije;

3. Infarkt miokarda, rizik od tromboembolije, teška ateroskleroza koronarnih arterija, akutna i kronična upala bubrega (Aevit je propisan, ali s velikim oprezom);

Prema uputama, uzimanje Aevita tijekom trudnoće i dojenja dopušteno je samo uz dopuštenje liječnika..

Aevit: što uzimaju, kako uzimati, koristi za žene, analozi i pregledi

27. prosinca 2018

 • Oblici puštanja Aevite
 • Zašto uzimati Aevit
 • Kako uzimati Aevit
 • Prednosti Aevite za žene
  • Primjena Aevite za kosu
  • Aevit za kožu lica
  • Aevit za kožu oko očiju
  • Aevit za usne
  • Aevit za nokte
  • Aevit za akne
  • Aevit s mastopatijom
  • Aevit tijekom trudnoće
 • Aevit za djecu
 • Kontraindikacije za uporabu Aevite
 • Analozi Aevita
 • Recenzije vitamina Aevit
 • Zaključak

Vitamini Aevit kombinirani su lijek koji sadrži dvije glavne aktivne tvari - vitamine A i E. Vitamin A (Retinol, retinol palmitat) potreban je čovjeku za prirodno funkcioniranje mrežnice očiju, rast i razvoj koštanog tkiva, regulaciju reproduktivne funkcije, razvoj stanica kože i sluznice. Aktivno sudjeluje u biokemijskim procesima tijela. Vitamin A pomaže ubrzati regeneraciju i proizvodnju kolagena, a time pomaže koži da se brže obnavlja i izgleda zdravo. S tim u vezi, Aevit uživa veliku popularnost i priznanje u kozmetologiji..

Vitamin E (alfa-tokoferil acetat) - ubrzava obnavljanje kapilarne cirkulacije, pojačava otpornost tkiva na hipoksiju, normalizira propusnost kapilara i tkiva. Visoka učinkovitost lijeka postiže se kombinacijom 2 vitamina. Odvojeni unos ovih komponenata pokazuje nisku učinkovitost, jer Jedan bez drugog ovi se vitamini praktički ne apsorbiraju.

Zanimljiva činjenica: Vitamin A ljudsko tijelo ne apsorbira bez masnoće. Stoga se u pripravku Aevit suncokretovo ulje koristi kao pomoćna tvar, što pripravku daje lijepu zlatnu boju..

Oblici puštanja Aevite

 • Aevit tablete prodaju se u blisterima od 10, 20, 50 komada u pakiranju. Izgleda kao kapsule napunjene prekrasnom žutom uljnom tekućinom.
 • Otopina za intramuskularnu injekciju (prodaje se u staklenim ampulama).
 • Također se nalazi u nekim kozmetičkim proizvodima (na primjer, krema AEVIT iz Librederma).

Zašto uzimati Aevit

Dakle, vitamin Aevit, kapsule, krema i otopina za injekcije - zašto je to korisno??

 • Glavni razlog uzimanja Aevita je prisutnost nedostatka vitamina A i E. Liječnik bi trebao dijagnosticirati nedostatak vitamina na temelju pacijentove povijesti bolesti i krvne pretrage.
 • Aevit se propisuje kada se pacijentu dijagnosticiraju bolesti i stanja koja zahtijevaju dugotrajni unos visokih doza vitamina A i E. Tu spadaju kožne bolesti: psorijaza, ekcemi (neki oblici), ihtioza, seboroični dermatitis.
 • Prijem Aevite favorizira u borbi protiv posljedica stresa i kod nervnog prenapona.

Kao profilaksa nedostatka vitamina, pijenje Aevita je nepoželjno, jer višak vitamina A i E može dovesti do nuspojava, na primjer, jakih glavobolja, vrtoglavice, zatajenja srca, poremećaja vida, mučnine i povraćanja i konvulzija. Pri uzimanju visoke doze lijeka, sljedeći dan mogu se pojaviti osip i ljuštenje kože, uklj. a na licu proljev. Unatoč činjenici da se vitamini A i E smatraju vitaminima ljepote, za liječenje određenih bolesti ili stanja, Aevit se propisuje, uključujući i muškarce.

Kako uzimati Aevit

Kako piti Aevit detaljno je opisano u uputama priloženim uz svako pakiranje. Prema preporukama, kapsule Aevit koriste se oralno, jednom dnevno. Trajanje liječenja je od 20 do 40 dana s razmacima od 3-6 mjeseci. Nakon toga tečaj se može nastaviti. Intramuskularne injekcije daju se jednom dnevno, trajanje liječenja je kako je propisao liječnik.

Prednosti Aevite za žene

Možda nema žena koje ne bi sanjale o lijepoj i njegovanoj kosi, zdravoj, zategnutoj koži, snažnim noktima i živahnom sjaju u očima. No, s obzirom na način života, stres, umor, česti nedostatak vremena za pravilnu osobnu njegu, suh zrak u zatvorenom tijekom sezone grijanja i beskrajni nedostatak vitamina, većina je žena izuzetno nezadovoljna svojim izgledom. Srećom, postoje dostupni načini da se očistite i dovedete vanjske promjene na bolje. Jedan od ovih jednostavnih načina je uzimanje lijeka Aevit. Zahvaljujući svojim čudesnim svojstvima, svaka žena može ojačati nokte i kosu, poboljšati stanje kože, pa čak i smanjiti broj omraženih akni..

Primjena Aevite za kosu

Aevit vitamini za kosu uzimaju se oralno ili se koriste kao pomoćni sastojak u medicinskim maskama. Komponente maske miješaju se u jednakim omjerima i smjesa se nanosi na vlasište, nakon sat vremena ispire se redovitim šamponom. Tjedna maska ​​tijekom 1 mjeseca ojačat će folikule dlake, ubrzati rast kose. Vitamini Aevit za kosu omogućuju vam postizanje glatkoće, mekoće i sjaja kose. Za masnu kosu preporučuje se izrada maske od 1 žumanjka, 1 žličice alkohola i vode, sadržaja dvije ampule (za injekcije) glavnog vitamina. Maska se nanosi 15-20 minuta i ispire. Žumanjak u maski hranjivo će djelovati na kosu, alkohol će isušiti masnu kožu i smanjiti aktivnost lojnih žlijezda, Aevit će imati općenito jačajući učinak. Možemo sa sigurnošću reći da je Aevit za kosu dostojna alternativa skupim kozmetičkim proizvodima i proizvodima za njegu..

Zanimljiva činjenica: Ako dodate sadržaj kapsule Aevita redovnom šamponu, tada će kosa nakon pranja postati upravljivija i glatka.

Aevit za kožu lica

Za kozmetičke postupke Aevit se koristi i kao neovisno sredstvo i kao dio hranjivih maski u kombinaciji s drugim komponentama. Aevit: upute za uporabu za kožu nisu složene - sadržaj želatinskih kapsula nanosi se navečer na čistu kožu lica ne više od 3 puta tjedno. Dopušteno je dodavanje vitamina Aevit u redovnu kremu za lice. Takav dopunjeni sastav pojačat će učinak uobičajenog lijeka, a rezultati njegovog utjecaja bit će primjetni sljedećeg jutra..

Aevit se koristi za uklanjanje bora na staru koži. Rezultat upotrebe lijeka također je očit kao hranjiva, hidratantna maska ​​s lifting učinkom. Rezultat takvog postupka primjetan je već sljedećeg jutra nakon jednokratne upotrebe - koža je blistava, zasićena vlagom, elastična i glatka. Aevit, kao maska ​​za lice, može se koristiti u kombinaciji s breskvinim, arganovim, kokosovim uljem za suhu kožu. S gospinom travom, uljem sjemenki grožđa - za masnu kožu i kožu sklonu aknama. Vrijedno je obratiti pažnju na hranjivu kremu industrijske proizvodnje "Aevit" za kožu lica. Koristi se 1-2 puta tjedno i ne preporučuje se za kožu oko očiju. Uz to, krema je skuplja od samih vitamina Aevit, a učinak njezine uporabe nije toliko očit kao nakon nanošenja vitaminskog sastava iz želatinske kapsule na kožu, jer je koncentracija glavnih aktivnih sastojaka u kremi niža nego u vitaminskoj kapsuli.

Zanimljiva činjenica: Ne preporučuje se Aevit koristiti kao vanjski kozmetički proizvod danju - pod utjecajem ultraljubičastog zračenja na koži se mogu stvoriti staračke pjege.

Aevit za kožu oko očiju

Sadržaj kapsula može se (i čak bi trebao) nanositi na kožu oko očiju. Masni sastav vitamina doslovno čini čuda za nježnu kožu kapaka - bore se zaglađuju, koža se zateže doslovno preko noći, a otekline nestaju. Preporučuje se provođenje postupka takve vitaminske terapije u tečajevima: 1 tečaj - 1 mjesec stanke, a zatim se postupak može nastaviti.

Aevit za usne

Kako bi se hidratizirao i nahranio, proizvod se nanosi na usne umjesto ljepila. Ovaj je postupak posebno koristan u hladnoj sezoni. Lijek će vam pomoći i riješiti se malih pukotina, ljuštenja, herpesa.

Aevit za nokte

Ako svakodnevno utrljavate sadržaj kapsule Aevita u ploče noktiju i kožicu, najmanje jedan mjesec, površina noktiju postat će ujednačena i glatka, nokti će se prestati ljuštiti i postat će osjetno jači.

Aevit za akne

Tvari retinol i tokoferol ubrzavaju procese cirkulacije krvi, povećavaju vaskularnu propusnost, jačaju stanični imunitet, i što je najvažnije, djeluju antiseptički, što znači da upotreba Aevita kao zasebnog sredstva ili u sklopu složene terapije omogućuje brzo suočavanje s problemom akni, akni, upale i druge kože bolesti.

Aevit s mastopatijom

U liječenju dijagnosticirane mastopatije liječnik Aevit propisuje kao jedan od lijekova u okviru složene terapije - vitamin nježno utječe na protok krvi i sprječava stvaranje cističnih procesa u tkivima mliječnih žlijezda.

Aevit tijekom trudnoće

Aevit za žene koje tek planiraju trudnoću može poslužiti kao tonik, poticaj metaboličkih procesa. Ali s začećem i početkom trudnoće, Aevit je kontraindiciran. To je zbog doziranja aktivnih sastojaka - može nanijeti ogromnu štetu embriju i fetusu, sve do razvoja patologija. Medicinskim se jezikom to naziva teratogenim učincima..

Zanimljiva činjenica: Vitamin A nalazi se u zelenilu, povrću, fermentiranim mliječnim proizvodima. Vitamin E tijelo dobiva iz zelenog povrća, krumpira, biljnog ulja. Odnosno, dobro uravnotežena prehrana omogućit će vam da u potpunosti opskrbite tijelo vitaminima, uključujući vitamine A i E.

Aevit za djecu

Jedna od kontraindikacija za uzimanje Aevita je dob od 14 godina. To je zbog tipične doze vitamina u farmaceutskom pripravku - znatno je veća od dječje norme. Dakle, u skladu s dobnom normom, dvogodišnjem djetetu treba 1350 IU retinola dnevno, za petogodišnju djecu norma je 1600 IU, u dobi od 7 i 11 godina - 2300 IU, odnosno 3000 IU. Jedna kapsula Aevite sadrži 100 000 IU retinola, što je neprihvatljivo za dječje tijelo i prijeti predoziranjem. Vitamin E neophodan je za djecu od 3 do 11 godina u količini od 6 - 10 mg dnevno.

Jedna kapsula Aevite sadrži 100 mg vitamina E, što je također neprihvatljivo za djecu mlađu od 14 godina. Ako se djetetu dijagnosticira nedostatak vitamina A i E, tada će možda prikladno rješenje za njegovo nadopunjavanje biti odabir složenih multivitamina. Unatoč strogim ograničenjima primjene lijeka u djece oralno, primjena Aevita izvana nije zabranjena. Tako se, na primjer, za djecu Aevit može koristiti kao mast za liječenje sitnih posjekotina, ogrebotina ili manjih opeklina..

Kontraindikacije za uporabu Aevite

Potpuna kontraindikacija za uzimanje Aevita je:

 • dob do 14 godina;
 • trudnoća i dojenje.

Morat ćete odbiti uzimanje vitamina ako utvrdite netoleranciju na njegove komponente, kao i višak vitamina A i E. Uzimajte lijek oprezno i ​​pod nadzorom liječnika ako imate:

 • bolest bubrega (npr. kronični glomerulonefritis, akutni i kronični nefritis);
 • bilo koji problemi s kardiovaskularnim sustavom;
 • bilo koje bolesti gastrointestinalnog trakta i jetre;
 • kod srčanih udara, trombembolije, teških oblika ateroskleroze, terapija lijekovima u nekim je slučajevima moguća prema nahođenju liječnika.

Analozi Aevita

Danas u ljekarnama možete pronaći:

 • Bjeloruski lijek Aekaps;
 • Ukrajinski kompleks vitamina Vitamin A + E Zdravlje;
 • lijek nazvan Aevit Meligen

Svi su ti lijekovi apsolutno identični u sastavu i doziranju aktivnih sastojaka, točne kopije domaćeg Aevita. Zapravo su to jedan te isti lijek s različitim komercijalnim nazivom. Svi ti lijekovi, baš kao i Aevit, imaju iste indikacije, kontraindikacije, imaju identična svojstva i jednaku učinkovitost. Sam po sebi, Aevit je jeftin lijek. Obično trošak jednog pakiranja s 2 blistera kapsula ne prelazi 100 rubalja. Cijena analoga gotovo je identična originalu i može varirati samo od broja kapsula u pakiranju.

Recenzije vitamina Aevit

Zbog svoje dostupnosti i širokog spektra djelovanja, ovaj se lijek aktivno koristi ne samo kao dodatak vitaminu, već i kao kozmetički proizvod za njegu kože lica, kose, noktiju, kao i za borbu protiv akni. Recenzije o učinkovitosti lijeka Aevit, pronađene na mreži, kontroverzne su i snažno ovise o tome zašto ga žene uzimaju. Netko je, zahvaljujući Aevitu, ojačao imunološki sustav i prestao se razboljeti od ARVI-a, netko je značajno poboljšao svoj izgled, stanje kose, noktiju, kože oko očiju. Netko je za sebe pronašao savršen način njege problematične kože. Netko je potpuno napustio upotrebu kozmetike za njegu i samo, s vremena na vrijeme, organizira sebi male tečajeve terapije pomoću Aevita.

Zaključak

Unatoč čudesnim svojstvima i visokoj učinkovitosti, unatoč prodaji Aevita bez recepta, ovo je prije svega lijek koji ima svoje indikacije i kontraindikacije. Predoziranje lijekom Aevit opterećeno je ozbiljnim posljedicama za tijelo. Stoga je važno ne sami donijeti odluku o uzimanju vitamina, već se posavjetovati s liječnikom koji će opravdati potrebu za uzimanjem ovih malih prekrasnih kapsula ili odabrati odgovarajuće multivitamine.

Vitamini AEVIT - recenzije

Postoje li kontraindikacije za uporabu Aevite

Lijek se ne smije uzimati ako ga ne podnosite. To je izuzetno rijetko, ali u takvim slučajevima trebate odmah prestati uzimati.

Za kronične probleme s cirkulacijom krvi, lijek također ne vrijedi piti. Može izazvati pogoršanje stanja pacijenta..

Postoji niz bolesti kod kojih se kompleks mora koristiti s velikom pažnjom i samo pod nadzorom liječnika, redovito prolazeći testove. To uključuje sljedeće bolesti:

 • srčani udar i druge bolesti srca;
 • problemi s krvnim žilama;
 • upalna bolest bubrega.

Tijekom trudnoće, kompleks vitamina može propisati samo liječnik. Štoviše, razlozi za to moraju biti izuzetno uvjerljivi. Bolje je da pacijent koji očekuje dijete prije konzumiranja lijeka posavjetuje se s nekoliko liječnika.

Indikacije žena za uporabu multivitamina

Nježniji spol češće je od muškaraca kojima je dodijeljen Aevit. Zašto žene uzimaju ovaj multivitamin? Široko se koristi u ginekologiji: koristi se u liječenju bolesti uzrokovanih promjenama u hormonalnoj ravnoteži, uključujući menstrualne poremećaje. Pomaže smanjiti bol tijekom menstruacije, smanjiti gubitak krvi. Ovi su vitamini propisani i onima koji se pokušavaju oporaviti od neplodnosti..

Još jedan čisto ženski problem u kojem je potrebno popuniti rezerve vitamina A i E je mastopatija. Aevit pozitivno utječe na ravnotežu progesterona i estrogena, što povoljno utječe na stanje mliječnih žlijezda. Ovaj multivitamin je vrlo koristan u postporođajnom razdoblju, jer retinol smanjuje vrijeme oporavka sluznice maternice.

Kako žene uzimaju vitamine Aevit za rješavanje ginekoloških problema? Shema ostaje nepromijenjena - dnevno za kapsulu od 2 r. Bit će moguće postići željeni rezultat samo ako je tečaj najmanje 10-15 dana. Ginekolog može ispraviti ovaj model i propisati lijekove na sljedeći način: 1 kapsula mjesečno (ali ne više od 40 dana). Ponovljeni tečaj - ne prije 3 mjeseca kasnije.

Kako dobiti lijepu kožu i luksuznu kosu s Aevitom?

Stanje kože ovisi o pravilnoj prehrani, nasljednosti i općoj dobrobiti. Ako nedostaje retinola i vitamina E, tada koža gubi atraktivnost, postaje suha, gubi svoj prirodni sjaj i ljušti se. Aevit je učinkovit lijek za poboljšanje izgleda i uklanjanje akni.

No prije uzimanja Aevita za odrasle za kožu, naravno, trebali biste se podvrgnuti pregledu kako biste bili sigurni da je izgubila svježinu upravo zbog nedostatka ova dva vitamina. Obično, za rješavanje problema s kožom, lijek se uzima 1 kapsula tijekom 2 tjedna..

Ako je žena nezadovoljna izgledom kože, tada može koristiti Aevit i izvana - za pripremu domaće kreme. Potrebno je samo nekoliko minuta: samo uzmite kremu za lice i dodajte joj 1-2 kapsule vitamina. Dobiveni proizvod treba koristiti mjesec dana. Učinit će kožu bjelijom, posvijetliti staračke pjege.

Ako imate mučene gnojne osipe, akne, tada će vam u pomoć priskočiti losion iz Aevite. Probušite kapsulu i nanesite vitaminsko ulje na zahvaćeno područje kože. Suhe, ispucale usne mogu se spasiti na isti način..

Pokazalo se da vitamin dobro djeluje u liječenju oštećene, mutne kose. Korisno ga je nanositi masažnim pokretima, bez razrjeđivanja, na korijene kose. Ostavite ulje preko noći. Šampon, melem ili masku možete obogatiti Aevitom: 2 kapsule po bočici kozmetičkog proizvoda - to će riješiti problem rascijepljenih vrhova.

Kao ugodan bonus, ovaj lijek ženi će dati snažne zdrave nokte. Hrani i vlaži pločicu nokta. Da biste se brinuli za kožicu i spriječili lomljenje noktiju, najbolje je miješati Aevit s maslinovim uljem..

Kad vam zaista treba

Ovaj lijek rijetko djeluje kao neovisno terapijsko sredstvo: obično je uključen u složeni režim terapije. Glavna stvar za koju se uzima Aevit je uklanjanje hipovitaminoze A, E. Namijenjeno je onima koji su dugo morali nedostatno jesti zbog bolesti, uslijed čega je u tijelu nedostajalo retinola i tokoferola. U pravilu se ovo stanje razvija kada:

Hemoroidi u 79% slučajeva ubijaju pacijenta

 • proljev;
 • Crohnova bolest, malapsorpcija, celijakija;
 • gastrektomija;
 • kronična kolestaza;
 • disfunkcija bilijarnog trakta;
 • opstruktivna žutica;
 • patologije gušterače;
 • ciroza;
 • steatoreja;
 • zarazne bolesti (i akutne i kronične);
 • ovisnost o alkoholu, drogama i pušenju duhana;
 • hipertireoza;
 • periferna neuropatija;
 • uporaba lijekova i ulja, uključujući željezo;
 • dugotrajni stres;
 • drastično mršavljenje.

Lijek je također propisan za takve zdravstvene probleme:

 • dermatološki - ekcemi, psorijaza, akne;
 • očne patologije - atrofija vidnog živca, bolesti mrežnice, suhoća rožnice i konjunktive;
 • kršenje stanične prehrane i mikrocirkulacije tkiva;
 • ateroskleroza;
 • bolest perifernih krvnih žila - endarteritis.

Aevit se vrlo često koristi za oporavak nakon operacije. Ovo je dobar lijek za zaštitu od raka..

Samo dva vitamina, ali koja

Od čega se Aevit sastoji, svatko može reći, jer odgovor leži u njegovom imenu. Glavne komponente su prirodni vitamini A i E. U odgovarajućim količinama izuzetno su potrebni za ljudsko tijelo. Retinol (vitamin A) odgovoran je za zdravlje očiju. Njegov nedostatak dovodi do noćnog sljepila - oči gube sposobnost prilagodbe tami. Može se naći u kremama protiv starenja, jer pomaže koži da ostane svježa i u toniziranju pokretanjem njezinih prirodnih mehanizama obnove stanica.

Ništa manje vrijedna nije ni druga komponenta iz sastava Aevit - tokoferol (vitamin E). Moćan je antioksidans. Sprječava slobodne radikale da uništavaju stanice, nadgleda pravilnu upotrebu proteina, normalizira cirkulaciju krvi u kapilarama i povećava otpornost tkiva na hipoksiju. Tokoferol ima pozitivan učinak na reproduktivnu sferu, održava hormonalnu ravnotežu.

Oba vitamina jačaju imunološki sustav. U ovoj se kombinaciji pojačava učinak svakog od njih.

Ako Aevit ima toliko koristi, zašto ga ne popiti svima? Činjenica je da sadrži povećane doze vitamina topivih u mastima, a tijelo ne može samo regulirati njihovu količinu, ne uklanja ih iz tijela, čak i ako ih ima previše. Predoziranje takvim elementima nije ništa manje opasno od nedostatka, stoga se ne preporučuje uzimanje ovog lijeka "tek tako".

Što će se dogoditi ako pogrešno shvatite Aevit

Ako postoje indikacije za liječenje Aevitom, tada se u uputama može naći način kako ga uzimati, ali pogrešno je mehaničko slijediti njegove upute. Napokon, to je jak alergen koji sadrži udarne doze vitamina. Na primjer, izuzetno je opasno davati injekcije kod kuće bez prethodnog testa za individualnu netoleranciju..

Svi postupci koji se odnose na vanjsku uporabu ne bi trebali trajati duže od mjesec dana. Ako se prekrši ovo pravilo, može doći do ovisnosti, a koža više neće moći bez stalnog hranjenja multivitaminom.

Pažnja: tko bolje da ne koristi ovaj proizvod??

Iako postoji malo kontraindikacija za ovaj lijek, oni su prilično ozbiljni. Zabranjeno je pokušati ukloniti nedostatak retinola i tokoferona uz njegovu pomoć ako postoje takve bolesti:

 • infarkt miokarda u akutnoj fazi (tijekom razdoblja oporavka - pod kontrolom);
 • kronično zatajenje cirkulacije;
 • upalni proces u bubrezima (kako ne bi izazvao zatajenje bubrega);
 • kolecistitis (to može dovesti do zgušnjavanja žuči).

Ne možete uzimati Aevit u bilo kojem obliku u prvom tromjesečju trudnoće (budućim majkama se ne preporučuje da ga uopće koriste) i tijekom dojenja.

Što se tiče djece, zabranjeno je propisivanje ovog lijeka do 14. godine. Jedina iznimka su dermatološki problemi s kožom. Dakle, ako dijete ima folikularnu keratozu, tada mu se može propisati Aevit, ali pod strogim nadzorom liječnika i prema individualnoj shemi koja predviđa pauze u prijemu.

Zašto je prezasićenje vitaminima opasno?

Nuspojave su rijetke, uglavnom u slučaju predoziranja. To su bolovi u trbuhu, povraćanje, mučnina, uznemirena stolica, osip na koži, svrbež, suhoća stopala i dlanova, bol u glavi i zglobovima, razdražljivost, smanjena izvedba.

Nepravilna upotreba može pogoršati bolest žučnog kamenaca i pankreatitis, uzrokovati ćelavost i povećanje jetre i slezene.

Aevit - vitamini najšireg spektra djelovanja. Ako ih upotrebljavate ispravno i u preporučenim dozama, tada će vam zahvaliti koža, kosa i nokti. No, unatoč pozitivnoj reputaciji ovog lijeka i činjenici da se prodaje bez recepta, nemojte ga početi uzimati bez savjeta s liječnikom. Rezultati takvog "samopodmlađivanja" mogu vas neugodno razočarati..

Sastav i doziranje

Vitaminski kompleks "Aevit" izrađen je u obliku kapsula i injekcija

Vitamini "Aevit" dostupni su u obliku kapsula ili injekcija.

Jedna kapsula sadrži:

 • 100 000 IU vitamina A;
 • 0,1 g vitamina E.

Sastav za injekcije:

 • 0,035 g vitamina A;
 • 0,1 g vitamina E.

Ili drugim riječima, retinol u tijelu sudjeluje u procesima sinteze proteina, neophodan je za rast stanica i usporava proces starenja. Zajedno s njim djeluje i (tokoferol), koji je snažan antioksidans. Sprječava oksidaciju retinola u tijelu.

Iz toga proizlazi da se s nedostatkom tokoferola vitamin A neće apsorbirati u potrebnom volumenu. Vitamin E normalizira metaboličku funkciju. Nazivaju ga još i vitaminom ženske ljepote, jer pomaže u održavanju mladosti..

Trajanje tijeka liječenja i doziranje može točno odrediti samo liječnik..
Ženama se obično propisuje 1 kapsula dnevno, bez obzira na unos hrane, muškarcima - dvije kapsule.

Aevitina kompozicija

Sastav čini "Aevit" posebnim pripravkom. Sadrži dva vitamina: A (retinol) i E (tokoferol). Lijek se uzima prema uputama liječnika s nedostatkom ovih tvari u tijelu. Njihovim nedostatkom koža postaje suha, postaje siva. Vitamin A pomaže poboljšati stanje kože iznutra, jer normalizira funkcioniranje tijela u cjelini, posebno probavnog sustava. Vitamin E pomaže u apsorpciji drugih elemenata, uključujući vitamin A.

Te se tvari, naravno, nalaze i u hrani, ali ne dobivamo uvijek odgovarajuću prehranu, u kojoj se tijelo nadopunjava dovoljnom količinom potrebnih vitamina, minerala itd. Sve ih sadrži "Aevit" u potrebnom volumenu.

Što je Aevit

Vitamini "Aevit" značajno se razlikuju od onih multivitaminskih kompleksa koji se prodaju u velikom asortimanu u ljekarnama. Prije svega, ne preporučuje se uzimanje bez savjetovanja s liječnikom. Naravno, idealno bi bilo koji lijek trebao propisati liječnik. Inače se povećavaju rizici od nuspojava. A u slučaju vitamina "Aevit", također možete dobiti pravo trovanje. Pogotovo ako prekršite preporučeno doziranje.

U mnogim recenzijama vitamina Aevit potrošači navode njihovu nisku cijenu. U prosjeku jedan paket košta od sedamdeset do sto rubalja, što je znatno niže u usporedbi s novovjekovnim multivitaminskim kompleksima, čija je cijena rijetko manja od 600 rubalja.

Zanimljivo je da Internet sadrži mnogo načina vanjske primjene vitamina Aevit (oni nisu navedeni u uputama za uporabu). Ako imate problema s kožom i kosom, ali se bojite uzimati kapsule unutra, tada će maske biti najbolji izlaz iz situacije..

Također bih želio pojasniti da ovaj lijek sadrži vitamine topive u mastima, koje naše tijelo savršeno apsorbira. Ali u njemu postoji minimum pomoćnih tvari, što je idealno za ljude sklone alergijskim reakcijama..

Liječnici, karakterizirajući vitamine Aevit, napominju da imaju imunostimulacijski učinak. Osim toga, lijek ima antioksidativna svojstva, što posebno privlači predstavnike lijepe polovice čovječanstva. Za žene su vitamini "Aevit" pravo otkriće kada je potrebno brzo vratiti ljepotu kose, noktiju i kože nakon bolesti, porođaja ili dugotrajne primjene lijekova. Često se pije i kao priprema za trudnoću. O tome ćemo detaljnije razgovarati malo kasnije..

Interakcija s drugim lijekovima

"Aevit" se često uzima zajedno s drugim lijekovima iz različitih razloga. Prije svega, morate obavijestiti svog liječnika o tome koje lijekove već uzimate. Interakcija s nekima smanjuje učinkovitost "Aevita" ili lijeka koji se uzima s njim, ili čak dovodi do neugodnih posljedica. Ali neki, naprotiv, djelotvornije djeluju pod utjecajem vitamina sadržanih u pripravku "Aevit", za što ih liječnik može propisati zajedno.

Razna mineralna ulja, "Colestipol", "Kolestyramine" smanjuju apsorpciju retinola i tokoferola.

Oralni kontraceptivi potiču nakupljanje vitamina u plazmi.

Zajedničkom primjenom lijeka "Aevita" i lijekova iz skupine tetraciklina povećava se mogućnost povećanja intrakranijalnog tlaka.

Tokoferol pojačava učinak antioksidansa, vitamina A i D, srčanih glikozida, smanjuje njihovu toksičnost, ali ako se doza premaši, povećava rizik od nedostatka vitamina A.

Visoke doze pripravaka željeza i proizvoda koji sadrže željezo pojačavaju oksidacijske procese, uslijed čega se povećava potreba tijela za vitaminom E.

Popis indikacija

Budući da ovaj kompleks sadrži vitamine koji su uključeni u gotovo sve tjelesne procese, oni se široko koriste. Prije svega, lijek se propisuje u slučajevima ograničene prehrane i problema s apsorpcijom i asimilacijom vitamina..

Također, liječnici preporučuju "Aevit" za bolesti jetre, uključujući cirozu. Lijek ima dobar učinak na tijelo s čestim proljevima i oštećenom apsorpcijom masti u probavnom traktu. Ako su vam dijagnosticirani problemi s prohodnošću bilijarnog trakta, tada će liječnik paralelno s drugim lijekovima propisati "Aevit".

Kako bi se brzo oporavili od duge bolesti, ovaj je kompleks gotovo idealan. Često se propisuje za česte zarazne bolesti za podizanje imuniteta..

Za one koji ne mogu samostalno uravnotežiti prehranu, stalno se pridržavaju prehrane ili se jednostavno ograničavaju brojeći kalorije, također je naznačen kompleks vitamina. Pomoći će uravnotežiti hormone i podržati tijelo unatoč brojnim ograničenjima..

Recenzije o "Aevitu" često ukazuju da je vrlo učinkovit za ljude koji su dugo bili pod stresom. Vitamini jačaju živčani sustav i podržavaju dobrobit.

Liječnici propisuju vitamine za različite vrste ovisnosti: nikotin, alkohol i narkotike.

U kozmetologiji se vrlo često propisuju i vitamini "Aevit": za lice, ljepotu kose i jake nokte. Kompleks se uglavnom uzima iznutra, ali se također uvodi u sastav raznih domaćih maski.

Vitamini Aevit za ono što je lijek koristan za muškarce i žene

Već smo ukratko opisali učinak vitamina na naše tijelo, a sada ćemo o tome detaljnije razgovarati. Ako govorimo o ženama, lijek pored ciljanih svojstava jačanja ima i ciljani učinak. Primjerice, liječnici ga često propisuju u pripremi za trudnoću. Svi znamo da dok nosi dijete, tijelo doživljava ozbiljan stres i treba mu dobre zalihe vitamina i minerala. Stoga planiranje trudnoće ne može bez uzimanja vitaminskih kompleksa. Ali "Aevit" se mora piti nekoliko mjeseci prije planiranog začeća, inače se u tijelu može stvoriti višak vitamina, što će samo naštetiti budućoj bebi.

Ako se sve učini ispravno, tada će se do začeća poboljšati metabolički procesi u vašem tijelu, opskrba organa i tkiva kisikom, a ojačat će se i imunitet. Sve će to povoljno utjecati na razvoj djeteta. Ni u kojem slučaju ne smijete piti "Aevit" bez dopuštenja tijekom trudnoće. U nekim slučajevima liječnik i dalje donosi odluku o potrebi upotrebe budućih majki ovog kompleksa. To se obično događa kada je poremećen proces opskrbe kisikom tkiva i organa, što uzrokuje hipoksiju u fetusa. Ali doziranje za trudnice odabire se izuzetno štedljivo, a liječnik ga također postavlja..

Često se "Aevit" propisuje kao dio složene terapije u liječenju mastopatije. Njegova je glavna zadaća normalizirati hormonalnu razinu, paralelno, lijek sprječava toksično trovanje stanica. Pomaže u obnavljanju žljezdanog tkiva i štiti mliječne žlijezde od komplikacija koje su vrlo česte kod mastopatije..

Muškarci također trebaju obratiti pažnju na vitamine Aevit. Za kosu i kožu oni je, naravno, neće koristiti, ali je u stanju poboljšati reproduktivnu funkciju.

Budući očevi mogu uzimati lijek i prije planiranog začeća i u procesu. U slučaju muškaraca, kompleks neće oštetiti njihovu sjemenu tekućinu, što znači da neće imati negativan učinak na buduću bebu..

Rezimirajući, možemo reći da je u nekim situacijama jednostavno nemoguće bez vitamina Aevit. Već znate što je ovaj kompleks koristan za žene i muškarce. Ali osim toga, on ima i opće indikacije za uporabu, o kojima ćemo također razgovarati..

Vanjska primjena Aevite u kozmetologiji

Sudeći po recenzijama, vitamini "Aevit" za lice, kosu i nokte su neophodni. Ali možete ih uzeti ne samo unutra, oni se dobro pokazuju kao kozmetički proizvod. Mnoge su žene uz pomoć lijeka vratile mladost svojoj koži i sjaj kosi.

Ukratko, kao vanjsko sredstvo, kompleks je u stanju normalizirati stanični metabolizam, poboljšati cirkulaciju krvi, zadržati potrebnu vlagu i povećati tonus epiderme. "Aevit" je posebno učinkovit u borbi protiv finih bora na tankoj koži oko očiju. Recenzije ove upotrebe lijeka uvijek su prepune zadivljenih komentara i brojnih recepata za maske na bazi vitaminskog kompleksa. Najučinkovitiji od njih dat ćemo u nastavku..

Ako želite nahraniti kožu oko očiju i učiniti da izgleda mlađe, napravite jednostavnu masku koja bi se trebala nanositi petnaestak minuta. Priprema ga je vrlo jednostavna: sadržaj jedne kapsule Aevita treba pomiješati sa žličicom meda i pet mililitara maslinovog ulja..

Onima koji pate od akni i drugih kožnih problema može se savjetovati da lijek primijene u čistom obliku. To se mora raditi u smjeru dok se ne postigne rezultat. Obično su dva tjedna dovoljna da se koža očisti i zategne..

Mnoge žene kod kuće obogaćuju kremu za lice "Aevitom". Da biste to učinili, dovoljno je samo iscijediti nekoliko kapi kompleksa vitamina u staklenku s proizvodom i koristiti ga kao i obično..

Često se zimi djevojke žale na suhe usne, ovaj neugodni simptom donosi nelagodu, pa dame koriste posebne balzame i gelove kako bi ih omekšale i vlažile. Ali učinkovitiji lijek može se napraviti kod kuće. Da biste to učinili, dodajte ulja (čajevce, kokos, shea, pšenične klice i kakao) kupljena u ljekarni u prikladnu posudu malog promjera i istisnite kapsule Aevita. Obično su dovoljna dva komada. Smjesa se nanosi na usne i ostavlja dok se potpuno ne upije.

Za kosu se lijek obično koristi u dvije verzije. Prvo uključuje nanošenje "Aevite" na kosu noću

Alat treba rasporediti po kovrčama i posebno obratiti pažnju na krajeve. Ako želite pojačati rast kose, isprobajte jednostavnu i učinkovitu masku

Za nju trebate svježe iscijeđeni sok od luka (jedna žlica), pomiješan sa sadržajem kapsula (3-4 kom.). Maska se nanosi na korijene kose i drži dvadesetak minuta. Morate ga primjenjivati ​​tjedno tijekom mjesec dana..

"Aevit" će se također nositi s lomljivim i slabim nevenima. Ali ne smije se nanositi u čistom obliku na pločicu nokta. Žene u recenzijama pišu da je proizvod pomiješan s kremom za ruke vrlo učinkovit. U ovom obliku jednom dnevno ga morate utrljati u nokte..

Kao što vidite, kompleks vitamina se široko koristi. Pomoću nje možete se riješiti mnogih problema i vratiti svoju ljepotu..

Članci O Acne Gelovi