Differin

Differin gel 0,1% 30g

Galderma (Švicarska) Priprema: Differin

Dostupno u 231
ljekarna

Cijene u 231 ljekarni

Differin 0,1% krema od 30 g

Galderma (Švicarska) Priprema: Differin

Da za 200
ljekarne

Cijene u 200 ljekarni

Analozi za djelatnu tvar

Klenzit 30g gel

Glenmark (Indija) Priprema: Klenzit

Dostupno u 155
ljekarne

Cijene u 155 ljekarni

Klenzit 15g gel

Glenmark (Indija) Priprema: Klenzit

Dostupno u 167
ljekarne

Cijene u 167 ljekarni

Adaklin 0,1% 30g krema za vanjsku upotrebu

Ranbaxi (Indija) Lijek: Adaklin

Da za 33
ljekarne

Cijene u 33 ljekarne

Analozi iz kategorije Pripreme za akne

Dalacin 1% 30g gel za vanjsku upotrebu

Pharmacy and Upjohn Company (SAD) Lijek: Dalatsin

Da na 110
ljekarne

Cijene u 110 ljekarni

Metrogyl 1% 30g gel za vanjsku upotrebu

Jedinstveni farmaceutski laboratoriji (Indija) Priprema: Metrogil

Dostupno u 363
ljekarne

Cijene u 363 ljekarne

Skinoren 15% 5g gela

Bayer Pharma AG (Italija) Priprema: Skinoren

Dostupno u 2
ljekarne

Cijene u 2 ljekarne

Cinkteral-Teva 124mg 150 kom. filmom obložene tablete

Da u 96
ljekarne

Cijene u 96 ljekarni

Zinerit 30ml prašak za otopinu za vanjsku upotrebu

Leo Pharma A / S (Nizozemska) Priprema: Zinerit

Dostupno u 314
ljekarne

Cijene u 314 ljekarni

Analozi iz kategorije Dermatološki pripravci

Batrafen 8% 3g lak za nokte

Sanofi (Indija) Priprema: Batrafen

Dostupno u 9
ljekarne

Cijene u 9 ljekarni

Krema Candide 1% 20g

Glenmark (Indija) Priprema: Candide

Dostupno u 287
ljekarne

Cijene u 287 ljekarni

Diflucan 150mg 1 kom. pfizer inc kapsule.

Pfizer (Francuska) Priprema: Diflucan

Dostupno u 383
ljekarne

Cijene u 383 ljekarne

Lamisil 250mg 14 kom. tablete

GlaxoSmithKline Trading JSC (Njemačka) Priprema: Lamisil

Da na 135
ljekarne

Cijene u 135 ljekarni

Mikoseptin 30g mast

Zentiva (Češka) Priprema: Mikoseptin

Dostupno u 222
ljekarne

Cijene u 222 ljekarne

Upute za uporabu Differin

Sastav i oblik izdanja

 • Aktivne tvari: adapalen - 1 mg;
 • Pomoćne supstance: karbomer 974P (934P) - 4,5 mg, makrogol metildekstroza seskistearat - 35 mg, glicerol - 30 mg, prirodni skvalan - 60 mg, metildekstroza seskistearat - 35 mg, dinatrijum edetat - 1 mg, metil parahidroksibenzoat - 2 mg mg, fenoksietanol - 5 mg, ciklometikon - 130 mg, natrijev hidroksid - do pH 6,5 ± 0,15, pročišćena voda - do 1 g.

30 g - aluminijske cijevi (1) - kartonska pakiranja.

Opis oblika doziranja

Krema za vanjsku upotrebu 0,1% bijela.

farmakološki učinak

Lijek za liječenje akni.

Farmakokinetika

Apsorpcija adapalena kroz kožu vrlo je niska (oko 4% primijenjene doze). Izlučivanje iz tijela događa se uglavnom putem žuči.

Farmakodinamika

Adapalen je retinoidni metabolit koji djeluje na patološki mehanizam razvoja akni vulgaris, snažan je modulator diferencijacije i keratinizacije stanica te ima komedolitičko i protuupalno djelovanje. Mehanizam djelovanja adapalena temelji se na interakciji sa određenim γ-receptorima epidermalnih stanica kože. Kao rezultat djelovanja adapalena dolazi do smanjenja "kohezije" epitelnih stanica u ustima lojnog folikula dlake i smanjenja stvaranja mikrokomedona.

Adapalen ima protuupalni učinak in vivo i in vitro, djelujući na upalne čimbenike inhibirajući migraciju leukocita u žarištu upale, inhibira kemotaktičke i hemokinetičke odgovore ljudskih polimorfonuklearnih leukocita i suzbija metabolizam arahidonske kiseline na upalne medijatore, AP-1 čimbenike i ekspresiju 2 receptora poput Toll-a..

Indikacije za uporabu Differin

Akne blage do umjerene težine, uklj. u prisutnosti komedona, papula i pustula.

Kontraindikacije za uporabu Differina

 • Preosjetljivost na adapalen ili bilo koju pomoćnu tvar;
 • Djeca mlađa od 12 godina (djelotvornost i sigurnost lijeka za ovu dobnu kategoriju nije utvrđena).

Differin Upotreba tijekom trudnoće i djece

Klinička iskustva s vanjskom primjenom adapalena tijekom trudnoće su ograničena, međutim dostupni podaci o pacijentima koji su lijek primali u ranoj trudnoći ne ukazuju na njegov negativan učinak na tijek trudnoće ili na zdravlje fetusa..

Zbog ograničene prirode dostupnih podataka, kao i zbog mogućnosti laganog prodiranja adapalena kroz kožu, Differin® se ne smije koristiti tijekom trudnoće.

U slučaju trudnoće, liječenje treba prekinuti.

Budući da je sistemska izloženost lijeku Differin® u žena koje doje beznačajna, ne očekuje se nikakav učinak na djecu koja doje. Differin® se može koristiti tijekom dojenja. Kako biste izbjegli kontakt dojenčeta s lijekom tijekom primjene lijeka Differin® tijekom dojenja, izbjegavajte nanošenje na područje prsa..

Differin Nuspojave

Differin® može izazvati sljedeće nuspojave lijeka

Na dijelu kože i potkožnog tkiva:

  Često (≥1 / 100 za Differin Recenzije

Kći radnog zaposlenika patila je od akni i liječnik joj je propisao Differin. Nakon polaganja tečaja, akne su se značajno smanjile i u količini i u kvaliteti. Ovaj se lijek može savjetovati ne samo za adolescente, već i kada se miteseri pojave kod odraslih. Izvrsno funkcionira. Cijena je prilično pristupačna. Dostava na vrijeme i na vrijeme.

Nikad nisam požalio što sam kupio diferencijal. Jako mi je poboljšala kožu. Na licu su mi se neprestano pojavljivali upalni prištići. Razvio sam sustav za njegu kože, ali proizvodi mi još uvijek nisu puno pomogli. Kupila sam gel i učinak na kožu je nakon nekog vremena postao očit, koža se razbistrila. Jedina stvar bila je lagana suhoća, ali eliminiram je s poštovanjem. Cijena nije najniža, ali dojam o kvaliteti je dobar!

Počeo sam koristiti Differin kako bih se riješio akni. Pristupajući cijeni, često ga koristim, ali traje dugo. Isprobala sam razne lijekove, ali obično nisam postigla rezultate. Na licu su se pojavile akne i osip. Trebala su mi otprilike 3 mjeseca da cijeli tijek izliječi akne. Ali s druge strane, lice je postalo čisto, koža se osjeća puno ugodnije nego što je bila.

Kozmetičarka mi je savjetovala Differin gel, tijekom "hormonske eksplozije" tijela, na licu i ostatku kože, što se, dovraga, događa. Osip, crvenilo, akne, općenito, cijela hrpa. Differin gel je pomogao, vrlo brzo se riješio crvenila, akne i osip odolijevali su dulje vrijeme, ali i odustali. Gel je proziran, jednostavan za nanošenje i ravnomjerno nanošenje. Općenito, ako netko ima sličan problem, onda bih savjetovao.

Imao sam toliko mitesera da nikad nisam vidio toliko nikoga. Kad sam bila u školi, moji su roditelji govorili da je to adolescencija, a sad što ako sam već prešla 20 godina i još uvijek imam akne. Čula sam za ovo sredstvo za uklanjanje akni i odlučila sam ga nabaviti. Pokazalo se da je Differin izvrstan gel koji je počeo učinkovito djelovati nakon tri mjeseca.

Differin u Moskvi

Differin priručnik

Obrazac za puštanje

Sastav

Gel za vanjsku upotrebu 0,1%1 g
adapalen1 mg
pomoćne tvari: propilen glikol; metilparahidroksibenzoat; fenoksietanol; karbomer 940 R; dinatrij edetat; poloxamer 182; natrijev hidroksid; pročišćena voda

u plastičnim tubama od 30 g, u pakiranju od kartona 1 tuba.

Krema za vanjsku upotrebu 0,1%1 g
adapalen1 mg
pomoćne tvari: karbomer 974R (934 R); makrogol metildekstroza seskistearat; glicerol; prirodni skvalan; metildekstroza seskistearat; dinatrij edetat; metilparahidroksibenzoat; propilparahidroksibenzoat; fenoksietanol; ciklometikon; natrijev hidroksid; pročišćena voda

u aluminijskim cijevima od 30 g, u pakiranju od kartona 1 tuba.

Opis

Bijeli gel ili krema.

Farmakodinamika

Adapalen je retinoidni metabolit, ima komedolitičko i protuupalno djelovanje, normalizira procese keratinizacije i epidermalne diferencijacije. Mehanizam djelovanja adapalena temelji se na interakciji sa određenim γ-receptorima epidermalnih stanica kože. Kao rezultat djelovanja adapalena, posebno dolazi do smanjenja "kohezije" epitelnih stanica u ustima lojnog folikula dlake i smanjenja preduvjeta za stvaranje mikrokomedona. Adapalen djeluje protuupalno in vivo i in vitro, djelujući na upalne čimbenike inhibirajući migraciju leukocita u žarištu upale i metabolizam arahidonske kiseline.

Farmakokinetika

Apsorpcija adapalena kroz kožu vrlo je niska (oko 4% primijenjene doze). Izlučivanje iz tijela događa se uglavnom putem žuči.

Differin: opis, upute, cijena

Različita cijena i dostupnost u gradskim ljekarnama

Pažnja! Iznad je referentna tablica, podaci su se možda promijenili. Podaci o cijenama i dostupnosti mijenjaju se u stvarnom vremenu, kako biste ih mogli pregledati - možete koristiti pretragu (uvijek ažurni podaci u pretrazi), a također ako trebate naručiti lijek, odabrati područja grada koja ćete tražiti ili tražiti samo trenutno otvorena ljekarne.

Gornji se popis ažurira najmanje jednom svakih 6 sati (ažuriran je 17.07.2020 u 12:54 - po moskovskom vremenu). Navedite cijene i dostupnost lijekova pretragom (traka za pretraživanje nalazi se na vrhu), kao i telefonskim brojevima ljekarni prije posjeta ljekarni. Podaci sadržani na web mjestu ne mogu se koristiti kao preporuke za samoliječenje. Prije upotrebe lijekova, svakako se posavjetujte s liječnikom.

Kupite Differin gel 0,1% 30g u ljekarnama

Cijena vrijedi samo prilikom narudžbe na web mjestu. Cijene na web mjestu razlikuju se od cijena u ljekarnama i vrijede samo prilikom narudžbe na web mjestu ili u mobilnoj aplikaciji. Kada primite narudžbu u ljekarni, neće biti moguće dodavati proizvode po cijenama web mjesta, već zasebnu kupnju po cijeni ljekarne. Cijene na web mjestu nisu javna ponuda.

Šifra artikla: 28319

Preuzimanje, besplatno. Rezervacija vrijedi 24 sata

 • Opis
 • Upute za uporabu Differin
  Kupite Differin gel 0,1% 30g
  Oblici doziranja
  gel 0,1%
  Proizvođači
  Laboratoriji Galderma (Francuska)
  Skupina
  Dermatoprotektivna sredstva
  Sastav
  Aktivni sastojak - adapalen.
  Međunarodno vlasničko ime
  Adapalen
  Sinonimi
  Adaklin, Adolen, Klenzit
  farmakološki učinak
  Adapalen predstavlja novu generaciju sintetičkih retinoida i derivat je naftojeve kiseline. Adapalen ima sebostatičko, komedolitičko / antikomedogeno i protuupalno djelovanje. Lijek djeluje na folikularnu hiperkeratozu, regulirajući proces keratinizacije i deskvamacije - ima izraženo komedolitičko djelovanje (utječe na otvorene i zatvorene komedone) i antikomedogeni učinak (sprječava stvaranje mikrokomedona). Glavni mehanizam djelovanja je selektivno vezanje na nuklearne RAg receptore epidermalnih stanica, za razliku od neselektivnog vezanja retinoida prethodnih generacija. Ovaj mehanizam regulira konačnu diferencijaciju keratinocita, što osigurava normalizaciju procesa keratinizacije i smanjenje preduvjeta za stvaranje mikrokomedona..
  Indikacije za uporabu
  Akne.
  Kontraindikacije
  Preosjetljivost na komponente lijeka.
  Nuspojava
  Lokalne reakcije: primjena kreme ili gela u prekomjernim količinama može uzrokovati crvenilo i perutanje kože.
  Interakcija
  Nije utvrđena klinički značajna interakcija lijeka uz istodobnu uporabu klindamicin fosfata ili benzoil peroksida.
  Način primjene i doziranje
  Krema ili gel ravnomjerno, bez trljanja, nanosi se na zahvaćenu kožu 1 puta dnevno prije spavanja. Lijek treba nanositi na čistu i suhu kožu. Terapijski učinak razvija se nakon 4-8 tjedana terapije, trajno poboljšanje nakon 3 mjeseca od početka terapije. Moguće je provoditi ponovljene tečajeve terapije lijekovima na preporuku liječnika. Krema Differin preporučuje se za osjetljivu i suhu kožu. Differin je indiciran za liječenje blagih do umjerenih akni kao monoterapija, te za umjerene akne također u kombinaciji s drugim lokalnim (antibiotici, benzoil peroksid) i sustavnim (antibiotici, oralni antiandrogeni) lijekovi.
  Predozirati
  Zbog niske sistemske apsorpcije, predoziranje je malo vjerojatno.
  posebne upute
  Kada koristite lijek, izbjegavajte kontakt s očima i usnama. U nekim slučajevima, kada se koristi lijek, moguća je kratkotrajna iritacija kože, u takvim slučajevima terapija se može prekinuti dok znakovi iritacije ne nestanu. Tijekom razdoblja upotrebe lijeka, izbjegavajte aktivno izlaganje suncu i UV zračenju zbog moguće blage iritacije kože. Tijekom razdoblja upotrebe lijeka, ne preporučuje se uporaba kozmetičkih proizvoda s isušujućim ili nadražujućim učinkom (uključujući parfeme, proizvode koji sadrže etanol). Tijekom liječenja moguće je koristiti druga sredstva za liječenje akni. Istodobna upotreba šminke i nekomedogenih hidratantnih krema.
  Uvjeti skladištenja
  Čuvati na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C, izvan dohvata djece.

  Differin u Moskvi

  Indikacije Akne.

  Način primjene

  Upute za korištenje

  Izvana. Laganim dodirom ravnomjerno nanesite gel na zahvaćenu površinu jednom dnevno prije spavanja na čistu i suhu kožu, izbjegavajući kontakt gela u očima i usnama.

  Terapijski učinak razvija se nakon 4-8 tjedana liječenja, a trajno poboljšanje nakon 3 mjeseca liječenja.

  U nekim slučajevima, zbog kratkotrajne iritacije kože, može se smanjiti broj aplikacija ili obustaviti liječenje dok znakovi iritacije ne nestanu. Drugi je postupak liječenja moguć nakon savjetovanja s liječnikom.

  Differin ® gel za vanjsku upotrebu cca. 0,1%

  Laboratoires Galderma, Francuska

  Gel za vanjsku upotrebu 0,1%1 g
  adapalen1 mg
  pomoćne tvari: propilen glikol; metilparahidroksibenzoat; fenoksietanol; karbomer 940 R; dinatrij edetat; poloxamer 182; natrijev hidroksid; pročišćena voda

  u plastičnim tubama od 30 g, u pakiranju od kartona 1 tuba.

  Krema za vanjsku upotrebu 0,1%1 g
  adapalen1 mg
  pomoćne tvari: karbomer 974R (934 R); makrogol metildekstroza seskistearat; glicerol; prirodni skvalan; metildekstroza seskistearat; dinatrij edetat; metilparahidroksibenzoat; propilparahidroksibenzoat; fenoksietanol; ciklometikon; natrijev hidroksid; pročišćena voda

  u aluminijskim cijevima od 30 g, u pakiranju od kartona 1 tuba.

  Opis oblika doziranja.

  Bijeli gel ili krema.

  Adapalen je retinoidni metabolit, ima komedolitičko i protuupalno djelovanje, normalizira procese keratinizacije i epidermalne diferencijacije. Mehanizam djelovanja adapalena temelji se na interakciji sa određenim γ-receptorima epidermalnih stanica kože. Kao rezultat djelovanja adapalena, posebno dolazi do smanjenja "kohezije" epitelnih stanica u ustima lojnog folikula dlake i smanjenja preduvjeta za stvaranje mikrokomedona. Adapalen djeluje protuupalno in vivo i in vitro, djelujući na upalne čimbenike inhibirajući migraciju leukocita u žarištu upale i metabolizam arahidonske kiseline.

  Apsorpcija adapalena kroz kožu vrlo je niska (oko 4% primijenjene doze). Izlučivanje iz tijela događa se uglavnom putem žuči.

  DIFERIN

  Klinička i farmakološka skupina

  Djelatna tvar

  Oblik izdanja, sastav i pakiranje

  ◊ Gel za vanjsku upotrebu 0,1% bijeli.

  1 g
  adapalen1 mg

  Pomoćne supstance: propilen glikol - 40 mg, metil parahidroksibenzoat - 1 mg, fenoksietanol - 2,5 mg, karbomer 940 P - 11 mg, dinatrijum edetat - 1 mg, poloksamer 182 - 2 mg, natrijev hidroksid - do pH 5,0 ± 0,15, pročišćena voda - do 1 g.

  30 g - polietilenske cijevi (1) - kartonska pakiranja.

  ◊ Krema za vanjsku upotrebu 0,1% bijela.

  1 g
  adapalen1 mg

  Pomoćne supstance: karbomer 974P (934P) - 4,5 mg, makrogol metildekstroza seskistearat - 35 mg, glicerol - 30 mg, prirodni skvalan - 60 mg, metildekstroza seskistearat - 35 mg, dinatrijum edetat - 1 mg, metil parahidroksibenzoat - 2 mg mg, fenoksietanol - 5 mg, ciklometikon - 130 mg, natrijev hidroksid - do pH 6,5 ± 0,15, pročišćena voda - do 1 g.

  30 g - aluminijske cijevi (1) - kartonska pakiranja.

  farmakološki učinak

  Adapalen je retinoidni metabolit koji djeluje na patološki mehanizam razvoja akni vulgaris, snažan je modulator diferencijacije i keratinizacije stanica te ima komedolitičko i protuupalno djelovanje. Mehanizam djelovanja adapalena temelji se na interakciji sa specifičnim γ - receptorima epidermalnih stanica kože. Kao rezultat djelovanja adapalena dolazi do smanjenja "kohezije" epitelnih stanica u ustima lojnog folikula dlake i smanjenja stvaranja mikrokomedona.

  Adapalen ima protuupalni učinak in vivo i in vitro, djelujući na čimbenike upale inhibirajući migraciju leukocita u žarištu upale, inhibira kemotaktičke i hemokinetičke odgovore ljudskih polimorfonuklearnih leukocita i suzbija metabolizam arahidonske kiseline na medijatore upale, AP-1 faktore i ekspresiju 2 receptora poput Toll-a..

  • Pitajte dermatologa
  • Pogledajte institucije
  • Kupujte lijekove

  Farmakokinetika

  Apsorpcija adapalena kroz kožu vrlo je niska (oko 4% primijenjene doze). Izlučivanje iz tijela događa se uglavnom putem žuči.

  Indikacije

  Kontraindikacije

  • preosjetljivost na adapalen ili bilo koju pomoćnu tvar;
  • djeca mlađa od 12 godina (djelotvornost i sigurnost lijeka za ovu dobnu kategoriju nije utvrđena).

  Doziranje

  Samo za vanjsku uporabu.

  Način primjene: gel ili kremu treba nanositi u tankom sloju na područja kože zahvaćena aknama 1 puta dnevno prije spavanja na čistu suhu kožu, izbjegavajući kontakt s lijekom u očima, usnama, sluznicama i kutovima nosa.

  Primjetno kliničko poboljšanje razvija se nakon 4-8 tjedana liječenja, trajno poboljšanje nakon 3 mjeseca liječenja.

  Budući da se u liječenju akni usvaja izmjenično korištenje terapije, nakon 3 mjeseca terapije lijekovima, preporuča se savjetovanje s liječnikom o daljnjoj terapiji.

  Nuspojave

  Lijek Differin može izazvati sljedeće nuspojave lijeka.

  Učestalost pojavljivanjaNeželjena reakcija na lijek
  Iz kože i potkožnih tkiva
  često (≥1 / 100 do simptoma: Pretjerana primjena lijeka na kožu neće dovesti do bržih rezultata ili izraženijih učinaka, međutim, mogu se razviti crvenilo, ljuštenje ili nelagoda. Lijek je namijenjen samo vanjskoj primjeni.

  Liječenje: ako se slučajno proguta čak i mala količina lijeka, treba isprati želudac, ako je potrebno, provodi se simptomatska terapija.

  Interakcije s lijekovima

  Apsorpcija adapalena kroz kožu je mala, stoga je mala vjerojatnost njegove interakcije sa sustavnim lijekovima.

  Nisu utvrđene interakcije s drugim lijekovima koji se mogu koristiti izvana i istovremeno s Differinom. Kada koristite lijek navečer, ujutro, možete koristiti lijekove za vanjsko liječenje akni, kao što su otopine eritromicina (do 4%) ili klindamicin fosfata (1% u odnosu na bazu) ili geli na bazi benzoil peroksida na bazi vode (do 10%), budući da ti lijekovi ne uzrokuju međusobnu razgradnju ili kumulativnu iritaciju. Međutim, drugi retinoidi ili lijekovi sa sličnim mehanizmom djelovanja ne smiju se koristiti istovremeno s adapalenom..

  Ne preporučuje se istovremena primjena sredstava Differin i pilinga, abrazivnih sredstava za čišćenje, kao i sredstava s isušujućim, adstringentnim ili nadražujućim učinkom (aromatična ili alkoholna sredstva).

  posebne upute

  Ako sumnjate na razvoj reakcije preosjetljivosti ili ozbiljnog oblika iritacije kože, lijek treba prekinuti.

  U nekim se slučajevima, ovisno o stupnju iritacije kože, broj aplikacija može smanjiti ili obustaviti liječenje dok iritacija ne nestane. Nastavak liječenja moguć je nakon savjetovanja s liječnikom.

  Izbjegavajte ulazak lijeka u oči, usta, kutove nosa i na sluznicu. Ako lijek slučajno dođe na sluznicu očiju, potrebno ih je isprati toplom vodom.

  Lijek se ne smije nanositi na oštećenu kožu kao posljedicu ozljeda (posjekotina ili ogrebotina), opeklina od sunca ili ekcematozne kože..

  Za liječenje teških nodularnih i konglobatskih akni koriste se sistemski antibakterijski lijekovi adapalen, benzoil peroksid ili kombinacija adapalen + benzoil peroksid. U tom se slučaju adapalen može koristiti za liječenje akni na licu, prsima ili leđima pod liječničkim nadzorom..

  Međutim, adapalen se ne smije koristiti kao monoterapija u bolesnika s ozbiljnim aknama na velikim površinama kože..

  Pripravak u obliku kreme prikladniji je za upotrebu na suhoj i svijetloj koži.

  Da bi se izbjegla iritacija kože, pri korištenju adapalena, izlaganje sunčevoj svjetlosti i umjetnom UV zračenju, uključujući lampe za sunčevu svjetlost, mora se svesti na minimum. Ako se izlaganje ne može izbjeći, preporučuje se uporaba krema za sunčanje i odjeće za zaštitu tretirane kože.

  Kada se koristi lijek Differin, moguće je koristiti kozmetiku koja nema komedogena ili adstringentna svojstva.

  Lijek (gel i krema) Differin sadrži metilparahidroksibenzoat (E218), koji može izazvati alergijske reakcije tijekom ili nakon liječenja. Gel sadrži propilen glikol koji može nadražiti kožu.

  Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i mehanizmima

  Lijek Differin ne utječe na sposobnost upravljanja vozilima i rada s mehanizmima.

  Differin: opis, upute, cijena

  Različita cijena i dostupnost u gradskim ljekarnama

  Pažnja! Iznad je referentna tablica, podaci su se možda promijenili. Podaci o cijenama i dostupnosti mijenjaju se u stvarnom vremenu, kako biste ih mogli pregledati - možete koristiti pretragu (uvijek ažurni podaci u pretrazi), a također ako trebate naručiti lijek, odabrati područja grada koja ćete tražiti ili tražiti samo trenutno otvorena ljekarne.

  Gornji se popis ažurira najmanje jednom svakih 6 sati (ažuriran je 17.07.2020 u 12:54 - po moskovskom vremenu). Navedite cijene i dostupnost lijekova pretragom (traka za pretraživanje nalazi se na vrhu), kao i telefonskim brojevima ljekarni prije posjeta ljekarni. Podaci sadržani na web mjestu ne mogu se koristiti kao preporuke za samoliječenje. Prije upotrebe lijekova, svakako se posavjetujte s liječnikom.

  Differin ® (Differin ®)

  Djelatna tvar:

  Sadržaj

  • 3D slike
  • Sastav i oblik izdanja
  • farmakološki učinak
  • Farmakodinamika
  • Farmakokinetika
  • Indikacije lijeka Differin
  • Kontraindikacije
  • Primjena tijekom trudnoće i dojenja
  • Nuspojave
  • Interakcija
  • Način primjene i doziranje
  • Predozirati
  • posebne upute
  • Uvjeti skladištenja lijeka Differin
  • Rok trajanja lijeka Differin
  • Cijene u ljekarnama
  • Recenzije

  Farmakološka skupina

  • Liječenje akni [dermatotropni lijekovi]

  Nosološka klasifikacija (ICD-10)

  • L70.0 Vulgarne akne

  3D slike

  Sastav i oblik izdanja

  Gel za vanjsku upotrebu 0,1%1 g
  adapalen1 mg
  pomoćne tvari: propilen glikol; metilparahidroksibenzoat; fenoksietanol; karbomer 940 R; dinatrij edetat; poloxamer 182; natrijev hidroksid; pročišćena voda

  u plastičnim tubama od 30 g, u pakiranju od kartona 1 tuba.

  Krema za vanjsku upotrebu 0,1%1 g
  adapalen1 mg
  pomoćne tvari: karbomer 974R (934 R); makrogol metildekstroza seskistearat; glicerol; prirodni skvalan; metildekstroza seskistearat; dinatrij edetat; metilparahidroksibenzoat; propilparahidroksibenzoat; fenoksietanol; ciklometikon; natrijev hidroksid; pročišćena voda

  u aluminijskim cijevima od 30 g, u pakiranju od kartona 1 tuba.

  Opis oblika doziranja

  Bijeli gel ili krema.

  farmakološki učinak

  Farmakodinamika

  Adapalen je retinoidni metabolit, ima komedolitičko i protuupalno djelovanje, normalizira procese keratinizacije i epidermalne diferencijacije. Mehanizam djelovanja adapalena temelji se na interakciji sa određenim γ-receptorima epidermalnih stanica kože. Kao rezultat djelovanja adapalena, posebno dolazi do smanjenja "kohezije" epitelnih stanica u ustima lojnog folikula dlake i smanjenja preduvjeta za stvaranje mikrokomedona. Adapalen djeluje protuupalno in vivo i in vitro, djelujući na upalne čimbenike inhibirajući migraciju leukocita u žarištu upale i metabolizam arahidonske kiseline.

  Farmakokinetika

  Apsorpcija adapalena kroz kožu vrlo je niska (oko 4% primijenjene doze). Izlučivanje iz tijela događa se uglavnom putem žuči.

  Indikacije za Differin ®

  Kontraindikacije

  Preosjetljivost na jedan od sastojaka lijeka.

  PAŽLJIVO. Dermatitis, ekcem.

  Primjena tijekom trudnoće i dojenja

  Ne preporučuje se primjena lijeka tijekom trudnoće i dojenja.

  Nuspojave

  Iritacija kože (liječenje treba prekinuti dok iritacija kože ne nestane ili učestalost primjene treba smanjiti).

  Interakcija

  Budući da lijek ne stupa u interakciju s kisikom i ne uništava ga svjetlost, može se koristiti s drugim lokalnim i sistemskim lijekovima za liječenje akni, poput klindamicin fosfata ili benzoil peroksida (vidjeti "Posebne upute").

  Način primjene i doziranje

  Izvana. Laganim dodirom ravnomjerno nanesite gel ili kremu na zahvaćenu površinu jednom dnevno prije spavanja na čistu i suhu kožu, izbjegavajući kontakt s očima i usnama.

  Terapijski učinak razvija se nakon 4-8 tjedana liječenja, a trajno poboljšanje nakon 3 mjeseca liječenja.

  U nekim slučajevima, zbog kratkotrajne iritacije kože, broj aplikacija može se smanjiti ili se liječenje može obustaviti dok iritacija ne nestane..

  Drugi je postupak liječenja moguć nakon savjetovanja s liječnikom.

  Predozirati

  posebne upute

  Izbjegavajte ulazak gela ili kreme u oči, usne i sluznicu.

  U slučaju slučajnog kontakta lijeka sa sluznicom očiju, usta ili nosa, temeljito isperite toplom vodom.

  Izbjegavajte izravnu sunčevu svjetlost. može se javiti lagana iritacija kože. Liječenje se može nastaviti ako se izlaganje suncu svede na najmanju moguću mjeru (uporaba sunčanih naočala i kapa).

  Ne preporučuje se istodobna upotreba kozmetike s isušujućim ili nadražujućim učinkom na kožu (na primjer, parfemi ili proizvodi koji sadrže alkohol).

  Adapalen koji se nanosi na kožu navečer može se kombinirati s tretmanima akni koji se primjenjuju ujutro.

  Uvjeti skladištenja lijeka Differin ®

  Čuvati izvan dohvata djece.

  Rok trajanja Differin ®

  Ne upotrebljavati nakon isteka roka valjanosti otisnutog na pakiranju.

  Sinonimi nozoloških skupina

  Naslov ICD-10Sinonimi bolesti prema ICD-10
  L70.0 Vulgarne akneAkne vulgaris
  Akne vulgaris
  Akne konglobate
  Akne vulgaris
  Erupcije slične aknama
  Ocijedite jegulje
  Maloljetničke akne
  Mladenačke akne
  Akne
  Mladenačke akne

  Cijene u ljekarnama u Moskvi

  Naziv lijekaCijena za 1 jedinicu.Cijena po pakiranju, trljajte.Ljekarna
  Differin ®
  gel za vanjsku upotrebu 0,1%, 1 komad.

  isplativo
  500,00 U ljekarnu
  775,00 U ljekarnu
  791,00 U ljekarnu
  791,00 U ljekarnu
  Differin ®
  krema za vanjsku upotrebu 0,1%, 1 komad.

  isplativo
  763,00 U ljekarnu
  765,00 U ljekarnu
  798,00 U ljekarnu
  798,00 U ljekarnu

  Recenzije

  Ostavite svoj komentar

  • krema za vanjsku upotrebu od 763 do 798 str.
  • gel za vanjsku upotrebu od 500 do 791 str.

  Trenutni indeks potražnje informacija, ‰

  • Klenzite
  • Adaklin
  • Adolen ®

  Potvrde o registraciji Differin ®

  • P N012654 / 01
  • P N012654 / 02

  Službena stranica tvrtke RLS ®. Početna Enciklopedija lijekova i farmaceutskog asortimana ruskog Interneta. Katalog lijekova Rlsnet.ru korisnicima pruža pristup uputama, cijenama i opisima lijekova, dodataka prehrani, medicinskih proizvoda, medicinskih proizvoda i druge robe. Farmakološki priručnik sadrži informacije o sastavu i obliku oslobađanja, farmakološkom djelovanju, indikacijama za uporabu, kontraindikacijama, nuspojavama, interakcijama lijekova, načinu primjene lijekova, farmaceutskim tvrtkama. Priručnik o lijekovima sadrži cijene lijekova i proizvoda na farmaceutskom tržištu u Moskvi i drugim gradovima Rusije.

  Zabranjeno je prenošenje, kopiranje, distribucija podataka bez dozvole LLC "RLS-Patent".
  Kada se citira informativni materijal objavljen na stranicama web mjesta www.rlsnet.ru, potrebna je veza do izvora informacija.

  Još puno zanimljivih stvari

  © REGISTAR LIJEKOVA RUSIJE ® RLS ®, 2000-2020.

  Sva prava pridržana.

  Komercijalna uporaba materijala nije dopuštena.

  Informacije namijenjene zdravstvenim radnicima.

Članci O Acne Gelovi