Deriva s kritikama

Sastav
Sadrži 1 g gela
aktivna tvar - adapalen 1 mg
pomoćne tvari: dinatrijev edetat, karbomer 940, propilen glikol, metilparaben, fenoksietanol, polaksamer 407, natrijev hidroksid, pročišćena voda.

Neprozirni bijeli gel

Retinoidi za lokalno liječenje akni

ATC kod D10AD03

Apsorpcija gela Adapilen kroz kožu je malo vjerojatna. Adapalen predstavlja novu generaciju sintetičkih retinoida i derivat je naftojeve kiseline. Adapalen ima sebostatičko, komedolitičko i protuupalno djelovanje. Lijek djeluje na folikularnu hiperkeratozu, regulirajući proces keratinizacije i deskvamacije, djeluje na otvorene i zatvorene komedone i sprječava stvaranje mikrokomedona. Glavni mehanizam djelovanja je selektivno vezanje na nuklearne RAq receptore epidermalnih stanica, za razliku od neselektivnog vezanja retinoida prethodnih generacija. Ovaj mehanizam regulira konačnu diferencijaciju keratinocita, što osigurava normalizaciju procesa keratinizacije i smanjenje preduvjeta za stvaranje mikrokomedona. Ima izražen protuupalni učinak, inhibiciju lipoksigenaze, arihidonske kiseline, citokina. Utječe na čimbenike upale. Adapalen nema fotosenzibilni učinak.

Indikacije za uporabu

- lokalno liječenje vulgarnih akni.

Način primjene i doziranje

Lijek se nanosi na prethodno očišćenu i suhu kožu u tankom sloju, ravnomjerno, bez trljanja, jednom dnevno na zahvaćenu kožu (zaštitite oči i usne). Terapijski učinak razvija se nakon 4-8 tjedana terapije. Provođenje ponovljenih tečajeva po preporuci liječnika.

- lokalne reakcije: osjećaj pečenja, crvenilo, ljuštenje, suha koža

- preosjetljivost na adapalen ili druge sastojke lijeka

- zatajenje jetre i bubrega

- djeca mlađa od 12 godina

Deriva gel može izazvati iritaciju kože. Istodobnu primjenu s lokalnim pripravcima (medicinski ili abrazivni sapuni ili sredstva za čišćenje, kozmetika koja djeluje snažno isušujuće, nadražujuće i proizvodi s visokom koncentracijom alkohola, adstringenti, začini) treba koristiti s oprezom. S krajnjim oprezom, proizvodi za kožu koji sadrže sumpor, resorcinol ili salicilnu kiselinu trebaju se koristiti zajedno s Deriva gelom. Ako su takvi lijekovi naneseni na kožu, tada ne biste trebali započeti liječenje Derivom dok djelovanje lijekova potpuno ne prestane.

Izbjegavajte kontakt Deriva gela sa sluznicom očiju, usne šupljine i nosne šupljine. Ne smije se primjenjivati ​​na ekcematozna, opekline ili oštećena područja kože, niti se smije koristiti zajedno s drugim lokalnim keratolitičkim pripravcima. Izbjegavajte izlaganje UV i sunčevoj svjetlosti. Nakon upotrebe čvrsto zatvorite poklopac cijevi.

Tijekom cijelog liječenja Derivom i 1 mjesec nakon liječenja potrebno je koristiti pouzdanu kontracepciju. Ne preporučuje se korištenje vodenog gela Deriva u slučaju planiranja trudnoće.

Trudnoća i dojenje

Ne preporučuje se primjena adapalena tijekom trudnoće i dojenja.

Učinak lijeka na sposobnost upravljanja vozilima ili potencijalno opasnih mehanizama

Simptomi - povećane nuspojave.

Liječenje - prestanite koristiti lijek, uklonite gel s površine kože toplom vodom.

DERIVA C

 • Farmakološka svojstva
 • Indikacije za uporabu
 • Način primjene
 • Kontraindikacije
 • Primjena tijekom trudnoće i dojenja
 • Predozirati
 • Interakcija s drugim lijekovima
 • Nuspojave
 • Uvjeti skladištenja
 • Obrazac za puštanje
 • Sastav
 • Dodatno

Deriva S - gel za liječenje akni s protuupalnim, komedolitičkim svojstvima.

Farmakološka svojstva

Deriva C je modulator procesa keratinizacije (keratinizacije), diferencijacije stanica, upale, koji igraju važnu ulogu u razvoju vulgarnih akni. Mehanizam djelovanja nije detaljno proučavan, ali pretpostavlja se da normalizira diferencijaciju folikularnih epitelnih stanica, keratinizaciju, sprječavajući tako razvoj mikrokomedona (djeluje poput retinoida). Također se može vezati za specifične nuklearne receptore retinoične kiseline (RAR), ne stupa u interakciju s citosolnim vežućim proteinima ove kiseline (CRABP). Selektivno se veže za RARγ receptore na nuklearnoj membrani keratinocita, povećavajući diferencijaciju keratinocita, smanjuje "koheziju" keratinocita u ustima lojnih folikula dlake, ubrzava njihovu deskvamaciju. Ne uzrokuje epidermalnu hiperplaziju, iritaciju, jer ne stupa u interakciju s RARα. Djeluje protuupalno, djelujući na proupalne čimbenike. Povećava osjetljivost kože na ultraljubičasto zračenje.

Apsorpcija adapalena kroz kožu je spora. Nakon dugotrajne lokalne primjene adapalena pronađena je samo mala količina izvorne tvari (Deriva S kombinirani je lijek čije je djelovanje usmjereno na glavne faze patofiziologije akni: povećana keratinizacija kanala, širenje akni i upala.

Uz to, retinoidi povećavaju propusnost kože slabljenjem stratum corneum barijere, što rezultira povećanim prodiranjem antibakterijskih sredstava.

Indikacije za uporabu

Deriva C koristi se za liječenje vulgarnih akni kod odraslih, adolescenata starijih od dvanaest godina.

Način primjene

Deriva S se lokalno koristi u dermatologiji.

Odraslima, adolescentima starijim od dvanaest godina, preporučuje se nanošenje gela u tankom sloju na čistu i suhu kožu (na mjestu osipa) jednom dnevno (po mogućnosti noću).

Terapijski učinak obično se opaža nakon 4-8 tjedana liječenja, a trajno poboljšanje nakon tri mjeseca liječenja.

Kontraindikacije

Deriva S se ne koristi:

 • s alergijom na adapalen, klindamicin;
 • s netolerancijom na pomoćne komponente;
 • tijekom trudnoće, dojenja;
 • s enteritisom, ulceroznim kolitisom, kao i kolitisom povezanim s antibiotskom terapijom (u povijesti), Crohnovom bolešću;
 • u djece mlađe od dvanaest godina.

Primjena tijekom trudnoće i dojenja

Primjena Derive S u terapiji trudnica je kontraindicirana.

Tijekom liječenja ovim sredstvom trebali biste se suzdržati od dojenja, jer nije poznato prodiru li aktivne molekule u mlijeko.

Predozirati

Slučajevi predoziranja, razvoj neželjenih kliničkih simptoma nisu službeno registrirani.

Interakcija s drugim lijekovima

Deriva gel može izazvati iritaciju kože. Istodobnu primjenu s lokalnim pripravcima (medicinski ili abrazivni sapuni ili sredstva za čišćenje, kozmetika koja djeluje snažno isušujuće, nadražujuće i proizvodi s visokom koncentracijom alkohola, adstringenti, začini) treba koristiti s oprezom.

S krajnjim oprezom, proizvodi za kožu koji sadrže sumpor, resorcinol ili salicilnu kiselinu trebaju se koristiti zajedno s Deriva gelom. Ako su takvi lijekovi naneseni na kožu, tada ne biste trebali započeti liječenje Derivom dok djelovanje lijekova potpuno ne prestane.

Nuspojave

Moguće su alergijske reakcije (osip na koži, osip, mrzlica, otežano disanje, osjećaj stezanja u prsima, pad krvnog tlaka, anafilaktički šok). Mogu se pojaviti svrbež, peckanje, suhoća, crvenilo kože, ljuštenje, fotosenzibilnost.

Uvjeti skladištenja

Derivu S čuvajte u originalnom pakiranju na mjestu zaštićenom od izravne sunčeve svjetlosti, vlage, ne duže od dvije godine.

Temperatura skladištenja do + 25 ° S. Rok trajanja - 2 godine.

Roditelji su dužni osigurati sigurnost djece, isključujući mogućnost njihovog pristupa lijekovima.

Obrazac za puštanje

Neprozirni bijeli gel, 15 g.

Sastav

Aktivni sastojci: adapalen (1 mg / g), klindamicin (10 mg).

Pomoćne supstance: karbomer 940, natrijev edetat, propilen glikol, poloksamer 407, metilparaben E218, natrijev hidroksid, fenoksietanol, pročišćena voda.

Dodatno

Izbjegavajte kontakt Deriva gela sa sluznicom očiju, usne šupljine i nosne šupljine. Ne smije se primjenjivati ​​na ekcematozna, opekline ili oštećena područja kože, niti se smije koristiti zajedno s drugim lokalnim keratolitičkim pripravcima. Izbjegavajte izlaganje UV i sunčevoj svjetlosti. Nakon upotrebe čvrsto zatvorite poklopac cijevi.

Tijekom cijelog liječenja Derivom i mjesec dana nakon liječenja morate koristiti pouzdanu kontracepciju.

Gel Deriva S - recenzije

Pomogli su mi nadležni liječnik i vanjski antibiotici!

Ocjena: 5 (od 5)

Pozdrav svima, sada imam 22 godine. Sa 16 godina koža je bila čista, ali kad sam se upisala u Kijev na studij, polako sam se počela pretvarati u nijemu ženu. Isprva su miteseri i pore povećani. A onda me počelo prskati po meni. Leđa, lice, vrat. Pospite polako, ali sigurno. I do 19. godine, kad sam vidio staru fotografiju od prije 3 godine, shvatio sam, dovraga, ali postao sam prišt.

Otrčala sam liječnicima, uzela struganje, pretrage, krv, urin, ultrazvuk trbušne šupljine i male zdjelice. je testiran na slobodni testosteron.

-Prvi je liječnik rekao "aj, proći će"

-Drugi je liječnik rekao da je to folikulitis.

-Tada sam izgubio račun, netko je rekao godine, netko gene, netko griješio na ginekologiji.

Napokon, zadnja dva liječnika dijagnosticirala su ACNE. Ali objasnili su mi da su akne simptom, a ne dijagnoza. Pretpostavlja se da je dijagnoza loš odljev žuči zbog pregiba žučnog mjehura (ali nije činjenica da su akne uzrokovane time)

,pio karzil za pročišćavanje jetre, pio cinkteralno za utapanje upale, mazao ga talkerima sumporom, mazao talkerima trihopolom (ovo su tabla od phyphilisa), radio kriomasažu (usput, jako dobro liječi), ali bezuspješno.

Posljednji mi je liječnik propisao da pijem Levasil 140 (to je kao Carsil samo uz vitamine B skupine) brbljavicu, što sam kasnije odbio i mast Deriva C.

Tada sam otišao u Kijev na studije i izgubio kontakt s liječnikom. Trenutno se liječim točno 8 tjedana. I reći ću, ne daj Bože, da koža ostane jednako čista! Krema pomaže. Ne smrdi, ne pecka, ne izaziva ludo ljuštenje! Prilažem fotografiju za usporedbu. Sad je koža još bolja nego na prošloj fotografiji i nadam se da će se tako i nastaviti.

DA LI SAVJETUJEM OVAJ KREM? NE! ZAŠTO? ZATO ŠTO NE MOŽETE SE SAMOLIJEČITI!

SAVJETUJEM LI GA KORISTITI AKO SE DOGOVORITE LIJEČENJE OVIM PRIPREMOM S LIJEČNIKOM - UNIVERZALNO DA!

PS Savjeti za djevojke koje pate od akni i nakon akni. Evo jeftinog kemijskog pilinga, koristim ga između nanošenja masti, osvjetljava mjesta i mjesta od akni.

1 FOTOGRAFIJA.

2 FOTOGRAFIJE - 5 TJEDNA LIJEČENJA

3,4 FOTOGRAFIJE KOJA JE DANAS KOŽA (9.05.14)

Učinkovito, ali ne bez nedostataka (detaljan pregled + fotografija sastava)

Ocjena: 4 (od 5)

Budući da sam sada u „prijelaznoj“ dobi, dobro znam takav problem kao što su akne. Isprobala sam mnogo proizvoda i mogu sa sigurnošću reći da je Deriva S gel jedan od najboljih lijekova u borbi protiv akni, ali ipak, nažalost, nije ni idealan..

Oglas za ovaj gel nećete naći nigdje, ali savjetujem vam da obratite pažnju na njega, jer Deriva S zaista puno pomaže!

 • profitabilnost
 • postoji učinak iz aplikacije
 • visoka cijena (od 70 do 90 UAH)
 • dovoljno teško naći na prodaji
 • ovaj se alat mora redovito koristiti, inače će se akne ponovno pojaviti

Adapalen - 1 mg

Klindamicin fosfat ekvivalent Klindamicin - 10 mg

Način primjene: Nanesite gel na čistu kožu u tankom sloju, izbjegavajući područje oko očiju i usta. Osobno se prijavljujem jednom dnevno noću - to je dovoljno.

Moji dojmovi: Kao što sam gore spomenula, isprobala sam mnogo različitih proizvoda, od kojih je svaki samo poboljšao stanje problematične kože, ali samo Deriva S stvarno pomaže i čini lice apsolutno čistim nakon postupka nanošenja! Ali ne mogu ne upozoriti na jedno: u prvom tjednu korištenja gela koža lica prilično se ljušti, pa savjetujem vlasnicima suhe i osjetljive kože da budu oprezni s primjenom. Suhoća i ljuštenje brzo prolaze, ali nedostaci počinju nestajati tek nakon mjesec dana. Vidljivi ćete rezultat korištenja "Derive S" vidjeti nakon 2 mjeseca, a za 4 mjeseca dobit ćete apsolutno čisto lice. Dakle, ako ovaj gel pronađete na prodaji - slobodno ga kupite, bolje je da prijeđete ravno na tečaj (inače ćete biti mučeni u potrazi - iz nekog se razloga Deriva S ne prodaje u svakoj ljekarni). Gel se temelji na antibiotiku, tako da ne možete praviti pauze u tečaju! Bakterije koje uzrokuju akne koje nisu u potpunosti ubijene tijekom pauze mogu stvoriti sojeve otporne na ovaj antibiotik, a daljnje liječenje više neće biti učinkovito. Također vam savjetujem da tijekom liječenja prilagodite prehranu - jedite manje slatkiša kako ne biste stvorili okruženje povoljno za bakterije..

Općenito, unatoč nekim nedostacima, ovaj je lijek jedan od najučinkovitijih danas..

S njim sam zaboravila na osipe i mitesere! Savjetujem svima

Ocjena: 5 (od 5)

Moji su osipi počeli kao i svi u tinejdžerskim godinama. S 13 godina hodao sam s nesretnim crvenim licem i nije bilo spasa (Hodali smo s mojom majkom hrpom dermatologa, kozmetologa - nema smisla. Ali nakon par godina jedan prijatelj mi je savjetovao ovaj gel. Koristila sam ga dugo, ali nakon 2 mjeseca lice pretvoreno u savršeno čisto, bez ijednog crvenila, prištića, crnih točkica, savršenog lica;) Hodam mirno bez temelja. (prije nisam mogao van bez podloge i pudera)....

Pogledajmo pobliže kako sam ga koristio, i naravno o "+" i "-":

Jednom dnevno. Odnosno, navečer sam na čisto lice nanijela tanku kuglu gela i dobro je protrljala. sve)

+Izvrsni učinak, dugo vremena (imam godinu dana kao čisto lice)

+Tuba je dovoljna za mjesec dana!) Iako sadrži samo 15 g, koristi se vrlo štedljivo ako se nanosi tankom kuglicom)

-Loš miris. Ne preoštro, ali ipak...

-Cijena je oko 100 UAH... ali to nije u potpunosti minus... Zinerit je skuplji... ali nula smisla...

-Učinak nije odmah vidljiv! Moguće je da prva 2 tjedna uopće nećete osjetiti ništa... nikakvo poboljšanje, ali nemojte prestati! sa 8-12 tjedana u zrcalu ćete uzeti potpuno drugo lice!

Općenito, dostojna stvar! Savjetujem vam da uzmete, koristite)

Želim vam svima zdravu, čistu kožu! )

Samo pogledajte ovaj ljepilo, koji mi je u 1,5 mjeseca promijenio kožu do neprepoznatljivosti !!....

Akne - dolje!

Ocjena: 5 (od 5)

Moje "nježno doba" je odavno prošlo, ali akne su se i dalje povremeno pojavljivale. Do kraja zime uglavnom je bio na bradi i obrazima. Šteta je, radeći u ljekarni, zasjati aknama, morao sam izliječiti. Učinak dolazi iz različitih sredstava, ali ne 100%.

Deriva-S se suočila s kožnim problemima u samo tjedan dana. Zahvaljujući super moćnom antibiotiku u sastavu. upala i prištići smanjili su se pred našim očima. Tekuća konzistencija gela omogućuje vam vrlo ekonomičnu upotrebu cijevi.

Sam proizvod je bez boje i praktički bez mirisa. Apsorbiran u trenutku. Može se nanijeti na lice i sigurno krenuti u šetnju.

Jedini nedostatak je visoka cijena gela. Teško je dati puno novca gledajući ovu sićušnu cijev.) Ali čini se da ću na proljeće imati savršenu kožu! Ono što svima vama želim!

Pomalo šokiran. I lijepo je.

Ocjena: 5 (od 5)

Dugo patim od osipa. Da jednostavno nisam pokušao. Učinak je nula. Tada sam odlučila zadnji put isprobati novi gel, savjetovao mi je ljekarnik. Prvih dana se ništa nije dogodilo, namazao noću, kako je naznačeno. Prvi tjedan - ništa. Tek od drugog tjedna počela su se događati čuda. Nakon mjesec dana, jedan i pol, potpuno su nestali, bio sam šokiran kako se to moglo dogoditi. Budući da mi je lice bilo potpuno prekriveno, bilo je užasno. Kasnije je cijev završila, otprilike mjesec dana sve je bilo u redu, lice je bilo čisto, a onda je sve krenulo ispočetka, ALI akni ima koliko ih je bilo i prije, kad samo malo procuri, počnem ga opet mazati i za tjedan dana sve nestaje.

Pomogli su mi nadležni liječnik i vanjski antibiotici!

Ocjena: 5 (od 5)

Pozdrav svima, sada imam 22 godine. Sa 16 godina koža je bila čista, ali kad sam se upisala u Kijev na studij, polako sam se počela pretvarati u nijemu ženu. Isprva su miteseri i pore povećani. A onda me počelo prskati po meni. Leđa, lice, vrat. Pospite polako, ali sigurno. I do 19. godine, kad sam vidio staru fotografiju od prije 3 godine, shvatio sam, dovraga, ali postao sam prišt.

Otrčala sam liječnicima, uzela struganje, pretrage, krv, urin, ultrazvuk trbušne šupljine i male zdjelice. je testiran na slobodni testosteron.

-Prvi je liječnik rekao "aj, proći će"

-Drugi je liječnik rekao da je to folikulitis.

-Tada sam izgubio račun, netko je rekao godine, netko gene, netko griješio na ginekologiji.

Napokon, zadnja dva liječnika dijagnosticirala su ACNE. Ali objasnili su mi da su akne simptom, a ne dijagnoza. Pretpostavlja se da je dijagnoza loš odljev žuči zbog pregiba žučnog mjehura (ali nije činjenica da su akne uzrokovane time)

,pio karzil za pročišćavanje jetre, pio cinkteralno za utapanje upale, mazao ga talkerima sumporom, mazao talkerima trihopolom (ovo su tabla od phyphilisa), radio kriomasažu (usput, jako dobro liječi), ali bezuspješno.

Posljednji mi je liječnik propisao da pijem Levasil 140 (to je kao Carsil samo uz vitamine B skupine) brbljavicu, što sam kasnije odbio i mast Deriva C.

Tada sam otišao u Kijev na studije i izgubio kontakt s liječnikom. Trenutno se liječim točno 8 tjedana. I reći ću vam, ne daj Bože, da koža ostane jednako čista! Krema pomaže. Ne smrdi, ne pecka, ne izaziva ludo ljuštenje! Prilažem fotografiju za usporedbu. Sad je koža još bolja nego na prošloj fotografiji i nadam se da će se tako i nastaviti.

DA LI SAVJETUJEM OVAJ KREM? NE! ZAŠTO? ZATO ŠTO NE MOŽETE SAMO LIJEČITI!

SAVJETUJEM LI GA KORISTITI AKO SE DOGOVORITE LIJEČENJE OVIM PRIPREMOM S LIJEČNIKOM - UNIVERZALNO DA!

PS Savjeti za djevojke koje pate od akni i nakon akni. Evo jeftinog kemijskog pilinga, koristim ga između nanošenja masti, osvjetljava mrlje i mrlje od akni.

1 FOTOGRAFIJA.

2 FOTOGRAFIJE - 5 TJEDNA LIJEČENJA

3,4 FOTOGRAFIJE KOJA JE DANAS KOŽA (9.05.14)

Učinkovito, ali ne bez nedostataka (detaljan pregled + fotografija sastava)

Ocjena: 4 (od 5)

Budući da sam sada u „prijelaznoj“ dobi, dobro znam takav problem kao što su akne. Isprobala sam mnogo proizvoda i mogu sa sigurnošću reći da je Deriva S gel jedan od najboljih lijekova u borbi protiv akni, ali ipak, nažalost, nije ni idealan..

Oglas za ovaj gel nećete pronaći nigdje, ali savjetujem vam da obratite pažnju na njega, jer Deriva S zaista puno pomaže!

 • profitabilnost
 • postoji učinak iz aplikacije
 • visoka cijena (od 70 do 90 UAH)
 • dovoljno teško naći na prodaji
 • ovaj se alat mora redovito koristiti, inače će se akne ponovno pojaviti

Adapalen - 1 mg

Klindamicin fosfat ekvivalent Klindamicin - 10 mg

Način primjene: Nanesite gel na čistu kožu u tankom sloju, izbjegavajući područje oko očiju i usta. Osobno se prijavljujem jednom dnevno noću - to je dovoljno.

Moji dojmovi: Kao što sam gore spomenula, isprobala sam mnogo različitih proizvoda, od kojih je svaki samo poboljšao stanje problematične kože, ali samo Deriva S stvarno pomaže i čini lice apsolutno čistim nakon postupka nanošenja! Ali ne mogu ne upozoriti na jedno: u prvom tjednu korištenja gela koža lica prilično se ljušti, pa savjetujem vlasnicima suhe i osjetljive kože da budu oprezni s primjenom. Suhoća i ljuštenje brzo prolaze, ali nedostaci počinju nestajati tek nakon mjesec dana. Vidljivi ćete rezultat korištenja "Derive S" vidjeti nakon 2 mjeseca, a za 4 mjeseca dobit ćete apsolutno čisto lice. Dakle, ako ovaj gel pronađete na prodaji - slobodno ga kupite, bolje je da prijeđete ravno na tečaj (inače ćete biti mučeni u potrazi - iz nekog se razloga Deriva S ne prodaje u svakoj ljekarni). Gel se temelji na antibiotiku, tako da ne možete praviti pauze u tečaju! Bakterije koje uzrokuju akne koje nisu u potpunosti ubijene tijekom pauze mogu stvoriti sojeve otporne na ovaj antibiotik, a daljnje liječenje više neće biti učinkovito. Također vam savjetujem da tijekom liječenja prilagodite prehranu - jedite manje slatkiša kako ne biste stvorili okruženje povoljno za bakterije..

Općenito, unatoč nekim nedostacima, ovaj je lijek jedan od najučinkovitijih danas..

S njim sam zaboravila na osipe i mitesere! Savjetujem svima

Ocjena: 5 (od 5)

Moji su osipi počeli kao i svi u tinejdžerskim godinama. S 13 godina hodao sam s nesretnim crvenim licem i nije bilo spasa (Hodali smo s mojom majkom hrpom dermatologa, kozmetologa - nema smisla. Ali nakon par godina jedan prijatelj mi je savjetovao ovaj gel. Koristila sam ga dugo, ali nakon 2 mjeseca lice pretvoreno u savršeno čisto, bez ijednog crvenila, prištića, crnih točkica, savršenog lica;) Hodam mirno bez temelja. (prije nisam mogao van bez podloge i pudera)....

Pogledajmo pobliže kako sam ga koristio, i naravno o "+" i "-":

Jednom dnevno. Odnosno, navečer sam na čisto lice nanijela tanku kuglu gela i dobro je protrljala. sve)

+Izvrsni učinak, dugo vremena (imam godinu dana kao čisto lice)

+Tuba je dovoljna za mjesec dana!) Iako sadrži samo 15 g, koristi se vrlo štedljivo ako se nanosi tankom kuglicom)

-Loš miris. Ne preoštro, ali ipak...

-Cijena je oko 100 UAH... ali to nije u potpunosti minus... Zinerit je skuplji... ali nula smisla...

-Učinak nije odmah vidljiv! Moguće je da prva 2 tjedna uopće nećete osjetiti ništa... nikakvo poboljšanje, ali nemojte prestati! sa 8-12 tjedana u zrcalu ćete uzeti potpuno drugo lice!

Općenito, dostojna stvar! Savjetujem vam da uzmete, koristite)

Želim vam svima zdravu, čistu kožu! )

Samo pogledajte ovaj ljepilo, koji mi je u 1,5 mjeseca promijenio kožu do neprepoznatljivosti !!....

Akne - dolje!

Ocjena: 5 (od 5)

Moje "nježno doba" je odavno prošlo, ali akne su se i dalje povremeno pojavljivale. Do kraja zime uglavnom je bio na bradi i obrazima. Šteta je, radeći u ljekarni, zasjati aknama, morao sam izliječiti. Učinak dolazi iz različitih sredstava, ali ne 100%.

Deriva-S se suočila s kožnim problemima u samo tjedan dana. Zahvaljujući super moćnom antibiotiku u sastavu. upala i prištići smanjili su se pred našim očima. Tekuća konzistencija gela omogućuje vam vrlo ekonomičnu upotrebu cijevi.

Sam proizvod je bez boje i praktički bez mirisa. Apsorbiran u trenutku. Može se nanijeti na lice i sigurno krenuti u šetnju.

Jedini nedostatak je visoka cijena gela. Teško je dati puno novca gledajući ovu sićušnu cijev.) Ali čini se da ću na proljeće imati savršenu kožu! Ono što svima vama želim!

Pomalo šokiran. I lijepo je.

Ocjena: 5 (od 5)

Dugo patim od osipa. Da jednostavno nisam pokušao. Učinak je nula. Tada sam odlučila zadnji put isprobati novi gel, savjetovao mi je ljekarnik. Prvih dana se ništa nije dogodilo, namazao noću, kako je naznačeno. Prvi tjedan - ništa. Tek od drugog tjedna počela su se događati čuda. Nakon mjesec dana, jedan i pol, potpuno su nestali, bio sam šokiran kako se to moglo dogoditi. Budući da mi je lice bilo potpuno prekriveno, bilo je užasno. Kasnije je cijev završila, otprilike mjesec dana sve je bilo u redu, lice je bilo čisto, a onda je sve krenulo ispočetka, ALI akni ima koliko ih je bilo i prije, kad samo malo procuri, počnem ga opet mazati i za tjedan dana sve nestaje.

Ostavi povratnu informaciju

Kako se Gel Deriva S?

Dodaj komentar Otkaži odgovor

Nedavno dodano

 • Prikaz broj 1
 • Recenzija broj 2
 • Prikaz broj 3
 • Prikaz broj 4
 • Prikaz broj 5

Za kuću je kupljen Pest Reject, istovremeno su uništavali miševe u staji i štakore u svinjcu

Ocjena: 4 (od 5)

Živimo u privatnoj kući, tako da ljeti imamo puno muha i komaraca. Beskorisno ih je tjerati. Komarnici su postavljeni samo na prozorima, ali vrata su otvorena gotovo cijelo vrijeme (pogotovo noću, jer nema klima uređaja, a potreban vam je hladan zrak). Tijekom godina borili smo se s njima najbolje što smo mogli, ali to je i dalje ostao hitan problem. Sin školarac riješio je ovaj problem. Dosadilo mu je patiti od insekata, pa je poguglao neki alat. Mnogo je ljudi iskočilo, ali svi su primitivni. No, obratio je pažnju na sredstvo protiv insekata i glodavaca Pest Reject. Pokazao nam je, rekao i odlučili smo kupiti. Naručili smo 1 komad, jer je raspon vrlo impresivan - 200 kvadrata.

Instalirao, uključio i čekao. Reći ću da prvog dana i noći nije bilo reakcije - dok su insekti letjeli, oni su nastavili... Drugi dan su postali letargični, četvrti su potpuno umrli. Uređaj naravno moramo koristiti svaki dan, jer muhe i komarci neprestano prolaze kroz otvorena vrata..

Iznenadilo nas je to što smo s druge strane kuće sagradili šupu, a uz nju svinjac, a bilo je i miševa i štakora. Nakon otprilike nekoliko tjedana primijetili smo da ih jednostavno više nije bilo. Možda su ranije umrli ili pobjegli, ali nismo obraćali pažnju. Stoga sada preporučujem svoj obitelji i prijateljima.

Kupljena štetočina za kafić

Ocjena: 3 (od 5)

Radim kao administrator u velikom kafiću koji se nalazi na prvom katu zgrade Hruščova. Iz tog razloga uvijek imamo puno Prusa i žohara (pogotovo ako uzmete u obzir da je iznad nas stan s disfunkcionalnom obitelji). Jednostavno se moramo boriti s njima, inače će nas isključiti. Obično su se zvale specijalne službe, no kako bi se izbjegla otrovna akcija, bilo je potrebno pokriti ustanovu na nekoliko dana. I učinak tih kemikalija bio je dovoljan za 2-3 tjedna, a zatim su se insekti ponovno popeli.

Dobili smo novu kuharicu, 45-godišnjakinju, i upravo ona nam je savjetovala da kupimo elektronički odbijač žohara Pest Reject. Vjerovali smo i uzeli smo dvije stvari, smjestivši ih na različite strane kafića. Rezultat je bio za 2 dana. Koliko je to bilo pravovremeno, kao što je 4-5 dan napisala sanitarna stanica.

Ali imali smo još jedan problem. Podrum je cijelo vrijeme vrlo vlažan, pa se puževi i slična bića povremeno penju do nas. Odbacivanje štetočina ih ne spašava, odnosno ne djeluje na njih..

Istodobno, reći ću da nema toksičnog učinka, stoga ne utječe na zdravlje posjetitelja / zaposlenika, kao ni na hranu.

PS: Zahvalili su nam se "susjedi" koji su živjeli gore. Kafić se nalazi ispod dva stana, pa je i normalna obitelj patila od insekata, a kad smo ih se riješili, tada s velikim radijusom akcije, istodobno su i oni.

Neuspješna druga kupnja

Ocjena: 4 (od 5)

3 puta smo kupili repelator od glodavaca i insekata pod nazivom Pest Reject. Prva je bila prije otprilike 4 godine (čini se da su se tada upravo pojavile s nama), druga i treća - nedavno. Kukce koristimo kod kuće, a miševe u zemlji kada roditelje tamo šaljemo cijelu sezonu.

Zadovoljni smo rezultatima, jer to stvarno djeluje. I sam sam pokušao proučiti učinak električnih impulsa na žohare, muhe i druge insekte i shvatio sam da to nije fikcija. Prvi se uređaj koristio povremeno, tek kad su se pojavili žohari i muhe (očito su uletjeli kroz prednja vrata ili balkonska vrata). Živimo u visokoj zgradi i nisu svi naši susjedi pristojni. Vrhunski pijanci, pored gotovo beskućnika. Općenito, kositar. A nedaleko je i baka koja drži 7 mačaka... Vrijedi li nastaviti? Ova je situacija mnogima poznata..

Tako je naš aparat radio više od 3 godine (i dalje radi na dachi) i izašao iz pogona. Ali to je razumljivo, nema ništa vječno. Odlučili smo kupiti novu. Naručili smo ga, ali kad je poslan, iznenadili smo se da izgleda malo drugačije. Mislili smo da su ga možda poboljšali, iako su se sumnje odmah uvukle čim smo vidjeli da materijal slučaja nije vrlo kvalitetan. I tako se dogodilo - bio je uključen tjedan - rezultat je nula.

Tada su započeli nova pretraživanja, vidjeli službenu stranicu, ali cijena je tamo bila nešto skuplja od prethodne. Kupio sam. Da, to je ono što je originalno. Stoga vam na kraju savjetujem da obratite pažnju na ovu činjenicu jer ćete u protivnom naletjeti i na lažnjak. Nije skupo, ali uvredljivo.

Odbijač insekata i glodavaca Pest Reject opremljen je pozadinskim osvjetljenjem (nije bilo u prvoj verziji), pa ga uključujemo u dječjoj sobi i djeluje kao noćno svjetlo. Također mi je drago što radi iz mreže (energije je malo ili malo), jer ne treba brinuti zbog prisutnosti baterija ili uložaka, na primjer za fumigatore.

Šteta što nam sredstvo za odbijanje insekata i glodavaca nije odgovaralo

Ocjena: 4 (od 5)

Toliko sam sanjao o takvoj stvari kao što je Pest Reject, jer imam problem s žoharima u svom stanu. Ovaj odbijač insekata i glodavaca vidio sam kod svoje majke, oni ga često koriste i djeluje. Sad nemaju žohara, muha, komaraca. I cijena je vrlo prihvatljiva, a dizajn je normalan. Ali nisam odmah shvatio da i kod kuće imam glodavce (!) I kupio, uključio. I sutradan sam primijetio da su moji hrčci postali vrlo letargični... Nažalost, spašena su samo 2 od 6....

Odbacivanje štetočina

Ocjena: 5 (od 5)

Pest Reject problem je riješio miševima i madežima. Živim u selu i imam veliku farmu (18 svinja, 5 krava, kokoši, guske). Stoga su miševi / štakori također osovina. A također povremeno krtice potkopavaju zemlju u vrtu i u blizini šupa. Uvijek sam se borila s njim uz pomoć otrova, ali odlučila sam odustati kad se moja beba Labrador otrovala (još uvijek glupo, pa je jeo otrov). Jedva spašen (susjed veterinar primijetio na vrijeme).

Ali to nije ono što mislim. Tada je on, ovaj susjed spasitelj, rekao da živim u prošlom stoljeću i sada postoji puno bezopasnih uređaja za uništavanje i zastrašivanje glodavaca i insekata. Kupio sam Pest Reject, kako je savjetovao. Mnogo je šupa, ali utičnice nisu svugdje, jer su one udaljene jednostavno ožičene za svjetiljku. Morao sam produžiti u još jednu sobu električara za utičnicu.

Počeo sam ga koristiti i iznenadio se što sada stvarno nema miševa. A istodobno, muhe i drugi insekti ne muče stoku. Samo iz nekog razloga ne djeluje na mušice, ali to je...

 • Prikaz broj 1
 • Recenzija broj 2
 • Prikaz broj 3
 • Prikaz broj 4
 • Prikaz broj 5
 • Prikaz broj 6
 • Prikaz broj 7

Zalijepio cipele Super zavarivanjem

Ocjena: 3 (od 5)

Kupio sam Super zavar za lijepljenje cipela. Nakupila sam nekoliko parova (suprug, moj, dijete). Čitam kritike, čini mi se da ih hvale. Štoviše, know-how iz Leomaxa i nema razloga da mu se ne vjeruje.

Prikladno za sve materijale, trenutno se lijepi, a ono što je najneobičnije je da kada istisnete gel, morate ga osvijetliti ugrađenom ultraljubičastom svjetlošću. Cool, u duhu modernosti. Istina, nije jasno zašto se to naziva zavarivanjem, jer je zapravo ljepilo. Vjerojatno zato što se dobiva učinak zavarivanja.

Prikladan za upotrebu, jer je Super zavarivanje minijaturna cijev nalik markeru. Na bočnim stranama nalaze se dva, da tako kažem, dozatori. Trebate pritisnuti na njih i dio gelaste mase (iz polimera) će izaći. Tekućina nema specifičan miris, bezbojna je. Da biste uključili LED, trebate pritisnuti mali gumb. Ali ovdje je glavno to učiniti odmah i zadržati 15 sekundi.Ali znate, jednom mi je dijete odvuklo pažnju i nisam stigao istaknuti i... zavarivanjem sam zalijepio potplat.

Zasebna riječ o kvaliteti zalijepljenih elemenata - savršeno i dugo traje.

Super zavarivanje prikladno je za male predmete

Ocjena: 5 (od 5)

U slobodno vrijeme izrađujem naušnice, privjeske i sve vrste nakita, pa mi je važno pitanje povezivanja malih dijelova. Isprobao sam mnoštvo ljepila, ali najviše mi se svidjelo Super Welding. Savršeno se drži i brzo prianja. Ali posebno - ispada uredno. Gel ne djeluje. Tek sada se trebate naviknuti na dozator tako da se manje istiskuje. Ovo je jedini neugodni trenutak, ali riješen je eksperimentom. Kad mi je ponestalo jedne tubice (kupila sam dvije po cijeni jedne za zalihu), tamo sam natočila gusti gel za tuširanje i eksperimentirala. Općenito, za mene je ovo božji dar.

Super zavarivanje prikladno je za male predmete

Ocjena: 4 (od 5)

Super zavarivanje nije loše. Proizvedeno od strane poznate tvrtke Leomax. Ali to je vjerojatno razlog zašto ima tako visoku cijenu. Što se tiče sastava, on je polimerni. a samim tim i ne štetno za tijelo. To je još jedan razlog zašto možete koristiti ovo Super zavarivanje.

Nezadovoljan sam što je u tubici vrlo malo gela, pa će popravak, na primjer, nečega velikog, biti preskup. Bočica još nije prozirna, tako da nikada nećete znati koliko je ljepila bilo i ostalo. Šteta je što ne možete natočiti gorivo - mogli smo napraviti više mogućnosti, na primjer, po 100-300 ml, za kupnju i punjenje markera.

Super zavarivanje ili Super ljepilo

Ocjena: 4 (od 5)

Suprug mi je rekao da je Super zavarivanje isto super ljepilo, samo po vrlo skupoj cijeni. U osnovi se ne slažem s tim. Kupio sam Super Welding za lijepljenje plastičnih površina. Svidio mi se efekt - odmah se prilijepio i "šav" je postao krut, odnosno postao je vrlo gust (reakcija nije poput reakcije ljepila). Na površini je ostalo malo gela, ali pažljivo sam ga očistio najfinijim brusnim papirom i ispalo je sjajno. Nije ni vidljivo da je stvar podijeljena. Nakon što sam odlučio popraviti svoju omiljenu vazu - reakcija je ista. I što se još razlikuje od super ljepila - prvo se mora napuniti, odnosno staviti nešto na vrh ili pritisnuti s naporom najmanje 1-3 minute. Super zavarivanje to ne zahtijeva - dovoljno je samo 10 sekundi. Jednostavno imam problem zbog kronične bolesti - lagano podrhtavanje udova, a kad pritisnem 2 elementa dulje od minute, oni se pomaknu zbog drhtanja u rukama. A u slučaju gela i ultraljubičastog svjetla, to se ne događa. Dakle, oni koji uspoređuju ova dva ljepila nisu u pravu..

Super zavarivanje

Ocjena: 3 (od 5)

Super Weld iz Leomaxa korišten je za popravak pukotine u torpedu. Činjenica je da živim sama s djetetom, pa čak i u novom gradu, pa se nema nikoga kome bi se mogla obratiti za pomoć u takvom pitanju, već da zbog toga odem na servis i preplatim nekako ne comme il faut. O super zavarivanju naučio sam s Interneta kad sam guglao - kako zalijepiti torpedo na automobil. Odlučio sam pokušati, pogotovo jer sam dobio dobru promociju. Svidio mi se dizajn bočice s olovkom i odluka o korištenju ultraljubičastih zraka. Neobično je, ali moderno.

Pakiranje sadrži detaljne i razumljive upute za uporabu, tako da s tim nije bilo problema. Za razliku od običnih super ljepila za mulj, koji su sada u mraku na tržištu, spoj je postao nevidljiv, ali sam ga zalijepio iznutra. I što je važno, gel se praktički ne širi, jer je struktura gusta. S obzirom na visoku cijenu, ovo teško mogu ponovno kupiti. Bilo bi jeftinije - uvijek bih koristio.

Super zavarivanje je uvijek pri ruci

Ocjena: 5 (od 5)

Super zavarivanje smatram neophodnim u kućanstvu. naravno, nije isplativo ga koristiti za lijepljenje velikih površina, ali za tu svrhu postoje mnoga druga ljepila. Ovu uvijek nosim u torbici, često zalijepim cipele (nažalost, ne mogu si priuštiti skupu koja ne strši). I znate, slijepljeno mjesto savršeno se drži i nikad se ne razilazi. Peta mi je jednom odletjela, a ja sam žurio na spoj. Pa sam otišao do najbližeg McDonald'sa, zalijepio ga za minutu. Kao rezultat toga, nisam zakasnio, a cipele su izgledale savršeno.

Ista je priča bila i sa slušalicama. Ali našla sam drugu primjenu - puknuo mi je produženi nokat. Jednostavno sam je zalijepila s unutarnje strane i bez problema postigla određeno vrijeme za nokte.

Super zavarivanje je skupo, ali svestrano ljepilo

Ocjena: 4 (od 5)

Na telefonu imam plastično kućište, vrlo skupo i voljeno. Jednom, kada sam brisao pametni telefon, pas je počeo glodati slučaj. Rezultat je pukotina. Otrčala sam ravno u trgovinu, kupila super ljepilo, zalijepila ga. Na moju dosadu, par dana kasnije pukotina se ponovno otvorila. Nakon toga isprobala sam još 3 vrste ljepila - reakcija je ista. Odlučio sam potražiti na internetu nešto super univerzalno i novo. Tako sam naučio o Super zavarivanju. Količina koja se nalazila u markeru spremnika bila mi je dovoljna i čak je i dalje ostala. Samo se ne zna koliko, jer je boca neprozirna (propust proizvođača). Ali pukotina se nije razilazila 3 mjeseca i šav je gotovo nevidljiv.

 • Prikaz broj 1
 • Recenzija broj 2
 • Prikaz broj 3
 • Prikaz broj 4
 • Prikaz broj 5

Odabrao sam mini-klima uređaj Arctic

Ocjena: 4 (od 5)

Roditelji su mi dali mini-klima uređaj Arctic. Ima kvadratni oblik, lako se prenosi s mjesta na mjesto, pa ga najčešće instaliram na svoj stol (kod kuće) i blizu kreveta. Zimi ga ponekad upalim kad su baterije jako vruće. Prikladan za korištenje tijekom cijele godine.

Na Arktiku postoji pozadinsko osvjetljenje koje palim noću. I kakvo ugodno meko zračenje. Buka nije jaka, ne više od običnog Condera. Približna udaljenost od njega do osobe je od 2 do 3 metra (za mene je ovo optimalni domet). Ako sjednete dalje, neće biti osjećaja hlađenja. Općenito, korisna sitnica koja se može koristiti čak i u automobilu, putem utičnice ili USB konektora.

Kako se koristi mini-klima uređaj Arctic

Ocjena: 5 (od 5)

Stalno sam koristio prijenosni ventilator, jer živim u unajmljenim stanovima i često nema klima uređaja. A onda sam naišla na oglas za mini-klima uređaj Arctic i shvatila da je to to, što trebate. Pročitao sam kritike i reći ću da nisu sve bile baš nevjerojatne. Ali ako uzmete u obzir troškove, onda možete kupiti. Tako sam i učinila i ne žalim jer se stvarno dobro hladi. Osim toga, mogu ga nositi sa sobom. Ovdje postoje čak i različiti načini osvjetljenja, koji su cool i stvaraju posebnu atmosferu. I nema buke, jer je obožavatelj.

Kako se koristi - prvo trebate uliti hladnu vodu u poseban spremnik mini-klima uređaja (koji se nalazi na vrhu). Zatim trebate pričekati 3-4 minute kako bi se filtar dovoljno navlažio (to dodatno vlaži zrak u sobi). Zatim se spajamo na izvor napajanja, jednim pritiskom gumba podesimo tlak dovoda zraka i uživamo u svježini.

Po kojem principu to radi - unutra je ugrađen ventilator koji kroz roštilj izvlači topli zrak iz prostorije. Zrak zatim prolazi kroz filtar, "dijeli" toplinu i izlazi hladan. Štoviše, mislim da ga filtri također čiste.

Vode je dovoljno za oko 7-8 sati rada. ako ga u potpunosti napunite. Važno - ako voda ponestane, tada se aktivira žaruljica - trepće tri puta u minuti žutom bojom. Princip je dobar i prirodan. Preporučujem kao alternativu stacionarnom klima uređaju.

Mini klima uređaj Arctic - zašto sam ga kupio

Ocjena: 4 (od 5)

Dugo sam želio kupiti prijenosni kondenzator, pa sam počeo tražiti. Bilo je puno prijedloga i pažljivo sam proučio svaki model. Bilo je sjajnih mogućnosti, ali cijena je tamo bila previsoka. Počnite guglati srednji cjenovni segment i tada je bio velik izbor. Nakon dugog proučavanja informacija, smjestio sam se na mini-klima uređaj Arctic. Kažem vam zašto.

Teška je samo 370 kilograma, snaga je 7,5 W, uz hlađenje, čišćenje i vlaženje još su u tijeku. Na temelju principa rada, onda bi tako trebalo biti. Spremnik za vodu - 0,7 l, veličine 17x17x17 cm (vrlo kompaktan), kao bonus - osvjetljenje.

Moje su senzacije cool kao s proljeća. Usput, da bih poboljšao takve senzacije, kupio sam uređaj s iridescentnom vodom koja proizvodi odgovarajuće zvukove. Buka - u 1 i 2 modu, gotovo nečujan, u 3 postoji maleha.

Prikladno, radi ne samo s 220, već i s USB-a. Zahvaljujući tome, ljeti vozim Arktik u auto. Da, potrebno je filtar mijenjati jednom u sezoni, odnosno ispada da je dovoljan za cijelu vrućinu. Ali košta oko tisuću rubalja, što nije bitno.

Jedino što mi se nije svidjelo bilo je to što se hladan zrak nije širio cijelom sobom. Voda se mora puniti svakih 8 sati, kako je naznačio proizvođač. Zapravo to nije slučaj. Ako uključite minimalni način rada, to se vrijeme povećava. Kada radite samo na maksimalnoj brzini - voda će ispariti za 5-6 sati. Svi ti parametri bili su mi dovoljni da prestanem odabirati mini-klima uređaj Arctic. Želim dodati da sam sve to koristio prošle sezone, a i ove. Još nije bilo kvarova.

Mini klima uređaj Arctic - je li tako loše

Ocjena: 3 (od 5)

Imam mini-klimu Arctic par godina, a nedavno, kad sam za nju naručio filter, naišao sam na negativne kritike. Da budem iskren, iznenadio sam se jer je uređaj zaista dobar. Jedna recenzija rekla je da to nije rashladilo sobu. Dečki, kad kupujete, čitate li što proizvođač napiše? U uputama je jasno navedeno da morate biti u blizini. Odnosno, riječ je o uređaju za osobnu upotrebu. Zar je stvarno tako neshvatljivo?

U drugoj je bilo lijepo oslikano kako je momak mjerio temperaturu u blizini prije i nakon uključivanja. Ovo je također dvojako. Upute za upotrebu mini-klima uređaja Arctic kažu da voda koju treba sipati mora biti hladna. Na temelju logike (ako je korisnik uopće ima), onda je to razumljivo - što je voda hladnija, to će se zrak koji prolazi kroz filter hladiti više. Uvijek napunim vodom iz hladnjaka i rezultat je normalan. A ako sipate toplo, gdje onda dobiti efekt? Čini se da ljudi koji izlijevaju blato na Arktik i njegov proizvođač uopće ne razumiju fiziku (jeste li živjeli u šumi?).

To je sve. Osobno preporučujem mini klima uređaj Arctic. A ako netko ima pitanja, uvijek ću odgovoriti i savjetovati.

Deriva S gel

Čitajući sada

Protuupalni dermatotropni lijek.

Danas ćemo razgovarati o eritromicinskoj masti. Kakav lijek djeluje na tijelo? Koje su indikacije i kontraindikacije? Kako i u kojim dozama se koristi? Što se može zamijeniti? Kakva mast i što pomaže Eritromicin mast spada u antibakterijska sredstva i ima snažno bakteriostatsko djelovanje na tijelo. Uputa za uporabu detaljno informira o pripravku eritromicin mast. […]

Regenerativni lijek. Primjena: rane, opekline, preljevi, čirevi. Cijena od 111 RUR.

Oglašavanje

Čitajući sada

Prirodni omekšavajući higijenski lijek. Primjena: suha koža, ispucale bradavice, dermatitis. Cijena od 612 RUR Analozi:

Nehormonski antiseptički antimikrobni lijek.

Nehormonski angioprotektivni dekongestivni lijek.

Oglašavanje

Nehormonski antibakterijski protuupalni lijek.

Cijena od 1990 rub.

Nehormonski antibakterijski protuupalni lijek.

Primjena - komedoni, akne, akne.

Analozi - Basion AS, Adaklin, Skinoclear. Na kraju ovog članka možete saznati više o analogima, cijenama za njih i jesu li oni zamjena..

Danas ćemo razgovarati o gelu Deriva C. Koji je lijek, kako djeluje na tijelo? Koje su indikacije i kontraindikacije? Kako i u kojim dozama se koristi? Što se može zamijeniti?

Kakav gel

Deriva C gel proizvodi indijska tvrtka. Koristi se za liječenje akni jer djeluje antiseptički. Koristi se samo lokalno.

Glavne komponente lijeka, uklanjaju upalne procese na koži lica, sprječavaju razvoj akni i komedona.

Lijek se proizvodi u laminiranim cijevima, u kartonskoj ambalaži s uputama za uporabu.

Proizvedeno od farmaceutske tvrtke Glenmark.

Aktivni sastojak i sastav

Lijek sadrži 2 glavne komponente koje međusobno dobro komuniciraju - adapalen, klindamicin fosfat.

Dodatne komponente lijeka:

 • karbomer 940;
 • dinatrij edetat;
 • propilen glikol monostearat;
 • metilparahidroksibenzoat;
 • fenoksietanol;
 • poloxamer 407;
 • natrijev hidroksid;
 • pročišćena voda.

Farmakološka svojstva

Lijek djeluje antimikrobno, protuupalno i antieksudativno. Normalizira lučenje lojnih žlijezda.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Mehanizam djelovanja gela sastoji se u selektivnom vezanju na nuklearne RAq receptore stanica kože, za razliku od neselektivnog vezanja retinoida prethodnih generacija.

Aktivni sastojak gela Deriva C je adapalen koji koža ne apsorbira. Ima komedolitičko, sebostatsko i protuupalno djelovanje.

Adapalen izravno utječe na folikularnu hiperkeratozu, kontrolira proces keratinizacije i deskvamacije.

Klindamicin fosfat djeluje antibakterijski. Blokira sintezu proteina mikroorganizama na razini ribosoma pričvršćivanjem na 50S podjedinicu ribosoma, remeteći proces početka peptidnog lanca.

Vanjskom primjenom oko 3-12 grama gela dnevno tijekom 5 dana postiže se vršna razina koncentracije aktivnih tvari u krvi pacijenta. Uklonite lijek putem bubrega.

Indikacije za uporabu

Glavna indikacija za uporabu lijeka je:

 • komedoni;
 • akne;
 • akne.

Prije nego počnete koristiti Deriva C gel, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom i ne poduzimati nikakve radnje bez da je prethodno propisao..

Kontraindikacije

Alat se ne koristi za sljedeće bolesti ili stanja:

 • netolerancija na jednu ili nekoliko komponenti lijeka;
 • oštećenje jetre ili bubrega;
 • teški stupanj hiperlipidemije;
 • enteritis ili razvoj regionalnog ulceroznog kolitisa;
 • razdoblje trudnoće i dojenja;
 • djeca su mlađa od 12 godina.

Način primjene i doziranje

Liječnici savjetuju odrasle i pacijente starije od 12 godina da lijek nanose u malom sloju na prethodno čistu i suhu površinu epiderme jednom dnevno.

Najbolje je postupak izvesti prije spavanja..

Trajanje terapije određuje se pojedinačno.

U djetinjstvu, tijekom trudnoće i hepatitisa B

Ovaj se lijek ne koristi tijekom trudnoće i dojenja..

Deriva C gel mlađi od 12 godina nije propisan za djecu..

Nuspojave

Deriva C gel često izaziva negativne reakcije čak i jednom primjenom:

 • povećana površina hipertermije kože lica;
 • upalni proces akni na koži;
 • razvoj kontaktnog dermatitisa;
 • bolovi u trbuhu.

posebne upute

Upute za uporabu gela Deriva C kažu da prilikom primjene gela trebate izbjegavati prodiranje u sluznicu. Također, nemojte nanositi na oštećenu kožu..

Tijekom liječenja, bolje je ne izlagati epidermu ultraljubičastom zračenju i izravnoj sunčevoj svjetlosti..

Tijekom terapijskog tečaja i unutar mjesec dana nakon toga, žene trebaju koristiti kontracepciju.

Predozirati

Nanošenje velike količine gela na kožu može izazvati predoziranje:

 • crvenilo mjesta primjene;
 • izgaranje;
 • gastrointestinalni poremećaji;
 • piling.

Interakcije s lijekovima

Ne preporučuje se uporaba Deria S gela istodobno s tvarima i pripravcima koji mogu isušiti površinu kože.

Uz povećan oprez, potrebno je koristiti pripravke koji sadrže sumpor, salicilnu kiselinu i resorcinol.

Analozi

Zamjene za sastav lijeka su:

Analog gela Deriva C prema indikacijama - lijek Duak.

Po načinu prijave:

 • Dalacin T;
 • Nadoxin;
 • Adacin.
 • Azelik;
 • Skinclair;
 • Skinoren.

Skupi analozi gela Deriva C:

 • Duak;
 • Basion AS;
 • Izotreksin.

Kako sam se riješila blagih do umjerenih akni.

Imam 29 godina, patio sam od akni 10 godina, posljednje 2 godine liječili su me različiti dermatolozi, ništa nije pomoglo. Posljednjih 9 mjeseci koristim stečeno znanje i iskustvo kako bih samostalno održavao stabilan pozitivan rezultat.

Što mi je pomoglo i pomaže:

1. Blaga sredstva za čišćenje.

2. Vanjski lijekovi s retinolom (naime adapalen, izotretinoin, tretinoin). Sada imam Deriva C Gel za noć, prilagodljiv je antibiotiku.

Vrlo dobar članak o tome zašto se pojavljuju akne i preporuka za lijekove s retinolom

Mogao bih ga jednostavno ponovno tiskati, jer odražava moje mišljenje o aknama. Ako pogledate video, preporučujem da odmah postavite brzinu reprodukcije na 1,25, bit će lakše gledati :)

Proizvodi s retinolom počinju djelovati nakon otprilike mjesec dana, učinak se javlja nakon tri mjeseca, nakon devet mjeseci nećete prepoznati svoju kožu. Da, dugo je, ali vrlo učinkovito.

Možete se obratiti dermatologu kako biste propisali lijek s retinolom, ali možete ga kupiti bez recepta, tako da, samo pročitajte upute i dva članka gore..

Retinol je strogo zabranjen trudnicama koje se pripremaju postati njima tijekom laktacije..

3. Nadležni piling kože kiselinama

Ali tijekom trajanja liječenja tijekom dana možete koristiti lijek s azelaičnom kiselinom (Skinoren, Rosamet). Sada prolazim sljedeći tečaj: Deriva C noću, Skinoren popodne i hidratantna krema svaki drugi dan.

3. Papirnati ubrus za jednokratnu upotrebu, trebate mazati lice, a ne trljati.

4. Mijenjajte jastučnicu svaka dva dana (dnevno spavam s jedne, dan s druge strane i presvlačim se). Posteljinu definitivno dobro glačam parom.

5. Dnevno popijem najmanje 1,5 litre vode.

6. Ne jedem bijeli šećer. Kao i masna, pržena hrana (spori štednjak za pomoć), kiseli krastavci, kiseli krastavci, brašno. Nažalost, ali za mene činjenica: kršenje prehrane neizbježno dovodi do pojave osipa.

7. Odbijanje podloge (BB, CC, mineral, bilo koja podloga - ne), umjesto kvalitetnog mineralnog praha. I to ne težinom u nepoznatoj internetskoj trgovini, već provjerenim brandovima Everyday Minerals ili Bare Minerals, da, skupo je, ali ostatak začepljuje pore.

8. Nema šminke u teretani i dok trčite, možete koristiti samo maskaru. Ovo je najteže, u teretani je puno ljudi, bilo je divlje sram zasjati aknama, ali ništa se ne može učiniti, želite li se izliječiti? Zatim skinite šminku prije nastave, inače nikada nećete biti izliječeni..

9. Ispranim lice ispravno:

- prije pranja ruku sapunom;

- voda za pranje na sobnoj temperaturi, vruća "pere" lipidnu barijeru, hladno se loše čisti;

- Temeljito operem lice, dobro operem proizvod, jer njegovi ostaci opet krše zaštitni omotač kože.

10. Izbacio sam iz glave apsolutno sve narodne recepte, pridržavam se samo odabranog režima liječenja i održavam učinak.

11. Nema abrazivnih pilinga, gommagea i gulilica, nema mehaničkog djelovanja na kožu. Ne istiskujem prištiće.

12. Ako se odlučite savjetovati sa stručnjakom, bolje je biti dermatolog nego kozmetičar. Nemojte ići na "čišćenje" ili ljuštenje tijekom pogoršanja, možda naiđete na nepismenog kozmetologa koji će stvari samo pogoršati, ali dermatolog i dalje ima princip "ne nanosi štetu".

Razumijem da mi treba slika s rezultatom prije i poslije, ali nekako mi je bilo neugodno. Zapravo, zašto je to potrebno? Pa, bilo je akni, ali sada ne :) Fotografije jednostavno nisu baš estetske.

Ako imate pitanja, pitajte.

Nisu pronađeni duplikati

> Ako imate pitanja, pitajte.

Je li previše drsko za reklamiranje?

@moderator, pikabushnik pola sata neželjene pošte

Osip i osip u pozadini drugih bolesti ne računaju se.

Post se više ne uređuje :) Dodat ću ovdje:

Kada koristite retinoide, obavezno uključite hidratantne kreme. U prvim tjednima korištenja gela Deriva C koristila sam Uriage Hyseac Restructuring Soothing Care kremu poput ove na engleskom. Takvih je krema puno, pogledajte marke drogerija, na primjer, Bioderma ima liniju Sebium, postoji dobra hidratantna krema Bioderma Sebium Hydra..

Tijekom dana koristila sam hidratantnu kremu. Tada se koža navikla na retinol i nestala potreba za obnavljanjem kože, počeo sam koristiti azelaičnu kiselinu (Skinoren) tijekom dana.

Doista, retinol isušuje kožu, a postoje i nuspojave u obliku ljuštenja i akne se mogu pogoršati. Dodati ću o obveznoj hidrataciji prilikom upotrebe retinola, ima je u člancima, ali nisam je ovdje napisao. hvala na komentaru!

Ah, pa onda još uvijek možete koristiti samo umivaonik :)

Odabrao sam i retinoide jer se rješavaju bora. Dva u jednom, da tako kažem :)

Roaccutane i moja nova priča o koži

Dugi post s najneestetičnijim fotografijama. Za djecu, trudnice i one koji ručaju, bolje je suzdržati se od gledanja (upozorio sam :))

Mislim da su svi koji imaju problematičnu kožu na ovaj ili onaj način čuli za takav lijek kao što je roakkutan. Netko kaže da je od njega lijes, groblje. i nekoga da je sve dobro i da se ne treba bojati. Reći ću vam kako je bilo sa mnom i je li vrag tako strašan

Treba reći da imam bipolarni poremećaj i dugo se nisam mogao odlučiti za sastanak zbog nuspojava. Ali smislila sam okvirni plan djelovanja i otišla dermatologu

Imao sam puno sreće s njom - ispričavši moju priču o liječenju koje je trajalo 10 godina i da me koštalo oko 2 godine all-inclusive odmora, odmahnula je glavom i rekla da mi osim Roaccutana ništa neće pomoći (već)

Liječenje treba provoditi samo pod nadzorom dermatologa. Lijek je ozbiljan, otrovan i zao. Bez liječnika to možete pogoršati ili jednostavno stresirati svoje tijelo bez ikakvih rezultata.

Odredili su me da izbrišem - nema razlike. Aktivni sastojak (izotretinoin) je isti, ali cijena je vrlo različita. Pijte dovoljno dugo

Moj tečaj je trajao 7 mjeseci

Prije početka tečaja položila sam opći krvni test i položila ga za parametre jetre (to će trebati raditi svaki mjesec). S jetrom nije bilo sve savršeno. Stoga su mi prije početka tečaja propisane 20 injekcija Heptala i ponovljena analiza.

Listopad, dan početka tečaja

Počeli smo s dozom od 10 mg. Vrijedno je napomenuti da će se tijekom polovice tečaja stanje kože pogoršati i to je normalno. Također, kako me ne bi previše plašio, propisao sam kurs antibiotika u trajanju od 12 dana.

Moja doza se postupno povećavala, ali glavne su bile 30 i 40 mg. Pio sam ih većinu vremena. Povećan na 20 u studenom

Prepisali su mi 20 mg. Suhoća se pojavila zbog nuspojava. U mom slučaju suhoća usana bila je samo jaka. Nisam imao problema sa suhim očima ili sluznicom (neki jesu)

30 mg. A onda je počela zabava - upala sam u depresiju i (ne baš) žustro krenula po antidepresive. Gotovo do kraja tečaja uzimao sam sve visoke doze zajedno s antidepresivom. To se preklopilo na moju sezonsku depresiju, koja je pogoršala stanje. Naravno, depresija se ne očituje kod svih, ali je prilično česta nuspojava. Za neke se to očituje jednostavno u obliku teške apatije.

Pojavio se vrlo jak umor. Sat vremena bio mi je dovoljan za 3 aktivnosti, a nakon toga sam legao i legao. Općenito, to su sve nuspojave koje sam očitovao. Depresija me nije previše mučila, pa iako je bila teška, ali podnošljiva

Krajem siječnja dermatolog shvaća da doziranje ne postiže željeni učinak i propisuje mi 50 mg na 5 dana, a zatim ga produžuje za još 5. Ne mogu jasno reći što se dogodilo s 50, ali bilo je jako loše i teško. Nakon 10 dana želi otići još 5, ali nisam više mogao izdržati i vratili su mi 40 mg. Međutim, ovo je bilo dovoljno

Fotografija nakon 10 dana u 50

Od tog mjeseca smanjene su mi doze. Sa 20 i 10 mg osjećao sam se dobro, ali tijekom liječenja, zbog suhoće, na mojoj se ruci pojavio ekcem koji liječi do danas.

Fotografirajte odmah. Na kraju liječenja nisam razvio nove upale i koža je postala puno, puno suha. Osjećaj da vam je presađen novi jer izgleda potpuno drugačije čak i po svojoj strukturi.

Želim sažeti kako slijedi:

1. Liječite se samo kod dermatologa. Ne komplicirajte svoj život i ne uništavajte svoje tijelo

2. Istražite što više informacija

3. Tečaj se obično održava u jesen i zimu. Sunce ti neće biti najbolji prijatelj

4. Ne boj se :) Ako sam uspješno završio tečaj sa svojim problemima, i ti ćeš biti dobro. Lijek je tvrd, ali s pravilnim liječenjem nije tako strašan

Nadam se da će post biti koristan :)

Nadmašena

Riješenje akni. Vlastito iskustvo.

Sve je počelo u mojoj kamenti u nečijem postu. Već su se pretplatnici povećali iznenada)))

Pa, u redu, pišem kako sam i obećao.

Dakle, ja sam žena stara 35 godina, a ne medicinka. To jako ističem na samom početku. Ne mogu dati nikakvo medicinsko opravdanje ili opovrgavanje. Samo moje iskustvo, moja kozmetičarka i iste te prištića.

Ako ovaj post pomogne barem jednoj osobi, bit ću vrlo sretan.

Tko je lijen pročitati cijeli post - mogu reći da mi je pomogla hrpa cink tableta + efesel. Cink ujutro s hranom (inače bolestan), efesel noću. Start u jesen-zimu. Kad nema sunca.

Šest mjeseci sam pio i mazao - i to je dalo rezultat, ne samo tijekom primjene, već i nakon. Sada ne koristim ništa od ovoga, a akne se ne vraćaju. Prošlo je više od godinu dana.

Da, patila sam 20 godina, da, izliječila sam za šest mjeseci.

Gledajući unatrag, učinio bih što.

1. Naravno, prošao bih analizu cinka, posebno tijekom pogoršanja akni, i u procesu pijenja cinka povremeno bih ga uzimao. Dugim unosom cinka postigla sam nuspojavu - anemiju drogom, spavala sam u hodu i lako 14 sati dnevno. Nije zastrašujuće i reverzibilno, ali zašto ga uvoditi u zugunder?

2. Darivao bih hormone, posebno estradiol, progesteron, testosteron. Možda je pas tamo prekopao? Nije toliko skupo koliko bi se moglo činiti. Iznenađen sam da me nikad nitko nije poslao na ove testove..

3. Bacite sva agresivna sredstva za čišćenje i matirajuće kreme. Vjerujte mi, efezel vam je dovoljan da kožu nađete na rubu prekršaja. Ne treba je ozljeđivati ​​niti matirati s bilo čime drugim..

4. Uobičajena redovitost pranja i krema, uobičajena dekorativna kozmetika. sve je normalno. Ne treba još jednom ići na kožu.

5. Prije nego što sam počeo koristiti Effezel, prestao sam mazati lice i zastao bih, barem 2 tjedna. Neka se vaša koža odmori. Nanošenje efezela na sve vrste sušenja i salicilne masti iritirat će. Effezel nije toliko strašan kao da ga širi na već nadraženu kožu.

Patio sam od akni od 14 do 34 godine. Pa da, 20 godina. Pokušao, kao što znate, o svemu. A ovo "o svemu" nije dalo praktički nikakve rezultate. Najbolji rezultat bio je privremeni napredak. Štoviše, lijek koji je poboljšao u prvom mjesecu, nije ga dao u drugom mjesecu. Trebalo je potražiti nešto novo. Nisam probao, možda, samo retinoide iznutra. I tako - na meni je testiran čitav niz narodnih, prodajnih, ljekarničkih i kozmetičkih proizvoda, koji su usput dali svoje rezultate. Negativan. Koža nije željezna - izdržati sve to danonoćno i neprestano.

Dakle, moje dvadesetogodišnje iskustvo s aknama dovelo je do sljedećih zaključaka:

Ne znaju kako liječiti akne. Nijedna. Niti proizvode čuvajte, niti ljekarne, niti kozmetolozi, niti dermatolozi. Ovo je nevjerojatna čireva koja se može izliječiti sama ili unošenjem pravog proizvoda u pravu kožu. Na internetu sam upoznao ljude kojima je pomoglo, na primjer, pranje dječjim sapunom, maskama s aktivnim ugljenom ili redoviti seks. Ali takve žive primjerke nisam sreo..

Provjerite hormone / gastrointestinalni trakt / alergije. Prilično sam skeptičan prema ovome, ali nisam sve. Možda su vaše akne posljedica gastritisa. Pogotovo ako su se pojavili, na primjer, u 25. Iako nisam upoznao tako žive ljude, samo na Internetu. I moja kozmetičarka.

Sve što preporučim, preporučujem odraslima, starima barem 18 godina. Budući da akne u 14-godišnjakinje doista mogu same proći do 18-20 godine bez posebnog liječenja. Isti retinoidi propisuju se adolescentima s velikim oprezom. Tako bih za svoje dijete akne liječio samo izvana.

Zaboravite na zatvarače / garniere i druge propelere kupljene u trgovini. Svi imaju približno isti sastav - nešto antibakterijsko, nešto alkoholno (da, čak i oni bez alkohola, pročitajte sastav), nešto salicilno. Dezinficira, suši, nadražuje i ne liječi. Djetinjstvo mi je bilo u 90-ima, trljao sam se i alkoholnim tinkturama, losionom od krastavaca, tinkturom nevena i drugim brutalnim pripravcima. Sumnjam da se od toga moja koža počela jako masti i još uvijek to čini. Jedino što se može preporučiti iz asortimana trgovina (pa čak i ako nema novca za ljekarnički analog) su antibakterijske olovke. Sve općenito. Precizno kauterizirajte sazrijevajući prištić udarnim dozama salicilne kiseline. Ali nemojte nositi ovu olovku po cijelom licu - opeći ćete kožu.

Ne znam kako razbiti mit da su akne od prljavštine. A ako često perete / brišete / mažete - proći će. Glavna stvar je češće, možete 4 puta dnevno. I nakon pranja tonikom, nakon tonika kreme. Isprana koža je užasna. Istodobno se ljušti i istječe masnoću. Slomila je sve što se može slomiti.

Vaš režim njege kože trebao bi imati dva dijela: zacjeljivanje i njegu kože. Iscjeljenje - to su 1-2 lijeka, na primjer, mast i tablete. Plus, na primjer, olovka kao vozilo hitne pomoći. Proizvod za njegu je sredstvo za pranje / tonik / krema / piling. Stoga bi njega trebala biti iz serije - za suhu / osjetljivu / nježnu kožu. Budući da lijekovi koji liječe akne obično ne utječu na kožu na najbolji način - ona je nadražena, pocrvenjela, osjetljiva. Ako na to prošetate i sa salicilnim umivaonikom, bit će muka. U doslovnom smislu riječi.

Sad o sredstvima. Najprije briga. Ne zavaravam se i kupujem one kupljene u trgovini. Glavna stvar je neagresivna. Njihov je set također varijabilan. Imam umivaonik, kremu, piling, masku (beskorisno), ne volim tonike, uopće se ne razumijem u micelij. Stvarno ne vidim nikakvu razliku između lumena i vichyja osim cijene. Možete pretraživati ​​na ayherb. Štoviše, više volim prirodnu kozmetiku, bez SLS-a, bez testova na životinjama, ako je veganska - vrlo dobra; ali vichy, la-roche i ostale ljekarne ne mogu se svim tim pohvaliti.

Sada o najzanimljivijoj stvari - medicinskoj. Samo pokupi ovdje. Da, metodično je kupovati i mazati barem nekoliko mjeseci, slijedeći upute, jer su vrlo agresivni. Mogu dugo nabrajati ono što mi nije pomoglo - zinerit, skinoren, basiron, retinoična mast, razni antifungalni mazivi, masti s antibioticima, toliko ih je da se ni ne sjećam imena, masti sa sumporom, talker "večer", masti s cinkom, kvasac iznutra i izvana, Vichyjevi lijekovi, la-roche lijekovi, antibiotici u tabletama, sorbenti...... Ne kažem da, budući da mi to nije pomoglo, neće pomoći ni vama. Probaj. Nemojte odmah početi s Roaccutaneom. Probaj. Ali ne odjednom))

Roaaccutane. Zastrašujući lijek, posebno za žene. O njemu ima puno informacija, google. Nisam se usudio. Štoviše, čak ni to ne pomaže svima. Negativne kritike i postale su posljednja slamka protiv.

Kontracepcijske pilule. Ja, kao i gotovo sve oboljele, prema riječima moje kozmetičarke, pomažem. Ali uopće nema trajanja učinka. Inače, prve COC mi je ginekolog propisao u 16. godini zbog "akni". Ubio bi, da. Usput, tada nisu pomogli i brzo sam se udebljao. Ravno za tri mjeseca. Pomagali su u odrasloj dobi. Ali ponavljam to - strogo kad pijete. Pijete u siječnju - i dalje postoje akne, u veljači nastavljate - akne nestaju, koža je ravna, u ožujku je prestala - sve se, do 10. ožujka, vratilo u dvostrukoj veličini. Pa, to jest, apsolutno nikakvo produljeno djelovanje. Ne razumijem mehanizam, pogotovo ako uzmete u obzir da je s hormonskom pozadinom sve bilo i jest u redu. Ali oni pomažu. Ali pijte ih cijeli život, izmišljajte - ne baš.

Kozmetolog. Stvar je itekako potrebna. Moj kozmetolog je liječnik, ima dozvolu ne samo za piling maske, već također ubrizgava sve vrste botoxa, radi podizanje plazme. Pa, to jest, takav pravi medicinski kozmetičar. Pilingi su prikazani na prištićastoj koži. Akne ostavljaju tragove, ožiljke, staračke pjege... Takozvane post-akne. Ovdje se moramo boriti s njim. Kora. Upozorio bih na pretjeranu nadu za kozmetičara u smislu da će vas čišćenje + piling osloboditi akni. Pa, grubo rečeno, kozmetičarka je otvorila i osušila prištiće na desnom obrazu, a dan kasnije izvadili su iste, ali na lijevom. Ovdje je kozmetičarka nemoćna. Sjećam se kako su mi u mojih 20-25 godina o kozmetolozima vitkim zborom vikali: evo, kažu, trošiš novac na razmaze, bolje idi čistiti. Pa, moram reći - ne. Kozmetičarka ne umjesto, već zajedno. Osim pilinga i čišćenja, na koje još uvijek idem, ubrizgali su mi i meso s nekakvim protuupalnim lijekovima. nije mi pomoglo. Boli - poput užasa, učinak je nula. Ali može vam i pomoći. Još jedan kozmetičar može vam reći kako se točno nazivaju vaše akne - postoje akne, demodekoza, rozaceja.... A tretman za njih je drugačiji.

Jedna od najvažnijih točaka. S jedne strane, promatrajte pravilnost, t.j. ako počnete piti cink ujutro, pijte ga redovito, a ne dva puta tjedno. S druge strane, nemojte se stalno penjati na kožu, jednom dnevno bit će dovoljno efezela, ne trebate mu dodavati tonik, piling i masku i stalno nečim trljati kožu. Možda će biti potrebna samo što nježnija krema. Svojedobno sam potpuno napustila maske za piling, jer me boli ribati već nadraženu kožu + svaka 3 tjedna išla sam kozmetičarki po masku za piling i hidrataciju. Ti se tretmani ne mogu usporediti sa staklenkama.

Još uvijek odvojeno o efeselu (pa, i o bazironu). Vrlo je vruće. Oči, usne, sluznice - sve jako pati ako ga namažete. Pažljivo. Ne mažite ispod očiju - ujutro ćete postati panda. Te masti nisu krema. Ne trljajte, već nanesite tapkajućim pokretom. Ne koristite ni graška, već pola zrna graška po cijelom licu. Počnite koristiti prije vikenda - najvjerojatnije ćete se probuditi s ljubičasto-bordo napuhnutim licem. Pogotovo ako ga obilno namažete, kao što sam to u prvom redu učinio))) Ne bih ga mogao koristiti svaki dan - mazao sam ga svaki drugi dan, inače, pa, opečeno lice je ravno, što se ne može namazati nikakvim tonom. Efezel sam napola razrijedio običnom hidratantnom kremom. Effezel sam u točkama nanosila na akne, mazala 3-4 puta tjedno. Da, takav je agresivan. Ali iscjelitelj. Glavna stvar je ne odustati. Lice se navikne. Ili daje ostavku))) sad sam mazan čistim efezelom. Ali takooo rijetko i češće poanta. A za ljeto je potpuno prestala. U listopadu ću kupiti novu cijev, sigurno će trajati godinu dana.

Ne znam što bih još napisao. Pitajte.

Mogu reći da sam se čak i malo obeshrabrio. 20 godina neuspješnog liječenja i šest mjeseci za izlječenje. Od takvih sranja, mališani.

Članci O Acne Gelovi