Koja boja kose odgovara djevojkama s pjegama

Svaka mlada žena s vremena na vrijeme ima želju da radikalno promijeni svoj izgled. Najlakši i najpristupačniji način da se promijenite je bojanje kose. Čini se da je ono što je lakše: kupiti boju i promijeniti boju kose u nekoliko minuta. No, prije nego što to učinite, morate odlučiti o izboru boje, a to je daleko od lakog zadatka. Napokon, puno ovisi o tome koliko će ispravno i uspješno biti napravljen ovaj izbor. Nova frizura može ne samo ukrasiti djevojku, već i odigrati ono što se naziva okrutnom šalom: znatno pokvariti njezin izgled.

Stoga, prilikom odabira ispravne opcije boje, trebali biste uzeti u obzir mnoge čimbenike, posebno kada su u pitanju izraženi detalji vašeg izgleda. A ti parametri mogu uključivati ​​boju šarenice, ton kože, a ako djevojka ima pjege, tada se s tim čimbenikom jednostavno ne može odustati. Ali ništa nije moguće. Samo trebate shvatiti kako napraviti pravi izbor boje i kretati se koja boja kose odgovara djevojkama s pjegicama.

Odredite prirodnu hladovinu

Nije tajna da često, pokušavajući opisati izgled osobe, koristimo definicije poput "ona je plavuša" ili "ona je mračna". Ali, morate priznati, ovo je tako pojednostavljeni opis kada postoji ogromna paleta boja, predstavljena velikim brojem različitih nijansi. Ali kako se možete pravilno kretati u određivanju svoje prirodne boje kose?

Naravno, u takvim je slučajevima poželjno potražiti savjet od stručnjaka iz svog područja - kolorista. Da bi odredio prirodni ton, stručnjak će odvojiti cjedilu u području potiljka i usporediti je s uzorcima na kartici u boji. Naravno, prije ovoga, djevojka bi trebala urediti kosu - obavezno ih oprati i osušiti. U pravilu se uspoređuje dio kose u zoni korijena, budući da rastući krajevi mogu biti izgorjeli pod utjecajem ultraljubičastih zraka. Svakako se preporuča odrediti prirodni ton na dnevnom svjetlu, jer bilo koji drugi (svjetiljke, svjetiljka itd.) Može značajno narušiti prikaz boja.

Odabiremo idealnu opciju

Nakon što kolorist odredi prirodnu nijansu, opcije boja mogu početi. Prvo, morate shvatiti kako se vrši odabir željene boje kako biste bolje razumjeli koju sjenku treba odabrati djevojka s pjegama..

Kako se određuje podton lica?

Kao što znate, tamnopute djevojke gotovo nikad nemaju pjege na licu, uglavnom su prisutne samo kod onih koji imaju svijetlu kožu. Međutim, to ne znači da je koža takvih predstavnika lijepog spola istog tipa. Naprotiv, čak i svjetlije nijanse kože imaju velik broj varijacija. No, u većini slučajeva stručnjaci i dalje prave razliku ističući tri glavna podtona. Izražavaju se hladnim podtonom i toplim, osim toga postoji i neutralan. Neutralna nije toliko česta kao druge nijanse, a obično uključuje i druge dvije. Ako govorimo o hladnoći, onda u njoj možete vidjeti prevladavanje plavkastog s ružičastim, a ako uzmemo u obzir toplo, onda žuto..

Da biste odredili ton kože, trebali biste (uvijek u prirodnom svjetlu) gledati na zglob. Ako vene imaju plavkaste ili lila nijanse, onda definitivno pripadate "sjevernjacima". Za one djevojke koje imaju neutralnu nijansu obično imaju tirkiznu nijansu, a za "južnjake" je maslinasto.

Za ovu provjeru možete se poslužiti sljedećim metodama:

 • trebali biste na lice donijeti bijeli papir. Ako vidite da koža izgleda žućkasto na pozadini snježnobijelog papira, tada je njezin ton bliži toplom, ako je plavkast - hladnom;
 • na kožu zgloba trebate staviti srebrne i zlatne predmete. Zatim analizirajte koji bi izgledao spektakularnije. Srebro je ljepše za žene s hladnim podtonom, zlato - za one koji imaju topli podton.
 • poželjno je provesti nekoliko pokusa, koristeći za to samo male šarene komade tkanine ili rupčiće. Ako pripadate predstavnicima toplog tipa, onda su za vas bolji pastelni tonovi, ako su hladni - zasićeni.

Potrebno je zapamtiti i uzeti u obzir činjenicu da se tonus kože može mijenjati s godinama. Osim toga, prisutnost bilo kakvih bolesti kod djevojke može utjecati na ten..

Vjeruje se da su djevojke koje imaju hladan ton kože, u pravilu, najprikladnije za boju kose s nijansama "ledene palete":

 • hladna svijetlosmeđa s odsjajima srebra;
 • pepeljast;
 • hladno crvena, dobiva se dodavanjem odgovarajućih pigmenata u boju.

Prilično je teško postići boju kestena bez crvenkaste boje, ovu vrstu nakita mogu izvoditi samo visoko profesionalni koloristi. "Južnjaci" trebaju razmišljati o toplim nijansama:

 • čokolada;
 • jantar;
 • med i drugo.

Pjege u pravilu mogu imati nijansu smeđe boje u drugoj paleti - od svijetle do gotovo smolaste. S tim u vezi, boju kose za djevojčice s pjegicama treba odabrati uz obaveznu postojeću boju pigmenta. Većina stručnjaka savjetuje vlasnicima svijetlih "oznaka" da više pažnje posvete svijetlim šarenim nijansama, ako su mrlje tamno smeđe, tada je poželjno odabrati tamni ton.

Stručnjaci apsolutno ne savjetuju upotrebu hladne bijele ili bogate crne boje, loše će se slagati s kožom prekrivenom pjegama.

Utjecaj izbora irisa

Važan čimbenik koji bi trebao igrati dominantnu ulogu u odabiru optimalne opcije je boja irisa oka. Ispod su najidealnija rješenja. Ako djevojka ima oči:

 • smeđa, tada biste se trebali voditi činjenicom da joj mogu odgovarati različite opcije za smeđe tonove, na primjer, kakao, kesten i neke druge. Ako djevojka želi postati plavuša, tada treba odabrati medene nijanse;
 • zelena, tada je crvena boja najbolja za djevojku, posebno će odgovarati nijanse starog bakra. I obrnuto, crni tonovi i srebrnasto siva stvorit će blijede oči;
 • plava, zatim su im prikladnije karamele i medene nijanse. S vrlo svijetlom irisom, tada treba izbjegavati tamnu boju niti - neće stvoriti atraktivnost.
 • plava, djevojci s takvim očima preporučuje se bojanje kovrča tamnom kestenjastom sjenom;
 • siva, tada je apsolutno nepoželjno odabrati crne kovrče, one će vani bitno stariti. Na primjer, kakao s mlijekom i druge nježnije nijanse izgledat će mnogo spektakularnije. Ali poželjno je koristiti pepeljastu plavušu za predstavnike blijede kože.

Vrste boja

S njegovom pravom definicijom izbor će biti puno lakši. Ispod su postojeće vrste boja koje trenutno odgovaraju svim godišnjim dobima:

 1. Proljeće. Djevojke s ovim tipom boja u većini slučajeva imaju pjege na licu. U pravilu imaju svijetlu kožu, ponekad blago žućkastu. Ako govorimo o prirodnoj sjeni kose, onda je lagana, iris, u većini slučajeva, u proljeće su djevojke sivo-plavkaste. Stručnjaci im savjetuju bojanje niti u nježne i svijetle nijanse. Možete koristiti orah, med i druge slične tonove. Međutim, s vrlo svijetlom kožom i prisutnošću crvenih mrlja, bit će puno točnije obratiti pozornost na raspon hladnih nijansi boja. Zlatno pod ovom okolnošću može učiniti lice još blijedim, naglašavajući pjege.
 2. Ljeto. Lijepi spol s ovim tipom boja, kao i prethodni, nositelji su pjega, ali uglavnom na nosu. Imaju svijetlu kožu, svijetlosmeđu boju kose. Iris, u pravilu, obdaren je različitim nijansama, ali u gotovo svim slučajevima oni su svijetlo - lješnjak, plavi i sivi. Djevojke s takvim univerzalnim tipom boja mogu si priuštiti odabir nijansi i svijetlih i tamnih, međutim, boja niti ne bi trebala biti ista s pjegavim tonom.
 3. Pad. Nerijetko se pjege mogu vidjeti i na licu predstavnika "pada". Unatoč hladnoj sezoni imena, podtoni lica takvih djevojaka uglavnom su topli. Prirodna sjena kose je crvenkasto smeđa. Djevojčicama s ovom bojom nije preporučljivo koristiti mlijeko, platinu, pepeo, a posebno ugljenocrnu boju kovrča. Poželjno je bojiti kosu nijansom cimeta ili ostarjelim konjakom, a izgled će ukrasiti i različite varijacije crvene boje.
 4. Zima. Za razliku od dvije prethodne vrste, kod predstavnika ovog, zimskog tipa, pjege na licu nisu toliko česte, stoga uključuje odabir posebnih tonova. Imaju, u većini slučajeva, svijetlu kožu, a odlikuju je hladni podtoni. Djevojke ove boje, koje imaju pjege na licu, trebaju dati prednost hladnim nijansama za kosu. Što se tiče boja s prevladavanjem crvenih tonova, tada se s njima treba postupati negativno i bolje je ne koristiti ih, kako ne bi ozbiljno naštetili izgledu i izgubili atraktivnost.

Bojanje

Kao što je gore spomenuto, postoje mnoge nijanse prilikom odabira boje kose kada djevojka ima pjege. Pri odabiru savršene boje kose treba uzeti u obzir još jednu stvar. To se odnosi na boju izgleda. Pored tipa boje, boja se izražava u četiri varijante:

 • Pastel. U pravilu, predstavnici ove vrste nisu vrlo privlačni - meka ljepota. Većina tih djevojaka su "ljeto" i "proljeće". Ako kovrče žele bojati tamnim tonovima, tada će to biti apsolutno pravi izbor. Budući da dodaje vizualnu dob. Ovdje bi idealna opcija bila izbor plavih nijansi, isključujući platinu. Također je moguće koristiti tehnologije isticanja, što će dati dodatni efekt izgleda.
 • Prigušen. Najčešće, budući da se djevojke koje pripadaju ovoj skupini nalaze u svakom od četiri tipa boja, međutim, među njima je mnogo manje zimskih ljepotica. Kako bi se izbjeglo narušavanje sklada, treba koristiti svijetle i kontrastne kombinacije. Na primjer, nije preporučljivo glavni dio linije kose bojati u crno s jakim crvenim šiškama. Za djevojke ove skupine bilo koja verzija svijetlosmeđe može biti idealna opcija.
 • Privlačan. Ovdje možete upoznati predstavnike "zime" i "jeseni". U pravilu im se preporučuju svijetle nijanse kovrča. Trebali biste se odlučiti za nijansu čokolade;
 • Kontrastna. Predstavnici ove vrste izgledaju posebno, nekako se izdvajaju iz mase. Snježnobijele kože mogu imati tamne kovrče. I naprotiv - kovrče boju lana, a oči - tamnu čokoladu. A ako takva djevojka ima nekoliko pjega na nosu, onda će to čak donijeti svoj poseban okus, pa ovu priliku ne treba propustiti. Odnosno, prilikom odabira boje kose, ne biste trebali eksperimentirati puno da biste odstupili od prirodne boje..

Konačno

Ako je sjena boje za pramenove pravilno odabrana, možete prilagoditi svoj izgled pjegama: ili ih istaknite na licu ili učinite da nisu toliko vidljive. U situaciji kada pjege treba istaknuti, tada biste trebali odabrati nijanse boje koje će biti puno svjetlije ili tamnije od njih. Kada djevojka želi sakriti svoje pjege, najbolja opcija bila bi bojanje kose u crvenkastu nijansu. Ova svijetla boja pomoći će joj odvratiti pažnju s lica. Nemojte koristiti plavkasto crnu, kao ni platinu - apsolutno nije u skladu s pjegama.

Boja kose od pepela nije prikladna za vlasnike svijetle puti i pjega. Kako pronaći boju kose zbog koje ćete izgledati mlađe

S godinama mladost postupno nestaje, a ljudi se neizbježno suočavaju sa sijedom kosom. Srećom, postoji nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći. Ponekad jednostavna promjena boje kose može vidljivo pomladiti osobu..

Reći ćemo vam zbog kojih boja možete izgledati nekoliko godina mlađe i kako odrediti najbolju opciju ovisno o tonu kože i crtama lica..

Po tonu kože i karakteristikama lica

Prije odlučivanja o boji koja najbolje odgovara vašoj kosi važno je uzeti u obzir ton kože. Unatoč širokom izboru nijansi, ne biste trebali zanemariti činjenicu da vam možda neće sve boje odgovarati. Tim stručnjaka objašnjava detalje koje treba uzeti u obzir kako bi se utvrdio idealan ton.

1. Proljetni tip boje

Ton kože je proziran, zlatna ili breskvasta. Ljudi s ovim karakteristikama obično lako pocrvenje i imaju pjege. Imaju plave ili zelene oči, a boja kose je svijetla, u nekim slučajevima tamna ili crvenkasta. S obzirom na ove značajke, najbolje je odabrati tople boje i izbjegavati pepeljaste nijanse..

2. Ljetni tip boja

Ovaj tip kože obično je ružičaste boje s plavkastim i ljubičastim nijansama. Boja očiju je plava, zelena ili plavkasto siva. Ljudi s ovim karakteristikama kože obično imaju plavu ili smeđu kosu. U tim je slučajevima najbolji izbor srebrna ili tamna boja dva tona gore kako bi kosa imala više svjetla..

3. Jesenski tip boja

U tim slučajevima koža može biti vrlo svijetla, nešto tamnija ili preplanula. Oči su obično zelene, bilo koje sjene, plave i tirkizne. Kosa je tamno smeđa s crvenkastim tonovima i primjesama bakrenog mahagonija. S obzirom na ove karakteristike, boju kose mogu poboljšati crvenkasti ili bakreni tonovi..

4. Zimski tip boja

Koža je toliko bistra da se naziru zelenkasti tonovi kao i neki plavičasti i hladni odsjaji. Oči su tamno smeđe, sive, plave ili tamnozelene. Prirodna boja kose je crna ili srednje smeđa. U tim se slučajevima preporučuje povećati svjetlinu, ali ako je želite naglasiti, možete odabrati nijansu "pepeljasto plava".

Boje koje vas mogu pomladiti

1. Svijetlo smeđi ili čokoladni ton

Može izgledati dobro na kosi bilo koje žene, ali važno je razmotriti ton kože prije nego što se odlučite za najbolju opciju. Najviše se preporučuje posvijetliti kosu za jednu ili dvije nijanse radi anti-age učinka..

2. Svjetlosne nijanse

Ova je boja jedna od najpreporučljivijih za gotovo sve žene, jer ima sposobnost osvjetljavanja lica i smanjenja izgleda sijede kose. Med ili zlatne nijanse mogu koži dati ružičastu boju. S druge strane, pepeljasti tonovi mogu vizualno smanjiti bore, a sijeda kosa može biti manje uočljiva. Platinasta plavuša nije savršena jer čini da izgledate starije.

3. Osvjetljenje kose

Osvjetljenje u bilo kojoj sjeni može omekšati crte lica. Ako imate smeđu kosu, najbolje je odabrati medeni ton. Ako ste plavuša, možete isprobati efekt koji čini vašu kosu živahnijom. U slučaju smeđe boje, brončani tonovi su najbolji izbor..

4. Bakar

Ovi se tonovi posebno preporučuju kada je u pitanju svijetla koža. Oni također dodaju sjaj vašem licu i čine vas mlađima. Kada je vaš ten ispravan, idealno je upotrijebiti intenzivan bakar kako biste svom izgledu dali potrebnu svjetlinu. Za tamnu i preplanulu kožu najbolje je odabrati bakar koji se približava crvenoj nijansi kako biste izbjegli narančastu promjenu boje na koži..

5. Bojanje balayage

Ova se tehnika može prilagoditi bilo kojoj vrsti kose. Za valovitu kosu ovaj stil je najpoželjniji. Zahvaljujući kombinaciji nekoliko nijansi, ovo je bojanje idealno za pokazivanje mladosti i modernosti..

6. Karamel sjena

Ova vrsta bojanja je najprikladnija za preplanulu kožu. Savršeno izgleda na svim tipovima kose, posebno na valovitoj ili kovrčavoj kosi. S druge strane, dodavanje sjaja u ovom tonu može omekšati crte lica i dati kosi puniji izgled koji pomlađuje ženu. Osim toga, ovaj je ton savršen za hrabar izgled i može vašoj kosi dati sjajan, svjež izgled..

Kako bi vaša kosa izgledala savršeno i uklopila se u vaš izgled, stručnjaci preporučuju da uzmete u obzir sljedeće točke.

 1. Ako imate dvije opcije boja i niste sigurni koju odabrati, idite na svjetliju, jer će vam pružiti više koristi od tamnije sjene. Svijetle nijanse najbolje funkcioniraju ako ne tražite radikalne promjene u svom izgledu..
 2. Ako vaše lice ima puno bora ili crvenila, izbjegavajte svijetle boje ili vrlo tamne smeđe boje. Tako se vaša koža neće isticati, a nedostaci će postati manje uočljivi..
 3. Ako trebate izgledati mlađe, crna kosa nije najbolja opcija..
 4. Odbacite većinu umjetnih nijansi (poput crvenkaste i plavkaste). Najbolje je odabrati prirodne boje ako vam je cilj pomlađivanje.
 5. Pepeljasti tonovi imaju sposobnost učiniti mrlje na licu manje vidljivima, a istodobno mogu ublažiti bore.
 6. Ne zaboravite obratiti pažnju na obrve. Ako je tamnije boje od vaše kose, razlika u sjeni neće vam pomoći. U idealnom slučaju, također ih treba bojati ako je potrebno..

U koju ćete boju bojiti kosu ovisi o željama i željama osobe, a za maksimalno povjerenje u ono što vam najviše odgovara možete se posavjetovati sa stilistom. Ako odaberete pravi izbor, vašem ćete licu pružiti više života i poboljšati njegove crte lica..

Kako pronaći savršenu boju kose

U ovom varalici otkrivamo sve tajne kako odabrati boju kose koja uzima u obzir sve značajke vašeg izgleda. Uz ove savjete svaka promjena slike bit će uspješna.!

Smjernice za tip boje

Teorija tipova boja najčešća je u određivanju optimalne sjene kose. Potrebno je izračunati kojoj sorti pripada vaš izgled - tada možete odabrati svoju omiljenu među gotovim uspješnim opcijama.

Proljeće

Ovu toplu boju karakterizira svijetlosmeđa ili plava kosa s obveznim toplim podtonom: zlato, lan ili med. Ove djevojke imaju svijetlu kožu koja pod utjecajem sunčeve svjetlosti brzo pocrveni. Boja očiju zelena, siva ili svijetloplava.

Jeste li otkrili da pripadate proljetnom tipu boja? To znači da bi vaš potencijalni novi izgled mogao biti karamela, zlatno smeđa ili pšenična nijansa. Također možete podleći iskušenju kreativnog bojanja u srebrnoj ili bisernoj boji..

Samo se crna paleta smatra kategoričnom kontraindikacijom - biti će neisplativo kontrastirati sa svijetlom kožom i vizualno je učiniti bljeđom.

Ljeto

Vjeruje se da je ljetni tip najčešća opcija među djevojkama. Karakteristične značajke ovog izgleda su svijetla koža s ružičastim ili maslinastim tonom. Oči također imaju hladnu boju. Kosa može varirati od plave do svijetlosmeđe sa sivim podtonom.

Da biste odabrali pravu boju kose za ljetni tip izgleda izgleda, trebali biste proučiti cijelu raznolikost hladne palete. Na primjer, izbor se može zaustaviti na svijetloplavoj, smeđe-sivoj, platinastoj ili pepeljasto plavoj.

No prema toplom rasponu boja treba postupati krajnje oprezno - u većini slučajeva oni nepovoljno ističu boju kože i daju joj bolan izgled..

Pad

Lako je saznati svoj izravan odnos s jesenskim tipom boja, jer ga karakterizira sva raznolikost crvenih nijansi pramenova. Boja očiju je zelena ili plavo-siva. Koža je uvijek topla, a lice krasi šarmantno raspršivanje pjega.

Djevojke "jeseni" lako mogu poboljšati svoju prirodnu atraktivnost bojenjem u bogatu boju. Palete od bakra, crvene, kestena i čokolade izvrsne su mogućnosti. S tamnom kožom preferiraju se nijanse konjaka ili zlatnog kestena.

Vrijedno je spomenuti i namjerno gubljenje varijacija. Kada pripadate ovom tipu boja, preporuča se izbjegavati bojenje plavim pigmentima u boji. Na primjer, izbor plavkasto-crnog ili pepeljastog tona može završiti neuspješnim eksperimentom..

Zima

U predstavnicima zimskog tipa boja možete primijetiti kontrastnu kombinaciju svijetle hladne kože s tamnim kovrčama. Oči su obično plave ili smeđe.

Tamnim tonovima s izraženom hladnom temperaturom odgovaraju tako izražajne ljepotice. Ako vas takvi eksperimenti ne iskušavaju, a duša zatraži nešto kardinalnije, možete se odlučiti za bojenje u pepeljasto plavušu.

Da vas nova slika ne bi uzrujala, treba pažljivo izbjegavati tople boje. Navedena paleta rijetko se skladno uklapa u zimski tip boja.

Oblik lica

Oblik lica također izravno utječe na idealnu boju bojanja. Jednostavno je - tamne nijanse čine značajke uočljivijima i izoštrenijima, a svijetle, naprotiv, izravnavaju značajke oblika i izvanredne nedostatke..

Iz ove značajke slijedi zaključak - ako djevojka želi prikriti masivan nos, uočljive jagodične kosti ili kutne crte lica, treba se usredotočiti na svijetlu paletu boja.

Ton izgleda

Stilisti definiraju dvije vrste izgleda - toplo i hladno.

Hladnu sortu lako je prepoznati po svijetlim, istaknutim očima, plavičastom tonu kože i prirodnoj sjeni kose, bez crvenkastog sjaja. Kod ove vrste preporučuje se bliži pogled plavuše sivkaste nijanse (na primjer, trendi siva ili pepeljasta boja može biti izvrsna ideja), svijetlosmeđih ili kestenjastih tonova bez naglaska na riđokosima i bojama s ljubičastim naglaskom.

Toplog tipa izgleda, djevojka se može pohvaliti prisutnošću pjegica, prirodnom bojom kose s crvenim naglaskom i zelenkastosivom kožom. Idealna osnova za eksperimente su crvene, zlatne, karamelne i bakrene ljuske.

Boja očiju

Kad se djevojke pitaju kako uskladiti boju kose s licem i očima, mnoge od njih prvo uzmu u obzir nijansu očiju. I to s pravom!

 • Plava boja očiju očituje se na potpuno različite načine s različitim nijansama kose. Kod hladne plavuše oči postaju izražajnije. Obasjava ih vruća zlatna boja. Ali presvijetli ili crveni pramenovi nadmetat će se samo za pažnju lijepih očiju.
 • Da biste naglasili prirodnu ljepotu zelenih očiju, možete koristiti bojanje u jantaru, bakru, crvenkasto smeđoj, irisu ili grimizu. Izvrsna opcija u mladosti je trenutna paleta breskve i jagoda - međutim, u harmoniji je samo sa svijetlim obrvama i toplim tonom kože.
 • Lako je pojačati zvuk smeđih očiju pepeljastim i srebrnim tonovima, pod uvjetom da u očima postoje hladne note. S toplim smeđim podtonom možete se okrenuti bademovim, brončanim i zlatno smeđim nijansama. Stilisti preporučuju dizajn tvrtke s nježnim bojama s prirodno posvijetljenim nitima. Eksperimentiranje s tamnom čokoladom nije najbolja ideja..
 • Prekrasne jantarne oči bit će još očaravajuće u kombinaciji s bojanjem u toploj sunčanoj sjeni. Možda možete odabrati svoju omiljenu iz prigušene zlatne, kestenjaste ili medene palete s crvenim bojama. Ali duboke tamne nijanse najbolje je izbjegavati - stvorit će oštar kontrast jantarnoj irisu..
 • Neke djevojke pogrešno vjeruju da su crne oči u skladu sa sličnom bojom kose. Naprotiv, stilisti savjetuju odabir sjene koja će osvježiti težak izgled. Željeni efekt može se lako postići bojanjem u platinasto plavi, brončani, smeđi ili osvijetljeni cimet.
 • Sive oči mogu biti izvrsni prijatelji s čokoladnom paletom. Suzdržan i moderan izgled ispasti će biti obojan u pepeljaste nijanse. Ako želite svjetlinu, možete zadržati referentnu točku za bakrene i zlatne tonove..

Postavi

S punom figurom djevojke često čuju preporuku da im svijetlo bojanje nije najbolja ideja. Doista, vrijedi odati počast tamnoj sjeni, koja se vizualno smanjuje. Ali za laganu ljestvicu postoji i iznimka - prikladno je ako je kosa dovoljno duga, a lice ima prozirni ovalni.

Kratke frizure poput garcona nevjerojatno su prikladne za sitne i mršave ljepotice. No, tako da bojanje ne stvara disonancu s takvim izgledom, preporučuje se pridržavanje prirodne palete. To jest, možete pokupiti nježnu prirodnu hladovinu s tendencijom povećanja.

Podmlađujući učinak

Mnoge žene sanjaju o odabiru boje kose na takav način da se pomlađuje. Ako si u dobi od 20 godina možete priuštiti najneobičnije eksperimente s bojenjem u svijetlim bojama, tada nakon 40 vrijedi temeljitije odabrati svježu boju i zadržati referencu na prirodnu paletu.

Višedimenzionalno bojanje svijetlim prirodnim nitima s efektom izgaranja može biti izvrsna ideja. Na primjer, takve tehnike kao što su balayazh, isticanje ili shatush izvanredno transformiraju izgled..

Prešavši prag od 40 godina, već se preporučuje izbjegavanje zasićenih crvenih nijansi, što može stvoriti naglasak na borama i pigmentaciji. Ne biste trebali eksperimentirati s ugljeno-crnom paletom - ona vizualno dodaje godine.

Savjeti stilista iz ovog članka govorili su kako odabrati boju kose za lice i oči, kako sebi ne biste dodali dodatne godine i ostali 100% zadovoljni svježom slikom. Bojanje u savršenu nijansu ponekad može radikalno promijeniti izgled, a to sada možete vidjeti iz osobnog iskustva!

Koja boja kose odgovara pjegama: odaberite svijetle i podebljane nijanse

Svaka žena želi izgledati lijepo i dostojanstveno. U tome joj pomaže puno kozmetike, nakita i osobne njege. Ali postoje žene koje prirodno imaju nekakvu vanjsku prepoznatljivost. Pjege se smatraju jednim od ovih znakova..

S jedne strane, djevojka ih želi ukloniti ili sakriti, a neki ga smatraju jedinstvenom i prepoznatljivom značajkom koju treba naglasiti. Ovaj je članak napisan posebno za one djevojke koje na licu imaju pjege. Što je?

To su takve crvene mrlje koje su uvijek prisutne na licu, možda čak i na tijelu. Ali najviše se pojavljuju nakon pojave sunca. Takve djevojke trebaju odabrati pravu šminku za lice. Boja kose također se smatra važnim izborom, koji će također igrati ulogu u općoj slici djevojke..

Glavna radnja ovog članka je pitanje koja je boja djevojačke kose prikladna za pjege. Mnoge djevojke postavljaju ovo pitanje. Gotovo svaka djevojka bavi se prebojavanjem vlastite boje kose. Ali koja će je boja učiniti elegantnom, modnom i lijepom, nije uvijek moguće pogoditi.

Za ovo je napisan ovaj članak koji donosi otkrivanje radnje, odgovore na pitanja, koristeći fotografije, savjete modnih dizajnera i stilista..

Odabir boje kose za djevojku s pjegama

Izbor boje izravno ovisi o boji kože lica. Nedvosmislena kontraindikacija za djevojke s pjegama je takva boja kao platinasta plavuša i suprotna boja, goruća brineta. Ove dvije boje u ovom će slučaju igrati samo negativnu ulogu..

Prvi dojam koji mogu ostaviti je da istaknu sve nedostatke i nedostatke na licu. Pogotovo ako je povezano s dobnim promjenama.

Koža lica s pjegicama može imati crvenkastu nijansu, pa ne biste trebali koristiti ni boju kose u crvenim tonovima. Sve boje koje imaju crvenkastu, zlatnu nijansu utjecati će i igrati negativnu ulogu. I definitivno neće pomoći da postanete moderna i modna djevojka..

Za jasniji prikaz sheme boja kose potrebno je pažljivo i detaljno razmotriti sve dostupne mogućnosti..

Topao i hladan ten

Postoje dvije različite podjele tonova kože lica.

Prvi je topao, a drugi hladan ten. Svaka od ovih vrsta lica zahtijeva upotrebu različitih boja kose, ukrasne kozmetike.

Za topli ton kože odaberite brončanu boju koja je zlatna ili tamnija od samog lica. U ovom slučaju možete biti u dobitnoj mogućnosti i postati atraktivna i uočljiva djevojka. Ali, ovdje bih odmah želio skrenuti pozornost na crnu boju kose. Ovo je zapravo složena boja..

U bilo kojoj dobi, upotreba ove boje kose čini djevojku stariju od njezine dobi, pa to uopće nije opcija koja će djevojčicu s pjegama učiniti privlačnom..

Također ne vrijedi drastično mijenjati ton kose, možete postati blijedi i nevidljivi u pozadini ostatka. Ako je, u ovom slučaju, još uvijek svijetla koža, cjelokupni izgled neće biti lijep i bezizražajan, što je važno. U ovom slučaju možete napraviti isticanje kose. Ovaj kontrast stvorit će točno ono što želite, ističući dostojanstvo i izgled kože lica..

Ne zaboravite također, ako djevojka ima zelene oči i pjege, tada će tamna boja biti najbolja sjena kose. Ova će situacija biti važna ako djevojka ima smeđe oči..

S hladnim tonovima kože, svaka djevojka može si priuštiti da bude obojena u crveno. Ova se boja kose smatra opasnom, pa s njom morate biti oprezni u procesu bojanja i odabira tona. Također dijeli nekoliko nijansi, koje se moraju odabrati s posebnom pažnjom..

Najnormalnijom bojom kose smatra se boja koja bi trebala biti u istoj osnovi nijanse s bojom očiju, kože.

Boja kose i karakter djevojke s pjegama

Postoji nekoliko osnovnih pravila koja se koriste gotovo mnoge žene. Svijetlu boju kose, odnosno plavuše odabiru one djevojke koje se smatraju neovisnima, imaju snagu volje i karakter. Stoga će im savršeno odgovarati hladna sjena s preljevom pepela i srebra..

Ako zasebno govorimo o pepeljastoj boji kose, tada je ova boja prikladnija za one koji se suprotstavljaju svima. Smatra se arogantnim i prvim i uspješnim u svim pitanjima. Crnu boju kose odabiru tinejdžerice koje još ne znaju ispravnost bojanja i odabira boje kose.

Također žele isprobati nove ideje i vidjeti koja im opcija najviše odgovara. Svijetlo smeđa boja kose znak je uravnoteženog stanja. Stoga će boja u ovoj boji kose ukazivati ​​na to da se želite riješiti stalnih živaca, zlih namjera i tjeskobe.

Tamne boje s crvenim nijansama govorit će o izazovu. To znači da djevojka želi promjene i novi život. Da bi to učinila, počinje mijenjati svoj život upravo bojom kose, ali ovo možda nije uvijek dobar izbor za pjege..

Raspon boja kose

Širok je izbor boja u koje se djevojke prelakiraju. Može biti ružičasta, zelena, ljubičasta. Ali ove neobične i ekstravagantne boje kose nosit će samo informacije o stanju i karakteru dane osobe, ali ne i o njegovom stilu i modnom izgledu..

Kako odabrati boju kose koja odgovara vašem tipu lica?

Boja kose važan je element izgleda svake djevojke. Može i ukrasiti i negativno utjecati na izgled. Istodobno, moderna industrija ljepote omogućuje vam radikalnu promjenu slike po volji. Ali ne znaju sve djevojke kako odabrati boju kose kako bi pobudile iskreno divljenje drugih i ne žale zbog osipa kad se pogledaju u ogledalo. U ovom ćemo članku pružiti nekoliko korisnih savjeta za one djevojke koje sanjaju o promjeni izgleda bojanjem kose..

Na što treba paziti pri odabiru boje za kosu?

Kako novi izgled ne bi razočarao, trebali biste pažljivo odabrati pravu boju za kosu. Stilisti savjetuju da se usredotočite na mnoge čimbenike:

 • boja očiju,
 • crte lica,
 • boja kože,
 • prisutnost dermatoloških problema na koži lica,
 • duljina vrata.

Najvažniji parametri su boja očiju i ton kože. Frizerski profesionalci znaju odabrati boju kose na temelju prirodnih karakteristika svojih klijenata. U ovom članku možete pronaći neke od njihovih tajni.

U pravilu, hladni svijetli tonovi prikladni su za vlasnike prirodnih svijetlosmeđih nijansi i sivo-plavih i plavih očiju; rijetke zelene oči - sve nijanse bakra; i djevojke smeđih očiju tradicionalno biraju tamniju paletu: kesten, kava, grafit. Ako želite izaći izvan klasičnih okvira, morate uzeti u obzir ton kože..

Bilo koja djevojka želi da je boja kose učini privlačnijom, jer se za to mora skladno uklopiti u sliku. Ako djevojka aristokratske bljedolike odluči bojiti kosu u vatreno crvenu ili plavkasto crnu, riskira da izgleda glupo i bolno. I, obrnuto, bojanje kose u platinasto plavu za vlasnika tamne kože nije najrazumnija odluka..

Treba shvatiti da se tonus kože mijenja tijekom života: ovisno o dobi, učestalosti izlaganja suncu, godišnjim dobima. Primjerice, plavuše zimi imaju blijedu kožu i pametno je odabrati nijanse hladne palete. Ljeti je koža svijetlokosih ljepotica također rijetko sklona jakoj preplanuloj boji, ali može postati toplije boje, na licu se mogu pojaviti pjege, što znači da možete eksperimentirati sa sunčanom pšenicom ili čak jantarnim nijansama.

Odabir boje za kosu na temelju vašeg tipa boje

Kako se ne biste zbunili i uzeli u obzir sve nijanse vašeg izgleda, prije nego što nastavite s promjenama, možete upotrijebiti sustav boja koji su posebno razvili stilisti. Ispravan tip boje pomoći će vam da odlučite koju boju kose odabrati. Jednostavnija je mogućnost izbora između tople i hladne palete. U pravilu, nježniji spol sposoban je intuitivno odrediti svoj tip boje i profitabilno ga koristiti. Ako tijekom svog života djevojka ili žena:

 • Preferira srebrni nakit, dijamante.
 • Izbjegava crvenu, narančastu, žutu odjeću.
 • Odabire crnu, sivu, plavu, plavu i bijelu odjeću, onda, najvjerojatnije, pripada tipu hladne boje. I, obrnuto, vlasnici toplog tipa boja.
 • Boje zlatni i platinasti nakit.
 • Odjeća u crvenoj, smeđoj, bordo boji.

Dodatni test može se provesti pomoću bijele odjeće: ako bijela majica baca plavičast sjaj na njezino lice, tada ova djevojka pripada hladnom tipu boje, a ako je sjaj žućkast, toplom tipu boje. Zanimljiv način testiranja vrste boja jest promatranje vena vidljivih na unutarnjoj strani zapešća. Ako su vene plavkaste - vrsta boja je hladna, ako su zelenkaste ili smeđe - tople.

U žena hladnog tipa boje najčešće se nalazi blijeda i svijetla koža, oči su zasićene plave ili zelene, sivoplave ili tamno smeđe. Tamne boje i sjene s crvenkastim podtonom kontraindicirane su za takve predstavnike lijepe polovice čovječanstva. Svijetlo smeđa sjena kose različitih dubina, lana i slamnatih boja izgledat će prikladno.

Ako su oči svijetlosmeđe ili tamnozelene, a koža s primjetnim rumenilom, ima ugodnu preplanulu ili tamnu put, tada govorimo o toplom tipu boja. Sve zlatne, medene i karamelne nijanse dobro odgovaraju takvim djevojkama. Zanimljiv izgled može se stvoriti pomoću crvenih nijansi s izraženim crvenilom. Da biste bolje razumjeli kako pravilno odabrati boju kose, možete se poslužiti tablicom.

Međutim, prikladnu boju nije uvijek moguće odrediti tako kategorički. Na primjer, crna može biti i topla i hladna. Sukladno tome, prva je opcija prikladna za djevojke toplog tipa boje, druga za djevojke hladnog tipa.

Svijetle nijanseSrednji tonCrveni tonoviTamni tonovi
PosteljinaJantarni kestenVatreno crvenaKava
PlatinaMedeni kestenOd mahagonijaGrafit
ZlatniOrahbordoZrela šljiva
PepeljastaHladne smeđe koseLagani bakarTamni bakar
PšenicaSrednje plavajagodaPlavo-crna
SvijetloplavaKesten od đumbiraPatlidžanCrno

Ako i dalje ne možete razumjeti koja će vam boja kose najbolje odgovarati, u najbližem kozmetičkom salonu majstor to lako može utvrditi. Možete točnije razumjeti kako odabrati boju kose na temelju izbora ne između 2, već 4 tipa boja nazvanih nakon 4 razdoblja u godini:

 • Proljeće,
 • ljeto,
 • jesen,
 • zima.

Što znači biti proljetna djevojka?

Idealan primjer proljetnog kolorita je filmska glumica Svetlana Khodchenkova. Proljetne djevojke i žene su nježne: imaju lepršavu, ponekad kovrčavu plavu kosu. Tijekom godina boja kose kamenaca može potamniti, ali paleta ostaje zlatna. Oči: plave ili zelene, povremeno svijetlosmeđe. Koža je obično svijetla s nježnim prirodnim rumenilom i raspršenim pjegama. Ova vrsta kože ne potamni dobro..

Ako pjega provodi puno vremena na suncu, koža će joj poprimiti slabu breskvinu boju. Pri odabiru sjene kose za takve djevojke, ne preporučuje se udaljavanje od njihove prirodne palete. Tamni tonovi učinit će da izgledaju grubo i bezizražajno, presvijetle boje također nisu prikladne.

Osim toga, fina struktura kose ne dopušta bojanje u tamne tonove: u prirodnim brinetama kosa ima gustu i glatku strukturu, stoga u proljetnom tipu tamni tonovi izgledaju siromašno i neprirodno. Za djevojke proljetnog tipa najbolje je odlučiti se za kosu zlatnih boja: od pšenično plave do svijetle kestenjaste.

Što znači biti ljetna djevojka?

Paradoksalno, djevojke i žene ljetnog tipa boja imaju hladnu paletu. Kosa takvih dama može biti svijetla ili tamna, ali uvijek s pepeljastim podtonom. Djevojke kontrastnog ljetnog tipa rijetko se mogu naći: imaju blijedu porculansku kožu i tamnu kosu. Djevojke s ljetnim tipom s malim kontrastom su puno češće. Ovo je najtipičniji tip izgleda među ljepšim spolom u Rusiji..

Cameron Diaz izvrstan je primjer ljeta s niskim kontrastom. Koža ima plavkastu nijansu, a nakon tamnjenja maslinasto je. Ako takve djevojke imaju pjege, one će također biti pepeljaste boje, a ne zlatne, poput dama proljetnog tipa. Oči nisu jako zasićene boje: sive su plave, sivozelene, sive ili lješnjakove. Djevojke ove vrste boja mogu sigurno odabrati svijetlosmeđu boju kose. Ako vam se čini previše dosadno, ljetne djevojke mogu eksperimentirati s karamelom, platinom, konjakom, orašastim i crvenim nijansama..

Što znači biti djevojka na jesen?

Jesen se opet vraća toplim bojama. Dame ove vrste boja razlikuju se svjetlijim bojama od proljetnih djevojaka. Koža ima ugodnu, ujednačenu boju, ne teži opeklinama, lako se opeče, mogu se pojaviti svijetlosmeđe pjege. Rumeneti su vrlo rijetki za takve djevojke. Boja očiju je obično vrlo bogata: smaragdno zelena, jantarna, toplo smeđa. Boja kose poigrava se različitim nijansama bakra, kestena i crvene boje. Talentirana glumica Julianne Moore prekrasan je primjer žene iz jeseni. Jesenske djevojke i žene imaju sreću da imaju vrlo rijetku vrstu izgleda i ne preporučuje im se udaljavanje od prirodnih boja. Ako želite nešto novo, među mnogim nijansama crvene ili kestena možete odabrati dublju ili više crvenu.

Što znači biti zimska djevojka?

Druga vrsta boje hladne palete je zima. Zimski tip boja razlikuje se u kontrastu. Kontrastna zima je nevjerojatna Snjeguljica: bijela koža, ravna crna kosa i blijedo ružičasto rumenilo. Boja kose u zimi s niskim kontrastom je toplija: kovrče se lijevaju u boju kave, čokolade. Oči mogu biti sivo-plave, sivo-smeđe, crne, ali najčešće smeđe. Za kontrastnu zimu dobri su tamni tonovi s plavim ili bordo podtonom, za nekontrastnu - tamni kesten, čokolada. Ako mudro pristupite definiciji tipa boje, tada pitanje kako odabrati boju kose postaje vrlo jednostavno i lako riješivo.

Svaka djevojka koja želi promijeniti svoj imidž trebala bi znati da nije dovoljno samo bojiti kosu u drugu boju, potrebno je koristiti novu odjeću, pribor i šminku.

Koja je boja kose prikladna za pjege? Odabiremo ton u skladu s vašom vrstom boje

Povremeno svaka djevojka ima želju da hitno promijeni svoj imidž. Najlakši način za promjenu je bojanje kose. No, koliko je izbor boje bio uspješan, ovisit će o tome hoće li nova frizura ukrasiti djevojku ili joj pogoršati izgled. Pri odabiru opcije boje, morate uzeti u obzir značajke svog izgleda - boju šarenice, ton kože, a također i prisutnost pjega. Idemo shvatiti kako odabrati pravu boju i koju boju kose pjege.

Određivanje prirodne sjene

Često kad opisujemo nečiji izgled, kažemo "ona je plavuša" ili "ona je tamnokosa". Ali postoji cijela paleta u kojoj je predstavljeno mnogo različitih nijansi. Kako odrediti svoju prirodnu boju kose?

Najbolje je potražiti pomoć od profesionalnog kolorista. Da bi odredio prirodni ton, stručnjak će odvojiti cjedilu na stražnjoj strani glave i usporediti je s uzorcima predstavljenim u tablici boja. Istodobno, niti moraju biti svježe oprane i suhe. Usporedba se provodi s dijelom niti u zoni korijena, budući da rastući krajevi često blijede pod utjecajem ultraljubičastog zračenja. Određivanje se provodi na dnevnom svjetlu, bilo kakve svjetiljke mogu narušiti prijenos boje.

Odabir savršene opcije

Nakon što se utvrdi prirodna sjena, možete prijeći na odabir mogućnosti boje. Idemo shvatiti kako se vrši odabir boje i koja je sjena pogodna za pjege.

Utvrdite suptilnost lica

Pjege su samo u svijetloputih djevojaka, tamnoputih žena taj fenomen gotovo nije upoznat. Ali svjetliji tonovi kože postoje u raznim opcijama. Postoje tri podtona - topli, neutralni i hladni. Rjeđe se pronađe neutralna sjena, sadrži i tople i hladne note. U hladnom podtonu prevladavaju ružičasti i plavičasti tonovi, u toplom podtonu žuti.

Da biste odredili ton kože, pri dnevnom svjetlu pogledajte unutrašnjost zgloba. Ako su vene plavkaste ili ljubičaste, onda ste "sjevernjački tip". Vlasnici neutralne sjene imaju tirkizne vene, dok južnjaci imaju maslinastu nijansu..

Dodatna provjera:

 • Donesite list bijelog papira na čisto lice. Ako koža izgleda žućkasto na snježnobijeloj pozadini, tada je koža blizu toplog tona, ako je plavkasto - hladna.
 • Stavite zlatni i srebrni predmet na zglob. Koji od njih izgleda bolje. Srebro krasi vlasnike hladnog tona kože, zlato - toplo.
 • Eksperimentirajte sa šarenim šalovima ili samo komadima tkanine. Pastelne boje odgovaraju djevojkama toplog tipa, zasićene - hladne.
  Budite svjesni da se tonus kože može mijenjati s godinama. Uz to, razne bolesti utječu na ten..

Općenito je prihvaćeno da su vlasnici hladnog tona kože prikladniji za nijanse hladne kose - pepeljaste, hladne svijetlosmeđe sa srebrnastim odsjajima, hladno crvene, za koje se boji dodaje tamnoplavi pigment. Vrlo je teško dobiti kesten bez crvenokose, takav zadatak može obaviti samo iskusni kolorist. "Južnjačke žene" trebale bi dati prednost toplim nijansama. Pogodno za med, čokoladu, jantar itd..

Pjege mogu biti gotovo bilo koje sjene smeđe, od svijetle do gotovo crne. Stoga treba odabrati boju kose za djevojke s pjegama uzimajući u obzir boju pigmentacije. Stilisti preporučuju da djevojke sa svijetlim "sunčanim tragovima" daju prednost svijetlim nijansama boje, a ako su mrlje tamno smeđe, tada možete ostati na tamnim bojama.

Ne preporučuje se upotreba bogate crne ili hladno bijele boje, takve se boje kovrča ne kombiniraju dobro s pjegavom kožom.

Kako sjena irisa utječe na izbor

Važna točka u određivanju izbora idealnog rješenja je boja šarenice. Ključne preporuke:

Vrste boja

Lakše će biti izbor ako je vrsta boje točno određena. Kao što znate, njih su četvero..

Proljeće

"Proljetne" djevojke često imaju slatke pjege. Koža im je svijetla, ponekad blago žućkasta. Prirodna sjena niti je svijetla, boja šarenice, najčešće, sivo-plava.

Šminkeri preporučuju odabir boje kose za svijetlu kožu s pjegama od svijetlih do nježnih nijansi. Prikladni su orašasti plodovi, karamela, medeni tonovi. Ali ako je koža vrlo svijetla s crvenim pjegama, onda je za nju bolje da pripazi na hladnu shemu boja. U ovom slučaju, zlatne sjene učinit će lice još bljeđim, ističući pjege..

Predstavnici ovog tipa boja također često imaju pjege na nosu. Koža im je svijetla, a kosa svijetlo smeđa. Iris može imati drugačiju nijansu, ali uvijek je svijetlo - plava, siva, lješnjak.

Ovo je univerzalni tip boje, njegovi predstavnici mogu odabrati i tamne i svijetle sjene, glavna stvar je da boja kovrča ne odgovara tonu pjega.

Pad

Pjege često ukrašavaju lica i predstavnike "jesenskog" tipa boja. Ton lica jesenskih djevojaka gotovo je uvijek topao..

Prirodne nijanse kovrča su crvenkasto-smeđe. Mliječna, pepeljasta, platinasta i ugljeno-crna boja kose kategorički nije prikladna za takve djevojke. Vrijedno je odabrati nijansu cimeta ili ostarjelog konjaka, a učinit će i razne opcije za crvenu..

Zimske djevojke pjege imaju rjeđe od predstavnika drugih vrsta boja. Koža im je uvijek hladnih podloga i gotovo je uvijek svijetla..

Predstavnici zimskog tipa boja koji imaju pjege na licu trebaju odabrati hladne nijanse za svoje pramenove. Ali pakiranje boje u crvenim tonovima treba odmah staviti na stranu, uvelike će pokvariti izgled.

Bojanje

Još jedna točka koju treba uzeti u obzir pri odabiru je boja izgleda. Postoje četiri mogućnosti:

 • Pastel. Djevojke ove vrste imaju mekanu, diskretnu ljepotu, u pravilu su "proljetne" i "ljetne" djevojke. Ne preporučuje se bojanje kose u tamne tonove, jer će vizualno dodati nekoliko godina. Ali nijanse plave boje, osim platine, savršene su. Možete koristiti tehnologije isticanja.
 • Prigušen. Predstavnici ove skupine mogu se naći u sve četiri vrste boja, ali među njima će biti malo zimskih ljepotica. Kako ne bi narušili sklad, djevojkama se savjetuje da izbjegavaju svjetlinu i kontrastne kombinacije. Primjerice, veći dio kose ne biste trebali bojati u crno, a šiške učiniti svijetlo crvenima. Bilo koje svijetlo smeđe opcije su idealne;
 • Privlačan. U ovu skupinu spadaju „zimske“ i „jesenske“ ljepotice. Odgovarat će im svijetle nijanse kose. Preporuča se odabrati nijanse čokolade - od mlijeka do gorke;
 • Kontrastna. Djevojke ove vrste ističu se iz mase. Mogu imati bijelu kožu i tamnu kosu. Ili obrnuto - lanene kovrče i oči tamne čokolade. Prisutnost malog broja pjega na nosu istodobno daje izgledu dodatni polet, pa ovu značajku treba naglasiti. Odnosno, pri odabiru opcije bojenja, ne biste trebali puno odstupati od svoje prirodne boje..

Konačno

Odabirom odgovarajuće sjene boje za kovrče, oboje možete naglasiti prisutnost pjegica i učiniti ih manje uočljivima. Ako se slijedi prvi cilj, tada morate odabrati nijansu boje koja je puno tamnija ili svjetlija od pjega. Ako želite sakriti pjege, tada biste trebali odabrati crvenkastu boju. Svijetla boja kose odvratit će pozornost s lica. Ali plavkasto crne i platinasto plave djevojke s pjegama nisu prikladne, takve boje sugeriraju idealan ten bez prištića, rozaceje i pjega.

Kako odabrati boju kose za lice tako da kasnije nećete požaliti (20 primjera za svaku vrstu izgleda)

Morate uzeti u obzir najmanje 3 točke: boju očiju, ton kože itd. njihove financijske mogućnosti, jer su neke nijanse prilično skupe za njegu.

Mnogi ljudi počnu usklađivati ​​boju kose s licem kad žele promjene u životu. I oni se počnu događati, ali često od povratka frizeru. Svježe bojanje na emocijama brzo prestaje voljeti. Želio bih se vratiti u prošlu hladovinu. Stoga je pravi pristup odabiru nove frizure svjestan: ne prema vašem raspoloženju, već da se usredotočite na svoj tip izgleda, svoje omiljene tonove u odjeći, pa čak i na stanje kože, jer se mnoge nijanse usredotočuju na ono što obično želite sakriti.

Kako odabrati pravu boju kose za svoje lice za dugotrajno bojanje

 1. Ako idete kod stilista, poželjno je da mu otprilike pokažete koju nijansu želite. Teže je objasniti riječima nego djelima. Ali imajte na umu - ako uzmete primjere s Instagrama, 80% ih je s Photoshopom. A ako stilist kaže da se takav ton ne može dobiti, bolje je ne inzistirati, već zatražiti da pokaže najsličnije mogućnosti.
 2. Mora se uzeti u obzir sezonalnost. Mnogi ljudi boje odmah nakon mora, kada je koža tamna. Ali onda, kad posvijetli, često dolazi razočaranje - boja više ne izgleda tako dobro. Stoga je bolje pričekati 2-3 tjedna nakon godišnjeg odmora, tako da se preplanulost ispere, a ton kože približi prirodnom, a zatim slikati.
 3. Razmotrite svoje financijske mogućnosti. Što više pepeljaste plavuše, to će biti potrebno više ulaganja da bi se o njoj brinulo! Boriti se protiv žutljivosti možete i kod kuće, ali savršeno čistu hladnu svijetlu hladovinu možete dobiti samo u salonu. Ako ga nemate priliku redovito posjećivati, ali stvarno želite biti plavuša, morate potražiti kompromis. Na primjer, napravite složeno bojanje svijetlim pramenovima koji će stvoriti iluziju plavuše, ali istodobno ne zahtijevaju često osvjetljenje. Ili, pak, odaberite toplu plavušu: na primjer, s medeno-ružičastom bojom.

Koja boja kose odgovara okruglom licu

Jedna od čestih zabluda u odabiru nove frizure je da boja kose može utjecati na oblik lica. Može naglasiti ton kože, boju očiju, crvenilo ili plave krugove ispod očiju (posebno crvene ili crvene), ali nije u stanju vizualno promijeniti oval. Ovaj efekt daju šišanje i oblikovanje..

Na primjer, višeslojna frizura za duge pramenove ili neposredno ispod ramena prikladna je za okruglo lice, kao i kose šiške i styling s bočnim razdjeljkom (na primjer, rep bačen na jednu stranu i nekoliko puštenih pramenova u blizini lica). U tom biste slučaju trebali izbjegavati šišanje iznad ramena kovrčama (oni će proširiti lice) i šišanje "poput dječaka" s ravnim kratkim šiškama.

Bob do brade, kaskada odmah ispod ramena, duga s kosim šiškama pomoći će učiniti četvrtasto lice zaobljenijim i omekšati crte lica. Ali od pixies s kratkim ravnim šiškama ili dugim nitima, koji se neprestano uzimaju u glatki rep, morate odbiti.

Za trokutasto lice, kako bi ublažili kutnost, prikladne su duga kosa s laganim valom i bob dužine brade. Pixie, ravni bob s praskama, kratki šišanje s voluminoznom krunom ili asimetrično - nije vaša opcija.

Kako odabrati nijansu prema tipu boje

Koja boja kose odgovara tamnom ili blijedom licu? Pravilno razmotrite ton kože. U klasičnoj verziji uobičajeno je razlikovati 4 vrste boja izgleda, od kojih svaka ima svoj ton kože, boju očiju, prirodnu boju kose. Ti se tipovi boja nazivaju i "proljeće", "zima", "ljeto" i "jesen".

Proljeće

Takva djevojka ima prirodno svijetlu, čak i malo blijedu kožu, koju karakterizira blago rumenilo. Ima svijetle oči (svijetloplava, svijetlozelena), svijetlu nijansu kose (svijetloplava, svijetlocrvena). Još jedna značajka je da djevojčica Vesna ne preplane, a ljeti njezinu kožu osim rumenila karakterizira i crvenilo.

Ako je ovo vaš tip, tada, razmišljajući o tome koja boja kose odgovara blijedom licu, odlučite se za toplu nijansu plave boje s efektom pregorjelih niti ili svijetlosmeđu nijansu s karamelom ili medenom bojom. Možete eksperimentirati s bilo kojom drugom sjenom, glavna stvar je da nije hladna. Inače će naglasiti vašu bljedilo.

"Ljetne" djevojke imaju svijetli kod s ružičastom ili sivkastom bojom. Oči su često sivo-zelene, sivo-smeđe, sivo-plave. Prirodna boja obično je svijetloplava (popularno nazvana "miš"), ali tu je i kesten sive boje.

Kada idete na ponovno bojanje, odaberite sjene s nijansom pepela. Može biti srednje plava, mliječna, ružičasto-pepeljasta sjena. Shatush će također izgledati vrlo dobro s vašim izgledom. Ali tamne tonove treba odbaciti, jer crna ili tamno smeđa kosa svijetle puti može izgledati "odvojeno" od cijele slike, a ponekad nalikuje i na periku. Također nije vaša opcija - crveni i bordo tonovi, pogotovo ako imate problema s kožom. Takve boje usredotočit će se na prištiće..

Pad

Uobičajeno je uključiti vlasnike kože s toplom, žućkastom bojom, za koju su pjege često priroda jesenskog tipa boja. Često imaju zelene ili svijetlosmeđe oči, kosu prirodno crvenu ili s toplim medom ili zlatnim notama..

Vaš odabir boje ide u prilog zlatnim, pješčanim, kestenjastim nijansama s toplim notama. Bolje je ne koristiti svijetle modne boje poput ružičaste ili ljubičaste, jer će izgledati neusklađeno. Htio bih istaknuti niti - odaberite breskvasto-ružičaste ili ružičasto-karamelne nijanse.

Izgled "zimske djevojke" razlikuje se kontrastom. Ima prirodno blijedu kožu, tamnu ili, obrnuto, vrlo svijetlu kosu, svijetle oči: tamno smeđe koje u određenim uvjetima osvjetljenja izgledaju gotovo crno ili svijetloplavo (koje ponekad izgledaju poput plave).

Sve tamne boje ili bilo koja “ledena” plavuša dobro funkcioniraju s ovim izgledom. Bit ćete vrlo dobri i s hladnom bojom: ružičastom, plavom. To mogu biti samo niti, tada bi osnova za njih trebala biti bilo koja hladnoća. Glavna stvar - pri odabiru boje izbjegavajte tople, zlatne nijanse: oni će "pojeftiniti" vašu sliku, neće izgledati skladno.

Ako vam je teško odrediti vrstu boje, možete napraviti mali test: odjenite bijelu majicu, stanite na svjetlo i pogledajte se u zrcalu. Ako na bijeloj pozadini koža daje sivo-zelenu boju, potrebna vam je boja kose u hladnom rasponu. Kad koža baci žutu boju, tada već vrijedi birati između toplih nijansi.

I trebate se objektivno procijeniti bez šminke, jer podloga skriva osipe, moguće pigmentacije, što sjena kose može naglasiti!

Kako zadržati novu boju

Plava kosa ima tendenciju da požuti, tamna kosa zbog prisutnosti bakra u vodi iz slavine - odlivena crvena. Stoga je poželjno kupiti šampon koji će neutralizirati nepotrebne prizvuke. Za one lagane, to su takozvani ljubičasti šamponi. Preporuča se koristiti redoviti šampon nakon 3-4 puta šamponiranja, ako će češće isušivati ​​pramenove.

Bilo koje bojanje mijenja strukturu kose: boja podiže ljuske kožice i olakšava učvršćivanje unutar boje. To je normalan postupak, inače će se boja brzo isprati (na primjer, trajne boje). No, kožica dlake mora biti zatvorena, inače će nova boja biti mutna. Da biste to učinili, nekoliko puta tjedno trebate raditi maske. Potražite ulja (argan, shea, maslina, sezam), keratin u njihovom sastavu.

Koristite neizbrisiva ulja za dodatnu zaštitu i prehranu. Dodaju sjaj, brtve krajeve. Ako se nanesu prije feniranja, i dalje će djelovati kao toplinska zaštita..

Članci O Acne Gelovi