Čišćenje lica: koja je metoda učinkovitija za vašu kožu

Da biste kožu održali zdravom, morate je redovito čistiti navečer i obavljati profesionalno čišćenje svakih 4-5 tjedana. Razumijemo koje su vrste čišćenja lica i koje je pravo za vas.

Koja je razlika između čišćenja lica kod kuće i dubinskog čišćenja u profesionalnom salonu? Odgovaramo na najpopularnija pitanja i razumijemo moderne vrste čišćenja hardvera.

Čišćenje lica: zašto je potrebno i kako pripremiti kožu

Dubinsko čišćenje kože lica je višestupanjsko čišćenje kože koje uključuje piling, maske za lice, čišćenje, masažu, kao i faze hidratacije i oporavka. Maske se odabiru na temelju vaših specifičnih problema i tipa kože. Neke formulacije jačaju kožu, druge suše akne i sužavaju pore.

Mnogi ljudi postavljaju pitanje: trebaju li žene sa zdravom normalnom kožom raditi čišćenje lica? Bilo koji kozmetolog odgovorit će: da. Standardna njega preporučuje se za sve tipove kože svaka 4-6 tjedana, osim ako postoje specifične kontraindikacije.

Priprema za čišćenje lica

Prije profesionalnog ili kućnog čišćenja lica, šminke se morate riješiti nježnim sredstvima. Ako koristite micelarnu, isperite lice vodom. Dalje, kozmetičar mora primijeniti losion ili gel kako bi povećao učinkovitost postupka. Proizvod je odabran uzimajući u obzir karakteristike vaše kože. Čišćenje lica kod kuće također osigurava posebne proizvode koje morate sami odabrati. Ne zaboravite da ne čistite potpuno suhu kožu.

Postupak čišćenja lica kod kuće

Ako nemate vremena posjetiti kozmetičara, potrebno je kućno čišćenje lica od mitesera i dubokih nečistoća. Kako očistiti lice kod kuće?

Isperite lice hladnom vodom i upotrijebite blago sredstvo za čišćenje za uklanjanje šminke.

Lagano masirajte vrhovima prstiju, obraćajući posebnu pažnju na određena područja. Opustite mišiće čelom, bradom, obrvama i vratom.

Kružnim pokretima nanesite losion za piling ili valjak za ljuštenje kako biste uklonili mrtve stanice.

Zagrijte vodu i približite lice pari da vam otvore pore. Pokrijte glavu ručnikom i ostanite iznad vrućeg mlaza najmanje 10 minuta.

Slijedite hidratantni tonik kako biste zatvorili pore i osvježili lice.

Na kraju nanesite personaliziranu hidratantnu kremu.

Koliko često čistiti lice

Dubinsko čišćenje poboljšava izgled kože lica i ujednačava njezinu boju. Određene vrste profesionalnog čišćenja mogu riješiti akne i začepljene pore.

Za najbolje rezultate kozmetičari preporučuju ponavljanje dubinskog čišćenja lica 2-3 puta u razmacima od jednog mjeseca. Ponekad stručnjaci smanjuju ili povećavaju broj zahvata, ovisno o specifičnim problemima i karakteristikama kože. Nakon čišćenja i obnavljanja dermisa, preporučuje se upotreba SPF kreme kako bi se izbjegle pigmentacije i opekline. S druge strane, dermatolozi savjetuju redovito korištenje SPF-a za usporavanje starenja kože i zaštitu od melanoma..

Indikacije i kontraindikacije

Tko može napraviti dubinsko čišćenje lica? Razumijemo glavne indikacije postupka i osnovne razloge odbijanja čišćenja.

Prije svega, čišćenje je prikladno za vlasnike dosadne i problematične kože. Redovito dubinsko čišćenje ljušti gornji sloj, što pomaže proizvodima za njegu kože da bolje prodru u kožu. Također, čišćenje lica usporava proces starenja i povećava elastičnost zrele kože..

Kada dubinski očistiti lice:

  • vanjska blokada pora ili mitesera;
  • pojačano lučenje sebuma;
  • dosadan, nejednak ten;
  • oteklina;
  • akne;
  • proširene pore;
  • seboreja;
  • gubitak elastičnosti.

Nažalost, ne mogu se svi baviti čišćenjem lica. Stručnjak mora utvrditi imate li individualne kontraindikacije.

Osnovne kontraindikacije za profesionalno čišćenje lica:

  • posjekotine ili ogrebotine;
  • modrice;
  • kožne bolesti (aktivni ekcemi, dermatitis, psorijaza);
  • hormonalne akne;
  • rozacea od akni;
  • opekline od sunca;
  • puknute kapilare;
  • bilo koja poznata osjetljivost ili alergija na proizvode koji se koriste tijekom čišćenja. Nekoliko dana prije zahvata u salonu se može ponuditi test flastera;
  • uzimanje lijekova koji mogu reagirati s kozmetičkim proizvodima;
  • kardiovaskularne bolesti - tromboza, flebitis, hipertenzija, hipotenzija, angina pektoris; pomoću pacemakera.

Ultrazvučno čišćenje lica

Čišćenje se provodi ultrazvučnom lopaticom. Ultrazvučni vibracijski uređaj uklanja prljavštinu s kože bez neugodnih mirisa. Lopaticom se uklanja i gornji sloj mrtvih stanica, čime se obnavlja epiderma. Imajte na umu da ultračišćenje ne samo da ljušti kožu, već je i tonizira, vlaži i ujednačava..

Tijekom ultrazvučnog čišćenja na površini kože stvara se tanak sloj ozona koji uništava sve mikrobe. Koža se ne samo čisti, već i temeljito dezinficira.

Ultrazvučno čišćenje lica traje 20-30 minuta. Nakon nje koža izgleda hidratizirano i zdravo. Postupak nema ograničenja i apsolutno je siguran za vlasnice svih tipova kože. Uz-čišćenje se preporučuje onima koji ne podnose grubi mehanički piling, ali žele imati svježu i čistu kožu bez neželjenih tragova.

Ultrazvučno čišćenje lica kod kuće

Čišćenje lica kod kuće praktički se ne razlikuje od salonskih metoda. Glavne faze čišćenja lica:

Tradicionalno vlaženje i ljuštenje rolicom.

Lagana masaža za opuštanje mišića.

Primjena posebnog gela.

Osnovni postupak čišćenja s uređajem.

Čim nanesete gel, uključite lopaticu i počnite je polako trljati po koži pod kutom od 45 stupnjeva. Preporučuje se kretanje duž masažnih linija sa strane.

Nakon postupka, ne trebate isprati gel - on će sam od sebe ispariti. Po potrebi se može nanijeti dodatni sloj gela. Na kraju postupka trebate razraditi područje krila nosa i središnji dio lica.

Po prvi puta upotrijebite uređaj male snage koji svakom području lica daje najviše 3 minute.

Uklonite preostali gel salvetom.

Zatim nanesite gustu, umirujuću masku za lice..

Posljednji dodir je hidratantna krema za vaš tip kože.

Što učiniti nakon ultrazvučnog čišćenja lica:

  • Izbjegavajte šminkanje tijekom prva 72 sata.
  • Nanesite hidratantnu kremu svaki sat.
  • Preskočite saunu, kupanje i parnu kupelj.
  • Pijte puno tekućine.
  • Prije izlaska vani nanesite kremu za sunčanje.
  • Ujutro i navečer osvježite kožu kockicama leda. Koristite samo filtriranu pročišćenu vodu.

Uređaj za ultrazvučno čišćenje lica: značajke upotrebe

Ultrazvučne lopatice - uređaji za čišćenje i piling na bazi vode. Ravni uređaj može se koristiti samo na vlažnoj koži. Tijekom rada aktiviraju se zvučni valovi koji utječu na mrtve stanice epiderme i druge vrste onečišćenja.

Stroj za čišćenje lica pogodan je i za osjetljivu kožu i za dermis sklon crvenilu i rozaceji. Najčešće ove vrste kože negativno reagiraju na oštre metode čišćenja..
Ne koristite ultrazvučno sredstvo za čišćenje lica prečesto. Unatoč relativno nježnoj metodi čišćenja, postupak i dalje ozljeđuje kožu..

Pri odabiru stroja za čišćenje lica, obratite pažnju na njegovu snagu. Optimalna brojka je 0,5–0,8. Također, dobar uređaj za ultrazvučno čišćenje lica opremljen je dodatnim načinima rada. Na primjer, može uključivati ​​akupunkturu za ubrizgavanje kozmetike pod kožu, ultrazvučnu masažu i jontoforezu za toniranje i učvršćivanje zrele kože..

Alati za čišćenje lica

Da biste pravilno obavili profesionalno čišćenje lica, morate imati sve sastojke. Popis je mali, ali obvezan.

Ultrazvučni gel za čišćenje lica

Gel za čišćenje lica poseban je proizvod koji povećava prodor ultrazvučnih valova. Suvremeni proizvodi ne samo da prolaze ultrazvuk, već i njeguju kožu, smanjujući štetni učinak na dermis. Kao rezultat, nakon čišćenja lice se očisti i navlaži.

Uređaj za čišćenje lica

Emiter u obliku lopatice emitira ultrazvučne valove i duboko prodire ispod kože. Prvo uređaj uklanja gornji sloj, a zatim se rješava ostatka prljavštine.

Salvete

Tijekom postupka odlijeću mrtve stanice kože. Da biste spriječili da se prljavština rasprši po cijelom licu, potrebno ga je očistiti antibakterijskim maramicama.

Rukavice

Morate voditi računa ne samo o ljepoti, već i o zdravlju i sigurnosti. Na početku postupka stavite rukavice i koristite ih do kraja. Neki ljudi mijenjaju rukavice nakon glavnog koraka čišćenja..

Atraumatsko čišćenje lica

Za razliku od mehaničkog pilinga, atraumatska metoda nježno čisti kožu. Za čišćenje pora i uklanjanje sloja dermisa ne koriste se agresivni uređaji. Ovaj format pogodan je čak i za osjetljive tipove kože. Beskontaktno čišćenje (kako ga još nazivaju) provodi se uz pomoć sredstava za duboko čišćenje. Profesionalni kozmetički proizvodi bezbolno otapaju komedone, sebum i mitesere. Uz to, tretman dezinficira i upija kožu lica koja smanjuje i sužava pore. Kozmetički kompleks odabire se uzimajući u obzir vremensku sezonu i individualne karakteristike kože.

Lasersko čišćenje lica

Laserski tretman obično usmjerava na mnoge probleme odjednom. Akne, pigmentacija, bore ili ožiljci - skup je postupak koji uklanja sve estetske nedostatke. Postoje dvije vrste lasera: ablativni i neablativni. Prva vrsta uništava gornje slojeve kože, dok je druga mekša. Da biste postupak ponovili s ablativnim laserom, morate pričekati dok se koža potpuno ne obnovi..

Stupanj dubine laserskog pilinga za lice može se prilagoditi ovisno o postojećim problemima. Nježni piling ujednačava tonus i teksturu kože i otčepljuje pore. Grublji laseri rješavaju se ožiljaka i ožiljaka. Spot laseri preuređuju razinu kolagena i nježno uklanjaju učinke akni i ožiljaka bez oštećenja zdravih područja.

Vakumsko čišćenje lica

Tijekom postupka, poseban mali vakuum isisava sebum i mrtve čestice kože iz pora. Vakumsko čišćenje lica djeluje samo s gornjim slojevima epiderme, što znači da nije prikladno za osobe s visokim stupnjem akni. Da bi otvorila pore prije postupka, kozmetičarka može na kožu nanijeti glikolnu ili salicilnu kiselinu.

Kombinirano čišćenje lica

Kombinirano čišćenje lica kombinacija je nekoliko profesionalnih metoda čišćenja. Kako bi se stvorila najučinkovitija metoda čišćenja, mehanički i ultrazvučni piling kombinirani su u jednom postupku. Ručno čišćenje koristi se samo na jako zaprljanim područjima lica, ostatak čišćenja provodi se ultrazvučnim uređajem. Na kraju kozmetičarka nanosi umirujuće i hidratantne proizvode poput seruma i kreme.

Galvansko čišćenje lica

Galvanska metoda čišćenja ne može se ponoviti kod kuće - čišćenje provodi samo stručnjak. Tijekom postupka na kožu se nanose posebni gelovi pomoću negativno nabijenih iona. Uređaj za čišćenje prepoznaje toksine i nečistoće i propušta sredstvo za čišćenje u slojeve kože kako bi očistio prljava područja.

Kompleksno čišćenje lica

Kompleksno čišćenje lica nije ograničeno na samo dvije metode čišćenja. U jednom postupku kozmetičar može odjednom kombinirati mehanički, ultrazvučni i kemijski piling. Svaka se metoda nadopunjuje i poboljšava krajnji rezultat. Kao i u kombiniranom čišćenju, kozmetičarka distribuira različite metode na pojedina područja kože lica. Mehaničko čišćenje odgovorno je za previše prljava područja, ultrazvuk - za mrtve čestice, uočljive bore, pigmente i ožiljke te ljuštenje voća - za opće toniziranje kože lica.

Mehaničko čišćenje lica

Mehanički pilinzi obično se koriste za liječenje neravne kože, nepravilnosti i manjih ožiljaka nakon bolesti. Čišćenje se provodi pomoću posebnog uređaja opremljenog brzom četkom. Proces zacjeljivanja kože nakon čišćenja je oko 10 dana. Nakon mehaničkog čišćenja lica, izbjegavajte izravnu sunčevu svjetlost i koristite visoku SPF kremu za sunčanje.

Čišćenje lica od strane kozmetičara: koju vrstu čišćenja odabrati

Reći ćemo vam kako profesionalni kozmetičar čisti i kako odabrati pravu metodu čišćenja.

Dubinsko čišćenje lica: ono što kozmetičarka radi

1. faza - piling. Glikolna kiselina se obično koristi za piling. Piling kože i otvara pore. Kozmetičarka će prilagoditi kompleks pilinga karakteristikama vaše kože. Pilingom se uklanja gornji sloj mrtvih stanica u dermisu.
2. faza - čišćenje. Nakon pilinga kozmetičar uklanja akne, mitesere i druge nečistoće koje ometaju normalno funkcioniranje kože.
3. faza - hidratacija. Potom stručnjak masira i nanosi moćne hidratantne kreme ili kreme protiv starenja bogate vitaminima i hranjivim sastojcima..
4. faza - termalna maska. Maska umiruje kožu i sprječava crvenilo i jaku iritaciju nakon agresivnog tretmana. Tada kozmetičar pažljivo uklanja ohlađenu masku i dovršava postupak laganom masažom.

Čišćenje lica od strane kozmetičara. Za i protiv.

  • 13. rujna 2018

Cure, zdravo! Tko je posjetio / posjetio kozmetičara i prošao postupak čišćenja lica, recite mi na koje točke morate obratiti pažnju? Mehaničko čišćenje ili čišćenje hardvera? Je li moguće dodirnuti kožu tijekom razdoblja upala (akne, pustule), neće li se situacija pogoršati? Zapravo, tijekom otvaranja i čišćenja gnoj će odlaziti u susjedna područja. Dezinficira li majstor, obrađuje li instrumente ili je sve jednokratno? Je li vam ovaj postupak osobno pomogao da se riješite komedona, akni, ispravite boju kože??
Ima li ovaj postupak smisla? Ili obrnuto, ne biste trebali započeti?

I općenito, savjetujte na što biste trebali obratiti pažnju kada idete kod novog majstora na nepoznati postupak. Čini se da sam pronašao gospodara, cijeli ga grad hvali, ali, kako kažu, vjeruju i provjeravaju)

Hvala na odgovorima! Ugodan dan svima i užarene kože!

čišćenje lica - za i protiv? a koji je bolji?

Odaberite jednu od opcija:

ruka je pogodna za moju kožu. ja ultrazvuk poput mrtve obloge. dovoljno je hodati jednom u 2 mjeseca. crvenilo struje prve večeri.
Vi, autore, gdje je postupak, da su takve posljedice strašne?

protiv samo onih koji ne odlaze stalno u salone. pa ovo je moje mišljenje: gy:
jednom kad odu kod "kućnog mađioničara", onda svima kažu da je ta "struja gora".

Kakav luksuz, sjedim kod kuće 3 dana, kapets%) Unatoč činjenici da je moja koža vrlo vrlo osjetljiva na udar krzna i da sve odmah pocrveni, nakon čišćenja, još uvijek mogu upasti negdje na povratku u posao, bez oklijevanja s crvenim licem, to je sve izgleda prilično građanski.

Štede na kremi za kuhanje na pari. To košta puno, kao i svaka profesionalna kozmetika.

Pa, svaki kozmetičar vjerojatno ima svoj plan djelovanja. :) Uvijek gulim "prije".

Nakon čišćenja, mogu odmah bilo gdje! Općenito, ne zamaram se crvenim mrljama. Prvo, nema ih puno, a drugo, to prođe u roku od sat ili dva. A ponekad uopće ne postoje.

Recenzije profesionalnog čišćenja lica

  • Usluga: Čišćenje lica
  • Salon: sv. Savuška, 10

Proveden je kombinirani postupak čišćenja lica kod kozmetičarke Elizavete Fetischev u salonu na Savushkina 10. Rezultat je sjajan! Malo je boljelo, ali vrijedilo je! Koliko se sjećam, imam upale i akne u predjelu sljepoočnice od adolescencije. Nakon drugog postupka, nestali su, smirivši se. Cure, hitno preporučujem svima! Nakon postupka, koža zasja svježinom, zateže se, osjećajući se kao nakon skupog Toplica princeze od Monaka?

  • Ekaterina Sergeevna
  • 18.03.2019
  • Usluga: Čišćenje lica
  • Majstor: Ezugbaya Marika

Izražavam duboku zahvalnost dr. Mariki Vakhtangovni za obavljeni posao. Jako sam zadovoljan čišćenjem. Hvala na savjetima za njegu kože, bilo je vrlo ugodno biti u proceduri! Sada je to toliko higijenski postupak da svaki mjesec postoji potreba za njim. I za mene je vrlo važan delikatan trenutak, poput udobnosti, kada se sve poklapa, i samog liječnika i njegovog stava i usluge u salonu.

  • Ekaterina Sergeevna
  • 15.03.2019
  • Usluga: Čišćenje lica

Izražavam duboku zahvalnost dr. Mariki Vakhtangovni za obavljeni posao. Jako sam zadovoljan čišćenjem. Hvala na savjetima za njegu kože, bilo je vrlo ugodno biti u proceduri! Sada je to toliko higijenski postupak da svaki mjesec postoji potreba za njim. I za mene je vrlo važan delikatan trenutak, poput udobnosti, kada se sve poklapa, i samog liječnika i njegovog stava i usluge u salonu.

  • 25.12.2018
  • Usluga: Čišćenje lica

Najbolji stručnjak kojeg sam ikad upoznao! Puno hvala! Uvijek svima preporučujem Larisu Igorevnu! Pravi, talentirani stručnjak koji voli svoj posao!

  • 15.07.2018
  • Usluga: Čišćenje lica

Divan majstor! Maria je nekoliko puta radila mehaničko čišćenje, korekciju i bojanje obrva. Rezultat rada za 5+. Vratit ću se više puta zbog drugih postupaka.

  • 07.04.2018
  • Usluga: Čišćenje lica
  • Salon: Lenjinski pr. 132
  • Obrtnik: Nikolaeva Irina

Redovito idem kod Irine na čišćenje i piling lica, koža je prekrasna, zahvaljujući postupcima i njezi koji su joj prikladni, prema Irininim savjetima. Jako mi je drago što sam pronašla tako kompetentnog stručnjaka, veliko hvala Irini na visokokvalitetnim postupcima i savjetima za njegu.

  • Kharrasov Rustam
  • 12.02.2018
  • Usluga: Čišćenje lica
  • Salon: Vyborgskoe autoput 15
  • Obrtnik: Balaneva Victoria

Victoria je izvrsna specijalistica u svom području. Odzivna, ljubazna će sve pokazati i ispričati) Dogovorite sastanak i nećete požaliti.

  • Anastazije
  • 16.11.2017
  • Usluga: Čišćenje lica
  • Salon: sv. Savuška, 10

Želim izraziti duboku zahvalnost Eleni Sergeevnoj, vrlo dobrom liječniku i visokokvalificiranom stručnjaku, koja uvijek odgovara na sva pitanja i daje mnoge preporuke. Nedavno sam radila čišćenje lica, koža je postala puno čišća, prije toga išla sam kod nje na druge zahvate, svaki put kad sam zadovoljna. Puno ti hvala!

  • Aleksandra
  • 16.07.2017
  • Usluga: Čišćenje lica
  • Salon: Lenjinski pr. 132

Dobar dan! Želim zahvaliti veličanstvenoj kozmetologinji Irini Ivanovni. Idem kod nje već nekoliko godina, zbog raznih postupaka, kako na tijelu tako i na licu!) Uvijek je vrlo ljubazna i dobroćudna, uvijek će mi reći što stvarno trebam! Hvala lijepa, doći ću k vama i više puta. )) Preporučujem svima!

  • Uprava salona
  • Salon: Lenjinski pr. 132

Čekat ćemo vas, Aleksandra opet!) Hvala što ste nas odabrali i hvala na lijepim riječima!)

  • Sidorenkova Anastazija
  • 09.06.2017
  • Usluga: Čišćenje lica

Bio danas na licu Marije (Fadeeve). Prije sastanka, posebno sam pojasnio s administratorom: liječnik ga je primao sigurno, bili su uvjereni da je to liječnik. Od zahvata, osim strašne boli i crvenog lica, nisam dobio ništa. I iz nekog su razloga pritiskali rukama. Došavši kući, našao sam na čelu i bradi gomilu potisnutih crnih točkica, koje sam morao sam ukloniti (usput, nije teško). Zašto bih za takav novac trebao završiti posao kozmetologa? Značenje takvih putovanja. Zahtijevam da posao o vašem trošku dovrši normalni predradnik! I više ti noga!

  • Uprava salona

Dobar dan, Anastasia! Napisali ste da ste bili u salonu u salonu Optičara s kozmetičarkom Marijom Fadeevom - takav specijalist nikada nije radio za nas, imamo Marinu Fadeevu na Leninsky Prospectu 97. Da bih razjasnio situaciju, želio bih vas kontaktirati, ali niste ostavili nikakve kontakte. Molimo, pišite nam na web mjestu u odjeljku "pismo upravitelju" i ostavite svoj kontakt telefon. Hvala!

  • Sova Svetlana
  • Usluga: Čišćenje lica
  • Salon: sv. Savuška, 10
  • Obrtnik: Kokoeva Valeria

Valeria je divan i osjetljiv majstor, posljednjih šest mjeseci vjerujem svoju kožu samo njoj. Kad se osoba uopće ne obazire na klijenta, to se osjeti, a još više njena profesionalnost je izvan svake pohvale.

  • Uprava salona
  • Salon: sv. Savuška, 10

Hvala vam na povjerenju, Svetlana, i na lijepim riječima!) Vidimo se u Aprioriju!)

  • Likhovenkova Julia
  • Usluga: Čišćenje lica

Čistio mi lice. Bila sam zadovoljna samim postupkom. Nema pritužbi na gospodara. Ali nisam baš razumio zašto pisati o promocijama na web mjestu, ako ih administrator salona uopće nije svjestan? Kao rezultat toga, računao sam na akciju čišćenja + maska ​​kao poklon (ovo je ili niži trošak postupka, ili dodatna maska ​​u procesu), ništa se od toga nije dogodilo. Naravno, talog je ostao ((((((pogotovo jer ovo nije prvi dovratnik u organiziranju rada administratora) ima mnogo salona, ​​velika je konkurencija, očito ima smisla pronaći drugi salon s odgovornijim pristupom radu i kupcima

  • Uprava salona

Julia, hvala na povratnim informacijama! Ispričavamo se zbog nekvalificiranog administratora, s njim je gotovo. Kako bismo izravnali negativne dojmove posjeta salonu - želimo vam pružiti popust pri sljedećem posjetu.

  • Sokolovskaja Stephanie
  • Usluga: Čišćenje lica
  • Salon: Lenjinski pr. 132

Želim zahvaliti divnom kozmetologu Rebecu Ani, čistila sam lice, bila sam zadovoljna. Anna je vrlo ugodna, pažljiva i uredna majstorica. Preporučujem je.

  • Nikolaj
  • 09.08.2016
  • Usluga: Čišćenje lica
  • Salon: sv. Savuška, 10

Vrhunski majstor, ukratko. Vrh od riječi "vau". Unatoč strašnoj situaciji, učinila je sve moguće i nemoguće. Savjetovati.

  • Uprava salona
  • Salon: sv. Savuška, 10

Puno vam hvala na riječima! Svakako ćemo ih dati Ani Genadjevnoj! Opet vas čekamo!

  • Ime i prezime
  • 30.07.2016
  • Usluga: Čišćenje lica
  • Majstor: Ezugbaya Marika

Otišla sam do Marike da joj očistim lice, jako mi se svidjelo. Koža je čista i diše. Puno ti hvala! Marika je profesionalka sa znanjem. Sad ću uvijek ići k njoj!

  • Uprava salona

Hvala na riječima! Svakako ćemo prenijeti vaše riječi Mariki Vakhtangovni! Vidimo se u Aprioriju!

  • Evgenij Igorevič
  • 27.04.2016
  • Usluga: Čišćenje lica
  • Salon: sv. Savuška, 10
  • Obrtnik: Kokoeva Valeria

Po mom mišljenju, ona je dobar specijalist koji vrlo dobro radi svoj posao..

  • Uprava salona
  • Salon: sv. Savuška, 10

Evgeny Igorevich, hvala vam na povratnim informacijama. Također vjerujemo da je Valeria Vladimirovna izvrstan stručnjak. Bit će nam drago da vas ponovo sretnemo u "Apriori"!

  • Aleksandra Mihajlova
  • Usluga: Čišćenje lica

Julia je prekrasna specijalistica, ona savršeno odabire najučinkovitije postupke i proizvode za njegu u skladu s trenutnim problemima lica i tijela. Stvara mirno i ugodno okruženje, čak i više nego bolno za mene je fotoepilacija mirna. Napravila sam čišćenje i piling, koristim preporučenu njegu - rezultat je na mom licu =) Vratit ću se iznova i iznova, Srdačan pozdrav, Alexandra Mikhailova

  • Uprava salona

Alexandra, hvala na toplim povratnim informacijama! Bit će nam drago ponovno vas vidjeti u Aprioriju!

  • Elizaveta Pugovkina
  • 06.07.2015
  • Usluga: Čišćenje lica
  • Salon: sv. Savuška, 10
  • Obrtnik: Kokoeva Valeria

Dobar dan, želio bih zahvaliti kozmetologinji Valeriji Kokoevoj na pijetetnom odnosu prema poslu, na njenoj uljudnosti i profesionalnosti !

  • Uprava salona
  • Salon: sv. Savuška, 10

Draga Elizabeth, hvala na toplim povratnim informacijama! Bit će nam drago ponovno vas vidjeti.

  • Catherine
  • 29.03.2015
  • Usluga: Čišćenje lica
  • Majstor: Ezugbaya Marika

Zbog niskog praga boli odabir profesionalnog dermatologa-kozmetologa već je dulje vrijeme glavni problem. Imam jako nadraženu i osjetljivu kožu. Došao sam do Marike Vakhtangovne - i napokon pronašao svog gospodara. Potpuno revidiran rezultat njege, svaki put kad bude bolji. Liječnik ima vrlo „laganu ruku“, idem bez straha i na čišćenje i na injekcije! I hvala prijateljskom salonu Apriori na čaju;)

  • Uprava salona

Draga Ekaterina, hvala na toplim povratnim informacijama i bit će nam drago da vas opet vidimo!

  • Daria Potapova
  • Usluga: Čišćenje lica

Dobar dan! Htio sam očistiti Elizabeth Alexandrovna, ali rekli su mi. da u travnju neće raditi u salonu. Recite mi, mogu li računati na svibanj, da će se Elizaveta Aleksandrovna vratiti u salon? Stvarno želim doći do nje. Hvala!

  • Uprava salona

Draga Darija, nažalost, Elizaveta Aleksandrovna više ne radi u našoj mreži, ali rado ćemo vam ponuditi druge stručnjake u našoj mreži. Svi naši kozmetičari oduševit će vas svojim profesionalnim iskustvom i kvalitetom usluge! Čekamo vas u našoj mreži salona Apriori!

  • Natalya Baboshina
  • Usluga: Čišćenje lica

Čišćenje lica napravila sam 15.02.15. Sam postupak je dobro prošao, nije bilo pritužbi. Ali posljedice su nekako jezive. Svi obrazi su korice. Gospodar je rekao da će se to održati trećeg dana. Danas je dan, ali očito ništa neće proći. Brinem se koliko još moram ovako hodati, moram to prekriti tonalnim sredstvom i još uvijek ga vidim (sve čišćenje ide u odvod). Nadam se da će do kraja tjedna biti nekako bolje.

  • Uprava salona

Draga Natalia, nudimo vam besplatan 30-minutni tretman lica, kao i savjetovanje s našom kozmetičarkom Janom Gennadievnom. Naš menadžer kvalitete kontaktirat će vas uskoro.

  • Kuzmich Nastya
  • Usluga: Čišćenje lica
  • Salon: sv. Savuška, 10

Veliko hvala Mariji Vlasovoj! Je li joj lice bilo čisto. (Bilo je to u proljeće, ali tek sad je došlo do opoziva :-)) Maria je profesionalka, ima medicinsko obrazovanje, što je za mene vrlo važno! Nakon zahvata koža se raščistila, crvenilo je vrlo brzo nestalo! Nije joj se žurilo, sve je radila vrlo pažljivo i nježno, čak se i zadržala, unatoč tome što je njezin radni dan završio. Maria mi je dala puno korisnih savjeta i nije mi ništa nametala. Osjetio sam iskrenu simpatiju i povjerenje prema Mariji! Najbolji kozmetolog! Toplo savjetujem svima.

  • Kondratyuk Oksanochka
  • Usluga: Čišćenje lica

Elizabeth je krasna specijalistica. Bio sam zadovoljan rezultatom. Preporuči.

  • Elgina Alena
  • Usluga: Čišćenje lica
  • Salon: Vyborgskoe autoput 15

Dobar dan! 21.11. dobila SMS o akciji na TC Avenue - poklon za nokte Shellac ili Gelish na poklon prilikom posjeta frizeru ili kozmetičarki. 28.11. Nazvao sam. Prijavljen sam 01.12. u 10:00 kozmetičarki i u 12:00 da pokrije nokte. Istodobno, cijena je objavljena 2000r. za čišćenje lica. Pitao sam hoće li biti popust od 10%, jer 07.12. moj je rođendan. Odgovorili su - hoće. Ukupno za plaćanje 1800r. Kao rezultat toga, danas sam platio 2500r za posjet kozmetičarki. Popust "Sretan rođendan!", Ispada, za mene će vrijediti tek od ponedjeljka 02.12. i plus 500 rubalja za masku. Iako su mi prije toga čistili, platili su samo prema cjeniku kao na web stranici. Također, nije bilo podataka o poklon poklopcu noktiju. Pokazao sam SMS administratoru i čekao majstora manikure 25 minuta. Molimo komentirajte zašto se neispravne konzultacije daju telefonom i zašto se ne upozoravaju na dodatne usluge? ____ Bio sam zadovoljan čišćenjem. Učiteljica Ekaterina sve je pažljivo radila, odgovarala na sva moja pitanja i davala puno korisnih savjeta. hvala joj!

  • Yaroslavtseva Valentina
  • 03.11.2013
  • Usluga: Čišćenje lica

3. studenog posjetio sam novi salon na Leninsky Prospectu 97. Ugodna atmosfera i ljubazno osoblje. Veliko hvala kozmetologinji Yani na profesionalnosti u radu.

Mehaničko čišćenje lica je bolan, ali učinkovit postupak

Mehaničko čišćenje lica vrsta je kozmetičkog postupka za njegu kože. Razlikovati mehaničke ručne i instrumentalne tehnike.

  1. Bit postupka
  2. Za i protiv
  • Protokol
  • Glavne vrste čišćenja
  • Razdoblje rehabilitacije
  • Mjere predostrožnosti
  • Kontraindikacije
    1. Je li moguće čistiti kod kuće
    2. Fotografije prije i poslije
    3. Cijena usluge u salonima
    4. Rusija
  • Mišljenje kozmetologa
  • Recenzije pacijenata
  • Korisni videozapisi
  • Bit postupka

    Mehaničko čišćenje pomaže ukloniti mitesere, osloboditi pore od nečistoća i ukloniti mitesere i milje.

    Indikacije za provođenje:

    • masna, problematična ili mješovita koža;
    • prisutnost akni, komedona, milja;
    • proširene pore i miteseri.

    Postoji nekoliko vrsta postupaka. Jednako se učinkovito nose sa zadatkom održavanja ljepote kože - nakon razdoblja oporavka izgleda osjetno svježija i njegovanija.

    Buyanov Sergey Yurievich (liječnik-stručnjak):

    Mehaničko čišćenje lica klasičan je kozmetički postupak, provjerena manipulacija. Čišćenje alatom moguće je samo u salonu - samostalno provođenje postupka prijeti mnogim komplikacijama, sve do općeg trovanja krvi.

    Učestalost postupka ovisi o individualnim karakteristikama pacijenta. Ručno ili instrumentalno čišćenje provodi se u prosjeku jednom u 2-3 mjeseca. Ljeti - jednom mjesečno.

    Za i protiv

    Prednostinedostaci
    • Učinak odmah nakon sesije
    • Relativno kratko razdoblje oporavka (3-5 dana)
    • Prihvatljiva cijena
    • Atraumatsko čišćenje se može obaviti za adolescente
    • Sposobnost uklanjanja komedona smještenih duboko u dermisu.
    • Bolnost
    • Veliki rizik od zaraze zaraznim bolestima s lošom obradom instrumenata
    • Veliki broj kontraindikacija
    • Rizik od ožiljaka kao rezultat grubog rada liječnika

    Protokol

    Prije posla, kozmetolog opere ruke sapunom, stavlja gumene rukavice i tretira ih dezinficijensom. Pacijent se postavlja na kauč, lice je dodatno osvijetljeno povećalom.

    Vrijeme sesije - 60-90 minuta.

    • Koža se čisti, odmašćuje i trlja tonikom.
    • Potrebno je pariti kožu 7-10 minuta, a zatim tretirati s 3% otopinom vodikovog peroksida ili klorheksidina (za dezinfekciju).
    • Izvršite čišćenje prema odabranoj tehnici.
    • Ponovno obradite kožu dezinficijensom.
    • Nadalje, moguće je provesti darsonvalizaciju (3-5 minuta) i nužno nanijeti masku koja sužava pore.
    • Na kraju se ponovno provodi toniranje i nanosi se umirujuća i ljekovita krema ili gel.

    Glavne vrste čišćenja

    Ručno (ručno, prst)

    Gospodar omota kažiprste obje ruke sterilnim ubrusima od gaze i nastavi istiskivati ​​akne.

    Istodobno, dva prsta pritiskaju blizu jegulje, dok se oslobađa sebum koji se uklanja ubrusom. U slučaju poteškoća, probija se posebna sterilna igla.

    Ako je moguće, redom dezinficirajte jedno područje za drugim..

    Nezrele formacije se ne uklanjaju. Također, ne trebate ukloniti sve komedone, akne i milije u jednoj seansi, bolje je ponoviti manipulaciju malo kasnije...

    Instrumentalni

    Pore ​​se čiste žlicom Uno - svojevrsnim lijevkom s jednom ili više rupa. Uređaj najučinkovitije djeluje na meka tkiva koja se nalaze na vrhu kostiju (jagodične kosti, brada, čelo).

    Kretanje instrumenta vrši se prema kanalima za izlučivanje lojnih žlijezda:

    • na nosu - od krila do leđa;
    • na čelu - odozdo prema gore;
    • na obrazima - prema nosu.

    Prije uklanjanja mitesera treba razvući meka tkiva i staviti sterilnu žlicu tako da prištić bude u sredini rupe. Tada je potrebno vertikalno pritisnuti duboko u dermis, dok bi uklonjeni element trebao izaći kroz rupu na instrumentu. Tijekom rada, liječnik povremeno dezinficira uređaj.

    Miliumi se probijaju paralelno s površinom i uklanjaju se na sličan način. Pustule se odvode posljednje.

    Atraumatski

    Ova vrsta usluge odlikuje se nježnim učinkom, namijenjenim njezi tinejdžerske i osjetljive kože.

    • Koža se temeljito očisti antiseptikom i kozmetičkim četkanjem (četkom).
    • Nanesite masku za piling s AHA i BHA enzimima, koja vam omogućuje uklanjanje rožnatih stanica i pripremu dermisa za primjenu naknadnih pripravaka.
    • Nanesite posebno sredstvo koje zagrijava dermis, širi pore i omekšava njihov sadržaj.
    • Mehaničko ili usisavanje.
    • Dezinficirajte radno polje.

    Buyanov Sergey Yurievich (liječnik-stručnjak):

    Atraumatsko čišćenje lica razlikuje se od pilinga korištenjem dodatnih instrumenata ili uređaja, što značajno proširuje mogućnosti postupka.

    Razdoblje rehabilitacije

    Izlječenje se događa 3-5 dana nakon manipulacije.

    Tijekom razdoblja oporavka kozmetičari preporučuju:

    • ne perite lice tijekom dana;
    • Ne koristite dekorativnu kozmetiku 2-3 dana;
    • obrišite lice otopinom za dezinfekciju 2-3 puta dnevno tijekom 1-2 dana;
    • liječite nadražena područja protuupalnim lijekovima.

    Mjere predostrožnosti

    Tijekom mehaničkog čišćenja narušava se cjelovitost kože. U slučaju nedovoljne ili nekvalitetne obrade instrumenata, opasne zarazne bolesti mogu se prenijeti s jednog pacijenta na drugog. Također, ne previdite činjenicu da je manipulacija bolna..

    • oštećenje dermisa piogenom florom i razvoj osipa;
    • sepsa;
    • hematomi i točkasta krvarenja;
    • ožiljci (mogu nastati zbog grube tehnike);
    • staračke pjege;
    • crvenilo tretiranog područja.

    Uz to, postoji rizik od razvoja bolesti poput HIV-a; Hepatitis (B, C, D); Sifilis.

    Kontraindikacije

    • Upaljene, gnojne akne.
    • Pustularne bolesti (sikoza, furunkuloza, karbunkuloza).
    • Pogoršanje infekcije herpesom s osipom na licu.
    • Bronhijalna astma, stadij III hipertenzije.
    • Mentalne bolesti (epilepsija, shizofrenija).
    • Onkologija.
    • Kršenje integriteta dermisa.
    • Psorijaza, dermatitis, ekcem, urtikarija.
    • Groznica bilo koje geneze.
    • Poremećaj zgrušavanja krvi.
    • Suha, osjetljiva koža.
    • Pogoršanje teških kroničnih bolesti.
    • Akutne virusne / bakterijske infekcije.

    Je li moguće čistiti kod kuće

    Za visokokvalitetni postupak kod kuće, preporuča se kupiti mali set za mehaničko čišćenje. Instrumenti moraju biti izrađeni od nehrđajućeg medicinskog čelika.

    Pažnja! Samočišćenje može ozbiljno naštetiti. Netočni postupci dovode do pojave ožiljaka i ožiljaka.

    Da bi se izbjegle neugodne posljedice, ruke i koža tijekom postupka moraju biti čiste, svi uređaji moraju se svaki put obraditi (dostupna opcija je hladna sterilizacija namakanjem u otopini Surfanios). Komplet čuvajte u sterilnoj podlozi od gaze.

    Kao alternativu možete koristiti Welssov ultrazvučni aparat. Ova metoda značajno štedi vrijeme i smatra se manje bolnom..

    Fotografije prije i poslije

    Cijena usluge u salonima

    Rusija

    Uljanovsk

    ImeAdresaCijenaTelefon
    Salon "Oblaci"2 Mira trak, 261.800 RUB8 937 452 43 52
    Klinika Berezinasv. Karl Marx, 26./16od 1800 rub8 (8422) 79 21 94

    Krilati plod

    ImeAdresaCijenaTelefon
    Centar za estetsku medicinu i kozmetologiju "Novi život"sv. Novo-Sadovaja, 312 500 rub8 (846) 229-47-12
    "Laserski stil"sv. Gagarina, 691400 RUR8 (846) 260-05-50

    Moskva

    ImeAdresaCijenaTelefon
    Centar za estetsku medicinu "Novoklinik"Mala uličica Suharevskog, 10, sv. 1od 2 500 rub8 (495) 788-35-24
    Salon "Sakhar"sv. Tsvetnoy Boulevard 19, st. 42000 RUR8 (495) 724-38-51

    Saratov

    ImeAdresaCijenaTelefon
    "Znanost o ljepoti"sv. Mičurina, 150/1542 550 rub8 (8452) 23-70-33
    "Vita SPA"sv. Gorki, 552 300 - 2 900 RUB8 (8452) 27-70-90

    Nižnji Novgorod

    8 (831) 411-11-75

    ImeAdresaCijenaTelefon
    Centar ljepote Olbiasv. Heroj Šnitnikov, 3 1800 RUR8 (831) 215-16-15
    Centar za estetsku medicinu "Tonus Premium"sv. Bolshaya Pokrovskaya St., 62/52000 RUR

    Irkutsk

    ImeAdresaCijenaTelefon
    Medicinski kozmetološki studio "Monica"sv. Baikalskaya, 1981700 RUR8 (3952) 400-595
    Centar za medicinsku kozmetologiju "Ashie"sv. Zamjenik, 251800 RUR8 (3952) 98-34-29

    Permski

    ImeAdresaCijenaTelefon
    Kozmetološka klinika Popova Tatyanasv. Ekaterinskaja, 84aod 2400 rub8 (342) 212-07-01
    Centar za depilaciju i epilaciju "Depilation Station"sv. N. Ostrovski, 402000 RUR8 (342) 204-01-60

    Voronjež

    ImeAdresaCijenaTelefon
    Kozmetički salon "Amore Mio"sv. Heroji Sibiryakov, 651990. god8 (473) 229-38-59
    Medicinski centar "Classic Clinic"Avenija revolucije, 29a(SAD + mehanički)
    3500 rub
    8 (473) 212-36-04

    Minsk

    ImeAdresaCijenaTelefon
    Kozmetički salon "Milfey"Ulica Petra Mstislavets, 1160,00 RUB8 (375) 29 101-77-00
    Kozmetički salon "Pavlin"Zamkovaja ul., 2569,00 rub8 (375) 29 655-79-00

    Vitebsku

    ImeAdresaCijenaTelefon
    "Medilux usluga"sv. Chkalova 50/2od 29, 70 rub8 (375) 29 298-08-77
    Kozmetički studio "Agat"Prospect Moskovsky, 14t 30 r8 (375) 21 224-88-86

    Novosibirsk

    ImeAdresaCijenaTelefon
    Kozmetički centar "Sante Esthetique"sv. Mičurina, 211800 - 2500 r8 (383) 221-49-22
    Kozmetički salon "Marlene"sv. Crvena avenija, 571.300 - 1.700 RUB8 (383) 248-40-56
    ImeAdresaCijenaTelefon
    Centar zdravlja i ljepote FEREOSv. Sezdovskaya, 29/22010 RUR8 (3812) 51-03-05
    Centar za estetsku medicinu "Avrora"Itd. Karl Marx, 241 100 rub8 (3812) 308-174

    Krasnodar

    ImeAdresaCijenaTelefon
    Kozmetička klinika "Ego Estetic"Sv. Kalinina, 3242990 RUR8 (861) 220-20-70
    Kozmetički centar "Lady Star"Sv. Stavropolskaja, 1591 800 RUB8 (861) 233 - 40 - 75

    Mišljenje kozmetologa

    Čak i kvalificiranim stručnjacima teško je izraziti nedvosmisleno mišljenje o prednostima ili opasnostima mehaničkog čišćenja lica. Postupak ima svoje dobre i loše strane. Međutim, unatoč pojavi novih metoda čišćenja kože, usluga ostaje tražena i relevantna..

    čišćenje lica

    Općenito, ne možete raditi čišćenje, već masku za čišćenje. Na primjer, radim masku od polisorba. Ovdje sam pronašla njezin recept:
    Svi možemo priznati da kada prvi put upoznamo neku osobu, prije svega obratimo pažnju na njeno lice. Mnogi liječnici, kako bi prethodno procijenili zdravlje pacijenta, također pažljivo pregledavaju kožu lica. Lice je ogledalo unutarnjih organa osobe. Koža lica usko je povezana s radom unutarnjih organa. Prema nekim dermatolozima, problemi s kožom koji nisu povezani s bilo kakvim unutarnjim kvarovima čine samo 5%. Koža lica poput lakmus-testa reagira na stanje tijela. Na primjer: u slučajevima problema s crijevima ili bubrezima, koža kao važan organ za izlučivanje preuzima dodatnu misiju - uklanja metaboličke produkte. I u ovom se slučaju na koži mogu pojaviti akne, komedoni, kao i natečenost, bljedilo itd..

    Tijekom godine preporučio sam svojim pacijentima da koriste Polysorb MP ne samo unutra, već i da ga koriste kao čudotvornu masku. Rezultat se nije dugo čekao.

    Nakon samo nekoliko primjena:

    - normalizira lojne žlijezde

    -uklanja akne

    - dubinski čisti kožu

    -poboljšava ten

    -djeluje antioksidativno

    Preporuke za upotrebu:

    Za masnu, upalnu kožu preporučujem izradu maski od Polysorb MP 2-3 puta tjedno. Tijek liječenja je od 1 do 1,5 mjeseca

    Za normalnu i mješovitu kožu bit će dovoljno koristiti Polysorb MP maske jednom tjedno. Tijek liječenja je od 1 do 1,5 mjeseca

    Za suhu i osjetljivu kožu preporučujem upotrebu maski Polisor MP samo jednom u dva tjedna. Tijek liječenja je 1 mjesec.

    Potrebno je razrijediti 1 žličicu polisorba MP vodom, do kremaste konzistencije. Nanesite sadržaj na lice 5-10 minuta dok se potpuno ne osuši. Zatim isperite vodom. Ako se pojavi crvenilo, nanesite kremu na nadraženu kožu.

    Recenzije čišćenja lica

    Njega lica važan je i odgovoran postupak za koji zna svaka žena koja brine o sebi i stanju svoje kože. Čišćenje lica, koje ima puno recenzija, jedan je od prvih koraka prema lijepoj i blistavoj koži..

    Glavni asistent u ovom slučaju je kvalificirani stručnjak, kozmetolog koji će, nakon što je utvrdio vaš tip kože, moći točno i pravilno odabrati odgovarajuću njegu za nju. Stoga, pregledi čišćenja lica sami po sebi nisu dovoljni, prije postupka trebate se posavjetovati s liječnikom..

    Širok izbor čišćenja možemo podijeliti u nekoliko skupina. Prvo je mehaničko čišćenje - najpopularnije i koje izvodi svaki kozmetolog.

    Takvo čišćenje provodi se ručno (poštujući sva pravila asepse i antiseptike) ili posebnom kozmetičkom žlicom (za nepristupačnija mjesta i točan rad). Ovaj postupak pomoći će vam da se riješite velikih, dubokih komedona..

    Sljedeća skupina su hardverske opcije za čišćenje lica. Uključuje:

    • lasersko čišćenje,
    • usisavanje,
    • ultrazvučno čišćenje lica (o njemu postoji puno recenzija, jer je ovo čišćenje najpopularnije).

    Površinski je, tijekom njegova izvođenja koža praktički nije ozlijeđena.

    Pod djelovanjem ultrazvuka uklanjaju se sebum, komedoni, potiče se i protok krvi, aktiviraju se metabolički procesi i to sve bez ozljeđivanja gornjeg sloja kože.

    Recenzije ultrazvučnog čišćenja lica potvrđuju njegove prednosti za osjetljivu kožu, jer mehaničko čišćenje u ovom slučaju možda neće raditi.

    Čišćenje lica - recenzije u Nižnjem Novgorodu. Cijene čišćenja lica

    Pozitivne povratne informacije o čišćenju lica u Nižnjem Novgorodu u Centru za estetsku medicinu TONUS PREMIUM jamče pouzdanost i sigurnost postupaka koji se provode u ovoj klinici. Troškovi čišćenja lica (cijena) jedan su od najdemokratskijih u gradu. Postupak se izvodi pod nadzorom kozmetologa, stručnjaka visoke razine koji neprestano poboljšavaju svoje metode..

    Također, web stranica klinike sadrži veliku količinu informacija koje bi vas mogle zanimati, uključujući recenzije o ultrazvučnom čišćenju lica, laserskim, mehaničkim i drugim opcijama koje se koriste u našem centru, cijenama za čišćenje lica.

    Nakon postupka, ne zaboravite ostaviti recenziju o čišćenju lica (ultrazvučno, mehaničko, kemijsko itd.)

    Možete se dogovoriti za sastanak s kozmetologom pozivom na broj 411-11-75.

    Čišćenje lica od strane kozmetičara. Recenzije čišćenja lica. Treba li raditi čišćenje lica?

    Lice je možda najvažniji dio tijela. Prsa, stražnjica, noge - sve je to zanimljivo, ali ipak prvo gledaju u lice. A neuredno lice prekriveno prištićima i miteserima lako će obeshrabriti želju da se pogleda sve ostalo. I općenito, na poslu, u transportu, u školi ljudi nas često gledaju u lice nego u sve ostalo, pa bi bilo lijepo držati lice u redu.

    Pa razgovarajmo danas o tome kako uljepšati svoje lice.

    Počnimo s pregledom različitih iskustava lica i čistoće koje su djevojke nakupile. Napokon, stvarno želim znati najbolje načine za čišćenje lica, znati što pomaže očistiti pore, poboljšati kožu, stvoriti nezemaljsku ljepotu.

    Pročitajmo tko je što probao. Tko se bavio kakvim čišćenjem lica i kakvi su rezultati.

    - Reći ću vam o kozmetičkom čišćenju. Crvenilo nakon čišćenja lica ovisi o tipu kože. Nakon čišćenja lica sve je u redu (maksimalno crvenilo, ali više nalikuje rumenilu, pa čak izgleda i slatko). Moja kozmetičarka rekla je da je moja koža poput ljuske, ne boji se ničega, ništa me ne boli, a savršeno podnosi čak i oštro čišćenje lica. Ali ako žena ima osjetljivu kožu, onda je, naravno, nakon bilo kakvog čišćenja lica, bolje je odmah otići kući, a bolje je posjetiti ljude sljedeći dan - ne, ne. Ljudima ništa nije zaplašiti svojim licem. A onda, dok se sjećaju što ste bili, tada vaše već pročišćeno lice neće pomračiti i prekinuti ovo sjećanje.

    I evo još jedne stvari koju treba znati: Ako imate samo komedone, lice morate očistiti jednom mjesečno..

    - Nije istina da crvenilo nakon čišćenja lica ovisi o tipu kože! Isti proizvodi za lice u rukama dviju različitih kozmetičarki daju dijametralno suprotan učinak. Provjereno na osobnom licu. Nakon što je jedna teta kozmetičarke izašla poput parsika, nakon druge se bojala podići pogled na ljude kako ne bi uplašila prolaznike.

    Dakle, ona kozmetička vrećica koja je dobro obavila mehaničko čišćenje rekla je da postupak treba ponoviti jednom mjesečno i pol. Ne češće, jer je četkanje lica često štetno. Čišćenje košta 500-700 rubalja.

    - Zaista morate razmišljati o tome kada očistiti lice. I definitivno je bolje ne čistiti prije važnog događaja. I ne podnosim svo ovo čišćenje. Jako boli. Sama je naučila drobiti prištiće i akne. A ultrazvučno čišćenje lica je neučinkovito, površinski obrađuje lice, samo uklanja vrhove. Ultrazvučno čišćenje dobro je, vjerojatno, za njegovanu kožu s površinskim komedonima.

    I jednom su me ultrazvukom prešli preko lica tako da mi je koža u blizini nosa ostrugana do rane. Dugo je i mučno svrbjelo. Općenito, uopće nisam volio čišćenje ultrazvukom.

    A također se čišćenje lica usisavanjem ne može izvršiti ako postoji rosacea. A čišćenje lica tekućim dušikom s rozacejom također je nemoguće. Toliko mi se svidjelo.

    - Ne tako davno otišla sam kozmetičarki na čišćenje lica. Čini se s proljeća. Moja koža nije osobito problematična, radije kombinirana i pore su povećane. Ponekad se pojave akne. Općenito, ima se na čemu raditi, ali sve nije toliko kritično koliko bi moglo biti. Reći ću vam o čišćenju lica koje sada radim s kozmetičarkom. Općenito, odmah vas upozoravam da se pokušavam odmah baviti pilingom i čišćenjem lica, jer mi se čini da je učinak ovog postupka bolji, a za novac je isplativije kombinirati postupke. Kozmetolog radi piling lica s rosdemerom (tamo pripravak sadrži koralje i zato lice tada malo trne jedan dan). Kozmetičarka mi jednom mjesečno radi čišćenje s pilingom, a nakon 2 tjedna dolazim k njoj samo na masažu i hranjive maske za lice. Nakon 2 tjedna ponovno se čistim licem s pilingom. Osjećam se kao, mogu reći da odmah nakon čišćenja lice pocrveni i gori na dodir, iako se izvana čini da sve nije tako zastrašujuće kao što se čini. Sljedeći dan oteklina i crvenilo lica nestaju, a lice je baš lijepo. No, 3. i 4. dana koža će se malo oljuštiti. Ali to nije zastrašujuće, jer je opet ljepota jednostavno neopisiva!

    - Reći ću ovo: čišćenje lica čisto je individualna stvar svih! Jedna osoba treba očistiti lice svaki mjesec i, u skladu s tim, često posjetiti kozmetičara, a druga - nekoliko puta godišnje za čišćenje bit će sasvim dovoljno.

    Kozmetolozi u salonima, naravno, savjetuju da ih redovito posjećuju, ali to može biti isključivo njihov trgovački interes, a ne objektivna potreba. Kozmetolozi također žele zaraditi što više. Stoga je bolje izbjegavati nesavjesne kozmetologe koji nameću dodatne usluge..

    Ali savjet neovisnih kozmetologa je sljedeći - čišćenje lica treba raditi samo 2 puta godišnje s oštrom promjenom vremena: nakon zimske hladnoće i nakon ljetnih vrućina, t.j. u proljeće i jesen! Naravno, možda ćete trebati češće čistiti kožu, ali želim naglasiti da jednokratni postupak čišćenja lica neće donijeti željeni učinak na vašu kožu ako redovito ne čistite i negujete kožu !! Kao što vidite, ja sam za složenu njegu kože! Trebate ne samo otići kozmetolozima, već i moći očistiti lice kod kuće.

    - Reći ću vam o tome što mislim o čišćenju lica kod kozmetičara. Imam masnu kožu, proširene pore i mitesere. Upale praktički nema. Ali, ako nabijem čekić na sebe i ne slijedim kožu, ne vodim odgovarajuću njegu, ona postaje ne baš privlačna i prištići izlaze.

    Primijetila sam da nakon tečaja masaže lica lice postaje gotovo savršeno čisto. Moja kozmetičarka potvrdila je da to ne vrijedi samo za mene - za mnoge ljude masaža lica pomaže u čišćenju kože lica. A sada radim maske od gline i tečajeve masaže lica. I uopće se ne mučim bolnim čišćenjem. Iako će ponekad trebati provesti čišćenje dušikom, ali ne ručno ili mehanički. Zašto se izlagati tom mučenju kad postoji način da izgledate sjajno i radite lijepe postupke?

    - Djevice, možda je moj post više o aknama, ali želim podržati one koji traže unutarnje korijene kožnih problema i upala. Prije otprilike dva tjedna počeo sam imati ozbiljnih problema s kožom lica, na licu je bilo toliko akni i upala da nije bilo životnog prostora. Mama je odmah počela inzistirati da hitno trebam kozmetičara, kažu, "čišćenje, čišćenje, odmah čišćenje lica". Bez obzira kako je! I odlučila sam prvo uzeti tečaj lijekova za jetru (jer su mi prištići izbili prije svega s desne strane lica i vrata). A što vidim? Prošla su 2 tjedna, a sad biste me trebali vidjeti! Lice je glatko i čisto, a čak i kao ugodna kvržica, krugovi ispod očiju su nestali. I išla bih kozmetičarki - pa, što bi mi ovo čišćenje dalo? U najboljem slučaju, ništa, a osim toga, to također boli i nije jasno s kim ćete završiti. Još uvijek trebate potražiti dobrog kozmetičara!

    - Ovdje sam razgovarao sa svojom kozmetičarkom. Već dugi niz godina idem k njoj na čišćenje i druge zahvate na licu. Želim podijeliti s vama korisne informacije, možda netko ne zna: postoji nekoliko načina atraktivnog čišćenja lica. To su čišćenje lica ultrazvukom, čišćenje usisavačem, a također i čišćenje lica galvanizacijom. Potonje uključuje piling lica pomoću raznih kiselina. Najbolji učinak postiže se kombiniranjem netraumatičnih metoda čišćenja s mehaničkim čišćenjem. Međutim, s takvim čišćenjem može doći do crvenila kože i oteklina, što će, naravno, uskoro nestati, ali uzrokuje određenu nelagodu..

    Prije atraumatskog čišćenja lica, moj kozmetolog testira kožu na mogućnost alergijskih reakcija. Ako je sve u redu, onda se čisti. I, dobro, upalni procesi na koži i neke bolesti kontraindikacija su za čišćenje. Prvo trebate izliječiti upalu, a zatim očistiti lice.

    Nadam se da su ove informacije nekome korisne)

    - Djevojke, mnoge ne razumiju dobro što je kozmetičarka čišćenje lica. Čišćenje kuće sada ne uzimamo u obzir, jer ovo je druga priča i tu ima nekih suptilnosti. Dakle, čišćenje lica je kozmetički postupak koji čisti kožu od nečistoća, sebuma i uklanja mrtve stanice kože.

    Ovaj se postupak može obaviti u bilo kojem centru za ljepotu, zdravlje ili kozmetiku. Čišćenje lica možete sami obaviti kod kuće, ali bolje je detaljno proučiti informacije o ovoj temi ili postaviti pitanja kozmetičarki o čišćenju doma.

    Općenito, apsolutno bilo koji postupak čišćenja lica može se uvjetno podijeliti u 3 glavne faze:

    1) Priprema kože za čišćenje lica, što uključuje trljanje kože losionom i čišćenje prethodno primijenjene kozmetike. Usput, savjetujem vam, ako je moguće, dođite kozmetičarki bez šminke, to će vam uštedjeti vrijeme;

    2) pariranje kože, čime se šire pore. Za to se koriste posebni pripravci, smjese ili kreme. Također se može koristiti ozon. Usput, u ovoj se fazi ne šire samo pore, već i njihov sadržaj omekšava..

    3) Sam postupak čišćenja odabranom metodom.

    Kad smo već kod metoda čišćenja. Zapravo, lice se sada čisti na vrlo različite načine. U mom salonu nude sljedeće mogućnosti:

    1. Ručno čišćenje lica

    Napravljen je za čišćenje kože od akni. Istodobno, kozmetolog upari kožu pomoću gela, a zatim uklanja akne prstima umotanim u posebne dezinfekcijske maramice ili noseći sterilne rukavice.

    Vrlo je bolno i traumatično, plus, ako kozmetičar nije vrlo oprezan, možete zaraziti infekciju. Ali ovo je vrlo učinkovit postupak i to je najbolji način za čišćenje kože lica od mitesera..

    2. Mehaničko čišćenje

    Slično je ručnom čišćenju lica, samo što se ovdje kozmetičarka umjesto vlastitih ruku služi posebnim uređajem - žlicom Una. Njime pritišće kožu i tako čisti lice.

    3. Prijelaz

    Ovo je ime laganog i površnog čišćenja lica. Što je? Prvo se koža lica popari, a zatim se na nju nanese poseban piling za lice. A onda se gornji sloj kože pilingira posebnim rotirajućim četkama.

    4. Usisajte čišćenje lica

    Ovo je bezbolan i netraumatičan način čišćenja lica. Za ovaj postupak koristi se poseban vakuumski aparat. Snaga vakuuma čisti kožu od nečistoća.

    5. Ultrazvučno čišćenje lica

    Na ovaj način čišćenja nije potrebno parenje. Kozmetičarka koristi lopaticu koja je nagnuta preko kože. Snaga ultrazvučnih valova čisti pore od toksina i toksina. Znam da se ultrazvučno čišćenje ne preporučuje ako je koža jako onečišćena.

    - Povremeno radim mehaničko čišćenje lica i potičem sve da čine isto. Prvo, ovo je jedini način dubokog i učinkovitog čišćenja pora, jer niti jedna maska ​​i krema nisu sposobne za tako visokokvalitetno čišćenje lica. U to sam se uvjerio mnogo puta. Tijekom postupka čišćenja lica kozmetičarka ručno pritiskajući svaku crnu točku (začepljenu pore) oslobađa je od prljavštine i koža počinje "disati". A redovitim pranjem ili postupcima koji se mogu obaviti kod kuće, koža se čisti samo površno, a začepljeno vrijeme ostaje začepljeno i na vašem se licu razmeće ružnom crnom točkom.

    Sam postupak čišćenja lica nema ugodnih trenutaka, prilično je neugodan i bolan, na trenutke poželite zaplakati i pobjeći iz ureda. Ali pokušavam se podsjetiti na to koja me čista i lijepa koža očekuje doslovno sljedeći dan nakon postupka čišćenja..

    Prije čišćenja, koža lica mora se popariti tako da sva nečistoća iz pora lakše odlazi i ne ostavlja ožiljke i ožiljke na licu. To se obično radi na pari ili se na lice nanosi posebno sredstvo za zagrijavanje. Nakon toga kozmetolog radi razne male manipulacije (liječenje tonikom, možda će primijeniti nešto drugo), a onda započinje ono najneugodnije - ovo istiskuje sav višak iz kože. A ovo je užasno neugodno. Ali to vrijedi sat vremena. Štoviše, u sljedećoj fazi kozmetolog primjenjuje brojne proizvode, maske, umiruje, vlaži.

    Također, čišćenje lica može uključivati ​​i tretman Darsonvalovim uređajem (masaža impulsima male struje). Blagotvorno djeluje i na kožu..

    Nakon svih ovih postupaka osjećate nevjerojatno olakšanje i svježinu kože, pore su čiste, koža sja, diše i izravno zrači ljepotom i zdravljem.!

    Čišćenje lica je neophodno! Unatoč agoniji (apsolutno podnošljivoj) kroz koju ćete morati proći, tada ćete biti sretni vlasnik (ili vlasnik) lijepe i čiste kože!

    Evo još nekoliko zanimljivih mišljenja koja su izražena na pitanje mlade djevojke koja je prvi put išla u kozmetički salon kako bi očistila lice. Djevojčica je pitala:

    - Molim vas, savjetujte mi nešto o čišćenju lica. Zanimaju me, naravno, kritike, cijene, savjeti. Pore ​​na licu su mi vrlo zaprljane, imam 18 godina, nikada nisam radila čišćenje lica kod kozmetičara, sada sam spremna odlučiti o tome. Recite mi, treba li dugo da koža zaraste? Ako netko zna, molim vas da savjetuje gdje u Moskvi možete napraviti čišćenje lica kako bi bilo dobro, inače postoji puno salona i kozmetičkih centara, kako odabrati koji je bolji - ne znam.

    I evo odgovora i savjeta koje je dobila:

    - Ako ste dobar kozmetičar, tragovi nakon čišćenja lica i crvenilo na koži nestaju za samo sat ili dva. Čišćenje lica radim otprilike jednom u dva mjeseca. Imam mješovitu i vrlo osjetljivu kožu s tijesno razmaknutim žilama. Možete početi s pilingima lica. Neću reklamirati salon u kojem idem, jer ono što meni odgovara, možda ne odgovara drugome. Samo obratite pažnju: kozmetolog mora imati visoko medicinsko obrazovanje i različite licence koje potvrđuju kvalifikacije. Bolje je pronaći kozmetičara u salonu bliže kući, jer nakon čišćenja nije preporučljivo hodati. A također upozorite svog kozmetičara prije čišćenja da je sutra za školu ili posao. A još je bolje kretati se prema recenzijama prijatelja i poznanika. Pitajte gdje čiste lice, od kojeg stručnjaka.

    - Ako započnete s čišćenjem lica, bit će to bez kraja. Bolje je napraviti maske kod kuće ili kupiti gotove maske za lice, filmove za čišćenje. Ja sam općenito za narodne lijekove za čišćenje kože lica.

    - Djevojke, ne čistite lice! Iz vlastitog iskustva kažem (i ne samo na svoj način, mnogi su to radili i prijatelji, poznanici, pa sam čuo kritike o čišćenju od prijatelja). Na kraju nećete dobiti ništa dobro. Čistite kožu mjesec dana, a zatim u začaranom krugu. Glupo, čisto radi društva, jednom sam prije par godina obavio čišćenje kod kozmetičara. Tada sam također imao 17-18 godina, pola godine sam zadivljeno hodao, a onda je počelo, iako prije nje, prije ovog čišćenja, nije bilo problema s kožom na licu. Sada polako vraćam lice u normalu, uz pomoć ljekovitog bilja. Ovdje vam se savjetuje točno: radite maske za lice kod kuće ili prvo poparite kamilicu, a zatim neku vrstu maske za čišćenje lica. Ne ponavljajte tuđe pogreške. Inače, radila sam čišćenje lica s vrlo cool kozmetologom, reklamiranim, s različitim diplomama i cool klinikom, a to nije garancija. Jednostavno ne trebate ulaziti u mlado lice s tako bezobraznom intervencijom. Ako se ne predomislite, učinit ćete to za 20 godina. Sretno!

    - Preporučio bih vam da samo napravite piling lica. Nije čak ni toliko ozbiljno kao čišćenje, ali učinkovito. I bolje je stvarno nešto raditi kod kuće. Opisat ću svoju masku za lice (moja koža nije savršena, masna, neosjetljiva): Maska za lice: šaka zobenih pahuljica, dodajte žlicu krupne soli, žlicu kiselog vrhnja, sve to miješajte dok ne postane kašasto. nanesite na lice 15 minuta. Nisam ništa opekla, sve se osjeća ugodno. Zatim ga lagano utrljajte - bit će, poput pilinga. Takav sam piling lica radila svaki drugi dan, ponekad se to događalo i češće (ali ponavljam, moja je koža apsolutno neosjetljiva!). I samo otprilike mjesec dana kasnije, lice se razbistrilo, steglo, akne su ponekad postale puno manje! Općenito sam zadovoljan. Ali takve pilinge trebate redovito raditi za kožu, inače ovo uopće nema smisla! Iako, to je poput pranja - morate redovito, inače, ako prestanete s pranjem, nećete mirisati i izgledati vrlo ugodno.

    - Ali mislim da je čišćenje lica za žene, pa čak i za mlade djevojke, jednostavno potrebno. Ne moraju svi, ali oni s masnom kožom i vidljivim porama, treba očistiti lice. Imam takvu kožu na licu. I jednom sam se lansirao, a pod kožom se puno prljavštine nakupilo duboko. To ne bi smjelo biti dopušteno. Treba vam samo dobar kozmetičar. Vratila sam lice u normalu.

    Također razumijem one koji pišu da su maske za lice štetne. Naravno, dobro je i samo maskiranje, ali pomaže samo površno. A ako imate masnu ili mješovitu kožu, tada je čišćenje lica neophodno. I sad će me ljudi s takvom kožom razumjeti. Oni koji savjetuju da to ne čine vjerojatno su vlasnici dobre čiste kože. Ne razumiju što su problemi s kožom kad patite od redovitog pojavljivanja prištića.

    - Dobra kozmetičarka nikada vam neće izravno odabrati lice. Postoje puno nježnije metode čišćenja kože od komedona. Naravno, ako dođete u salon i kažete: "Želim očistiti lice", tada vas nitko neće odbiti. I bolje je pitati kako je vaša koža na licu, koje postupke bi kozmetolog preporučio, kakve recenzije o tim postupcima, nuspojave i posljedice.

    Imam dobro iskustvo i dobru recenziju o čišćenju lica. Mehaničko čišćenje lica radim svaka tri mjeseca i prilično sam zadovoljna. Ovo nije začarani krug, već uobičajena briga o sebi. Idete li povremeno kod zubara, ginekologa? Takav je i kozmetičar. Istodobno, naravno, maske radim kod kuće i, općenito, svakodnevno brinem o koži tijela i lica. Jedino "ali" - moja kozmetičarka već je godinama testirana i majstorica je s "laganom" rukom.

    To su različita mišljenja o čišćenju lica. Sve možete sami izvagati i odlučiti. Recimo da ste se odlučili za čišćenje lica. Čitamo recenzije, savjete, preporuke. I što onda? Što nakon čišćenja lica? Dakle, postavlja se pitanje i za mnoge:

    - Djevojke, kako održavate kožu čistom nakon čišćenja, jer su pore na vašem licu očišćene i otvorene, a čini mi se da će se odmah zaprljati, zar ne? Koliki je učinak dovoljan?

    - Nešto ne razumijem, prvo, ne možete očistiti sve pore. Pa, koja je svrha ako istisnete deset, a stotina će ih ostati! A osim toga, nakon par dana očišćene pore će se opet začepiti! Nije li?

    Pročitajmo koja su mišljenja o ovom pitanju:

    - Nakon čišćenja, pore na licu nikako nisu otvorene, jer je završna faza čišćenja lica maska ​​za zatezanje. Inače, nakon maske za zatezanje koža je poput baršuna, a sve upale na licu trenutno se uklanjaju. Čistim ga uz uobičajenu svakodnevnu njegu - navečer nakon pranja, losion za čišćenje i noćnu kremu, ujutro isto, samo dnevnu kremu. Učinak nakon mehaničkog čišćenja imam samo tri mjeseca.

    - Ključ ljepote lica je samo pravilna svakodnevna njega, a ne čišćenje. Utoliko više mehanički.

    - Puno vam pomaže i čišćenje lica. Nećemo koristiti sredstva za čišćenje kože lica toliko koliko mehaničkim istiskivanjem nečistoće iz pora. Sve ostalo također djeluje, ali više kako bi se održala odgovarajuća razina i kako bi učinak trajao dulje!

    - Sad mislim da su priče kojima će neke domaće maske pomoći potpune gluposti! Ako je koža na licu masna i s puno akni, akni, proširenih pora, tada vam ništa neće pomoći osim kozmetičara ili dermatologa!

    - Čišćenje lica može se ispostaviti kao da hodate u začaranom krugu samo ako je vaš problem povezan s hormonalnim, psihološkim i drugim razlozima, a ne samo sa zagađenjem kože. U ovom slučaju trebate dermatologa! Ili psiholog.

    - Profesionalni kozmetičar učinit će da se divite svojoj koži! I drugi će se diviti vašoj ljepoti, a ne prištićima. A posjet mjesecu kozmetičarki sveta je dužnost svake djevojke i žene koja poštuje sebe! Kozmetičar, masažni terapeut najbolji su pomagači u poslu ljepote. Vjerujte mi, pišem s razlogom! Imam najstrašniju kožu na licu, iako imam 21 godinu i adolescencija je već iza mene, ali još uvijek patim od akni na licu. Redovito posjećujem kozmetičara. U početku sam se jako zabrinuo, jer koža nakon čišćenja ostavlja mnogo željenog, pa tako i čišćenje učinite u petak kako bi upala nestala tijekom vikenda. Sad ću opet sama otići kozmetičarki, jer radim s klijentima u banci i moram pridobiti klijente, ali to ne možete učiniti s lošom kožom. Općenito, razmislite o svojoj budućnosti, samopouzdanju i puno sreće!

    - Napravila sam različito čišćenje lica, efekta praktički nema. Pore ​​se nisu pročistile, crne točkice ostaju kakve su bile. Dakle, radije razumijem one kritike u kojima kažu da to ne pomaže..

    - Također sam se prijavila za kozmetičara za mehaničko čišćenje lica. Imam 28. akne od 11 godina. A situacija se samo pogoršava s godinama. Ako su ranije akne, prištići bili na čelu i bradi, sada su se proširili na obraze i sljepoočnice. Prištalo lice je užasno. Ako nešto pomogne riješiti se akni, jednostavno ću biti sretan.

    - To je glupost, - ako je učinak bio pola godine, a onda opet problemi, onda ste vi krivi i niste pravilno se brinuli, a ne čišćenje lica i kriv je kozmetolog!

    Pregled interneta provela je i pripremila Yulia Ponomareva, posebno za web stranicu Krasotulya.ru

    Svidjelo se ?! Sviđa vam se, podijelite s prijateljima, pošaljite na svoju stranicu:

    Ukupno pročitanih: 36392

    Recenzije masaže u Moskvi i Sankt Peterburgu od autora stranice

    Povratne informacije o masaži. Julia, Sankt Peterburg Pregled masaže "Brazilska zadnjica" u Moskvi Smanjenje volumena. Recenzija o masaži, Natasha, Moskva Masaža "Brazilska zadnjica", recenzija. Alena, Sankt Peterburg Pregled anticelulitne masaže, Marina, Moskva Priča o masaži u Sankt Peterburgu, Polina Video pregled masaže "Brazilska zadnjica". Anja, Moskva Ekaterina, Moskva. Povratne informacije o masaži i maseru Julia, Peterburg, Povratne informacije o masaži "Brazilska magarca" Studio za korekciju tijela i masaža Beauty. Pregledani rezultati masaže limfne drenaže. Noge za mršavljenje Masaža za mršavljenje trbuha. Video pregled

    Članci O Acne Gelovi