15 jednostavnih načina da se zauvijek riješite mitesera na licu i nosu kod kuće, recenzije

Milijuni muškaraca i žena sanjaju o čistoj koži lica, ali svaka se druga osoba barem jednom suočila s problemom nepravilnog funkcioniranja lojnih žlijezda, začepljenih pora i upala. Kako se riješiti mitesera, masnog sjaja, učiniti kožu savršenom, pitanje je koje traže ljudi svih dobnih skupina..

Postoje različiti načini rješavanja komedona, a većina ih je dostupna kod kuće.

Ocjena načina kako se što brže riješiti mitesera

Miteseri (otvoreni komedoni) pojavljuju se zbog pothranjenosti, stresa, bolesti unutarnjih organa, kao i zbog nekvalitetne kozmetike.

Zanemarivanje problema dovodi do rozaceje, kroničnih osipa, bolnih vrenja. Da biste se riješili crne točke ili velikog broja njih, nije potrebno ići u salon - možete koristiti narodne metode, recepte, kao i gotove kupljene proizvode.

Na pari

Na pari vam omogućuje pripremu kože za sigurno i učinkovito čišćenje od mitesera - vruće pare otvaraju pore, omekšavaju kožu, pojednostavljuju uklanjanje komedona, smanjujući na taj način rizik od mehaničkog oštećenja epiderme.

  • U ljekarni kupite suhu kadulju, kamilicu, lipu, neven ili majčinu dušicu.
  • Odabranu biljku prelijte kipućom vodom (1 čaša vode + 1 žlica sirovina), kuhajte 1 minutu na laganoj vatri, isključite i ostavite ispod poklopca 20 minuta.
  • Kad se juha malo ohladi, savijte lice preko nje, pokrivajući glavu ručnikom - trebate disati u parovima oko 15-20 minuta.

Metoda ne samo da priprema za čišćenje ili primjenu kozmetike za njegu, već također pomaže normalizirati rad lojnih žlijezda, ako se postupak ponovi ne više od 1 puta u 10 dana. Opasno je zlouporabiti parenje - možete postići prekomjerno povećanje pora, što prijeti još većom masnom kožom i novim osipom.

Mehaničko čišćenje

Mehaničko čišćenje pomoći će vam da se brzo riješite lojnih čepova - postupak često izvode certificirani kozmetolozi, ali to možete učiniti i sami.

Da biste postigli učinak i ne naštetili koži, morate se pridržavati higijenskih pravila:

  • Prije čišćenja obrišite lice posebnim proizvodima (mlijeko, pjena, tonik za pranje) kako biste uklonili kozmetiku, prašinu, prljavštinu.
  • Parno očistite lice vodom, ponovno obradite vodikovim peroksidom.
  • Obrišite ruke alkoholom za trljanje.

Nakon dezinfekcije nastavite s istiskivanjem crnih točkica nježnim pritiskom vrhova prstiju ili posebnih alata. Zabranjen je mehanički udar čavlima - ako je štap duboko naslonjen, morate ga napustiti, ponavljajući postupak kasnije. Na kraju čišćenja ponovno obrišite lice peroksidom, možete upotrijebiti tonik ili losion za stezanje pora.

Preporučljivo je prestati koristiti ukrasnu kozmetiku barem nekoliko dana nakon cijeđenja..

Učestalost: 1-2 puta mjesečno.

Salicilna kiselina

Vlasnici mješovite kože mogu koristiti ljekarnu salicilnu kiselinu. Proizvod pažljivo djeluje, pomaže u čišćenju osjetljivih područja ne samo na licu, već i na leđima ili prsima. Jeftino: oko 20 rubalja za 40 ml.

Prednosti salicilne kiseline su u tome što rijetko izaziva iritaciju ili perutanje, a postupak traje manje od 5 minuta. Dovoljno je namočiti pamučnu podlogu farmaceutskom otopinom i obrisati njome problematično područje nekoliko puta.

Učestalost: 2-3 puta dnevno, mjesec dana, a zatim trebate napraviti barem tjednu pauzu. Komponente salicilne kiseline su nježne, izraženi vidljivi učinak pojavit će se za 5-7 dana.

Sol sa sodom

Kod prekomjernog sadržaja masti pomaže soda i sol. Najčešći su u svačijoj kuhinji.

Recept za uklanjanje komedona je najjednostavniji:

  • Pomiješajte rasute komponente u istom omjeru.
  • Dodajte malo vode (da nastane kaša).
  • Nanesite na prethodno pariranu kožu pamučnom podlogom ili posebnom spužvom.
  • Masirajte problematična područja 3-5 minuta kružnim pokretima bez pritiska, kako ne bi ozlijedili gornje slojeve epiderme.
  • Nakon isteka navedenog vremena, preostalu smjesu isperite toplom tekućom vodom.
  • Na vlažnu kožu nanesite umirujuću kremu ili gel.

Metoda je kontraindicirana u prisutnosti ljuštenja, ogrebotina, mikropukotina, soli i sode se suši i može naštetiti dehidriranom području.

Koliko često i koliko trebate raditi postupak: 2-3 puta tjedno, navečer, najmanje mjesec dana (općenito, nema ograničenja, takvo čišćenje se može provoditi kontinuirano, ako se metoda pojavila kako bi se trajno zaštitili od mitesera).

Neven i led od morske soli

U borbi protiv mitesera pomaže izvarak nevena, ali ne u jednostavnom obliku, već u ledu. Da biste pripremili kockice leda za čišćenje za brisanje, morate kupiti cvjetove farmaceutskog nevena, u odgovarajuću posudu uliti 2 žlice sirovina i preliti s 0,5 litre kipuće vode.

Juha treba uliti 2 sata, nakon čega - procijedite tekućinu iz cvatova s ​​malim krhotinama, dodajte 5 žličica morske soli, temeljito promiješajte. Nakon što se kristali potpuno otope, biljnu vodu možete uliti u kalupe za led (bilo koji će to učiniti).

Smrznute kocke bit će gotove za nekoliko sati. Pogodno za svakodnevnu upotrebu ujutro (operemo se s tim kockama, pričekamo 10-15 minuta i operemo lice hladnom vodom) - miteseri će se početi mijenjati i nestati nakon nekoliko upotreba.

Topli kefir

Fermentirani mliječni proizvodi djeluju na epidermu kao piling - kefir je u stanju razgraditi masnoće, očito posvijetliti kožu, dodatno je nahraniti.

Da biste očistili pore od lojnih čepova, trebate:

  • Kupite kefir s udjelom masti od najmanje 2,5%, ulijte nekoliko žlica u šalicu za kavu ili bilo koju drugu šalicu.
  • Zagrijte proizvod na 50-60 stupnjeva u dubokom tanjuru s vrućom vodom ili u vodenoj kupelji (bolje je ne koristiti mikrovalnu pećnicu, kefir se može uviti).
  • Nanesite topli proizvod na problematično područje pamučnom podlogom, spužvom ili komadom prirodne tkanine.
  • Isperite nakon 20-30 minuta - za to vrijeme kiselina se aktivira i razgrađuje masne naslage u porama.

Nakon postupka nije potrebno brisati kožu, možete pričekati da se lice samo od sebe osuši (možete se dodatno navlažiti termalnom vodom, ako postoji) - vlaga neće dopustiti pojavu ljuštenja.

Kefir je sigurno koristiti za bilo kakve akne na tijelu. Učinak manipulacija pojavit će se nakon 2 tjedna ako ponovite čišćenje svaka 3-4 dana. Metodu možete redovito koristiti.

Med s limunom

Da biste pripremili medeno-limunsku masku za mitesere i upale, trebate pomiješati 1 žlicu svježe iscijeđenog limunovog soka i dvostruko više meda. Masa treba biti jednolična, bez citrusnih vlakana.

  • Nanesite proizvod na problematična područja na licu ili tijelu..
  • Ne navlačite kožu prilikom nanošenja, pokreti bi trebali biti jedva primjetni, tapkati.
  • Izbjegavajte područje oko očiju.
  • Trajanje primjene proizvoda - 10-15 minuta.
  • Umijte se hladnom vodom.
  • Nakon postupka, poželjno je nanijeti hranjivu kremu.

Limun se puno suši, stoga je kontraindiciran za vlasnike osjetljive i suhe kože. Takvu masku možete koristiti 1-2 puta tjedno, i ujutro i navečer, ako problematična područja obiluju masnoćama..

Aktivni ugljik

Mnogi kozmetički proizvodi za njegu sadrže ugljen u svom sastavu - upijajuće čestice izvlače nečistoće i dobro dezinficiraju. Za borbu protiv otvorenih komedona narodnim metodama neophodne su ljekarničke tablete aktivnog ugljena.

Za izradu domaćeg pilinga trebat će vam:

  • sorbentna ploča od 10 tableta;
  • 2 žličice tople vode.

Aktivni ugljen se drobi, razrijedi tekućinom do stanja kiselog vrhnja, a zatim nanosi na područja posuta crnim točkicama.

Optimalno vrijeme izlaganja proizvoda je 10 minuta, tijekom kojih trebate nježno masirati kožu. Grube teksture djeluje kao piling za uklanjanje mrtvih stanica.

Zatim operemo lice. Ako je koža masna ili kombinirana - tekućom vodom, ako je suha - posebnim kupljenim mlijekom (u ovom slučaju, nakon 15 minuta morat ćete se oprati vodom).

Učestalost: 2-3 puta tjedno, prije spavanja, bez dužih pauza, tako da miteseri nemaju vremena da se pojave u velikom broju.

Žitarice

Svima poznat, Hercules se široko koristi u tradicionalnoj medicini i koristan je za rješavanje crnih akni na licu..

Recept s maskom od zobenih pahuljica:

  • Nekoliko žlica suhe kaše sameljite u prah (pomoću mlinca za kavu ili miješalice).
  • Potopiti u toploj vodi, dovesti do homogene kaše.
  • Dobivenu smjesu nanesite na bradu ili T-područje (ta su dva područja najvjerojatnije onečišćena).
  • Nastavite trljati piling kružnim pokretima još 2 minute.
  • Ostavite na licu, isperite 20 minuta nakon završetka masaže.

Metodu možete koristiti 3 puta tjedno. Savjet: Zobena kaša također čisti usne od mrtvih stanica kože.

Želatina s mlijekom

Kod kuće možete napraviti filmsku masku od želatine i mlijeka. Lako je to učiniti, jednako lako primijeniti, vrlo je učinkovito prema recenzijama.

  • Žličicu želatine prelijte s dvije iste - mlijekom, miješajte dok ne postane glatko.
  • Sastav zagrijte u vodenoj kupelji ili u mikrovalnoj pećnici da se granule otope.
  • Nanesite masu ohlađenu na ugodnu temperaturu na kontaminirano područje u nekoliko slojeva (da biste nanijeli drugi, morate pričekati da se prvi osuši).
  • Ostavite masku da se potpuno stvrdne. Nakon otprilike 30 minuta, film se može lagano zbrinuti (od rubova do sredine).
  • Na kraju, ne zaboravite se oprati kako biste isprali ostatke s lica..

Bolno je uklanjati želatinu s područja prekrivenih dlačicama, odnosno vrijedi pažljivo nanositi masku na čelo kako smjesa ne bi došla na liniju kose. Također se preporučuje izbjegavanje nježne kože oko očiju..

Poželjno je provoditi postupak redovito, 1-2 puta tjedno.

Bijela glina

Prirodna bijela glina prirodni je sorbent i široko se koristi u njezi tijela, kose i lica. Osušeno u prah "prljavština" sužava pore, uklanja toksine, uništava lojne čepove, uklanja mitesere.

Da biste koristili alat, trebate:

  • Pomiješajte bijelu glinu s toplom prokuhanom vodom (dok ne postane kremasta).
  • Nakon 10 minuta, kada glina nabubri, nanesite je na nos ili druga problematična područja.
  • Isperite kad se maska ​​počne sušiti i pucati (nakon otprilike 10-15 minuta).

Važno je primjenjivati ​​recept umjereno (1-2 puta tjedno), jer se prirodna glina jako suši. Nakon svakog izlaganja bit će potrebno dodatno vlaženje kremom (posebno za suhu kožu).

Aloe pulpa

Još jedan prirodni lijek za zagušenje lojnica je maska ​​od aloe pulpe.

  • Za kuhanje trebat će vam nekoliko sočnih listova biljke aloe. Unutarnji dio se uklanja s njih (ako je cvijet mlad, izdanci se mogu fino nasjeckati zajedno s filmom).
  • Dobivena masa koristi se sama ili s dodatnim sastojcima, na primjer, med s alojom pogodan je za suhu kožu, bjelanjak s alojom pogodan je za masnu kožu..
  • Komponente treba miješati u omjeru 1: 1. Gotova maska ​​nanosi se na prethodno očišćeno područje kože četvrt sata, nakon čega se ispire toplom vodom.

Recept je idealan za adolescente i vlasnike osjetljive epiderme, ljekovita aloja ne ozljeđuje ranjivu kožu, dodatno je njegujući korisnim elementima.

Da biste imali vidljiv i trajan učinak, postupak čišćenja trebate provoditi 2-3 puta tjedno, navečer.

Baziron AS

Od velikog broja gotovih farmaceutskih pripravaka za liječenje komedona, treba obratiti pozornost na gel Baziron AS..

Lijek je popularan među onima koji ne vjeruju tradicionalnoj medicini i preferiraju specijalizirane tvari stvorene za lokalno uklanjanje dubokih mitesera.

Gel kupljen u ljekarni spasit će ako se koža zanemari, a osip je postao kroničan.

  • Kremu je dopušteno nanositi na bilo koji dio tijela, čak i ako se miteseri pojave u ušima. Iznimke - područje oko očiju, usana.
  • Baziron AS ne zahtijeva ispiranje.
  • Nanesite jednom na suhu kožu (navečer) i dva puta na masnu kožu (ujutro i navečer), nakon pranja, 1-3 mjeseca.

Prije upotrebe preporuča se proučiti sastav kako bi se izbjegle moguće alergijske reakcije. Ako je gel izazvao crvenilo ili svrbež, ne trebate ga dalje koristiti.

Cijena: oko 725 rubalja za cijev od 40 (5%).

Trake ugljena

Još jedan učinkovit komercijalni proizvod protiv komedona su ljepljive nosne trake s aktivnim ugljenom. Uređaj je siguran, jednostavan za upotrebu, prodaje se u kozmetičkim trgovinama ili ljekarnama.

Aplikacija je vrlo jednostavna:

  • Nos, prethodno očišćen od kozmetike ili masti, navlaži se vodom, na vrh se nanese traka (s crnom stranom na kožu).
  • Nakon glačanja, traka se ostavlja da se stvrdne.
  • Nakon 10-15 minuta izlaganja, pažljivo se uklanja zajedno s nakupinama lojnih žlijezda iz pora (od rubova do središta).

Traku možete lijepiti svaka 3-4 dana. Dakle, crnih točkica nikada neće biti u velikim količinama. Trošak je različit, u prosjeku 250 rubalja po 10 komada. Točna cijena ovisi o proizvođaču i marži.

Piling za kavu

Piling za kavu na istoj je razini s domaćim i kozmetičkim proizvodima za mitesere - i preostali zgusnuti od pića i gotovi pripravci prikladni su za njegu.

Gusta masa nanosi se na prethodno očišćenu površinu kože, utrljava se masažnim pokretima 10-15 minuta, ispere tekućom vodom. Možete svakodnevno ponavljati manipulacije ako je kava prirodna.

Učestalost upotrebe gotovih proizvoda s mljevenim žitaricama predstavljena je u odgovarajućim uputama ili na pakiranju (obično 1-2 puta tjedno). Njihov trošak jako varira - od 50 do 1500 rubalja. Ovisi uglavnom o sastavu i marki.

Važno je uzeti u obzir da će uporaba bilo kojeg alata donijeti rezultate samo uz sustavnu uporabu; nemoguće je riješiti se problema crnih točkica 1 put.

Prave kritike

Valentina, 23 godine, Voronezh:

“Za mene je aktivni ugljen bio najučinkovitiji. Povoljno, postupak je brz. Zdrobite tabletu, dodajte nekoliko kapi vode, promiješajte i odmah nanesite. Obično ga koristim prije spavanja kako bih pomogao koži disati noću. Riješila sam se mitesera u nekoliko tjedana, i dalje ponekad primjenjujem maske za prevenciju. Jeftin je, učinak je brzo primjetan. Pokušao sam i samljeti zobene pahuljice, namazati ih po licu, nije mi se svidjelo. Kaša se neprestano trudila odletjeti i zamrljati sve oko sebe. Očistila sam i lice solju i sodom, nije mi pristajalo, jako zateže kožu, suši se. ".

Natalia, 20 godina, Sankt Peterburg:

“Patio sam od mitesera, akni i drugih problema do 10. razreda. Mislila sam da me nikakva sredstva neće spasiti, čak mi je bilo neugodno izaći u šetnju. Tada mi je prijateljica rekla o lijeku Baziron AS, od tada je gel uvijek u mojoj kozmetičkoj torbici. Skupo je (za studenta), ali rezultat je pristojan. Nakon mjesec dana primjene, lice se izravnalo, koža je postala zdrava i čista. Primjećujem da se počinju pojavljivati ​​jedva primjetne točke mržnje - nastavljam profilaksu s Bazironom. Također, ponekad koristim crnu masku za lice (gotovu za prodaju), ona mi također dobro pomaže... Kad mi se nakupilo puno prljavštine na nosu i ne želim drobiti crne točkice ”.

Vladislava, 28 godina, Gelendzhik:

“Nikad ne mijenjam svoj omiljeni recept za probleme s kožom - u ljekarni sam kupila jeftin salicilnik, ujutro i navečer obrisala lice pamučnom blazinicom, nakon par tjedana zaboravila na svakakve točkice, sitne prištiće i druge nevolje. Znam da moj prijatelj stalno koristi trakice za nos od ugljena kupljene u trgovini. Kaže da vrlo dobro pomaže održavati čistoću, ako ne i trčati. Osobno nisam probao, nema potrebe ".

Nijemac, 19 godina, Sankt Peterburg:

“Dvije godine srednje škole prošle su s užasnom kožom, isprobale su hrpu načina da postanu normalne, jer su se vršnjaci ismijavali. Ostali su čak i ožiljci od upale. Prijatelji su savjetovali pilinge kave, biljne čajeve, limun - sve je to bilo uzalud, jer je koža osjetljiva, pogoršala se. Spas je pronašao u salicilnoj kiselini. Jednom kada je prodavač ljekarni savjetovao aktivni ugljen, sameljite ga i nanesite na lice, nisam vjerovao da će to pomoći, ali iz očaja sam kupio tablete - više od godinu dana gotovo da nema problema s kožom. Izmjenjujem oba lijeka, prema svom raspoloženju ".

Julia, 26 godina, Nižnji Novgorod:

“Čistim se sam, redovito istiskujući mitesere, uglavnom u proljeće i ranu jesen. Za dezinfekciju koristim mravlji alkohol. Nakon postupka tijekom 3 dana, nema kozmetike i izlaganja suncu. Kad sam prvi put pokušao očistiti mitesere, zanemario sam sterilnost. Tada 2 mjeseca nisam znao kako izliječiti upalu malim apscesima. Sad sam postala pametnija, definitivno tretiram ruke, dobro očistim lice peroksidom. Učinak održavam solju i soda, ponekad plavom glinom. Svi alati u kompleksu vrlo dobro pomažu ".

Crne točke na recenzijama lica

Objavio Sulamita, utorak, 13. srpnja 2006. 10:42

Ispada da mi je glavni problem žučni mjehur..
Ali osip u ovom dijelu lica javlja se nakon napada disbioze (žgaravica, težina u trbuhu, bolne kolike).
Ili su takvi problemi povezani s žučnom kesom.

Ako znate, pomozite mi da shvatim.

Objavio Lara, utorak, 13. srpnja 2006. 11:54

Objavio Bestiya, petak 29. prosinca 2006. 10:34

Općenito, odlučio sam podijeliti. Pogledajte tko će vam dobro doći.
Prapovijest.
Živjela sam prijelazno doba bez ijednog prištića, zahvaljujući svojoj majci.
Napravili smo tinkturu, bocu votke / 0,5 / + krastavac / malo više od prosjeka. inzistirao tjedan dana.
Razumijem da sada postoji mnogo različitih sredstava. Ali ovo je provjereno!

I sada, nakon što sam doživio 24. godinu. Kao tinejdžer, prištići mi ne silaze s lica. i to na najopasnijem mjestu na licu / opasan trokut - ocrtajte nos / Postoji kategorično čišćenje, kažu da je zabranjeno, čak i za profesionalce. Jednom sam puno čitao.
Da jednostavno nisam probao / vjerojatno metabolizam ili nešto unutarnje / općenito, moj je prijatelj imao problema, samo u još gorem obliku. općenito se savjetuje da se "Zenith" kupi u ljekarni. lice mi je čisto. čak i problem menstruacije nije relevantan na licu.. //
Ovdje.

Osjetljiva tema. akne na leđima

Objavio Fever, petak 23. ožujka 2007. 22:16

ovdje. Bila sam prekrivena prištićima na leđima. Ne treba skrivati ​​osmijehe (nadam se ljubazne), ali to je tako. Ne znam zašto. Ne jedem puno slatkog, jer post je sada. Eeee. Čini mi se da se često perem

može li itko znati čudotvorni recept? :)) dobro, ili barem razlog..

Objavio fenix u petak, 23. ožujka 2007. 23:25

Post bun »Sub 24. ožujka 2007. 00:23

Autor Nelli, subota, 24. ožujka 2007. 14:25

Groznica, nećete vjerovati. Idite kod ginekologa. Pomaže tečaj kontracepcijskih tableta kao što je, na primjer, "Diane 35". Naravno, nemojte odmah tražiti tablete. Prvo morate provjeriti ukupnu hormonsku pozadinu..
Samo mi je liječnik objasnio. Kod žena se to događa - hormoni se odlučuju zezati, muški hormoni pretjeruju u sadržaju ženskih, a mogu biti i takve neugodne posljedice.

Ako sada ne pričekate, imat ćete vremena riješiti se prije ljeta.

Objavio: Alenka Ivanov, subota, 24. ožujka 2007. 15:06

Čišćenje lica. Crna mjesta

Čistit ću prvi put, toliko pitanja.
Iako je glavni zadatak ukloniti crne točke iz T-zone (čelo i nos)
Čitam recenzije - mnogi savjetuju Boyartsevu o Moskvi
S tim u vezi, pitanje. Ako, kako djevojke pišu, treba 30 minuta čišćenja - kako će imati vremena očistiti sve moje točkice?

I još jedno pitanje - u mladosti je prijateljica kozmetičarka predložila čišćenje ovih točaka, počela ih je čistiti petljom - bol je bila paklena. Nisam to mogao podnijeti. Sad nekako čiste bez boli? Možda utrnulo?
I, također sam čitao, radim atraumatsko čišćenje (HL), hoće li se riješiti mitesera? Ili samo mehanika, samo drobljenje?

Primjerice, uvijek sam imala problematičnu kožu
Prema recenzijama, otišao sam do Ane Leonidovne u ST-klinici na Weineru.

Nanijela mi je nekoliko pripravaka, napravila mehaničko čišćenje, uopće nije boljelo, ponegdje je bilo samo malo neugodno.
Zatim je nanijela umirujuću masku.
Postupak je trajao oko 2 sata.
Učinak je trajao dugo
Prošla je godina
Uskoro ponovo

Crne točke na recenzijama lica

Tasha »23. veljače 2013., 22:25

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

asya_24 24. veljače 2013. 20:52

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

KsenechkaSev »25. veljače 2013., 21:54

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

Tasha »25. veljače 2013., 23:04

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

Marija 333 "26. veljače 2013., 00:49

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

Janjetina »27. veljače 2013., 00:45

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

katrusja-88 »27. veljače 2013. 22:26

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

Mačka anđela "01. ožujka 2013., 03:00

Morate pripremiti parnu kupelj s kamilicom i dinstati na vatri 10 minuta, ostaviti sa strane da se ulije.
Faza 1) U ovom trenutku kuhamo u zasebnom tanjuru: tri desertne žlice zobenih pahuljica (možete ih samljeti u mlinu za kavu, ja to radim); tri žlice graška brašna; tri žlice mlijeka u prahu (ili adaptiranog mlijeka). Promiješajte ovu smjesu, uzmite malo ove kaše u ruku, kapnite vodu i oblikujte sapun koji ćete na kraju oprati.

Faza 2) Uzmite kamilicu i ručnik, otvorite poklopac i parite lice 5-10 minuta.

Faza 3) Zdrobite 1 tabletu crnog aktivnog ugljena u prah; žlica redovite želatine; žlica mlijeka (ili nemasnog vrhnja). Stavljamo vodenu kupelj i dovodimo do potpunog otapanja. Kad se malo ohladi: nanesite četkom: na nos, pa na bradu, na čelo. Općenito, tamo gdje postoje komedoni. Kad se malo ohladi, možete nanijeti još nekoliko slojeva na vrh. Držite ove trake 10-15 minuta. Onda pucamo!

Faza 4) Istucite protein i dodajte žličicu limunovog soka. Nanesite ovu masku na područja na kojima je maska ​​bila. Nakon što se maska ​​osuši od proteina, samo je operite toplom vodom i ni u kojem slučaju nemojte nanositi kremu.!

Ovaj se postupak može raditi jednom tjedno! Te sam ga godine vidio i na TV-u i koristim se ovim čudesnim alatom. Glavna stvar za djevojke nije skupa i istodobno učinkovita! Sretno!

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

KsenechkaSev »03. ožujka 2013., 00:26

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

foksykiss »05. ožujka 2013., 22:42

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

irinavalchihina »14. ožujka 2013., 00:42

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

m_gerovski »16. ožujka 2013., 01:29

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

Albina.Valeeva »21. ožujka 2013., 21:34

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

NataP »11. svibnja 2013., 13:06

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

svjetlo "13. svibnja 2013., 12:32

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

Katena "14. svibnja 2013., 13:28

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

Rita.Li »08. srpnja 2013., 20:30

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

Yana_Yana »26. srpnja 2013., 15:20

  • Odgovorite citatom

Crna mjesta

Anitka »20. ožujka 2014., 19:55

  • Odgovorite citatom

Odg: Crne točke

Kseniy88 »21. ožujka 2014., 10:52

  • Odgovorite citatom

Odg: Crne točke

Natalia Kitik »21. ožujka 2014., 17:08

Maske od gline puno mi pomažu u borbi protiv crnih točkica. Kozmetička glina ima nekoliko radnji odjednom - dubinski čisti kožu, normalizira aktivnost lojnih žlijezda i lagano sužava pore, što rezultira ne samo uklanjanjem postojećih mitesera, već i na neko vrijeme obustavlja proces novih.

Bijela glina je najučinkovitija u suočavanju s miteserima, ali osim što čisti pore, ona i zamjetno isušuje kožu, pa u tu svrhu radije koristim ružičastu glinu (ružičasta glina je mješavina bijele i crvene gline). Ružičasta glina je mekša i stoga prikladna čak i za osjetljivu kožu. Recept za masku vrlo je jednostavan - glineni prah razrijedimo toplom vodom do konzistencije guste pavlake, dobivenu smjesu nanesemo na problematična područja (imam ovaj nos) i držimo 10-15 minuta - općenito, sve dok se glina ne počne sušiti i zamjetno skupljati koža. Isperite glinenu masku toplom vodom.

Ako glinenu masku nanesete na cijelo lice, glinu više volim razrijediti vodom, već toplim mlijekom - na taj način koža manje isušuje.

Pored maske od gline, imam još jedan provjereni lijek - mješavinu sode i mineralne vode. Prije upotrebe ovog lijeka, koža lica mora se temeljito popariti preko odvarka ljekovitog bilja - kamilice, kadulje, metvice, možete koristiti i izvarak lišća bosiljka - 1 žlica. žlica za 1 čašu vode. Ako je koža lica sklona crvenilu ili na njoj postoje posude blizu površine, bolje je ne raditi parnu kupku, već jednostavno smočiti ručnik u toplom odvaru bilja i nanijeti ga na lice nekoliko minuta. Za veću učinkovitost, u biljni odvar mogu se dodati 2-3 kapi esencijalnog ulja čajevca ili sandalovine.

Nakon pripreme kože na nju nanesite kašu od sode i mineralne vode, ostavite je dvije minute, a zatim nježno umasirajte kožu i isperite kašu toplom, a zatim hladnom vodom. Učinak čišćenja je nevjerojatan.

Od gotovih proizvoda mogu preporučiti seriju ClearSkin Professional tvrtke Avon. U ovoj seriji postoji prekrasan piling gel za čišćenje kože lica - kad se osuši, stvara tanki film, zajedno s kojim se uklanjaju i nečistoće iz pora. Gel za piling dobro je koristiti u kombinaciji s losionom za ispravljanje iz iste serije. Napominjemo - serija ClearSkin Professional sadrži salicilnu kiselinu i može isušiti kožu, pa ju je bolje koristiti samo na problematičnim područjima.

Ako je stvaranje mitesera povezano s hormonalnim problemima, prilično je teško radikalno riješiti problem. Ne postoji bolji proizvod od svakodnevne njege kože. Možete, naravno, pokušati kontaktirati endokrinologa i kozmetologa, ali iskustvo pokazuje da oni ne mogu u potpunosti ukloniti problem i oni.

Pokušajte revidirati prehranu u smjeru smanjenja količine masne, začinjene, slane hrane, jedite manje škrobne hrane i slatkiša - sva ta hrana ometa probavni sustav i izaziva stvaranje mitesera.

  • Odgovorite citatom

Odg: Crne točke

IrinaMF »21. ožujka 2014., 17:40

Imala sam takav problem tijekom trudnoće. Kompliciralo se činjenicom da je bilo nemoguće koristiti agresivna, snažna sredstva, kako ne bi oštetili buduću bebu. Ali snašao sam se ovako:

Pranje ujutro Physiogelom iz Stiefela (prodaje se u ljekarnama). Navečer, pranje katranskim sapunom. Uz to, oprala sam lice koristeći posebnu krpu za lice. Jednom tjedno maska ​​od gline s dodatkom esencijalnih ulja lavande, nerolija ili bezbojne kane s limunovim sokom. I naravno, ove maske su tek nakon parnih kupki s biljem. Uz to, kao losion, nakon svakog pranja koristio sam 1% otopinu salicilne kiseline. A kao dnevnu i noćnu kremu za lice koristila sam dječju kremu La-Cree (prodaje se u ljekarnama). Za razliku od ostalih krema za djecu, ne stvara sjajni masni film, potpuno je prirodan i lako se nanosi ispod šminke. A također, s vremena na vrijeme, preporučujem upotrebu ljepljivih traka za lice za mitesere. Volim u Nivei.

Par mjeseci nakon ove "terapije", moji problemi s crnim točkicama povukli su se.

  • Odgovorite citatom

Odg: Crne točke

Lyolya »22. ožujka 2014., 11:51

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

Elena88 »23. ožujka 2014., 12:05

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti mitesera?

wandermerwe »21. travnja 2014. 17:06

kako se riješiti mitesera ili očistiti lice kod kuće.

Djevojke, nedavno ste ovdje pročitale o nekakvom lijeku, prema recenzijama čarobnim, spremljenim u oznake, ali post je izbrisan, jednostavno ga ne mogu pronaći! Reci mi recept, molim te.

  • Njega lica
  • * Pravila zajednice
  • Isključeno
  • Kosa: šišanje i bojanje kose
  • Šminka za oči
  • Manikura i pedikura
  • Moda: odjeća
  • Parfemi i kozmetika
  • miscelanea
  • Proizvodi za kosu
  • Proizvodi za lice

Komentari korisnika

Umivam lice protiv mitesera pomaže

Čišćenje ne rješava probleme mitesera. Tečaj pilinga može vam pomoći da razrijedite sloj kože. Kao rezultat, pore će se suziti i bit će puno manje mitesera.

Piling s kalcijevim kloridom radila sam 2 puta. Agresivno naravno, ali na nosu praktički nema mitesera, pore su već postale na obrazima i jagodicama

Čula sam i za kalcijev klorid, da daje dobar učinak... Ali ne znate, ovaj piling možete koristiti tijekom trudnoće?

Ne znam, da budem iskren. Znam samo da apsolutno nije pogodan za suhu i osjetljivu kožu..

Pa, imam debelu, pa želim probati, ali ne znam je li moguće.

očistite lice (operite lice sredstvom za čišćenje), nanesite kalcijev klorid vatom, osuši se, nanesite više. Može se primijeniti 4-5 puta. Kad se osuši, malo je držite (držao sam je dok nisam počeo osjećati da mi se koža peče). Uzmite sapun (na primjer za djecu), pjene ruke i masirajte ga po licu. Tablete se počinju otkotrljati (ovo nije koža, to je kalcijev klorid koji reagira s lužinom).

Zatim isperite s puno vode. Na lice nanesite masnu kremu, pantenol ili kozmetičko ulje. Zapravo sve.

doda se još malo sode i soli, ali ne bih riskirao, kristali soli su preoštri, koža može ozlijediti

10 najboljih lijekova protiv mitesera

Maksimalan broj lojnih žlijezda nalazi se u licu, ramenima, gornjem dijelu prsa i leđa, na tjemenu i u ušima. Stoga se na tim područjima koža može masti (masna seboreja) i dovesti do pojave mitesera (komedona) i akni. Nakon 35 godina žlijezda počinje smanjivati ​​svoju aktivnost, a koža se najčešće mijenja u normalu. Ali ako ne želite samo sjediti i čekati starost, kada će se problem riješiti sam od sebe, trenutno postoji nekoliko učinkovitih načina za poboljšanje stanja kože. To uključuje: čišćenje, ljuštenje i pravilne tretmane ljepote. Danas predlažemo da razmotrimo 10 najboljih lijekova protiv mitesera - prema recenzijama kozmetologa i običnih kupaca.

Miteseri ili otvoreni komedoni začepljeni su suvišnim sebumom pomiješanim s mrtvim starim stanicama u gornjem sloju kože, bakterijama i vanjskim nečistoćama, kanalima lojnih žlijezda i folikula dlake. Veličine su obično 0,1 do 2 mm. Boja može biti od žute do crne. Sebum dobiva tamnu boju tijekom oksidacije kisikom. Najčešće se nalaze na čelu, krilima nosa, bradi i gornjem dijelu leđa.

Zatvoreni komedoni praktički su ista stvar, ali zaključani ispod tankog sloja kože i ne oksidirani kisikom, ali se mogu pretvoriti u redoviti prištić. Mogu se uzdići iznad kože ili osjetiti kada se ruka prođe u obliku malih tuberkula. Češće se nalaze na čelu, obrazima, jagodicama, bradi, vratu i prsima.

Komedoni su neupalni elementi akni i ako su prisutni na koži, dovode do trajnog proširenja pora.

Uzroci komedona:

  1. Genetska predispozicija.
  2. Povećana aktivnost lojnih žlijezda s povećanom proizvodnjom sebuma (npr. U adolescenciji). Najčešće pod utjecajem spolnih hormona androgena.
  3. Zamjena masnih kiselina sebuma korisnom linolnom kiselinom.
  4. Komedogeni učinak neke topikalne kozmetike (previše masna).
  5. Povećana keratinizacija stanica u gornjem dijelu folikula i začepljenje njegovih usta.
  6. Nedovoljno čišćenje kože.

Kako se riješiti crnih točkica?

Nemoguće se jednom zauvijek riješiti mitesera. Međutim, uz pravilnu njegu, komedoni se stvaraju rjeđe i sporije. Najvažniji način borbe protiv komedona je temeljito čišćenje kože. Može se provoditi kod kuće i u uredu kozmetičara..

Kozmetičko čišćenje jedna je od komplementarnih metoda njege kože. Njegova je svrha uklanjanje komedona i dreniranje pustula i cista (ako postoje). Najbolje raditi u kozmetičkim klinikama i salonima kako ne bi oštetili kožu.

  • Mehaničko / klasično - ručno (ručno) čišćenje ili metalnom petljom / Uno žlicom. Najtraumatičniji i najbolniji, ali najučinkovitiji.
  • Atraumatski - provodi se uz pomoć profesionalne kozmetike (uglavnom maski i pilinga). Najnježnija.
  • Vakuum - trenutno se praktički ne koristi. Smatra se neučinkovitim.
  • Ultrazvuk - koristi se samo za komedonske akne. Kao mehanički piling ultrazvučnom lopaticom. Ne čisti dubinski, ali učinak je. Praktično bezbolno.
  • Kombinirano - u jednom postupku možete kombinirati različite vrste čišćenja. Uglavnom ultrazvučni i mehanički.

Kemijski piling - koristi se za uklanjanje hiperkeratoze (prekomjerno nakupljanje starih stanica kože u porama), osvjetljavanje postupalnih mjesta i sprječavanje ožiljaka. Kod komedonskih akni obično se koriste površinski pilinzi koji utječu na lojne žlijezde (salicilna, Jessnerova, retinojska itd.). Te kiseline mogu smanjiti proizvodnju sebuma..

Pod pravilnom kozmetičkom njegom problematične kože podrazumijeva se upotreba nekomedogene kozmetike, nježnog i istodobno dovoljnog čišćenja kože. Korištenje antiseptičkih losiona za sušenje, umirujućih maski, piling role i mnogih drugih proizvoda koji pomažu koži da održi ispravnu PH-ravnotežu i ostane lijepa.

Danas se možete utopiti u takvim proizvodima za njegu i nikada ne isprobati sve, ali mi smo pokušali pronaći najučinkovitije za vas kako ne biste gubili vrijeme..

morati imati

Recenzije vaših najuspješnijih kupnji

Prozirno ste mi nagovijestili da pranje ne smije otapati mitesere. Što je onda takvo otapalo?
Imala sam plavi kukuruz - slatke grickalice. Crvena riža čak ni ne štipa. Voćne kiseline - štipanje nije slatko, ali točkice ostaju s čovjekom, točkice se ne opraštaju od vas. Možda je to bila neka vrsta pogrešnih pčela?
Nekoliko riječi o mojim porama - ako odaberete ono što je u njima natrpano - možete vezeti križem - tankim i dubokim. Stoga, na primjer, ljepljive trakice za nos koje izvlače jato crnih nerasta iz nosa mog supruga, samo mi malo obriju dlake..

Pitanje izravno - što onda?
Pysy: podijelite recenzije o svojim obavezama, zaradite plus u karmi, molim vas)

  • 1
  • 2

Čitam, plačem.
Poznati problem.
Kućni program Svete Zemlje pomogao mi je (da budem iskren, ne odmah, ali nakon nekoliko mjeseci vidljiv je opipljiv rezultat).
Radim s ovim protokolom:
Protokol liječenja mješovite kože. Temeljito operite tekućim sapunom ili gelom.
Obrišite lice, vrat i dekolte A-NOX plus RETINOL losionom za lice. Bez ispiranja, obrišite kožu vjeđa, vrata i dekoltea losionom za lice ALPHA COMPLEX. Primjena A-NOX plus RETINOL losiona za lice uzrokuje trnce i crvenilo kože. Ne nanosite losion na kapke i područja s proširenim kapilarama.
Zatim nanosimo LACTOLAN kremu za piling. Nanesite neprozirnim slojem na čisto lice, na njega stavite vlažnu krpu, lezite 10 minuta, uklonite krpu. (Lice omotam filmom, smiješno, nesposobno, ali učinkovito)
Pričekajte da se piling osuši, valjajte ga simetričnim pokretima od središta do periferije. Isperite preostale ljuske tekućom vodom.
Nanesite Beauty Mask tankim neprozirnim slojem. Za 20 minuta. isperite masku spužvom i toplom vodom.
Kao rezultat, pora je manja, točaka gotovo nema.
sretan sam!

Komunikacija

Djevojke, savjetujte kako se možete riješiti mitesera?
Molim vas samo ono što ste stvarno doživjeli. I takva vrsta poboljšanja je povremeno, ali ipak ne napuštaju lice u potpunosti :( Više ne znam što učiniti. I odem kozmetičarki i isprobam svakakve čudotvorne maske.. Ali očito je sve "pogrešno".
Evo još nekoliko razmišljanja o klarisonici. Ali nisam siguran da će doći do željenog rezultata.

Komentari (30)

Čini mi se da se crne točke ne mogu ukloniti za 100%. Dobre su za posvjetljivanje kiselim proizvodima poput maski i krema.
Imam clarison i nekakve crne točkice (prilično sivkaste) nisu postale svjetlije. Clarisonic je mehaničko čišćenje, a točke zahtijevaju kemijsko, IMHO

Ljekarnička maska ​​"Kora" s kiselinama 5 minuta prema uputama, osobno držim 20-30, nakon pilinga. To sam radio jednom tjedno od studenog do ožujka. Rezultat na licu: koža je glatka, miteseri su puno svjetliji, a pore na nosu sužene. Potrebna krema sa SPF-om.

Kako sunce utječe na mitesere? Zašto SPF?

SPF je potreban zbog činjenice da piling kiselinama.

Ne zbog crnih točkica.

Plus Kore! Moja poanta je samo maska ​​i uklanjanje, ostalo što sam probao, poput slonove žitarice. Također držim 20-30 minuta pa pročišćavam.
ALI za osjetljivu kožu možda neće uspjeti. Ona je snažna i dobro gori, ali vidim učinak i spremna sam izdržati..

Anya, rosacea se ne pojavljuje / povećava?

Len, ne, moja se rozacea nije pogoršala. ALI o njoj uvijek kažem: "Pazi!" Recenzije su kontradiktorne, svačija je koža drugačija.
* Također ću dodati da u njemu nije potrebno prvi put sjediti 15 minuta ili više. Bolje je koristiti prema uputama (do 5 minuta), a tada će svatko odrediti pravo vrijeme za sebe.

Anya, hvala!) Da, razumijem da je bolje postupno dodavati vrijeme.)

Također mogu preporučiti masku za trljanje marke bliss (plava linija)

I možete saznati više o njoj?

Bliss Fabulous gumirajuća maska ​​za oživljavanje kože Luksuzna gumirajuća maska ​​za oživljavanje kože

Unutar paketa:
-6 pakiranja praha (svako se bez problema može podijeliti na 2-3 obroka)
-lopatice
-kapacitet
Otvaramo paket. Otprilike polovicu ulijte u posudu s ručkom. Dodajte vodu malo po malo i promiješajte lopaticom. Najvažnije je ne pretjerivati ​​s vodom dodanom u prah, pazite da smjesa ostane gusta. Na fotografiji se ispostavilo da mi je maska ​​vodenasta, a na obrvama su mi bile naočale i osušila se do ovog stanja za 15 minuta. Općenito, na različite načine, u pravilu je dovoljno 15-20 minuta.
Maska uistinu postaje guma nakon što se osuši, nema ničega što ima takvo ime. Smiješno ju je uklanjati - kao da razmažena guma zaostaje za metalom - u komadima.
Moramo joj odati počast, ona dovoljno dobro čisti i piling i mitesere, iako ne znači da je savršena. Bez uparivanja lica značenje maske nije dovoljno.
Nema neugodnih senzacija od njegove upotrebe, iako malo zateže kožu i, naravno, isušuje.
Cijelu masku nije moguće ukloniti odjednom, osim ako ne namočite posebno tanka područja koja su se jednostavno osušila i nisu zadebljala do gumenastog stanja. Štoviše, ova se maska ​​uklanja lakše od Avonove filmske maske, uključujući sušena područja. Namočeni rubovi lako se uklanjaju spužvom.

Kakav detaljan pregled, puno hvala.
Čak i uz vizualnu fotografiju, hvala)

Inače, odgovara vam biti s maskom na licu, crte lica su vam točne, podsjećam se maskom na nešto izvanzemaljsko vanzemaljsko)))

Dermatolog objašnjava kako se riješiti mitesera

Miteseri nisu najozbiljniji problem, ali unatoč tome mogu biti nezgodni. Kako se te male nedostatke mogu ukloniti? Ekaterina Karpilovich, specijalistica lječilišta Sosnovy Bor, odgovara na "Jednostavno pitanje".

Zbog toga se uopće pojavljuju crne točke

- Miteseri su otvoreni komedoni, odnosno neupalni elementi akni. Nastaju povećanim stvaranjem lojnih izlučevina: pore kože su njima začepljene, kao i neravne, keratinizirane stanice, ostaci kozmetike, mikročestice prašine i prljavštine, navodi liječnik. - Komedon crnu boju dobiva zbog oksidacije tirozina u lojnoj sekreciji i stvaranja melanina, a ne zbog činjenice da je vrijeme začepljeno nečistoćom, kao što mnogi misle.

Dermatolog naglašava: ovaj problem pogađa gotovo sve vlasnike masne ili mješovite kože, najčešće na čelu, bradi, nosu. Ali razlozi njihove pojave mogu biti vrlo različiti..

Foto: Laia Núñez, unsplash.com

- To može biti genetska predispozicija i hormonalni valovi (češće tijekom puberteta, ali mogu se primijetiti tijekom trudnoće i menopauze). Također, razlozi uključuju: nezdravu prehranu (visok udio masti, masni mliječni proizvodi; brzi ugljikohidrati u obliku kruha, peciva, čokolade; začinjena hrana), gastrointestinalne bolesti (posebno kod gastritisa, peptičnog čira), loše navike (alkohol i pušenje), stres, kršenje režima rada i odmora, kao i nepravilna ili neredovita njega kože. Obično je to nedovoljno čišćenje kože, kaže dermatolog. - I napomena: talk, silikon i mineralna ulja imaju pojačani komedogeni učinak.

Kako se riješiti mitesera kod kuće?

Prva stvar koja će vam pomoći je revizija prehrane i promjena načina života. Izbjegavajte kolače, čokoladu, šećer, brzu hranu, gazirana pića, začinjenu i slanu hranu.

- Zamijenite ih svježim povrćem i voćem, ribom, prirodnim jogurtom, žitaricama, začinskim biljem, - savjetuje liječnik. - Izbjegavajte cigarete, ne zaboravite piti vodu i smanjiti konzumaciju alkohola.

Foto: Jana Sabeth, unsplash.com

Da biste brzo uklonili mitesere, možete se poslužiti najjednostavnijom metodom - mehaničkim uklanjanjem.

- Ali ovaj postupak treba raditi samo u uredu kozmetičara, - upozorava liječnik. - Budući da nepravilno uklanjanje sekreta može dovesti do upale pora zbog ozljede i istezanja. Kao rezultat, pore će se početi prljati više nego prije..

Dermatolog također napominje da vam stručnjak može pomoći u postupcima poput mehaničkog, ultrazvučnog i vakuumskog čišćenja lica, kemijskih pilinga i injekcija kože..

Prevencija pojave mitesera: što sami možete učiniti kod kuće

  • Operite lice dva puta dnevno. Nužno ujutro, budući da vrhunac proizvodnje masti pada na 4-5 ujutro. Nakon pranja obrišite kožu tonikom s neutralnim pH.
  • Proučite sastav kozmetike i isključite upotrebu proizvoda s visokim sadržajem komedogenih sastojaka. Najbolje je ne koristiti proizvode na bazi alkoholnog denata (denaturirani alkohol), parabena, formalina, formaldehida, sintetičkih boja i mirisa.
Foto: pixabay.com
  • Ne zaboravite piling i koristiti proizvode za piling. Nakupljanje mrtvih stanica kože ometa zdravu regulaciju sebuma (sebuma) i sprečava prodiranje aktivnih tvari kozmetike za njegu u kožu.
  • Isprobajte kozmetiku koja sadrži cink, salicilnu, mliječnu ili glikolnu kiselinu, sumpor, ekstrakt biljaka i bobica (ekstrakt zelenog čaja), glinu, vitamin E, C, glicerin, prirodna ulja, pantenol, alantoin.
  • Nanesite maske od gline, filmske maske, serume koji reguliraju sebum.
  • I posljednje: odaberite pravu njegu za svoju kožu, preporučljivo je zatražiti pomoć iskusnog stručnjaka. Izbjegavajte teške podloge i puder, ali ne zaboravite uključiti zaštitu od sunca s najmanje SPF30 (ili boljim SPF50).

Ako primijetite pogrešku u tekstu vijesti, odaberite je i pritisnite Ctrl + Enter

Skinfort: Stvarni osvrti na lijek protiv mitesera i akni

Skinfort je kozmetički gel dizajniran da riješi problem mitesera i spriječi moguće upale kože. Proizvod se preporučuje za sve tipove kože jer ne začepljuje pore i ne isušuje kožu. Skinfort obnavlja oštećena područja kože, nježno čisti i sužava proširene pore, posvjetljuje pigmentaciju.

No je li stvarno tako? Doznajte istinu iz recenzija i komentara!

Slične recenzije kupaca

Kada sam naručila Skinfort, nadala sam se učinkovitijem uklanjanju akni i mitesera na licu. Neću reći da nema rezultata, ali ponegdje ima bodova. Općenito, koža se očistila.

Koža mi je masna, pore su široke, stalno se pojavljuju osipi i crni. Natrljala sam je salicilnom kiselinom, koža se počela jako ljuštiti, pokušala sam lice oprati posebnim gelovima, pore su i dalje začepljene. Skinfort je pomogao riješiti ovaj problem. Koristila sam ga svakodnevno, čisto oprala, osušila kožu i nanijela u tankom sloju. Tjedan dana kasnije primijetila sam da koža postaje čišća, nakon mjesec dana bila sam neprepoznatljiva - lice mi je bilo svježe, bez mrlja i prištića, krema mi je pomogla!

Akne ne potječu samo od slatkiša ili škrobne hrane, već mogu biti i zbog problema s kožom. Imao sam ovaj problem prije godinu dana, pa znam. Nakon savjetovanja s dermatologom, otkrio sam da postoji lijek Skinfort koji uklanja mitesere i akne na tijelu. Lijek sam koristila za uklanjanje akni oko usta i sljepoočnica i podvrgla sam se liječničkom liječenju problema. Sve u kompleksu pomoglo mi je da popravim svoje zdravlje.

Iako je prijelazna dob odavno prošla, moja je koža reagirala na bilo kakve manifestacije osipom akni i mitesera. Čišćenje kozmetičara nije donijelo željeni učinak i bila sam užasno složena oko svog izgleda i upaljenog lica, čitala sam o Skinfortu, kupila ga i koristila prema uputama. Glavna stvar je ne zaboraviti ga koristiti svaki dan, nakon mjesec i pol dana koža je postala čista.

Irina, moraš uzeti u obzir da Skinfort ima kumulativni učinak i možda će djelovati na vaše tijelo malo duže. Jedino ne očajavajte, iskoristite ga i učinak vas neće natjerati da čekate. Koristila sam ga svakodnevno oko tri tjedna i koža je bila bistra. Lice je postalo mekano i ugodno na dodir. A koža je baršunasta i doslovno blista od zdravlja.

Malo ublažava upalu, ali sredstvo se ne bori protiv mitesera, već samo PR potez proizvođača. Čini mi se da je čak i salicilna kiselina korisnija, a košta nekoliko puta jeftinije..

Skinfortov lijek koristim već 2 mjeseca i mogu s povjerenjem razgovarati o njegovom učinku. Djeluje, manje je crnih točkica. Proizvod dobro održava ravnotežu lipida. Ne isušuje kožu, što je važno u liječenju akni. Sadrži adamove saponine od jabuke. Čitao sam o njihovim svojstvima i shvatio da se ponašaju poput prirodnih površinski aktivnih tvari, tj. hvataju čestice nečistoća i uklanjaju ih s površine kože. Tekstura je lagana, ugodna, nanosim je 2 puta dnevno.

Svidio mi se učinak ovog alata, stvarno pomaže, pogotovo ako ga redovito koristite. Imam vječni rat s tim crnim točkama, a ponekad se pojave i akne, morao sam napraviti puno postupaka, ali oni su opet tu, već sljedeći dan. A s ovim alatom je bolje, pore se dobro čiste, masni sjaj ostavlja, a akni je mnogo manje.

Članci O Acne Gelovi