Celestoderm

Celestoderm je dostupan u dva oblika - mast i krema. Ovaj lijek ima hormon u svom sastavu, stoga ima kontraindikacije koje treba poštivati ​​i nuspojave, u slučaju kojih se liječenje mora hitno otkazati. Prije upotrebe, obavezno se posavjetujte s liječnikom. Švicarska droga.

Recenzije pacijenata o Celestodermu uglavnom su pozitivne.

Opis lijeka

Kožne bolesti uvijek su povezane sa simptomima poput svrbeža, iritacije i upale. Da bi se zaustavila njihova manifestacija, koriste se lijekovi, jedan od njih je Celestoderm.

Ovaj alat proizvodi Švicarska. Ima nuspojave i kontraindikacije, pa prije nego što ga upotrijebite, morate ne samo pažljivo proučiti upute za uporabu Celestoderm masti i kreme, već i konzultirati liječnika. Trebali biste naučiti kako pravilno i često koristiti kremu ili mast, kakav je njezin sastav kako biste izbjegli alergijsku reakciju.

Glavna komponenta je betametazon. Nalazi se u oba oblika u koncentraciji od 0,1%. Struktura je homogena, bijela. No krema, budući da se temelji na vodi, ima lakšu strukturu, pa ju je također lakše rasporediti po koži..

Ovaj lijek ima hormon u svom sastavu. To ne znači da je hormonska mast Celestoderm opasna za zdravlje. Pravilnom primjenom, slijedeći sve preporuke proizvođača i liječnika koji je propisao lijek, rezultat terapije bit će mnogo veći nego kod primjene konvencionalnih lijekova, a također neće štetiti zdravlju.

U prijelaznoj dobi pacijenti najčešće razvijaju kronične bolesti kože. Uzrokovane su hormonalnim promjenama. Stoga hormonska sredstva pomažu u ublažavanju simptoma bolesti kada je uzrokovana hormonalnim poremećajima..

Kožne bolesti poput akni, ekcema, dermatitisa, koje se javljaju s hormonalnim poremećajima, liječe se hormonskim pripravcima za vanjsku i oralnu primjenu..

Betametazon je također hormonska tvar. Celestoderm - glukokortikosteroidi. Lijek ima sljedeće učinke na kožu:

 • Usporava sintezu citokina.
 • Usporava sintezu medijatora upale.
 • Pospješuje stvaranje lipokortina.
 • Usporava one procese u kojima je uključena arahidonska kiselina.

Kao rezultat ovih procesa uklanjaju se simptomi alergije, uklanjaju upala, svrbež, iritacija i crvenilo..

U analogima ovog lijeka, gentamicin je često uključen u sastav. Ova tvar uništava bakterije i razne patološke formacije koje pridonose razvoju sekundarne infekcije..

Obrazac za puštanje

Mast ima masnu podlogu, pa kad se koristi može ostaviti tragove na odjeći. Sadrži i tekući i mekani parafin, alkohole, makrogol, natrijev dihidrogen fosfat i druge komponente. Mast se nanosi mokrom na kožu.

Sastav kreme gotovo je isti kao i mast, ali krema je na vodenoj bazi, pa će se lakše rasporediti po koži i brže upiti. Krema se koristi za suhu i perutavu kožu.

Indikacije za uporabu

Prema službenim uputama za uporabu, Celestoderm mast i krema koriste se u sljedećim slučajevima:

 • Ekcem.
 • Razne vrste dermatitisa: seboreični, solarni, kontaktni i drugi.
 • Psorijaza.
 • Osip od pelena.
 • Svrbež.
 • Lichen planus.
 • Svrbež od uboda insekata.

Mast Celestoderm, čiji je aktivni sastojak garamicin, također uništava patološke formacije. Koristi se kada postoji rizik od razvoja sekundarne infekcije..

Upute za korištenje

Razni oblici oslobađanja lijeka Celestoderm koriste se isključivo izvana. Moraju se primijeniti izravno na žarišta bolesti u dozi koju naznači liječnik. Obično se lijek koristi dva puta dnevno. Nanesite u tankom sloju na kožu, ujutro i prije spavanja..

Jedna od najvažnijih točaka u uputama su informacije o interakcijama s drugim lijekovima. Ako pacijent nešto uzme ili koristi izvana, o tome treba obavijestiti liječnika kako bi izbjegao neugodne posljedice..

Celestoderm kod ekcema, dermatitisa, psorijaze

Celestoderm učinkovito ublažava simptome kožnih bolesti - ekcema, dermatitisa i psorijaze. Bori se protiv svrbeža, crvenila, upala.

Zbog glukokortikosteroidnog hormona betametazona koji se nalazi u pripravku, pripravak ima sljedeći terapeutski učinak na kožu:

 • Ublažava svrbež.
 • Sužava krvne žile.
 • Uklanja upalni proces.
 • Ublažava alergijske manifestacije dermatitisa.
 • Ublažava oticanje.
 • Depresivno djeluje na imunitet i time zaustavlja razvoj patoloških stanica.

Koliko je. O trošku lijeka

Cijena lijeka Celestoderm varira ovisno o odabranom obliku lijeka. Pored toga, postoji vrsta ovog sredstva s garamicinom (antimikrobna komponenta) u sastavu

Cijena Celestoderm masti s volumenom od 30 grama iznosi 270 rubalja, 15 grama - najmanje 170 rubalja, mast s garamicinom u sastavu - od 350 rubalja. Cijena kreme Celestoderm znatno je veća - 15 grama proizvoda košta od 430 rubalja.

Kremu treba koristiti za suhu kožu, a mast za mokru.

Preporučuje se poštivanje uvjeta skladištenja i vijeka trajanja.

Kratki pregled analoga

Lijek je dostupan u dva oblika. Koju će odabrati, ovisi o samom pacijentu. Koncentracija aktivnog sastojka u oba oblika slična je, ali konzistencija je različita. Krema se temelji na vodi, stoga se lakše nanosi i ima lakšu teksturu.

Lijek Celestoderm ima prilično visoku cijenu. Lijek Celestoderm ima analoge koji su mnogo jeftiniji, pa se o tome trebate posavjetovati sa svojim liječnikom. Samokupnja i uporaba analoga može dovesti do loših posljedica po zdravlje pacijenta. Treba imati na umu da će se shema korištenja masti ili kreme također promijeniti. Od analoga kreme Celestoderm po pristupačnijoj cijeni, označeni su Celeston, Betazon, Beloderm, Betametazon.

Sastavni analozi su Betaderm, Akriderm.

Analog na djelu je Soderm.

Kontraindikacije

Budući da sastav sadrži hormon, lijek ima niz kontraindikacija i nuspojava.

 • Prije upotrebe Celestoderm masti, preporuča se konzultirati liječnika za trudnice i one koje doje. Liječnici ne savjetuju upotrebu hormonalnih pripravaka za trudnice i dojilje, posebno tijekom trećeg tromjesečja, jer postoji rizik od urođenih abnormalnosti i abnormalnog razvoja djeteta. Ako koristite lijek za buduću majku, tada će za dijete biti ozbiljnih posljedica..
 • Zabranjeno je koristiti mast ili kremu za bakterijske, gljivične ili virusne infekcije.
 • Nemojte koristiti proizvod pacijentu s alergijskom reakcijom na bilo koju komponentu u sastavu.
 • Ne mogu ga koristiti djeca mlađa od šest mjeseci jer mogu doći do hormonalnih poremećaja. Može se koristiti samo kada mast propisuje liječnik. Tada morate pažljivo slijediti upute.
 • Ne može se koristiti u slučaju reakcije kože na cjepivo i nakon cijepljenja.

Od nuspojava pojavljuju se sljedeće lokalne manifestacije:

 • Pigmentacija kože.
 • Alergija u obliku osipa, svrbeža, crvenila.
 • Piling kože.
 • Akne.
 • Upala.
 • Atrofija kože.
 • Osip od vrućine.

Ponekad se kod nekih pacijenata razvije sekundarna infekcija.

Od sistemskih nuspojava primjećuju se sljedeće:

 • Povećani krvni tlak.
 • Nervoza.
 • Debljanje.
 • Poremećaj menstrualnog ciklusa.
 • Povećani šećer u krvi.

Ako se pojavi bilo koja od navedenih radnji, prestanite koristiti proizvod i posavjetujte se sa stručnjakom.

Recenzije lijeka

Angela, 32 godine, Balašiha

Dugo patim od ekcema, ali liječnici mi prepisuju lijekove koji su ili vrlo malo pomogli ili uopće nisu pomogli. Stoga moje liječenje traje dugo i zahtijeva mnogo novca, ali bolest ne prolazi. Kad mi je liječnik propisao Celestoderm zajedno s antihistaminicima, moji su simptomi nestali vrlo brzo, u samo tjedan dana. Zahvalan sam i liječniku i ovom alatu.

Kirill, 45 godina, Soči

Već više od deset godina patim od ekcema. Isprobao sam mnogo različitih alata. Neki od njih su mi pomogli, ali kasnije su prestali biti učinkoviti. Isprobala sam i reklamirane lijekove koji zapravo uopće ne pomažu. Mnogo sam novca potrošio, ali i oni nisu pomogli. Liječnik mi je propisao Celestoderm - to je lijek koji mi je pomogao brzo i učinkovito.

Anna, 30 godina, Čeboksari

Nedavno sam imao svrbež na koži, a zbog činjenice da sam ga stalno češljao, stvarale su se rane s gnojem. Budući da sam imao infekciju, propisao mi je Celestoderm s garamicinom. Pročitala sam opis Celestoderm masti i započela liječenje. Nakon nekoliko dana liječenja, svrbež je gotovo uži. Iako još uvijek imam tragova ogrebotina, mast mi je pomogla da se nosim sa svrbežom i to vrlo brzo.

Recenzije masti Celestoderm

Razlozi za ograničenja u uzimanju lijeka

Lijek "Celestoderm" složen je u sastavu, uključuje hormonalnu komponentu - glukokortikoid betametazon, stoga sadrži prilično ozbiljan popis kontraindikacija:

 1. Kada nosite dijete i dojite, prije odmjeravanja masti treba izvagati sve rizike. Nemojte koristiti Celestoderm bez savjetovanja s liječnikom. Upute ne preporučuju upotrebu proizvoda za trudnice i dojilje. To je posebno opasno u prvom tromjesečju trudnoće, kada su položeni djetetov živčani sustav i unutarnji organi. Upotreba lijeka može mu nanijeti više štete nego zdravlju majke.
 2. Ako ste alergični na komponente masti ili preosjetljivost pacijenta na njih, ne smije se koristiti.
 3. Liječenje male djece mašću također može dovesti do ozbiljnih hormonalnih poremećaja u djeteta. U tom biste slučaju trebali strogo slijediti preporuke liječnika. Do šest mjeseci uzimanje lijeka je zabranjeno, a u starijoj dobi lijek se ni u kojem slučaju ne smije koristiti bez imenovanja stručnjaka.
 4. Nije dopušteno koristiti mast tijekom cijepljenja i u narednom razdoblju ako se pojave epidermalne reakcije na injekciju.

Upute za korištenje

Koristi Celestoderm kada ga je propisao liječnik. Tijek liječenja i njegovo trajanje ovise i o postavljenoj dijagnozi i o subjektivnim manifestacijama bolesti..

 • Dakle, kod dermatitisa bilo koje prirode, lijek, i u obliku masti i u kremi, primjenjuje se isključivo izvana svojom primjenom na zahvaćenu površinu. Tijekom dana, proizvod se nanosi 3-5 puta, trljanje nije potrebno. Trajanje primjene je 1-1,5 tjedna. Ako se pojave znakovi alergije ili slaba podnošljivost lijeka, treba prestati s njegovom primjenom..
 • Ekcem zahtijeva dulji tretman: trajanje primjene Celestoderma je 2-3 tjedna, zatim se pravi pauza 5-9 dana, nakon čega se kurs ponavlja. Također zahtijeva stalno praćenje liječnika. Lijek se nanosi na zahvaćena područja tijekom dana i navečer, nakon upijanja, površina kože ne zahtijeva pranje.
 • Kod psorijaze, upotreba Celestoderma može značajno smanjiti simptome bolesti. Načelo primjene slično je onome kod ekcema, trajanje liječenja s dobrom tolerancijom lijeka može biti do dva mjeseca uz redovite pauze.

Međutim, postoji niz slučajeva u kojima se uporaba lijeka može isključiti ili ograničiti..

Nuspojave

Kada se koristi Celestoderm, opisani su neki lokalni neželjeni učinci:

 • osjećaj pečenja, svrbež, suha koža;
 • pojava iritacije, maceracije i atrofije kože;
 • folikulitis;
 • akne, bodljikava vrućina;
 • dermatitis (perioralni i alergijski kontakt);
 • sekundarna infekcija;
 • pojava strija (strija).

Učestalost pojave izravno je povezana s površinom tretirane površine kože i primjenom zavoja pod pritiskom. Sistemske manifestacije bilježe se izuzetno rijetko. Nema podataka o interakciji Celestoderma s drugim lijekovima..

Lijek je zabranjen za uporabu u djece mlađe od šest mjeseci. Općenito, uporaba Celestoderma u pedijatriji je ograničena zbog povećane osjetljivosti djece na uporabu GCS-a.

Uz oprez, lijek se može koristiti tijekom trudnoće (posebno u prvom tromjesečju) i tijekom dojenja

posebne upute

Kada kupujete lijek "Celestoderm" s garamicinom, treba imati na umu da je upotreba masti indicirana za lezije kože u pozadini psorijaze ili suhog ekcema, ali krema se koristi za bolesti masne kože ili za uplakani dermatitis i ekcem.

Ako lijek pacijent koristi dva tjedna, a nema ljekovitog učinka, to je razlog da se zaustavi daljnja uporaba lijeka i posjeti ljekar koji dolazi, kako bi razjasnio dijagnozu i revidirao režim liječenja. "Celestoderm-V" treba prekinuti, a u slučaju iritacije kože ili povećane osjetljivosti ovi simptomi također su razlog za kontaktiranje dermatologa.

Dugotrajnom primjenom lijeka mogu se pojaviti nuspojave karakteristične za glukokortikosteroide, osobito u djece. Sistemska apsorpcija kortikosteroida tijekom lokalnog dugotrajnog liječenja velikih površina kože ili uz upotrebu okluzivnih zavoja može se povećati, osobito često u pedijatrijskih bolesnika.

Ako postoje pukotine na koži, tada se produljenim liječenjem velikih područja tijela apsorpcija gentamicina može povećati. U takvim slučajevima postoji mogućnost razvoja neželjenih nuspojava tipičnih za sustavnu primjenu gentamicina, posebno u djece..

Povremeno lokalna upotreba antibiotika može izazvati rast na njih neosjetljive mikroflore, uključujući i gljivične. U takvim slučajevima liječenje se prekida i propisuje odgovarajuća terapija. Ako se lijek primjenjuje na ružičaste ili uobičajene akne, tada je moguće pogoršanje bolesti..

"Celestoderm" s garamicinom (mast i krema) namijenjen je isključivo vanjskoj primjeni i ne koristi se za liječenje oftalmoloških bolesti. Potrebno je pažljivo zaštititi sluznicu očiju da na nju ne dođe krema ili mast "Celestoderm-V".

Upute za uporabu i doziranje

S obzirom da pripravak sadrži betametazon, prije početka liječenja pažljivo pročitajte upute za uporabu..

Za odrasle pacijente

Celestoderm-V namijenjen je isključivo za vanjsku upotrebu. U nedostatku posebnih uputa liječnika, glavne odredbe za uporabu ovog lijeka su sljedeće:

 1. Na vrhove prstiju treba iscijediti malu količinu kreme ili masti i laganim kružnim pokretima nježno utrljati u kožu na zahvaćenom području..
 2. Broj postupaka koji se provode tijekom dana ovisi o stadiju bolesti i području njegove rasprostranjenosti. Proizvod se nanosi najviše 5-6 puta.
 3. Čim se učinak lijeka počne očitovati, učestalost postupaka smanjuje se na 1-2 dnevno.
 4. Opći tijek liječenja Celestoderm-B kremom ili mašću ne smije biti duži od 14 dana. Ako nakon ovog razdoblja nema vidljivog poboljšanja, trebate se posavjetovati s liječnikom kako biste pojasnili dijagnozu.
 5. U liječenju ekcema i psorijaze, trajanje tečaja može biti 18-20 dana. Zatim morate napraviti tjednu stanku i ponovo nastaviti s terapijom..
 6. Ako je potrebno dugotrajno liječenje, mast ili krema koriste se samo jednom dnevno. Sve sljedeće postupke liječnik zamjenjuje nježnijim sredstvima.
 7. Lijek se ne preporučuje mazati pod okluzivnim zavojima, pod gipsom, jer to povećava rizik od nuspojava.
 8. Kada se nanosi na kožu lica, tijek liječenja treba skratiti na 5 dana.
 9. Izbjegavajte dobivanje lijeka na otvorenim ranama i sluznicama..

Za djecu

Lijek Celestoderm-B može se koristiti za liječenje djece tek nakon što navrše šest mjeseci života. U tom slučaju tečaj ne smije biti duži od 5 dana, a broj dnevnih postupaka ne smije biti veći od dva.

Budući da je ovaj lijek hormonalni, dijete bi trebalo biti pod nadzorom dječjeg dermatologa tijekom cijelog razdoblja liječenja. Ako nema pozitivne dinamike ili se opće stanje pogorša, lijek se odmah otkazuje.

Kada se koriste kortikosteroidi, postoji mogućnost pojave nuspojava kod djece, poput linearnog zastoja u rastu, prekomjerne tjelesne težine i povišenog intrakranijalnog tlaka. Djetetu mogu smetati bolovi u glavi, oticanje vidnog živca, ispupčenje fontanele.

Za buduće majke i dojilje

Ipak, u prva tri mjeseca trudnoće bolje je suzdržati se od liječenja Celestoderm-B masti ili kremom. Osim toga, za buduće majke ovaj se lijek ne koristi na velikim lezijama ili pod okluzivnim oblogama..

Ne postoje pouzdane informacije koje potvrđuju ili opovrgavaju prodor lijeka u majčino mlijeko kada se primjenjuje lokalno, pa se ne bi trebao koristiti tijekom dojenja. U slučajevima posebne potrebe, prestaje hranjenje djeteta.

Celestoderm s analozima i nadomjescima garamicina

"Celestoderm" je skupi lijek, pa neki pacijenti radije odabiru jeftine analoge masti. Uz to im se obraćaju oni ljudi koji iz bilo kojeg razloga nisu odgovarali lijeku. Naravno, lijek možete promijeniti samo uz dopuštenje liječnika koji dolazi. Napokon, analozi, iako imaju isti aktivni sastojak, mogu utjecati na tijelo na potpuno različite načine. Nabrojimo glavne zamjene za "Celestoderm":

 • "Diprogent" - mast s dodatkom vazelina, koja nježnije djeluje na kožu;
 • "Betagenot" - sličan lijek koji se koristi u oftalmologiji;
 • "Belogent" je jeftina mast s antibakterijskim učinkom, ali se ne može uzimati kontinuirano;
 • "Betaderm" - krema ima veći popis kontraindikacija i nuspojava, osim toga, ne preporučuje se starijim osobama.

Hormonska mast ili ne

Najčešće ljude zanima je li hormonska mast ili nije. Činjenica je da su hormonalni lijekovi učinkovitiji, ali ljudi se iz nekog razloga boje ih koristiti. Dakle, često se kožne lezije pojavljuju u adolescenata tijekom puberteta. Kožne bolesti koje se javljaju u tom razdoblju najbolje je liječiti hormonalnim lijekovima..

Brojni vanjski i oralni lijekovi savršeno ublažavaju akne, ekceme, dermatitis. Samo trebate shvatiti što je uzrokovalo oštećenje kože i odabrati pravi lijek koji sadrži potrebne hormone.

U skladu s uputama za mast "Celestoderm", betametazon u sastavu lijeka učinkovito se bori protiv manifestacija upale i alergija..

Za odrasle

Lijek treba nanositi u tankom sloju na čistu i suhu kožu. Učestalost postupaka je do 3 puta dnevno, sve ovisi o težini stanja pacijenta. Kada se simptomi zaustave, lijek treba koristiti rjeđe. Važno pravilo je primijeniti minimalnu učinkovitu dozu u kratkom vremenu. Obično će 1-2 puta dnevno biti dovoljno da se vidi pozitivan učinak..

Sloj proizvoda trebao bi pokriti cijelo bolno područje, dok se lijek lako utrljava u kožu. Ne koristite lijek dulje vrijeme, kao ni za velike površine. "Celestoderm" se ne može koristiti pod okluzivnim zavojima, jer to povećava sistemsku apsorpciju lijeka i moguće nuspojave. Liječenje treba započeti slabim hormonskim sredstvom. Ako lijek nije dovoljno učinkovit, liječnik odabire "Celestoderm" ili neki drugi lijek.

Mehanizam djelovanja

Kako djeluje vanjski pripravak "Celestoderm-V"? Terapijski učinak postiže se zahvaljujući betametazon valeratu uključenom u njegov sastav. Ova tvar je glukokortikosteroid (GCS) i gentamicin, antibiotik širokog spektra.

Betametazon djeluje aktivno antialergijski i protuupalno, usporava oslobađanje medijatora upale i citokina, ograničava metabolizam arahidonske kiseline, potiče djelovanje lipokortina i smanjuje vaskularnu propusnost.

Antibiotik širokog spektra djelovanja "Gentamicin" aktivan je kada se lokalno primjenjuje protiv velike većine patogenih mikroorganizama (Staphylococcus aureus, streptokoki, gram negativne bakterije itd.).

Lijek, zbog svog mikrodipergiranog sastava, lako i brzo prodire u kožu i počinje aktivno djelovati. Lijek ima dugi vijek trajanja - 5 godina. Nakon isteka tog razdoblja, lijek se više ne može koristiti..

Pažnja

 • Ako nakon 2 tjedna korištenja ovog lijeka pacijent nije primijetio željeni učinak, preporučuje se da se odmah posavjetuje s liječnikom radi razjašnjenja prethodno postavljene dijagnoze.
 • Uređaj "Celestoderm V" nije namijenjen za upotrebu u oftalmološkoj praksi.
 • U slučaju da pacijent ima lokalnu iritaciju, kao i preosjetljivost na sastojke, tada terapiju treba odmah prekinuti. Za takvog pacijenta liječnik mora odabrati drugu terapiju..
 • Ako pacijent ima sekundarnu infekciju, tada mora propisati antimikrobnu ili antifungalnu terapiju. U nedostatku pozitivnog učinka, primjenu glukokortikosteroida treba prekinuti dok pacijent ne ukloni sve simptome infekcije.
 • Vrlo je nepoželjno koristiti ovo sredstvo u velikim dozama i dugo vremena..
 • Kada koristite lijek s okluzivnim zavojem ili na velikim površinama, treba imati na umu vjerojatni razvoj sistemske izloženosti betametazonu.

Indikacije i kontraindikacije

Lijek se također dobro nosi s posljedicama pretjerano masne kože, ublažava simptome ekcema, liječi psorijazu, kontakt, seboreični solarni i radijacijski dermatitis.

Proizvod uklanja genitalni i senilni svrbež i isušuje pelenski osip. Mogu ga koristiti djeca starija od šest mjeseci i odrasle osobe, dopušteno ga je koristiti kratko vrijeme i trudnice.

Morate slijediti raspored lijekova koji je odredio liječnik. Inače se mogu pojaviti alergijske manifestacije ili komplikacije bolesti. Tijekom hranjenja, lijek se ne može koristiti, kao ni tijekom cijepljenja. Također je kontraindiciran u bolesnika:

 • s gljivičnim bolestima kože;
 • vodene kozice;
 • herpes;
 • kožna tuberkuloza;
 • sifilis.

Ovo također opisuje upute.

Negativni odgovori

Nažalost, ne postoji takav lijek koji bi odgovarao svim pacijentima. Stoga se "Celestoderm" nekim ljudima činio neučinkovitim lijekom. Ne preporučuju upotrebu, navodeći sljedeće nedostatke koje su otkrili:

 • lijek ponekad uzrokuje jaku alergijsku reakciju, koža počinje svrbjeti, postaje prekrivena crvenim mrljama i ljuskicama;
 • mast je vrlo gusta, pa se polako apsorbira, zbog čega je često moguće zamrljati odjeću;
 • visoka cijena lijeka u usporedbi s analogima;
 • nakon završetka uzimanja lijeka ponovno se pojavljuje iritacija na koži;
 • neučinkovit protiv atopijskog dermatitisa.

Dakle, "Celestoderm" možemo nazvati kvalitetnim lijekom koji se savršeno nosi s kožnim problemima

Međutim, mora se koristiti s oprezom nakon savjetovanja sa stručnjakom.

Predozirati


Simptomi:

pretjerana ili produljena upotreba lokalnih kortikosteroida može uzrokovati supresiju hipofizno-nadbubrežnog sustava, što može uzrokovati razvoj sekundarne insuficijencije kore nadbubrežne žlijezde i pojavu simptoma hiperkortizolizma, uključujući Cushingov sindrom.

Jednokratno predoziranje gentamicinom nije popraćeno pojavom bilo kakvih simptoma. Dugotrajna primjena u dozama većim od preporučenih može dovesti do značajnog rasta neosjetljive flore, uklj. gljivično, u fokusu lezije.


Liječenje:

simptomatska terapija. Akutni simptomi hiperkortizolizma obično su reverzibilni. Ako je potrebno, indicirana je korekcija neravnoteže elektrolita. U slučaju kroničnih toksičnih učinaka, preporučuje se postupno povlačenje lijeka. U slučaju nekontroliranog rasta mikroorganizama, treba odabrati antibakterijsko ili protugljivično liječenje.

posebne upute

U slučaju da nakon dva tjedna terapije Celestodermom ne dođe do poboljšanja, trebali biste se obratiti liječniku radi pojašnjenja dijagnoze.

Ako se tijekom primjene lijeka pojavi reakcija preosjetljivosti ili iritacija, tada je potrebno prekinuti liječenje Celestodermom i zamijeniti ga drugim lijekom.

Ako postoji sekundarna bakterijska ili gljivična infekcija, propisani su odgovarajući lijekovi. U nedostatku brzog učinka od njih, lokalni glukokortikosteroid se otkazuje dok se znakovi infekcije ne uklone.

Kada se koristi Celestoderm, mogu se pojaviti i nuspojave sistemskih glukokortikosteroida, uključujući suzbijanje kore nadbubrežne žlijezde..

Sustavna apsorpcija lijeka povećava se kada se nanosi na velika područja kože i duljom uporabom.

Celestoderm se može koristiti samo izvana. Ne koristi se u oftalmološkoj praksi.

Celestoderm se može koristiti tek nakon što dijete navrši 6 mjeseci.

Zbog povećane apsorpcije lijeka, djeca su osjetljivija na njega, pa prema tome, često imaju nuspojave poput inhibicije HPA sustava, linearne retardacije rasta, Cushingovog sindroma, povišenog intrakranijalnog tlaka i usporavanja debljanja. Suzbijanje kore nadbubrežne žlijezde očituje se u djece nedostatkom odgovora na stimulaciju ACTH i smanjenjem razine kortizola u plazmi. Povećani intrakranijalni tlak naznačen je ispupčenjem fontanele, edemom glave vidnog živca, glavoboljom.

Nuspojave

Lijek "Celestoderm-V" s garamicinom, čija je cijena prilično demokratska, vrlo je popularan među stanovništvom. Međutim, ovaj se lijek može koristiti samo za stvarno ozbiljne indikacije. I mast i krema mogu imati mnogo nuspojava. Evo popisa njih:

 • Jaka suhoća kože, osjećaj pečenja.
 • Iritacija kože s eritemom i svrbežom.
 • Folikulitis.
 • Akne ili prištići na koži.
 • Hipertrihoza.
 • Hipopigmentacija.
 • Maceracija kože.
 • Kontakt alergijski dermatitis.
 • Perioralni dermatitis.
 • Atrofija kože.
 • Sekundarna infekcija.
 • Osip od vrućine.
 • Striae.
 • Razvoj takozvanih sistemskih nuspojava (hiperglikemija, osteoporoza, ulceracija gastrointestinalne sluznice, povećani tlak, nesanica i uznemirenost, edemi, menstrualne nepravilnosti kod žena, pogoršanje žarišnih infekcija, debljanje itd.), Koje su karakteristične za dugotrajno liječenje glukokortikosteroidima, posebno ako se lijek nanosi na dovoljno velika područja tijela.
 • Djeca mogu doživjeti suzbijanje funkcija hipofize-hipotalamus-nadbubrežnog sustava, zastoj u rastu, sporije debljanje, Cushingov sindrom i povećani tlak (intrakranijalni).

Analozi "Celestoderma" s garamicinom mogu uzrokovati iste brojne nuspojave.

Oblik i sastav izdanja

Lijek ima dva oblika oslobađanja: krema i mast. Obje su namijenjene isključivo za vanjsku upotrebu i sadrže aktivni sastojak u koncentraciji od 0,1%.

Hormonska mast Celestoderm B sastoji se od betametazona u obliku valerata i pomoćnih tvari. Riječ je o glukokortikosteroidu koji djeluje antihistaminski. Koristi se kao protuupalno sredstvo. Postoji vrsta lijeka nazvana Celestoderm B s garamicinom. Ova mast sadrži dodatni aktivni sastojak gentamicin u obliku sulfata, koji je antibiotik širokog spektra koji je učinkovit kada se koristi lokalno. Na to su osjetljivi sojevi poput streptokoka, zlatnog stafilokoka, raznih gram negativnih bakterija.

Kao pomoćne tvari su:

 • parafin;
 • voda;
 • cetostearil alkohol;
 • natrijev hidroksid;
 • fosforna kiselina;
 • klorkrezol i drugi.

Bez obzira na oblik oslobađanja, lijek se prodaje u aluminijskim tubama koje sadrže 15 ili 30 g lijeka i pakira se u kartonske kutije. Svaka epruveta dolazi s uputama.

Krema ima bijelu boju, homogenu gustu konzistenciju, ne sadrži strane inkluzije i čestice, nema izražen miris. Mast može biti bistra ili bijele boje. Ima polutekuću konzistenciju. Također nema suvišnih inkluzija i specifičnog mirisa.

Celestoderm s garamicinom upute za uporabu

Farmakološka skupina lijeka je glukokortikosteroid u kombinacijama. Upute za uporabu Celestoderma s garamicinom:

proizvod se nanosi izvana na zahvaćeno područje kože ili sluznice; doziranje propisuje liječnik ovisno o dijagnozi; tijekom trudnoće ili dojenja, lijek se propisuje s oprezom samo ako je korist za majku veća od prijetnje djetetu; ako je nužno obvezno liječenje Celestodermom, liječnik može odlučiti obustaviti dojenje za vrijeme trajanja terapije

Doziranje

Standardni postupak liječenja Celestodermom ne traje više od 5 dana. Prema uputama za uporabu, kremu treba nanositi na cijelu zahvaćenu površinu kože u tankom sloju dva puta dnevno, ujutro i prije spavanja. Ako je bolest u početnoj fazi, preporučuje se nanošenje kreme ne više od 1 puta dnevno, u slučaju jake upale mast se može nanositi 3 puta dnevno s razmakom od 5-6 sati.

Način upotrebe masti sličan je kremi. Nakon nanošenja može se staviti zavoj kako bi se spriječilo ulazak prašine i bakterija u ranu. Preventivno liječenje provodi se samo na preporuku liječnika kako bi se izbjegao povratak infekcije. Ako nakon 2 tjedna simptomi potraju, dijagnozu treba pregledati i odabrati pacijenta za odgovarajuće liječenje.

Kontraindikacije

Prema informacijama iz uputa za uporabu lijeka, zbog nekih komponenata sastava Celestoderma B s garamicinom, zabranjeno je koristiti pacijente sa sljedećim patologijama:

 • lupus;
 • flebeurizma;
 • akne u fazi upale;
 • česta psorijaza plaka;
 • sifilis;
 • perioralni dermatitis;
 • vodene kozice;
 • trudnoća i razdoblje dojenja (uz velike doze i dugotrajnu uporabu).

Ako postoji individualna netolerancija na komponente lijeka, primjenu treba prekinuti, jer to dovodi do alergijske reakcije. U slučaju iritacije kože zbog gljivičnih bolesti, alergija i nakon cijepljenja, Celestoderm se ne koristi. Minimalna dob u kojoj možete započeti liječenje ovim lijekom je 6 mjeseci.

Nuspojave

Prije uporabe potrebno je upoznati se s mogućim rizicima Celestoderma - upute za uporabu naznačuju da u nekim slučajevima lokalna uporaba može izazvati pojavu nuspojava. Među njima su jaka suhoća, maceracija kože, iritacija, hipopigmentacija, folikulitis, atrofija kože, strije, pruritus, bodljikava vrućina, hipertrihoza, peckanje, sekundarne infekcije, brojne male akne. Takve se manifestacije mogu pojaviti zbog predoziranja lijekom..

Rizik od nuspojava kod djece veći je nego kod odraslih pacijenata. Dugotrajnim liječenjem mogu se razviti sljedeće patologije:

 • Cushingov sindrom;
 • sporo debljanje;
 • usporavanje rasta;
 • inhibicija funkcije kore nadbubrežne žlijezde (razina hormona kortizola u krvi opada, nema reakcije na stimulaciju adrenokortikotropnog hormona);
 • povećani intrakranijalni tlak (karakteriziran oticanjem fontanele, vrtoglavicom i glavoboljom).

Tolerancija lijeka kod odraslih pacijenata je normalna. Njihovo liječenje provodi se samo pod nadzorom liječnika koji liječi. Simptomi koji karakteriziraju hiperkortizolizam reverzibilni su i podložni simptomatskoj terapiji. U slučaju predoziranja, liječnik će propisati postupno povlačenje glukokortikosteroidnih lijekova. U nekim je slučajevima potrebno prilagoditi ravnotežu elektrolita u tijelu.

Da li je moguće propisati lijek djeci

Poznato je da su djeca osjetljivija od odraslih na djelovanje različitih lijekova, uključujući takav lijek kao Celestoderm. Primjena glukokortikosteroida u mladih bolesnika moguća je samo u dobi od šest mjeseci, a ne ranije..

S obzirom na činjenicu da bebe imaju veću apsorpciju lijeka zbog velikih vrijednosti omjera tjelesne težine i njegove površine, kao i veću osjetljivost na lijek, u djetetovom tijelu može doći do inhibicije funkcija hipotalamusa i nadbubrežnih žlijezda

Stoga je nužno oprezno koristiti vanjska sredstva s glukokortikosteroidima za liječenje djece, samo nakon savjetovanja sa stručnjakom i pod njegovim naknadnim nadzorom

Kontraindikacije

Budući da sastav sadrži hormon, lijek ima niz kontraindikacija i nuspojava.

 • Prije upotrebe Celestoderm masti, preporuča se konzultirati liječnika za trudnice i one koje doje. Liječnici ne savjetuju upotrebu hormonalnih pripravaka za trudnice i dojilje, posebno tijekom trećeg tromjesečja, jer postoji rizik od urođenih abnormalnosti i abnormalnog razvoja djeteta. Ako koristite lijek za buduću majku, tada će za dijete biti ozbiljnih posljedica..
 • Zabranjeno je koristiti mast ili kremu za bakterijske, gljivične ili virusne infekcije.
 • Nemojte koristiti proizvod pacijentu s alergijskom reakcijom na bilo koju komponentu u sastavu.
 • Ne mogu ga koristiti djeca mlađa od šest mjeseci jer mogu doći do hormonalnih poremećaja. Može se koristiti samo kada mast propisuje liječnik. Tada morate pažljivo slijediti upute.
 • Ne može se koristiti u slučaju reakcije kože na cjepivo i nakon cijepljenja.

Od nuspojava pojavljuju se sljedeće lokalne manifestacije:

 • Pigmentacija kože.
 • Alergija u obliku osipa, svrbeža, crvenila.
 • Piling kože.
 • Akne.
 • Upala.
 • Atrofija kože.
 • Osip od vrućine.

Ponekad se kod nekih pacijenata razvije sekundarna infekcija.

Od sistemskih nuspojava primjećuju se sljedeće:

 • Povećani krvni tlak.
 • Nervoza.
 • Debljanje.
 • Poremećaj menstrualnog ciklusa.
 • Povećani šećer u krvi.

Ako se pojavi bilo koja od navedenih radnji, prestanite koristiti proizvod i posavjetujte se sa stručnjakom.

Nuspojave


Lokalne reakcije:

iritacija kože (svrbež, eritem), peckanje, suha koža, folikulitis, hipertrihoza, osip sličan aknama, hipopigmentacija, perioralni dermatitis, alergijski kontaktni dermatitis.


Kada koristite okluzivne obloge:

maceracija kože, sekundarna infekcija, atrofija kože, strije, bodljikava vrućina.


Dugotrajnim liječenjem ili nanošenjem na veliku površinu moguć je razvoj sistemskih nuspojava karakterističnih za GCS:

debljanje, osteoporoza, povišeni krvni tlak, edemi, ulceracije gastrointestinalne sluznice, pogoršanje skrivenih žarišta infekcije, hiperglikemija, uznemirenost, nesanica, menstrualne nepravilnosti.


Djeca koja primaju lokalne kortikosteroide mogu osjetiti sljedeće nuspojave:

suzbijanje funkcije hipotalamo-hipofizno-nadbubrežnog sustava, Cushingov sindrom, zaostajanje u rastu, zaostajanje u debljanju, povećani intrakranijalni tlak. Simptomi suzbijanja kore nadbubrežne žlijezde kod djece uključuju smanjenu razinu kortizola u plazmi i nedostatak odgovora na stimulaciju ACTH. Povećani intrakranijalni tlak očituje se ispupčenjem fontanele, glavoboljom, obostranim edemom glave vidnog živca.

farmakološki učinak

Posjedujući visoku brzinu apsorpcije u kožu, lijek brzo očituje svoj ljekoviti učinak. To je olakšano uravnoteženim sastavom, kao i značajnim sadržajem aktivne tvari u bilo kojem obliku doziranja.

Posjedujući izražen glukokortikosteroidni učinak i manifestirajući se lokalno, na mjestu primjene, Celestoderm se, prema rezultatima svog učinka, može smatrati jednim od lijekova s ​​najbržim djelovanjem u liječenju kože. Već nakon 2 dana na površini kože javljaju se primjetna poboljšanja: smanjuje se peckanje i svrbež, uklanja crvenilo i ljuštenje, manje je izvora upale.

Farmakodinamika

Dokazujući se kao učinkovito protuupalno i antialergijsko sredstvo, Celestoderm se nosi čak i s uznapredovalim oblicima bolesti, poboljšavajući opće stanje kože i djelujući na nju umirujuće. Zbog visokog sadržaja aktivne tvari u pripravku, inhibira se proces oslobađanja medijatora upale, smanjuje se stupanj propusnosti površine unutarnjih vena.

Redovitom uporabom ovog lijeka dolazi do aktivnog oslobađanja lipokortina koji su odgovorni za stvaranje edema i omogućuju vam izbjegavanje ovog neugodnog fenomena..

Farmakokinetika

Brza apsorpcija, brza djelotvornost uz redovitu upotrebu lijeka u vremenu koje je propisao liječnik, kao i mali broj negativnih nuspojava - to su osobine koje u potpunosti karakteriziraju farmakokinetiku dotičnog lijeka.

Nadalje, uzimaju se u obzir indikacije za upotrebu kreme Celestoderm mast.

Recenzije o Celestoderm B kremi s garamicinom

50

4 - 0

trideset

20

deset

Ovu mi je kremu savjetovao dermatolog kad sam prije par godina iz nekog razloga razvio dermatitis u području brade.

Celestoderm B s garamicinom je hormonalni pripravak s antibiotikom. Savršeno uklanja crvenilo i druge upalne procese. Moje manifestacije dermatitisa nestaju za samo nekoliko sati. A ako ga redovito mažete, tada možete zaboraviti na problem nekoliko mjeseci. Nažalost, mnogi dermatitisi su kronični i vrlo ih se teško u potpunosti riješiti. Previše slatkog ili slano prženog, postanite nervozni - i sve se vraća. U takvim je slučajevima moj spasitelj.

Nije preporučljivo stalno ga koristiti. Hormonski lijekovi uglavnom izazivaju ovisnost. Iako su bolji od ostalih, bore se protiv alergijskih reakcija, dermatitisa, ekcema. Prisutnost antibiotika u pripravku dodatno pojačava učinak na upaljeno područje..

Još jedan problem koji imam je alergija na ujede insekata. Na primjer, ubod komarca uzrokuje vrlo jako crvenilo, traje oko tjedan dana i jako svrbi. U tim slučajevima i Celestoderm izvrsno radi..

TSELESTODERM-B (krema): recenzije

Jedina krema (poput masti, inače), koju povremeno koristim dugi niz godina, kada su se cijevi i dalje proizvodile bez ikakvih slova i dodataka imenu (ali je nisu pokvarile), i koja zaista pomaže kod ekcema, iako nema nuspojava i posljedica, a cijena nije najviša. Krema se brže upija, pa je u posljednje vrijeme više volim. Jedino kad nisam puno pomogao i morao sam eksperimentirati s drugim sredstvima bila je ove jeseni. Ali u siječnju, kada sam se također susreo s urtikarijom i ništa nije pomoglo, ni Advantan, ni Acriderm, ni Prednizolon, vratio sam se u Celestoderm i nisam presretan..

Jedina krema (poput masti, inače), koju povremeno koristim dugi niz godina, kada su se cijevi i dalje proizvodile bez ikakvih slova i dodataka imenu (ali je nisu pokvarile), i koja zaista pomaže kod ekcema, iako nema nuspojava i posljedica, a cijena nije najviša. Krema se brže upija, pa je u posljednje vrijeme više volim. Jedino kad nisam puno pomogao i morao sam eksperimentirati s drugim sredstvima bila je ove jeseni. Ali u siječnju, kada sam se također susreo s urtikarijom i ništa nije pomoglo, ni Advantan, ni Acriderm, ni Prednizolon, vratio sam se u Celestoderm i nisam presretan..

Alergična sam. Ne toliko strašno koliko se čini, ali čekaju me sve vrste kožnih alergija na potpuno neočekivanim mjestima i u potpuno neočekivano vrijeme.
Bila je to, mislim, zima 2009. godine. Ne znam što je tada toliko utjecalo na mene, ali moje su se jadne uši odjednom počele ljuštiti, ljuštiti i curiti, a koža iza ušiju mi ​​je samo pukla. Bilo je vrlo ružno, pomalo zastrašujuće i pomalo bolno, a još uvijek je potpuno neshvatljivo što je bila ta gnjava, odakle je došla i što s njom učiniti.
Nisam bio vezan za kliniku jer sam živio izvan mjesta registracije, nije bilo novca za plaćenog liječnika, pa sam otišao pitati ljekarnika za pomoć. Imao sam sreće i dočepao se celestoderme.
Nakon nekog vremena uši su potpuno zarasle. Sljedeće zime uši su pokušale ponovo. pročitajte više, ali odmah sam ih namazao celestodermom i nisu više pokušavali.
Par godina kasnije, opet zimi, vrhovi prstiju počeli su se ljuštiti i pucati do krvi. I opet je celestoderm pomogao.
Dakle, ovo je nezamjenjiv lijek u mom kompletu za prvu pomoć, za čije prisustvo pratim pažljivije nego za analgin)) Nije potreban tako često, ali ako je potreban, onda samo on štedi.

Alergična sam. Ne toliko strašno koliko se čini, ali čekaju me sve vrste kožnih alergija na potpuno neočekivanim mjestima i u potpuno neočekivano vrijeme.
Bila je to, mislim, zima 2009. godine. Ne znam što je tada toliko utjecalo na mene, ali moje su se jadne uši odjednom počele ljuštiti, ljuštiti i curiti, a koža iza ušiju mi ​​je samo pukla. Bilo je vrlo ružno, pomalo zastrašujuće i pomalo bolno, a još uvijek je potpuno neshvatljivo što je to bilo, odakle je došlo i što s njim raditi.
Nisam bio vezan za kliniku jer sam živio izvan mjesta registracije, nije bilo novca za plaćenog liječnika, pa sam otišao pitati ljekarnika za pomoć. Imao sam sreće i dočepao sam se celestoderme.
Nakon nekog vremena uši su potpuno zarasle. Sljedeće zime uši su se ponovno pokušale oljuštiti, ali odmah sam ih namazao celestodermom i nisu više pokušavali.
Par godina kasnije, opet zimi, vrhovi prstiju počeli su se ljuštiti i pucati do krvi. I opet je celestoderm pomogao.
Dakle, ovo je nezamjenjiv lijek u mojoj opremi za prvu pomoć, za čiju prisutnost pratim pažljivije nego za analgin)) Nije potreban tako često, ali ako je potreban, onda samo on štedi.

Kad sam bila mala, jako sam patila od alergija na hranu, pojavila se na svemu: slatkom, začinjenom, kiselkastom prejedanju, voću itd. Ogroman je problem bio s osipom na rukama i laktovima, alergijskim mrljama ispucanim do krvi i bilo je užasno neugodno. Kroz djetinjstvo smo isprobavali nove i nove kreme dok nismo naišli na ovu. Celestoderm je čudotvorna krema, uklonio mi je mjesta u nekoliko sati! Sada sam i sama postala majka, a beba ponekad ima manje alergijskog crvenila i ljuštenja, pa mu od 8 mjeseci pomalo mažem mrlje i sve prolazi bez traga. Cure, toplo vam preporučujem ovu kremu, ona je vremenski provjerena!

Kad sam bila mala, jako sam patila od alergija na hranu, pojavila se na svemu: prejedanju slatkog, začinjenog, kiselog, voća i tako dalje. Ogroman je problem bio s osipom na rukama i laktovima, alergijskim mrljama ispucanim do krvi i bilo je užasno neugodno. Kroz djetinjstvo smo isprobavali nove i nove kreme dok nismo naišli na ovu. Celestoderm je čudotvorna krema, uklonio mi je mjesta u nekoliko sati! Sada sam i sama postala majka, a beba ponekad ima lagano alergijsko crvenilo i ljuštenje, pa mu od 8 mjeseci pomalo mažem mrlje i sve prolazi bez traga. Cure, toplo vam preporučujem ovu kremu, ona je vremenski provjerena!

Imam jedno malo područje koje me često svrbi i svrbi. Najzanimljivije je da je koža vizualno ista kao i svugdje drugdje, bez ikakvih posebnosti. Nema crvenila ili izbijanja, nema kvržica. Samo me svrbi i to je to, bez ikakvog vidljivog razloga.
Tražila sam iz ljekarne nešto za svrbež kože. Predložen je celestoderm. Sjećam se da cijev nije bila jeftina, ali svrab me je toliko iscrpio, posebno noću, da sam bio spreman isprobati sve što mi se nudi.
Kad sam odmah namazao svoje nesretno mjesto, senzacija nije bila baš ugodna, čak mi se činilo da se svrbež pojačao. Ali sutra sam se osjećao bolje. Pomazala sam samo par dana i svrbež je prestao. Takva je sreća kad noću možeš mirno zaspati i ništa me ne muči.
Povremeno, možda jednom mjesečno, ponekad jednom u tri mjeseca. pročitajte više tsa se svrbi moje područje i onda ga ponovno podmažem. Sad mi pomaže prvi put. Nisam išla liječniku, jer nema vanjskih manifestacija, koža je poput kože. Tako se već petu godinu borim samostalno sa svojim problemom.
Celestoderm mi je puno pomogao u borbi protiv svrbeža kože. Snima to sjajno.

Imam jedno malo područje koje me često svrbi i svrbi. Najzanimljivije je da je koža vizualno ista kao i svugdje drugdje, bez ikakvih posebnosti. Nema crvenila ili izbijanja, nema kvržica. Samo me svrbi i to je to, bez ikakvog vidljivog razloga.
Tražila sam iz ljekarne nešto za svrbež kože. Predložen je celestoderm. Sjećam se da cijev nije bila jeftina, ali bila sam toliko umorna od svrbeža, posebno noću, da sam bila spremna isprobati sve što mi se nudi.
Kad sam odmah namazao svoje nesretno mjesto, senzacija nije bila baš ugodna, čak mi se činilo da se svrbež pojačao. Ali sutra sam se osjećao bolje. Pomazala sam samo par dana i svrbež je prestao. Takva je sreća kad noću možeš mirno zaspati i ništa me ne muči.
S vremena na vrijeme, možda jednom mjesečno, ponekad jednom u tri mjeseca, probudi me svrbež i ponovno ga podmažem. Sad mi pomaže prvi put. Nisam išla liječniku, jer nema vanjskih manifestacija, koža je poput kože. Tako se već petu godinu borim samostalno sa svojim problemom..
Celestoderm mi je puno pomogao u borbi protiv svrbeža kože. Snima to sjajno.

Kao što sam napisao u pregledu Celestoderm masti, to je vrlo učinkovit lijek, učinkovit za dermatitis. To se odnosi i na kremu. Dermatolog mi je propisao mast, no jednom je nisam pronašao u ljekarni i pokušao kupiti istoimenu kremu.

Krema se razlikuje od masti bojom: mast je prozirna, krema je bijela. I razlikuje se po sadržaju masti: mast je masnija, a krema je gotovo poput obične kreme za ruke, gotovo se potpuno upija i ne ostavlja masni sjaj na koži. Krema također nema miris.

Po mom mišljenju, mast pomaže brže od kreme. Ali može postojati jedna neugodnost što je mast masna.

Ispostavilo se da sam imao dermatitis na koži zbog uzimanja određene hrane. Ovaj lijek u potpunosti liječi kožu, ali ako ne uklonite izvor koji iritira kožu, tada. još uvijek morate čitati proizvod, dermatitis će se vraćati iznova i iznova.

Nije ostalo ambalaže, dugo sam koristila ovu kremu, nakon nje sam kupila samo mast.

Kao što sam napisao u recenziji o masti Celestoderm, to je vrlo učinkovit lijek, učinkovit za dermatitis. To se odnosi i na kremu. Dermatolog mi je propisao mast, no jednom je nisam pronašao u ljekarni i pokušao kupiti istoimenu kremu.

Krema se od masti razlikuje po boji: mast je prozirna, krema je bijela. I razlikuje se po sadržaju masti: mast je masnija, a krema je gotovo poput obične kreme za ruke, gotovo se potpuno upija i ne ostavlja masni sjaj na koži. Krema također nema miris.

Po mom mišljenju, mast pomaže brže od kreme. Ali može postojati jedna neugodnost što je mast masna.

Ispostavilo se da sam imao dermatitis na koži zbog uzimanja određene hrane. Ovaj lijek u potpunosti liječi kožu, ali ako ne uklonite izvor koji iritira kožu, lijek ćete morati koristiti cijeli život, dermatitis će se vraćati iznova i iznova.

Nije ostalo ambalaže, dugo sam koristila ovu kremu, nakon nje sam kupila samo mast.

Zaobišao sam većinu dermatologa u svom gradu i svi imaju jedan plan liječenja: antihistaminici, hormonska mast i sorbent. Nema individualnog pristupa, čak ni kod plaćenih dermatologa. Ponekad, međutim, smiruju sredstva za smirenje, a jednom čak i natrijev tiosulfat intravenozno. Koliko je novca, truda, vremena, živaca, zdravlja itd. Potrošeno na lijekove, masti, liječničke konzultacije i sve o ničem. Čak i stroga dijeta,

a onda mi, radi eksperimenta, trodnevni štrajk glađu nije pomogao. Pa, "celestoderm" ", kao i" elokom "," "avatan" "i druge hormonalne štetnosti, pa čak i više). Hormoni su zli). Fotografija nakon desetodnevnog tečaja razmazivanja i tjedan dana nakon urednog! i postupno! otkazivanje " celestoderma ".

Zaobišao sam većinu dermatologa u svom gradu i svi imaju jedan plan liječenja: antihistaminici, hormonska mast i sorbent. Nema individualnog pristupa, čak ni kod plaćenih dermatologa. Ponekad, međutim, smiruju sredstva za smirenje, a jednom čak i natrijev tiosulfat intravenozno. Koliko je novca, truda, vremena, živaca, zdravlja itd. Potrošeno na lijekove, masti, liječničke konzultacije i sve o ničem. Čak i stroga dijeta,

a onda mi, radi eksperimenta, trodnevni štrajk glađu nije pomogao. Pa, "celestoderm" ", kao i" elokom "," "avatan" "i druge hormonalne štetnosti, pa čak i više). Hormoni su zli). Fotografija nakon desetodnevnog tečaja razmazivanja i tjedan dana nakon urednog! i postupno! otkazivanje " celestoderma ".

Dobar dan, dragi čitatelji! Danas je moj pregled posvećen ljekovitoj masti koju nam je naš pedijatar propisao za atopijski dermatitis - Celestoderm-V.
Proizvodi se u tubi od 15 grama, trošak, da budem iskren, ne znam, budući da nam je propisan besplatno na recept. Sva djeca mlađa od jedne godine dobivaju besplatne lijekove potrebne za liječenje - ovo je napomena, nikad se ne zna.

Među indikacijama za upotrebu, samo je naš slučaj. A također mast ima terapeutski učinak kod psorijaze, svih vrsta svrbeža, ali uglavnom kod raznih dermatitisa.
Mast od Celestoderma je bijela, brzo se upija, nakon pola minute nema joj ni traga.

Naša kćer, imamo oko 11 mjeseci, redovito škropi noge. Štoviše, ne mogu razumjeti zašto. Snažno prska, koristi gotovo sve. pročitaj još jednu nogu u preponama. Fotografija ispod, ovo je već dva do tri dana nakon nanošenja masti.
Celestoderm treba nanositi u tankom sloju na zahvaćenu kožu 3-4 puta dnevno. Ako to ne pomogne u roku od dva tjedna, trebate posjetiti liječnika.

Nakon tjedan dana koža moje kćeri postala je gotovo glatka. Bilo je malo hrapavosti, ali općenito su se nosili s osipom. Fotografija ispod, rezultat nakon 7 dana.

Ne mogu reći da sam zadivljen mašću, ali ona pomaže i već me raduje.
Jedini nedostatak mislim da je potrebno dugo vremena da zaraste, a nakon kratkog vremenskog razdoblja sve se ponovno pojavi.
Budući da je mast učinkovita, svakako je preporučujem, ali tek nakon savjetovanja s liječnikom!
Hvala na pažnji, sretno!

Dobar dan, dragi čitatelji! Danas je moj pregled posvećen ljekovitoj masti koju nam je naš pedijatar propisao za atopijski dermatitis - Celestoderm-V.
Proizvodi se u tubi od 15 grama, trošak, da budem iskren, ne znam, budući da nam je propisan besplatno na recept. Sva djeca mlađa od godinu dana dobivaju besplatne lijekove potrebne za liječenje - ovo je napomena, nikad se ne zna.

Među indikacijama za upotrebu, samo je naš slučaj. A također mast ima terapeutski učinak kod psorijaze, svih vrsta svrbeža, ali uglavnom kod raznih dermatitisa.
Mast od Celestoderma je bijela, brzo se upija, nakon pola minute nema joj ni traga.

Naša kći, imamo oko 11 mjeseci, redovito škropi noge. Štoviše, ne mogu razumjeti zašto. Snažno prska, zahvaća gotovo cijelu nogu do prepona. Fotografija ispod, ovo je već dva do tri dana nakon nanošenja masti.
Celestoderm treba nanositi u tankom sloju na zahvaćenu kožu 3-4 puta dnevno. Ako to ne pomogne u roku od dva tjedna, trebate posjetiti liječnika.

Nakon tjedan dana koža moje kćeri postala je gotovo glatka. Bilo je malo hrapavosti, ali općenito su se nosili s osipom. Fotografija ispod, rezultat nakon 7 dana.

Ne mogu reći da sam zadivljen mašću, ali ona pomaže i već me raduje.
Jedini nedostatak mislim da je potrebno dugo vremena da zaraste, a nakon kratkog vremenskog razdoblja sve se ponovno pojavi.
Budući da je mast učinkovita, svakako je preporučujem, ali tek nakon savjetovanja s liječnikom!
Hvala na pažnji, sretno!

Pozdrav prijatelji. Danas ću s vama podijeliti vrlo koristan i učinkovit lijek protiv crvenila, alergijskih reakcija, problematične kože i tako dalje. Negdje u dobi od oko 20 godina koža na licu počela mi se sušiti i rumeniti, nisam mogao učiniti ništa. Kupila sam najrazličitije masti i kreme, uključujući i dječje, ništa nije pomoglo. Sve se posebno pogoršalo nakon pranja vodom iz slavine, koža je bila jako suha. pojavilo se jako crvenilo i svrbež. Nakon kupnje Celestoderma, svi moji problemi s problematičnom kožom na licu su nestali. Koža je postala glatka i hidratizirana, čak i kad operem lice, koža se osjeća normalno. pa preporučujem za probleme poput mog.

Pozdrav prijatelji. Danas ću s vama podijeliti vrlo koristan i učinkovit lijek protiv crvenila, alergijskih reakcija, problematične kože i tako dalje. Negdje u dobi od oko 20 godina koža na licu počela mi se sušiti i rumeniti, nisam mogao učiniti ništa. Kupila sam najrazličitije masti i kreme, uključujući i dječje, ništa nije pomoglo. Sve se posebno pogoršalo nakon pranja vodom iz slavine, koža je bila jako suha. pojavilo se jako crvenilo i svrbež. Nakon kupnje Celestoderma, svi moji problemi s problematičnom kožom na licu su nestali. Koža je postala glatka i hidratizirana, čak i kad operem lice, koža se osjeća normalno. pa preporučujem za probleme poput mog.

Prije par mjeseci na poslu sam dobila kontaktni dermatitis, dermatolog je između ostalih tretmana propisao kremu Celestoderm (usput, postoji i Celestoderm B mast, ali ona ima jači učinak). u prvih par dana mjesta i osip su problijedjeli, svrbež je nestao, ali liječnik me zaboravio upozoriti da je hormonalni i da treba postupno "sići", što je rezultiralo, kad sam naglo prestao koristiti, opet su sva blijeda i već prošla mjesta " procvjetalo u divljoj boji. " Ponovno sam otišla liječniku i saznala da je, kako bi se izbjegli katastrofalni rezultati, potrebno postupno "penjati" od hormona ili kremu pomiješati s kremom "dječja", prvo u omjeru 2: 1, a zatim 1: 1. na kraju je sve prošlo u potpunosti za mjesec dana.

Prije par mjeseci na poslu sam dobila kontaktni dermatitis, dermatolog je između ostalih tretmana propisao kremu Celestoderm (usput, postoji i Celestoderm B mast, ali ona ima jači učinak). u prvih par dana mrlje i osip su problijedjeli, svrbež je nestao, ali liječnik me zaboravio upozoriti da je hormonalni i da ga morate postupno "skidati", kao rezultat toga, kad sam naglo prestao koristiti, opet su sva blijeda i već prošla mjesta " procvjetalo u divljoj boji. " Ponovno sam otišla liječniku i saznala da je, kako bi se izbjegli pogubni rezultati, potrebno postupno "penjati" od hormona ili kremu miješati s kremom "dječja", prvo u omjeru 2: 1, a zatim 1: 1. na kraju je sve prošlo u potpunosti za mjesec dana.

Ne mogu reći da sam alergična, alergije na hranu su mi izuzetno rijetke, mora da je neka vrsta nezamislivog kemijskog smeća da se dogodi.
Tuba kreme
A onda se dogodilo sljedeće, kupio sam suhe suhe marelice i odlučio je namočiti, prelio kipućom vodom i nakon nekoliko sati ispiranja pojeo s peta.
Korisne informacije
Općenito, nakon 20-ak minuta vrat me počeo svrbjeti i, gledajući se u ogledalo, bio sam prestravljen, veliki mjehurići su mi prošli po vratu. Prirodno, pio sam tablete od alergija, ali trag na vratu je ostao, kao da me netko guši ručnikom. Dobro je i to što sam ga ostavio da se namače u kipućoj vodi 3 sata, ne zna se što bi se dogodilo da sam ga pojeo gotovo odmah.
Moj prijatelj zubar mi je savjetovao kremu Celestoderm B.
Stoji n. čitanje je čak tako skupo, oko 250 rubalja. Pomazao ih na vratu samo nekoliko puta i crvenilo je nestalo.
Dogodi se da neka vrsta šminke nije prikladna, a ispod očiju se pojave crveni ljuskavi polukrugovi. Prethodno sam ih mazala kremom za očne hormone, ali onda sam odlučila ponovno probati celestoderm B, a sljedeći dan je crvenilo nestalo, ljuštilo se, bilo je još dva dana, ali iako crvenilo i oteklina nisu bili vidljivi.
Stoga primam na znanje ovu kremu, nikad se ne zna što...

Ne mogu reći da sam alergičan, alergije na hranu su mi izuzetno rijetke, mora da je neka vrsta nezamislivog kemijskog smeća da se dogodi.
Tuba kreme
A onda se dogodilo sljedeće, kupio sam suhe suhe marelice i odlučio ga namočiti, prelio kipućom vodom i nakon nekoliko sati ispiranja pojeo s peta.
Korisne informacije
Općenito, nakon 20-ak minuta vrat me počeo svrbjeti i, gledajući se u ogledalo, bio sam prestravljen, veliki mjehurići su mi prošli po vratu. Prirodno, pio sam tablete od alergija, ali trag na vratu je ostao, kao da me netko guši ručnikom. Dobro je i to što sam ga ostavio da se namače u kipućoj vodi 3 sata, nije poznato što bi se dogodilo da sam ga pojeo gotovo odmah.
Moj prijatelj zubar mi je savjetovao kremu Celestoderm B.
Nije tako skupo, oko 250 rubalja. Pomazao ih na vratu samo nekoliko puta i crvenilo je nestalo.
Dogodi se da neka vrsta šminke nije prikladna, a ispod očiju se pojave crveni ljuskavi polukrugovi. Prethodno sam ih mazala kremom za očne hormone, ali onda sam odlučila ponovo probati celestoderm B, a sljedeći dan je crvenilo nestalo, ljuštilo se, bilo je još dva dana, ali iako crvenilo i oteklina nisu bili vidljivi.
Stoga primam na znanje ovu kremu, nikad se ne zna što...

Krema je prikladna jer ne ostavlja "masne" tragove, ali je i manje učinkovita. Brzo se upija, usprkos činjenici da je krema bijela, ne uzrokuje posebne neugodnosti. Birajući između ove kreme i antologijske masti, izabrala bih mast, učinak je iz nje vidljiv već nakon prvog nanošenja, a da bi krema imala sličan učinak, trebate više mazati, duže. Primjerice, ako je liječnik propisao za liječenje dermatitisa ili psorijaze, onda to nije loše, ako ga redovito mažete, simptomi prolaze prilično brzo i nema mrlja, s mašću je učinak malo brži, iako se s tim u vezi morate često prati. Krema je praktičnija u smislu praktičnosti, iako manje učinkovita. Krema je pogodna za radne dane, a mast za vikend (kako ne bi izlazila iz kuće).

Krema je prikladna jer ne ostavlja "masne" tragove, ali je i manje učinkovita. Brzo se upija, usprkos činjenici da je krema bijela, ne uzrokuje posebne neugodnosti. Birajući između ove kreme i antologijske masti, izabrala bih mast, učinak je iz nje vidljiv već nakon prvog nanošenja, a da bi krema imala sličan učinak, trebate više mazati, duže. Primjerice, ako je liječnik propisao za liječenje dermatitisa ili psorijaze, onda to nije loše, ako ga redovito mažete, simptomi prolaze prilično brzo i nema mrlja, s mašću je učinak malo brži, iako se s tim u vezi morate često prati. Krema je praktičnija u smislu praktičnosti, iako manje učinkovita. Krema je pogodna za radne dane, a mast za vikend (kako ne bi izlazila iz kuće).

Svatko se, sigurno, barem jednom u životu suočio s problemima povezanim s kožom. Tako je bilo i s nama, nisu nam došle dobre vijesti. Glava obitelji ima ekcem.

Ove su vijesti neugodne, jedina dobra vijest je da poznavanjem dijagnoze možete problem ukloniti kvalitetno i dugotrajno.

Liječnik je propisao prilično opsežan tijek liječenja, koji je obuhvaćao Celestoderm-V. Ili, bolje rečeno, propisana je istoimena mast, ali nije bila u ljekarni. Kako je objasnio ljekarnik, razlika je samo u teksturi. Učinak i brzina djelovanja su identični.

Unatoč prilično skromnom volumenu od 30 ml, cijev je prilično velika. Dovoljno za mjesec dana, uzimajući u obzir upotrebu dva puta dnevno.

Krema je prikladna ne samo u upotrebi, već i u skladištu. Budući da mrzim različite stvari. pročitajte više, sve kutije - ambalaža Odmah odlazim u smeće) Sve čuvam 'bez omota' i po mogućnosti u stojećem položaju.)

U boji, ništa posebno. Samo bijela krema.

Ali miris je sasvim specifičan. Ali ne oštro. Neka vrsta kemikalije ili nešto slično.

Krema se nanosi jednostavno:

Trlja se i postaje gotovo nevidljiv. Ne ostavlja ljepljive ostatke.

Učinak prijave, iako ne značajan, osjeća se već drugi dan. Svrbež se ublažava, koža postaje mekša. Nakon tjedan dana korištenja postalo je jasno da krema stvarno djeluje. Crvene mrlje su nestale, ostao je samo mali piling koji se lako uklanja pantenolom.

Dobro zdravlje svima!

Svatko se, sigurno, barem jednom u životu suočio s problemima povezanim s kožom. Tako je bilo i s nama, nisu nam došle dobre vijesti. Glava obitelji ima ekcem.

Ove su vijesti neugodne, jedina dobra vijest je da poznavanjem dijagnoze možete problem ukloniti kvalitetno i dugotrajno.

Liječnik je propisao prilično opsežan tijek liječenja, koji je obuhvaćao Celestoderm-V. Ili, bolje rečeno, propisana je istoimena mast, ali nije bila u ljekarni. Kako je objasnio ljekarnik, razlika je samo u teksturi. Učinak i brzina djelovanja su identični.

Unatoč prilično skromnom volumenu od 30 ml, cijev je prilično velika. Dovoljno za mjesec dana, uzimajući u obzir upotrebu dva puta dnevno.

Krema je prikladna ne samo u upotrebi, već i u skladištu. Budući da ne podnosim razno smeće, sve kutije - ambalažu odmah odlazim u smeće) Sve čuvam 'bez omota' i po mogućnosti u stojećem položaju.)

U boji, ništa posebno. Samo bijela krema.

Ali miris je sasvim specifičan. Ali ne oštro. Neka vrsta kemikalije ili nešto slično.

Krema se nanosi jednostavno:

Trlja se i postaje gotovo nevidljiv. Ne ostavlja ljepljive ostatke.

Učinak prijave, iako ne značajan, osjeća se već drugi dan. Svrbež se ublažava, koža postaje mekša. Nakon tjedan dana korištenja postalo je jasno da krema stvarno djeluje. Crvene mrlje su nestale, ostao je samo mali piling koji se lako uklanja pantenolom.

Dobro zdravlje svima!

Kratka pozadina: prije otprilike šest mjeseci pojavile su mi se crvene svrbežne mrlje na licu i stražnjem dijelu ruku, koje su se ubrzo prekrile korom, jer sam ih ogrebao, zgriješio zbog alergije zbog njege, ali ipak sam odlučio otići dermatologu i s razlogom. Ispostavilo se da imam atopijski neurodermatitis, ne može se potpuno izliječiti, kroničan je s razdobljima pogoršanja i remisije. Tada su mi prepisali triderm kremu, suprastin i "nešto od živaca". To je prilično skupo, mali volumen za 700 rubalja. Budući da je dermatitis i dalje prolazio, a zatim se ponovno pojavio, zaključio sam da vrijedi malo jeftinije pobrati kremu. Dermatolog je savjetovao da isprobate kremu Celestoderm-B.
Kremu od 30 g kupila sam u ljekarni za oko 250 rubalja, ne sjećam se točne cijene. Željezna cijev, pjesnik. za čitanje ga još uvijek treba pažljivo koristiti kako ne bi pukao. Krema se brzo upija, ne ostavlja masni sjaj ili ljepljivi film.
Na rukama uopće nisu pomogli
Koristila sam je ujutro i navečer 10 dana, pa tek navečer otprilike tjedan i pol, pa tjedan dana svaki drugi dan. Da, dermatitis je postao bolji, ali nije potpuno nestao! Područje dermatitisa se smanjilo, crvenilo je popustilo (pa čak i tada ne u potpunosti), nema ljuštenja ili pojave kora, ali svrbež je i dalje prisutan, što znači da se u mom slučaju krema nije snašla. O svrbežu možemo reći da ga uklanja u vrijeme upotrebe, ali uskoro mjesto ponovno svrbi. Krema je hormonalna, pa je vrijeme da je prestanete koristiti (koristila sam je malo duže nego što sam trebala, nadala sam se da će sve dovesti u ništa). Stavio sam 2 zvjezdice, jer u mom slučaju to nije pomoglo.

Kratka pozadina: prije otprilike šest mjeseci pojavile su mi se crvene svrbežne mrlje na licu i stražnjem dijelu ruku, koje su se ubrzo prekrile korom, jer sam ih ogrebala, sagriješila zbog alergije zbog njege, ali ipak sam odlučila otići dermatologu i s razlogom. Ispostavilo se da imam atopijski neurodermatitis, ne može se potpuno izliječiti, kroničan je s razdobljima pogoršanja i remisije. Tada su mi prepisali triderm kremu, suprastin i "nešto od živaca". To je prilično skupo, mali volumen za 700 rubalja. Budući da je dermatitis i dalje prolazio, a zatim se ponovno pojavio, zaključio sam da vrijedi malo jeftinije pobrati kremu. Dermatolog je savjetovao da isprobate kremu Celestoderm-B.
Kremu od 30 g kupila sam u ljekarni za oko 250 rubalja, ne sjećam se točne cijene. Cijev je izrađena od željeza pa se mora pažljivo koristiti da ne pukne. Krema se brzo upija, ne ostavlja masni sjaj ili ljepljivi film.
Na rukama uopće nisu pomogli
Koristila sam je ujutro i navečer 10 dana, pa tek navečer otprilike tjedan i pol, pa tjedan dana svaki drugi dan. Da, dermatitis je postao bolji, ali nije potpuno nestao! Područje dermatitisa se smanjilo, crvenilo je popustilo (pa čak i tada ne u potpunosti), nema ljuštenja ili pojave kora, ali svrbež je i dalje prisutan, što znači da se u mom slučaju krema nije snašla. O svrbežu možemo reći da ga uklanja u vrijeme upotrebe, ali uskoro mjesto ponovno svrbi. Krema je hormonalna, pa je vrijeme da je prestanete koristiti (koristila sam je malo duže nego što sam trebala, nadala sam se da će sve poništiti). Stavio sam 2 zvjezdice, jer u mom slučaju to nije pomoglo.

Već dugi niz godina u mojoj opremi za prvu pomoć uvijek postoji, pa, samo nezamjenjiv lijek za razne ekceme, dermatitis i osipe - krema Shering-Pau Labo NV "Celestoderm-V" "s garamicinom. Liječnik nam ga je prvi put propisao kad je moje dijete imalo crvene osipe ispod koljena i kada se pojavio svrbež. Tada ih tek tada nismo razmazali, ali osip nije nestao, već se, naprotiv, iritacija povećala.

Tada sam sumnjao isplati li se koristiti ovu kremu ili ne, pogotovo za dijete, pogotovo jer je Internet jednostavno "zaslijepljen" negativnim kritikama o njegovoj štetnosti, a čak je i svekrva, pročitavši sastav, bila vrlo protiv. Ali, u međuvremenu, dok sam razmišljao, ta je iritacija postala samo veća, pa sam odustao od svih sumnji i kupio kremu.

Prodaje se u tubama otprilike. pročitajte više u volumenu 30 grama, cijena takve cijevi je oko 230 grivna.

Dizajniran za upotrebu u dermatologiji, proizveden u Belgiji.

Neću nabrajati sastav, koga zanima, možete ga vidjeti na donjoj fotografiji.

Preporuča se koristiti ga kod raznih dermatitisa. Iz vlastitog iskustva mogu sa sigurnošću reći da će vam zajamčeno pomoći kod solarnog dermatitisa, alergijskog dermatitisa i ekcema koji nastaju duljim kontaktom s vodom.

Nemojte koristiti kremu za tuberkulozu kože, kožne manifestacije sifilisa, reakcije nakon cijepljenja, vodene kozice, bakterijske i gljivične infekcije kože.

Mogu ga koristiti djeca starija od dvije godine.

Treba imati na umu da sastojci kreme ulaze u krvotok i, prema tome, u majčino mlijeko. Stoga kremu ne biste trebali koristiti dulje vrijeme. Ali iz vlastitog iskustva mogu reći da ga neće biti potrebno primjenjivati ​​dulje vrijeme, budući da rezultat njegovog djelovanja postaje vidljiv nakon prve primjene, osobno meni, nisam ga morao primijeniti dulje od četiri dana.

Moguće nuspojave od upotrebe kreme Shering-Pau Labo N. V. " Celestoderm-V " s garamicinom, ali nisam primijetio takve reakcije.

Sama krema je bijele boje, vrlo je nježne teksture, izgledom i postojanošću podsjeća na šlag. Kada se nanese, ne apsorbira se odmah, ali potpuna apsorpcija traje ne više od pet minuta.
Bio sam više nego zadovoljan rezultatom akcije, alergijski dermatitis djeteta nestaje nakon 2-3 nanošenja kreme i ne pojavljuje se, Nakon nanošenja kreme svrbež prestaje, nadražena koža se ne peče, nema nelagode.

Danas sam vrlo zadovoljan što sam jednom ostavio po strani svoje sumnje i kupio ovu kremu, možda nema idealan sastav i hormonalno je sredstvo, ali koliko brzo liječi dermatitis, neću joj obraćati pažnju.

Još uvijek postoji potpuno isti lijek, ali samo u obliku masti, preporučujem ga više, budući da djeluje još brže, dovoljan je samo jedan nanos da osip i crvenilo potpuno nestanu.

Već dugi niz godina u mojoj opremi za prvu pomoć uvijek postoji, pa, samo nezamjenjiv lijek za razne ekceme, dermatitis i osipe - krema Shering-Pau Labo NV "Celestoderm-V" "s garamicinom. Liječnik nam ga je prvi put propisao kad je moje dijete imalo crvene osipe ispod koljena i kada se pojavio svrbež. Tada ih tek tada nismo razmazali, ali osipi nisu nestali, već se, naprotiv, iritacija povećala.

Tada sam sumnjao isplati li se koristiti ovu kremu ili ne, pogotovo za dijete, pogotovo jer je Internet jednostavno "zaslijepljen" negativnim kritikama o njegovoj štetnosti, a čak je i svekrva, pročitavši sastav, bila vrlo protiv. Ali, u međuvremenu, dok sam razmišljao, ta je iritacija postala samo veća, pa sam odustao od svih sumnji i kupio kremu.

Prodaje se u cijevima zapremine 30 grama, trošak takve cijevi je oko 230 grivna.

Dizajniran za upotrebu u dermatologiji, proizveden u Belgiji.

Neću nabrajati sastav, koga zanima, možete ga vidjeti na donjoj fotografiji.

Preporuča se koristiti ga kod raznih dermatitisa. Iz vlastitog iskustva mogu sa sigurnošću reći da će vam zajamčeno pomoći kod solarnog dermatitisa, alergijskog dermatitisa i ekcema koji nastaju duljim kontaktom s vodom.

Nemojte koristiti kremu za tuberkulozu kože, kožne manifestacije sifilisa, reakcije nakon cijepljenja, vodene kozice, bakterijske i gljivične infekcije kože.

Mogu ga koristiti djeca starija od dvije godine.

Treba imati na umu da sastojci kreme ulaze u krvotok i, prema tome, u majčino mlijeko. Stoga kremu ne biste trebali koristiti dulje vrijeme. Ali iz vlastitog iskustva mogu reći da ga neće biti potrebno primjenjivati ​​dulje vrijeme, budući da rezultat njegovog djelovanja postaje vidljiv nakon prve primjene, osobno meni, nisam ga morao primijeniti dulje od četiri dana.

Moguće nuspojave od upotrebe kreme Shering-Pau Labo N. V. " Celestoderm-V " s garamicinom, ali nisam primijetio takve reakcije.

Sama krema je bijele boje, vrlo je nježne teksture, izgledom i postojanošću podsjeća na šlag. Kada se nanese, ne apsorbira se odmah, ali potpuna apsorpcija traje ne više od pet minuta.
Bio sam više nego zadovoljan rezultatom akcije, alergijski dermatitis djeteta nestaje nakon 2-3 nanošenja kreme i ne pojavljuje se, Nakon nanošenja kreme svrbež prestaje, nadražena koža se ne peče, nema nelagode.

Danas sam vrlo zadovoljan što sam jednom ostavio po strani svoje sumnje i kupio ovu kremu, možda nema idealan sastav i hormonalno je sredstvo, ali koliko brzo liječi dermatitis, neću joj obraćati pažnju.

Još uvijek postoji potpuno isti lijek, ali samo u obliku masti, preporučujem ga više, budući da djeluje još brže, dovoljan je samo jedan nanos da osip i crvenilo potpuno nestanu.

Čak sam i u rodilištu nakon operacije jako patila od dermatitisa kože, zastrašujuće se sjetiti što mi je bilo na trbuhu, alergija je vjerojatno dosegla krajnju točku razvoja, cijeli je želudac bio prekriven mjehurićima tekućine. Svi su liječnici bili šokirani, nisu znali kako mi pomoći i propisali su Celestoderm mast, nakon nekoliko dana primjene poboljšanja su bila malo primjetna. Nakon otpusta, istog sam dana otišao do dermatologa, koji je bio iznenađen kad je saznao da sam došao ravno iz bolnice k njoj i odmah izjavio da nisu mazali izlijevajuće mjehuriće mašću i ova mi mast uopće neće pomoći. Napisao sam kritiku o lijeku koji mi je prepisan, ali ova je mast ostala kod mene gotovo kompletna.

Nakon što sam se u potpunosti liječio, smirio sam se da je rezultat bio prilično dobar i da je sve prošlo, ali bilo je prerano. pročitajte više o. Alergija se vratila vrlo brzo, čak i nakon konzumiranja male količine slatkiša. Tako iscrpljen snažnim svrbežom, kasno navečer otkrio sam da je lijek koji sam koristio gotov, ali postojao je još jedan, isti Celestoderm. Nakon nanošenja masti na kožu ruku i stopala, ujutro sam primijetio jasno poboljšanje. Dakle, ponekad ne mogu odoljeti da ne jedem slatkiše, još uvijek patim od manifestacije alergijskog dermatitisa, a ako se mast primijeni odmah čim se pojavi malo crvenilo, možete ih se vrlo brzo riješiti, ali mora se poštivati ​​prehrane..

I čini se da je s ovom mašću sve u redu, djeluje, bolje je ako je dermatitis u početnoj fazi. Ali, na internetu postoji toliko zastrašujućih recenzija o ovom lijeku, prvenstveno kao hormonalnom, nakon čega se stanje kože samo pogoršava, pogotovo ako se koristi dulje vrijeme, pa pokušavam ne zloupotrijebiti mast, nanosim samo tanki sloj i dugo je ne koristim. Za sebe sam odlučio ne koristiti mast kod djece, često pate od alergija i imaju crvenilo na koži. Ali, hormonalni lijekovi mogu biti ne samo korisni, već i štetni te ih treba koristiti s velikom pažnjom, čak i ako vam je to propisao liječnik. Na forumu je netko napisao o neugodnom mirisu, to nije istina. Miris je neutralan, apsolutno ne smeta. Svrbež se također prilično brzo smanjuje.

Cijena u Taškentu prilično je visoka za mast, malo više od 30 tisuća, pa je ne bih preporučio zbog visoke cijene i vjerojatnosti štete zdravlju. Ponovno ću primijetiti, nisam imao nikakvih nuspojava.

Čak sam i u rodilištu nakon operacije jako patila od dermatitisa kože, zastrašujuće se sjetiti što mi je bilo na trbuhu, alergija je vjerojatno dosegla krajnju točku razvoja, cijeli je želudac bio prekriven mjehurićima tekućine. Svi su liječnici bili šokirani, nisu znali kako mi pomoći i propisali su Celestoderm mast, nakon nekoliko dana primjene poboljšanja su bila malo primjetna. Nakon otpusta, istog sam dana otišao do dermatologa, koji je bio iznenađen kad je saznao da sam došao ravno iz bolnice k njoj i odmah izjavio da nisu mazali izlijevajuće mjehuriće mašću i ova mi mast uopće neće pomoći. Napisao sam kritiku o lijeku koji mi je prepisan, ali ova je mast ostala kod mene gotovo kompletna.

Nakon što sam se u potpunosti liječio, smirio sam se da je rezultat bio prilično dobar i da je sve prošlo, ali bilo je prerano. Alergija se vratila vrlo brzo, čak i nakon konzumiranja male količine slatkiša. Tako iscrpljen snažnim svrbežom, kasno navečer otkrio sam da je lijek koji sam koristio gotov, ali postojao je još jedan, isti Celestoderm. Nakon nanošenja masti na kožu ruku i stopala, ujutro sam primijetio jasno poboljšanje. Dakle, ponekad ne mogu odoljeti da ne jedem slatkiše, još uvijek patim od manifestacije alergijskog dermatitisa, a ako se mast primijeni odmah čim se pojavi malo crvenilo, možete ih se vrlo brzo riješiti, ali mora se poštivati ​​prehrane..

I čini se da je s ovom mašću sve u redu, djeluje, bolje je ako je dermatitis u početnoj fazi. Ali, na internetu postoji toliko zastrašujućih recenzija o ovom lijeku, prvenstveno kao hormonalnom, nakon čega se stanje kože samo pogoršava, pogotovo ako se koristi dulje vrijeme, pa pokušavam ne zloupotrijebiti mast, nanosim samo tanki sloj i dugo je ne koristim. Za sebe sam odlučio ne koristiti mast kod djece, često pate od alergija i imaju crvenilo na koži. Ali, hormonalni lijekovi mogu biti ne samo korisni, već i štetni te ih treba koristiti s velikom pažnjom, čak i ako vam je to propisao liječnik. Na forumu je netko napisao o neugodnom mirisu, to nije istina. Miris je neutralan, apsolutno ne smeta. Svrbež se također prilično brzo smanjuje.

Cijena u Taškentu prilično je visoka za mast, malo više od 30 tisuća, pa je ne bih preporučio zbog visoke cijene i vjerojatnosti štete zdravlju. Ponovno ću primijetiti, nisam imao nikakvih nuspojava.

Zdravo! Davno sam bacio ovaj alat, ali sada sam se sjetio i odlučio napisati kritiku, tako da je recenzija bez fotografije. Rok upotrebe je 4 godine. Pozadina Cijeli život patim od kože, alergična sam. Sve moje alergije uvijek su se očitovale na naborima lica i lakata (crvenilo, ljuštenje) - to je uvijek bilo tako, koliko se sjećam.
Da, znam svoje alergene - čokoladu, agrume, med, slatku sodu s bojama, jagode, a postoje i nedijagnosticirani alergeni.
A ako ne volim čokoladu toliko da patim bez nje i uopće ne volim med, onda na novogodišnjim praznicima jednostavno ne mogu biti bez mandarina! Dobro je što su ti odmori dugi i možete se prejesti mandarinama, a zatim se namazati Celestodermom =)) Šalim se, naravno, mogao sam si priuštiti mandarinu na praznike, tijekom godine - ne, ne. čitaj više, pati. Uopće nisam jeo naranče! I jako ih volim. Iskustvo s upotrebom Jedan dermatolog mi je savjetovao Celestoderm, bilo je to prije otprilike 5 godina, i uspješno sam ga koristio, jer je stvarno pomogao. Alergija je potpuno nestala za 3-4 dana (ovo je stvarno kratko vrijeme za osipe na koži).
Alergija je uvijek bila uz mene svih ovih godina i, štoviše, stabilna.
Korištenjem Celestoderma počele su se javljati alergije, nije poznato na što. Ponekad je ovo crvenilo bilo vrlo jako: sve se ljuštilo, svrbilo, pogotovo noću je bilo teško, želio sam sve raščešljati - to prije nije bio slučaj. Ali nisam mogao ni zamisliti da bi se moglo dogoditi propadanje kože zbog krivnje ove kreme!
Evo tužne priče. Evo izbavljenja! Jednom sam došao kod drugog dermatologa zbog problematične kože (a ne zbog alergija) i, od riječi do riječi, rekao mi što koristim. Dermatolog je bio šokiran što toliko dugo koristim ovaj lijek, posebno ga nanosim na lice - što se apsolutno ne smije učiniti! Ovaj dermatolog zabranio mi je upotrebu Celestoderma, uvjeravajući me da su svi moji osipi od njega. Nije se imalo što izgubiti i odustala sam od ove kreme, zaboravivši je.
Zamislite moje iznenađenje kad sam, šest mjeseci kasnije, primijetio da već nekoliko mjeseci nisam imao takvu alergiju kao prije! Sada je alergija puno blaža, osipa na koži gotovo da nema, ostao je samo alergijski rinitis, ali to se ne odnosi na Celestoderm!
Jako mi je drago što mi se koža očistila i sad točno znam u čemu je bio problem, neću više ponoviti takvu pogrešku! Zaključci + brzo ublažava svrbež, iritaciju i crvenilo + ekonomična cijev, traje šest mjeseci + ugodna konzistencija kreme, nije masna, brzo se apsorbira - hormonska - ovisnost - pojavljuje se alergija na sam lijek - alergija postaje sve izraženija svaki put - na prištići na licu Savjeti
Rezimirajući, želim reći da ne biste trebali slijepo vjerovati liječnicima, pročitati upute za uporabu i nuspojave.
Celestoderm izaziva ovisnost, ali ako ga uspijete odustati, vaši problemi s kožom mogu nestati sami od sebe, jer su nastali iz ovog lijeka, kao i kod mene!
Ako je ipak koristite, nemojte nanositi kremu na lice! Sad mi se lice razbistrilo, tako mi je drago zbog toga! Ne mogu ništa preporučiti zauzvrat, jer ne koristim ništa drugo. Samo se trudim da ne jedem naranče, med itd. =) E, ako se pojavi alergija, ona nestaje sama od sebe za nekoliko dana i točno znam do čega je došlo.
Više nemam jaku alergiju, ako se pojavi, prolazi puno brže, lakše i neprimjetnije, čak i za mene. Moje recenzije o ljekarničkoj njezi: Avene Cleanance Expert Soin krema za lice 40ml - novost koja pomaže u borbi protiv mitesera i ujednačava ten.
Avene Cleanance pročišćujuća maska ​​- maska ​​s kiselinama i piling za problematičnu kožu u jednoj bočici, dobro čisti kožu i ujednačava njezino olakšanje
Avene losion za lice blagi - tonik s izvrsnom tolerancijom, čisti najosjetljiviju kožu!
La Roche Posay Effaclar H umirujuća hidratantna krema - Savršeno uklanja nedostatke + matiranje i izvrsna hidratacija
La Roche Posay Effaclar pročišćujući pjenasti gel moje je omiljeno sredstvo za čišćenje koje je pomoglo riješiti se akni

Zdravo! Davno sam bacio ovaj alat, ali sada sam se sjetio i odlučio napisati kritiku, tako da je recenzija bez fotografije. Rok upotrebe je 4 godine. Pozadina Cijeli život patim od kože, alergična sam. Sve moje alergije uvijek su se očitovale na naborima lica i lakata (crvenilo, ljuštenje) - to je uvijek bilo tako, koliko se sjećam.
Da, znam svoje alergene - čokoladu, agrume, med, slatku sodu s bojama, jagode, a postoje i nedijagnosticirani alergeni.
A ako ne volim čokoladu toliko da patim bez nje i uopće ne volim med, onda na novogodišnjim praznicima jednostavno ne mogu biti bez mandarina! Dobro je što su ti odmori dugi i možete se prejesti mandarinama, pa se namazati Celestodermom =)) Šalim se, naravno, mogao sam si priuštiti mandarinu na praznicima, tijekom godine - ne, ne, izdržao sam. Uopće nisam jeo naranče! I jako ih volim. Iskustvo s upotrebom Jedan dermatolog mi je savjetovao Celestoderm, bilo je to prije otprilike 5 godina, i uspješno sam ga koristio, jer je stvarno pomogao. Alergija je potpuno nestala za 3-4 dana (ovo je stvarno kratko vrijeme za osipe na koži).
Alergija je uvijek bila uz mene svih ovih godina i, štoviše, stabilna.
Korištenjem Celestoderma počele su se javljati alergije, nije poznato na što. Ponekad je ovo crvenilo bilo vrlo jako: sve se ljuštilo, svrbilo, pogotovo noću je bilo teško, želio sam sve raščešljati - to prije nije bio slučaj. Ali nisam mogao ni zamisliti da bi se moglo dogoditi propadanje kože zbog krivnje ove kreme!
Evo tužne priče. Evo izbavljenja! Jednom sam došao kod drugog dermatologa zbog problematične kože (a ne zbog alergija) i, od riječi do riječi, rekao mi što koristim. Dermatolog je bio šokiran što toliko dugo koristim ovaj lijek, posebno ga nanosim na lice - što se apsolutno ne smije učiniti! Ovaj dermatolog zabranio mi je upotrebu Celestoderma, uvjeravajući me da su svi moji osipi od njega. Nije se imalo što izgubiti i odustala sam od ove kreme, zaboravivši je.
Zamislite moje iznenađenje kad sam, šest mjeseci kasnije, primijetio da već nekoliko mjeseci nisam imao takvu alergiju kao prije! Sada je alergija puno blaža, osipa na koži gotovo da nema, ostao je samo alergijski rinitis, ali to se ne odnosi na Celestoderm!
Jako mi je drago što mi se koža očistila i sad točno znam u čemu je bio problem, neću više ponoviti takvu pogrešku! Zaključci + brzo ublažava svrbež, iritaciju i crvenilo + ekonomična cijev, traje šest mjeseci + ugodna konzistencija kreme, nije masna, brzo se apsorbira - hormonska - ovisnost - pojavljuje se alergija na sam lijek - alergija postaje sve izraženija svaki put - na prištići na licu Savjeti
Rezimirajući, želim reći da ne biste trebali slijepo vjerovati liječnicima, pročitati upute za uporabu i nuspojave.
Celestoderm izaziva ovisnost, ali ako ga uspijete odustati, vaši problemi s kožom mogu nestati sami od sebe, jer su nastali iz ovog lijeka, kao i kod mene!
Ako je ipak koristite, nemojte nanositi kremu na lice! Sad mi se lice razbistrilo, tako mi je drago zbog toga! Ne mogu ništa preporučiti zauzvrat, jer ne koristim ništa drugo. Samo se trudim da ne jedem naranče, med itd. =) E, ako se pojavi alergija, ona nestaje sama od sebe za nekoliko dana i točno znam do čega je došlo.
Više nemam jaku alergiju, ako se pojavi, prolazi puno brže, lakše i nevidljivije, čak i za mene. Moje recenzije o ljekarničkoj njezi: Avene Cleanance Expert Soin krema za lice 40ml - novost koja pomaže u borbi protiv mitesera i ujednačava ten.
Avene Cleanance pročišćujuća maska ​​- maska ​​s kiselinama i piling za problematičnu kožu u jednoj bočici, dobro čisti kožu i ujednačava njezino olakšanje
Avene losion za lice blagi - tonik s izvrsnom tolerancijom, čisti najosjetljiviju kožu!
La Roche Posay Effaclar H umirujuća hidratantna krema - Savršeno uklanja nedostatke + matiranje i izvrsna hidratacija
La Roche Posay Effaclar pročišćujući pjenasti gel moje je omiljeno sredstvo za čišćenje koje je pomoglo riješiti se akni

Oh, kad se sjetim, zadrhtat ću. Bilo je to jako davno (prije 15-ak godina), tada sam imao oko 10 godina ili malo više. Tada sam živio u malom gradu koji se nalazi na obali rijeke. Rijeka nije jako velika, ali nije ni mala.
Nikad nisam vidio takve uređaje kao u svom rodnom gradu. Ljudi koji žive u neudobnim kućama bez vode (idu po bunar po vodu) peru odjeću na rijeci. Kako bi im se spriječilo da stoje do vode do koljena, dugi niz godina postavljane su drvene konstrukcije, koje su se nazivale "ispiranja". Ovo je prilično prikladan uređaj izrađen od drveta - po obodu se nalaze drvene šetnice-podovi s ogradama, a u sredini se nalazi rupa tipa bazena. U proljeće se ta konstrukcija stavlja na vodu poput splavi, veže se, ljudi se drže za ogradu i peru.
Zasto sam ja. pročitajte sve ovo i dalje kažite. Djeci je vrlo uzbudljivo plivati ​​u rijeci u blizini ovih uređaja, skakati s njih, jer nije dovoljno duboko, ali možete i plivati.
Tako smo se tako često zabavljali. Sad se sjećam i već mi se gadi. Zamislite kako različiti ljudi peru tepihe, donje rublje, odjeću i tako dalje, a onda djeca plivaju, fuu. Ali tada nismo razmišljali o tome.
Jednog lijepog dana nakon takvog "ekološki prihvatljivog" kupanja dobio sam prištić na desnoj ruci blizu palca. Pa, prištić i prištić, to je u redu, pomazan briljantno zelenom bojom i zaboravljen. Ali ovaj prištić počeo je rasti, sada nije nalikovao uobičajenom prištiću, ali imao je osjećaj kao da je tanka igla uzeta i pumpana pod kožu. Bio je velik oko centimetar i centimetar u visinu.!
Otišla sam dermatologu, on stvarno ništa nije savjetovao, samo zavoj zavojem, dezinficirati i namazati fucorcinom, jer "nepoznati prištić" nije mogao biti prepoznat, možda će proći sam od sebe.
Tada sam otišla posjetiti svoju rodbinu, tetkin suprug mi je savjetovao ovu kremu, dao ostatak tube.
Pročitala sam upute, noću sam je mazala tankim slojem, ujutro se oteklina smanjila, a nakon tri dana čireve su nestale gotovo bez traga! Istina, na sjećanju je mala mrlja.
Ovako mi je ovaj lijek pomogao da se riješim nepoznate ranice!

Oh, kad se sjetim, zadrhtat ću. Bilo je to jako davno (prije 15 godina), tada sam imao oko 10 godina ili malo više. Tada sam živio u malom gradu smještenom na obali rijeke. Rijeka nije jako velika, ali nije ni mala.
Nikad nisam vidio takve uređaje kao u svom rodnom gradu. Ljudi koji žive u neudobnim kućama bez vode (idu po bunar po vodu) peru odjeću na rijeci. Kako bi im se spriječilo da stoje do vode do koljena, dugi niz godina postavljane su drvene konstrukcije, koje su se nazivale "ispiranja". Ovo je prilično prikladan uređaj izrađen od drveta - po obodu se nalaze drvene šetnice-podovi s ogradama, a u sredini je rupa tipa bazena. Ova se konstrukcija stavlja na vodu poput splavi u proljeće, veže se, ljudi se drže za ogradu i peru.
Zašto sve ovo govorim. Djeci je vrlo uzbudljivo plivati ​​u rijeci u blizini ovih uređaja, skakati s njih, jer nije dovoljno duboko, ali možete i plivati.
Tako smo se tako često zabavljali. Sad se sjećam i već se gadim. Zamislite kako različiti ljudi peru tepihe, donje rublje, odjeću i tako dalje, a onda djeca plivaju, fuu. Ali tada nismo razmišljali o tome.
Jednog lijepog dana nakon takvog "ekološki prihvatljivog" kupanja dobio sam prištić na desnoj ruci blizu palca. Pa, prištić i prištić, to je u redu, pomazan briljantno zelenom bojom i zaboravljen. Ali ovaj prištić počeo je rasti, sada više nije nalikovao uobičajenom prištiću, ali imao je osjećaj kao da je tanka igla uzeta i pumpana pod kožu. Bio je velik oko centimetar i centimetar u visinu.!
Otišla sam dermatologu, on stvarno ništa nije savjetovao, samo zavoj zavojem, dezinficirati i namazati fucorcinom, jer "nepoznati prištić" nije mogao biti prepoznat, možda će proći sam od sebe.
Tada sam otišla posjetiti svoju rodbinu, tetkin suprug mi je savjetovao ovu kremu, dao ostatak cijevi.
Pročitao sam upute, mazao ga noću tankim slojem, ujutro se oteklina smanjila, a nakon tri dana čireve su nestale gotovo bez traga! Istina, na sjećanju je mala mrlja.
Ovako mi je ovaj lijek pomogao da se riješim nepoznate ranice!

Nedavno sam otkrio kakav je byaka - ružičasti lišaj! Stvar koja je bezopasna za zdravlje, ali s estetskog gledišta - ne previše ugodna!
Povratne informacije sastojat će se od dva dijela: Priča o problemu, t.j. o ružičastom lišaju
Tretman kremom Celestoderm-V❀O PINK LISHEE, on je također GIBERAKako to izgleda? To su male mrlje nepravilnog oblika, crvene ili ružičaste, koža je na tim mjestima suša i zategnutija. Osoba se može jednom u životu razboljeti od nje.
Uzroci bolesti: Nakon što sam prebolio ARVI (nakon što sam uzeo strašni antibiotik Amoksicilin, već se bojim ove kratice) U pozadini općeg zdravlja Je li ružičasti lišaj zarazan? - Ne, lišajeva rozacea nije zarazna i ne prenosi se ni na koji način, čak i ako je trljate o susjeda. haha
Kakva je nelagoda s ružičastim lišajevima? Nelagoda zaključuje. i dalje se čita samo na suhoći onih područja na kojima se lišaj očitovao, a čisto izvana nije estetski ugodan. Nema svrbeža, nema iritacije, samo crvenilo.
Kako liječiti? Prvo što će liječnik reći jest da to NE možete liječiti, glavno je ne iritirati: tabu na bodljikave i pletene stvari, na vrlo usku odjeću koja se može trljati, odbiti pranje krpom i gelovima, umivanje sapunom rukama, ako lišaj na području koje brijete nije napravite to i idealno slijedite hipoalergenu prehranu
Proces zacjeljivanja u mom bi slučaju trajao oko 2 mjeseca, a ja sam imao sitna mjesta. A ako liječite? Ipak, želio sam se što prije riješiti tih mrlja na tijelu, a osim toga postojao je strah da će se oni proširiti na otvorena područja tijela koja odjeća više neće moći sakriti od znatiželjnih očiju.
Cijena za 15 ml. LIJEČENJE KREMOM Celestoderm-VV Liječnik-dermatolog propisao je kremu "Celestoderm-V". Lijek je hormonalni, s antibiotikom u sastavu, pa je bolje ne samoliječiti se, već se obratiti stručnjaku!
Također, nemojte se zanositi tretmanom, dovoljno je da mrlje izgube crvenilo i suhoća nestane, zatim postanu bijele ili smeđe i potpuno nestaju u procesu obnove kože!
Prije
Liječenje sam započela 10. dana nakon pojave lišajeva. Dva dana sam samo pomislila da je to reakcija na novu pjenu za tuširanje, a zatim sam pričekala sastanak s liječnikom.
Kremu sam nanosila 2-3 puta na čistu kožu, u tankom sloju - 8 dana. Crvenilo se primjetno smanjilo već 4. dana.
Još 4-6 dana kremu sam mazala jednom dnevno, ujutro, u principu, to je već moglo biti izostavljeno.
Do / 10. dana korištenja kreme
Tako sam potrošila punu epruvetu od 15 ml.
Mjesec dana kasnije, svi tragovi mrlja su nestali!... Ako se bojite hormonskog sredstva s antibiotikom, tada se možete suzdržati od liječenja, poštujući gornja pravila! Ali u mom primjeru bilo je malih mrlja na onim dijelovima tijela koje je lako sakriti odjećom (trbuh, bedra), radi interesa, u tražilicu unesite "ružičastu lišajevsku fotografiju" i pogledajte kakve razmjere to može potrajati - malo ugodno!
Moj želudac 10. dana ✰ VITAMINI za zdravlje kože, kose, noktiju: dodatak prehrani Spirulina VEL (mikroalge) Complivit sa SELENIJOM
Vitamini za opekline i imunitet Aquion Vetoron-E Vitamini za nokte, kosu i kožu "VITASHARM"

Nedavno sam otkrio kakav je byaka - ružičasti lišaj! Stvar koja je bezopasna za zdravlje, ali s estetskog gledišta - ne previše ugodna!
Povratne informacije sastojat će se od dva dijela: Priča o problemu, t.j. o ružičastom lišaju
Tretman kremom Celestoderm-V❀O PINK LISHEE, on je također GIBERAKako to izgleda? To su male mrlje nepravilnog oblika, crvene ili ružičaste, koža je na tim mjestima suša i zategnutija. Osoba se može jednom u životu razboljeti od nje.
Uzroci bolesti: Nakon što sam prebolio ARVI (nakon što sam uzeo strašni antibiotik Amoksicilin, već se bojim ove kratice) U pozadini općeg zdravlja Je li ružičasti lišaj zarazan? - Ne, lišajeva rozacea nije zarazna i ne prenosi se ni na koji način, čak i ako je trljate o susjeda. haha
Kakva je nelagoda s ružičastim lišajevima? Nelagoda leži samo u suhoći onih područja na kojima se lišaj očitovao, a čisto izvana nije estetski ugodan. Nema svrbeža, nema iritacije, samo crvenilo.
Kako liječiti? Prvo što će liječnik reći jest da to NE možete liječiti, glavno je ne iritirati: tabu na bodljikave i pletene stvari, na vrlo usku odjeću koja se može trljati, odbiti pranje krpom i gelovima, umivanje sapunom rukama, ako lišaj na području koje brijete nije napravite to i idealno slijedite hipoalergenu prehranu
Proces zacjeljivanja u mom bi slučaju trajao oko 2 mjeseca, a ja sam imao sitna mjesta. A ako liječite? Ipak, želio sam se što prije riješiti tih mrlja na tijelu, osim toga, postojala je bojazan da će se proširiti na otvorena područja tijela koja odjeća više neće moći sakriti od znatiželjnih očiju.
Cijena za 15 ml. LIJEČENJE KREMOM Celestoderm-VV Liječnik-dermatolog propisao je kremu "Celestoderm-V". Lijek je hormonalni, s antibiotikom u sastavu, pa je bolje ne samoliječiti se, već se obratiti stručnjaku!
Također, nemojte se zanositi tretmanom, dovoljno je da mrlje izgube crvenilo i suhoća nestane, zatim postanu bijele ili smeđe i potpuno nestaju u procesu obnove kože!
Prije
Liječenje sam započela 10. dana nakon pojave lišajeva. Dva dana sam samo pomislila da je to reakcija na novu pjenu za tuširanje, a zatim pričekala sastanak s liječnikom.
Kremu sam nanosila 2-3 puta na čistu kožu, u tankom sloju - 8 dana. Crvenilo se primjetno smanjilo već 4. dana.
Još 4-6 dana mazala sam kremu jednom dnevno, ujutro, u principu to već nije moglo biti učinjeno.
Do / 10. dana korištenja kreme
Tako sam potrošila punu epruvetu od 15 ml.
Mjesec dana kasnije, svi tragovi mrlja su nestali!... Ako se bojite hormonskog sredstva s antibiotikom, tada se možete suzdržati od liječenja, poštujući gornja pravila! Ali u mom primjeru bilo je malih mrlja na onim dijelovima tijela koje je lako sakriti odjećom (trbuh, bedra), radi interesa, u tražilicu unesite "ružičastu lišajevsku fotografiju" i pogledajte kakve razmjere to može potrajati - malo ugodno!
Moj želudac 10. dana ✰ VITAMINI za zdravlje kože, kose, noktiju: dodatak prehrani Spirulina VEL (mikroalge) Complivit sa SELENIJOM
Vitamini za opekline i imunitet Aquion Vetoron-E Vitamini za nokte, kosu i kožu "VITASHARM"

Ljeto. Toplina. Znojna mala beba u peleni - pozdrav dermatitis na kraju! Dok su birali pravi lijek, dermatitis se razvio u čir nalik novčiću. Za samo nekih 1,5 tjedana. Isprobali smo puno stvari, na kraju je u pomoć priskočio pedijatar i propisao ovu divnu kremu. Da budemo iskreni, ovu smo kremu nanosili na bebinu kožu s nepovjerenjem. A onda se dogodilo ČUDO! Sljedeći dan nakon primjene u području prepona, ekcem je prepolovljen. To je bilo vidljivo golim okom. I trećeg dana na mjestu "rupa" pojavila se nova ružičasta koža. Možda ova belgijska krema nije prikladna za sve, ali vrijedi je probati kad su druga sredstva nemoćna. Budite oprezni pri kupnji, jer ipak postoje neke kontraindikacije, kao i kod mnogih drugih lijekova. Nije više. Čitaj više!

Ljeto. Toplina. Znojna mala beba u peleni - pozdrav dermatitis na kraju! Dok su birali pravi lijek, dermatitis se razvio u čir nalik novčiću. Za samo nekih 1,5 tjedana. Isprobali smo puno stvari, na kraju je u pomoć priskočio pedijatar i propisao ovu divnu kremu. Da budemo iskreni, ovu smo kremu nanosili na bebinu kožu s nepovjerenjem. A onda se dogodilo ČUDO! Sljedeći dan nakon primjene u području prepona, ekcem je prepolovljen. To je bilo vidljivo golim okom. I trećeg dana, umjesto rupa pojavila se nova ružičasta koža. Možda ova belgijska krema nije prikladna za sve, ali vrijedi je probati kad su druga sredstva nemoćna. Budite oprezni pri kupnji, jer ipak postoje neke kontraindikacije, kao i kod mnogih drugih lijekova. Nemojte biti bolesni!

Prije tri godine na rukama mi se pojavio nepoznati osip koji me jako svrbio, mjehurići su pukli i pojavili su se novi..
Mislim da je to bila alergijska reakcija, ali ne mogu se sjetiti čega. Otišli smo kod dermatologa, nitko zapravo nije mogao savjetovati ništa učinkovito. I ovdje je jedan liječnik čisto slučajno spomenuo da možete isprobati i ovu kremu (koju jednostavno nismo probali). Kupljeno u ljekarni, negdje par dana je pomazano i osip je počeo polako nestajati. Sad, ako se malo pojavim, onda se odmah mažem i nema problema. Izvrsna krema, ali svejedno, naravno, uvijek trebate posjetiti liječnike, jer samoliječenje može dovesti do negativnih posljedica.

Prije tri godine na rukama mi se pojavio nepoznati osip koji me jako svrbio, mjehurići su pukli i pojavili su se novi..
Mislim da je to bila alergijska reakcija, ali ne mogu se sjetiti čega. Otišli smo kod dermatologa, nitko zapravo nije mogao savjetovati ništa učinkovito. I ovdje je jedan liječnik čisto slučajno spomenuo da možete isprobati i ovu kremu (koju jednostavno nismo probali). Kupljeno u apoteci, negdje par dana je pomazano i osip je počeo polako nestajati. Sad, ako se malo pojavim, onda se odmah mažem i nema problema. Izvrsna krema, ali svejedno, naravno, uvijek trebate posjetiti liječnike, jer samoliječenje može dovesti do negativnih posljedica.

Na licu sam imao najjaču iritaciju. bili na dachi, a voda je vrlo tvrda nakon što se nekoliko puta na licu ispralo svrbežno crvenilo. Ne znam što bih mazala s prijateljicom koja je savjetovala kremu od celestoderma i nije se prevarila par dana sve je prošlo i nije ostao trag. sad ga uvijek imam pri ruci. vrlo dobra stvar. a cijena nije jako skupa.

Na licu sam imao najjaču iritaciju. bili na dachi, a voda je vrlo tvrda nakon što se nekoliko puta na licu ispralo svrbežno crvenilo. Ne znam što bih mazala s mojom prijateljicom koja je savjetovala kremu od celestoderma i nije se prevarila par dana sve je prošlo, a ni traga nije ostalo. sad ga uvijek imam pri ruci. vrlo dobra stvar. a cijena nije jako skupa.

Dobar dan svim mojim čitateljima, gostima web stranice Otzovik i svim mojim prijateljima. Želim podijeliti s vama svoje iskustvo korištenja jednog lijeka - ovo je krema za vanjsku upotrebu Celestoderm-B

Od djetinjstva patim od alergija, osipi su mi bili po cijelom tijelu, pa čak i na licu u neko doba. No, na kraju, oko 18. godine, osip je ostao samo na dlanovima..
Još uvijek ne mogu sa sigurnošću biti siguran koji su to osipi na koje moje tijelo tako snažno reagira.
Nekako u posljednje 2-3 godine gotovo da nije bilo osipa, bilo mi je toliko drago da je ta gadna stvar napokon prošla (dermatitis, neurodermatitis, atopijski dermatitis - čim se ti osipi ne zovu), ali jednog dana sve se opet pojavilo i s nekom strašnom snagom.
Idite kod liječnika po mene vrlo dobro. Još uvijek nisam htjela čitati, jer kod kuće ima male djece i nema nikoga s kime bih mogla otići, te sam odlučila potražiti neku mast na internetu. I tako sam naišla na Kremu za vanjsku upotrebu Celestoderm-B. Pročitao sam puno dobrih kritika.

Jedino me jako zbunilo da je krema hormonalna. Za kremu sam platio gotovo 320 rubalja, što mislim da nije baš jeftino. Ali polagao sam velike nade u njega.
3 dana su svi osipi na dlanovima nestali, što sam naravno bila iznenađena. Ali moje iznenađenje je brzo prošlo. Kad sam prestala mazati ruke ovom kremom, nakon 1 dana pojavila se ista slika - osip se opet pojavio.
Ukratko, koža se vrlo brzo navikne na ovu kremu, pa je ne savjetujem koristiti, možda možete zacijeliti jako velike rane, a zatim prijeći na jednostavniju kremu, bez hormona.

Dobar dan svim mojim čitateljima, gostima web stranice Otzovik i svim mojim prijateljima. Želim podijeliti s vama svoje iskustvo korištenja jednog lijeka - ovo je krema za vanjsku upotrebu Celestoderm-B

Od djetinjstva patim od alergija, osipi su mi bili po cijelom tijelu, pa čak i na licu u neko doba. No, na kraju, oko 18. godine, osip je ostao samo na dlanovima..
Još uvijek ne mogu sa sigurnošću biti siguran koji su to osipi na koje moje tijelo tako snažno reagira.
Nekako u posljednje 2-3 godine gotovo da nije bilo osipa, bilo mi je toliko drago da je ta gadna stvar napokon prošla (dermatitis, neurodermatitis, atopijski dermatitis - čim se ti osipi ne zovu), ali jednog dana sve se opet pojavilo i s nekom strašnom snagom.
Zaista nisam željela ići liječniku, jer je kod kuće bilo male djece i nije bilo nikoga s kim bih ih mogao ostaviti, a ja sam odlučila potražiti neku mast na internetu. I tako sam naišla na Kremu za vanjsku upotrebu Celestoderm-B. Pročitao sam puno dobrih kritika.

Jedino me jako zbunilo da je krema hormonalna. Za kremu sam platio gotovo 320 rubalja, što mislim da nije baš jeftino. Ali polagao sam velike nade u njega.
3 dana su svi osipi na dlanovima nestali, što sam naravno bila iznenađena. Ali moje iznenađenje je brzo prošlo. Kad sam prestala mazati ruke ovom kremom, nakon 1 dana pojavila se ista slika - osip se opet pojavio.
Ukratko, koža se vrlo brzo navikne na ovu kremu, pa je ne savjetujem koristiti, možda možete zacijeliti jako velike rane, a zatim prijeći na jednostavniju kremu, bez hormona.

Ljeto još nije došlo, a lice mi je već postalo crveno!
Solarni dermatitis.
Cijelo je lice užasno svrbjelo i boljelo.
Koža je ispucala, ljušti se i svrbi.
Tijekom noći počešljao sam cijelo lice do krvavih ogrebotina.
Fizionomija je upravo tamo natekla. Izgubljeni san. Dugo sam pretraživao Internet. Pronašla sam kritike o kremi Celestoderm-B. Otrčala sam u ljekarnu odmah navečer i kupila je.
Širite je na ulicu. Došao sam kući i odmah zaspao. Svrbež je nestao, koža je savršeno hidratizirana. Do večeri se crvenilo malo smirilo i golemo mjesto od nosa do brade i od jednog uha do drugog počelo je zacjeljivati. Drugi dan sam već mogla nanijeti podlogu.
Ništa se nije uštipnulo i nije se vidjelo.
Općenito, krema je samo mego!

Ljeto još nije došlo, a lice mi je već postalo crveno!
Solarni dermatitis.
Cijelo je lice užasno svrbjelo i boljelo.
Koža je ispucala, ljušti se i svrbi.
Tijekom noći počešljao sam cijelo lice do krvavih ogrebotina.
Fizionomija je upravo tamo natekla. Izgubljeni san. Dugo sam pretraživao Internet. Pronašla sam kritike o kremi Celestoderm-B. Otrčala sam u ljekarnu odmah navečer i kupila je.
Širite je na ulicu. Došao sam kući i odmah zaspao. Svrbež je nestao, koža je savršeno hidratizirana. Do večeri se crvenilo malo smirilo i golemo mjesto od nosa do brade i od jednog uha do drugog počelo je zacjeljivati. Drugi dan sam već mogla nanijeti podlogu.
Ništa se nije uštipnulo i nije se vidjelo.
Općenito, krema je samo mego!

Nakon vojske, moj suprug boluje od kožne bolesti. Liječnici mu dijagnosticiraju dermatitis. Svakih šest mjeseci odlazi u bolnicu s tim problemom. Uzimaju mu puno testova i prepisuju gomilu lijekova. uključujući injekcije. Ovaj tretman traje samo pola godine..

Strpljenja mi je ponestalo i odlučio sam sam otkriti koja je to bolest i kako je liječiti. Gledao sam TV projekt „Živjeti zdravo“. To je serija u kojoj su pokazali i detaljno opisali od čega se dermatitis pojavljuje i kako ga liječiti.

Nakon pregleda kompletnih podataka. Počela sam liječiti svog supruga. Kupila sam mu kremu koja sadrži betametazon. Ispostavilo se da je takva krema Cream Shering-Plough Labo N. V. "Celestoderm-V" ". U prvim danima simptomi dermatitisa počeli su popuštati. Suprug završava kurs liječenja i sve njegove čireve su nestale.

. pročitajte više> Važno. Ne propustite kurs liječenja, ili je cijeli tretman bio uzaludan.

Nakon vojske, moj suprug boluje od kožne bolesti. Liječnici mu dijagnosticiraju dermatitis. Svakih šest mjeseci odlazi u bolnicu s tim problemom. Uzimaju mu puno testova i prepisuju gomilu lijekova. uključujući injekcije. Ovaj tretman traje samo pola godine..

Strpljenja mi je ponestalo i odlučio sam sam otkriti koja je to bolest i kako je liječiti. Gledao sam TV projekt „Živjeti zdravo“. To je serija u kojoj su pokazali i detaljno opisali od čega se dermatitis pojavljuje i kako ga liječiti.

Nakon pregleda kompletnih podataka. Počela sam liječiti svog supruga. Kupila sam mu kremu koja sadrži betametazon. Ispostavilo se da je takva krema Cream Shering-Plough Labo N. V. "Celestoderm-V" ". U prvim danima simptomi dermatitisa počeli su popuštati. Suprug završava kurs liječenja i sve njegove čireve su nestale.

Važno. Ne propustite kurs liječenja ili je sav tretman bio uzaludan.

Dijete često ima alergijski dermatitis. Isprobali smo mnogo masti. Svi su vrlo skupi.

Celestoderm je ugodno iznenadio cijenom od 250 rubalja. Krema je hormonska pa je koristite oprezno. To se također događa u obliku masti, ovo je aktivniji oblik. Stoga sam za dijete odlučila uzeti kremu koja se također razlikuje po tome što se bolje upija. Ne ostavlja tragove na odjeći.

Koristi se kod djece od 6 mjeseci. U usporedbi s istim Advantanom, ima odličan učinak. Svrbež kože nestaje nakon 1-2 puta upotrebe. Istina, djeca ne bi smjela koristiti ovaj lijek dulje od 5 dana.

Također se koristi u liječenju ekcema, psorijaze.

Dijete često ima alergijski dermatitis. Isprobali smo mnogo masti. Svi su vrlo skupi.

Celestoderm je ugodno iznenadio cijenom od 250 rubalja. Krema je hormonska pa je koristite oprezno. To se također događa u obliku masti, ovo je aktivniji oblik. Stoga sam za dijete odlučila uzeti kremu koja se također razlikuje po tome što se bolje upija. Ne ostavlja tragove na odjeći.

Koristi se kod djece od 6 mjeseci. U usporedbi s istim Advantanom, ima odličan učinak. Svrbež kože nestaje nakon 1-2 puta upotrebe. Istina, djeca ne bi smjela koristiti ovaj lijek dulje od 5 dana.

Također se koristi u liječenju ekcema, psorijaze.

Kad sam počeo imati problema s kožom na rukama, tada nisam obraćao pažnju na to, mislio sam da sam alergičan na sapun ili prah.

U početku je sve počelo sa svrbežom, počeo sam češljati sve prste, a zatim crvenilo koje se razvilo u beskrajne pucajuće mjehuriće.
Posjet dermatologu nije se dugo čekao. Liječnik s dijagnozom ekcema.
Pokazalo se da su svi lijekovi koje je propisao dermatolog bili neučinkoviti, tada sam odlučila sama riješiti svoj problem.
Na inzistiranje prijatelja odlučio sam isprobati kremu Celestoderm-B s Garamidinom.

Budući da je mast skupa, mislila sam da će mi stvarno pomoći da se nosim sa svojim problemom..
Nakon što sam prvi put pomazala ruke, primijetila sam da je crvenilo postalo manje, mjehurići su nestali, a nakon drugog puta. čitaj tako općenito, koža mi je postala kao i prije, glatka i svilenkasta.
Čim mi je bilo drago što mi je krema pomogla riješiti problem, nakon tri dana sve je krenulo ispočetka, crvenilo, mjehurići i sve ostale posljedice.
Još jedno iznenađenje bilo je da je mast također hormonska.
Kupila sam tubu od 15g, nije dovoljno dugo.
Zaključak jedan skupa je mast, ali ne pomaže zauvijek se riješiti takve pošasti kao što je ekcem.

Kad sam počeo imati problema s kožom na rukama, tada nisam obraćao pažnju na to, mislio sam da sam alergičan na sapun ili prah.

U početku je sve počelo sa svrbežom, počeo sam češljati sve prste, a zatim crvenilo koje se razvilo u beskrajne pucajuće mjehuriće.
Posjet dermatologu nije se dugo čekao. Liječnik s dijagnozom ekcema.
Pokazalo se da su svi lijekovi koje je propisao dermatolog bili neučinkoviti, tada sam odlučila sama riješiti svoj problem.
Na inzistiranje prijatelja odlučio sam isprobati kremu Celestoderm-B s Garamidinom.

Budući da je mast skupa, mislila sam da će mi stvarno pomoći da se nosim sa svojim problemom..
Nakon što sam prvi put pomazala ruke, primijetila sam da crvenilo postaje manje, mjehurići nestaju, a nakon drugog puta, općenito, koža mi postaje kao prije, glatka i svilenkasta.
Samo mi je bilo drago što mi je krema pomogla riješiti moj problem, jer nakon tri dana sve je krenulo ispočetka, crvenilo, mjehurići i sve druge posljedice.
Još jedno iznenađenje bilo je da je mast također hormonska..
Kupila sam tubu od 15g, uopće ne traje dugo.
Zaključak jedan skupa je mast, ali ne pomaže zauvijek se riješiti takve pošasti kao što je ekcem.

Upoznala sam se s ovom kremom pod ne baš ugodnim okolnostima. Moj suprug ima psorijazu. Liječi se dugo i ne baš uspješno. Pripisivali su mu se mnogi različiti lijekovi. Ali i sam kaže da mu ova krema dobro pomaže. Prirodno, on u ovom slučaju liječi samo rane i naslage na rukama..
Ruke su se počele barem savijati u rukama, inače suprug, zbog krvavih rana, jednostavno nije mogao raditi. Krema sigurno nije skupa, ali puno se troši, jer je trebate puno nanositi, inače nema učinka. Nakon završetka tečaja liječenja ovom kremom i drugim sredstvima, naravno, razdoblje pogoršanja psorijaze jenjava. Ali prirodno samo liječi.
Dobro je što ova krema pomaže njenom suprugu. Napokon, ljudi s psorijazom vrlo su teški.

Upoznala sam se s ovom kremom pod ne baš ugodnim okolnostima. Moj suprug ima psorijazu. Liječi se dugo i ne baš uspješno. Pripisivali su mu se mnogi različiti lijekovi. Ali i sam kaže da mu ova krema dobro pomaže. Prirodno, on u ovom slučaju liječi samo rane i naslage na rukama..
Ruke su se počele barem savijati u rukama, inače suprug, zbog krvavih rana, jednostavno nije mogao raditi. Krema sigurno nije skupa, ali puno se troši, jer je trebate puno nanositi, inače nema učinka. Nakon završetka tečaja liječenja ovom kremom i drugim sredstvima, naravno, razdoblje pogoršanja psorijaze jenjava. Ali prirodno samo liječi.
Dobro je što ova krema pomaže njenom suprugu. Napokon, ljudi s psorijazom vrlo su teški.

Ovu je mast dermatolog propisao mom suprugu kad je dobio ekcem. No, nažalost, učinka je bilo malo, pa čak i ako jest, nakon završetka aplikacije, ranica se ponovno vratila. Stoga ga je prestao koristiti i stavio u udaljenu kutiju..
Nakon nekog vremena na mojim rukama pojavio se kontaktni dermatitis i odlučila sam isprobati ovu mast na sebi. Čudno, rezultat se nije dugo čekao. Nakon druge aplikacije primijetio sam poboljšanja i nakon nekoliko dana sve je potpuno nestalo. Upravo sam ostala bez masti, pa se nije imalo čime mazati da bi se održao učinak. I nekoliko dana kasnije, ranica mi se vratila. Odnosno, učinak je kratko trajao, ali bio je. Možda jednostavno nije zacijelila.

Općenito, o tome nemam određeno mišljenje. pročitajte više o ovoj masti, jer je bilo pozitivnog učinka, negativnog i neutralnog. Rekao bih da ako ne postoji alternativa, pokušajte, ali prije toga se obratite liječniku.

Ovu je mast dermatolog propisao mom suprugu kad je dobio ekcem. No, nažalost, učinka je bilo malo, pa čak i ako jest, nakon završetka aplikacije, ranica se ponovno vratila. Stoga ga je prestao koristiti i stavio u udaljenu kutiju..
Nakon nekog vremena na mojim rukama pojavio se kontaktni dermatitis i odlučila sam isprobati ovu mast na sebi. Čudno, rezultat se nije dugo čekao. Nakon druge aplikacije primijetio sam poboljšanja i nakon nekoliko dana sve je potpuno nestalo. Upravo sam ostala bez masti, pa se nije imalo čime mazati da bi se održao učinak. I nekoliko dana kasnije, ranica mi se vratila. Odnosno, učinak je kratko trajao, ali bio je. Možda jednostavno nije zacijelila.

Općenito, nemam određeno mišljenje o ovoj masti, budući da je došlo do pozitivnog učinka, negativnog i neutralnog. Rekao bih da ako ne postoji alternativa, pokušajte, ali prije toga se obratite liječniku.

Mnogi ljudi imaju problema s kožom, u mom slučaju bilo je dosadnih i odvratnih akni. Otprilike godinu dana pokušavao sam ih pobijediti upotrebom svih mogućih sredstava, klerazila, propelera, salicilnih alkohola, i tako dalje i tako dalje..

Ništa od ovoga nije malo pomoglo. Osobno sam se uvjerio da još uvijek postoje trenuci kada je bolje otići liječniku. Ni sam se ne razbolim i uopće ne idem u bolnicu, osim ako ne moram proći fluorografiju ili liječnički pregled. Stoga sam si pokušao pomoći navodno radnim sredstvima, a također sam mislio da će samoliječenje biti jeftinije..

Ništa slično ovome. Iako krema Celestoderm s nečim košta 200 rubalja, radi već dva dana. Nakon 5 dana korištenja, moje lice opet izgleda normalno, kao prije godinu dana.

O Pročitajte više proizvoda na recept, pa ima smisla otići dermatologu. Idite jednom na sastanak, kupite kremu i za tjedan dana uživat ćete u daljnjem životu)

Vjerujte i provjerite. I ne vjerujte medijima koji se oglašavaju na televiziji. Zakon oglašavanja takav je da dobrim stvarima nije potrebno oglašavanje, a loše se neprestano oglašavaju kako bi ih se " čulo "i tako nametnulo. Morate naučiti cijeniti svoje vrijeme i novac..

Sve zdravlje! Hvala na pažnji. Zaista se nadam da će moja recenzija barem nekome pomoći.

Pozdrav, Mihail.

Mnogi ljudi imaju problema s kožom, u mom slučaju bilo je dosadnih i odvratnih akni. Otprilike godinu dana pokušavao sam ih pobijediti upotrebom svih mogućih sredstava, klerazila, propelera, salicilnih alkohola, i tako dalje i tako dalje..

Ništa od ovoga nije malo pomoglo. Osobno sam se uvjerio da još uvijek postoje trenuci kada je bolje otići liječniku. Ni sam se ne razbolim i uopće ne idem u bolnicu, osim ako ne moram proći fluorografiju ili liječnički pregled. Stoga sam si pokušao pomoći navodno radnim sredstvima, a također sam mislio da će samoliječenje biti jeftinije..

Ništa slično ovome. Krema Celestoderm, iako s nečim košta 200 rubalja, djelotvorna je već dva dana. Nakon 5 dana korištenja, moje lice opet izgleda normalno, kao prije godinu dana.

Roba se izdaje prema liječničkom receptu, pa ima smisla otići dermatologu. Idite jednom na sastanak, kupite kremu i za tjedan dana uživat ćete u daljnjem životu)

Vjerujte i provjerite. I ne vjerujte medijima koji se oglašavaju na televiziji. Zakon oglašavanja takav je da dobrim stvarima nije potrebno oglašavanje, a loše se neprestano oglašavaju kako bi ih se " čulo "i tako nametnulo. Morate naučiti cijeniti svoje vrijeme i novac.

Sve zdravlje! Hvala na pažnji. Zaista se nadam da će moja recenzija barem nekome pomoći.

Pozdrav, Mihail.

Dugo sam razmišljao da napišem ili ne napišem ovu recenziju. Odlučio sam se samo zato što će možda moja recenzija nekome biti korisna, u nadi da će barem netko naučiti na tuđim pogreškama.

Ukratko malo pretpovijesti, da se ne umara. Prije 7 godina dijagnosticirana mi je parapsorijaza, liječnik je dugo sumnjao u dijagnozu, ali ipak se složio oko toga. Liječenje nije pomoglo, ali srećom sve je prošlo i lako se zaboravilo. A sada, nakon 7 godina remisije, pozdrav svima, ispočetka. Već je drugi dermatolog nakon pregleda dijagnosticirao psorijatične erupcije - nejasnu neku vrstu dijagnoze, koja nije specifična (ali sada ne o tome). I on mi je propisao ovu mast, zajedno s drugim lijekovima.
Znala sam da je mast hormonska i čak sam od nekoga čula da nije dobra. Ali budući da je osip ovaj put bio na licu. da bih pročitao još više, odlučio sam upotrijebiti ovu mazyukalku. Umoran od hodanja s užasnom fizijamijom i zastrašivanja ljudi. Neću prenositi fotografije, uštedjet ću živce čitateljima.)
Reći ću da se učinak ne čeka dugo - već za jedan dan psor mjesta su mi počela blijedjeti, svrbež je nestao. I nakon 3 dana, općenito, lice je sve očišćeno, kao da se ništa nije dogodilo. Jednako dobro očišćeni su i vrat i prsa. Ostatak tijela nije reagirao na mast, u najboljem slučaju mjesta su ponegdje samo problijedila i to je to..
Sada je sedmodnevni tečaj došao do kraja. Zadovoljna sam, sretna, čistog lica i bez obzira je li moje tijelo zamrljano poput leoparda, nekako se mogu nositi s njim prije sezone bikinija. Mislio sam, ali rano sam bio sretan.
Otprilike 3-4 dana nakon posljednjeg, da tako kažem, razmaza, počeo sam primjećivati ​​da su mi se mrlje na licu počele vraćati. I ne samo da su se sva mjesta za nekoliko dana vratila na svoje mjesto, već su i razbacana nova kako ne biste poželjeli neprijatelja. E, moja.
Unatoč činjenici da postoje tako izravne sve pozitivne kritike za ovaj lijek, na Internetu postoji vrlo loša reputacija o ovoj i sličnoj hormonalnoj mazyukalki.
Prvo, ne možete naglo baciti ovu namazanu mast. Potrebno je postupno se riješiti hormona, ako ste ih već odlučili koristiti.
Drugo, mnogi ljudi koji pate od psore, ekcema, neurodermatitisa i drugih neizlječivih Byaka primjećuju pogoršanje stanja kože nakon ukidanja hormonskih masti, postaje još gore nego što je bilo prije tretmana, što sam i provjerio na sebi (budalo!).
Neću više dodirivati ​​hormonske masti, bolje je dugotrajno nehormonsko liječenje nego takav pseudo-učinak.

Dugo sam razmišljao da napišem ili ne napišem ovu recenziju. Odlučio sam se samo zato što će možda moja recenzija nekome biti korisna, u nadi da će barem netko naučiti na tuđim pogreškama.

Ukratko malo pretpovijesti, da se ne umara. Prije 7 godina dijagnosticirana mi je parapsorijaza, liječnik je dugo sumnjao u dijagnozu, ali ipak se složio oko toga. Liječenje nije pomoglo, ali srećom sve je prošlo i lako se zaboravilo. A sada, nakon 7 godina remisije, pozdrav svima, ispočetka. Već je drugi dermatolog nakon pregleda dijagnosticirao psorijatične erupcije - nejasnu neku vrstu dijagnoze, koja nije specifična (ali sada ne o tome). I on mi je propisao ovu mast, zajedno s drugim lijekovima.
Znala sam da je mast hormonska i čak sam od nekoga čula da nije dobra. Ali budući da su osipi ovaj put bili na licu u velikim količinama, ipak sam odlučio koristiti ovu mast. Umoran od hodanja s užasnom fizijamijom i zastrašivanja ljudi. Neću prenositi fotografije, uštedjet ću živce čitateljima.)
Reći ću da se učinak ne čeka dugo - već za jedan dan psor mjesta su mi počela blijedjeti, svrbež je nestao. I nakon 3 dana, općenito, lice je sve očišćeno, kao da se ništa nije dogodilo. Jednako dobro očišćeni su i vrat i prsa. Ostatak tijela nije reagirao na mast, u najboljem slučaju mjesta su ponegdje samo problijedila i to je to..
Sada je sedmodnevni tečaj došao do kraja. Zadovoljna sam, sretna, čistog lica i bez obzira na to je li mi cijelo tijelo zamrljano poput leoparda, nekako se mogu nositi s njim prije sezone bikinija. Mislio sam, ali rano sam bio sretan.
Otprilike 3-4 dana nakon posljednjeg, da tako kažem, razmaza, počeo sam primjećivati ​​da su mi se mrlje na licu počele vraćati. I ne samo da su se sva mjesta za nekoliko dana vratila na svoje mjesto, već su i razbacana nova kako ne biste poželjeli neprijatelja. E, moja.
Unatoč činjenici da su sve pozitivne kritike o ovom lijeku tako izravne, na Internetu postoji vrlo loša slava o ovoj i sličnoj hormonalnoj mazyukalki.
Prvo, ne možete je naglo baciti namazanu ovom mašću. Potrebno je postupno se riješiti hormona, ako ste ih već odlučili koristiti.
Drugo, mnogi ljudi koji pate od psore, ekcema, neurodermatitisa i drugih neizlječivih Byaka primjećuju pogoršanje stanja kože nakon ukidanja hormonskih masti, postaje još gore nego što je bilo prije tretmana, što sam i provjerio na sebi (budalo!).
Neću više dodirivati ​​hormonske masti, bolje je dugotrajno nehormonsko liječenje nego takav pseudo-učinak.

Kupio sam ga prema savjetu. Često imam ekcem na rukama, točno na dlanovima, prstima. Samo je crvena i svrbi, a zatim se suši, ljušti se, puca. Ukratko kapeti. I tako cijelu jesen i zimu.
Koristila sam različite kreme.
Najučinkovitiji od njih su Candide-V i ovaj Celestoderm-V.
Ali odmah kažem da je nemoguće izliječiti, samo liječiti neko vrijeme. tada će se sve vratiti.
Pa, pomaže mi maknuti sve te gluposti iz ruku, naravno ne odmah.
Prodaje se samo u ljekarnama. Cijena u našem gradu je oko 220 rubalja.
Ako netko ima slične probleme, onda vam savjetujem da ga uzmete, uvijek možete pokušati.
Nije bilo iritacije, također svrbež, ekcem se nije povećavao.

Kupio sam ga prema savjetu. Često imam ekcem na rukama, točno na dlanovima, prstima. Samo je crvena i svrbi, a zatim se suši, ljušti se, puca. Ukratko kapeti. I tako cijelu jesen i zimu.
Koristila sam različite kreme.
Najučinkovitiji od njih su Candide-V i ovaj Celestoderm-V.
Ali odmah kažem da nijedan lijek nije moguć, samo liječiti neko vrijeme. tada će se sve vratiti.
Pa, pomaže mi maknuti sve te gluposti iz ruku, naravno ne odmah.
Prodaje se samo u ljekarnama. Cijena u našem gradu je oko 220 rubalja.
Ako netko ima slične probleme, onda vam savjetujem da ga uzmete, uvijek možete pokušati.
Nije bilo iritacije, također svrbež, ekcem se nije povećavao.

Do 16. godine moja je koža ruku bila čitljiva i glatka. Nakon što sam se preselila na studije i počela živjeti u studentskom domu, odvojeno od roditelja, i češće sam morala sama čistiti, prati i koristiti deterdžente. A sada je postojala alergija na deterdžente. Kada ih se dodirne, na rukama su se počeli pojavljivati ​​mjehurići koji su pukli od gnoja. Koža ruku bila je suha i cijelo vrijeme, posebno noću, osjećao se užasan svrbež. Dugo nisam mogao samostalno utvrditi uzrok svrbeža, nekako sam odgodio trenutak odlaska dermatologu. Činilo mi se nezgodno prati posuđe i prati se u rukavicama, tako da svrbež i gnoj nisu nestali. Ruke su izgledale užasno, pojavili su se kompleksi, bilo me sram pokazati ruke prijateljima. Jednom, kad sam vidio poznanicu, preporučila mi je Celestoderm-B mast, a ja sam je odmah kupila u ljekarni. IN. čitajući prvih dana korištenja, svrbež je počeo nestajati, ruke su mi postale glađe. Morao sam se naviknuti na rukavice, a ruke su mi postale "kao nove". Ali do sada, kada se rukavica slomi, makar i minimalno, odmah nakon toga na istom se mjestu pojavi žulj. Odmah nanesem ovu mast i ona mi praktički nestaje pred očima. Ne mogu savjetovati - to bi trebao učiniti dermatolog, ali ako nema mogućnosti, mislim da bi to trebalo pomoći.

Do 16. godine moja je koža ruku bila čitljiva i glatka. Nakon što sam se preselila na studije i počela živjeti u studentskom domu, odvojeno od roditelja, i češće sam morala sama čistiti, prati i koristiti deterdžente. A sada je postojala alergija na deterdžente. Kada ih se dodirne, na rukama su se počeli pojavljivati ​​mjehurići koji su pukli od gnoja. Koža ruku bila je suha i cijelo vrijeme, posebno noću, osjećao se užasan svrbež. Dugo nisam mogao samostalno utvrditi uzrok svrbeža, nekako sam odgodio trenutak odlaska dermatologu. Činilo mi se nezgodno prati posuđe i prati se u rukavicama, tako da svrbež i gnoj nisu nestali. Ruke su izgledale užasno, pojavili su se kompleksi, bilo me sram pokazati ruke prijateljima. Jednom, kad sam vidio poznanicu, preporučila mi je Celestoderm-B mast, a ja sam je odmah kupila u ljekarni. Prvih dana upotrebe svrbež je počeo nestajati, ruke su mi postale glađe. Morao sam se naviknuti na rukavice, a ruke su mi postale "kao nove". Ali do sada, kada se rukavica slomi, makar i minimalno, odmah nakon toga na istom se mjestu pojavi žulj. Odmah nanesem ovu mast i ona mi praktički nestaje pred očima. Ne mogu savjetovati - to bi trebao učiniti dermatolog, ali ako nema mogućnosti, mislim da bi to trebalo pomoći.

Nekako tijekom trudnoće počeo sam imati jaku alergiju i stalno sam želio svrbiti. Suprug mi je savjetovao da isprobam ovu mast. Budući da se čini da je hormonalna, nisam se prepuštala njoj i prilično sam mazala neka mjesta. Učinak je bio, ali ne puno. Nakon porođaja na rukama su mi se počele pojavljivati ​​pukotine, pa ih i ja mažem ovom mašću i brže zarastaju. Ali uglavnom je koriste moj suprug i svekrva, imaju vrlo osjetljivu kožu na rukama i od bilo kakvog kontakta s vodom nastaju pukotine i svakakve vrste ekcema. Tako on neprestano podmazuje ruke ovom mašću. Često ga dajem svojoj punici, jer znam da će mi na farmi uvijek dobro doći. Ako to i muž na zabavi podmaže ruke. Aktivni sastojak celestoderma je betametazon. Ma. pročitaj više prikladan je samo za vanjsku upotrebu. Pakiranje nije veliko - 30 grama. Upute naznačuju da se može koristiti kao protuupalno, antipruritično, antibakterijsko i vazokonstriktorno sredstvo. Sama bijela mast ne sadrži strane nečistoće. Nježno se nanosi na suhu kožu na mjestu lezije u malim količinama. Kontraindikacije ukazuju da se ne može koristiti tijekom dojenja i trudnoće, djeca mlađa od 6 mjeseci.

Nekako tijekom trudnoće počeo sam imati jaku alergiju i stalno sam želio svrbiti. Suprug mi je savjetovao da isprobam ovu mast. Budući da se čini da je hormonalna, nisam se prepuštala njoj i prilično sam mazala neka mjesta. Učinak je bio, ali ne puno. Nakon porođaja na rukama su mi se počele pojavljivati ​​pukotine, pa ih i ja mažem ovom mašću i brže zarastaju. Ali uglavnom je koriste moj suprug i svekrva, imaju vrlo osjetljivu kožu na rukama i od bilo kakvog kontakta s vodom nastaju pukotine i svakakve vrste ekcema. Tako on neprestano podmazuje ruke ovom mašću. Često ga dajem svojoj punici, jer znam da će mi na farmi uvijek dobro doći. Ako to i muž na zabavi podmaže ruke. Aktivni sastojak celestoderma je betametazon. Mast je prikladna samo za vanjsku upotrebu. Pakiranje nije veliko - 30 grama. Upute naznačuju da se može koristiti kao protuupalno, antipruritično, antibakterijsko i vazokonstriktorno sredstvo. Sama bijela mast ne sadrži strane nečistoće. Nježno se nanosi na suhu kožu na mjestu lezije u malim količinama. Kontraindikacije ukazuju da se ne može koristiti tijekom laktacije i trudnoće, djeca do 6 mjeseci.

U svojoj praksi često prepisujem ovu mast, ona je još uvijek u obliku kreme. Oblik kreme pogodan je za vruću sezonu, kada je potrebno da se krema brzo upije i ne uzrokuje nelagodu pacijentu. Ali mast je aktivniji oblik, pa ako ste zabrinuti zbog jakog svrbeža i jakih osipa, uzmite mast bolje. Zbog sadržaja hormonske komponente u njemu, postoji ograničenje u trajanju upotrebe. U prosjeku je otprilike 7-10 dana dovoljno za ublažavanje simptoma (na primjer, kod kontaktnog dermatitisa) i možete se prebaciti na uporabu nehormonskih lijekova. Dostupno u tubama od 15 i 30 grama, ako nemate jak osip, možete uzeti 15 grama. bit će jeftinije, tako da je mast naravno skupa.

U svojoj praksi često prepisujem ovu mast, ona je još uvijek u obliku kreme. Oblik kreme pogodan je za vruću sezonu, kada je potrebno da se krema brzo upije i ne uzrokuje nelagodu pacijentu. Ali mast je aktivniji oblik, pa ako ste zabrinuti zbog jakog svrbeža i jakih osipa, uzmite mast bolje. Zbog sadržaja hormonske komponente u njemu, postoji ograničenje u trajanju upotrebe. U prosjeku je otprilike 7-10 dana dovoljno za ublažavanje simptoma (na primjer, kod kontaktnog dermatitisa) i možete se prebaciti na uporabu nehormonskih lijekova. Dostupno u tubama od 15 i 30 grama, ako nemate jaki osip, možete uzeti 15 grama. bit će jeftinije, tako da je mast naravno skupa.

S ovom mastom sam se upoznala još kao tinejdžerica na prijedlog dermatologa. Na licu mu je bila noćna mora. Sve je počelo s aknama, a zatim pojačanom upalom, ljuštenjem, crvenilom, sve me svrbilo i boljelo. Alkoholni losioni eliminirani su odmah. Ispisali su " Celestoderm-V ". Istina, počeo sam s mašću ove tvrtke, a ne s kremom. Nanosila sam je noću, jer je ova stvar jako masna, koža nakon što zasja. Ujutro sam se probudio i nisam mogao vjerovati svojim očima - pravi primjetan rezultat. Crvenilo se potpuno smirilo, čirevi su se stegnuli, piling je prošao, koža je prestala boljeti. Nakon tjedan dana korištenja bio sam neprepoznatljiv. Postoje tinejdžerske akne, nažalost, krema se ne može nositi s njima.
Od tada je krema Celestoderm-V uvijek u mom ormariću s lijekovima. Savršeno štedi kod alergija. Tko ima kožnu reakciju. pročitajte više oya, razumjet će - sve nije samo svrbež, već svrbež, jako crvenilo, ljuštenje. Kremu nanosimo noću, a ujutro se probudimo kao lijepa osoba))
Odmah želim reći da više ne volim kremu, već mast. Djeluje jače, brže. Ali vrlo masno. Mama, naprotiv, više voli kremu, ne voli kad joj je koža ljepljiva, a krema se dobro nosi s njezinim kožnim problemima.
Tada sam primijetila da sam se navikla na ovu kremu. Napokon, to je hormonalno ((Primijetio sam to nekoliko godina kasnije. To se očitovalo u činjenici da se bez redovitog korištenja Celestoderma-V koža počela ljuštiti, postala vrlo suha. I ja sam prestala koristiti kremu. Obnovljena je ljekovitim hidratantnim kremama iz ljekarne. Da, Sve sam započeo. Moram biti oprezan s hormonalnim lijekovima. Trenutno ne koristim ovu kremu, jer nema velikih problema s kožom. Ali ako iznenada. Znam kako liječiti.

S ovom mastom sam se upoznala još kao tinejdžerica na prijedlog dermatologa. Na licu mu je bila noćna mora. Sve je počelo s aknama, zatim su se povećale upale, ljuštenja, crvenilo, sve svrbilo i boljelo. Alkoholni losioni odmah su eliminirani. Ispisali su " Celestoderm-V ". Istina, započeo sam s mašću ove tvrtke, a ne kremom. Nanosila sam je noću, jer je ova stvar jako masna, koža nakon što zasja. Ujutro sam se probudio i nisam mogao vjerovati svojim očima - pravi primjetan rezultat. Crvenilo se potpuno smirilo, čirevi su se stegnuli, piling je prošao, koža je prestala boljeti. Nakon tjedan dana korištenja bio sam neprepoznatljiv. Preostale su tinejdžerske akne, nažalost, krema se s njima ne može nositi.
Od tada je krema Celestoderm-V uvijek u mom ormariću s lijekovima. Savršeno štedi kod alergija. Svatko tko ima kožnu reakciju shvatit će da sve nije samo svrbež, već svrbež, jako crvenilo, ljuštenje. Kremu nanosimo noću, a ujutro se probudimo kao lijepa osoba))
Želim odmah reći da više ne volim kremu, već mast. Djeluje jače, brže. Ali vrlo masno. Mama, naprotiv, više voli kremu, ne voli kad joj je koža ljepljiva, a krema se dobro nosi s njezinim kožnim problemima.
Tada sam primijetila da sam se navikla na ovu kremu. Napokon, to je hormonalno ((Primijetio sam to nekoliko godina kasnije. To se očitovalo u činjenici da se bez redovite upotrebe "Celestoderm-V" koža počela ljuštiti, postala vrlo suha. I ja sam prestala koristiti kremu. Obnovljena je ljekovitim hidratantnim kremama iz ljekarne. Da, Sve sam započeo. Moram biti oprezan s hormonalnim lijekovima. Trenutno ne koristim ovu kremu, jer nema velikih problema s kožom. Ali ako iznenada. Znam kako liječiti.

Od djetinjstva patim od tako neugodne bolesti kao što je neurodermatitis. Sada je u usporedbi s adolescencijom sve u redu. A tada na mojem tijelu praktički nije bilo prostora koji nije zauzeo svrbežni osip. Posebno su me uznemirili tragovi na licu i vratu, koji su me neprestano svrbjeli i postajali sve više i više. I tako u njegovoj mladosti ima puno kompleksa, čak i zbog malog prištića ili jedva vidljivog ožiljka, ali ovdje su sve te "čari" "vidljive golim okom. A u vrućem ljetnom razdoblju to je uglavnom katastrofa. Ono što se zimi može prekriti bluzom, ljeti se izlaže javnosti.
S godinama se situacija poboljšala i neurodermatitis se sada uglavnom koristi na rukama. Također je neugodno i neugodno, pogotovo kad smočite ruke i voda dođe na male pukotine. Sve se počinje ščepati i svrbjeti. čitati s novom snagom. Nije moguće izliječiti neurodermatitis do kraja. Čak i ako bolest na neko vrijeme nestane, onda se opet vrati. Da bi se izbjegla pogoršanja, potrebno je prati posuđe i prati rukavice. Ali u njima nećete prati ruke, a za pojavu novih osipa dovoljno je nanijeti vodu i sapun na kožu.
Krema Celestoderm-B za mene je postala pravi spasitelj. Njima mažem problematična područja ujutro i navečer i doslovno za jedan dan poboljšava se izgled zahvaćene kože (crvenilo nestaje, rane se isušuju), a nakon dva dana osip potpuno nestaje. Izgleda poput kutije iz celestoderma.


Celestoderm se prodaje u epruvetama od 15 i 30 g. Kupujem po 30, tako da će dulje trajati. Ja ga konzumiram brzim tempom.

Postoji i celestoderm mast, ali krema mi se puno više sviđa. Iako se mast češće prodaje, a da biste pronašli kremu, ponekad morate zaobići nekoliko ljekarni. Mast je masnija, dugo traje na koži i ostavlja masne mrlje na svemu što dodirnete. Osim toga, preporuča se koristiti ga kod suhih kožnih lezija, a ja imam mokre. Krema ima homogenu kremastu konzistenciju i, za razliku od masti, brzo se upija.

Nedavno se i naš pas pridružio liječenju celestodermom. Nika je razvila alergiju na proteine. Počeo je užasan svrbež, a čak je i izgrizla veliku nakupinu krzna na bolnom mjestu. Veterinar je rekao da tjedan dana maže upaljenu kožu celestodermom. Dobar rezultat vidio se već treći dan nanošenja kreme. Nadam se da će i poderana kosa uskoro ponovno narasti. Tako smo se zajedno s psom spasili ovim čudotvornim lijekom.
Ali ovaj alat ima i nedostataka. Prvo, krema je hormonska, pripada skupini glukokortikosteroida, koji savršeno pomažu u suočavanju s alergijama, ali istodobno inhibiraju funkcije kore nadbubrežne žlijezde. Kako kažu, jedno liječimo, a drugo osakaćujemo. Uzimajući u obzir ovu činjenicu, treba pokušati koristiti celestoderm bez fanatizma, u razumnim granicama. Iako je ako je lijek odobren za uporabu u djece u dobi od 6 mjeseci i više, nadamo se da ima manje nuspojava od ostalih hormonskih masti. A drugi nedostatak je skupa cijena, pogotovo kad morate kupiti više od jedne cijevi mjesečno. No, budući da lijek stvarno i brzo pomaže, novac potrošen na njega nije nimalo šteta.
Možda na web mjestu postoje ljudi sa sličnim problemima i za njih će ove informacije biti korisne.

Od djetinjstva patim od tako neugodne bolesti kao što je neurodermatitis. Sada je u usporedbi s adolescencijom sve u redu. A tada na mojem tijelu praktički nije bilo prostora koji nije zauzeo svrbežni osip. Posebno su me uznemirili tragovi na licu i vratu, koji su me neprestano svrbjeli i postajali sve više i više. I tako u njegovoj mladosti ima puno kompleksa, čak i zbog malog prištića ili jedva vidljivog ožiljka, ali ovdje su sve te "čari" "vidljive golim okom. A u vrućem ljetnom razdoblju to je uglavnom katastrofa. Ono što se zimi može prekriti bluzom, ljeti se izlaže javnosti.
S godinama se situacija poboljšala i neurodermatitis se sada uglavnom koristi na rukama. Također je neugodno i neugodno, pogotovo kad smočite ruke i voda dođe na male pukotine. Sve se počinje štipati i svrbjeti obnovljenom snagom. Nije moguće izliječiti neurodermatitis do kraja. Čak i ako bolest na neko vrijeme nestane, onda se opet vrati. Da bi se izbjegla pogoršanja, potrebno je prati posuđe i prati rukavice. Ali u njima nećete prati ruke, a za pojavu novih osipa dovoljno je nanijeti vodu i sapun na kožu.
Krema Celestoderm-B za mene je postala pravi spasitelj. Njima mažem problematična područja ujutro i navečer i doslovno za jedan dan poboljšava se izgled zahvaćene kože (crvenilo nestaje, rane se isušuju), a nakon dva dana osip potpuno nestaje. Izgleda poput kutije iz celestoderma.

Celestoderm se prodaje u epruvetama od 15 i 30 g. Kupujem po 30, tako da će dulje trajati. Ja ga konzumiram brzim tempom.

Postoji i celestoderm mast, ali krema mi se puno više sviđa. Iako se mast češće prodaje, a da biste pronašli kremu, ponekad morate zaobići nekoliko ljekarni. Mast je masnija, dugo traje na koži i ostavlja masne mrlje na svemu što dodirnete. Osim toga, preporuča se koristiti ga kod suhih kožnih lezija, a ja imam mokre. Krema ima homogenu kremastu konzistenciju i, za razliku od masti, brzo se upija.

Nedavno se i naš pas pridružio liječenju celestodermom. Nika je razvila alergiju na proteine. Počeo je užasan svrbež, a čak je i izgrizla veliku nakupinu krzna na bolnom mjestu. Veterinar je rekao da tjedan dana maže upaljenu kožu celestodermom. Dobar rezultat vidio se već treći dan nanošenja kreme. Nadam se da će i poderana kosa uskoro ponovno narasti. Tako smo se zajedno s psom spasili ovim čudotvornim lijekom.
Ali ovaj alat ima i nedostataka. Prvo, krema je hormonska, pripada skupini glukokortikosteroida, koji savršeno pomažu u suočavanju s alergijama, ali istodobno inhibiraju funkcije kore nadbubrežne žlijezde. Kako kažu, jedno liječimo, a drugo osakaćujemo. Uzimajući u obzir ovu činjenicu, treba pokušati koristiti celestoderm bez fanatizma, u razumnim granicama. Iako je ako je lijek odobren za uporabu u djece u dobi od 6 mjeseci i više, nadamo se da ima manje nuspojava od ostalih hormonskih masti. A drugi nedostatak je skupa cijena, pogotovo kad morate kupiti više od jedne cijevi mjesečno. No, budući da lijek stvarno i brzo pomaže, novac potrošen na njega nije nimalo šteta.
Možda na web mjestu postoje ljudi sa sličnim problemima i za njih će ove informacije biti korisne.

Danas ću vam reći o lijeku koji mi je praktički spasio život. Ne, ne u smislu, naravno... Nisam umro, ali da se moja bolest uopće nije liječila, tada bih umro u vrlo mladoj dobi.
Činjenica je da se negdje od 14. do 15. godine u meni počeo brzo razvijati neurodermatitis, tko iz prve ruke zna što je to, razumjet će me. Pa, za neupućene (i nadam se da nikad neće znati tugu zbog ove bolesti), ispričat ću svoju priču detaljnije..
Dakle, sve je počelo s rukama, ili bolje rečeno, na području zgloba lakta. Koža me je svrbila, a nabori ruku nekontrolirano. Češljala sam tijelo do nevjerojatne boli, bilo je crvenila i ljuštenja. Moji su se roditelji zgrozili, mislili su da sam na nešto alergična. Prvo su me pokušali sami liječiti, a zatim su me odveli liječnicima. Čitaj više. Naši liječnici u bijelim kaputima nisu samo eksperimentirali sa mnom. Savjetovali su širok spektar lijekova i metoda, od tradicionalne medicine, zabrane određenih proizvoda, unosa malih doza aktivnog ugljena i klorida i završavajući svim vrstama skupih lijekova. Paketi recepata samo su se napuhnuli i rasli na roditeljskom stolu, a moji otac i majka nisu štedjeli novac na lijekovima. Nije bilo olakšanja, a moglo bi se čak reći da se svakim danom sve pogoršavalo. Neurodermatitis mi je pogodio lice. Nije mi bilo zgodno ići u školu, jer su mi se djeca odmicala poput gubavca. Pa, neću svima objašnjavati da ova bolest nije zarazna. Dok sam bio mučen, dermatolozi su tražili uzrok, a kasnije su me se uopće odrekli kao beznadnu i nastavili me trpati sve više i više lijekova kako bi mi skrenuli pogled. Moji su se školski drugovi već navikli na moje zastrašujuće lice, prekriveno upalom, poput neke kraste ili druge kože. Što se mene tiče, u jednom od posljednjih posjeta sljedećem liječniku, autoritativno sam izjavila roditeljima da sljedeći put neću ići liječnicima na sastanak, jer nije bilo koristi.
Kad je došao sljedeći put, roditelji su me ipak nagovarali da posljednji put pokušam doći na pregled kod dermatologa. Složio sam se. Zamislite moje iznenađenje kad sam, umjesto starih pretpovijesnih liječnika i liječnika djedova, vidio simpatičnu nasmijanu djevojku koja me pregledala zbog posla, postavila mi dijagnozu i propisala nekakvu kremu čudnog imena - Celestoderm V. Međutim, ona je mog oca unaprijed upozorila da da je lijek prilično skup i rijetko se nalazi u našem gradu. Bile su to 90-te u dvorištu. Moji roditelji nisu štedjeli i kupili su mi tubu ovog lijeka (kreme) za 600 rubalja. Nisam vjerovala u veliki uspjeh, ali počela sam slijediti sve upute dermatologa - kremu nanositi samo na čistu i suhu kožu prije spavanja. Strogo je bilo zabranjeno mazati mokro tijelo. Ne znam zašto je sve bilo tako strogo, ali svrbilo me čak i kod suhog nanošenja. Izdržala sam i nakon nekoliko dana primijetila da mi je koža počela polako zacjeljivati. Nisam mogao vjerovati svojim očima. Mladi dermatolog (nažalost, ne sjećam se njenog imena, ali od srca sam joj zahvalan), pokazao se doista liječnikom s velikim slovom, jer mi nije samo postavila točnu dijagnozu i uzrok moje bolesti (nastala je i razvila se na živčanoj osnovi), ali i uzeo gotovo savršen lijek - Celestoderm B.

I dalje koristim Celestoderm do danas, jer je neurodermatitis u većini slučajeva kronična bolest, au mom slučaju je neosporna kronična, budući da je moj rad prilično intenzivan.

Ovako sada izgledaju moje ruke (fotografija slijeva), a tako su izgledale i za vrijeme bolesti (fotografija desno).
Mislim da nije teško pogoditi i zamisliti (izvinite što sam vam pokazao ovu noćnu moru) što se dogodilo s mojim licem u dubokoj mladosti.
Općenito, Celestoderm B dostupan je u dvije varijacije - krema i mast. Nisam primijetila veliku razliku među njima, iako mi se, iskreno govoreći, krema činila učinkovitijom tijekom svih godina korištenja. Sada koristim mast, jer kad sam tražila kremu u ljekarnama, nigdje je nije bilo, a ljekarnici su je ponudili kao alternativu.

Krema i mast po sastavu su gotovo jednake, ali su različite boje - krema je kremaste konzistencije, bijele boje i prilično neugodnog mirisa, ali je mast, naprotiv, prozirna, gusta i bez mirisa (barem je nisam osjetio).

Proizvedeno od strane Celestoderma u belgijskoj farmaceutskoj tvrtki, a prodaje se u metalnim cijevima različitih veličina (upoznao sam 15 i 30). Naravno, cijena ovisi o veličini paketa. Sada Celestoderm B nije skuplji kao nekada, ali još uvijek je prilično teško ovaj lijek pripisati jeftinom.

Za mene je Celestoderm B također imao nuspojave. Činjenica je da je moja koža prije pojave bolesti bila normalnog tipa, a nakon liječenja Celestodermom postala je masna. Možda sam imala predispoziciju za masni tip kože, jer su oba moja roditelja (oprostite mi na takvim detaljima) imala akne na licu i povremeno puknule prištiće. Međutim, iz nekog sam razloga siguran da su se promjene u tipu kože dogodile upravo zbog primjene ovog lijeka. Istina, ne žalim ni za čim, i zaista volim lijek. Sa svojim tipom kože s vremenom sam i "pronašla zajednički jezik" i lice mi opet izgleda sjajno. Kad bi mi ona djevojka dermatolog opet ponudila ovaj lijek, ne bih odbio njezinu ponudu ni minute..
Sada s vremena na vrijeme imam neurodermatitis, ali Celestoderm B mi je uvijek pri ruci i oslobađa me svoje bolesti. Stoga, zaključujući svoju priču, želim vama i vašoj djeci da nikada ne posjećujete dermatologe. Pa, ako vas iznenada pogodi takva bolest kao što je neurodermatitis, imajte na umu lijek Celestoderm B, jer definitivno pomaže - to je potvrdilo osobno iskustvo tijekom 12-godišnje borbe s kroničnom bolešću. Također želim uvijek održavati staloženost i smirenost - uostalom, ovo je jamstvo zdravlja.

Danas ću vam reći o lijeku koji mi je praktički spasio život. Ne, ne u smislu, naravno... Nisam umro, ali da se moja bolest uopće nije liječila, tada bih umro u vrlo mladoj dobi.
Činjenica je da se negdje od 14. do 15. godine u meni počeo brzo razvijati neurodermatitis, tko iz prve ruke zna što je to, razumjet će me. Pa, za neupućene (i nadam se da nikad neće znati tugu zbog ove bolesti), ispričat ću svoju priču detaljnije..
Dakle, sve je počelo s rukama, ili bolje rečeno, na području zgloba lakta. Koža me je svrbila, a nabori ruku nekontrolirano. Češljala sam tijelo do nevjerojatne boli, bilo je crvenila i ljuštenja. Moji su se roditelji zgrozili, mislili su da sam na nešto alergična. Prvo su me pokušali sami liječiti, a zatim su me odveli liječnicima. Naši liječnici u bijelim kaputima nisu samo eksperimentirali sa mnom. Savjetovali su širok spektar lijekova i metoda, od tradicionalne medicine, zabrane određenih proizvoda, unosa malih doza aktivnog ugljena i klorida i završavajući svim vrstama skupih lijekova. Paketi recepata samo su se napuhnuli i rasli na roditeljskom stolu, a moji otac i majka nisu štedjeli novac na lijekovima. Nije bilo olakšanja, a moglo bi se čak reći da se svakim danom sve pogoršavalo. Neurodermatitis mi je pogodio lice. Nije mi bilo zgodno ići u školu, jer su mi se djeca odmicala poput gubavca. Pa, neću svima objašnjavati da ova bolest nije zarazna. Dok sam bio mučen, dermatolozi su tražili uzrok, a kasnije su me se uopće odrekli kao beznadnu i nastavili me trpati sve više i više lijekova kako bi mi skrenuli pogled. Moji su se školski drugovi već navikli na moje zastrašujuće lice, prekriveno upalom, poput neke kraste ili druge kože. Što se mene tiče, u jednom od posljednjih posjeta sljedećem liječniku, autoritativno sam izjavila roditeljima da sljedeći put neću ići liječnicima na sastanak, jer nije bilo koristi.
Kad je došao sljedeći put, roditelji su me ipak nagovarali da posljednji put pokušam doći na pregled kod dermatologa. Složio sam se. Zamislite moje iznenađenje kad sam, umjesto starih pretpovijesnih liječnika i liječnika djedova, vidio simpatičnu nasmijanu djevojku koja me pregledala zbog posla, postavila mi dijagnozu i propisala nekakvu kremu čudnog imena - Celestoderm V. Međutim, ona je mog oca unaprijed upozorila da da je lijek prilično skup i rijetko se nalazi u našem gradu. Bile su to 90-te u dvorištu. Moji roditelji nisu štedjeli i kupili su mi tubu ovog lijeka (kreme) za 600 rubalja. Nisam vjerovala u veliki uspjeh, ali počela sam slijediti sve upute dermatologa - kremu nanositi samo na čistu i suhu kožu prije spavanja. Strogo je bilo zabranjeno mazati mokro tijelo. Ne znam zašto je sve bilo tako strogo, ali svrbilo me čak i kod suhog nanošenja. Izdržala sam i nakon nekoliko dana primijetila da mi je koža počela polako zacjeljivati. Nisam mogao vjerovati svojim očima. Mladi dermatolog (nažalost, ne sjećam se njenog imena, ali od srca sam joj zahvalan), pokazao se doista liječnikom s velikim slovom, jer mi nije samo postavila točnu dijagnozu i uzrok moje bolesti (nastala je i razvila se na živčanoj osnovi), ali i uzeo gotovo savršen lijek - Celestoderm B.

I dalje koristim Celestoderm do danas, jer je neurodermatitis u većini slučajeva kronična bolest, au mom slučaju je neosporna kronična, budući da je moj rad prilično intenzivan.

Ovako sada izgledaju moje ruke (fotografija slijeva), a tako su izgledale i za vrijeme bolesti (fotografija desno).
Mislim da nije teško pogoditi i zamisliti (izvinite što sam vam pokazao ovu noćnu moru) što se dogodilo s mojim licem u dubokoj mladosti.
Općenito, Celestoderm B dostupan je u dvije varijacije - krema i mast. Nisam primijetila veliku razliku među njima, iako mi se, iskreno govoreći, krema činila učinkovitijom tijekom svih godina korištenja. Sada koristim mast, jer kad sam tražila kremu u ljekarnama, nigdje je nije bilo, a ljekarnici su je ponudili kao alternativu.

Krema i mast po sastavu su gotovo jednake, ali su različite boje - krema je kremaste konzistencije, bijele boje i prilično neugodnog mirisa, ali je mast, naprotiv, prozirna, gusta i bez mirisa (barem je nisam osjetio).

Proizvedeno od strane Celestoderma u belgijskoj farmaceutskoj tvrtki, a prodaje se u metalnim cijevima različitih veličina (upoznao sam 15 i 30). Naravno, cijena ovisi o veličini paketa. Sada Celestoderm B nije skuplji kao nekada, ali još uvijek je prilično teško ovaj lijek pripisati jeftinom.

Za mene je Celestoderm B također imao nuspojave. Činjenica je da je moja koža prije pojave bolesti bila normalnog tipa, a nakon liječenja Celestodermom postala je masna. Možda sam imala predispoziciju za masni tip kože, jer su oba moja roditelja (oprostite mi na takvim detaljima) imala akne na licu i povremeno puknule prištiće. Međutim, iz nekog sam razloga siguran da su se promjene u tipu kože dogodile upravo zbog primjene ovog lijeka. Istina, ne žalim ni za čim, i zaista volim lijek. Sa svojim tipom kože s vremenom sam i "pronašla zajednički jezik" i lice mi opet izgleda sjajno. Kad bi mi ona djevojka dermatolog opet ponudila ovaj lijek, ne bih odbio njezinu ponudu ni minute..
Sada s vremena na vrijeme imam neurodermatitis, ali Celestoderm B mi je uvijek pri ruci i oslobađa me svoje bolesti. Stoga, zaključujući svoju priču, želim vama i vašoj djeci da nikada ne posjećujete dermatologe. Pa, ako vas iznenada pogodi takva bolest kao što je neurodermatitis, imajte na umu lijek Celestoderm B, jer definitivno pomaže - ovo je testirano na osobnom iskustvu tijekom 12-godišnje borbe s kroničnom bolešću. Također želim uvijek održavati staloženost i smirenost - uostalom, ovo je jamstvo zdravlja.

Članci O Acne Gelovi