Trudnoća nakon pregleda o Roaccutaneu

Je li netko već zatrudnio nakon uzimanja Roaccutana ili Acnecutana? Koliko ima do tamo?

Aigul, prije stotinu godina, kada su se sistemski retinoidi prvi put pojavili u Rusiji, ginekolozi su također rekli da šest mjeseci ne možete zatrudnjeti. Tada je Ministarstvo zdravstva sugeriralo da je to poput "pretjeranih mjera", a ginekolozi su zabranu drastično smanjili na tri mjeseca..

No, čini se da moderni ginekolozi djeluju prema uputama.

(i u svakom slučaju, pitanje vaše trudnoće ne odlučuje dermatolog - to nije njegovo područje nadležnosti).

Trudnoća nakon pregleda o Roaccutaneu

Recite tko je imao ili ima iskustva s Roaccutaneom (ili generičkim lijekovima). Osobito zainteresiran za blagi stupanj ili srednji (lakši). Koliko su brzo postigli rezultat i stekli kumulativnu dozu, kako su podnosili nuspojave, koliko su se promijenili parametri jetre, jesu li kasnije planirali B i koliko su brzo odlučili. Također me zanima koliko je ispalo uporno liječenje, bilo je recidiva i kako su se ponašali ožiljci i post-akne. Općenito, bit ću vam vrlo zahvalan ako podijelite svoje iskustvo i dojmove

Paulinka, a znate da niti jedan normalan liječnik neće prepisati ovaj lijek ženi koja općenito planira više djece?
S 22 godine otišla sam dermatologu, odbili su me, točnije, pitali sam jesam li oženjen i kada planiramo djecu. A oni su rekli: vi razmišljate - hoćete.
Nije trebalo.

Paulinka, imao sam oko 20 plus-minus, propisao je liječnik, nisam bio oženjen, neću u bliskoj budućnosti rađati djecu, štitio me OK.

Tijekom prijema - bilo je jako teško. Usne stalno pucaju do krvi, sluznica se suši, ne prolazi osjećaj žeđi. Ali s 20 godina more je do koljena, pogotovo kad su akne već mučene da se rukuju.
Nakon tretmana, ožiljci su ispravljeni, ubrizgan je dušik ili nešto slično. bilo je to davno, ne sjećam se dobro.
Kao rezultat, nakon tečaja - sve se opet vratilo, ne u istom volumenu, ali zamjetno. Drugi je kozmetolog kasnije rekao da je pogrešno izračunat prijemni rok - premalo je pio. Je li to istina ili sam jednostavno upao u postotak recidiva, naravno, nitko ne može reći.

Dermatotropni lijekovi Hoffmann-La Roche Roaccutane (izotretinoin) - pregled

Odličan pregled

Povijest je vjerojatno, kao i svi drugi, patila od UB-a umjerene težine dugih 12 godina, trošila puno novca na lijekove, lijekove, kozmetologe, narodne lijekove itd., Itd..

Došao sam kod dermatologa u običnoj klinici i rekao, ništa mi uopće ne pomaže, pretrage (uzimala sam hormone itd.) Su u redu, nema demodekoze..

Pio sam ga godinu dana od 01.08.2012-31.07.07., Točno godinu dana po 20 mg, otprilike prva 4 mjeseca imao sam užasan užas na licu, imao sam tako ogromne prištiće u području brade, što da kažem, da ne diram bilo je bolno Liječnik mi je propisao masti, jedna od njih je bila Klindamicin (meni najdraži), otprilike s početka 2013. godine, lice se napokon počelo bistriti, stajaće mrlje su počele nestajati, a za tako dugo razdoblje UB-a osjećao sam se kao da ne koristim ništa od korektora, da budem lijepa bez šminke!

O nuspojavi: prema testovima, krv mi je bila u redu, ali usne su mi bile u krvi, koža je bila jako suha, posebno do ljeta 2013. godine, kad sam već popio. To su blagi i podnošljivi simptomi, ali ne od laganih bolova u zglobovima, do iscrpljenosti zadnjih mjeseci, a počeo sam loše vidjeti navečer, jer. Ja sam vozač, morao sam se potruditi da razaberem cestu, ali nemojte se uznemirivati, mjesec dana nakon završetka sve je nestalo. Također, iz bočne napomene napominjem da ne možete raditi depilaciju voskom, jer. koža je ozlijeđena puno više i kasnije može doći do pigmentacije, ali ja sam to učinio i bilo je pigmentacije, ali do zime je sve nestalo, jer. sunce je prestalo udarati po koži.

Veliki plus je pranje kose ni jednom tjedno, već kad se sjetite)

Učinak i učinak lijeka traje približno 1 mjesec nakon prekida liječenja.

A sada najzanimljiviji dio, jer. kad sam čitao kritike, bilo mi je važno, ali što je nakon Roa, kako živjeti?

Iskreno, zavidim onima koji imaju sve u redu, a koža je lijepa kao za vrijeme prijema, pogriješila sam.

Učinak je trajao do 5.2014., Tj. gotovo godinu dana tada su se počeli pojavljivati ​​mali prištići, to više nisu potkožni prištići, već obični prištići, najviše 2 kom., koji su se danas upali, izašli sutra, presahnuli nakon sutra, prije nego što mi je ovaj postupak trebao tjedan dana.

A pogoršanje također povezujem sa sunčevom aktivnošću, čim provedem više na suncu, bez pranja, navečer će se definitivno pojaviti neka byaka)

Sad imam lošu kožu, vrlo blag stupanj UB, mitesera nema, ali akne se pojave i iza sebe ostanu akne, noću koristim antibiotik Klenzit C, ali to me ne uznemirava!

U usporedbi s onim što je bilo prije i sada, nebom i zemljom, još uvijek se ne služim tonskim sredstvima.

Što sam koristila, osim tijekom tretmana, Roa-Differin noću, klindamicin (moj spasitelj i najdraži) je na licu, losion za ruke emolium, bili su mi jako suhi, Radevid ili metiluracilova mast (košta oko 20-30 r.) u kutovima usana posljednjih mjeseci, jer. vrlo krvav i slabo izliječen.

Nosim leće, nije bilo problema s njima, nisu se isušile, pa, trebao bih se opskrbiti balzamima za usne, pomogla mi je "čista linija", kupio sam ih u pakiranjima i stavljao svugdje (u torbu, u auto, na posao, kod kuće).

Obavezno uzimajte lijek s hranom, nemojte smanjivati ​​dozu uzimajući na prazan želudac!

Uskoro planiram trudnoću, pa ću se sigurno odjaviti. Prestat ću sve koristiti, da vidimo što me čeka)

Pitam se isplati li se pokrenuti Roa. Vrijedno je, vrijedi, i novac i učinak. Žao mi je samo što ga nisam počeo piti ranije.!

Netko je napisao da je to vrlo skupo, neću to reći! 1 pakiranje Roa koštalo me 2500-3000 rubalja, nazvao sam sve ljekarne i saznao gdje je najjeftinije, jer. razlika je dosegla 1000 rubalja, + svaki mjesec krema u regiji od 500 rubalja. i onda u prvih 6 mjeseci, pregled dermatologa u redovnom KVD-u je besplatan, uputnicu za krvne pretrage propisao mi je liječnik, također besplatno.

01.09.2015. Evo me već mamica od 2 mjeseca, mogu reći da uzimanje Roaccutana nikako nije utjecalo na moju trudnoću, sve je prošlo u redu, ali folnu kiselinu sam pio unaprijed (3 mjeseca prije), i što je najvažnije, s mojom Lyalkom sve je u redu... Trudnoća je došla godinu dana nakon tečaja POA. Tijekom trudnoće, na pozadini promjena u hormonskoj pozadini, prištići su naravno izostali i sada ih ima, ali ne kao prije, nakon završetka hranjenja tečaja želim popiti još jedan tečaj u minimalnim dozama.

Pa pijte Roaccutane, zatrudnite, rodite i budite lijepi.

01.03.2016. Dakle, više ne računam koliko ne pijem POA, koža mi je lijepa, sad idem dermatologu, uklanjam duboke pore) Moje lice ponekad posjećuju gosti (prištići) i ostavljaju mrlje nakon sebe, ali kako mi je liječnik objasnio, dermatokozmetolog, ovo je značajka moje kože, vrlo tanke.

Po starom sjećanju kupujem kreme za kućnu njegu s oznakom "za problematičnu kožu", rekao sam liječniku, izgrdio (((((Sad imam normalnu kožu, možete li zamisliti? NORMALNU kožu, to čujem od liječnika i ne vjerujem svojim ušima, već da se smirim) Uzimam sredstva barem za mješovitu kožu.

Tko se još brine zbog djece nakon uzimanja ROA, mogu reći da imamo skoro 8 mjeseci i da je sve u redu)

12.4.2016. Pa dragi moji, jučer sam posjetio dermatologa, jer zadnja 2 mjeseca ću se smrznuti, na licu su mi 2-3 prištića i to bolni, potkožni. Dijagnosticirali su mi blagu UB (akne).

Pa, s jedne strane to nije sretno, ali s druge strane, nekada je bilo prosječnog stupnja.

Usput je propisano sljedeće liječenje, tko misli piti ili ne piti POA i tko ima blagu diplomu, trebat će vam ono što sam propisao:

Setafil pjena za čišćenje (ujutro, navečer)

Regetsin gel za UB (ujutro)

Effezel gel (večernji)

Sve skupa ispalo je oko 2000 rubalja, kupio sam ga, oprao, namazao, pričekat ću mjesec dana, pa ću opet otići liječniku i tamo ćemo odlučiti je li potrebno ponovno piti POA u mikro dozama ili će mi pomoći vanjski tretman

Pregled pune verzije: Trudnoća nakon liječenja roakkutanom

Ne vjerujte svim glasinama i nagađanjima. Postoje službene informacije proizvođača, provjerene istraživanjem ovog lijeka i potvrđene dugogodišnjom praktičnom uporabom izotretinoina (Roaccutane). 1 mjesec nakon što prestanete koristiti lijek, on se u potpunosti (zajamčeno) uklanja iz tijela i možete začeti dijete.
Pročitajte, na primjer, ovdje: link ([Veze mogu vidjeti samo registrirani i aktivirani korisnici]).
VAŽNO:
Roaccutane će imati štetne učinke na nerođenu bebu. Žene se moraju strogo pridržavati dolje navedenih smjernica.

- Ne uzimajte Roaccutane ako ste trudni ili mislite da ste trudni
- Ne uzimajte Roaccutane ako dojite
- Morate koristiti pouzdanu kontracepciju 1 mjesec prije početka liječenja Roaccutaneom, tijekom cijelog tijeka liječenja i najmanje 1 mjesec nakon završetka liječenja. Prije početka liječenja morate proći test na trudnoću i osigurati da trudnoće nema. Uzimati Roaccutane možete tek 2. ili 3. dana menstrualnog ciklusa..
- Tijekom cijelog tijeka liječenja i mjesec dana nakon završetka ne možete zatrudnjeti.
- Ako zatrudnite ili mislite da ste zatrudnjeli dok ste uzimali Roaccutane ili u roku od mjesec dana nakon uzimanja Roaccutana, odmah se obratite svom liječniku.


Lijep pozdrav, Fedy Bogdan Nikolaevich.

Dragi Bogdan Nikolaeviču, hvala vam puno na odgovoru.

Htio bih nastaviti malo za samozadovoljstvo.

1. Trajanje eliminacije roakkutana iz tijela je svima jednako? Ili ovisi o individualnim karakteristikama (takvo mišljenje je i meni izrečeno)?

2. Postoji mišljenje da je ovaj lijek poznat ne tako davno i da stoga nije dovoljno proučen za dugoročne negativne posljedice (posebno o pitanju o kojem se sada raspravlja). Bio bih vrlo zahvalan kada bi se ovo mišljenje ovdje komentiralo.

3. Je li bilo slučajeva u praksi ovdje prisutnih liječnika kada su njihovi pacijenti zatrudnili nekoliko mjeseci nakon liječenja Roaccutaneom? Općenito, postoje li podaci o svjetskim studijama o ovom problemu?

4. Ako je sve tako jednoznačno, zašto onda postoje tako kontradiktorne informacije o ovom pitanju i o ovom određenom lijeku?

Nemojte me pogrešno razumjeti - jako sam zabrinut zbog ove teme, pa me i dalje zanima. I vrlo sam zahvalan na prilici da za mene postavim važna pitanja i dobijem odgovore..
Hvala.

Dragi Bogdan Nikolaeviču, hvala vam puno na odgovoru.

Htio bih nastaviti malo za samozadovoljstvo.

1. Trajanje eliminacije roakkutana iz tijela je svima jednako? Ili ovisi o individualnim karakteristikama (takvo mišljenje je i meni izrečeno)?

2. Postoji mišljenje da je ovaj lijek poznat ne tako davno i da stoga nije dovoljno proučen za dugoročne negativne posljedice (posebno o pitanju o kojem se sada raspravlja). Bio bih vrlo zahvalan kada bi se ovo mišljenje ovdje komentiralo.

3. Je li bilo slučajeva u praksi ovdje prisutnih liječnika kada su njihovi pacijenti zatrudnili nekoliko mjeseci nakon liječenja Roaccutaneom? Općenito, postoje li podaci o svjetskim studijama o ovom problemu?

4. Ako je sve tako jednoznačno, zašto onda postoje tako kontradiktorne informacije o ovom pitanju i o ovom određenom lijeku?

Nemojte me pogrešno razumjeti - jako sam zabrinut zbog ove teme, pa me i dalje zanima. I vrlo sam zahvalan na prilici da za mene postavim važna pitanja i dobijem odgovore..
Hvala.
1. Poluvrijeme izotretinoina (Roaccutane), prema literaturi, u prosjeku iznosi 19 sati, poluživot njegovog glavnog metabolita, 4-okso-izotretinoina, u prosjeku 29 sati. U tijelu se ne stvaraju dugotrajne teratogene tvari u cirkulaciji, a ovaj se retinoid i njegovi metaboliti praktički eliminiraju iz tijela otprilike 2 tjedna nakon završetka unosa Roaccutanea. U ovom se slučaju preporučeno razdoblje kontracepcije koje traje 4 tjedna nakon završetka liječenja (jednako dvostrukom razdoblju eliminacije metabolita lijeka iz tijela) čini sasvim razumnim. Čak i ako se karenca lijeka pojedinačno neznatno razlikuje kod svakog pojedinog pacijenta, u svakom se slučaju karenca udvostručuje, više nego dovoljno za njegovu potpunu eliminaciju.
(Izračun preporučenog razdoblja obvezne kontracepcije nakon završetka liječenja temelji se na podacima o poluživotu retinoida: potrebno je vrijeme jednako 7 poluživota da bi se 99% lijeka uklonilo iz tijela).

2. Postoji i drugo mišljenje (stručnjaka farmakologa). U koju više vjerujete?

3. Tijekom razdoblja upotrebe lijeka u svijetu nakupilo se dovoljno podataka o sigurnosti preporučenih termina u primjeni ovog lijeka..

4. Takve informacije dolaze od neprofesionalaca. Očito se to može povezati s neopravdanim, čisto mehaničkim odgađanjem roka (2 godine) iz uputa za uporabu ostalih retinoida - etretinata i trenutno korištenog acitretina.

Lijep pozdrav, Fedy Bogdan Nikolaevich.

Talijani Malvasi A, Tinelli A, Buia A, De Luca GF. 2009. godine opisao je slučaj fetalne malformacije, najvjerojatnije povezane s teratogenim učinkom izotretinoina, u trudnice čija je trudnoća nastupila 3 mjeseca nakon uzimanja lijeka.

Mogući dugoročni teratogeni učinak izotretinoina u trudnoći. ([Veze mogu vidjeti samo registrirani i aktivirani korisnici])

Talijani Malvasi A, Tinelli A, Buia A, De Luca GF. 2009. godine opisali su slučaj fetalne malformacije, najvjerojatnije povezane s teratogenim učinkom izotretinoina, u trudnice čija je trudnoća nastupila 3 mjeseca nakon uzimanja lijeka.

Mogući dugoročni teratogeni učinak izotretinoina u trudnoći. ([Veze mogu vidjeti samo registrirani i aktivirani korisnici])
Izotretinoin je teratogen tijekom stvaranja fetusa. Ako se on i njegovi metaboliti praktički izluče iz tijela otprilike 2 tjedna nakon završetka unosa, tada "velika vjerojatnost" povezanosti ovog događaja s teratogenim učinkom izotretinoina, kod trudnice čija je trudnoća nastupila 3 mjeseca nakon uzimanja lijeka, osobno uzrokuje vrlo veliku sumnjati.
Najvjerojatnije su ovdje bili neki drugi razlozi ili slučajna slučajnost.
Primjerice, trudnica bi mogla potajno nastaviti uzimati izotretinoin (možda ne shvaćajući moguće posljedice toga), a zatim, kad se dogodi takva nesreća, sakriti tu činjenicu od svih. U potpunosti priznajem mogućnost slične situacije.

Lijep pozdrav, Fedy Bogdan Nikolaevich.

1. Odnosno, nema opasnosti i mogu započeti propisani tretman Roaccutaneom, ne brinući se da će uzimanje ovog lijeka štetiti zdravlju buduće djece? Čak i ako je dijete začeto odmah nakon mjesec dana nakon završetka uzimanja Roaccutana.

2. Jako sam zahvalan onim liječnicima koji su mi pomogli u mojoj temi. Ali takav trenutak. Na ovom forumu, ako drugi liječnik ima izvrsno mišljenje, obično ga izrazi?

I malo izvan teme. Kako ovdje poslati privatnu poruku?

- postoji pravilo za imenovanje roakkutana: za žene najmanje 2 metode kontracepcije u razdoblju uzimanja lijeka

- se bojite koristiti nakon isteka razdoblja koje su naznačile kolege, ima ih u Uputama, te je podatke lako pronaći (vrijeme za koje se lijek izlučuje iz tijela precizno se izračunava, bez toga lijek ne može biti registriran kao lijek), možete odabrati sigurno razdoblje za sebe vrijeme (više vremena u uputama) - ono za koje mislite da je sigurno vaše je pravo: koje će razdoblje biti najoptimalnije za vas ili jednostavno ne uzimati lijek u slučaju takvih sumnji - za žene je to prihvatljivo - druge mogućnosti liječenja
[Veze mogu vidjeti samo registrirani i aktivirani korisnici]
2. Jako sam zahvalan onim liječnicima koji su mi pomogli u mojoj temi. Ali takav trenutak. Na ovom forumu, ako drugi liječnik ima izvrsno mišljenje, obično ga izrazi?
- da, ali to mora potkrijepiti (potkrijepiti argumentima)
I malo izvan teme. Kako ovdje poslati privatnu poruku?
- nakon određenog broja poruka ova funkcija će biti dostupna (nakon 20)

Draga Maria Yurievna! Prvo, želim vam zahvaliti. Drugo, druge mogućnosti liječenja već su se iskušavale 16 godina. Vjerujte mi, nekad sam "bježao" samo od jednog naziva ovog lijeka, jer sam očekivao da ću se nositi s drugim metodama koje su mi se činile sigurnijima. Ali, nažalost, nisam uspio. I već sam jako umoran od prelaska preko ovih metoda. Jasno je da je to moj problem.
Roakkutan. Vidite, da, vaše kolege (pa čak i tada ne svi, ali neki od njih) govore o razdoblju od mjesec dana, isto razdoblje je naznačeno u uputama. Drugi dio govori o 6 mjeseci, netko o 2 mjeseca, netko oko godinu dana. Čak je bio i liječnik koji mi je rekao, kažu, upute kažu oko mjesec dana, a zapravo nekoliko godina. Da, kad bi svi govorili isto, ne bi bilo takvih sumnji. I nisu samo moji. Razgovarali bi o najmanje 10 godina - i to je bolje! Tada bi ljudi sami procjenjivali svoje životne okolnosti i na temelju toga donosili odluke. Ali oni kažu nešto drugačije. Ne izmišljam ovo, nema nikakvog smisla. To kažu dermatolozi. Osim toga, ponekad na Internetu možete pročitati izvješća o odstupanjima kod djece s "Roaccutaneous" djecom. Možda to nije povezano s putem Roaccutana, ali ni suprotno nije dokazano. Zatim isti gornji link vašeg cijenjenog kolege. Štoviše, tamo je naznačeno da su liječnici to skloni povezivati ​​sa ženom koja uzima Roaccutane (tri mjeseca prije trudnoće). Dakle, još uvijek nisam razumio zašto dopuštaju takav odnos, ako upute za lijek kažu da za mjesec dana možete zatrudnjeti i ako je dokazana činjenica da se lijek iz tijela izlučuje za mjesec dana ili čak dva tjedna. Mislim da ne znaju. I tada nije jasno na temelju čega si uopće dopuštaju to pretpostaviti. Ovo je alarmantno. I, sad se ne sjećam točno gdje, ali ovdje na forumu u nekoj temi pročitao sam kako ste napisali da je lijek još uvijek poznat ne tako davno i da nije dovoljno istražen za dugoročne posljedice. Ovo je bilo u niti stvorenoj prije dvije ili tri godine, ne mogu sa sigurnošću reći. Imate li sada isto mišljenje? Shvatite me, u vrlo sam teškoj situaciji. Ove me akne samo "ubijaju", razumjet će me oni koji su to prošli, koji dugi niz godina pate na isti način. I želim pokušati izliječiti ovu bolest Roaccutaneom, barem pokušati, ako ne u potpunosti, odnosno nada u olakšanje je već nešto! Ali nisam spreman riskirati zdravlje buduće djece. Ne moraju patiti zbog mene. Ako ne daj Bože, s njima nešto neće biti u redu, moje akne činit će mi se poput cvijeća. Ali ako ne postoji opasnost, a lijek je siguran (za mjesec ili dva), tada ne želim propustiti ovu priliku da se oporavim i napokon zaživim punim životom. Akne nisu toliko bezopasne kao što neki ljudi uzimaju izvana. Oprostite na ovoj zabuni. Ali ovo je samo vapaj iz srca. I uopće nisam alarmant (oprostite, nisam uspio pronaći drugu riječ).
Napisali ste da mogu sam odlučiti koliko je dugo sigurno nakon liječenja Roaccutaneom, ali kako mogu odlučiti jesu li informacije toliko kontradiktorne. Ne mogu djelovati nasumce po tako važnom pitanju. Moram znati sigurno. A kad to znam "sigurno", tada mogu dodati i mjesec i dva. Već za sebe.

Dovoljan je mjesec dana kontracepcije nakon prestanka liječenja, to je razdoblje naznačeno i u stranim uputama za lijek, naime, upute u inozemstvu su naj hiper-anksioznije u tom pogledu - tvrtke se boje tužbi.
Čini se da malformacije prijavljene u navedenom izvješću nisu povezane s lijekom, osim vjerojatnosti da se nastavio uzimati u tajnosti sve dok nije otkrivena trudnoća. U članku nisam našao riječi o "velikoj vjerojatnosti" veze. Takve malformacije nisu karakteristične isključivo za uzimanje derivata vitamina A..

Nijedna od postojećih studija nije utvrdila povećani rizik od malformacija ako se začeće dogodilo nakon završetka primjene Roaccutana. To je najvjerojatnije zbog činjenice da stvaranje struktura osjetljivih na djelovanje Roaccutana započinje nekoliko tjedana nakon začeća.
Međutim, čekanje mjesec dana nakon završetka opravdano je uzimajući u obzir individualne karakteristike.

Recenzije lijeka protiv akni Roaccutane - prije i poslije

Neki ljudi provode gotovo čitav život boreći se protiv akni i često ne postižu željene rezultate. Nakon nekog vremena, koža koja se kratko pročistila počinje se ponovno upaliti i prekrivati ​​odvratnim aknama. I tako u krug, dan za danom.

No, ne treba očajavati i baviti se samoliječenjem, jer medicina ne stoji mirno. Najučinkovitiji lijek za liječenje akni i akni su tablete Roaccutane, čiji pregledi govore o pozitivnim rezultatima liječenja ovim alatom.

Važno je da lijek ima kontraindikacije i da ga propisuje samo stručnjak koji će odabrati liječenje za određenog pacijenta..

Sastav i oblik izdanja

Glavni aktivni sastojak Roaccutana je izotretinoin koji inhibira razvoj rožnog sloja epiderme i inhibira rast patogenih bakterija.

Lijek se proizvodi u obliku ovalnih crveno-smeđih kapsula s ROA 10 na svakoj. Svaka od njih sadrži 10 ili 20 mg djelatne tvari.

Indikacije za uporabu

Roaccutane je propisan za liječenje vulgarnih akni teške geneze i tijeka (s stvaranjem ožiljaka, staračkih pjega, apscesa, krvarenja) koji se ne mogu liječiti drugim metodama..

Lijek je indiciran za kršenje procesa keratinizacije:

  • crvena dlakava pitirijaza;
  • palmarno-plantarni oblik keratoderme;
  • ihtioza;
  • folikularna keratoza.

Kapsule nisu ništa manje učinkovite za gnojni hidradenitis, folikulitis i teške vrste rozaceje.

Kontraindikacije

  • Hipervitaminoza A.
  • Netolerancija na izotretinoin.
  • Planiranje trudnoće i njezino prisustvo.
  • Razdoblje laktacije.
  • Djeca mlađa od 12 godina.

Izuzetno oprezno, Roaccutane se propisuje za kronični pankreatitis, tešku patologiju bubrega, jetre, hipertrigliceridemiju, dijabetes melitus, alkoholizam i pretilost.

Nuspojave

  • Glavobolja.
  • Hiperostoza.
  • Artralgija.
  • Pogoršanje vida u sumrak.
  • Osjećaj pečenja u očima.
  • Kseroftalmija.
  • Optički neuritis.
  • Nelagoda pri nošenju leća.
  • Katarakta.
  • Heilit.
  • Kožni osip.
  • Stanjivanje kose.
  • Suha usta.
  • Povećana razina kolesterola u krvi.
  • Svrbež.
  • Povraćanje.
  • Mučnina.
  • Hepatitis.
  • Krvarenje iz nosa.
  • Depresija.
  • Brza zamornost.
  • Živci.
  • Kolitis.

Upute za korištenje

Kod akni je prvi tijek terapije obično dva do četiri tjedna. Preporučuje se svakodnevno uzimanje 0,5 mg na 1 kg tjelesne težine.

U drugoj fazi liječenja doza se povećava na 1 mg na 1 kg tjelesne težine, a tečaj se nastavlja od 12 do 20 tjedana zaredom.

Kapsule se moraju uzimati s obrocima i s puno vode.

Ispravljanje režima liječenja lijekovima provodi se uzimajući u obzir učinkovitost lijeka, ozbiljnost nuspojava i individualnu toleranciju aktivne tvari. U slučaju potvrde ponovljenog tijeka bolesti, potrebna je obvezna pauza u uzimanju lijekova tijekom 8 tjedana.

posebne upute

  • Pacijenti s dijabetesom melitusom trebaju stalno praćenje razine glukoze u krvi.
  • Tijekom razdoblja liječenja preporučuje se izbjegavati ultraljubičasto zračenje..
  • Tijekom terapije bolje je prestati nositi kontaktne leće..
  • Darivateljima je zabranjeno davanje krvi tijekom uporabe lijeka i u roku od mjesec dana nakon povlačenja.
  • Ženama se snažno savjetuje da koriste pouzdanu kontracepciju, počevši 30 dana prije početka tečaja, tijekom liječenja i dva mjeseca nakon završetka uzimanja lijeka. Kada trudnoća nastupi u navedenom vremenskom okviru, ona se prekida iz medicinskih razloga.
  • Ako se pojave znakovi kolitisa, pseudotumora mozga, oštećenja vida, Roaccutane se otkazuje.
  • Lijek negativno utječe na sposobnost upravljanja vozilima i obavljanje poslova koji zahtijevaju povećanu koncentraciju.

Analozi lijeka

  • Aknetin.
  • Retasol.
  • Aknekutan.
  • Izotretionin.
  • Izbrisat će.
  • Retinoična mast.

Roaccutane za akne - recenzije

Recenziju pišem prvi put u životu, ali ne mogu drugačije. Činjenica je da sam do 14. godine počeo imati ozbiljne probleme s kožom. Akne su se pojavile po cijelom licu i tijelu, čak i na rukama ih je bilo jako puno. Nekoliko godina majka me vodila liječnicima, pokazivala plaćene stručnjake, pa čak i vještice. Najčešće su govorili da će nakon vjenčanja sve nestati, ali nitko nije sugerirao kako se vjenčati s takvom osobom.

Pronašli smo liječnika koji se obvezao liječiti moju patologiju Roaccutaneom. Morao sam davati krv mjesečno i mijenjati doziranje ovisno o pokazateljima. Brzo sam osjetio nuspojave ovog lijeka na sebi - bilo je gotovo nemoguće biti na suncu, usne su mi bile užasno suhe, usta su mi bila suha i nos mi je krvario.

Ali vrijedilo je, jer su akne nekim čudom počele nestajati, a nove su se prestale pojavljivati. Trebalo mi je više da se našminkam u tonama da bih izašla i pogledala ljude u oči postala potpuno neustrašiva. Ispada da je ovaj lijek uklonio problem interne prirode i akne se više ne bi trebale vraćati. Ali najvažnije je uzimati ga samo pod nadzorom liječnika, inače nitko ne zna kako mogu nastati nuspojave.!

Kad sam pročitao upute za lijek, zamalo sam ga bacio u smeće. Takva nevjerojatna količina nuspojava od neke vrste kapsule. No, iskopavši puno informacija, nakon čitanja recenzija i obraćanja liječniku, shvatio sam da je apsolutno nemoguće uzimati ovaj lijek bez nadzora. Stoga sam, prije nego što sam počeo piti tablete, otišao kod iskusnog i skupog dermatologa..

U početku su me poslali na pretrage i, hvala Bogu, nije bilo kontraindikacija za uzimanje ovog lijeka. Liječnik je propisao poseban režim liječenja na temelju mojih individualnih pokazatelja i preporučio mi da ga posjetim najmanje jednom u tri tjedna. Liječenje roakkutanom trajalo je gotovo 8 mjeseci. Istodobno, koža se malo osušila i to je to, nema više nelagode. Prištići su nestali, ostali su samo mali tragovi, od posebno velikih primjeraka. Nakon 3 mjeseca rezultat se čuva, tako da mogu sigurno preporučiti ovaj lijek, ali tek nakon savjetovanja s kvalificiranim stručnjakom.

Do 30. godine pojavio mi se nekakav bjelkasti osip na obrazima i čelu koji me jako svrbio. Sve su neugodnosti započele u kupaonici, sauni ili samo na suncu. Isprobao sam više od desetak masti i tableta, ali od toga je bilo malo koristi i morao sam potražiti drugog stručnjaka. Štoviše, analize nisu otkrile ništa posebno, sve je bilo u granicama normale..

Morao sam otići u regionalni grad na sastanak s plaćenim dermatologom, jer jednostavno nisam mogao podnijeti ovaj svrbež. Upravo je ona pronašla uzrok mog problema i propisala tečaj terapije Roaccutaneom. Trajalo je više od četiri mjeseca i moralo je uzimati 20 mg dva puta dnevno. Istodobno, svaki mjesec trčala sam liječniku, uzimala pretrage i trošila puno novca na to.

Tijekom liječenja pročitala sam puno raznih horor priča o ovom lijeku. Sigurno ću reći da su gotovo sve to gluposti. Da, ponekad je bilo suhoće u ustima, malo mučnine i glavobolje. Ali to se događalo samo s vremena na vrijeme. Jasno je da takav tretman može propisati iskusni liječnik i potrebno je strogo slijediti njegove preporuke, tada neće biti problema!

Akne su se počele pojavljivati ​​u mojoj adolescenciji. Isprobao sam sva zamisliva i nezamisliva sredstva. Prvo što je puno pomoglo je uzimanje kontraceptiva. Ali nisam ih mogao piti cijelo vrijeme, pa sam morao otkazati i potražiti drugo sredstvo za borbu protiv akni. Odlučio sam se uzeti Roaccutane tek u 24. godini, a onda, jer više nije bilo snage za borbu.

Prije nego što sam ga upotrijebila, morala sam proći čitav popis testova: na kolesterol, trigliceride, šećer, testove funkcije jetre i test na trudnoću. Svi ovi testovi morali su se uzimati svakog mjeseca tijekom cijelog liječenja. Ponudili su se da će istovremeno uzimati kontracepciju za svaki slučaj, ali ja sam odbio.

Prva dva mjeseca pio sam 20 mg dnevno, a zatim prešao na 40 mg. Tijek liječenja bio je ukupno 7 mjeseci i 12 dana. Iskusio sam većinu objavljenih nuspojava, od depresije do povraćanja. Ali skupljam nuspojave svih lijekova koje pijem, ovo je vjerojatno moja osobna osobina..

Tijekom uzimanja lijeka nije dopušteno piti alkohol i to definitivno ne vrijedi raditi. Jednom sam pokušao popiti malo vina, a sljedeće jutro praktički sam pao u nesvijest. Činjenica je da lijek uvelike dehidrira tijelo i, zajedno s alkoholom, izaziva užasan mamurluk..

Za ublažavanje suhoće usnica i nosne sluznice koristio sam obični vazelin. Hidratantne kapi su mi pomogle u očima, i dosta sam popio. Stoga sam, povrh svega ostalog, i jako smršavio..

Kao rezultat, dobio sam čisto lice, stvarno nema akni na njemu, kao ni na leđima. Unatoč činjenici da je to bio težak tečaj i da se akne mogu vratiti, svejedno ću ponoviti tretman - jer djeluje.

Trudnoća nakon Roaccutane - recenzije

U principu, moja koža mi nije odgovarala uvijek. Unatoč 37 godina, akne do sada nisu nestale. Uvijek su na licu, a prije menstruacije izliju se na prsa i leđa. Vrlo odvratno kao tinejdžerski izgled.

Puno sam čitao o Roaccutaneu i jako sam se bojao osjetiti svu slast nuspojava. Pogotovo s obzirom na to da sam željela drugo dijete, ali ovaj se lijek ne uzima tijekom trudnoće i potrebno je isključiti začeće tijekom razdoblja liječenja. Ali nisam imao izbora nego primijeniti ovaj lijek na svoju kožu, jer ona nije opažala druge metode..

Zanimljivo je da liječnik nije vidio ništa posebno strašno u mom izgledu, a više pažnje posvetio je hormonskoj pozadini. Nakon određenog broja testova i kratkog tretmana za druge probleme, nastavili smo se rješavati mojih dosadnih akni.

Ne mogu reći da sam osjećala nuspojave snažnog uzimanja lijeka. Možda zato što je terapija provedena u štedljivom načinu rada. Usne i nos su se naravno sušili, ali sve je vrlo podnošljivo, higijenski ruž i ispiranje nosa dobro su pomogli.

Neuspješno sam uzimala kontracepcijske tablete, kako ne bih riskirala. Trebala su tri mjeseca da se problem praktički riješi. Međutim, liječnik mi je dopustio dijete samo 6 mjeseci nakon završetka uzimanja tableta i obveznog provođenja svih pregleda. Naravno, u potpunosti sam se pridržavala preporuka, pa sam rodila zdravu bebu, na vrijeme i bez patologija. Sad, neposredno prije menstruacije, mogu se pojaviti dva ili tri crvenila ili prištići, ali to je sasvim druga stvar i to me praktički ne muči.

Ne bojte se trudnoće nakon terapije ovim lijekom. Glavna stvar je strogo poštivanje svih preporuka liječnika i ne začeće djeteta tijekom uzimanja tableta. U svakom slučaju, to će dovesti do pobačaja iz medicinskih razloga, jer ovaj lijek agresivno utječe na razvoj fetusa i djetetu ne ostavlja šanse za preživljavanje..

Prema uputama, možete zatrudnjeti 2 mjeseca nakon završetka tečaja, ali stručnjaci preporučuju suzdržavanje od začeća u razdoblju od 6 do 12 mjeseci, ovisno o trajanju liječenja. Ostala sam trudna nakon osam mjeseci. Naravno, bilo je strahova, ali testovi i ultrazvuk pokazali su da je s djetetom sve u redu, pa mirno čekam rođenje sina.

Trudnoća nakon pregleda o Roaccutaneu

Je li netko već zatrudnio nakon uzimanja Roaccutana ili Acnecutana? Koliko ima do tamo?

Aigul, prije stotinu godina, kada su se sistemski retinoidi prvi put pojavili u Rusiji, ginekolozi su također rekli da šest mjeseci ne možete zatrudnjeti. Tada je Ministarstvo zdravstva sugeriralo da je to poput "pretjeranih mjera", a ginekolozi su zabranu drastično smanjili na tri mjeseca..

No, čini se da moderni ginekolozi djeluju prema uputama.

(i u svakom slučaju, pitanje vaše trudnoće ne odlučuje dermatolog - to nije njegovo područje nadležnosti).

Trudnoća nakon Roaccutana

Povezana i preporučena pitanja

1 odgovor

Ne zatrudnite najmanje mjesec dana nakon prestanka uzimanja ovog lijeka. Ali ne činjenica da će to nekako utjecati na razvoj fetusa. Preporučio bih da prođete kroz prvu projekciju.

Pretraživanje web mjesta

Što ako imam slično, ali drugačije pitanje?

Ako među odgovorima na ovo pitanje niste pronašli potrebne podatke ili se vaš problem malo razlikuje od prikazanog, pokušajte postaviti isto pitanje liječniku na istoj stranici ako je povezano s glavnim pitanjem. Možete postaviti i novo pitanje, a nakon nekog vremena naši će liječnici odgovoriti na to. Slobodno je. Informacije koje su vam potrebne možete potražiti u sličnim pitanjima na ovoj stranici ili putem stranice za pretraživanje web mjesta. Bit ćemo vam vrlo zahvalni ako nas preporučite svojim prijateljima na društvenim mrežama..

Medportal 03online.com provodi medicinske konzultacije u načinu dopisivanja s liječnicima na web mjestu. Tu dobivate odgovore od pravih praktičara u svom području. Trenutno na web mjestu možete dobiti savjete iz 50 područja: alergolog, anesteziolog-reanimator, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetika, ginekolog, homeopat, dermatolog, dječji ginekolog, dječji neurolog, dječji urolog, dječji endokrini kirurg, dječji endokrini kirurg, specijalist zaraznih bolesti, kardiolog, kozmetolog, logoped, specijalista ORL-a, mamolog, pravnik, narkolog, neuropatolog, neurokirurg, nefrolog, nutricionist, onkolog, urolog, ortoped-traumatolog, oftalmolog, pedijatar, plastični kirurg, reumatolog, psiholog, reumatolog, radiolog, seksolog-androlog, stomatolog, triholog, urolog, farmaceut, fitoterapeut, flebolog, kirurg, endokrinolog.

Odgovaramo na 96,73% pitanja.

Dr. PANARIN

Posljedice uzimanja Roaccutanea

Pozdrav dragi doktore! Molim vas recite mi koje je određeno vremensko razdoblje za potpuno uklanjanje Roaccutana iz tijela. Činjenica je da ovaj lijek koristim otprilike mjesec dana, a već tri mjeseca od posljednje primjene osjećam puno trajnih i neugodnih nuspojava: prvo, osip na licu nije prestajao, a drugo, postali su još gori, - treće, postoji stalni mentalni stres, izražen u trajnom depresivnom stanju, mentalna aktivnost je oslabljena, naime, manifestira se puno lošije nego prije, pamćenje se znatno pogoršalo i koncentracija pažnje. Zanima me kada će sve to prestati i hoće li uopće prestati, hoću li se vratiti u istu kolotečinu i koliko dugo?
- Anastazija

Draga Anastasia! Roaccutane može uzrokovati ozbiljne negativne učinke na zdravlje, stoga je potrebno procijeniti ravnotežu mogućih koristi i rizika prije propisivanja. Aktivni sastojci Roaccutana izlučuju se iz tijela u roku od otprilike 2 tjedna, nuspojave mogu trajati puno duže. Na početku liječenja Roaccutaneom može se dogoditi pogoršanje akni, koje traje nekoliko tjedana. Posavjetujte se s psihoterapeutom kako biste potvrdili i procijenili težinu depresije, propisali adekvatnu terapiju za psihoemocionalno stanje u nastajanju.
Dermatolog O.V.Panarin.

Je li hemangiom nuspojava Roaccutana? Planiranje trudnoće nakon liječenja Roaccutaneom.

Pozdrav dr. Panarin. Pio sam Roaccutane 2 mjeseca, postoje poboljšanja, ali postoji i ozbiljna nuspojava - hemangiom u području ušiju. Liječenje je trebalo prekinuti. Može li ovaj lijek izazvati ovaj problem?
I još jedno pitanje. Ja imam 19 godina. Koje testove moram poduzeti na prisutnost lijeka u tijelu? Zabrinut sam za zdravlje svog djeteta u budućnosti, jer se puno govori o rođenju djece s patologijama kod ljudi koji su uzimali drogu. Nakon kojeg vremenskog razdoblja mogu neustrašivo planirati rođenje djeteta??
Puno hvala unaprijed!
- Natalia

Draga Natalia! Moguće je da je Roaccutane pridonio nastanku hemangioma, međutim, ova nuspojava nije navedena u uputama za medicinsku uporabu lijeka..
Potpuno je sigurno zatrudnjeti 2 mjeseca nakon prestanka uzimanja Roaccutana. Nije potrebno polagati testove za utvrđivanje prisutnosti i količine aktivnih tvari Roaccutane u tijelu.
Dermatolog O.V.Panarin.

Preskakanje Roaccutana

Zdravo! Gotovo 7 mjeseci uzimam Roaccutane pod nadzorom liječnika, težak 60 kg, doza je 30 mg dnevno. U procesu uzimanja bilo je praznina: 3 dana uopće nisam uzimao, a nekoliko puta (ne mogu sa sigurnošću reći, oko 8 puta) propustio sam 10 mg, t.j. ujutro 20 mg. Pio sam, a navečer nisam pio 10 mg (ispalo je 20 mg dnevno), ali ti su razmaci bili u različito vrijeme. Hoće li to nekako utjecati na rezultat (rezultat je izvrstan, već završavam sastanak)?
- Anna

Draga Anna! Ne mislim da će nedostatak nekoliko dana liječenja Roaccutaneom utjecati na konačni rezultat liječenja..
Dermatolog O.V.Panarin.

Roaccutane: 3 pitanja

Zdravo. Uzimam Roaccutane 1 mjesec u dozi od 30 mg / dan (težina mi je 60 kg) uz istodobni unos vitamina E 400 mg / dan i Yarinovih hormonalnih tableta. Liječnik im je propisao kako bi smanjili moguće nuspojave Roaccutana, rekao je da ću ga trebati uzimati u ovoj dozi 4 mjeseca. Liječnik je dijagnosticirao umjereni UGB. Prije Roaccutana tretirao sam se 3 godine svim mogućim metodama - gelovima, losionima, ultraljubičastim zračenjem krvi, terapijom ozonom itd. Ali ništa nije pomoglo! Mnogi su liječnici odbili liječiti me njima, objašnjavajući da Roaccutane ima vrlo negativan učinak na reproduktivni sustav, može uzrokovati oticanje i disfunkciju jajnika. Imam nekoliko pitanja za vas: 1. Je li to istina i jesu li takvi slučajevi bili u vašoj praksi? 2. Smatrate li sljedećim režimom liječenja prikladnim: Roaccutane uz istodobnu primjenu hormona + vit. E (u takvoj dozi, i doista). 3. Koliko ovo može utjecati na moju jetru, jer imam samo 20 godina? Nuspojave - suhoća sluznice u prva 2 tjedna, mučnina (bila je 1 puta mjesečno), glavobolja. Mogu reći da se nakon mjesec dana uočavaju poboljšanja, ali vrlo beznačajna, s čime se to može povezati? Lažni lijek? Hvala unaprijed!
- Victoria

Draga Viktorija! Čvrsto sumnjam da su ultraljubičasto zračenje krvi i ozonska terapija učinkovite za akne, kao što ste vidjeli iz vlastitog iskustva..
1. Sam roakkutan, kao derivat vitamina A, djeluje antitumorski, ne pojavljuje se na popisu nuspojava disfunkcije jajnika. Roaccutane ima snažan negativan učinak na fetus u razvoju, u koji aktivne tvari lijeka ulaze s majčinim krvotokom, nemaju negativan učinak na reproduktivne organe žena i muškaraca. Kada uzimate Roaccutane, definitivno vam je potrebna "dvostruka" kontracepcija, uključujući kondom, uklj. i iz razloga što se ne može u potpunosti isključiti da Roaccutane djelujući na enzime jetre može smanjiti kontracepcijsku učinkovitost COC-a (aktivni sastojci lijekova: izotretinoin i etinil estradiol uglavnom se metaboliziraju uz sudjelovanje citokroma P450 3A4 i aromatskom hidroksilacijom).
2. Prije se mislilo da vitamin E može smanjiti nuspojave Roaccutana, ali u novije vrijeme pokazalo se da to nije slučaj. Pri uzimanju lijekova "Yarina" i "Roaccutane" zajedno, nuspojave se mogu povećati, na primjer, suha koža.
3. Ako nema bolesti jetre, biokemijski parametri jetre su normalni (redoviti testovi), dok uzimate Roaccutane ne zlostavljate alkohol, tada su malo vjerojatne negativne posljedice na jetru. Značajno poboljšanje liječenja Roaccutaneom trebalo bi očekivati ​​nakon 2 mjeseca.
Dermatolog O.V.Panarin.

Uzimanje Roaccutana bez propisivanja dermatologa

dobar dan!
Molim vas recite mi koliko je učinkovit Roaccutane i je li prikladan za sve. Možete ga koristiti bez liječnika??
- Marija

Draga Maria! Roaccutane treba uzimati (i izdavati ga iz ljekarni) samo na recept dermatologa; samoliječenje se strogo ne preporučuje. Jedna od indikacija za imenovanje ovog lijeka je neučinkovitost odgovarajuće tradicionalne terapije. Roaccutane je daleko najučinkovitiji način liječenja akni, ali može izazvati ozbiljne nuspojave..
Dermatolog O.V.Panarin.

Roakkutan

Dragi Oleg Valerijevič! Imam 20 godina. Od adolescencije, akne na licu, leđima i prsima. Ne znam koja je ozbiljnost. Najvjerojatnije prosjek. Užasno masna koža na licu. Koristio sam Skinoren - nema učinka. Liječnici nisu propisali nikakve preglede (hormoni, gastrointestinalni trakt itd.). Liječnik mi je propisao Roaccutane, ali nije uzeo nikakve pretrage prije početka tečaja. Vjerovao sam samo na riječ da "izgleda da nemam kronične bolesti jetre ili bubrega". Sad sam zabrinuta. Trebala bi doći na pregled dermatologu za mjesec dana i uzeti krvni test. Treći dan uzimam Roaccutane, jednu tabletu dva puta dnevno. Težina 50 kg. Oprostite ako gubim vaše vrijeme, ali jako sam zabrinut zbog posljedica. Recite mi molim vas, je li ovaj lijek vrlo štetan za tijelo? Može li Roaccutane pokvariti jetru? Nažalost, naši liječnici nisu previše pažljivi prema svojim pacijentima. Pa ipak, je li Roaccutane često neučinkovit? Odnosno, akne će se uskoro opet vratiti ili se uopće neće liječiti? A što je s masnom kožom?
Hvala unaprijed!
- Olga

Draga Olga! Vjerujem da je prije propisivanja Roaccutanea u standardnoj dozi potrebno proći biokemijski krvni test za jetrene enzime i masti. Osim toga, žene se također trebaju propisati hCG testom kako bi se isključila trudnoća..
Lijek relativno rijetko uzrokuje ozbiljne nuspojave (na primjer, moguć je hepatitis izazvan lijekom).
Liječenje Roaccutaneom rijetko je neučinkovito, ali treba biti strogo opravdano (ne propisuje se svima redom) i provoditi pod redovnom kliničkom i laboratorijskom kontrolom (pregledi dermatologa, pretrage itd.)
Masnost kože tijekom liječenja Roaccutaneom značajno se smanjuje, nakon završetka - postupno se povećava, ali obično postaje nešto manja nego prije terapije.
Dermatolog O.V.Panarin.

Roakkutan i reproduktivno zdravlje

Zdravo! Molim vas recite mi, dugo pijem Roacutan, prestale su mi menstruacije, propisani su mi vitamini: folna kiselina, glutaminska kiselina, metionin. Kad sam popio, došla je menstruacija, sada opet ne. Što uraditi? Jako se bojim, pobacio sam prije tri godine, nakon toga su me puno puta pregledavali, čini se da je sve u redu, ali sada je još veći strah, stvarno želim djecu.
- Aleksandra

Draga Aleksandra! Roaccutane ni na koji način ne utječe ni na menstruaciju ni na ženski reproduktivni sustav (sve identificirane nuspojave odražene su u najnovijoj verziji uputa za lijek). Tijekom uzimanja Roaccutanea i u roku od mjesec dana nakon završetka, morate stalno koristiti 2 metode kontracepcije, od kojih jedna mora biti kondom, inače, ako se trudnoća dogodi u tom razdoblju, postoji velika vjerojatnost urođenih malformacija u djeteta.
Dermatolog O.V.Panarin.

Roakkutanske i pustulozne bolesti

Pozdrav, dragi Oleg Valerievich. Molim vas recite mi je li moguće razviti hidradenitis i panaritij tijekom uzimanja Roaccutana? Nikad nisam bolovao ni od jednog ni od drugog, a sada, kad sam već prikupio gotovo dvije trećine kumulativne doze Roe, bio sam iscrpljen hidradenitisom i panaritijem...
- Anna

Draga Anna! Da, navedene nuspojave su moguće tijekom liječenja Roaccutaneom, jer ovaj lijek nije siguran. Prije propisivanja Roaccutana, dermatolog mora pažljivo procijeniti ravnotežu mogućih koristi i rizika. Potrebno je propisati antibiotsku terapiju za liječenje nastalih komplikacija (otkazivanje Roaccutana neće dovesti do njihovog nestanka).
Dermatolog O.V.Panarin.

Doziranje roakkutana i vitamina A.

Dragi doktore, popit ću Roaccutane, težina akni je srednja, težina je 53 kg. Dermatolog je propisao dozu od 50 mg dnevno (2 tablete od 10 mg ujutro i 3 navečer) + vitamin A. Je li ovo doziranje preveliko za moju težinu i mogu li uzimati i vitamin A zajedno s Roaccutaneom. Hvala na odgovoru!
- Asja

Draga Asja! Po mom mišljenju, najveća dopuštena doza izotretinoina za oralnu primjenu umjerene težine je 0,5 mg / kg / dan (pri visokim dozama rizik od pojave i težina nuspojava mogu značajno premašiti očekivanu korist). Kada se uzima 50 mg dnevno, ekonomski je isplativo kupiti jednu standardnu ​​kapsulu od 10 mg i dvije od 20 mg Roaccutane kapsule. Vitamin A može se uzimati tijekom uzimanja Roaccutana, ali samo u dozama koje ne prelaze fiziološke norme.
Dermatolog O.V.Panarin.

Roakkutan i sunce

Pozdrav, molim vas recite mi što će se dogoditi ako odem na more odmah nakon završetka uzimanja Roaccutana (nakon 5,5 mjeseci)? Je li moguće sunčati se u ovom slučaju?
- Diana

Draga Diana! Preporučujem upotrebu kreme za sunčanje. Tijekom primanja Roaccutana i neko vrijeme nakon završetka, koža može postati osjetljivija na sunčeve zrake - dolazi do upale kože. Roaccutane značajno povećava vjerojatnost nastanka ožiljaka nakon opeklina.
Dermatolog O.V.Panarin.

Nekoliko pitanja o Roaccutaneu

Zdravo! Dermatolog mi je propisao Roaccutane. Rekao je što treba uzimati nakon menstruacije, zašto točno? Samo trebate pričekati pola mjeseca i želite brže započeti tijek liječenja. Hoće li za imenovanje Roaccutana biti dovoljan samo biokemijski test krvi. Također sam čuo da se Roaccutane često krivotvori u Rusiji i da je bolje koristiti lijekove iz drugih zemalja, istina je?
Hvala unaprijed!
- Evgenija

Draga Evgenija! Liječenje roakkutanom započinje 2-3. Dana sljedećeg normalnog menstrualnog ciklusa kako bismo bili potpuno sigurni da doista nema trudnoće (analiza trudnoće može biti lažno negativna). Biokemijski test krvi prije imenovanja Roaccutana i povremeno tijekom liječenja propisan je svim pacijentima, a mogućnost ostalih testova razmatra se pojedinačno na recepciji. Nemam podataka o lažnjacima Roaccutanea.
Dermatolog O.V.Panarin.

Kompatibilnost Roaccutana s alkoholom

Pozdrav, molim vas recite mi, koja je opasnost od uzimanja Roaccutanea uz upotrebu jakih alkoholnih pića? Može li uzimanje Roaccutanea uzrokovati neplodnost kod muškaraca??
- Irina

Draga Irina! Roakkutan može biti toksičan za jetru (hepatitis izazvan lijekovima rijetko se javlja). Ako se Roaccutane i alkohol uzimaju zajedno, to može povećati toksični učinak na jetru..
Uz to, i roakkutan i alkohol mogu značajno povećati razinu masnoća (triglicerida) u krvi, što može dovesti do upale gušterače (pankreatitis), što u nekim slučajevima može biti opasno po život..
Roaccutane ne utječe štetno na reproduktivne organe žena i muškaraca, neplodnost ne proizlazi iz upotrebe ovog lijeka.
Dermatolog O.V.Panarin.

Roakkutan i mehaničko čišćenje lica

Zdravo! Gotovo tjedan dana uzimam Roaccutane. Osip na koži još uvijek postoji. Molim vas recite mi je li moguće napraviti mehaničko čišćenje lica tijekom liječenja ovim lijekom?
- Olga

Draga Olga! Vidljivo poboljšanje liječenja Roaccutaneom trebalo bi očekivati ​​nakon mjesec dana. Vjerujem da je nepoželjno provoditi ručno vađenje komedona tijekom liječenja Roaccutaneom, pogotovo jer ako postoje upalni elementi, apsolutno ih je nemoguće "istisnuti"..
Dermatolog O.V.Panarin.

Informacije prikazane na web mjestu ne smiju se koristiti za samodijagnozu i liječenje, a također ne mogu biti zamjena za osobno savjetovanje s liječnikom..

Trudnoća nakon pregleda o Roaccutaneu

Moderatori: Anonimni, urednik ljepote

roberto cavalli (smatrajte ga mojim prijateljem) piše:

"Pročitao sam prilično veliku količinu informacija na web mjestima na engleskom jeziku (postoji čak i web mjesto na kojem ljudi posebno vode dnevnike uzimanja Roaccutana), a nikad nisam naišao na informaciju da je nečije djelovanje Roaccutana prouzrokovalo negativan učinak na fetus, na njegov razvoj. barem se nitko nije žalio.

Roaccutane se koristi više od 10 godina, a ako bi se otkrio negativan učinak na trudnoću nakon završetka uzimanja Roaccutana, tada bi ovaj lijek vjerojatno ili bio zabranjen za žene, ili bi u uputama napisao o mogućnosti utjecaja na kasniju trudnoću. "

Vlastiti

  • Postova: 247
  • Pridružio se: ponedjeljak 18. srpnja 2005. 20:34
  • Profil
  • Gore
  • Žalite se na ovu poruku
  • Informacija

Vlastiti

  • Postova: 258
  • Pridružio se: utorak 03. kolovoza 2004. 15:49
  • Mjesto: Moskva
  • Profil
  • Gore
  • Žalite se na ovu poruku
  • Informacija

roberto cavalli (smatrajte ga mojim prijateljem) piše:

"Pročitao sam prilično veliku količinu informacija na web mjestima na engleskom jeziku (postoji čak i web mjesto na kojem ljudi posebno vode dnevnike uzimanja Roaccutana), a nikada nisam naišao na informaciju da je nečije djelovanje Roaccutana prouzrokovalo negativan učinak na fetus, na njegov razvoj. barem se nitko nije žalio.

Roaccutane se koristi više od 10 godina, a ako bi se otkrio negativan učinak na trudnoću nakon završetka uzimanja Roaccutana, tada bi ovaj lijek vjerojatno ili bio zabranjen za žene, ili bi u uputama napisao o mogućnosti utjecaja na sljedeću trudnoću. "

I slijedili ste moju prvu poveznicu, pročitajte.
Dakle, upravo je napisano upravo suprotno od vaših izjava. Ne dobro nekako znaš, draga damo.
VI dajete pogled samo s jedne strane, ali netko će reći cijelu istinu.
Ili onda čitajte osmrtnice na vijestima.

Vlastiti

  • Postova: 258
  • Pridružio se: utorak 03. kolovoza 2004. 15:49
  • Mjesto: Moskva
  • Profil
  • Gore
  • Žalite se na ovu poruku
  • Informacija

Ann Margolina (Anna Margolina, Ph.D.) piše:
"Apsolutno svi strani izvori koje sam pročitao (a čitao sam puno) pišu da je teratogeni učinak zajamčen ako zatrudnite dok uzimate Roaccutane (Accutane). To jest, ako zatrudnite dok uzimate ovaj lijek, prekinite trudnoću i ne nadajte se, Ali, nakon prekida prijema, nakon šest mjeseci (neki pišu i 2 mjeseca) možete zatrudnjeti bez straha. Postoje studije, postoje statistike - Roaccutane ne daje odgođeni učinak na fetus. "

Evo poveznice na jedan od njezinih članaka:
http://vrach-kosmetolog.ru/ar/ar10.htm
a ima i mnogo drugih meda. njezini članci i ne samo ona. i gomila rasprava na ovu temu.

Vlastiti

  • Postova: 247
  • Pridružio se: ponedjeljak 18. srpnja 2005. 20:34
  • Profil
  • Gore
  • Žalite se na ovu poruku
  • Informacija

Gallka, da, slijedio sam tvoj link.
Prvo, nije utvrđena izravna veza između samoubojstva i roakkutana. Uz to, mogu reći da su ljudi koji pate od akni skloni depresiji zbog najkorisnijeg (tko voli kad koža na licu istrune).
Drugo, takav je članak koristan za konkurentske tvrtke, jer je roakkutan općenito prepoznat kao učinkovit lijek protiv akni. Moraju li farmaceutski divovi pronaći i pustiti jedan lijek, kao što je P, kada je moguće ponuditi i prodati neizljebljivu količinu daleko od novčića koji privremeno pomažu ili uopće nemaju učinka.

Treće, ne pretvaram se, jednostavno ne želim da informacije budu jednostrane. Stoga dajem vezu do foruma na kojem postoje REALNI ljudi koji o svemu tome raspravljaju, vode dnevnike promatranja i izvještavaju o svom zdravlju u procesu samog liječenja, pobjedama i neuspjesima (on-line). I tu se ne radi samo o roak-n-u. Tu je, primjerice, i o esencijalnim uljima. Uz to, postoje poveznice na razne znanstvene studije. Ovo je forum za med. magazin, postoje članci i liječnici, uklj. sjednite na ovaj forum (tematski je - medicinski).

Roaccutane se već dugo koristi u inozemstvu i oko toga nema panike.

Vlastiti

  • Postova: 247
  • Pridružio se: ponedjeljak 18. srpnja 2005. 20:34
  • Profil
  • Gore
  • Žalite se na ovu poruku
  • Informacija

Vlastiti

  • Postova: 258
  • Pridružio se: utorak 03. kolovoza 2004. 15:49
  • Mjesto: Moskva
  • Profil
  • Gore
  • Žalite se na ovu poruku
  • Informacija

Vlastiti

  • Postova: 247
  • Pridružio se: ponedjeljak 18. srpnja 2005. 20:34
  • Profil
  • Gore
  • Žalite se na ovu poruku
  • Informacija

VIP

  • Postova: 1925
  • Pridružio se: srijeda, 16. lipnja 2004. 22:24
  • Mjesto: Moskva
  • Profil
  • Gore
  • Žalite se na ovu poruku
  • Informacija

Ann Margolina (Anna Margolina, Ph.D.) piše:
"Apsolutno svi strani izvori koje sam pročitao (a čitao sam puno) pišu da je teratogeni učinak zajamčen ako zatrudnite dok uzimate Roaccutane (Accutane). To jest, ako zatrudnite dok uzimate ovaj lijek, prekinite trudnoću i ne nadajte se, Ali, nakon prekida prijema, nakon šest mjeseci (neki pišu i 2 mjeseca) možete zatrudnjeti bez straha. Postoje studije, postoje statistike - Roaccutane ne daje odgođeni učinak na fetus. "

Evo poveznice na jedan od njezinih članaka:
http://vrach-kosmetolog.ru/ar/ar10.htm
a ima i mnogo drugih meda. njezini članci i ne samo ona. i gomila rasprava na ovu temu.

Postoje statistike, a ima i života. Je li moguće da će netko na forumu napisati da je dijete rođeno inferiorno? I nije činjenica, da se mora roditi, sve može na kraju biti s vremena na vrijeme izbačeno. Isječci s foruma, žao mi je, ne vjerujem.

BOG

  • Postova: 10677
  • Pridružio se: srijeda, 15. listopada 2003. 22:08
  • Mjesto: Tallinn
  • Profil
  • Gore
  • Žalite se na ovu poruku
  • Informacija

gost

  • Gore
  • Žalite se na ovu poruku
  • Informacija

Vlastiti

  • Postova: 258
  • Pridružio se: utorak 03. kolovoza 2004. 15:49
  • Mjesto: Moskva
  • Profil
  • Gore
  • Žalite se na ovu poruku
  • Informacija

gost

  • Gore
  • Žalite se na ovu poruku
  • Informacija

Vlastiti

  • Postova: 333
  • Pridružio se: Nedjelja 03. srpnja 2005. 21:10
  • Profil
  • Gore
  • Žalite se na ovu poruku
  • Informacija

Re: UPOZORENJE. ROACKUTAN. UBITNIK.

Popila sam ga i (mmm) je sve u redu, akne su nestale, koža je bila poput djeteta, sada ponekad nešto iskoči i to tek prije kritičnih dana. A utječe na trudnoću ako zatrudnite tijekom liječenja ili u roku od mjesec dana nakon njega.

Vlastiti

  • Postova: 471
  • Pridružio se: utorak 03. kolovoza 2004. 16:30
  • Profil
  • Gore
  • Žalite se na ovu poruku
  • Informacija

Re: UPOZORENJE. ROACKUTAN. UBITNIK.

Popila sam ga i (mmm) je sve u redu, akne i akne su nestale, koža je bila poput djeteta, sad ponekad nešto iskoči i to tek prije kritičnih dana. A utječe na trudnoću ako zatrudnite tijekom liječenja ili u roku od mjesec dana nakon njega.

Još jednom: djevojčica već pri rođenju ima određeni broj jajašaca, nakon rođenja više neće biti. Roaccutane utječe na cijeli jajnik sa svim jajašcima u njemu. Još jednom ponavljam: ovaj skup jajašaca neće se obnoviti, neće se "oporaviti" nakon Roaccutana i neće im doći (smanjit će se samo sa sljedećim mjesečnim razdobljem). Sukladno tome, oplođena će biti možda zahvaćena jajna stanica..
Zaključak: Volim igrati rulet?

BOG

  • Postova: 10677
  • Pridružio se: srijeda, 15. listopada 2003. 22:08
  • Mjesto: Tallinn
  • Profil
Članci O Acne Gelovi