Avene Hydrans Optimalna hidratantna krema

Avene hidratantna krema za različite tipove kože i serum iz linije Hydrans Optimal:

Hydrance Optimale pruža intenzivnu hidrataciju dulje vrijeme i pogodan je za sve tipove kože: HYDRANCE OPTIMAL RICH / HYDRANS OPTIMAL RICH UV20 - za osjetljivu i suhu kožu, HYDRANCE OPTIMAL LEGER / HYDRANCE OPTIMAL LEGER UV20 - za osjetljivu normalnu ili mješovitu kožu.

O razlici između suhe i dehidrirane kože napisao sam u ovom članku. Vrlo je važno razumjeti ovu razliku, jer se briga za suhu i dehidriranu kožu bitno razlikuje. Hidratantne kreme, unatoč svom imenu, pogodne su za suhu, a ne dehidriranu kožu..

Avene hidratantna emulzijska svjetlost

Evo što je napisano o ovoj hidratantnoj kremi na službenim web stranicama Avene:

Tuba od 40 ml
Vlaži vašu kožu dugo vremena. Lagana i osvježavajuća tekstura daje koži dugo vremena osjećaj ugode i nježnosti.
Kako?
Vlaži *: hidratantni sastojci još bolje omogućuju prodor i distribuciju Avene termalne vode u kožu i kontroliraju gubitak vode.
Čisti: Sebo-upijajuće kapsule smanjuju stvaranje sebuma i matiraju vašu kožu.
Umiruje: Obogaćena termalnom vodom Avène svojim umirujućim i antiiritacijskim svojstvima, krema nježno prekriva vašu kožu.
* - Vlaži gornje slojeve kože.
Hydrans Optimal Leger pogodan je za normalnu i mješovito osjetljivu kožu.
Primjena:
Nanesite ujutro ili navečer na savršeno čistu i suhu kožu.
Ujutro možete koristiti Hydrans Optimal UV Leger za zaštitu od sunčevih zraka (SPF 20).

Kemijski sastav:

 1. Voda (termalno vrelo Avene) - termalna voda Avene.
 2. Kaprični / kaprilni trigliceridi - Dobiveni iz kokosovog ulja i glicerina. Emolijens visoke kvalitete, bogat masnim kiselinama koji obnavljaju oštećenu površinu kože, vlaže kožu i sprječavaju gubitak vlage. Ima protuupalna svojstva. Istraživanje ne podržava komedogene tvrdnje ovog sastojka.
 3. Carthamus Tinctorius (Safflower) ulje sjemenki - ulje sjemenki šafrole, jedan od najboljih sastojaka. Vrlo je koristan kada se uzima oralno, jer je bogat antioksidansima. Istraživanje nije potvrdilo djelotvornost nanošenja na kožu. Ulje šafrane bogato je esencijalnim masnim kiselinama, posebno linolenskom kiselinom, stoga može sudjelovati u obnavljanju oštećene kožne barijere i indicirano je za suhu kožu. Ali - obratite pažnju! - Ulje šafrane može izazvati alergije kod osoba koje reagiraju na pelud (iako je to važnije ako se uzima interno).
 4. Ciklometikon - silikon, omekšava kožu, olakšava raspodjelu kreme na koži, nekomedogen.
 5. Saharoza stearat je monosaharid koji pripada klasi glukozaaminoglikana, poput hijaluronske kiseline. Oko sebe veže i zadržava molekule vode, vlaži kožu i stvara dobre uvjete za rad svih stanica kože.
 6. Glicerin je često korištena hidratantna krema za kožu. Privlači i drži molekule vode u svojoj blizini.
 7. Butilen glikol - zadržava vlagu u površinskim slojevima kože, emulgator je i surfaktant, potiče dublji prodor ostalih aktivnih sastojaka u kozmetici.
 8. Saharoza distearat - vidi gore Saharoza stearat.
 9. Polimetil metakrilat - pripada velikoj skupini sintetičkih komponenata koje tvore film. Često se koristi u proizvodima za njegu kose i hidratantnim kremama za stvaranje tankog filma na površini kože koji sprječava isparavanje vode. Odnosi se na "dobre" sastojke, ali ponekad može izazvati alergije u slučaju osjetljive kože.
 10. Benzojeva kiselina je konzervans, manje iritira kožu od ostalih konzervansa. "Dobro".
 11. Beta sitosterol, BHT, karbomer, klorfenezin, dinatrijum EDTA, miris, ekstrakt sjemena glicin soje (soja), hidrogenirani koko gliceridi, lecitin, fenoksietanol, poloksamamer 188, natrijum hondroitin sulfat, natrijum hidroksid

Zaključak:

Avene hidratantna emulzijska svjetlost standardna je hidratantna krema za ovaj tip kože. Pomalo težak za masna područja kože.

Formula je najčešća, naravno, bit će zadovoljene osnovne potrebe kože, ali ništa više. Gotovo bez antioksidansa i vitamina.

Avene bogata hidratantna krema

Pročitali smo oglas za web stranicu kozmetike Avene:

Tuba od 40 ml
Dugo vremena vlaži * vašu kožu.
Bogata i bogata tekstura daje vašoj koži neuporediv osjećaj ugode dugo vremena.
Kako?
Njeguje: Shea maslac u formuli trenutno pruža udobnost vašoj koži.
Vlaži *: hidratantni sastojci još bolje prodiru i distribuiraju Avène tamnu vodu u koži i kontroliraju gubitak vode.
Umiruje: Obogaćena termalnom vodom Avène svojim umirujućim i antiiritacijskim svojstvima, krema nježno prekriva vašu kožu.
* - Vlaži gornje slojeve kože.
Hydrance Optimal Risch pogodan je za suhu i vrlo suhu osjetljivu kožu.

Kemijski sastav:

 1. Voda (termalno vrelo Avene) - termalna voda Avene.
 2. Mineralno ulje (Paraffinum Liquidum) je visoko rafinirano ulje bez mirisa dobiveno iz rafiniranih naftnih derivata. Široko se koristi u kozmetici kao najmanje alergen, uvijek ostaje tekuć i ne uzrokuje začepljenje pora. ne bojte se ga, jer je ulje prirodni proizvod. Mineralno ulje smatra se najboljim nealergenskim hidratantom koji je danas dostupan. Ima svojstva zacjeljivanja rana i ne ometa disanje kože. Sva mineralna ulja koja se koriste u kozmetičkim proizvodima prolaze obveznu certifikaciju - u SAD-u je USP (United States Pharmacopeia), u Velikoj Britaniji - BP (British Pharmacopeia). Sve rasprave o opasnostima mineralnog ulja za kožu nisu znanstveno potkrijepljene - one jednostavno „zagrijavaju »Interes potrošača za senzaciju sintetska komponenta, pomoćna tvar koja poboljšava stanje kože.)))
 3. Glicerin - hidratantna krema za kožu.
 4. PRG-15 Stearil eter - sintetska komponenta, pomoćna tvar koja poboljšava stanje kože.
 5. Ciklometikon - silikon, omekšava kožu, olakšava distribuciju kreme.
 6. Cetearilni alkohol - može se dobiti sintetički ili iz kokosovog ulja. Omekšivač, zgušnjivač za emulzije, provodno sredstvo za ostale sastojke.
 7. Carthamus Tinctorius (Safflower) ulje sjemenki - vidi gore.
 8. Gliceril stearat - emulgator, nakon upotrebe koža postaje glatka na dodir.
 9. PEG-100 stearat - pripada širokoj skupini polietilen glikola koji se koriste za zgušnjavanje emulzije radi poboljšanja prodiranja ostalih aktivnih sastojaka u kremu.
 10. Butyrospermum Parkii (Shea maslac) Voće - Shea maslac ili Shea maslac. Jedan od najboljih kozmetičkih sastojaka, bogat antioksidansima, masnim kiselinama. Omekšava i vlaži kožu, vraća joj prirodni hidratantni faktor na površini kože.
 11. Cetearil glukozid, benzoeva kiselina, beta sitosterol, BHT, C13-14 izoparafin, kaprični / kaprilni trigliceridi, klorfenezin, dinatrijum EDTA, mirisi, ekstrakt glicin semena soje (soja), hidrogenirani koko gliceridesol, lauret-7 Poliakrilamid, natrijev hondroitin sulfat, natrijev hidroksid, ksantanska guma

Zaključak:

Avene hidratantna krema za suhu kožu također je najčešće hidratantno sredstvo za normalnu i suhu kožu. Ništa posebno.

Ne sadrži vitamine ili antioksidante, tako bitne za kožu. Za ovu cijenu može se stvoriti nešto bolje.

Avene hidratantna krema SPF30

Aveneov oglas za ovaj proizvod ne razlikuje se od prethodnog, upravo su dodani kreme za sunčanje kako bi zaštitili kožu od fotostarenja.

Kemijski sastav:

 1. Octocrylene (8%) je sintetički UV-B filter za sunčanje. Zajedno s avobenzonom stabilizira UV-A zrake. Sigurno za kožu. U ljudi koji uzimaju lijekove za upale zglobova (poput ketoprofena) mogu izazvati preosjetljivost kože.
 2. Oktinoksat (7,5%) - Poznat i kao oktil metoksicinnamat ili etilheksil metoksicinamat. Kemijska krema za sunčanje. Najstariji i najčešće korišteni UVB filter. Smatra se najboljom kremom za sunčanje. Potpuno sigurno. Svi "modni" sada tvrde da uzrokuje rak kože nisu ničim podržani..
 3. Titan dioksid (3,2%) - jedan od najboljih kozmetičkih sastojaka, titan dioksid. Koristi se kao zgušnjivač emulzije, izbjeljivanje i pojačivač primjene kreme, kao fizička zaštita od sunca.
 4. Ciklometikon, glicerin - silikon i vlaživač, vidi gore.
 5. Etilheksil palmitat - mješavina masnog alkohola i palmitinske kiseline, djeluje kao omekšivač, "dobar je" sastojak.
 6. Stearyl Alcohol je masni alkohol dobiven iz kokosovog ulja. Omekšava kožu, vlaži, stabilizira emulziju.
 7. Kalijev cetil fosfat - surfaktant koji poboljšava prodiranje kreme u kožu.
 8. Gliceril stearat - emulgator, nakon upotrebe koža postaje glatka na dodir.
 9. Aluminijev oksid je aluminijev oksid koji se koristi kao abraziv, zgušnjivač i adsorbent. Odnosi se na "dobre" sastojke.
 10. Benzojeva kiselina, beta-sitosterol, kapril / kaprici trigliceridi, klorfenesin, dinatrijum EDTA, ekstrakt glicin soje (soje), hidroksietil akrilat / natrijum akriloldimetil taurat kopolimer, fenoksietanol, poloksamer 188, simekozorlorid Guma

Zaključak:

Avene hidratantna krema za suhu kožu SPF30 (hidratantna krema) sa kremama za sunčanje širokog spektra.

Formula kreme je najčešća, sastav je "loš". Cijena bi mogla biti niža, s obzirom na banalnost sastava i nedostatak nevjerojatnog učinka.

Avene hidratantna krema - EMULZIJA ZA NORMALNU I KOMBINIRANU KOŽU SPF30

Idemo izravno na analizu sastava:

Kemijski sastav:

 1. TERMALNA PROLJETNA VODA AVENE (AVENE AQUA) - Avene termalna voda, čija se svojstva ne razlikuju puno od obične izvorske vode.
 2. ETILHEKSIL METOKSICINAMAT - isto kao OKTIL METOKSICINAMAT - kemijska krema za sunčanje.
 3. OKTOKRILEN - vidi gore.
 4. BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE također je UV zaštitno sredstvo za zaštitu od sunca tipa A poznato pod nazivom Tinosorb S. Navedeno kao siguran sastojak kože u Europi, ali ga je FDA zabranila u SAD-u i Kanadi..
 5. CIKLOMETIKON - silikon.
 6. ALUMINIJSKI ŠKROB OKTENILSUKCINAT - aluminijski škrob, prah, komponenta za zgušnjavanje emulzije, adsorbent. Čini kožu svilenkastom. "Dobar" sastojak.
 7. POLIMETIL METAKRILAT - pripada velikoj skupini sintetičkih komponenata koje tvore film. Često se koristi u proizvodima za njegu kose i hidratantnim kremama za stvaranje tankog filma na površini kože koji sprječava isparavanje vode. Odnosi se na "dobre" sastojke, ali ponekad može izazvati alergije u slučaju osjetljive kože.
 8. KALIJ CETIL-FOSFAT - surfaktant, poboljšava prodiranje kreme u kožu.
 9. Benzojeva kiselina beta-sitosterol BHT Kaprilni / kaprinski triglicerid karbomer klorfenesin dinatrijev EDTA MIOMIRISNI (Parfum) glicerin glicin SOJA (soja) Ekstrakt sjemena (glicin SOJA Ekstrakt sjemena) hidrogenirani kokos-gliceridi lecitin PEG-32 PEG-400 fenoksietanol Poloxamer 188 NATRIJ hondroitin sulfat natrijeva GUMA HIDROKSID TOCOPHERYL GLUCOSIDE XANTHAN

Zaključak:

Krema za mješovitu kožu - stvorit će tupost, vlažiti. Solarna zaštita na visokoj razini.

Primjedbe na kremu slične prethodnim.

Avene hidratantni serum

Evo što pišu o ovoj hidratantnoj kremi na web mjestu Avene:

Hydrance Intense serum dugo vremena vlaži osjetljivu kožu. Stvara "rezervoare" vlage u koži: mikrokapsule s termalnom vodom nastavljaju ispuštati vlagu i do četiri sata.

Istodobno nastaje nevidljivi akva film koji štiti kožu od isparavanja vlage tijekom dana.

Za sve tipove dehidrirane osjetljive kože.

Kemijski sastav:

 1. AVENE AQUA - termalna voda Avene.
 2. METHIL GLUCETH-20 - tekućina, koristi se kao pomoćna komponenta, veže vodu, poboljšava stanje kože.
 3. PEG-12 - odnosi se na polietilen glikole - mješavinu masnih kiselina i masnih alkohola. Emulgator, otapalo, stabilizator emulzije i omekšivač.
 4. CIKLOPENTASILOKSAN - silikon, omekšava kožu.
 5. GLYCERIN - ovlaživač zraka.
 6. PROPILEN GLIKOL CETETH-3 ACETAT - omekšivač i zgušnjivač.
 7. POLIJAKRILAMID - pripada velikoj skupini sredstava za stvaranje filma. Na površini kože stvara plastični film koji veže i zadržava vodu. Koristi se u hidratantnim kremama i proizvodima za njegu kose.
 8. ALKOHOL - alkohol. Suši i nadražuje kožu.
 9. BENZOJNA KISELINA. C13-14 ISOPARAFFIN. PARFUM. HIDROKSIJETILKELULOZA. LAURETH-7. PEG / PPG-18/18 DIMETIKON. FENOKSIJETANOL. FOSFOLIPIDI. NATRIJEV ACETAT. NATRIJEVA DNK. TETRAZODIJEVA EDTA

Zaključak:

Sastav nije nimalo zanimljiv, a dodaje se čak i alkohol (za poboljšanje prodiranja ostalih sastojaka, za brzu apsorpciju, osjećaj lakoće na koži). Može produljiti oštećenje kožne barijere i iritaciju kože.

Ne postoje sastojci koji uistinu mogu poboljšati stanje kože. Standardni silikoni, ovlaživači i sredstva za stvaranje filma.

Za sada Avene ne nudi ništa posebno, ali to tek dolazi!

Moisturizer Avene Hydrance Optimale Legere: sastav, recenzije

Za ljude koji više vole medicinsku kozmetiku, tvrtka Aven stvara izvrsne mogućnosti za njegu bilo kojeg tipa kože s različitim problemima. Ovaj će se članak usredotočiti na Avene Hydrance Optimale Legere hidratantnu kremu. Temeljito vlaži osjetljivu, mješovitu i normalnu kožu. Idealna je za epidermu koja je preživjela agresivne utjecaje okoline i kozmetičke postupke. Kada zbog ovih čimbenika postane dehidriran, izgubi elastičnost i prirodnu boju. Za više informacija o načinu korištenja proizvoda, od čega se on sastoji i što kupci kažu o njemu, pročitajte dalje..

Kakav lijek

Posebno razvijena formula kreme Aven Hydrance Optimal Leger omogućuje vam vraćanje i održavanje idealne ravnoteže vlage u dermisu. To je zbog prisutnosti posebnih biokomponenata, trio lipida i termalne vode u sastavu. Proizvod vraća tonus i ljepotu koži u najkraćem mogućem roku, zasićujući je vitalnošću.

Pogodan je za svakodnevnu njegu bilo koje vrste epiderme. Posebno je dobro koristiti ovaj proizvod u jesensko-proljetnom razdoblju, kada je koža izložena vanjskim čimbenicima (vjetar, hladnoća, sunce). Također se preporučuje za lice nakon kozmetičkih postupaka (pilinga) i tijekom liječenja dermatoloških problema. Proizvod je hipoalergen i ne začepljuje pore.

Opis proizvoda

Avene Hydrance dolazi u maloj plastičnoj tubici od 40 ml. Proizvod je pakiran u markiranu kartonsku kutiju s narančastim natpisima. Proizvođač proizvodi dvije vrste ove kreme: jednostavno hidratantnu i s UV zaštitom. Obično je na pakiranju umjesto Legere naznačeno UV-Legere. Unutar tubice nalazi se bijela krema vrlo lagane teksture. Ima slabu aromu nečega svježeg, ljekarničkog. Brzo isparava nakon nanošenja na kožu.

Što je unutra

Proizvođač ističe jasne prednosti Avene Hydrance kreme. Prema njegovoj izjavi, hipoalergen je, što već pleni mnoge ljude. Uz to, zanimljivo je što je uzrokovalo takav učinak na kožu, o čemu smo ranije govorili. Dakle, ono što skriva sastav: To su:

 • termalna voda "Aven";
 • kaprilni / kaprinski trigliceridi (omekšivači, omekšivači, dobro kompatibilni s kožom);
 • ulje za bojenje šafranike (antioksidans, anti-couperous, hranjivi, omekšavajući učinak);
 • ciklometikon (nisko viskozni, hlapljivi silikon, ne začepljuje pore, omekšava kožu);
 • saharoza stearat (biljni emulgator, omekšava, siguran);
 • glicerol;
 • butilen glikol (siguran konzervans);
 • saharozni distearat (prirodni emulgator);
 • polimetil metakrilat (polimer, poboljšava reljef kože, opasan je samo uz jako zagrijavanje);
 • benzojeva kiselina (konzervans, djeluje antiseptički);
 • beta-sitosterol (prirodna komponenta, vlaži, obnavlja epidermu);
 • VTH (antioksidans, faktor visoke opasnosti);
 • karbomer (jeftino sredstvo za zgušnjavanje, niska opasnost);
 • klorfenesin (konzervans, anti-gljivično sredstvo, niska opasnost);
 • dinatrij EDTA (helatno sredstvo, antioksidans);
 • ekstrakt sojinog glicina (prirodna komponenta, njeguje, obnavlja, usporava proces starenja);
 • hidrogenirani kokogliceridi (prirodni sastojak, zgušnjivač, omekšava kožu);
 • lecitin (emulgator, tonovi, antioksidans);
 • fenoksietanol (konzervans, antiseptik i hidratantni učinak);
 • poloxamer 188 (otapalo, antiseptik, može izazvati iritaciju);
 • hondroitin natrijev sulfat (potiče proizvodnju i zaštitu kolagena, djeluje protuupalno);
 • natrijev hidroksid (regulator kiselosti);

Aktivne komponente proizvoda

Avene Moisturizer sadrži sljedeće aktivne sastojke:

 • Termalna voda "Aven" (71%) - osvježava, umiruje, hrani kožu korisnim tvarima.
 • Lipomucin je patentirani kompleks koji štiti epidermu od dehidracije. Pomaže u obnavljanju zaštitnog sloja dermisa.
 • Biocementin je biodermalno aktivna tvar. Pomaže u sprječavanju dehidracije kože, obnavljanju njenog stratum corneuma.
 • Poliol je organski polimer koji se koristi kao ovlaživač.
 • Bogata faza (15%) - koži vraća sjaj, njeguje je i poboljšava njezin izgled.
 • Seboregulacijske kapsule - uklanjaju prekomjernu proizvodnju sebuma, čine epidermu dosadnom.

Kako se prijaviti

Korištenje Avene Hydrance kreme je jednostavno. Da biste to učinili, trebate očistiti lice od prljavštine, zatim uzeti potrebnu količinu proizvoda i podmazati kožu. Proizvod se brzo upija zbog svoje lagane teksture. Za pranje je najbolje koristiti proizvode istog proizvođača, tada će učinak biti izvrstan. Možete nanositi hidratantnu kremu ujutro i navečer..

Što kažu kupci

Korisnici imaju dobro mišljenje o proizvodu Avene Hydrance. Alat se dokazao s najbolje strane, pruža izvrstan učinak. Koža nakon njegove upotrebe znatno je poboljšana. Obećanja proizvođača poštuju se kako je navedeno. Jedno pakiranje proizvoda dovoljno je za 3-4 mjeseca korištenja. Nakon nanošenja ostaju ugodni osjećaji, nema "maske" niti stezanja. Koža je umjereno mat, bez fanatizma, ali istodobno i vlažna. Trošak proizvoda kreće se od 900 do 1400 rubalja.

Avene Hydrance Optimale Legere emulzija hidratantna svjetlost
40 ml

Avene katalog »Avene Hydrance - Njega normalne do suhe kože - Avene hidrancija »Avene Hydrance Optimale Legere emulzija hidratantna svjetlost

Avene Hydrance Legere Emulsion Hydratante (lagana hidratantna emulzija Aven Hydrance Leger Emulsion) za osjetljivu kožu normalnog i mješovitog tipa.

Vlažena, glatka koža tijekom cijelog dana, bez iritacija i nelagode.

Patentirani Cohederm kompleks djeluje umirujuće, ne iritirajući, vraća prirodnu hidrobalancu epiderme i vlaži do 24 sata. Zahvaljujući svojoj neljepljivoj, laganoj teksturi, emulzija je idealna za kombiniranu s normalnom kožom, brzo se upija i trenutno vraća udobnost. Koža postaje meka, čvrsta i blistava.

Emulziju nanesite ujutro i / ili navečer na očišćenu, suhu kožu.

Avene Hydrance optimale uv legere hidratantna krema - recenzija

Udobna krema s UV zaštitom SPF 20. ☑Kompletna analiza SASTAVA. ☑SVI PLUS I PROTIV Aven Hydrance Optimal UV Leger kreme.

Dobar dan.

U proljeće uvijek kupim dnevnu kremu za lice s UV zaštitom (najmanje SPF 20).

Prošle godine to je bila Avonova krema koja me jako razočarala. Ove godine odlučila sam kupiti dobro poznatu ljekarničku kremu.

Moja koža je mješovita i u ljekarni su mi savjetovali kremu Avene Hydrance Optimale UV Legere.

Aven Hydrance Optimal UV Leger, lagana hidratantna krema SPF 20 za normalnu do mješovitu osjetljivu kožu.

Mjesto nabavke: odjel farmaceutske kozmetike "Cosmedel".

Ovaj odjel ima ogromnu paletu kozmetike poznatih marki (Avene, Bioderma, Lierac, Vichy, La Roche Posay i druge). U gradu imamo samo jedan takav odjel (u velikoj ljekarni).

Cijena vrhnja: 1130 rubalja.

Volumen: 40 ml.

Proizvođač:

Podaci proizvođača: indikacije, svojstva, rezultati.

Analiza sastava.

Prvo, o sastojcima nepovoljnim za kožu čija je upotreba u kozmetici nepoželjna:

1) Krema sadrži kemijske UV filtere. Ovo je najgora opcija, ali nažalost još nisam pronašao dnevnu kremu s fizičkim filtrima (titan dioksid ili cink oksid).

- Etilheksil metoksicinamat. Štiti samo od UVB zraka (290-320). Otrovno. Uzrokuje endokrine poremećaje.

- Oktokrilen. UVB / UVA zaštita od kratkih zraka (250-360).
Odobreno za uporabu u maksimalno dopuštenoj koncentraciji od 10% u odnosu na kiselinu.

- Bis etilheksiloksifenol metoksifenil triazin. Ima širok spektar UVA / UVB zaštite. Ne predstavlja opasnost po zdravlje.

Kao što vidimo, krema štiti ne samo od B zraka, već i od A zraka (koji uglavnom uzrokuju fotostarenje kože).

Ali fizički filtri također štite od dvije vrste zraka i sigurniji su od kemijskih.

2) Fenoksietanol.

Fenoksietanol je derivat formaldehida. Sposoban izazvati kontaktni dermatitis, pa čak i trovanje tijela.

Formaldehid je jak nadražujući sastojak, njegova su kancerogena svojstva empirijski dokazana.

3) Poloxamer 188. Surfaktant polimer. Otrovno, može izazvati iritaciju kože.

4) Natrijev hidroksid. Označeno znakom "Opasno".

5) Carbomer. Carbomer se koristi kao jeftino sredstvo za zgušnjavanje kozmetike. Ne preporučuje se upotreba u prirodnoj živoj kozmetici.

6) Dinatrijeva EDTA. Prepoznat kao opasan kancerogen.

7) BHT. Konzervans koji se široko koristi ne samo u kozmetici, već iu prehrambenoj industriji. Brzo se apsorbira u kožu i dugo ostaje u tkivima. Kancerogena.

Komponente relativno bezopasne za kožu:

1) klorfenezin. Konzervans. Uzrokuje alergijsku reakciju.

3) Glicerin. Može prouzročiti dehidraciju kože, jer kad je vlažnost zraka ispod 65-70%, ona "izvlači" vlagu čak i iz najdubljih slojeva kože na površinu, umjesto da je izvadi iz zraka.

4) Klin 32 i Klin 400.

Sastojci pogodni za kožu:

1) natrijev hondroitin sulfat. Ovlaživač, stimulator sinteze kolagena.

2) Ciklometikon. Isparljivi silikon male molekule (manje od dimetikona).

3) Aluminijski škrob oktenilsukcinat. Sorbent, koži će dati mat izgled. Nema brižan i blagotvoran učinak.

4) Polimetil metakrilat. Matira kožu, vizualno skriva sitne bore.

5) Kalij cetil fosfat. Zgušnjivač, emulgator.

6) Benzojeva kiselina. Benzojeva kiselina. Odobren kao konzervans za "prirodnu" kozmetiku.

7) Kaprilni / kaprinski trigliceridi. Biljna komponenta dobivena iz kokosovog ulja i glicerina.

8.) Hidrogenirani koko gliceridi. Emulgator, omekšivač.

9) Ksantanska guma. Ksantan guma. Zgušnjivač.

Sastojci i antioksidanti pogodni za kožu.

2) Beta sitosterol. Fitosterol. Pruža antioksidativne, regenerirajuće i pomlađujuće učinke.

3) ekstrakt sjemena glicin soje. Ekstrakt sjemena soje. Sadrži izoflavone, djeluje snažno antioksidativno, potiče sintezu kolagena i hijaluronske kiseline.

4) Lecitin. Ima izražen učinak na obnavljanje barijernih funkcija kože, na procese hranjenja stanica, rješavajući ih se od toksina. Bez lecitina je nemoguć proces stvaranja novih stanica i obnavljanje oštećenih stanica..

5) Tokoferil glukozid. Tokoferol glukozid. Štiti kožu od agresivnih učinaka slobodnih radikala.

Svojstva kreme:

Miris: vrlo nježan, ugodan, suptilan.

Konzistencija: lagana, nemasna.

Značajke kreme:

Budući da krema sadrži kemijske UV filtre, mora se nanijeti na kožu 30 minuta prije izlaska..

Nije potrebno obnavljati kremu na koži, jer su UV filtri koji su u njezinom sastavu otporni na svjetlost (tj. Ne uništavaju ih svjetlost).

Moji dojmovi o korištenju kreme:

Krema je vrlo ugodna za upotrebu.

- malo matira kožu. Nakon nanošenja krema se potpuno upije, nema ni tračka sjaja.

- ima vrlo laganu teksturu. Savršeno za ljeto.

- vlaži, ali ne baš dobro. Stoga ga pokušavam primijeniti na mokru kožu (čišćenje, termalna voda, krema).

Pros kreme:

1) Neupadljiv miris.

2) Odgovarajuća količina komponenata s antioksidativnim svojstvima, što je vrlo važno za kožu.

3) Lako se nanosi, ne ostavlja masni sjaj, ne začepljuje pore.

4) Pogodan za mješovitu kožu, malo matira.

pet) Ne uzrokuje nelagodu i iritaciju.

6) Pruža širok spektar zaštite od sunca.

Minusi:

1) Cijena. Iako je ovaj minus vrlo subjektivan.

2) Velika potrošnja. Vjerojatno zbog super lagane konzistencije.

3) Kemijski UV filtri i nekoliko drugih nepovoljnih komponenata. Za ovu cijenu sastav bi mogao biti prirodniji.

Zaključak:

Općenito, svidjela mi se krema, ugodna je za korištenje. Ali drugi put neću kupiti ovu kremu (zbog omjera cijena / sastav).

Ispada da kupujete kremu sa zaštitom od fotostarenja, a u njenom sastavu su kemijske komponente koje imaju još nepovoljniji učinak na kožu od sunca.

Hvala svima na pažnji.
Nadam se da je moja recenzija bila korisna, rado ću komentirati.

Moje recenzije o proizvodima za njegu kože:

HYDRANS LEGER Hidratantna emulzija

Tuba od 40 ml

Tuba od 40 ml

Trenutno vlaži kožu, koža ostaje hidratizirana tijekom cijelog dana. Više od 70% termalne vode Avene u sastavu. Tehnologija postupnog ispuštanja vode prilagođena potrebama vaše kože. Koža je mat, meka i elastična. Za normalnu do mješovitu kožu

 • S aromom
 • Hidratantna
 • NE ljepljiv
 • Prednosti
 • Tko odgovara?
 • Klinička istraživanja
 • Sastav
 • Prednosti

  Kompleks lipida Cohederm:
  HIDRATI * trenutno i trajno obnavljajući zaštitnu barijeru kože i nadopunjavajući mikrorezervoare kože termalnom vodom Avène
  SMIRUJE i najosjetljiviju kožu s preko 70% terme Avène
  Lagana neljepljiva tekstura. Vaša koža ostaje hidratizirana tijekom cijelog dana. Pravilna i dugotrajna hidratacija održava ljepotu vaše kože iz dana u dan.

  * Vlaži gornje slojeve kože.

  Hydrance Leger hidratantna emulzija pogodna je za vlaženje normalne do mješovite kože. Pogodno za osjetljivu kožu.

  Moisturizer Avene Hydrance Optimale UV Legere lagana hidratantna krema SPF 20 - recenzije

  Priča je započela ovako: trebala mi je krema. Ali ne jednostavno, već:
  - pogodno za mješovitu kožu
  - lagane konzistencije
  - dobro hidratantni, nemasni sjaj
  - sa SPF-om.
  Stvar je u tome što su se već pojavile prve zrake sunca, a s njima je došla i potreba za zaštitom kože lica. Među ogromnom raznolikošću krema pokušala sam pronaći najbolju opciju i ovdje sam zatražila savjet. Na kraju je krema pronađena i kupljena. Sad ću vam reći o njemu!
  Ovlaživač Avene Hydrance Optimale UV Legere SPF 20.

  Od proizvođača: Od sebe: Za početak, htio bih pohvaliti pakiranje: kao i uvijek, lakonski dizajn Avene: U kutiji s kremom nalazila se velika brošura koja na francuskom i engleskom opisuje proizvode serije Hydrance: Sama tubica je uredna, s poklopcem na zavrtanje: Sad o samoj kremi: ja Ugodno me iznenadila konzistencija koja se razlikuje od uobičajene kremaste, lakša je i bez težine: Miris je vrlo svjež i mekan, ne izražava se, poput mnogih drugih krema, ali istodobno je vrlo ugodno nanositi ga iznova i iznova. Primjena kreme je druga priča. Ta vrlo neobična dosljednost pokazala se upravo u procesu upotrebe. Sada mogu točno odrediti kako ova krema izgleda: šlag. Polaže se u tankom, mekanom sloju i vrlo brzo se upija. Ovdje sam upravo nanio kremu: ovdje sam je lagano utrljao: ali ovdje je već upijena: Prošlo je manje od pola minute. Stoga ću odmah reći onim djevojkama koje ga vole namazati na prste prije nego što kremu nanesu na lice, ovo s ovim neće uspjeti: upit će se u prste i jednostavno neće imati vremena doći do lica.
  Na licu krema savršeno leži, zahvaljujući svojoj laganoj postojanosti i brzom upijanju, šminka se na nju savršeno nanosi, a prije nanošenja čak i ne trebate dugo čekati. Koža je vlažna i omekšana. Od njega nije bilo masnog sjaja (pa... dosad nije bilo vrućine, ljeti će se ovaj parametar morati posebno testirati).
  Djevojkama koje se odluče odabrati ovu kremu za proljeće-ljeto savjetovala bih da jasno definiraju svoj tip kože i odaberu pravu verziju kreme. Za suhu kožu još uvijek trebate drugu kremu iz serije - Avene Hydrance Optimale UV Riche SPF 20.. Koliko razumijem, malo je gušće i masnije konzistencije. Moja je koža proljeće-ljeto kombinirana, a zimi bliža suhoći. Sada na nekim mjestima još uvijek postoje pilingi, a krema ih nije učinila vidljivijima. Tako je Avene Hydrance Optimale UV Legere SPF 20 jasan za normalnu do mješovitu kožu, bez suhoće. Mislim da sam za sebe, za toplu sezonu, kada je koža masnija, napravio pravi izbor u korist Legere.
  Jedini nedostatak koji sam pronašla u kremi je njezin volumen - 40 ml. Mislim da ću svakodnevnom uporabom tijekom tople sezone kupiti više od jedne cijevi. Inače sam jako zadovoljan s tim!

  Korisni život: nešto više od 2 tjedna
  Cijena: 980 r. u ljekarni
  Ocjena: 5!

  Podijeli ovo

  Ovaj proizvod nije dostupan za dostavu u vašu regiju

  Hvala!

  Uvijek težimo najboljem kako bismo obradovali naše kupce najpovoljnijim cijenama..

  Srdačan pozdrav, internetska trgovina Wildberries.

  Dodano na listu čekanja

  Saznajte o upisu

  Dolazi uskoro

  Sastav

  Opis

  Dnevna krema dizajnirana je za vlaženje i zaštitu kože od svakodnevnog izlaganja agresivnim čimbenicima okoliša, pomažući odoljeti starenju kože. Na temelju rezultata istraživanja idealne hidratacije oka, Avene Dermatology Laboratories razvio je intenzivnu i dugotrajnu hidratantnu formulu za osjetljivu kožu. Trenutačna i intenzivna, dugotrajna hidratacija kože. Vraćanje optimalne udobnosti kože. Hydrans Optimal UV Leger ne sadrži ulja. Njegova lagana formula ostavlja kožu mekom i matirajućom.

  Podaci o tehničkim karakteristikama, kompletu isporuke, zemlji proizvodnje i izgledu proizvoda su samo za referencu i temelje se na najnovijim dostupnim informacijama proizvođača

  Hvala!

  Uvijek težimo najboljem kako bismo obradovali naše kupce najpovoljnijim cijenama..

  Moisturizer Avene Hydrance Optimale UV Legere lagana hidratantna krema SPF 20 - recenzije

  Priča je započela ovako: trebala mi je krema. Ali ne jednostavno, već:
  - pogodno za mješovitu kožu
  - lagane konzistencije
  - dobro hidratantni, nemasni sjaj
  - sa SPF-om.
  Stvar je u tome što su se već pojavile prve zrake sunca, a s njima je došla i potreba za zaštitom kože lica. Među ogromnom raznolikošću krema pokušala sam pronaći najbolju opciju i ovdje sam zatražila savjet. Na kraju je krema pronađena i kupljena. Sad ću vam reći o njemu!
  Ovlaživač Avene Hydrance Optimale UV Legere SPF 20.

  Od proizvođača: Od sebe: Za početak, htio bih pohvaliti pakiranje: kao i uvijek, lakonski dizajn Avene: U kutiji s kremom nalazila se velika brošura koja na francuskom i engleskom opisuje proizvode serije Hydrance: Sama tubica je uredna, s poklopcem na zavrtanje: Sad o samoj kremi: ja Ugodno me iznenadila konzistencija koja se razlikuje od uobičajene kremaste, lakša je i bez težine: Miris je vrlo svjež i mekan, ne izražava se, poput mnogih drugih krema, ali istodobno je vrlo ugodno nanositi ga iznova i iznova. Primjena kreme je druga priča. Ta vrlo neobična dosljednost pokazala se upravo u procesu upotrebe. Sada mogu točno odrediti kako ova krema izgleda: šlag. Polaže se u tankom, mekanom sloju i vrlo brzo se upija. Ovdje sam upravo nanio kremu: ovdje sam je lagano utrljao: ali ovdje je već upijena: Prošlo je manje od pola minute. Stoga ću odmah reći onim djevojkama koje ga vole namazati na prste prije nego što kremu nanesu na lice, ovo s ovim neće uspjeti: upit će se u prste i jednostavno neće imati vremena doći do lica.
  Na licu krema savršeno leži, zahvaljujući svojoj laganoj postojanosti i brzom upijanju, šminka se na nju savršeno nanosi, a prije nanošenja čak i ne trebate dugo čekati. Koža je vlažna i omekšana. Od njega nije bilo masnog sjaja (pa... dosad nije bilo vrućine, ljeti će se ovaj parametar morati posebno testirati).
  Djevojkama koje se odluče odabrati ovu kremu za proljeće-ljeto savjetovala bih da jasno definiraju svoj tip kože i odaberu pravu verziju kreme. Za suhu kožu još uvijek trebate drugu kremu iz serije - Avene Hydrance Optimale UV Riche SPF 20.. Koliko razumijem, malo je gušće i masnije konzistencije. Moja je koža proljeće-ljeto kombinirana, a zimi bliža suhoći. Sada na nekim mjestima još uvijek postoje pilingi, a krema ih nije učinila vidljivijima. Tako je Avene Hydrance Optimale UV Legere SPF 20 jasan za normalnu do mješovitu kožu, bez suhoće. Mislim da sam za sebe, za toplu sezonu, kada je koža masnija, napravio pravi izbor u korist Legere.
  Jedini nedostatak koji sam pronašla u kremi je njezin volumen - 40 ml. Mislim da ću svakodnevnom uporabom tijekom tople sezone kupiti više od jedne cijevi. Inače sam jako zadovoljan s tim!

  Korisni život: nešto više od 2 tjedna
  Cijena: 980 r. u ljekarni
  Ocjena: 5!

  Avene HYDRANCE OPTIMALE UV LEGERE SPF 20 (Hydrans Optimal UV20) krema za normalnu / mješovitu koža, hidratantna zaštitna, 40 ml, ovlaživači, AVENE

  1403 RUR.

  Avene Hydrance Optimale UV Legere SPF 20 Crème Hydratante protectrice (Aven Hydrance Optimal UV20 Leger hidratantna zaštitna krema) za osjetljivu, mješovitu, normalnu kožu.
  Lagana krema ugodne arome Avene Hydrance Optimale UV Legere SPF 20 Crème Hydratante protectrice idealna je za svakodnevnu njegu normalne do mješovito osjetljive kože. Aktivni sastojci s izraženim hidratantnim i omekšavajućim učinkom povećavaju apsorpciju termalne vode Avene, koja ublažava nelagodu zbog napetosti i osjećaja žarenja, zasićuje duboke slojeve dermisa vlagom, potiče obnavljanje stanica.

  Sebo-upijajuće kapsule uklanjaju masni sjaj lica i reguliraju proizvodnju sebuma. Zahvaljujući filtrima za zaštitu od sunca (UV 20), Aven Hydrance Optimal Leger krema sprječava fotostarenje kože. Prozračni, ljepljivi i nemasni film osigurava dugotrajno zadržavanje vlage u epidermi, štiti od pucanja.

  Sastojak: Avene termalna izvorska voda (Avene Aqua). Etilheksil metoksicinamat. Oktokrilen. Bis-etilheksiloksifenol metoksifenil triazin. Ciklometikon. Aluminijski škrob oktenilsukcinat. Polimetil metakrilat. Kalij cetil fosfat. Benzojeva kiselina. Beta-Sitosterol. Kapril / kaprični trigliceridi. Karbomer. Klorfenesin. Disodium Edta. Parfum. Glicerin. Glicin Soja. Hidrogenirani koko-gliceridi. Lecitin. Fenoksietanol. Poloxamer 188 Natrijev hondroitin sulfat. Natrijev hidroksid. Tokoferil glukozid. Ksantan guma

  Primjena: Nanesite kremu ujutro i navečer na temeljito očišćenu kožu lica i vrata.

  Aven Hydrance Optimal Leger lagana hidratantna krema 40 ml

  Lagana hidratantna krema Aven Hydrance Optimal Leger svakodnevno je hidratantna i njegujuća njega za normalnu do mješovitu osjetljivu kožu. Lagana i nježna tekućina trenutno vlaži i lagano matira kožu

  • Trenutačna i intenzivna, dugotrajna hidratacija i prehrana kože
  • Lagani efekt matiranja
  • Vraćanje optimalne udobnosti kože
  • Izvrsna baza za šminku

  Aven Hydrance Optimal Leger Lagana hidratantna krema s trenutnim, intenzivnim i dugotrajnim hidratantnim učinkom.

  • Zahvaljujući termalnoj vodi Aven, koja je dio kreme, ovaj proizvod pruža osjetljivoj koži osjećaj optimalne udobnosti, ublažava iritaciju reaktivne kože;
  • Djeluje snažno antioksidativno, stimulirajući time prirodne obrambene mehanizme kože.

  Nanesite Avène Hydrance Optimale Legere na očišćeno lice i vrat ujutro i navečer.

Članci O Acne Gelovi